-
Καλησπέρα σε όλους.
Δεν ξέρω αν εδώ είναι το καταλληλότερο νήμα αλλά μόλις είδα μια παρουσίαση από το καινούριο Hyundai Santa Fe τυχαία και έχω εντυπωσιαστεί.
Είμαι από το κινητό και για κάποιο λόγο δεν με αφήνει να κάνω paste τον σύνδεσμο... Τέλος πάντων το βίντεο στο YouTube είναι από τον Asian petrolhead. Θα το βρείτε εύκολα.
Διάβασα φήμες πως θα έρθει και στην Ελλάδα το συγκεκριμένο μετά από αρκετά χρόνια. Μου άρεσε πολύ εμφανισιακά και έχει και τετρακίνηση για το κάτι παραπάνω. Επιτέλους κάτι που πραγματικά με εντυπωσίασε από τα τελευταία hyundai
-
Λοιπόν ύστερα από 1 εβδομάδα συνεχόμενα δρομολόγια Άρτα Πρεβεζα(μπανακια). Ήθελα να γράψω τι είδα στο δρόμο και μερικά μου κάνανε και εντύπωση. Qashqai ανά 3 αυτοκινητα και σε όλα τα χρώματα μου θύμισε 2000 που έβλεπες παντού corolla και Astra. Πολλά chr και πολλά karoq και kamiq εκεί μου έκανε εντύπωση. 1 2008 (πανέμορφο) άσπρο μαύρη οροφή. 1 puma σε μπλε και 1 DS7.
-
Λοιπόν ύστερα από 1 εβδομάδα συνεχόμενα δρομολόγια Άρτα Πρεβεζα(μπανακια). Ήθελα να γράψω τι είδα στο δρόμο και μερικά μου κάνανε και εντύπωση. Qashqai ανά 3 αυτοκινητα και σε όλα τα χρώματα μου θύμισε 2000 που έβλεπες παντού corolla και Astra. Πολλά chr και πολλά karoq και kamiq εκεί μου έκανε εντύπωση. 1 2008 (πανέμορφο) άσπρο μαύρη οροφή. 1 puma σε μπλε και 1 DS7.
Ακόμη δεν έχω δει Puma και έχω δει κάνα 2 Kamiq, και έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα, και σε πολλές γεωγραφικές περιοχές, ίσως Ήπειρο και ποιο βόρεια το Kamiq να πουλάει καλύτερα. Είδα και μερικά Scala.
Τελευταίες μέρες δουλεύω λίγο Κηφισιά και Άνοιξη, και τα Mini είναι αμέτρητα.
Τα άλλα όπως τα λες, αλλά επίσης έχω δει πολλά περισσότερα 2008, κυκλοφορούν πλέον πάρα πολλά 208, μέχρι και μερικά 508 είδα που δεν είχα δει κανέναν μέχρι στιγμής, πάρα πολλά 3008 (σε φάση Qasqai πολλά σε κάποιες περιοχές) και γενικά και ειδικά αμέτρητα Opel σε κάθε τύπο αυτοκινήτου!!
Μου έχει κάνει εντύπωση η απουσία Xceed από τους δρόμους, θα περίμενα πολύ περισσότερες πωλήσεις, και το Berlingo δεν πουλάει πλέον όπως παλιότερα, μάλλον επειδή τιμολογιακά φτάνει κοντά στο C5 Aircross και άλλα μεγάλα SUV, οπότε οι περισσότεροι πάνε σε άλλες επιλογές.
Επίσης πολλά premium αυτοκίνητα, η Volvo πρέπει να πηγαίνει πολύ καλά Ελλάδα, BMW, Μercedes, Audi (αν θεωρείται premium) τα πηγαίνουν πολύ καλά!
-
alex mix wrote:
Ακόμη δεν έχω δει Puma και έχω δει κάνα 2 Kamiq, και έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα, και σε πολλές γεωγραφικές περιοχές, ίσως Ήπειρο και ποιο βόρεια το Kamiq να πουλάει καλύτερα. Είδα και μερικά Scala.
Τα άλλα όπως τα λες, αλλά επίσης έχω δει πολλά περισσότερα 2008, κυκλοφορούν πλέον πάρα πολλά 208, μέχρι και μερικά 508 είδα που δεν είχα δει κανέναν μέχρι στιγμής, πάρα πολλά 3008 (σε φάση Qasqai πολλά σε κάποιες περιοχές) και γενικά και ειδικά αμέτρητα Opel σε κάθε τύπο αυτοκινήτου!!
Μου έχει κάνει εντύπωση η απουσία Xceed από τους δρόμους, θα περίμενα πολύ περισσότερες πωλήσεις, και το Berlingo δεν πουλάει πλέον όπως παλιότερα, μάλλον επειδή τιμολογιακά φτάνει κοντά στο C5 Aircross και άλλα μεγάλα SUV, οπότε οι περισσότεροι πάνε σε άλλες επιλογές.
Επίσης πολλά premium αυτοκίνητα, η Volvo πρέπει να πηγαίνει πολύ καλά Ελλάδα, BMW, Μercedes, Audi (αν θεωρείται premium) τα πηγαίνουν πολύ καλά!
Ναι βρε φίλε πολλά Skoda και γενικά vag ίσως να είναι αυτό που λες γιατί ο αντιπρόσωπος εδώ έχει χτίσει όνομα μεγάλο. Είδα και ένα corolla 5θυρο σήμερα και αυτό πολύ όμορφο για ΜΈΝΑ.XCEED μόνο αντιπροσωπεία το ειδα
Υ. Γ Δεν μιλάω για Γερμανούς κτλ αλλά ελληνικές πινακίδες γιατί αν μιλήσω για αυτά μόνο tesla δεν ειδα
-
Dublin wrote:
alex mix wrote:
Ναι βρε φίλε πολλά Skoda και γενικά vag ίσως να είναι αυτό που λες γιατί ο αντιπρόσωπος εδώ έχει χτίσει όνομα μεγάλο. Είδα και ένα corolla 5θυρο σήμερα και αυτό πολύ όμορφο για ΜΈΝΑ.XCEED μόνο αντιπροσωπεία το ειδα
Υ. Γ Δεν μιλάω για Γερμανούς κτλ αλλά ελληνικές πινακίδες γιατί αν μιλήσω για αυτά μόνο tesla δεν ειδα
Karoq πάρα πολλά, και μάλλον δικαιολογημένα, για την κατηγορία του είναι μία πολύ εύστοχη επιλογή. Κodiaq επίσης έχω δει πολλά (για την κατηγορία του επίσης, ας πούμε πολύ περισσότερα από Seat).
Κamiq δεν ξέρω πόσα έχουν πουλήσει, έχει πολύ σκληρό ανταγωνισμό στην B suv κατηγορία, μπορεί απλώς και να μην τα προσέχει κάποιος στο δρόμο, δεν ξεχωρίζουν ιδιαίτερα!
Σίγουρα ο αντιπρόσωπος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Στην πατρίδα μου ας πούμε, έχει μείνει μόνο μία αντιπροσωπεία, δεεν υπάρχει τίποτα άλλο τοπικά, πρέπει να πας πρωτεύουσα νομού για τα υπόλοιπα.
1 Χceed κοντά πλατεία Μαβίλη πριν το lockdown! μαύρο και άραχνο (δεν του πήγαινε πολύ).
-
Είδα το νέο santa Fe στην Λευκάδα αυτές τις μέρες σε άσπρο, ομολογώ εντυπωσιαστηκα, δεν έχει τη φινέτσα μιας ds αλλά πολύ καλύτερο από το προηγούμενο και με πιο ευρωπαϊκό, σχεδόν γερμανικό, design αν εξαιρέσουμε τη μάσκα. Κατά τα άλλα παίζει πολύ grandland μεταξύ των ξένων και ας το σνομπαρουμε εμείς εδώ, ενώ βλεπω και αρκετά mitsubishi eclipse που σε μπορντο δείχνει πολύ ωραίο.
-
Δεν ήξερα που να το γράψω οπότε το γράφω εδώ. Η Seat έκοψε εντελώς το 1,5Τ βενζίνη στο Ateca και η Skoda στο Karoq τον διαθέτει πλέον μόνο DSG...
-
Στο τέλος όπως το πάνε θα βγάζουν μια επιλογή σε κινητήρα και μια επιλογή σε εξοπλισμό και θα λένε αυτό είναι άμα θες πάρτο.. .
-
Δεν φταίει κανείς άλλος παρά μόνο εμείς. Τον κόβεις και πας αλλού, συμβόλαιο με κανέναν...
-
Για τον αγοραστή είναι άδικο. Είναι απίστευτο το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες μας...
-
Δεν ήξερα που να το γράψω οπότε το γράφω εδώ. Η Seat έκοψε εντελώς το 1,5Τ βενζίνη στο Ateca και η Skoda στο Karoq τον διαθέτει πλέον μόνο DSG...
Εαν ειναι μόνο για Ελλάδα, είναι καθαρά θέμα εμπορικής πολιτικής, προφανώς είδαν τι δεν πουλάει. Βέβαια εντύπωση μου κάνει ότι είναι ίδιος όμιλος, αλλά άλλος εισαγωγέας, για να έχουν ίδια εμπορική πολιτική.
Ίσως, αφού είναι VAG αμφότερα, η απόφαση να είναι από το εργοστάσιο, οπότε τότε έχει να κάνει ξεκάθαρα με εκπομπές CO2 και τίποτε άλλο.
-
Κοιτα αυτά 'αφορούν' αυτούς που τα ψάχνουν. Οι άλλοι που θα πάνε σήμερα στις αντιπροσωπείες χωρίς έρευνα αγοράς θα τους κάνουν 300 ευρώ έκπτωση μετά από παρακάλια και θα πάμε σπίτι και θα λένε πήρα έκπτωση ας το πάρουμε!
-
Προφανώς αλλά εδώ μέσα αν μη τι άλλο θεωρώ πως είμαστε σκεπτόμενοι όχι ο μέσος αγοραστής που ψωνίζει από φωτογραφίες και ότι περισσεύει στον πωλητή...
-
Ναι αλλά εμείς είμαστε το 5% των καταναλωτών. Οι υπόλοιποι διαμορφώνουν την αγορά και μπορεί να επιβραβεύουν τα λαμόγια γιατί απλά πήρε το ίδιο ο κουμπάρος τους και είναι καλό και τους έκαναν δώρο τα.... πατάκια...
Εκεί πατάνε τα λαμόγια. Αν το ποσοστό των συννηδειτοποιημενων ήταν στο 50% να δεις πως θα μαζεύονταν οι κλαρίνο γαμπροί πωλητές.
-
Με αφορμή το παραπάνω ποστ για το Ateca κατέβασα τον τελευταίο τιμοκατάλογο της Seat και μου έκανε εντύπωση το Tarraco style 1.5 στα 25.000 , με πολυ καλό εξοπλισμό , δεν του λείπει τίποτα σημαντικό έχει full led , virtual cockpit, τριζωνικο κλίμα , κάμερα πίσω , front assist, κλπ. Η επόμενη έκδοση που πάει στα 34.000 έχει επιπλέον acc , εμπρός αισθητήρες παρκαρίσματος, park assist , virtual pedal για το πορτμπαγκάζ, drive profile, καλύτερα καθίσματα κλπ αλλά η χρηματική διαφορά είναι μεγάλη. Στα 25.000 νομίζω είναι καλύτερη επιλογή από το kodiaq με λίγο καλύτερο εξοπλισμό και πιο όμορφο στα μάτια μου.
Αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση και εμένα είναι το χαντακωμα του Ateca!!! Με τον 1.5 και ίδιο και ίσως καλύτερο εξοπλισμό δεν θα μπορούσαν να το φέρουν στα 25.000;;;; Έστω ρε παιδί μου το 1.0 με καλό εξοπλισμό γύρω στα 23.000 εκμεταλλευόμενοι και το νέο καθεστώς ΤΤ στα 17.000+ χωρίς να αλλάζει κλίμακα (κάνω λάθος ; Δεν έχουν πλέον λίγο αέρα στο ανώτατο όριο της κλιμακας για να μην μπαίνει στο επόμενο σκαλοπάτι; )
Ένα πολύ ωραίο SUVακι με τέλειες διαστάσεις το Ateca που είναι πολύ πιο όμορφο από το Karoq , και με τιμή πέριξ των 23.000 θα μπορούσε να σβήσει κάποιες ανταγωνιστικές προτάσεις στην κατηγορία B Suv που πουλάνε πιο πολυ lifestyle πάρα ουσία ( βλέπε 2008 , Captur , Puma ) σε παραπλήσιες τιμές.
Περίμενα τώρα με την μικρή ανανέωση που του έγινε να ξεκινήσει και εδώ πιο δυναμικά η προώθηση του , ίσως να συμβεί προς το τέλος του χρόνου γιατί είναι εντελώς παράλογη η στρατηγική αυτή , λες και βάζει στην χώρα μας βέτο η εισαγωγική της Skoda .
-
Δε νομίζω οτι το Ateca είναι ικανό να σβήσει οποιοδήποτε σύγχρονο B Suv σε ότι τιμή κι αν έρθει... B suv αγοράζουν οσοι βολεύονται καλύτερα με τις πιο compact διαστάσεις, το design κτλ κτλ. Δλδ δεν είναι θέμα τιμής η μεγέθους..
Όποιος θέλει άλλωστε C Suv σε λογική τιμή θα πάρει QQ που αν και στα γεράματα ακόμα κάνει κηδείες εμπορικά ..(μαζί και στο ateca :P)
Βασικά μιας και είπα QQ , ας αναμένουμε το νέο μοντέλο του που ως leader κάτι μου λέει οτι κλασσικά θα ορίσει την κατηγορία και τις τιμές της αγοράς γενικότερα όπως γίνεται πάντα! Κι ας κάνουν οτι παγαποντιά και εξυπνάδα θέλουν οι έμποροι και τις αυξήσεις με τα νέα ΤΤ κτλ κτλ, στο τέλος η αγορά αυτορυθμίζεται βάση πωλήσεων.
-
@Mastoras78 καλά τα λες για το QQ. Τι και αν γέρασε, τι και αν είναι ακόμα λίγο κουδουνιστρα σε συναρμογή, πουλάει και πουλάει καλά. Σίγουρα και εγώ όπως πολλοί ακόμα περιμένουν την άνοιξη/καλοκαίρι 2021 να δουν και να οδηγήσουν το νέο QQ, ειδικά μετά το πολύ καλό δείγμα του νεου Juke. Υπάρχει όμως πλέον στην αγορά μια ειδοποιός διάφορα και ακούει στο όνομα νέο Kuga....
Μελεταω την αγορά των suv βγάζοντας από την μύγα ξιγκι εδώ και καιρό. Το Kuga 1,5T βενζίνη στην έκδοση Titanium ουσιαστικό μειονέκτημα δεν έχει. Οδηγικά χαρακτηριστικά που δεν βρίσκεις σε άλλο c_suv, ποιότητα κύλισης εξαιρετική, πολλαπλούς πίσω (PSA ακούει; Καλησπέρα), 8ετη εγγύηση, τεράστιοι χώροι και συνδυασμός εξοπλισμού - τιμολόγησης (Titanium) που απλά δεν υφίσταται σε αντίπαλο. Ούτε καν πλέον στον κάποτε VFM όμιλο Hyundai/Kia (αλήθεια κορεάτες, πρέπει να πιάσω high trim για να έχω εσωτερικό ηλεκτροχρωμικό καθρέπτη και emergency braking στα Sportage/Tuscon;;;).
Στα λεφτά του το Kuga είναι η top επιλογή. Όταν θα έρθει με το καλό το νέο QQ σίγουρα θα έχει βασική έκδοση σχετικά φθηνή για να τραβήξει κόσμο. Όμως αντίστοιχα εξοπλισμένο με το Kuga titanium το νεο QQ (N-Connecta) θα είναι αντίστοιχα τιμολογημενο λίγο επάνω από τα 27κ. Κάτσε να δεις τα νέα Tuscon/Sportage πόσο θα κοστίζουν όταν θα έρθουν....
Κάποιος μπορεί να το πει το Kuga άσχημο/εκκεντρικό αλλά με εξαίρεση το 3008 και τα πανάκριβα Merc/BMW δεν βλέπω κάτι άλλο να ξεχωρίζει εμφανισιακά από το 'περίπτερο σε ροδες'. Και το Civic είναι εκκεντρικό αλλά κλείνει σπιτάκια και κλαίνε μανουλες....
Ίσως το μέγεθος του να προβληματίσει αλλά φαντάζομαι δεν αγοράζει κανείς c-suv αν μένει Αμπελόκηπους σε παράλληλο της Αλεξάνδρας, ακτή Μιαούλη Πειραιά ή κέντρο Πατήσια. Ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε σύμφωνα με την δική μου κοσμοθεωρία. Θες έτσι και αλλιώς πάρκιν στο σπίτι και στη δουλειά. Για να μην πω και 2ο αμάξι το πολύ hatchback μέγεθος. Άρα η κατηγορία έχει νέο βασιλιά.
Αυτό που έκαναν οι Seat - Skoda είναι κουτοπονηριά. Πολλές μαζεύτηκαν από αυτές για τον όμιλο της αμαρτίας και νομίζω είναι πολύ κοντά η ώρα που θα πληρώσει το τίμημα. Ένα leasing τους κρατούσε χρόνια και τώρα διαβάζω έσφιξαν τα γάλατα...
-
Το Kuga εχει ενα σημειο, που μπορει να γινει deal breaker για πολλους, εχει μικρο χωρο αποσκευων, δλδ μικροτερο απο τον ανταγωνισμο.
Ξαναλεω οτι το απολυτο VFM στην κατηγορια των CSUV ειναι το Grandland X (βενζινη 1.2/130) και προσωπικα απορω γιατι δεν κυκλοφορουν περισσοτερα. Εαν αφησεις στην ακρη το καθαρα αισθητικο, αγοραζεις ενα rebranded 3008 με 21500 (με μεταλλικο, διοτι λευκο θα κατεβει ακομη περισσοτερο). Φυσικα και εχει αδυναμιες, αλλα CSUV, εκει γυρω στο sweet spot των 20κ δεν νομιζω να υπαρχει καποιο αλλο. Ενδεχομενως το Karoq με τον 1.0
-
Καλά το Kuga είναι σχεδόν 25 εκατοστά μακρύτερο από το Karoq και έχει και μικρότερο χώρο αποσκευών. Συνήθως τόσα εκατοστά σηματοδοτούν αλλαγή κατηγορίας, όχι διαφορά μήκους μέσα στην ίδια.
3008 έχει άνετα ποιό πολλές πωλήσεις και C5 Aircross έχει παρόμοιους χώρους/μεγαλύτερες αποσκευές 10εκατοστα μικρότερο. Grandland επίσης θα είναι ανταγωνιστικό (δεν τα ξέρω καλά τα μοντέλα της Opel) και από ότι βλέπω στους δρόμους πουλάει καλά.
Επίσης πολλοί θεωρουμε ότι είναι το ποιό αδιάφορο σχεδιαστικά Kuga της ιστορίας.
Μόλις βγουν όλα αυτά που αναφέρεις, οι πωλήσεις του Kuga δεν προβλέπονται ευοίωνες και αν κρίνουμε από το Tormantor η Seat τουλάχιστον θα έχει ανταγωνιστικοτατο design και ουσία στα επόμενα δημιουργήματά της.
-
Αρχικά με όλο το σεβασμό προς τους συνομιλητές θέλω να πω ότι καλό θα ήταν να μην γράφονται ανακρίβειες από γνώστες του αντικειμένου καθώς όπως καλά γνωρίζετε διαβάζουν και άνθρωποι που θα ψωνίσουν από την βιτρίνα λες και είναι τσαντάκι σε προσφορά από τα Μπέρσκα!!
Και εξηγώ. Ο χώρος αποσκευών είναι το κλασσικό λανθασμένο επιχείρημα εναντίον του Kuga. Τα 3008/C5 aircross που φέρνεις ως παραδείγματα φίλε έχουν 580 & 520 λίτρα χώρου αποσκευών αντίστοιχα έναντι των 475 του Kuga. Δεν αναφέρεις όμως ότι πίσω έχουν αμφότερα χώρους από νορμάλ hatchback (το 3008 λίγο χειρότερους από το C5 aircross γι'αυτό και τα επιπλέον λίτρα στις αποσκευές) όταν στο Kuga με το συρόμενο κάθισμα τέρμα πίσω κάθεται σταυροπόδι επιβάτης 1,80+ πίσω από οδηγό 1,80+....
Αν πας το συρόμενο κάθισμα του Kuga στην ημίσια θέση ο χωρίς αποσκευών πάει γύρω στα 550l, δηλαδή ανάμεσα στις χωρητικότητες των PSA ενώ συνεχίζει να κάθεται πιο άνετα επιβάτης πίσω από ψηλό οδηγό!! Για να μην σχολιάσω τα ισομερή καθίσματα του C5 aircross που άμα δεν είσαι στο ιδανικό BMI του ύψους σου τραυματίζεις τα πλάγια των γλουτών σου από τα διαχωριστικά πλαστικά και τις υποδοχές από τις ζώνες....
Θα τα λέμε όλα, θέλω δίκαια πράγματα. Σε 100 post λέμε ότι οι όγκοι των PSA ΔΕΝ αντιστοιχούν στους προσφερομενους εσωτερικούς χώρους αλλά εδώ ξαφνικά τα κάναμε οροφοδιαμερίσματα...
Το 3008 οφείλει την επιτυχία του στην ξεχωριστή και πολύ όμορφη εμφάνιση του μέσα έξω. Ούτε το setup ανάρτησης έχει του Kuga, ούτε το τιμόνι του, ούτε φυσικά το M/T. Πέρσυ τέτοια εποχή ήμουν υπηρεσία στα δικαστήρια κατέβηκα στο πάρκιν και είχε περισσότερα 3008 allure από τον ΟΛΘ όταν έχει παραλαβή ο Γιαννίρης. Το έκαναν 'μόδα' γιατροί δικηγόροι, έχει και αυτό τα στραβά του. Για το C5 aircross τι να πεις. Μέρα με την νύχτα ποιοτικά σε σχέση με τα 3008/Kuga. Οδηγικά μαγικό χαλί μεν αλλά βάρκα. Βουτιά στα φρένα, αντίδραση μεγάλη σε κάθε ρυπη ανέμου και μεγάλες κλίσεις στις στροφές τα αντίμετρα του μαγικού χαλιου...
Λυπάμαι αλλά συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Το Kuga είναι πολύ πιο ολοκληρωμένο όχημα από τα PSA και τίμια τιμολογημενο. Πέραν τούτου είπα ότι για εμένα είναι το top της κατηγορίας. Δεν είπα ότι κάνει ή ότι θα κάνει τις περισσότερες πωλήσεις. Άσχετο το ένα με το άλλο καθως μεσολαβεί ο ανθρώπινος παράγοντας. Δεν είναι δα η πρώτη φορά που το top μιας κατηγορίας δεν θα πουλήσει όπως άλλα οχήματα της κατηγορίας του.
Για το GrandlandX θα συμφωνήσω με τον φίλο. Κακώς δεν το ανέφερα στα VFM. Χάνεις σε σχέση με τα ξαδέρφια του από το PSA αλλά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα ξεδερφια από την Κορέα.
SUV/Crossovers Forum