-
Σχετικό με το τόπικ, ας δούμε τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα του 2016, μέχρι στιγμής. Επίσημα στοιχεία από τον ΣΕΑΑ για το 4μηνο του 2016:
Qashqai: 725 (Ανά μήνα από Ιαν: 165-51-284-225)
Vitara: 450 (Ανά μήνα από Ιαν: 186-17-61-186)
X1: 334 (Ανά μήνα από Ιαν: 45-80-119-90)
Renegade: 294 (Ανά μήνα από Ιαν: 63-27-56-148) -
Εκπληξη προκαλει ο μεγαλος αριθμος του X1 σχετικα με την τιμη του.
Θα πουλησει καλα και είναι ακομα η αρχη του. -
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Θα πουλησει καλα και είναι ακομα η αρχη του.Ειναι αμαξάρα! Μακάρι να μπορούσα να διαθέσω τόσα χρήματα για να το πάρω!
Μπήκα σήμερα σε εταιρικό φιλου - μεγαλοστελέχους 2,5d xdrive και έπαθα πλάκα και με τους χώρους και την ποιότητα και τη δύναμη!
Τυχερός ο φίλος The Emperor που το έχει και δη σε καλή εκδοση! -
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Θα πουλησει καλα και είναι ακομα η αρχη του.Λόγω της τιμής του πουλάει καλά η Χ1. Φαίνεται να αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά της και για αυτό όποιος τα έχει καλά κάνει και την επιλέγει. Και εγώ αν μπορούσα θα την επέλεγα.
-
Κι εγώ αυτή θα παίρνα το έχω δηλώσει. Αμαξάρα σε όλα. Θες κινητήρα, θες οδηγική συμπεριφορά, θες χώρους, θες ποιότητα...
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Το Χ1 στις μικρές εκδόσεις (1500cc) ήταν δεδομένο ότι θα πήγαινε καλά, γιατί με το ισχύον καθεστώς δεν υπερφορολογείται, έχει τα looks, περισσότερους χώρους από τα περισσότερα crossover της κατηγορίας, πολύ καλή ποιότητα και τιμή που, αν δεν βάλεις extra, δεν απέχει πολύ από τα άλλα της κατηγορίας. Μαζί με το υποτιθέμενο γόητρο της premium μάρκας αποτελεί θέλγητρο για όσους μπορούν να κινηθούν κοντά στα 30k. Αρνητικό για κάποιους το ότι οι κινητήρες μικρού κυβισμού σε συνδυασμό με το βάρος του αυτοκινήτου στερούν από το αμάξι τις επιδόσεις που θα ήθελε ένας κάτοχος bmw...Εάν θέλει κάποιος να πάει όμως σε παραπάνω έκδοση θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη ιδίως τώρα που οι τιμές θα ανέβουν μερικές χιλιάδες ευρώ και θα κάνουν τα πιο ακριβά μοντέλα ακόμη πιο απρόσιτα για τον αγοραστή...
Περισσότερο ήθελα να σχολιάσω την ξέφρενη - αλλά καθόλου έκπληξη - πορεία του QQ, το οποίο αντίθετα από ότι διατείνονται κάποιοι πουλάει κυριολεκτικά τα άντερά του! Και καλά κάνει θα προσθέσω! Πανέμορφο αμάξι, με σύγχρονες τεχνολογίες, κινητήρες διαμάντια και τέρατα αξιοπιστίας, με μόνα αρνητικά κάποια δευτερεύοντα ζητήματα συναρμογής το QQ βρίσκεται στην κορυφή και λογικά θα μείνει για πολύ ακόμη καιρό εκεί, εφόσον οι ανταγωνιστές θα πρέπει να το ξεπεράσουν και σε ομορφιά (πολύ δύσκολο ακόμη...), και σε αξιοπιστία (για τα μηχανικά μέρη χρειάζεται χρόνια κάτι τέτοιο...και το QQ τα έχει ήδη πίσω του αυτά τα χρόνια ως τρανή απόδειξη...) και σε τιμή.
Το Vitara φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα ίσως λόγω και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, ίσως και λόγω του ονόματος που κουβαλάει από το παρελθόν. Από τα πρώτα 4 πάντως στα δικά μου μάτια θα ήταν η τελευταία επιλογή. Απ' ότι φαίνεται οι Έλληνες αγοραστές διαφωνούν μαζί μου πάντως
Last but not least το Renegade θεωρώ ότι βρίσκεται επίσης επάξια εκεί και με το ιδιαίτερο design του και με την ικανότητά του σε off road καταστάσεις και ιδίως με τον 170άρη κινητήρα που ήδη του έδωσε πρωτιές!
Να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση μέχρι το τέλος του χρόνου...και τι ρόλο θα παίξουν οι αυξήσεις στις τιμές, αλλά και...τι θα κάνουν οι εταιρίες για να προσελκύσουν αγοραστές!
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Θα πουλησει καλα και είναι ακομα η αρχη του.Ειναι αμαξάρα! Μακάρι να μπορούσα να διαθέσω τόσα χρήματα για να το πάρω!
Μπήκα σήμερα σε εταιρικό φιλου - μεγαλοστελέχους 2,5d xdrive και έπαθα πλάκα και με τους χώρους και την ποιότητα και τη δύναμη!
Τυχερός ο φίλος The Emperor που το έχει και δη σε καλή εκδοση!Θέλω και εγώ να μπω στο 25d και ομολογώ ότι θα το ζήλευα!!
231 άλογα είναι αυτά!
Αλλά είναι πολλά και τα μπικικίνια! -
Αυτό πάλι που μου κάνει εμένα εντύπωση είναι το πόσο σημασία έχει το 'όνομα' για τον καταναλωτή.
Το Renegate που είναι JEEP το επέλεξαν 294 συμπολίτες μας, το 500Χ που είναι σχεδόν το ίδιο αυτοκίνητο, είναι πράγματι πολύ προσεγμένο και όχι φτωχός συγγενής και έχει πολύ καλό εξοπλισμό για τα λεφτά του, το επέλεξαν μόλις 98!
Αν ήταν λιγότερο σκληρό στον δρόμο μου, νομίζω πως θα το προτιμούσα σε σχέση με το QQ.
ΥΓ. Τώρα είδα πως χαντακωμένο στην κατηγορία των μικρομεσαίων (και όχι των SUV), μαζί με το QQ υπάρχει και το H-RV με 63 πωλήσεις. Αρκετά καλή αρχή για το 'μικρό' SUV της Honda.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αυτό πάλι που μου κάνει εμένα εντύπωση είναι το πόσο σημασία έχει το 'όνομα' για τον καταναλωτή.Το Renegate που είναι JEEP το επέλεξαν 294 συμπολίτες μας, το 500Χ που είναι σχεδόν το ίδιο αυτοκίνητο, είναι πράγματι πολύ προσεγμένο και όχι φτωχός συγγενής και έχει πολύ καλό εξοπλισμό για τα λεφτά του, το επέλεξαν μόλις 98!
Αν ήταν λιγότερο σκληρό στον δρόμο μου, νομίζω πως θα το προτιμούσα σε σχέση με το QQ.
ΥΓ. Τώρα είδα πως χαντακωμένο στην κατηγορία των μικρομεσαίων (και όχι των SUV), μαζί με το QQ υπάρχει και το H-RV με 63 πωλήσεις. Αρκετά καλή αρχή για το 'μικρό' SUV της Honda.
Σχεδιαστικά όμως δεν έχουν καμιά σχέση...και ίσως αυτό παίζει ρόλο μεγάλο στην επιλογή!
Από την άλλη το όνομα όντως παίζει σημαντικό ρόλο για τον κολλημένο Έλληνα.Βέβαια εδώ στα Γιάννενα βλέπω να κυκλοφορούν ήδη και μερικά tivolli, ενώ αν θεωρήσουμε ότι το duster δεν είναι όνομα, εδώ πάνω κάνει πραγματικά θραύση! Πιθανότατα συνδέεται και με τα χόμπι του...βουνού στα οποία αρέσκονται οι γηγενείς!
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Τυχερός ο φίλος The Emperor που το έχει και δη σε καλή εκδοση!Πολύ τυχερος! Ολοι θα το θελαμε αλλα δυστυχως τα οικονομικα μας δεν μας το επιτρεπουν.
Εγω παντως οποτε βλεπω X1 στο δρομο αμεσως το μυαλο μου παει στο φιλο Emperor γιατι ηταν και από τους πρωτους που το πηρε αλλα και γιατι ζηλευω αυτό το πραγματικο τερας κινητηρα που εχει (20d). Μακαρι να του βγαλει εκατομμύρια απροβλημάτιστα χιλιόμετρα! -
Emperor βάλε κάνα μάτακι ρε φίλε. ..
Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Και εγώ τον ζηλεύω αλλά δεν τολμάει η μπουρούχα του να τα βάλει με το renegade
Όσο γι'αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω,ισχύει...επιλέγοντας καινούριο αυτοκίνητο,μέσα σε όλες τις σκέψεις που προηγήθηκαν (περί ποιότητας,επιδόσεων,εμφάνισης κτλ), αναρωτήθηκα αν αξίζει τον κόπο να ξοδέψω 25 χιλιάρικα για fiat,για suzuki,για nissan ή για jeep και η απάντηση ήταν jeep με ό,τι αυτό συνεπάγεται...o χρόνος θα δείξει αν ήταν σωστή η επιλογή. -
...έχουμε βάλει και ματάκια και σκόρδα και εικόνες χαχα!
ευχαριστώ για τις ευχές συμφορουμίτες φίλοι...αλλά να μην υπερβάλουμε. Ένα καλό suv είναι το Χ1, δεν είναι και ferrari. Θεωρώ ότι οι διαφορές ανάμεσα στα suv για τα οποία έγινε λόγος είναι μικρές και σπάνια δικαιολογούν τις μεγάλες διαφορές στην τιμή όταν αυτές υπάρχουν.
Επίσης, το πόσο τυχερός θα είμαι θα φανεί μετά από χρόνια, αν το αμάξι αποδειχθεί και αξιόπιστο! Γιατί διαφορετικά θα βλαστημάω την ώρα και τη στιγμή που το πήρα! Μέχρι τότε θα τηρώ στάση αναμονής, αλλά φυσικά θα χαίρομαι τις μετακινήσεις ιδίως τώρα που οι υπέροχες θάλασσές μας μάς προσκαλούν ασταμάτητα!!Το σημαντικό είναι ανεξάρτητα από το τι οδηγεί ο καθένας όλοι μας να είμαστε υγιείς, να πηγαίνουμε χωρίς πρόβλημα στον προορισμό μας, μακριά πρώτα από ατυχήματα και ύστερα από βλάβες και να χαιρόμαστε και την οδήγηση όσοι το θέλουν!
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Emperor βάλε κάνα μάτακι ρε φίλε. ..Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Και εγώ αυτό σκέφτηκα
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Και εγώ τον ζηλεύω αλλά δεν τολμάει η μπουρούχα του να τα βάλει με το renegade
Όσο γι'αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω,ισχύει...επιλέγοντας καινούριο αυτοκίνητο,μέσα σε όλες τις σκέψεις που προηγήθηκαν (περί ποιότητας,επιδόσεων,εμφάνισης κτλ), αναρωτήθηκα αν αξίζει τον κόπο να ξοδέψω 25 χιλιάρικα για fiat,για suzuki,για nissan ή για jeep και η απάντηση ήταν jeep με ό,τι αυτό συνεπάγεται...o χρόνος θα δείξει αν ήταν σωστή η επιλογή.Εγώ πάλι μάλλον θα ήθελα να δοκιμάσω το προηγούμενο αμάξι σου και μάλιστα σε έντονο στροφιλίκι!
-
Εντάξει! Για πολλούς η αγορά suv είναι ταυτόσημη τόσα χρόνια τώρα με την λέξη jeep. Προσωπικά έχω ακούσει στην καθομηλουμένη τον άλλο να λέει πήγα το ΣΚ βόλτα με το 'τζιπ' και εννοούσε κάτι άλλο που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά όχι το σήμα της jeep. Στην jeep δεν αγοράζεις ούτε την πολύ καλή ποιότητα του σαλονιου, ούτε την υψηλή αισθητική αλλά ούτε και την πολύ καλή οδική συμπεριφορά στην άσφαλτο. Επενδύεις όμως σε ένα όχημα παντώς καιρού και με ελάχιστες μετατροπές και παντώς εδάφους. Ο σκοπός όμως αυτός διαφέρει από την φιλοσοφία της Χ1...
-
SUV δυσκολη κατηγορια,με πολλες επιλογες για ολα τα γουστα.To 500X στην Ελλαδα δεν εχει διαφημιστει και πολυ,εν αντιθεσει με το jeep που κουβαλαει και πολυ βαρυ ονομα.Η αληθεια ειναι πως μετα απο 7κ χλμ ειμαι φουλ ικανοποιημενος με την οδικη του συμπεριφορα,την ηρεμια του,την αισθητικη του.Τωρα το θεμα brand και 25κ ευρω μονο στην Ελλαδα ειναι προβλημα
-
Σε άλλες εποχές θα συμφωνούσα για τα Jeep, αλλά την στιγμή που ξέρουμε ότι το Renegate είναι κατά 90% (ίσως και περισσότερο) ίδιο με το 500Χ και φτιάχνεται στην ίδια γραμμή παραγωγής στην Ιταλία, νιώθω πως το 500Χ αδικείται με τις πωλήσεις που έχει κάνει. Ειδικά αν σκεφτώ πως για μεγάλα διαστήματα έπαιζαν πολύ καλές προσφορές στο συγκεκριμένο μοντέλο. Θυμάμαι πως όταν κοιτούσαμε πέρσι για αυτοκίνητο, το 500Χ έβγαινε με τον 1.6 πετρέλαιο και πολύ πλούσιο εξοπλισμό γύρω στα 22 χιλιάρικα.
ΥΓ. Πολύ καλές και οι πωλήσεις του XC90. Τελικά δεν ήταν απλά η αίσθηση μου ότι κυκλοφορούν αρκετά στον δρόμο
-
Πανέμορφο το xc90! Αρχοντικό αμάξι με δική του σχεδίαση! Και αν οι πωλήσεις της X1 προκαλούν εντύπωση λόγω τιμής...τότε τι να πούμε για το volvo που έχει διπλάσια τιμή;
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Πανέμορφο το xc90! Αρχοντικό αμάξι με δική του σχεδίαση! Και αν οι πωλήσεις της X1 προκαλούν εντύπωση λόγω τιμής...τότε τι να πούμε για το volvo που έχει διπλάσια τιμή;Πάρκαρα μια φορά δίπλα του σε ένα υπόγειο πάρκινγκ. Πόσο μικρό φαινόταν το QQ
SUV/Crossovers Forum