-
Μα αυτό είναι το θέμα! ΔΕΝ είναι φτιαγμένα γι αυτή τη δουλειά. Δεν είναι φτιαγμένα για καμία δουλειά βασικά. Είναι jack of all trades master of nothing.
Τα CRV Xtrail Rav4 κτλ δεν είναι Discovery ούτε Land Cruiser δυστυχώς... Είναι λίγο πιο ικανά από τα απλά αυτοκίνητα εκτός δρόμου και χειρότερα εντός δρόμου... Οπότε ο παράγοντας κόστος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ένα αμάξι που θα το θες να μετακινείσαι κάθε μέρα, να κάνεις ταξίδια κτλ θες να είναι ασφαλές και αξιόπιστο. Δεν γίνεται να είναι το ίδιο που κοπανάς εκτός δρόμου! Το εκτός προϋποθέτει και μια άλφα συντήρηση και αναλώσιμα πέρα από τα καθιερωμένα. Εκτός αν εννοούμε πατημένους δασικούς οπότε ΟΚ, δε πρόκειται να πάθει κάτι ένα Crossover...
Αν έκανε μια επένδυση μεγάλη και έπαιρνε ένα Discovery τότε θα συμφωνούσα μαζί σου (Πάλι όμως η τσέπη πρέπει να αντέχει την συντήρηση)... Γι αυτό άλλωστε και του πρότεινα το Jimny να βγάλει τα γούστα του εκτός και να πάρει ένα κανονικό αμάξι με τα υπόλοιπα για την πόλη.
Μια άλλη καλή λύση για ικανότητες εκτός σε λογικές τιμές, είναι τα Ranger, L200, DMax ανάλογα την τσέπη... Ακόμα και να μην είναι κάποιος αγρότης!
-
Μπορεί να μην είναι Discovery, αλλά με τετρακίνηση, ηλεκτρονικά και 18-20 πόντους από το έδαφος, σαφώς κάνουν και για εκτός δρόμου εξορμήσεις.
-
Για να πατήσουν λίγο χιόνι, άμμο και ελάχιστη λάσπη ίσως σε κανένα βρεγμένο σημείο καλά είναι.
Για καμιά απότομη ανηφόρα με σαθρό έδαφος, πέτρες ή ανώμαλο έδαφος που θέλει αρκετή άρθρωση κτλ δύσκολα...
Ας μη ξεχνάμε ότι στα περισσότερα η 4κίνηση είναι on-demand όχι μόνιμη. Καλά το γεγονός ότι έρχονται με κάτι αστείες ζάντες 18 και 19 ίντσες και τοσο δα προφίλ δε το συζητάω γιατί κάποιος που θέλει να ασχοληθεί μπορεί να τα αλλάξει...
-
Έχουν αρκετά περισσότερες δυνατότητες από όσο νομίζει ο κόσμος:
To Vitara στο 5:50: https://www.youtube.com/watch?v=9AC-kz1EC28
Εδώ μετά το 1:40: https://www.youtube.com/watch?v=0feAjSb6LfwΤο Rav4: https://www.youtube.com/watch?v=6i_jiN2vNP4
Youtube VideoΚαι γενικά: https://www.youtube.com/watch?v=X55pJfaYKeI
Με ένα σετ λάστιχα A/T πάνε αρκετά μακριά.
-
Από αντιπροσωπεία της Nissan με ενημέρωσαν πως μέχρι τέλος του μήνα τρέχει προσφορά για το Qashqai, με το 1.5 diesel Accenta να βγαίνει στα 21.500€, τελική τιμή με μεταλλικό χρώμα. Θεωρώ πως είναι πολύ καλή τιμή για αυτά που προσφέρει, αν και ομολογουμένως ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί πολύ πλέον.
Μου έκανε εντύπωση ότι κατήργησαν την βασική έκδοση Energy και πως η βασική της βενζίνης πλέον κοστίζει κοντά 3 χιλιάρικα παραπάνω από το πετρέλαιο. Θυμάμαι πως όταν είχαμε πάρει εμείς το QQ, η βασική της βενζίνης ήταν 3 χιλιάρικα κάτω! Τεράστια αλλαγή, που δεν μπορώ να καταλάβω πως δικαιολογείται...
-
Μου έκανε εντύπωση ότι κατήργησαν την βασική έκδοση Energy και πως η βασική της βενζίνης πλέον κοστίζει κοντά 3 χιλιάρικα παραπάνω από το πετρέλαιο. Θυμάμαι πως όταν είχαμε πάρει εμείς το QQ, η βασική της βενζίνης ήταν 3 χιλιάρικα κάτω! Τεράστια αλλαγή, που δεν μπορώ να καταλάβω πως δικαιολογείται...
-
Καλά έκαναν και την κατάργησαν γιατί είχε πάρα πολλές ελλείψεις για την τιμή του και μάλιστα εν έτη 2019. Για σήμερα που μιλάμε και με τον ανταγωνισμό που έχει ήταν αστεία έκδοση.
-
Η διαφορά τιμής (η αντιστροφή της δηλαδή) δικαιολογείται κυρίως εμπορικά (ποιο πουλάει πιο πολύ...τα ντίζελ δεν πουλάνε πια) και λιγότερο από θέμα κόστους αφού ο βενζίνης είναι νέο μοτέρ ενώ ο 1.5 έχει κάνει προ πολλού απόσβεση τους κόστους εξέλιξης του.
-
-
Καλημερα στο forum
Μετα από καιρό έρευνας και διαβάσματος και προβληματισμού,καταφερα να απορρίψω διαφαορα αυτοκίνητα για να καταλήξω να προβληματίζομαι αναμεσα στα KIA SPORTAGE 1.6 HYBRID με 116ps και στο NISSAN QASQAI 1.5dci ACCENTA.
Η αλήθεια ειναι οτι γέρνω προς το KIA λόγω χώρων εμφάνισης εγγύησης αξιοπιστίας και του υβριδικού συστήματος που θεωρώ οτι αν στο μελλον η πετρελαιοκίνηση απαγορευτεί στα μεγαλα αστικα κεντρα αυτό δεν θα εχει προβλημα.
Από την άλλη το QASQAI ειναι και αυτο πολυ όμορφο άνετο,λιγο πιο στενο απο το KIA, και πολυ vfm ειδικα αυτη την περιοδο που κοστιζει 21500€ με το κλειδί στο χέρι.
Επισης οικονομοτεχνικα συμφέρει πιο πολυ από το KIA αφου έχει και λιγοτερα τέλη και σερβις ανα διετία.
Έχω διαβάσει όμως για διαφορα 'προβληματάκια' που βγάζει οπως τριγμοί και καποια με την μπαταρία.
Επίσης ο πωλητής μου ειπε off the record και για δυο αυτοκίνητα που είχαν θέμα με τον αιισθητηρα του adblue το οποιο και διορθώθηκε.
Να αναφέρω επισης οτι οδηγικα το KIA μου φάνηκε πιο γρήγορο στις επιταχύνσεις με πολυ καλύτερα φρένα ενω το QQ ηταν λιγο πιο σκληρο στις αναρτήσεις.
Περιμένω γνώμες και εμπειρίες.
Ευχαριστώ
-
Το νισσαν έχει τραγικά μικρή εγγύηση. Δεν λέω ότι τα 7 χρόνια της κια δεν την πληρώνεις στην τιμή λιανικής αλλά τα 2 χρόνια της νισσαν και γενικά η αντιμετώπιση της αντιπροσωπείας όπως γνωρίζω από γνωστό που έχει Ναβάρα είναι απλά για να παίρνεις τα βουνά...
Ο 1.5 της νισσαν είναι πολύ οικονομικός αλλά και παλιός και λίγο αργός. Το νισσαν δεν έχει και αεραγωγούς πισω έχει ημιακαμπτο το κια με το υβριδικό ξεπερνά κάπως το χαντικαπ του βαριου σασί στην εκκίνηση και είναι σίγουρα πιο σπιρτοζικο στις ρεπριζ . Το κια σε τι τιμή και έκδοση το βρίσκεις; Για να πήγαινα στο νισσαν θα έπρεπε για το ίδιο εξοπλισμό περίπου να ήμουν 2-2.5 χιλιάδες κάτω τουλάχιστον σε σχέση με το άλλο
-
Tkin73
Το ΚΙΑ στην έκδοση upgrade με το κλειδί στο χέρι και το μεταλλικό χρωμα κοστίζει 24300.
Οι αεραγωγοί που ανέφερες και για εμενα είναι βασικό και δεν το θεωρώ πια και τόσο κοστοβορο για μια εταιρεία για να μην τους βάζει στην βασική έκδοση!
Τα 7 χρονια εγγύησης ειναι πολυ μεγάλο αβανταζ!!
-
Άρα μιλάμε για σχεδόν 3 χιλιάδες διαφορά. Μεταξύ των δύο εκδόσεων ποια είναι πιο πλούσια; Τα σέρβις της κια πόσο κοστίζουν έχεις ρωτήσει; Γιατί μια λούμπα σε αυτά είναι τα ακριβά σέρβις. Σου δίνω μεγάλη εγγύηση αλλά για να την έχεις πρέπει να ακριβοπληρωνεις τα σέρβις. Και 7 ακριβα σέρβις πχ πάνω 100-120 ευρώ σε σχέση με άλλες αντιπροσωπείες σημαίνει κοντά στο 1000 στην 7ετια. Τέλος είναι και η πολιτική της κάθε εταιρείας. Μια πολυετή εγγύηση πουστικη που σου βγάζει συνεχώς τα πάντα ως αναλώσιμα και εκτός εγγύησης πάλι είναι παγίδα...δεν μιλάω φυσικά για την ην κια δεν γνωρίζω την πολιτική της. Ας μας πουν οι κάτοχοι που τρέχουν την 7 έτη εγγύηση.
Όσο αναφορά τους αεραγωγούς του κασκαι ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μοντέλα 6ετιας που έχει φάει 2-3 fl για να διατηρείται φρέσκο και στην πράξη το καταφέρνει σύμφωνα με τις πωλήσεις. Το 2013 μόνο τα πριμιουμ σουβ είχαν αεραγωγούς πίσω. Τώρα τους βάζουν και στα μικρα σχεδόν όλοι
-
Πολύ σωστό αυτό που αναφέρει ο Tkin73, σχετικά με το κόστος των service. Εγώ πρακτικά χάρηκα όταν έληξε η εγγύηση του QQ. Πρώτον, γιατί και που ήταν στην εγγύηση δεν ήταν πολύ εξυπηρετικοί, στο να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα εμφανίστηκαν, και επίσης γιατί βρίσκουν 'προβλήματα' που πρακτικά δεν υπάρχουν. Σε έναν τελευταίο έλεγχο που είχα κάνει στην αντιπροσωπεία (αυτά που διαφημίζουν ως δωρεάν καλοκαιρινός έλεγχος κλπ), βρήκαν ότι έχει πρόβλημα η κρεμαγιέρα και ο συμπλέκτης και πως πρέπει να αλλαχθούν με κόστος κοντά στα 2000€!!! Φυσικά, ούτε εγώ, ούτε ο μάστορας που το πηγαίνω έχει εντοπίσει κάτι σχετικό!
Οπότε τα πολλά χρόνια εγγύηση έχουν αξία αν είναι και ο αντιπρόσωπος εντάξει απέναντι σου, αλλιώς είναι περισσότερο μπελάς. Να σημειώσω, πως πολλές φορές έχει ιδιαίτερη σημασία ο τοπικός αντιπρόσωπος. Σε γνωστή μου είχε χαλάσει το trip computer του πίνακα οργάνων και από την μία αντιπροσωπεία της είπαν ότι κοστίζει 900€, ενώ σε άλλη που πήγε πέρασαν την επισκευή στην εγγύηση και δεν χρεώθηκε ούτε ευρώ.
Για το QQ, το θέμα των μπαταριών πιστεύω πως έχει λυθεί, μιας και μιλάμε για ένα πρόβλημα που ξεκίνησε πριν 5 χρόνια. Για τους τριγμούς, λένε πως έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο J11b, αν και πιστεύω πως ακόμη απέχει πολύ από την κορυφή το QQ σε αυτό τον τομέα.
-
Θεωρώ πώς πιο πλήρης έκδοση οσον αφορά τα ηλεκτρονικά συστηματα ασφαλείας είναι το qq
βεβαια για να πω την αλήθεια συστηματα τύπου ' διατηρηση στη λωρίδα' η 'αναγνώριση πονακιδων' δεν με ενδιαφέρουν!
Το πρωτο σερβις της ΚΙΑ κοστιζει 120€ τα τέλη του 115€ και η μπαταρια του υβριδικού κοστίζει 2700€!!!
-
Όπως τα λέει ο axel12p ! Υπάρχει κόσμος που μετρά τις μέρες να τελειώσει η εγγύηση να πάει σε έναν σχετικό μηχανικό. Πολλές αντιπροσωπείες το τι θα σου βγάλουν στο αμάξι εξαρτάται από το πόσα θα βγάλουν. Πχ σε εμένα η Σουζούκι προσπαθουσε να βγάλει μετά από μια ακινητοποίηση λόγω παγωμένου καυσίμου πρόβλημα σε αντλία υψηλής για να κονομισει από το ανταλλακτικό και την εργασία , εγώ δεν θα επιβαρύνουν κάτι, δεν κατάφεραν λόγω αμπαλοσυνης να συνεννοηθούν με τον Σφακιανάκη το αμάξι έμεινε 20 μέρες τάχα ακινητοποιημενο χωρίς να μου δώσουν αμάξι και τελικά όταν δεν τα βρήκαν με τον Σφακιανάκη στο ανταλλακτικό μου είπε με ύφος ο ηλεκτρολόγος ότι τα ανοίξαμε καθαρίσαμε τα σωληνάκια και όλα καλά! ...μετά από 20 μέρες αυτό που θα έκανε ένας μαστορας την πρώτη μέρα αυτοί μου το τράβηξαν 20!
Μας άκουσε όλη η περιοχή φυσικά ....
Μου ζητούσαν να αλλάξω τακάκια μόνο με ...135 ευρώ στα 40000 και στην πράξη ήθελαν αλλαγή στα 85000 με κόστος 60 και πάει λέγοντας....
Η μπαταρία του υβριδικού κια τι εγγύηση έχει και κάθε πότε αλλάζει;
-
Αυτο που δεν έχω επιβεβαιώσει ειναι το αν θα παει καποιος σε ενα συνεργείο εκτος αντιπροσωπείας ειναι αν θα χάσει την εγγύηση.
Κατ αλλος ναι κατ αλλους όχι.
Αν βαζεις λένε γνήσια ανταλλακτικά και ακολουθείς το προγραμμα συντήρησης του κατασκευαστή η εγγύηση σε ακολουθεί οπου και αν το συντηρεις το αυτοκινητο.
Η μπαταρία του υβριδικού έχει και αυτή 7 χρόνια εγγύηση και αλλάζει θεωρητικά στα 300.000 χιλ ή και παραπάνω.
-
Όσο αναφορά τους αεραγωγούς του κασκαι ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μοντέλα 6ετιας που έχει φάει 2-3 fl για να διατηρείται φρέσκο και στην πράξη το καταφέρνει σύμφωνα με τις πωλήσεις. Το 2013 μόνο τα πριμιουμ σουβ είχαν αεραγωγούς πίσω. Τώρα τους βάζουν και στα μικρα σχεδόν όλοι
1 facelift έχει γίνει στο Κασκάι, όχι 2-3! Επίσης πολλά αυτοκίνητα είχαν αεραγωγούς πίσω το 2013, όπως το Κούγκα (δεν είναι premium), η σειρά 1 κλπ.
Αυτο που δεν έχω επιβεβαιώσει ειναι το αν θα παει καποιος σε ενα συνεργείο εκτος αντιπροσωπείας ειναι αν θα χάσει την εγγύηση.
Κατ αλλος ναι κατ αλλους όχι.
Αν βαζεις λένε γνήσια ανταλλακτικά και ακολουθείς το προγραμμα συντήρησης του κατασκευαστή η εγγύηση σε ακολουθεί οπου και αν το συντηρεις το αυτοκινητο.
Είναι απλό και ταυτόχρονα σύνθετο...αχαχα! Ο νόμος λέει ότι εφόσον το αυτοκίνητο συντηρείται με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή από συνεργείο που έχει άδεια από το κράτος και τα ανταλλακτικά είναι των προδιαγραφών του κατασκευαστή, τότε η εγγύηση ισχύει κανονικά. Αυτό είναι το σωστό και νομικό κομμάτι.
Στην πράξη τώρα, εαν η αντιπροσωπεία αρνηθεί να καλύψει την εγγύηση λέγοντας ότι κάποια συντήρηση έγινε εκτός προδιαγραφών, θα πρέπει εσύ να τρέξεις δικαστικά να αποδείξεις ότι έγινε εντός προδιαγραφών.
Η δικιά μου εμπειρία είναι ότι ένας μη εξουσιοδοτημένος επισκευαστής, εαν βάλει σωστά ανταλλακτικά και κόψει απόδειξη για όλα (εργασία και ανταλλακτικά), που την θές για να ισχύει η εγγύηση (αλλιώς δεν αποδυκνείεται τίποτα!) κοστίζει σχεδόν τα ίδια με την αντιπροσωπεία. Είναι μύθος ότι ένας ανεξάρτητος είναι φτηνός (εκτός εαν μιλάμε για παλιά αυτοκίνητα) εαν κόψει απόδειξη για όλα, τουλάχιστον αυτό έχω διαπιστώσει εγώ από δικιά μυ εμπειρία σε: BMW, Mini, Fiat & Ford.
-
Η εμπειρία η δική μου λέει ότι με ένα σέρβις εκτός εξουσιοδοτημένου εννοείται σε αδειοδοτημένο συνεργείο που συντηρεί μόνο Σουζούκι έφτανε για την ασφαλιστική 3+2 χρόνια της εγγύησης για να μην μου καλύψει κόψιμο ντιζας λεβιέ ταχυτήτων!!!! Λες και υπήρχε περίπτωση να άλλαζε κάτι αν θα το πήγαινα σε επίσημο! Και χρεωθηκα υλικό και εργασία για ένα ελαττωματικό υλικό της Σουζούκι. Φυσικά τα λεφτά μου τα έβγαλα από τα τακάκια που δεν άλλαξα 2-3 φορές στην επίσημη και στο χαμηλότερο κόστος σέρβις και στην σωστή δουλειά που γίνεται.
Στον συνήγορο του Πολίτη που έκανα καταγγελία πάντως δικαιοθηκε ο Σφακιανάκης καθώς ήταν όρος της ασφαλιστικής κάλυψης.....
-
Η εμπειρία η δική μου λέει ότι με ένα σέρβις εκτός εξουσιοδοτημένου εννοείται σε αδειοδοτημένο συνεργείο που συντηρεί μόνο Σουζούκι έφτανε για την ασφαλιστική 3+2 χρόνια της εγγύησης για να μην μου καλύψει κόψιμο ντιζας λεβιέ ταχυτήτων!!!! Λες και υπήρχε περίπτωση να άλλαζε κάτι αν θα το πήγαινα σε επίσημο! Και χρεωθηκα υλικό και εργασία για ένα ελαττωματικό υλικό της Σουζούκι. Φυσικά τα λεφτά μου τα έβγαλα από τα τακάκια που δεν άλλαξα 2-3 φορές στην επίσημη και στο χαμηλότερο κόστος σέρβις και στην σωστή δουλειά που γίνεται.
Στον συνήγορο του Πολίτη που έκανα καταγγελία πάντως δικαιοθηκε ο Σφακιανάκης καθώς ήταν όρος της ασφαλιστικής κάλυψης.....
Eτσι ειναι οπως τα λες.Αυτοι πονταρουν στις παιδικες ασθενειες που θα βγαλει και σε κρατουν για 3- 5 ή 7 χρονια....Βρηκες τουλαχιστον κανενα καλο συνεργειο που να ξερει τα diesel γιαυι οι περισοτεροι δεν τα ακουμπανε....
-
Να σημειώσουμε πως όταν μιλάμε για πίσω αεραγωγούς στο QQ, δεν μιλάμε για αεραγωγούς στην κεντρική κονσόλα ή στις κολώνες, όπως σε κάποια Volvo. Το QQ δεν έχει αεραγωγούς ούτε καν για τα πόδια και δεν γνωρίζω αν υπάρχει άλλο αυτοκίνητο σε αυτά τα λεφτά ή και φτηνότερο που να μην έχει αεραγωγούς για τα πόδια. Η φάση είναι πως στην έκδοση για την Ρωσία υπάρχουν κανονικά!
-
Τα οδηγησα και τα 2 φιλε μου,η αληθεια ειναι οτι το ΚΙΑ με κερδισε περισσοτερο.
Περα απο τα αλλα μειονεκτηματα που αναφερθηκαν πιο πριν, το QQ εχει και αρκετα μικροτερο χωρο αποσκευων. Οι τριγμοι ειναι εκει απο day one,σε σημειο που συναδελφος μου, το πουλησε μετα απο ενα χρονο γιατι ειχε απηυδησει. Βεβαια ειναι και στον ανθρωπο, ποσο αντεχει
-
Μεταξύ των δύο αυτοκινήτων που συγκρίνει ο ioannism5, θεωρώ ότι το Kia και γενικά είναι καλύτερο αυτοκίνητο και ειδικά έχει καλύτερη κινητήρια μονάδα. Ο 1.5 dci της Renault πέρα από πολύ οικονομικός και αρκετά αξιόπιστος, έχει αρχίσει να δείχνει τα χρόνια του. Ο συνδυασμός του 1.6 crdi με τον ηλεκτροκινητήρα της Kia είναι πιο σύγχρονος και μάλλον και πιο αποδοτικός στο βαρύ αμάξωμα.
Οπότε Γιάννη, πρέπει να σκεφτείς, πέρα από επίπεδα εξοπλισμού, εγγύησης και κόστος συντήρησης, αν αυτά τα 3 χιλιάρικα της διαφοράς αγοράζουν κι ένα καλύτερο αυτοκίνητο...
SUV/Crossovers Forum