-
Ακριβώς αυτό λοιπόν . Οπότε τι αναλύουμε τόσες σελίδες ; αν μπορεί ο φίλος να αγοράσει το qq ή το kadjar με τον 1600 κινητήρα δεν θα έπρεπε καν να μπαίνει η Χ1 στη συζήτηση . Δηλαδή να πάρει κάτι πιο 'πιασαρικο' - 'μουρατο' σε σχέση με ένα πιο δυνατό αλλά λιγότερο φαντεζί αυτοκίνητο που θα έχει και κάποια καλούδια πάνω ώστε να γίνει η καθημερινή του χρήση πιο άνετη και ευχάριστη ; φυσικά διαλέγεις το δεύτερο . Δεν έχεις την ευκαιρία κάθε 5 χρόνια μα αγοράζεις αυτοκίνητο .
Και δεν γίνεται να λέμε ότι μια χαρά τα πάει ο ψόφιος diesel κινητήρας σε σχέση με ένα αντίστοιχο βενζίνης επειδή έχει ροπή ...
Και σίγουρα το θέμα είναι να μπορέσεις να προσπεράσεις φορτηγό σε ανηφόρα ή όταν έχεις ενεργοποιημενο τον κλιματισμό ή όταν έχεις και άλλους μαζί σου στην καμπίνα ή όλα αυτά μαζί ...
Μιλάμε για αυτοκίνητα και όχι μόνο για το πως θα είναι φτηνή η μετακίνηση μας . Αν ήταν έτσι θα παίρναμε παπί ή ένα χιλιαράκι και θα πηγαίναμε με 50 ...
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Ακριβώς αυτό λοιπόν . Οπότε τι αναλύουμε τόσες σελίδες ; αν μπορεί ο φίλος να αγοράσει το qq ή το kadjar με τον 1600 κινητήρα δεν θα έπρεπε καν να μπαίνει η Χ1 στη συζήτηση . Δηλαδή να πάρει κάτι πιο 'πιασαρικο' - 'μουρατο' σε σχέση με ένα πιο δυνατό αλλά λιγότερο φαντεζί αυτοκίνητο που θα έχει και κάποια καλούδια πάνω ώστε να γίνει η καθημερινή του χρήση πιο άνετη και ευχάριστη ; φυσικά διαλέγεις το δεύτερο . Δεν έχεις την ευκαιρία κάθε 5 χρόνια μα αγοράζεις αυτοκίνητο .
Και δεν γίνεται να λέμε ότι μια χαρά τα πάει ο ψόφιος diesel κινητήρας σε σχέση με ένα αντίστοιχο βενζίνης επειδή έχει ροπή ...
Και σίγουρα το θέμα είναι να μπορέσεις να προσπεράσεις φορτηγό σε ανηφόρα ή όταν έχεις ενεργοποιημενο τον κλιματισμό ή όταν έχεις και άλλους μαζί σου στην καμπίνα ή όλα αυτά μαζί ...
Μιλάμε για αυτοκίνητα και όχι μόνο για το πως θα είναι φτηνή η μετακίνηση μας . Αν ήταν έτσι θα παίρναμε παπί ή ένα χιλιαράκι και θα πηγαίναμε με 50 ...
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΚαι ο 1500 αρκεί και κάνει και 2000-3000 ευρώ λιγότερα!
Επίσης ναι μια χαρά είναι ένας τουρμπο diesel για την πλειοψηφία των περιπτώσεων. Ακόμα και με 110 ίππους τον προτιμώ από ένα τουρμπάτο βενζίνης γιατί καίω τα μισά και έχω την ίδια δύναμη εκεί που τη χρειάζομαι. -
Ιστορική μέρα για ΄μένα. Θα συμφωνήσω με τον Στέφανο δίχως αν και μη και αλλά έστω για μια φορά!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ιστορική μέρα για ΄μένα. Θα συμφωνήσω με τον Στέφανο δίχως αν και μη και αλλά έστω για μια φορά!Το παθαίνω και εγώ τελευταία και έχω αρχίσει να ανησυχώ!
Να απολογηθώ αναφέροντας ότι με το παράδειγμα για τα 5 αυτοκίνητα προφανώς δεν στοχευα να πουλησω μούρη. Άλλωστε κ ο ίδιος για δεκαετίες οδηγούσα αυτοκίνητα περιορισμένων ή μηδαμινων επιδόσεων. Το ανέφερα ως απάντηση στο σχόλιο ότι με eco mode είναι λογικό το αμάξι να μην τραβάει καθόλου. Εγώ αυτό δεν το βρίσκω ικανοποιητικό...
Βασίλη, δεν χρειάζεται να απολογηθείς για τίποτα φυσικά.
-
Καμιά σχέση ο diesel 1500 με έναν αντίστοιχο βενζίνης 1500.
Τι σχέση έχει ένας τεμπελικος κινητήρας που βγάζει με το ζόρι 120 άλογα με κάποιον αντίστοιχο βενζίνης που βγάζει 150 και 170 .
Και πως πληρώνει κάποιος τα μισά ; αφού αγόρασε το όχημα πιο ακριβά .
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Παιδια απο Δευτερα θα παω σε 3-4 αντιπροσωπειες και θα καταληξω. Εχω καποιες σκορπιες σκεψεις και μενει να μπουν σε μια σειρα.
Πιστευω και γω με τη σειρα μου πως ενας τουρμποdiesel γυρω στα 115 αλογα μου κανειΣτάλθηκε με tapa
-
Να ρωτήσω κάτι ; το QQ 1.6 κάνει περίπου όσο το kadjar 1.5 ή
Ισχύει το ανάποδο ;Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Επίσης ναι μια χαρά είναι ένας τουρμπο diesel για την πλειοψηφία των περιπτώσεων. Ακόμα και με 110 ίππους τον προτιμώ από ένα τουρμπάτο βενζίνης γιατί καίω τα μισά και έχω την ίδια δύναμη εκεί που τη χρειάζομαι.
Αυτο θα ισχυει αν και ο βενζινοκινητηρας ειχε 110 αλογα. Αλλα συνηθως σε παρομοια κυβικα ειναι στους +15-20 ιππους (μαλλον λεω και λιγους) οποτε απο δυναμη εχει φαει γκολ απο τ αποδυτηρια ο ντιζελ.
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι ; το QQ 1.6 κάνει περίπου όσο το kadjar 1.5 ή
Ισχύει το ανάποδο ;Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Απ οτι εχω καταλαβει το kajdar ειναι λιγο ακριβοτερο απο το 1500αρι κασκαι. Το ποσο ακριβως δε γνωριζω αλλα νομιζω ο πωλητης στη ρενω μου ειπε κοντα στο χιλιαρικο
Στάλθηκε με tapa
-
Το kadjar το 1.6 έχει διαφορά 1000 ευρώ από το 1.5 qq ; αν σε παίρνει πας στο Renault φίλε μου . Και χωρίς δεύτερες σκέψεις .
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Το kadjar το 1.6 έχει διαφορά 1000 ευρώ από το 1.5 qq ; αν σε παίρνει πας στο Renault φίλε μου . Και χωρίς δεύτερες σκέψεις .Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
1500αρια ντιζελ και τα δυο με το kajdar να ειναι ακριβοτερο
Στάλθηκε με tapa
-
Αν εισαι αναμεσα στα 2 με το ιδιο μοτερ,οποιο σου κανει κλικ, σε χαροποιει περισσοτερο να το βλεπεις το πρωι. Απλα πραγματα.
-
Και το 1.6 qq πόση διαφορά έχει από το ακριβότερο 1.5 kadjar;
Αν δεν σου είναι κόπος κάνε μια μίνι λίστα με τις τιμές και τις εκδόσεις όταν με το καλό πάρεις προσφορές .
-
Οκ. Αναμονη για κασκαι,τιγκουαν,crv και bmw
Στάλθηκε με tapa
-
Λοιπον ξερες τιμες χωρις δωρα (τα οποια θα τα συζητησω αλλη φορα) μονο απο diesel:
κασκαι λευκο με το κλειδι στο χερι
αξεντα στα 24800 (η τιμη ειναι με -160 λογω ηδη εκτελωνισμενου που προλαβε αποσυρση)
αξεντα κον 25860
αξεντα πριμιουμ 26400 (η τιμη ειναι με -160 λογω ηδη εκτελωνισμενου που προλαβε αποσυρση)Κατζαρ λευκο με το κλειδι στο χερι
εξπρεσιον στα 25900
dynamic στα 27180τιγκουαν λευκο με το κλειδι στο χερι (Ξεκιναει απο τη μεσαια εκδοση advance το diesel και οχι απο τη βασικη active οπως η βενζινη)
advance στα 28500 (περιμενω καλυτερη τιμη αυριο-μεθαυριο)Εντυπωσεις που μπορει μερικοι να μη συμφωνουν,αλλοι να μη δινουν σημασια σε λεπτομερειες,αλλους να μη τους ενδιαφερει ομως εγω θα τα αναφερω:
Το νισσαν ειναι το πιο ομορφο με τον πλουσιοτερο εξοπλισμο,το μικροτερο πορτμπαγκαζ,ετοιμοπαραδοτο,υπερτιμημενο,μετρια κατασκευη,ελλειψεις ή αδιαφορια (λειπουν αεραγωγοι για τα ποδια των πισω,κρεμονται τα καλωδια των αεροσακων κατω απο τα μπροστινα καθισματα,σκιαδια που δεν εχουν δικο τους φωτισμο...)
Το κατζαρ πιο ακριβο στην ιδια εκδοση με το νισσαν,ποιοτικοτερο και πιο προσεγμενο μεσα (π.χ. εδω υπαρχουν αεραγωγοι πισω ενω τα καλωδια ειναι τακτοποιημενα)και εξωφρενικα ακριβο στη μεσαια εκδοση σε σχεση με την βασικη (+3400) οταν το ιδιο μοντελο με κινητηρα βενζινης εχει διαφορα 1500 ευρω.Εχει ορισμενα φαουλ (ρηχες ποτηροθηκες).
Εδω να πω πως η βασικη εχει αρκετα πραγματα σε σημειο να λεει καποιος πως δεν αξιζει να πας στην εξπρεσιον ενω αν πας καλυτερα να χτυπησεις την dynamic
Το τιγκουαν εχει πολυ καλους χωρους και πορτμπαγκαζ που μαζι με το συρομενο πισω καθισμα προσαρμοζεις πισω καθισμα και αποσκευες αναλογα τις αναγκες σου,παρα πολυ καλο εξοπλισμο (τριζωνικο κλιματισμο,8αρα οθονη αφης)και ποιοτικοτατο
Στη χοντα για το crv δε πηγα αφου τα 31+ που ακουσα με απετρεψαν οπως και τα 30+ της bmw -
Ωραίος ο Νίκος...σαν να διαβάζω εμένα πριν από ενα-ενάμιση χρόνο
Μια διευκρίνιση: μιλάμε για τα 1500άρια kadjar και qashqai ε;
Κλίνεις προς το tiguan αν πάρεις καλύτερη προσφορά; -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Ωραίος ο Νίκος...σαν να διαβάζω εμένα πριν από ενα-ενάμιση χρόνο
Μια διευκρίνιση: μιλάμε για τα 1500άρια kadjar και qashqai ε;
Κλίνεις προς το tiguan αν πάρεις καλύτερη προσφορά;Ναι Λεωνιδα προς τα εκει κλεινω. Ειδα πραγματα που στα αλλα δυο δεν υπηρχαν. Δε εγραψα κι αλλα γιατι μπορει να χαρακτηριστω ψυχακιας ή περιεργος!!! Ασχετο αλλα με προβληματιζουν μερικα πραγματακια: Ειναι παλιοεποχη γιατι λογω κρισης σε τρωνε οι γυρω σου λες και τους πηρες λεφτα για να αγορασεις. Επισης με απασχολει λιγο οτι εδω και λιγα χρονια ειμαι σε σπιτι χωρις γκαραζ και δινοντας τοσα χρηματα τα εχεις στο δρομο.
Παραλληλα με ολα αυτα εχω τη γυναικα που μου λεει: 'γιατι να αλλαξουμε το δικο σου αφου το γκολφ σε 10 χρονια εκανες 55.000χλμ και παλι θα παιρνεις το δικο μου για τις μικρομετακινησεις. Μηπως να αλλαξουμε το i10 και να παρουμε κανα c3-yaris για να κανουμε πραγματικη οικονομια?' Τι να της πω τωρα αδικο εχει? Εντω μεταξυ εχω και τον αγοραστη του γκολφ που μου δινει 7.000 και δε προκειται να τα ξαναπιασω αργοτερα.
Θυμισε μου εστ τι πηρες Λεωνιδα ή δειξε μου το ποστ που ειχες κανει τοτε με την αγορα σουΣτάλθηκε με tapa
-
Νίκο καινούργιο αμάξι στο δρόμο; είναι μυστηρίες οι εποχές και δεν αξίζει να χαλιεσαι
-
28 χιλιαρικα στον δρομο=τρελλα.
Αν δεν σου εχει βγαλει το Γκολφ προβληματα τοτε κρατησε το λιγο ακομα. Ποσο παλιο ειναι το i10?
-
Νίκο, δε γίνεται παρά να σσυμφωνήσω με τους παραπάνω, ειδικά στο κομμάτι αυτοκίνητο >25000€ παρκαρισμένο στο δρόμο. Νομίζω (και ας σε χαλάει η απουσία 'μεγάλου' με καλές επιδόσεις αυτοκινήτου) ότι η σύζυγος έχει δίκιο (αν και σπάνια όταν μιλάμε για ααυτοκίνητο, συμβαίνει)
nickthetrib from tapatalk
SUV/Crossovers Forum