-
Αν κάνεις πολλά χλμ θα πας σε diesel. Αν όχι...βενζίνη!
40k για 150 άλογα είναι υπερβολικό ποσό! Ακόμη κ για τα 190 που πήρα εγώ πάλι πολλά ήταν...
35k θα έπρεπε να έχει ο 20d κ οχι 45...κ 30k θα έπρεπε να έχει ο 18d...
Έλεος με τις αυξήσεις πια... -
Οι απαιτήσεις μου (τις έχω γράψει και στο thread του Χ1) είναι χώροι για 4 μέλη οικογένεια (2 κορουλες), άνεση σε ταξίδι εθνική και επαρχιακους δρόμους, αξιοπιστία και ποιότητα, χαμηλό θόρυβο καμπίνας, όχι πολλά τριξιματα μετά από λίγο καιρό, καλό αυτόματο κιβώτιο, λίγα χιλιόμετρα ετησίως( όχι πάνω από 7000 χμ το χρόνο) και λίγο άνεση στην προσπέραση και σε ταχύτητες 140 χμ/ ώρα στον αυτοκινητοδρομο. Πολλά ζητάω? Χαχα. Budget, με τραβηγμα, γύρω στα 33.000€. Βαρέθηκα να ψάχνω αμάξι. Να περιμένω κι άλλο? Συγγνώμη που σας κουράζω. Είμαι και λίγο άσχετος...
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Πολύ λίγα χλμ άρα βενζίνη! Χώρους έχουν κ τα 2! Οι απαιτήσεις σου είναι οι απαιτήσεις του μέσου οδηγού! Πάρε όποιο σου αρεσει περισσότερο με μια προτίμηση στο...καινούριο!
-
Ο χρήστης afex έγραψε:
Tiguan 2.0 tdi 150hp dsg 33600€ καινούργιο ή bmw x1 1.5 sdrive 18i αυτόματο m sport 32900€ ελαφρώς μεταχειρισμενο ? Τι λέτε?Πήγαινε να δεις και το Kadjar.
Με αυτά τα λεφτά παίρνεις το 1,6 diesel με 130 hp.
Από χώρους πιθανόν να είναι καλύτερο και από τα δυο που αναφέρεις. -
Ο χρήστης afex έγραψε:
Οι απαιτήσεις μου (τις έχω γράψει και στο thread του Χ1) είναι χώροι για 4 μέλη οικογένεια (2 κορουλες), άνεση σε ταξίδι εθνική και επαρχία και επαρχιακους δρόμους, αξιοπιστία και ποιότητα, χαμηλό θόρυβο καμπίνας, όχι πολλά τριξιματα μετά από λίγο καιρό, καλό αυτόματο κιβώτιο, λίγα χιλιόμετρα ετησίως( όχι πάνω από 7000 χμ το χρόνο) και λίγο άνεση στην προσπέραση και σε ταχύτητες 140 χμ/ ώρα στον αυτοκινητοδρομο. Πολλά ζητάω? Χαχα. Budget με τραβηγμα γύρω στα 33.000€. Βαρέθηκα να ψάχνω αμάξι. Να περιμένω κι άλλο? Συγγνώμη που σας κουράζει. Είμαι και λίγο άσχετος...Sent from my iPad using Tapatalk
Αναμεσα στα δυο το τιγκουαν.θα εχεις καινουριο που θα ειναι και diesel αρα κατευθειαν οικονομια. Δεν υπαρχει λογος να παρεις το bmw με το mpack
Στάλθηκε με tapa
-
Οι χωροι, οι ανεσεις και ο ταξιδιαρικος χαρακτηρας ειναι και στα δυο σε κορυφαια επιπεδα. Η Bmw ειναι το αυτοκινητο που θα γουσταρεις και οταν εισαι μονος... Απλα στο αλλο για να μπεις την πρωτη φορά μέσα θα πρεπει να βγαλεις τα σελοφαν!
-
Βρε παιδιά στον ίδιο εξοπλισμό το tiguan 2.0 πετρέλαιο 150 άλογα dsg7 κάνει 33600€ και το 1.4 βενζίνης 150 άλογα dsg6 34700. Γιατί να πάρω βενζίνη? Για το φόρο? Τι λέτε?
-
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος να πάρεις τη βενζίνη. Τέλη κυκλοφορίας περίπου ίδια πρέπει να είναι, ασφάλεια λίγο πιο πολύ το diesel, μικρότερη κατανάλωση/τιμή καυσίμου το diesel, μεγαλύτερο τεκμήριο το diesel.
Χοντρικά στα ίδια πρέπει να βγαίνουν τα έξοδα κατοχής, οπότε παίρνεις αυτό που είναι φτηνότερο στην αγορά του.
Τσέκαρε τα πρώτα μήπως κανω λάθος και με βρίζεις μετά.nickthetrib from tapatalk
-
Δεν ήξερα ότι η βενζίνη ειναι φθηνότερη. Ομως στη σημερινή εποχή ναι, 2.0 κυβικά δε θα τα έπαιρνα , τη στιγμή που η φορολόγηση μόνο την άνοδο βλέπει.
Έχε υπόψη σου πως αν τελικά πάρεις πετρέλαιο , θα πρέπει να κανεις επι τουτω μεγάλες διαδρομές κάθε βδομάδα για τη σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου, για την αναγέννηση του φίλτρου.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Δεν ήξερα ότι η βενζίνη ειναι φθηνότερη. Ομως στη σημερινή εποχή ναι, 2.0 κυβικά δε θα τα έπαιρνα , τη στιγμή που η φορολόγηση μόνο την άνοδο βλέπει.Έχε υπόψη σου πως αν τελικά πάρεις πετρέλαιο , θα πρέπει να κανεις επι τουτω μεγάλες διαδρομές κάθε βδομάδα για τη σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου, για την αναγέννηση του φίλτρου.
.
Η βενζίνη είναι 1100€ ακριβότερη ursus
-
Σε αυτες τις τιμες πας για πετρελαιο. Θα πρεπει να προσεχεις το φιλτρο αλλα τουλαχιστον τα ταξιδια θα κοστιζουν λιγο. Θα εχεις και φορο πολυτελειας με διλιτρο.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Έχε υπόψη σου πως αν τελικά πάρεις πετρέλαιο , θα πρέπει να κανεις επι τουτω μεγάλες διαδρομές κάθε βδομάδα για τη σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου, για την αναγέννηση του φίλτρου
Αυτό ακριβώς!
-
Και για την ποιοτητσ λειτουργιας του βενζινοκινητηρα.
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
-
Ύστερα από ένα τριήμερο στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα και των Αγράφων γενικότερα, πιστεύω πως ένα μικρομεσαίο diesel SUV/crossover είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον μέσο Έλληνα οδηγό. Οικονομία, άνεση στους άθλιους επαρχιακούς δρόμους και δυνατότητα να μπεις άφοβα σε χωματόδρομους χωρίς φόβο.
Προσωπικά μπήκα σε χωματόδρομους που αν είχα επιλέξει κάποιο κλασσικό μικρομεσαίο (π.χ. Focus, Civic), δεν θα ρίσκαρα να προχωρήσω, όντας ενός έτους αμάξι.
Να σημειώσω πως με τον 1.5 diesel, κάλυψα γύρω στα 850Km, εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, με αρκετές ανηφόρες/κατηφόρες και αυτή την στιγμή το trip computer μου γράφει ότι έχω άλλα 130Km αυτονομία.
-
Μια χαρα. Φαντασου τωρα να ειχες καποιο γκολφ σαν το δικο μου θα το εχανες αυτο
Στάλθηκε με tapa
-
Δλδ το golf σου δε παει εκει που ειναι στη πρωτη φωτογραφια πιστευεις...?
Δε ξερω βεβαια τι μπορει να ειχε συναντησει πριν παει εκει -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Μια χαρα. Φαντασου τωρα να ειχες καποιο γκολφ σαν το δικο μου θα το εχανες αυτοΤο συγκεκριμένο τουλάχιστον (Παρατηρητήριο Λ. Πλαστήρα), πιθανότατα δεν θα το έχανες μιας και ο χωματόδρομος ήταν βατός στο μεγαλύτερο μέρος του ενώ συνάντησα ορισμένα 'συμβατικά' επιβατικά στην διαδρομή.
Απλά εγώ δεν θα έβαζα καινούργιο hatchback στον συγκεκριμένο δρόμο (εννοείται ότι δεν μιλάμε για το σημείο που φαίνεται στην φωτογραφία και είναι εντελώς πατημένος χωματόδρομος ). Με το QQ ήμουν αρκετά πολύ χαλαρός, ενώ το μόνο που με άγχωνε ήταν μη πάθουν ζημιά τα εντελώς ασφάλτινα λάστιχα.
Μιας και ανέφερες πάντως το Golf, θυμάμαι ότι το Golf IV για παράδειγμα, είχαν αρκετά εκτεθειμένο το αλουμινένιο κάρτερ τους και ο μηχανικός μου είχε αναφέρει ότι του ερχόντουσαν συχνά Golf με ραγισμένα κάρτερ από χτυπήματα.
Σε κάθε περίπτωση, τέτοια προβλήματα δεν θα έχεις πλέον με το Tiquan.
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι. Με το καλό να το παραλάβεις και να αρχίσεις να το χαίρεσαι.
-
Μιλαω για οχι τοσο πατημενο χωματοδρομο που απο μακρυα μοιαζει ισιος σαν ασφαλτος. Εχω παει και γω σε τετοιους με το γκολφ αλλα εχω κατσει και στην ακρη πηγαινοντας με τα ποδια (σε παραλιες) βλεποντας νεροφαγωματα.
Ευχαριστω axel12p.
Μια που αναφερεις λιμνη Πλαστηρα να σου πω πως εχω παει στο φραγμα Μεσοχωρας μετα την Πυλη οταν ηταν χωματοδρομος οπου θα λυποσουν και το κροσοβερ να το βαλεις εκει. Βεβαια εκεινες τις εποχες πριν 15 χρονια δεν υπηρχαν κροσοβερ αλλα μονο τζιπΣτάλθηκε με tapa
-
Δεν γνωρίζω με τι αυτοκίνητο έκανες την διαδρομή, αλλά θυμάμαι πριν 15 χρόνια το Golf να βγαίνει με 80άρι λάστιχο (αν και ακραία επιλογή).
Σήμερα βγήκαν τα SUV με 10 πόντους επιπλέον από το έδαφος, και τους φοράνε 19άρες ζάντες και 55άρι λάστιχο (π.χ. Qashqai Tekna). Που θα πάει ο άλλος με τέτοιο λάστιχο; Είναι σαν ο κατασκευαστής να αυτοναναιρεί την λογική του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Ύστερα από ένα τριήμερο στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα και των Αγράφων γενικότερα, πιστεύω πως ένα μικρομεσαίο diesel SUV/crossover είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον μέσο Έλληνα οδηγό. Οικονομία, άνεση στους άθλιους επαρχιακούς δρόμους και δυνατότητα να μπεις άφοβα σε χωματόδρομους χωρίς φόβο.Προσωπικά μπήκα σε χωματόδρομους που αν είχα επιλέξει κάποιο κλασσικό μικρομεσαίο (π.χ. Focus, Civic), δεν θα ρίσκαρα να προχωρήσω, όντας ενός έτους αμάξι.
Να σημειώσω πως με τον 1.5 diesel, κάλυψα γύρω στα 850Km, εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, με αρκετές ανηφόρες/κατηφόρες και αυτή την στιγμή το trip computer μου γράφει ότι έχω άλλα 130Km αυτονομία.
.....Πολλα like στις φωτο σου!!!!.....
SUV/Crossovers Forum