-
Μια χαρα.
-
Ο χρήστης marinos146 έγραψε:
14400 χιλιομετρα(και περιπου 2 ετων) μπαταριες σχεδον τελος...αλλαγη συντομα με καινουριες ιδιας μαρκας (πολυ καλες τελικα) 240 ευρω...Σημερα εκατσα και διαβασα το θρεντ , πολυ ενδιαφερον....
Συγγνωμη για την ερωτηση marinos146 αλλα παιζει να μενεις ηλιουπολη ? ειδα σημερα 2 φορες ενα ιδιο με το δικο σου κοντα στα Καναρια. Ενδιαφερουσα η φαση γενικα
-
οχι φιλε μου δεν μενω ηλιουπολη..
-
οπως και να εχει τοτε τα ηλεκτρικα ποδηλατα πληθαινουν!
-
Σκεφτόμουν να βρω ένα 'όχημα' που να μπορείς να το έχεις μαζί σου κάθε στιγμή και να μπορεί να σε μεταφέρει.
Είναι μια καινούργια τάση για προσωπική μετακίνηση. Είναι μίξη ενός SEGWAY και ενός μονόκυκλου.
Ο πρωτοπόρος σε αυτά ήταν το SOLOWHEEL αλλά τότε που το πρωτοείδα ενώ μου άρεσε πολύ σαν ιδέα η τιμή στα 2000 δολάρια δεν μου άρεσε καθόλου. Αργότερα σταμπάρισα λοιπόν ένα Airwheel X3 σε πιο προσιτή τιμή.
Από τα τέλη Νοεμβρίου αγόρασα έναν κλώνο του Airwheel και άρχισα να το μαθαίνω. Υπάρχουν πλέον σε πολυκαταστήματα τέτοια οχήματα με τιμές κοντά στα 550ευρώ. (Ο κλώνος βγήκε πολύ πιο κάτω αλλά θα πω μετά τι είχε)Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να βρει άπειρα βιντεάκια στο ιντερνετ. Εγώ θα πω τα πράγματα από την μεριά του χρήστη.
Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να το μάθεις και θέλει προσπάθεια. Έχει τα ροδάκια για να μάθεις να το πας μπροστά πίσω, και μια κορδέλα να κρατιέσαι για την αρχή. Πάλι όμως έκανα μια εβδομάδα να μάθω να το ξεκινάω χωρίς να χρειάζεται να πιάνομαι από κάπου. Βέβαια λόγω χρόνου δεν μπορούσα να κάνω παραπάνω από μισή με μία ώρα την ημέρα και αυτό τα απογεύματα μετά την δουλειά. Το μαθαίνω κάθε φορά που το καβαλάω, ενώ περιττό να πω πως ο κόσμος με κοιτάει σαν UFO. Δεν λείπουν οι ερωτήσεις του στυλ 'Με μπαταρία είναι;' . ' Όχι είναι με κουρδιστήρι!'Πάμε τώρα στα τεχνικά. Οι μπαταρίες είναι ο τύπος 18650 λιθίου, 16 τον αριθμό με BMS πλακέτα μαζί. Απλά είναι για πέταμα. Γράφουν 2.0Ah και ακόμη και ο πλέον άσχετος θα καταλάβει ότι ένας φορτιστής στα 2αμπέρ δεν μπορεί να τις φορτίζει από άδειες σε 20λεπτά.... Δεν βγάζαν ούτε 1,5χλμ αλλά άστο αυτό, το πιο επικίνδυνο ήταν και είναι, όταν πέφτει το βολτάζ το BMS κόβει το ρεύμα....ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Πέφτει η μπαταρία και παίρνει και εσένα μαζί. Έπεσα με τα μούτρα και χτύπησα λίγο και στο γόνατο. Άρα αναγκαστικά πλέον πάμε για σωστές μπαταρίες. Αγόρασα τις Samsung στα 2,6Ah και μετά από ένα προσεκτικό μοντάρισμα στο BMS πλέον έχω και αυτονομία σωστή κοντά στα 7-8χλμ χωρίς ακόμη να εξαντλήσω την μπαταρία. Μετά από ψάξιμο στο ίντερνετ βρήκα ένα φορουμ με θέμα αυτά τα ηλεκτρικά μονόκυκλα και το πρώτο πράγμα που αναφέρουν σαν άμεσο κίνδυνο είναι το BMS που κοιτάει να προφυλάξει την μπαταρία και όχι τον αναβάτη. Δίνουν αναλυτικές οδηγίες για την πληθώρα μοντέλλων που κυκλοφορούν πώς να καταργήσεις την προστασία ΥΠΟΤΑΣΗΣ μιας και η πλακέτα ελέγχου ούτως ή άλλως δεν αφήνει να το δουλέψεις με χαμηλή μπαταρία προειδοποιώντας τον χρήστη κόβοντας την ταχύτητα και κάνοντας ήχους. Καλού κακού αγόρασα και ένα ψηφιακό βολτόμετρο και έκανα τρύπα να το εγκαταστήσω γιατί με τα 4 led που έχει για στάθμη μπαταρίας δεν καταλαβαίνω πόσο έχω ακόμη.
Το μοτέρ του είναι το κλασσικό πλέον brushless hub motor στα 400w (στο δικό μου) πάνω σε 14ιντσο λάστιχο γνωστό από τα ηλεκτρικά ποδήλατα για την αξιοπιστία του. Ο ελεγκτής του έχει κοινά στοιχεία με των ποδηλάτων ενώ έχει προστεθεί και το ηλεκτρονικό γυροσκόπιο παρόμοιο με αυτά των κινητών για να καθορίζει την φορά και την ισχύ του μοτέρ. Το γέρνεις μπροστά πάει γρήγορα, το κάνεις προς τα πίσω φρενάρει και αν το καταφέρεις πάει προς τα πίσω...Τα τελευταία μοντέλλα που κυκλοφορούν έξω έχουν και bluetooth για να βλέπεις διάφορα στοιχεία στο κινητό σου όπως απόσταση, μπαταρία, ταχύτητα ή δίνουν την δυνατότητα να το ΚΑΛΙΜΠΡΑΡΕΙΣ ενίοτε όταν δεις ότι δεν είναι σωστά ζυγισμένο. Στο δικό μου αυτό γίνεται με ένα βραχυκυκλωτήρα πάνω στην πλακέτα ελέγχου.Αυτά προς το παρόν, για όποιον ενδιαφέρεται να μην έχει μαύρα μεσάνυχτα...
-
καλησπερα σε ολους..ειμαι στο 2ο σετ μπαταριων εχοντας κανει 3000+ χιλιομετρα με τα συνολικα πλεον στα 17 μιση περιπου..μπαταρια με τα κρυα αυτονομια περι 38-40 κατι χιλιομετρα..αναλογα το γκαζι (βαρος αναβατη 88 κιλα)
-
έχει κανείς άποψη για αυτό εδώ;
http://www.whistlebikes.com/prodotti/e- ... b-run-s-9s
περισσότερα χαρακτηριστικά
http://tienda.geobikes.es/?wpsc-product ... kking-2015ο αντιπρόσωπος
http://themallathens.gr/gre/inspire-me/473-bikelounge -
2500ευρώ για ένα ποδήλατο με μοτέρ 250βατ και με μια ΑΣΤΕΙΑ μπαταρία 300wh; Καλύτερα να πάρεις ένα κιτ και να το φτιάξεις μόνος σου.
Επειδή το έχω κάνει αυτό(1800ευρώ για κάτι αντίστοιχο) και το έχω ΣΚΥΛΟΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ το λέω όσο πιο απλά μπορώ! -
To οδήγησα χθες (το πουλάει κάποιος μεταχειρισμένο 1700) και μου άρεσε αρκετά. Πολύ ομαλός ο μηχανισμός του, εύκολα κάνεις επιτόπου στα στενάκια χωρίς να σε αποσυντονίζει η μετάδοση ροπής, καλοσχεδιασμένο, με καλό κέντρο βάρους, στιβαρό, όμορφο χωρίς να βγάζει μάτι.
Το δοκίμασα σε όλες τις θέσεις, ακόμα και στο off όπου απλά είναι κάπως βαρύ. Εκεί που αισθάνθηκα το βάρος του (22 κιλά περίπου) είναι όταν το ανέβασα και πάλι στον 3ο όροφο...
Δεν έχω εμπειρία από άλλα ηλεκτρικά αλλά μου άρεσε.
Το κακό είναι ότι δεν μπόρεσα να βρω πουθενά στο διαδίκτυο κάποιο review ώστε να διαβάσω περισσότερα.
-
πολλές πληροφορίες για το τι συμβαίνει στον κόσμο εδώ
https://electricbikereview.com/ -
Μου ειπε ενας φιλος οτι πηρε ενα ηλεκτρικο ποδηλατο μαρκας emw 500 ευρω σε προσφορα απο μαγαζι που εκλεισε. Το ειδα και μοιαζει με bmx. Νομιζω οτι ειναι 250w. Ειναι καλη τιμη? Η εταιρια τι λεει?
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Δεν έκλεισε, είναι κοντά μου και πήγα πρόσφατα από εκεί μιας και ήμουν περαστικός
http://www.emw.gr/ell/contact/Κατα τα άλλα δεν γνωρίζω...
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Δεν έκλεισε, είναι κοντά μου και πήγα πρόσφατα από εκεί μιας και ήμουν περαστικός
http://www.emw.gr/ell/contact/Κατα τα άλλα δεν γνωρίζω...
Δεν ειπα οτι εκλεισε η εταιρια αλλα ενα μαγαζι που ειχε τα εν λογω ποδηλατα
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Σκέφτομαι αυτό τώρα
https://www.emw.gr/ilektrika-podilata/EMW_Sporting_City_bike_Spasto_20_intson
... ξεθάβοντας το νήμα αυτό ...
μου αρέσει που έχει μέσα στον σκελετό την μπαταρία....
Επίσης μου αρέσει ακόμα περισσότερο το Cube Compact Hybrid με τους 20άριδες τροχούς (που όμως δεν είναι σπαστό)
https://electricbikereview.com/cube/20-compact-sport-hybrid/ (στην Ευρωπη είναι με τον generation 3 κινητήρα της Bosch)
Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Είναι φυσικά προφανές πως δεν είναι συγκρίσιμα αυτά τα 2 ποδήλατα με μόνο κοινό το μέγεθος των τροχών.
Τέλος, με αρκετά ποδηλατάδικα που μίλησα σχηματίζω την αντίληψη πως υπάρχει κάποια έντονη κινητικότητα και ελλείψεις στα ηλεκτρικά ποδήλατα. Υποψιάζομαι πως αυτό είναι πραγματικότητα και δεν προσπαθούν απλά να προκαλέσουν τέτοια εντύπωση ώστε να πετύχουν πωλήσεις. Τι λέτε;
-
Το είχα γράψει και στο άλλο νήμα, έχεις πέσει πάνω στην περίοδο που αλλάζουν τα μοντέλα και έρχονται αυτά του 21, αν βάλεις και τον χαμό που γίνεται λόγω της επιδότησης είναι λογικό για ένα διάστημα να μην υπάρχουν διαθεσιμότητες, με το που θα έρθουν τα καινούρια θα εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Για αυτά που έβαλες, δες λίγο μόνο το ότι το Cube ζυγίζει περίπου 25 κιλά και τα σπαστά συνήθως έχουν ακόμη μεγαλύτερο βάρος λόγω των συνδέσμων τους. Συνεπώς αν το θέλεις σπαστό για να το κουβαλάς εύκολα σε αστικές μετακινήσεις αυτό μάλλον είναι ανέφικτο, είναι δώρο/άδωρο. Αν το θέλεις για να πιάνει λιγότερο χώρο γενικά (στο σπίτι, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο) οκ. Σε κάθε περίπτωση πήγαινε δες το από κοντά, πες να στο διπλώσουν και δες το μέγεθος και το βάρος του.
Πάντως εγώ σε 20ρη τροχό με την κατάσταση των δρόμων στην Αθήνα δεν θα πήγαινα, θα επέλεγα 700c σε trekking ή 29ρι σε mountain (εκτός και αν έχεις απαράβατο όρο να πιάνει όσο το δυνατόν μικρότερο όγκο λόγω έλλειψης χώρου). Το βάρος του ηλεκτρικού είναι έτσι κι αλλιλως μεγάο (μοτέρ+μπαταρία) για να πεις ότι σου δίνει κάποιο πλεονέκτημα ο 20ρης τροχος πέραν του λίγο μικρότερου χώρου που πιάνει όταν το αποθηκεύεις.
-
Πήγα σήμερα και οδήγησα το emw και μου φάνηκε καλό value for money. Έχοντας όμως οδηγήσει παλαιότερα με μηχανισμό μεσαίας τριβής (bosch & yamaha) μου φάνηκε αρκετά αργή η απόκρισή του τόσο όταν έβαζα δύναμη στα πετάλια όσο και όταν έκοβα. Καλή ποιότητα, όπως μάθαμε κατασκευάζονται στην Τουρκία με ελληνική όμως σχεδίαση. Η εταιρία είναι κάπου 10 χρόνια στο χώρο των ηλεκτρικών ποδηλάτων & scooter και δείχνει να προσφέρει επίσης πολύ καλή εξυπηρέτηση πελατών.
Τώρα σχετικά με το cube compact hybrid sport είναι στα 23,1 κιλά και το θεωρώ ελαφρύ συγκρίνοντας το πχ με αυτό το κλασικού τύπου trekking (έμαθα πως είναι διαθέσιμο) 23,4
Γνωρίζω πως γενικά στην Ελλάδα οι μικροί τροχοί θεωρούνται μειονέκτημα αλλά θεωρώ πως αυτό δεν σημαίνει όσο μεγαλύτεροι τόσο καλύτερα. Πχ στις μοτοσυκλέτες είναι συνήθως 17 ίντσες ή μερικές φορές ο μπροστινός 19 (σε κάποια on-off, στα scooter οι 16αριδες θεωρούνται μεγάλοι). Οι μικρότεροι είναι χειρότεροι στις λακκούβες μας αλλά παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία από την άλλη. Επίσης σε ηλεκτρικό μπορείς λογικά να κατεβάσεις αρκετά τις πιέσεις χωρίς να γίνεται τόσο αισθητή η αύξηση της τριβής κύλισης. Επίσης το cube είναι compact, όχι folding (δεν διπλώνει)
Σκέφτομαι να το βάζω σε τρένα και λεωφορεία, ίσως και σε αυτοκίνητο. Συχνότερα θα το βάζω μάλλον σε ασανσέρ αλλά εκεί ίσως θα χρειάζεται να σηκώνω τον μπροστινό τροχό στα πολύ μικρά. Για μένα ένα πλεονέκτημα, μιας και είμαι άνθρωπος που του αρέσει να μοιράζεται, είναι πως προσαρμόζεται σε πολλά μεγέθη ανθρώπων. Μάλλον όμως για άνθρωπο 1,55 δεν θα κάνει εκτός αν κόψει κανείς το παλουκόσελο.
-
Ο @fiverg τα είπε πολύ ωραία και κατέχει το θέμα. Νομίζω για αστική μετακίνηση Ελλάδα 700C είναι το ιδανικότερο (τέτοιο έχω για Αθήνα).
Τα σπαστά να τα προσέξεις, είναι τελείως αφύσικα για άνεση και καλή γεωμετρία. Μόνο αν βγαίνεις Σύνταγμα Μετρο και δουλεύεις, π.χ Ακαδημίας/χαμηλα Κολωνάκι/Σταδίου κ.λ.π
Ξέρω πολύ κόσμο που παραμυθιαστηκε με την 'ευκολία' κ τώρα σκουριαζουν σε κάποια αποθήκη.
Δηλαδή δεν θα πας εύκολα Σύνταγμα - Ιλίσια..
-
Δοκιμή του Haibike Sduro Hard Nine 29. Είμαι κάτοχος ενός Cube AMS 120 (29άρι FS) αλλά είχα και στο παρελθόν 26άρι FS με μετατροπή σε ηλεκτρικό.
Ξεκινώ από τα σημαντικά, τα μονοπάτια. Εδώ ήταν ο μεγάλος μου φόβος αναφορικά με τα ηλεκτρικά ποδήλατα. Ότι το επιπλέον βάρος (10 κιλά τουλάχιστον) θα κατέστρεφε την οδηγησιμότητα κι ότι θα ήταν δύσκολο στο χειρισμό κι άχαρο. Ευτυχώς οι φόβοι μου δεν επαληθεύτηκαν. Ανταμείβεσαι με ένα ποδήλατο που είναι εξαιρετικά ικανό, που κρατάει τα χιλιόμετρα στα δύσκολα σημεία που προηγουμένως θα ήθελες λίγη παραπάνω ταχύτητα για να υπερκεράσεις κάποια εμπόδια.
Στον Γκαβουρόλοφο, έχεις σημεία που παρακαλούσαν για λίγη παραπάνω φόρα ώστε να περάσεις κάποια δύσκολα σημεία. Τώρα, αυτό το πρόβλημα είναι λυμένο. Νιώθεις ότι η επιπλέον ταχύτητα διορθώνει τα κακώς κείμενα, περνάς αέρα από εκεί που πριν ήταν σπαζοκεφαλιά.
Βέβαια, η πρόκληση παραμένει σε μέγιστο βαθμό, αφού είναι πιο σημαντικό από ποτέ το διάβασμα του εδάφους. Πότε θα γκαζώσεις και πόσο, πόσο θα περιστρέψεις τα πετάλια για να πετύχεις το γκάζωμα αυτό, πού θα περάσεις με τη φόρα σου, πού θα φρενάρεις. Μην τα πολυλογώ, ο μεγαλύτερος αποτρεπτικός λόγος για την αγορά ηλεκτρικού, η συμπεριφορά του στα μονοπάτια λόγω αυξημένου βάρους, δεν ισχύει. Τα μονοπάτια παραμένουν ΠΟΛΕΜΟΣ as always και μάλιστα με ακόμα πιο απαιτητικό τρόπο, αφού τώρα έχεις δύναμη και πρέπει να τη διαχειριστείς σωστά.
Πάμε στον δασικό: εκεί γίνονται όλα πολύ πιο απολαυστικά. Σημεία που σου έβγαινε η γλώσσα, που παρακαλούσες να τελειώσει το μαρτύριο, τώρα δεν υφίστανται πια. Δηλαδή 'ελληνικό δημόσιο φάση'; Όχι, παραδόξως όχι! Ο παλμογράφος ήταν σαφής, οι παλμοί ήταν αντίστοιχοι με κάθε άλλη φορά. Η αίσθηση όμως ήταν πολύ πιο ήρεμη και χαλαρή. Λες και το ρολόι έδειχνε τους παλμούς κάποιου άλλου. Ακούγεται παράδοξο αλλά μπορώ να σκεφτώ τρεις αιτίες:
-
οι ανηφόρες τελειώνουν πολύ πιο γρήγορα. Χοντρικά, εκεί που ανέβαινες με χ ταχύτητα, τώρα πας με 2,3 χ. Μιλάμε πάντα για τα δύο πιο επιθετικά προγράμματα λειτουργίας και φορτισμένη μπαταρία (κάτω από 10-15%, η παροχή μειώνεται).
-
επαρκής αερισμός (ε, όχι αυτό που φαντάζεστε). Άλλο να ανεβαίνεις με 7 και να λιώνεις, να σου στάζουν συνέχεια ιδρώτες στο πρόσωπο κι άλλο με 18. Ιδρώνεις αλλά δε σε ενοχλεί. Το καταλαβαίνεις όταν σταματάς γιατί τότε ξεκινά να ενοχλεί ο ιδρώτας.
-
ψυχολογία! Άλλο το 'έχω ανεβάσει παλμούς, όλο φυσάω σταγόνες ιδρώτα από τη μύτη και νιώθω να σέρνομαι, αμάν, πότε θα τελειώσει η ανηφόρα' κι άλλο το 'έχω ανεβάσει παλμούς, οι τετρακέφαλοι καίνε*, αλλά βλέπω να παράγεται έργο, η ανηφόρα τελειώνει σε λίγο, οι σταγόνες δε με ενοχλούν'.
*Μία αναφορά στους καμένους τετρακέφαλους: αν δεν είχα γράψει κάμποσους μήνες με το παλιό ηλεκτρικό (περίπου επί ενάμιση χρόνο στα 2013-2014), θα κατηγορούσα το Haibike που είναι δύο νούμερα μικρότερο, το παλουκόσελο όσο πιο έξω γίνεται αλλά και πάλι δεν πάει όσο ψηλά θα ήθελα. Επειδή όμως το έχω ξαναζήσει, μάλλον είναι το γεγονός ότι πατάς συνέχεια χωρίς να ζορίζεσαι, πατάς περισσότερο από όσο θα έκανες χωρίς μοτέρ, γιατί μετά από λίγο θα έσκαγες ενώ εδώ απλώς συνεχίζεις.
Παραλιακή: καταιγιστική επιτάχυνση. Όταν σταματάς σε φανάρι, επιλέγεις 7η. Στην εκκίνηση, μετά την πρώτη περιστροφή, το μοτέρ γεμίζει πολύ γρήγορα, σταματάς το πετάλι, ανεβάζεις τέσσερις σχέσεις μαζί, έχεις πλέον 11η, τέρμα γκάζι και voila, πας ήδη με 39-40. Τα κρατάει πάρα πολύ άνετα στην ευθεία αλλά δεν έχει νόημα να γκαζώσεις παραπάνω. Πέφτει έξω από το καλό εύρος λειτουργίας του κινητήρα κι όλη η επιπλέον ώθηση, θα πρέπει να βγει από τους τετρακέφαλους, που ήδη δίνουν γερά. Όλα αυτά με επιθετικό πρόγραμμα λειτουργίας (κάποιο από τα δύο πρώτα) και την μπαταρία να λέει τον Δεσπότη Παναγιώτη από τα 100+ κιλά μου. Ερχόμουν από τη Γλυφάδα προς Βουλιαγμένη και κοιτούσα στο οδόστρωμα για να δω αν στάζουν τα υγρά της, τέτοια ήταν η αφαίμαξη,
Εν κατακλείδι, ΔΕΝ κάνει για όλους. Για ΜΕΝΑ, που η ποδηλασία βουνού είναι διασκέδαση (κι όχι άθλημα ή αυστηρή δομημένη προπόνηση), νομίζω ότι ταιριάζει ταμάμ. Είχα πολύ καιρό να λαχταρήσω έτσι βόλτα, να ανυπομονώ να ξημερώσει για να πάρω τα βουνά. Είχα πολύ καιρό να αντικρίζω τα ντουβάρια κι αντί να αναστενάζω, να αναστενάζει η Yamaha στη θέση μου. Να τελειώνουν οι ανηφόρες χωρίς να έχω λιποθυμήσει από την υπερπροσπάθεια.
Θα με ζημιώσει σε αθλητικό επίπεδο; Έχοντας και την προηγούμενη εμπειρία του ηλεκτρικού, θεωρώ πως όχι. Τότε, που έκανα downhillιές, θυμάμαι ότι μπορούσα να κάνω μόνο ένα ανέβασμα στον Λαγό και κατάβαση από τη Σημαία. Με το μοτέρ, έκανα τουλάχιστον δύο κι ενίοτε και τρεις αναβάσεις-καταβάσεις. Οπότε, όταν βγαίνεις για δύο ώρες βόλτα, πάλι δύο ώρες θα κάνεις, είτε έχεις μοτέρ είτε όχι. Μόνο που τώρα θα κάνεις πολύ μεγαλύτερη βόλτα. Με πολύ περισσότερα υψομετρικά και πολύ πιο απολαυστική.
-
-
Για ΜΕΝΑ, που η ποδηλασία βουνού είναι διασκέδαση (κι όχι άθλημα ή αυστηρή δομημένη προπόνηση), νομίζω ότι ταιριάζει ταμάμ. Είχα πολύ καιρό να λαχταρήσω έτσι βόλτα, να ανυπομονώ να ξημερώσει για να πάρω τα βουνά. Είχα πολύ καιρό να αντικρίζω τα ντουβάρια κι αντί να αναστενάζω, να αναστενάζει η Yamaha στη θέση μου. Να τελειώνουν οι ανηφόρες χωρίς να έχω λιποθυμήσει από την υπερπροσπάθεια.
Οπότε, όταν βγαίνεις για δύο ώρες βόλτα, πάλι δύο ώρες θα κάνεις, είτε έχεις μοτέρ είτε όχι. Μόνο που τώρα θα κάνεις πολύ μεγαλύτερη βόλτα. Με πολύ περισσότερα υψομετρικά και πολύ πιο απολαυστική.
+1
Έχω το Giant (με μοτέρ Yamaha κι αυτό) εδώ και περίπου ένα μήνα και συμφωνώ πλήρως.
-
Ποιο μοντέλο; Την έχεις πάρει την επιδότηση;
e-ποδήλατα