-
Ευχαριστω makwolf για το χρονο σου. Το αμαξι σου τα αξιζει τα λεφτα του και μπραβο σου για την επιλογη σου
Στάλθηκε με tapa
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Την diesel 1500cc ομολογώ δεν τη δοκίμασα. Το 1500 βενζίνης οταν το έβαλα στο eco mode κ δοκίμασα να προσπεράσω γρήγορα τρόμαξα καθώς το αμάξι δεν ανταποκρίθηκε κ ουσιαστικά με κρέμασε. Αν λάβω υπόψη ότι η 1500αρα diesel είναι πιο αργή...
Αν θες να είσαι ασφαλής, προσπέραση σε eco mode δεν κάνεις ούτε με αμάξι 500 ίππων σε άδεια ευθεία 1+ χιλιομέτρου.
Κάτω μία ή και 2 ακόμα, γκάζι στο πάτωμα και βγαίνεις. Και άσε τον κάθε Ιάπωνα-Γερμανό-Γάλλο-Αμερικάνο να ουρλιάζει.
Με την corolla αυτό δεν έκανες, γιατί άλλάξες τώρα;Nick πασά μου με τη δική μου Χ1 πηγαίνω ΜΌΝΙΜΑ με eco mode κ προσπερνάω αέρα...Sport mode βάζω μόνο για δευτερόλεπτα όταν π.χ. θα βρεθώ σε μικρή ευθεία με κομβόι 5 αυτοκινήτων και θέλω να περάσω σε ελάχιστο χρόνο.
Την corolla την έφτανα 5000-6000 στροφές για να προσπεράσω κ πάλι ζοριζομουν...το λυπομουν το αμαξάκι μου...Αν θες να προσπερνάς αέρα τότε προφανώς το Kadjar και πόσο περισσότερο η 1.5 diesel δεν κάνουν για αυτή την δουλειά. Όπως επίσης δεν νομίζω να ανταποκριθούν στην προσπέραση ενός κομβόι 5 αυτοκινήτων σε μια μικρή ευθεία.
Αλλά πόσοι καθημερινοί οδηγοί, αγοράζουν αυτοκίνητο ανάλογα με το αν μπορεί να προσπεράσει 5 αυτοκίνητα σε μια μικρή ευθεία; Προφανώς όχι πολλοί, για αυτό και το κονβόι έχει 5 αυτοκίνητα. Καλά θα ήταν να μπορούσε να το κάνει, αλλά και να μην δεν έγινε κάτι.
Επειδή οι περισσότεροι επιλέγουμε αυτοκίνητα ικανοποιητικά μεν, χαμηλότερων επιδόσεων δε. Για την κατηγορία όλων αυτών, το Kadjar 1.5 και 1.6 είναι σίγουρα κάτι παραπάνω από ΟΚ, ενώ πιθανότατα το ίδιο ισχύει (σε μικρότερο βαθμό ίσως) και για την βασική έκδοση της X1.
Το QQ με τα 130 άλογα που πέτυχα κ στην Εθνική πριν λίγες μέρες έκανε ανετοτατες προσπεράσεις. Πιστεύω το ίδιο θα κάνει κ το αντίστοιχο kadjar. Θα τα προτιμουσα από μια αργή Χ1...
-
Πληροφοριακα να πω πως το κασκαι το 1.5d που οδηγησα πριν καιρο για κανα τεταρτο μου αρεσε σαν κινητηρας. Γι αυτο λεω πως μια bmw d ή το crv με 120ps θα μου εκανε τη δουλεια
Στάλθηκε με tapa
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Πληροφοριακα να πω πως το κασκαι το 1.5d που οδηγησα πριν καιρο για κανα τεταρτο μου αρεσε σαν κινητηρας. Γι αυτο λεω πως μια bmw d ή το crv με 120ps θα μου εκανε τη δουλειαΑυτό τώρα μας το λες!Αν λοιπόν δεν έχεις σκοπό να ξανακάνεις test drive στο qq 1,5,τότε αύριο το πρωί bmw και honda για τιμές και μετά nissan για προκαταβολή
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Πληροφοριακα να πω πως το κασκαι το 1.5d που οδηγησα πριν καιρο για κανα τεταρτο μου αρεσε σαν κινητηρας. Γι αυτο λεω πως μια bmw d ή το crv με 120ps θα μου εκανε τη δουλεια
Αυτό τώρα μας το λες!Αν λοιπόν δεν έχεις σκοπό να ξανακάνεις test drive στο qq 1,5,τότε αύριο το πρωί bmw και honda για τιμές και μετά nissan για προκαταβολή
Απο Δευτερα γιατι τωρα ειμαι σε διακοπες! Απ οτι καταλαβα εσυ αποκλειεις το kajdar και προτιμας το αντιστοιχο σε κασκαι και γλυτωνεις κανα 500αρικο αναμεσα στα δυο. Χανεις πιστευω σε πορτμπαγκαζ και καλυτερο εσωτερικο σαν ποιοτητα
Στάλθηκε με tapa
-
Χαχα...όχι,απλά αστειευόμουν επειδή τα x1,crv είναι σαφώς ακριβότερα και με δεδομένο ότι το μικρό qq σε καλύπτει σε κινητήρα-χώρους-εμφάνιση,δεν έχεις λόγο να ξοδέψεις παραπάνω χρήματα.
Το kadjar δεν το έχω οδηγήσει και δεν εκφέρω άποψη αλλά αν εσύ διαπιστώσεις ότι σου αρέσει πιο πολύ από το qq,επιλέγεις αυτό...πιθανότατα είναι μια εξίσου καλή λύση -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Χαχα...όχι,απλά αστειευόμουν επειδή τα x1,crv είναι σαφώς ακριβότερα και με δεδομένο ότι το μικρό qq σε καλύπτει σε κινητήρα-χώρους-εμφάνιση,δεν έχεις λόγο να ξοδέψεις παραπάνω χρήματα.
Το kadjar δεν το έχω οδηγήσει και δεν εκφέρω άποψη αλλά αν εσύ διαπιστώσεις ότι σου αρέσει πιο πολύ από το qq,επιλέγεις αυτό...πιθανότατα είναι μια εξίσου καλή λύσηΤο πορτμπαγκαζ του κασκαι αν και 430 μου φανηκε σαν του γκολφ που ειναι 350. Οριακο προς τα κατω θα ελεγα. Του kajdar και της bmw-crv φανταζουν καλα για οικογενεια
Στάλθηκε με tapa
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Για την ορατότητα θα συμφωνήσω 100% με τον Στέφανο. Βλέπεις τι γίνεται μπροστά, πότε είναι ευκαιρία να περάσεις...τι βλακείες κάνουν τα προπορευομενα οχήματα ή κ του αντιθετου ρεύματος κ προλαβαίνεις να προστατευτεις καλύτερα κ εγκαίρως...και πολλά άλλα παρόμοια...Εμποδίζει τους άλλους οδηγους όμως να δουν καλά μπροστά.
Sent from my XT1068 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Πηγα και ειδα το kajdar και βγαινει στα 26.000 η μεσαια εκδοση εξπρεσιον στο 1.5d και 22.600 η εκδοση βενζινης στα 1.2 με 130 ιππους. Εχει αποδειχθει αξιοπιστος αυτος? 26.000 για ρενο μου φαινονται πολλαΣτάλθηκε με tapa
Ενω οταν χρυσοπληρωσες το γκολφακι επειδη ηταν φαουβε καλα ηταν...?
Και 36 αμα ειναι αμαξαρα ασχετως σηματος. Αλλα στη χωρα της μπε εμ βε 316 με σηματακια Μ sport τι συζηταμε..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πηγα και ειδα το kajdar και βγαινει στα 26.000 η μεσαια εκδοση εξπρεσιον στο 1.5d και 22.600 η εκδοση βενζινης στα 1.2 με 130 ιππους. Εχει αποδειχθει αξιοπιστος αυτος? 26.000 για ρενο μου φαινονται πολλα
Στάλθηκε με tapa
Ενω οταν χρυσοπληρωσες το γκολφακι επειδη ηταν φαουβε καλα ηταν...? [emoji38]
Και 36 αμα ειναι αμαξαρα ασχετως σηματος. Αλλα στη χωρα της μπε εμ βε 316 με σηματακια Μ sport τι συζηταμε..
26000για προσθιοκινητο suv diesel 110 ίππων....
Οκ...
Υπάρχουν και χειρότερα βέβαια.Το Tiguan πρέπει να κάνει αρκετά πάνω από 30000Sent from my XT1068 using Tapatalk
-
Δε καταλαβες.....
Αφου θες suv να το πληρωσεις. Γιατι σ ενοχλει ομως οτι ειναι renault? -
Nα διαβαστεί από υποψήφιους αγοραστές
http://www.carbuyer.co.uk/news/154433/w ... -two-years
To QQ έχει την μεγαλύτερη απόκλιση βαθμολογίας μεταξύ της βαθμολογίας του carbuyer (4,7) και την αξιολόγηση των ιδιοκτητών (2,7 !!!!!)
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δε καταλαβες.....
Αφου θες suv να το πληρωσεις. Γιατι σ ενοχλει ομως οτι ειναι renault?Νονε δε βοηθας με τη χολη σου οποτε αστο
Στάλθηκε με tapa
-
Εμπεριστατωμενη απαντηση... Αφου θες βοηθεια λοιπον να το παρεις στα 26 ΕΠΕΙΔΗ ειναι renault. Αυτη ειναι η αποψη μου.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Το QQ με τα 130 άλογα που πέτυχα κ στην Εθνική πριν λίγες μέρες έκανε ανετοτατες προσπεράσεις. Πιστεύω το ίδιο θα κάνει κ το αντίστοιχο kadjar. Θα τα προτιμουσα από μια αργή Χ1...Μου είχε κάνει εντύπωση και εμένα το πόσο εύκολα μάζευε χιλιόμετρα το QQ 1.6 που είχα κάνει test drive.
Παρόλα αυτά, σχετικά με την BMW, αν δεν ξεφεύγει στο βάρος, πιστεύω πως θα κινείται στα επίπεδα του QQ 1.5 που από θέμα επιδόσεων ικανοποιεί τον Νίκο.
Βέβαια πέρα από τις ονοματικές τιμές, κάθε κινητήρας έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας και αίσθηση στον δρόμο. Ο 1.5diesel της Ford για παράδειγμα μου φάνηκε πολύ θορυβώδης και βαρύς σαν αίσθηση.
Για αυτό επιμένω οτί με τα test drives ξεκαθαρίζουν αρκετά τα πράγματα.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Το QQ με τα 130 άλογα που πέτυχα κ στην Εθνική πριν λίγες μέρες έκανε ανετοτατες προσπεράσεις. Πιστεύω το ίδιο θα κάνει κ το αντίστοιχο kadjar. Θα τα προτιμουσα από μια αργή Χ1...
Μου είχε κάνει εντύπωση και εμένα το πόσο εύκολα μάζευε χιλιόμετρα το QQ 1.6 που είχα κάνει test drive.
Παρόλα αυτά, σχετικά με την BMW, αν δεν ξεφεύγει στο βάρος, πιστεύω πως θα κινείται στα επίπεδα του QQ 1.5 που από θέμα επιδόσεων ικανοποιεί τον Νίκο.
Βέβαια πέρα από τις ονοματικές τιμές, κάθε κινητήρας έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας και αίσθηση στον δρόμο. Ο 1.5diesel της Ford για παράδειγμα μου φάνηκε πολύ θορυβώδης και βαρύς σαν αίσθηση.
Για αυτό επιμένω οτί με τα test drives ξεκαθαρίζουν αρκετά τα πράγματα.
Έχεις δίκιο axel! Άλλωστε έχει ξαναγραφει εδώ μέσα ότι η αναλογία κιλών ίππων είναι παρόμοια ανάμεσα στα δύο 1500άρια. Βέβαια ανάλογα προσαρμοζεις κ την οδήγησή σου...
-
Αάααααχ ρε Βασίλη ... προσπαθείς να εξηγήσεις πως είναι συνολικά η απόδοση ενός αυτοκινήτου που συνδυάζεται με ισχυρό κινητήρα και αντίστοιχη ιπποδύναμη και έχεις μετά αντιδράσεις σαν να θες να κάνεις κόντρες ...
Όσο πιο πολύ ζορίζεται ένας μικρός κινητήρας να κάνει απλά πράγματα τόσο πιο δύσκολη θα σου κάνει την ζωή ...
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Όσο πιο πολύ ζορίζεται ένας μικρός κινητήρας να κάνει απλά πράγματα τόσο πιο δύσκολη θα σου κάνει την ζωή ...
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Έχεις απόλυτο δίκιο.
Αλλά όταν μπαίνει το δίλημμα εξοπλισμός ή άλογα, πρακτικότητα ή μούρη κλπ κλπ η απάντηση πολλές φορές είναι διαφορετική.
Ξέρεις πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή μου σε ταξίδια-μεγάλες διαδρομές αν είχα πάρει το auris στα 1600? Αλλά δεν παίζανε τότε 2000 παραπάνω. Έπρεπε να πάω σε πιο παλιό 1600άρι. -
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Αάααααχ ρε Βασίλη ... προσπαθείς να εξηγήσεις πως είναι συνολικά η απόδοση ενός αυτοκινήτου που συνδυάζεται με ισχυρό κινητήρα και αντίστοιχη ιπποδύναμη και έχεις μετά αντιδράσεις σαν να θες να κάνεις κόντρες ...Όσο πιο πολύ ζορίζεται ένας μικρός κινητήρας να κάνει απλά πράγματα τόσο πιο δύσκολη θα σου κάνει την ζωή ...
Χωρίς παρεξήγηση, αλλά νιώθω ότι κάπου έχουμε χάσει το νόημα της συζήτησης. Το δίλημμα δεν είναι ανάμεσα σε μια 1.5 diesel X1 και την αντίστοιχη δίλιτρη ή τρίλιτρη. Προφανώς όλοι γνωρίζουμε ότι ένας ισχυρός κινητήρας βοηθά στη συνολική απόδοση του αυτοκινήτου και όλοι θα θέλαμε έναν τέτοιο κάτω από το καπό μας, ώστε αν χρειαστεί να μπορέσουμε καμιά φορά να περάσουμε και πέντε στην σειρά.
Το θέμα είναι ότι επειδή για τους περισσότερους λεφτά ΔΕΝ παίζουν για να έχουν έναν πολύ ισχυρό κινητήρα και οι περισσότεροι παιδευόμαστε με ένα κινητήρα 1.5 ή 1.6 λίτρων, αν ο κινητήρας αυτός επαρκεί για να κινήσει ένα αυτοκίνητο σαν την Χ1. Όχι για να προσπεράσει με την μία 5 αυτοκίνητα (ωραία θα ήταν), αλλά ένα φορτηγό σε ανηφόρα για παράδειγμα.
-
Να απολογηθώ αναφέροντας ότι με το παράδειγμα για τα 5 αυτοκίνητα προφανώς δεν στοχευα να πουλησω μούρη. Άλλωστε κ ο ίδιος για δεκαετίες οδηγούσα αυτοκίνητα περιορισμένων ή μηδαμινων επιδόσεων. Το ανέφερα ως απάντηση στο σχόλιο ότι με eco mode είναι λογικό το αμάξι να μην τραβάει καθόλου. Εγώ αυτό δεν το βρίσκω ικανοποιητικό...
SUV/Crossovers Forum