-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν ειχες στοπ επρεπε να περιμενεις ανεξαρτητα το τι θα εκανε αυτη.Παλι ησουν με το αμαξι;
Οχι ρε φιλε, γιατι να περιμενεις σαν μαλακας στο ΣΤΟΠ αν ο ερχομενος εχει προθεσει να στριψει προς τετοια κατευθυνση που δεν διασταυρωνονται οι πορειες σας? Κ ναι, ΕΙΝΑΙ ζωον αν δεν βγαλει φλας κ εσυ περιμενεις ενω δεν υπαρχει λογος.
Ο ιδιος λεει οτι εστριβε στο στενο του,απο την στιγμη που δεν εβγαλε φλας δεν ηξερε τι θα κανει η αλλη και προς τα που θα κινηθει.Επισης ο ΚΟΚ λεει οτι στο στοπ πρεπει να παραχωρεις προτεραιότητα.Βεβαια λεει οτι δεν επιτρεπεται να οδηγας χωρις διπλωμα αλλα ..........
Το θεμα 'διπλωμα' δεν με αφορα οποτε ας αφησουμε αυτη την κουβεντα.
Το προβλημα ειναι ακριβως αυτο που γραφεις εσυ, οτι καθεται κ περιμενει - χωρις λογο - για να παραχωρησει προτεραιοτητα σε καποιον που θα αλλαξει πορεια κ δεν προκειται να διασταυρωθει μαζι του. Γιατι να περιμενουμε χωρις λογο καπου, επειδη ο αλλος δεν εχει μαθει να χρησιμοποιει φλας?
-
να υποθεσουμε οτι οι χρηστες που του την λενε για το διπλωμα,οδηγησαν πρωτη φορα στην σχολη οδηγων
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αν ειχες στοπ επρεπε να περιμενεις ανεξαρτητα το τι θα εκανε αυτη.Παλι ησουν με το αμαξι;
Οχι ρε φιλε, γιατι να περιμενεις σαν μαλακας στο ΣΤΟΠ αν ο ερχομενος εχει προθεσει να στριψει προς τετοια κατευθυνση που δεν διασταυρωνονται οι πορειες σας? Κ ναι, ΕΙΝΑΙ ζωον αν δεν βγαλει φλας κ εσυ περιμενεις ενω δεν υπαρχει λογος.
Ο ιδιος λεει οτι εστριβε στο στενο του,απο την στιγμη που δεν εβγαλε φλας δεν ηξερε τι θα κανει η αλλη και προς τα που θα κινηθει.Επισης ο ΚΟΚ λεει οτι στο στοπ πρεπει να παραχωρεις προτεραιότητα.Βεβαια λεει οτι δεν επιτρεπεται να οδηγας χωρις διπλωμα αλλα ..........
Το θεμα 'διπλωμα' δεν με αφορα οποτε ας αφησουμε αυτη την κουβεντα.
Το προβλημα ειναι ακριβως αυτο που γραφεις εσυ, οτι καθεται κ περιμενει - χωρις λογο - για να παραχωρησει προτεραιοτητα σε καποιον που θα αλλαξει πορεια κ δεν προκειται να διασταυρωθει μαζι του. Γιατι να περιμενουμε χωρις λογο καπου, επειδη ο αλλος δεν εχει μαθει να χρησιμοποιει φλας?
Στη συγκεκριμενη περιπτωση φλας ειχα.Παντα βγαζω φλας.Αλλα στους ανηφορους ειμαι λες και εχω τη ψυχη στο στομα δε τους παλευω καλα.Εχεις εκεινο το αγχος να φυγεις βλεπεις και την αλλη να πηγαινει με 10 και να ειναι ο μονος λογος που καθεσαι εκει ειναι να μην νευριαζεις μετα???
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
να υποθεσουμε οτι οι χρηστες που του την λενε για το διπλωμα,οδηγησαν πρωτη φορα στην σχολη οδηγωνΕμαθα σε περιφραγμενο χωρο ,οδηγουσα σε χωματοδρομους σε χωριο και δεν αποκαλουσα ζωα οποιους δεν μου αρεσε το τι εκαναν στον δρομο.
Στη συγκεκριμενη περιπτωση φλας ειχα.Παντα βγαζω φλας.Αλλα στους ανηφορους ειμαι λες και εχω τη ψυχη στο στομα δε τους παλευω καλα.Εχεις εκεινο το αγχος να φυγεις βλεπεις και την αλλη να πηγαινει με 10 και να ειναι ο μονος λογος που καθεσαι εκει ειναι να μην νευριαζεις μετα???
Εχεις να συναντησεις πολλα στους δρομους ,το οτι δεν καταφερνεις τις ανηφορες σημαινει οτι θες εξασκηση ακομα και να μαθεις να δουλευεις και το χειροφρενο.Δεν σου φταιει ο απεναντι.
-
Bill δεν είναι απαραίτητο το χειρόφρενο για να ξεκινήσεις σε ανηφόρα.
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Πρωτα απο ολα δεν εχετε καταλαβει κατι.Οταν παιρνω το αυτοκινητο ΜΟΝΟΣ μου(δηλαδη χωρις την αδεια του πατερα μου) που ειναι ΣΠΑΝΙΕΣ περιπτωσεις προσεχω σαν τον διαολο μην γινει κατι.Τωρα οταν το παιρνω το παιρνω σχεδον παντα ΜΑΖΙ με τον πατερα μου.Οποτε δεν ειμαι μονος μου στο 90% των περιπτωσεων που θα ειμαι μεσα στο αμαξι.Αρχικά έχοντας καταγωγή από επαρχεία, να πω ότι ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ (Γιώργο γενικά το λέω, δεν το πάω προσωπικά) ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΑΛΙΑ. Τουλάχιστον στα μέρη που πηγαίνω λόγω καταγωγής. Οπότε δεν είναι περίεργο που ο Γιώργος έχει συνηθήσει να παίρνει το αμάξι. Γενικότερα η αστυνόμευση είναι πιο αραιή, και κάνουν συχνά τα κλειστά μάτια για τους 'γνωστούς'.
Επίσης είμαι και εγώ ζωάρα, που οδηγώ από τα 12. Περιέργως τα πιο ηλίθια πράγματα μου συνέβησαν λίγους μήνες πριν πάρω το δίπλωμα, και όχι από δική μου υπαιτιώτητα (πήγαινα σαν χεσμένος και πρόσεχα τους πάντες και τα πάντα). Αντίθετα όμως ο παππούς που έβγαινε από το γκαράζ του δίχως να δει, δεν πρόσεχε τίποτα. Βέβαια σε περίπτωση ατυχήματος εγώ θα είχα το πρόβλημα. Αυτός θα συνέχιζε να μην προσέχει...
Γιώργο να ξέρεις ότι αν συμβεί στραβή όταν οδηγάς εσύ (έχεις δεν έχεις τον πατέρα σου δίπλα) αυτόν θα τρέχουν (εκτός αν πέσεις σε κανέναν καλό χριστιανό που δε θέλει να μπλέξει). Και εντάξει, τώρα είσαι στη φάση που και ατύχημα να γίνει προλαβαίνεις να βγάλεις δίπλωμα πριν το δικαστήριο, αλλά αν συμβεί στραβή οι κυρώσεις είναι πολλές...
Πάντως πείτε με όσο ζώο θέλετε (και εγώ με λέω ), στο παιδί μου θα του μάθω να οδηγεί από μικρό. Αλλά θα προσπαθήσω να διορθώσω κάτι από αυτά που δεν έκανε ο πατέρας μου (γενικότερα έκανε τα περισσότερα σωστά). Θα το μάθω σε καρτ πρώτα.
-
να υποθεσουμε οτι οι χρηστες που του την λενε για το διπλωμα,οδηγησαν πρωτη φορα στην σχολη οδηγωνΟχι (σ αυτούς συγκαταλέγομαι και ο ιδιος).
Γεγονότα όμως που συνέβησαν στο παρελθόν μπορούν να επιδοκιμάζουν πράξεις επ άπειρο?
Αν είναι έτσι , τότε πολύ απλά να καταργηθεί αυτή εδώ η θεματική ενότητα , καθώς συμπεριφορές που περιγράφονται εδω , είχαν εφαρμογή και παλαιότερα....άρα είναι δικαιολογημένες.
Η περίφημη κυκλοφοριακή αγωγή κάποια στιγμή πρέπει να ξεκινήσει , αλλά ως συνήθως την περιμένουμε πάντα από την Πολιτεία. Οι ίδιοι δεν κάνουμε κάτι επ αυτού.
Αν η παραβατικότητα καλλιεργείται τόσο νωρίς (έστω και με 'ανώδυνο' τρόπο) και μάλιστα δικαιολογείται (επαρχία , μικρός κυκλοφοριακός φόρτος , προσωπικές σχέσεις με τα όργανα της τάξης κλπ) τι γίνεται στη συνέχεια? -
εγω δοξα τον θεο ειχα αλανα κοντα μου (τεραστεια μπορω να πω ) και δεν χρειαστηκε να τον βγαλω στον δρομο εκει εκανα οτι καφριλα ηθελα
(θυμαμαι ενα αποτομο φρεναρισμα και ο πατερας διπλα χωρις ζωνη πεταχτηκε στο παρμπριζ ) -
Καλοκαίρι 2006, βραδάκι στη Γλυφάδα.
Κατεβαίνει ταξί από κεντρικό δρόμο. Τη στιγμή που φτάνει σε διασταύρωση ξαφνικά πετάγεται από ΣΤΟΠ αέρα μια μαύρη bmw 5άρα. Κόβει ο ταξιτζής δεξιά αλλά δεν μπορεί να το αποφύγει, δυνατή σύγκρουση και καταλήγουν και τα δύο αυτοκίνητα παράλληλα πάνω στο πεζοδρόμιο δεξιά από τη διασταύρωση με τη φορά που είχε το Bmw (στην ουσία το ταξί γύρισε κάθετα).
Μέσα από το Bmw κατεβαίνουν 3 ή 4 πιτσιρικάδες (Γλυφαδιωτάκια απ' ότι κατάλαβα) και στο ταξί έχει τραυματιστεί μια επιβάτης στο πίσω κάθισμα που είχε πρόβλημα με τη μέση της και με το τράνταγμα δεν μπορούσε να κουνηθεί και πονούσε. Οι υπόλοιποι δεν χτύπησαν.
Έρχεται ανακριτικό, ο μικρός είχε βουτήξει το αμάξι και οι γονείς κάπου σε νησί να κάνουν ανέμελοι τις διακοπές τους.
Η γυναίκα που επέβαινε στο ταξί ήρθε ασθενοφόρο και την πήγε στο Ασκληπείο και μάλλον θα έκανε επέμβαση.
Του ταρίφα του κατέστρεψε το ταξί συν τα μεροκάματα που θα έχανε. Το Bmw επίσης παραμορφωμένο.
Για μια επιπολαίοτητα της στιγμής, ούτε θέλω να φανταστώ πόσα χρεώθηκε ο πατέρας του (και ίσως ακόμα πληρώνει...)
-
Να αναφέρω και 3 ΖΩΑ από το Σάββατο
- Βραδάκι γύρω στις 10 παρά (με τα γνωστά σκοτάδια των ελληνικών δρόμων) κατεβαίνω την Αγ.Νικολάου (Ιλιον) χαλαρά χωρίς να έχω άλλο αυτοκίνητο μπροστά μου. Κάποια στιγμή βλέπω στο βάθος σε μικρή σχετικά απόσταση κόκκινα φώτα και ένα αυτοκίνητο να είναι στη μέση του δρόμου (μισό στο δικό μου ρεύμα της καθόδου και μισό σε αυτό της ανόδου) και από αριστερά φαινόντουσαν φώτα από αυτοκίνητα που ανέβαιναν.
Στην αρχή βλέποντάς το φαντάστηκα πως είναι αυτοκίνητο σταματημένο πάνω στη διαχωριστική με πρόθεση να στρίψει αριστερά σε στενό και κάνω λίγο πιο δεξιά.
Ξαφνικά βλέπω πως ενώ διατηρώ σταθερή ταχύτητα (~50km/h) αρχίζει να πλησιάζει αδικαιολόγητα με ρυθμούς μεγαλύτερους από το φυσιολογικό (υπ'όψιν από μακριά φαινόταν σαν κάτι ακινητοποιημένο με κόκκινα φώτα).
Και τελικά τι νομίζετε ότι είχε συμβεί; Παππούς με accent ανέβαινε με 30-40km/h ακριβώς πάνω στη διαχωριστική και έχοντας αναμμένα τα φώτα θέσης με κόκκινες ψείρες , και ταρίφας από πίσω να του έχει κολλήσει πίσω δεξιά (κανονικά στη λωρίδα του) χωρίς να μπορεί να τον προσπεράσει (και κάμποσα ακόμα αυτοκίνητα καροτσάκι). Έτσι από μακριά το έβλεπες σαν κάποιο αυτοκίνητο να προπορεύεται με την ίδια κατεύθυνση με τη δική σου (κόκκινα φώτα) και τα αυτοκίνητα που ανέβαιναν πως σταμάτησαν για να τον αφήσουν να περάσει.
-
Σπύρου Λούη στο Ολυμπιακό Στάδιο με κατεύθυνση προς Κηφισίας φθάνοντας στο φανάρι ΠΡΙΝ την γέφυρα που περνάς κάτω από την Λ.Κηφισίας βλάκας με αναμμένο αριστερό φλας πάει να στρίψει εκεί (και μάλιστα ακέθεκτος), δηλαδή στο δρόμο που κατεβαίνει από το Golden Hall. Eυτυχώς τον σταμάτησε το πορτοκαλί και εγώ τον προσπέρασα από τη δεξιά λωρίδα να απομακρυνθώ από τον χάρο. (το είχα πάρει γραμμή από πριν το σκηνικό πως ετοιμάζεται να κάνει βλακεία από όταν ήταν πράσινο ακόμα το φανάρι)
-
Ξημερώματα πάω την κοπέλα μου σπίτι της, και είμαι σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης αλλά από τους κλασσικούς που έχει και καταστήματα και σε κάποιο σημείο στενεύει. Στη δική μου πλευρά υπάρχει παρκαρισμένο, απέναντι όχι (δηλαδή περνούσαν πολύ άνετα 2 αυτοκίνητα με αντίθετη κατεύθυνση). Ξαφνικά βλέπω μεγάλο π@π@ρ@ με λευκό Sierra να έρχεται αντίθετα ακριβώς στη μέση του δρόμου κατά πάνω μου. Η ταχύτητα χαμηλή και η δική μου και η δική του. Το ακινητοποιώ ακριβώς στη γωνία του προφυλακτήρα του παρκαρισμένου προσπαθώντας να μαζευτώ όσο μπορώ περισσότερο και του κορνάρω τη στιγμή που έχει φτάσει σε μικρή απόσταση. Ε ο μαλάκας πέρασε σύριζα από την αριστερή μου πλευρά. Αν δεν το είχα κοκκαλώσει και δεν είχα κορνάρει θα είχε πέσει πάνω μου έχοντας από δεξιά του διαθέσιμα γύρω στα 3 μέτρα+
Πόση βλακεία ακόμα να δει κανείς στους δρόμους???
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οχι ρε φιλε, γιατι να περιμενεις σαν μαλακας στο ΣΤΟΠ αν ο ερχομενος εχει προθεσει να στριψει προς τετοια κατευθυνση που δεν διασταυρωνονται οι πορειες σας? Κ ναι, ΕΙΝΑΙ ζωον αν δεν βγαλει φλας κ εσυ περιμενεις ενω δεν υπαρχει λογος.Πες ότι έχει βγάλει φλας, και θεωρητικά αν όντως στρίψει προς την κατεύθυνση που υποθέτεις ότι θέλει να στρίψει, τότε δεν διασταυρώνεστε.
Ξεκινάς από το ΣΤΟΠ, αυτός με το φλας τελικά δεν στρίβει και τρακάρετε. Ποιος φταίει; Ας πούμε και 'ηθικά' και τυπικά. Νομίζω πάντως ότι τυπικά θα φταίει ο του ΣΤΟΠ.Από τη στιγμή που θα βγάλει φλας είναι υποχρεωμένος να στρίψει;
Αν στρίψεις χωρίς φλας, είσαι ζώο. Αν έχεις φλας και δεν στρίψεις;Το φλας μπορείς να είσαι σίγουρος ότι είναι για το ακριβώς αυτό στενό και όχι για ένα επόμενο; Ή για να σταματήσει στο πλάι λίγο μετά; Ή απλώς να το ξέχασε, ή κάτι άλλο τέσπα;
Ειλικρινή τα ερωτήματα, δεν έχω απάντηση. Προσωπικά μέχρι να τον δω να παίρνει την καμπύλη που εξασφαλίζει ότι δεν θα διασταυρωθούμε, δεν επαφίεμαι στην ένδειξη του φλας [νταξ υπάρχουν παράγοντες που το ξεπερνάνε αυτό, π.χ. να τον δεις να επιβραδύνει πολύ, να έχεις χώρο να επιταχύνεις πολύ κλπ κλπ].
-
να υποθεσουμε οτι οι χρηστες που του την λενε για το διπλωμα,οδηγησαν πρωτη φορα στην σχολη οδηγωνΠροσωπικα ναι.Εμαθα στα 12-13,μετα οδηγουσα καρτ,στα 17 οδηγησα μια φορα το αυτοκινητο με τον πατερα μου διπλα σε χωματοδρομο και μετα στη σχολη οδηγων.Ειχα μουρλα με τα αυτοκινητα και το ξεραν ολοι,ολα μου τα παιχνιδια ηταν αυτοκινητακια ποτε ομως δεν μου δωσε το αυτοκινητο ασχετως αν ο ιδιος στα 15 επερνε φορτηγα και ηξερε ποσο θελω να οδηγαω.Το ιδιο συνεβει και με τον ξαδερφο μου,ειχε αυτοκινητο δικο του να τον περιμενε αλλα το πηρε μολις επιασε το διπλωμα στα χερια του.Μαλλον εμεις ημασταν βλακες που περιμεναμε ενω ολα τα μαγκακια περναν ηδη τα αυτοκινητα και αποκτισαν εμπειρια συμφωνα με τη δικη τους κριση.
Το αν ξερει καποιος να οδηγαει δεν εχει καμια σημασια με το αν επιασε τιμονι στα 12,18,25 κλπ. -
mjacob
Αν γινουν ολα αυτα που λες, θα δουμε ποιος φταιει. Το φυσιολογικο ομως ειναι αν εχει βγαλει φλας ο αλλος ΚΑΙ επιβραδυνει, να μην καθεσαι να περιμενεις σαν βλακας. Εγω προσωπικα καθομαι κ ελεγχω οτι οντως επιβραδυνει, κ αυτο σε συνδυασμο με το φλας προσωπικα μου 'λεει' οτι θα στριψει. Αν επιβραδυνει χωρις ομως να εχει φλας, εκει δεν ξερω τι θα κανει κ νιωθω πολυ μλκς να περιμενω - τελικα - χωρις λογο.
Κ ναι, αν εχει βγαλει φλας κ τελικα δεν στριψει, θα του την πω. Οπως εχω ζητησει συγνωμη οταν ειχα κανει ακριβως το ιδιο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κ ναι, αν εχει βγαλει φλας κ τελικα δεν στριψει, θα του την πω. Οπως εχω ζητησει συγνωμη οταν ειχα κανει ακριβως το ιδιο.
Βασισμένος σε τι? Ότι έβγαλε φλας και δεν έστριψε?
Μα καλά, τόσο σπουδαίο είναι να περιμένεις 1-2 δευτερόλεπτα παραπάνω πριν στρίψεις, που καθόμαστε και το συζητάμε εδώ και 2 σελίδες?!?!?
-
Ρε παιδιά, ο kacey έχει δίκιο. Αν δεν είναι τίποτα να περιμένεις 1-2' πριν στρίψεις, το να πάρεις το χέρι σου από το τιμόνι και να το κατεβάσεις στον τιμημένο μοχλό των φλας, είναι ...τι; Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις διασταυρώσεων όπου το φλας αυτού που θέλει να στρίψει δεξιά πριν τη διασταύρωση όπου περιμένεις, μπορεί να σου σώσει και δίλεπτο αναμονής, αν η κυκλοφορία είναι πυκνή. Εν πάσει περιπτώσει, το φλας είναι μια απλή χειρονομία που, πέρα από τη συμμόρφωση στον ΚΟΚ, δείχνει ευγένεια και οδηγική παιδεία - άσχετα αν αυτά σπανίζουν στη χώρα μας.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
α) Βασισμένος σε τι? Ότι έβγαλε φλας και δεν έστριψε?
β) Μα καλά, τόσο σπουδαίο είναι να περιμένεις 1-2 δευτερόλεπτα παραπάνω πριν στρίψεις, που καθόμαστε και το συζητάμε εδώ και 2 σελίδες?!?!?
α) Βασιζομενος στο οτι εχει εκφρασει την προθεση να στριψει = δεν διασταυρωνονται οι πορειες μας = δεν υπαρχει λογος να περιμενω.
β) Οχι, δεν ειναι τοσο σπουδαιο τα 1-2 δευτερολεπτα (αν κ το να περιμενεις ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, ακομα κ για τοσο λιγο, εμενα με ενοχλει).
**Αμα πισω απο αυτον που στριβει ερχονται αλλα 15 αυτοκινητα κ ενω θα μπορουσες να περασεις την διασταυρωση μπροστα του, τους φας στην μαπα, αλλαζει το πραγμα? Κ αμα συμβαινει αυτο στις μισες διασταυρωσεις που συναντας εναν τετοιο, αλλαζει το πραγμα? **Σκεψου πριν γραψεις...
Εγω ειμαι υποχρεωμενος να περιμενω στο ΣΤΟΠ για να μην τρακαρω με αυτον που διασταυρωνεται η πορεια μου. Αν στριψει πριν με φτασει, ΔΕΝ διασταυρωνονται οι πορειες μας κ δεν χρειαζοταν να περιμενω.
-
Κι εγω σου λεω το αλλο, εχει βγαλει φλας, αλλα οχι για να στριψει αλλα για να σταματησει δεξια αμεσως μετα την διασταυρωση... Και ξεκιναει ο καθετα ευρισκομενος.
α. Φταιει ή οχι?
β. Τι θα πεις τοτε kacey, θα του την πεις γι' αυτο?
Το φλας ειναι για να προειδοποιει τους γυρω και οχι μονο αυτον που περιμενει στη διασταυρωση (πχ τον απο πισω για προθεση στασης στο παραδειγμα), σε περιπτωση μεγαλου οχηματος που θα πρεπει να ανοιχτει θα βρεθει στιγμιαια μπροστα σου (αν και τοτε κατα κανονα θα σε διωξει πρωτο για να εχει χωρο), ενω οπως εχει αναφερθει ηδη μπορει και να ειναι ξεχασμενο.
Στην καθε περιπτωση ειτε με φλας ειτε χωρις απο τον αλλο, ξεκιναμε οταν ελευθερωθει η διασταυρωση. ΤΕΛΕΙΑ.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Πρωτα απο ολα δεν εχετε καταλαβει κατι.Οταν παιρνω το αυτοκινητο ΜΟΝΟΣ μου(δηλαδη χωρις την αδεια του πατερα μου) που ειναι ΣΠΑΝΙΕΣ περιπτωσεις προσεχω σαν τον διαολο μην γινει κατι.Τωρα οταν το παιρνω το παιρνω σχεδον παντα ΜΑΖΙ με τον πατερα μου.Οποτε δεν ειμαι μονος μου στο 90% των περιπτωσεων που θα ειμαι μεσα στο αμαξι.αμα τρακαρεις με κανα κομπλεξα και φωναξει την αστυνομια την εκατσες..
εχεις ολο το καιρο μπροστα σου να οδηγησεις, μην κανεις βλακειες
-
χωρις φλας ξεκινας και ας στριβει 10 φορες ζωο αυτος 100 εσυ ας εβγαζε αυτο λεει ο νομος και η ηθικη τα φλας δεν ειναι εκει για να φωτιζουν τα χριστουγεννα αλλα για να δειξουν προθεση και αμα βαριεται να κανει μια κινηση των 60 ms τοτε ας παει να παιξει το πουλακι του
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
α) Βασισμένος σε τι? Ότι έβγαλε φλας και δεν έστριψε?
β) Μα καλά, τόσο σπουδαίο είναι να περιμένεις 1-2 δευτερόλεπτα παραπάνω πριν στρίψεις, που καθόμαστε και το συζητάμε εδώ και 2 σελίδες?!?!?
α) Βασιζομενος στο οτι εχει εκφρασει την προθεση να στριψει = δεν διασταυρωνονται οι πορειες μας = δεν υπαρχει λογος να περιμενω.
β) Οχι, δεν ειναι τοσο σπουδαιο τα 1-2 δευτερολεπτα (αν κ το να περιμενεις ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, ακομα κ για τοσο λιγο, εμενα με ενοχλει).
**Αμα πισω απο αυτον που στριβει ερχονται αλλα 15 αυτοκινητα κ ενω θα μπορουσες να περασεις την διασταυρωση μπροστα του, τους φας στην μαπα, αλλαζει το πραγμα? Κ αμα συμβαινει αυτο στις μισες διασταυρωσεις που συναντας εναν τετοιο, αλλαζει το πραγμα? **Σκεψου πριν γραψεις...
Εγω ειμαι υποχρεωμενος να περιμενω στο ΣΤΟΠ για να μην τρακαρω με αυτον που διασταυρωνεται η πορεια μου. Αν στριψει πριν με φτασει, ΔΕΝ διασταυρωνονται οι πορειες μας κ δεν χρειαζοταν να περιμενω.
συμφωνω με οσα λες με κριτηριο τη κοινη λογικη, ομως παντα προσεχουμε και ακομα και αν περασουμε υπο τετοιες συνθηκες το στοπ, γιατι πολλες φορες μερικα ζωα τα ξεχνανε αναμενα και δεν στριβουν τελικα
εχω βριστει με πολλα τετοια ζωα , και παρολο που θεωρω οτι ειχα δικιο, στη πραξη δεν ειχα δικιο..
αμα τρακαραμε εγω θα τους πληρωνα ολους αυτους...
το φλας δηλωνει προθεση τιποτα παραπανωμπορει ο αλλος να το εχει ξεχασμενο απο πριν, δε σημαινει οτι σου εχει υπογραψει συμβολαιο οτι θα στριψει..
συνηθως απο το βλεμμα του τον καταλαβαινεις τι θελει να κανει και οχι απο το φλας
-
Το να στρίψεις χωρίς φλας είναι ούτως ή άλλως μλκία. Είτε υπάρχει κόσμος σε ΣΤΟΠ είτε όχι (βλ. πεζοί, αυτοκίνητα πίσω σου κλπ κλπ). Δεν το συζητάμε.
Κι περίπτωση που περιγράφει ο kacey, δλδ εκεί που θα υπήρχε ένα κενάκι με κάποιον που στρίβει, αλλά επειδή αυτός δεν έβγαλε φλας -οπότε και να επιβραδύνει δεν καταλαβαίνεις τι θέλει να κάνει-, είτε βγάζει φλας αλλά επιβραδύνει 'τελευταία στιγμή'/δεν δείχνει λίγο νωρίτερα ότι όντως θα ακολουθήσει το φλας του, και ενώ μπορούσε να σου δώσει τη δυνατότητα να φύγεις τελικά καταλήγεις να περιμένεις κανά 5λεπτο γιατί πίσω του είχε άλλα 48 αυτοκίνητα, είναι εκνευριστικό και στην τελική άχρηστο.
ΕΕΠ νομίζω ότι απάντησε κι ο kacey ότι δεν βασίζεται ΜΟΝΟ στο φλας, αλλά και στην actual κίνηση.
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#4]