-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ας λαβουμε γνώση απλά την καταγραφή των πιθανών ζημιών του κάθε αυτοκινήτου. Η αριθμητική κατάταξη είναι εντελώς αδιάφορη.Πολύ σωστό.
Επίσης αξιοπρόσεκτο είναι ότι τριγμούς αναφέρουν σε αυτοκίνητα που μπαίνοντας μέσα θεωρείς ότι έχεις τη λεγόμενη 'Απτή my ass ποιότητα' που έχω τονίσει άπειρες φορές ότι τελικά είναι μια μουφα και μισή.
Ο άλλος βλέπει σκληρά πλαστικά και λέει κακό - μη ποιοτικό, ενώ τα μαλακά πλαστικά του βγάζουν μια αρχοντιά και ανώτερη 'ποιότητα my ass again' . Ευλόγησον...και βοήθειά μας! -
Εντάξει, τα μαλακά πλαστικά δεν έχουν άμεση σύνδεση με την πραγματική αξιοπιστία ή τη συναρμογή και τους τριγμούς, αλλά μην φτάσουμε να τα θεωρούμε και μειονέκτημα...
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Εντάξει, τα μαλακά πλαστικά δεν έχουν άμεση σύνδεση με την πραγματική αξιοπιστία ή τη συναρμογή και τους τριγμούς, αλλά μην φτάσουμε να τα θεωρούμε και μειονέκτημα...Δεν νομίζω ότι υπονοησα οτι τα μαλακά πλαστικά είναι μειονέκτημα. Το σίγουρο είναι πάντως ότι ισχυρίστηκα ότι τα σκληρά δεν είναι μειονέκτημα και κακή ποιότητα όπως ισχυρίζονται και πιστεύουν πολλοί. Άλλα δείχνουν την ποιότητα του αυτοκινήτου και σίγουρα δεν τα πιάνεις μέσα από την καμπίνα.
-
Ακόμα και στα αυτοκίνητα με τα μαλακά πλαστικά, τους τριγμούς θα τους βγάλουν μέρη που είναι από σκληρά πλαστικά (αεραγωγοί πχ.). Πολύ απλά γιατί πολυμερίζονται πιο γρήγορα και δεν έχουν και ανοχές.
Τα μαλακά πλαστικά όμως προσδίδουν αυτό που λέμε 'απτή' ποιότητα κακά τα ψέματα. -
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Εντάξει, τα μαλακά πλαστικά δεν έχουν άμεση σύνδεση με την πραγματική αξιοπιστία ή τη συναρμογή και τους τριγμούς, αλλά μην φτάσουμε να τα θεωρούμε και μειονέκτημα...
Δεν νομίζω ότι υπονοησα οτι τα μαλακά πλαστικά είναι μειονέκτημα. Το σίγουρο είναι πάντως ότι ισχυρίστηκα ότι τα σκληρά δεν είναι μειονέκτημα και κακή ποιότητα όπως ισχυρίζονται και πιστεύουν πολλοί. Άλλα δείχνουν την ποιότητα του αυτοκινήτου και σίγουρα δεν τα πιάνεις μέσα από την καμπίνα.
Άμα κατά την άποψή σου τα σκληρά πλαστικά δεν είναι μειονέκτημα, τότε απλώς επιβεβαιώνεις αυτό που γράφω.
Ας το ξαναγράψω λοιπόν για να γίνω κατανοητός: Συμφωνώ μαζί σου ότι το αν θα είναι μαλακά ή σκληρά τα πλαστικά δεν παίζει κανένα ρόλο στην ουσιαστική (μηχανολογική αν προτιμάς) ποιότητα, αξιοπιστία, συναρμογή και τριγμούς.
Από εκεί και πέρα, αν πάρουμε δύο αυτοκίνητα με όλους τους παραπάνω παράγοντες ίσους, τότε ΣΑΦΩΣ τα σκληρά πλαστικά είναι μειονέκτημα έναντι των μαλακών! -
[
Άμα κατά την άποψή σου τα σκληρά πλαστικά δεν είναι μειονέκτημα, τότε απλώς επιβεβαιώνεις αύριο που γράφω.Αυριο θα μαθεις την συνεχεια.....
Δεν κανω μονο εγω σαρδαμ εδω μεσα.
Αχ το ευχαριστηθηκα
-
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Ακόμα και στα αυτοκίνητα με τα μαλακά πλαστικά, τους τριγμούς θα τους βγάλουν μέρη που είναι από σκληρά πλαστικά (αεραγωγοί πχ.). Πολύ απλά γιατί πολυμερίζονται πιο γρήγορα και δεν έχουν και ανοχές.
Τα μαλακά πλαστικά όμως προσδίδουν αυτό που λέμε 'απτή' ποιότητα κακά τα ψέματα.Τα σκληρά πλαστικά είναι συνήθως πιο ανθεκτικά. Το βλέπεις και σε αυτοκίνητα που έχουν και μαλακά και σκληρά, τα μαλακά λιώνουν-σκίζονται-φεύγουν κομμάτια. Οι αεραγωγοί μπορεί να τρίξουν επειδή είναι κινητά μέρη και όχι μονοκόμματα, καμία σχέση με το υλικό τους.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
[
Άμα κατά την άποψή σου τα σκληρά πλαστικά δεν είναι μειονέκτημα, τότε απλώς επιβεβαιώνεις αύριο που γράφω.Αυριο θα μαθεις την συνεχεια.....
Δεν κανω μονο εγω σαρδαμ εδω μεσα.
Αχ το ευχαριστηθηκα
Πόσο κομπλεξάρα είσαι;
Είχες στηθεί για να μου βρεις κάτι λάθος ρε ανώμαλε;
Και πρόλαβες να το κάνεις quote στο ένα λεπτό που μου πήρε να το διορθώσω;
Get a life!!!Υ. Γ. : Και πάλι όμως δεν με έπιασες, το swype έπιασες που έχει δική του άποψη! Εγώ είμαι άσφαλτος!
-
-
Δεν την βλέπω την εικόνα!
Κάποιο λάθος πρέπει να έχεις κάνει... γιατί δεν είσαι άσφαλτος!
-
Δεν νομίζω ότι υπονοησα οτι τα μαλακά πλαστικά είναι μειονέκτημα. Το σίγουρο είναι πάντως ότι ισχυρίστηκα ότι τα σκληρά δεν είναι μειονέκτημα και κακή ποιότητα όπως ισχυρίζονται και πιστεύουν πολλοί. Άλλα δείχνουν την ποιότητα του αυτοκινήτου και σίγουρα δεν τα πιάνεις μέσα από την καμπίνα.
Άμα κατά την άποψή σου τα σκληρά πλαστικά δεν είναι μειονέκτημα, τότε απλώς επιβεβαιώνεις αυτό που γράφω.
Ας το ξαναγράψω λοιπόν για να γίνω κατανοητός: Συμφωνώ μαζί σου ότι το αν θα είναι μαλακά ή σκληρά τα πλαστικά δεν παίζει κανένα ρόλο στην ουσιαστική (μηχανολογική αν προτιμάς) ποιότητα, αξιοπιστία, συναρμογή και τριγμούς.
Από εκεί και πέρα, αν πάρουμε δύο αυτοκίνητα με όλους τους παραπάνω παράγοντες ίσους, τότε ΣΑΦΩΣ τα σκληρά πλαστικά είναι μειονέκτημα έναντι των μαλακών!μάλλον εσύ δεν με καταλαβαίνεις...... Εγώ λέω απλά ότι το 90 % των υποψηφίων αγοραστών αυτοκινήτου μπαίνουν μέσα στην καμπίνα κοιτάνε τα πλαστικά και το design και λένε αυτό είναι ένα καλό αυτοκίνητο και το άλλο όχι. Πιάνουν τα σκληρά πλαστικά και λένε αυτό δεν είναι ποιοτικό ενώ με τα μαλακά εντυπωσιαζονται. Εγώ ας πούμε το επέλεξα και το έψαξα πάρα πολύ για όλα τα άλλα πράγματα έκτο; από τ υλικά της καμπίνας. Και όταν σου λέω πολύ το εννοώ. Πόσοι το κάνουν αυτό? Ελάχιστοι. Όλοι λένε μπηκα μέσα μου άρεσε, μου αρέσει και απ'εξω.... Καλορίζικο.
Ακόμα θυμαμαι έναν εδώ μέσα που μου είχε πει ' Το έχεις δει πως είναι μέσα!!!???' Τι να του πω? Ότι σαλόνι έχω σπίτι μου και δεν ψάχνω
στο αμάξι μου! Άλλα με ενδιαφέρουν. Τεσπα. -
Ακόμα θυμαμαι έναν εδώ μέσα που μου είχε πει ' Το έχεις δει πως είναι μέσα!!!???' Τι να του πω? Ότι σαλόνι έχω σπίτι μου και δεν ψάχνω
στο αμάξι μου! Άλλα με ενδιαφέρουν. Τεσπα.Και αυτός που είναι φραγκάτος σαλονάρα με δερμάτινους καναπέδες έχει στο σπίτι του, αλλά δε νομίζω να επέλεγε να αγοράσει ένα αυτοκίνητο που να είχε το εσωτερικό του αυτοκινήτου των Flintstones.
Αν σε ενδιαφέρει η ποιότητα και η εικόνα των πραγμάτων που έχεις στο σπίτι σου, έτσι θα σε ενδιαφέρει και η αντίστοιχη εικόνα και ποιότητα του εσωτερικού του αυτοκινήτου σου. Τουλάχιστον αυτό ισχύει σε μένα. Περνάω αρκετές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο και θέλω το εσωτερικό να είναι όμορφο και ποιοτικό.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
στο αμάξι μου! Άλλα με ενδιαφέρουν. Τεσπα.Αν σε ενδιαφέρει η ποιότητα και η εικόνα των πραγμάτων που έχεις στο σπίτι σου, έτσι θα σε ενδιαφέρει και η αντίστοιχη εικόνα και ποιότητα του εσωτερικού του αυτοκινήτου σου. Τουλάχιστον αυτό ισχύει σε μένα. Περνάω αρκετές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο και θέλω το εσωτερικό να είναι όμορφο και ποιοτικό.
Ποια ΠΟΙΟΤΗΤΑ???? Είδες διαφωνούμε ότι τελικά συμφωνούμε μου φαίνεται .... Μόνος σου έγραψες και συμφώνησες τελικά εν μέρη με αυτό που ισχυρίζομαι η ΕΙΚΌΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΙ που δεν έχει καμία σχέση με την ΠΟΙΌΤΗΤΑ και καλά κάνεις εγώ δεν ψαρωνω με τέτοια όμως ώστε να τα αναγαγω σε ποιότητα ....Τεσπα. Τι το συνεχίζουμε???
-
Από εκεί και πέρα, αν πάρουμε δύο αυτοκίνητα με όλους τους παραπάνω παράγοντες ίσους, τότε ΣΑΦΩΣ τα σκληρά πλαστικά είναι μειονέκτημα έναντι των μαλακών!μάλλον εσύ δεν με καταλαβαίνεις...... Εγώ λέω απλά ότι το 90 % των υποψηφίων αγοραστών αυτοκινήτου μπαίνουν μέσα στην καμπίνα κοιτάνε τα πλαστικά και το design και λένε αυτό είναι ένα καλό αυτοκίνητο και το άλλο όχι. Πιάνουν τα σκληρά πλαστικά και λένε αυτό δεν είναι ποιοτικό ενώ με τα μαλακά εντυπωσιαζονται. Εγώ ας πούμε το επέλεξα και το έψαξα πάρα πολύ για όλα τα άλλα πράγματα έκτο; από τ υλικά της καμπίνας. Και όταν σου λέω πολύ το εννοώ. Πόσοι το κάνουν αυτό? Ελάχιστοι. Όλοι λένε μπηκα μέσα μου άρεσε, μου αρέσει και απ'εξω.... Καλορίζικο.
στο αμάξι μου! Άλλα με ενδιαφέρουν. Τεσπα.Στο σαλόνι του σπιτιού μου κάθομαι τις καθημερινές το πολύ 2 ώρες ( συνήθως 1 , 1.5). Στο σαλόνι του αμαξιού μου κάθομαι ακριβώς 1 ώρα και 30 λεπτά κάθε μέρα τα τελευταία 5 χρόνια, κάθε μέρα. Οπότε θα πρέπει να μας ενδιαφέρει εξησου με το σαλόνι του σπιτιού μας. Και αν στον καναπέ απλά βουλιάζεις και μπορεί και να κοιμηθείς καμιά φορά στο σαλόνι του αμαξιού πρέπει να είσαι άνετος και σε καλή κατάσταση κάθε δευτερόλεπτο.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εγώ παιδιά στο αμάξι μου βρίσκομαι καθημερινά 30 λεπτά στη δουλειά μου 8 ώρες και στο σπίτι μου περίπου 12 ώρες..... Με ενδιαφέρει το σαλόνι και γενικότερα το σπίτι μου πως φαίνεται..Το αμάξι μου με εναδαφερει να στρίβει καλά, να φρενάρει καλά να είναι αξιόπιστο να μην καίει τον πάτο του και να με ικανοποιεί οδηγικα. .. Sorry!
P. S ακόμα θυμάμαι πως πήγαινε το καινούργιο focus από θεμα στησίματος, το type r του κολλητού μου αλλά δεν θυμάμαι κανένα πως ήταν μέσα και τι πλαστικά είχαν.
-
Εντάξει για αυτό και οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές όπως και τα θέλω του. Στα φόρουμ απλά μερικοί νομίζουν ότι τα θέλω τους είναι.... πανανθρώπινη αλήθεια που πρέπει να την προσκυνήσουν όλοι!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σήμερα πήγα και είδα με τη σειρά:
- Ford Ecosport 1.0/125ps Business
- Dacia Duster Prestige 1.3/130hp
- Suzuki Vitara GL+ 1.0/112ps
- Renault Captur Expression 1.3/130ps
- Citroen C3 Aircross Shine 1.2/110ps
Τι να γράψω τώρα;
Εστίασα σε θέματα που εμένα με ενδιαφέρουν περισσότερο και μάλλον δεν ενδιαφέρουν άλλους υποψήφιους πελάτες, οπότε καλύτερα να μην γράψω σεντόνια.Ποια επικράτησαν και με κέρδισαν;
Τα εξής:- Ford Ecosport 1.0/125ps Business
- Renault Captur Expression 1.3/130ps
- Citroen C3 Aircross Shine 1.2/110ps
Ειδικά το Captur ήταν ευχάριστη έκπληξη γιατί δεν το είχα στη 'λίστα' και μπήκε σφήνα μεταξύ Ecosport και Aircross.
Το πρόβλημα με το Captur είναι ότι πλέον δεν μπαίνει παραγγελία με αναμονή από εργοστάσια γιατί πάει για αλλαγή μοντέλου. Ότι έρχεται από το εργοστάσιο αυτά πουλάνε. Επίσης από βενζίνη μόνο 1.3. Το υποβραχιόνιο στο Captur μπαίνει Ελλάδα και αφορά όλες τις εκδόσεις. Οπότε δεν είναι υποχρεωτικό να πάρει κάποιος την Dynamic έκδοση. Επίσης έχουν και καλές εκπτώσεις. Οπότε η Expression 130ps παίζει λίγο ποιο πάνω από τα 17000euro. Δώρο ο συναγερμός, όχι όμως το υποβραχιόνιο το οποίο χρεώνουν 350euro...
Το Ecosport. Αχ! αυτό το Ecosport. Αχ και βαχ...
Δεν περιγράφω άλλο! Λοιπόν η Business έκδοση. Τα έχει όλα μέχρι και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες. Της λείπουν μόνο οι ζάντες, αλλά ποιος ασχολείται; Εγώ πάντως όχι. Παίζει καλή έκπτωση και στην ουσία το αυτοκίνητο δεν θέλει κάποιο εξτρά εξοπλισμό ή αξεσουάρ. Τιμή τελική, με μεταλλικό χρώμα, 8 χρόνια φουλ εγγύηση περίπου στα 17500euro με κάποια δωράκια από τον κατάλογο των αξεσουάρ.Το Aircross. Η Feel έκδοση μπορεί να πάρει πακέτο Grip Control μαζί με ζάντες. Αλλά δεν αξίζει γιατί σε τιμή είναι μόλις 1000euro κάτω από την Shine. Και φυσικά η Citroen παίζει τρελές εκπτώσεις. H Shine τελική τιμή με μεταλλικό χρώμα και δώρα συναγερμό, υποβραχιόνιο και κάτι άλλες ιστορίες βγαίνει 19000euro...
Duster και Vitara δεν ασχολήθηκα. Όχι γιατί είχαν κάτι πολύ αρνητικό, απλά δεν αφορούν την (περίεργη) περίπτωσή μου.
-
Ωραίο το EcoSport, ιδιαίτερα για κάποιον που δε χρειάζεται τους χώρους του Kuga (και δε τον ενοχλεί η πίσω πόρτα έτσι όπως ανοίγει). Σε βλέπω να το αλλάζεις σύντομα το Fabia Storm!!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τι να γράψω τώρα;
Εστίασα σε θέματα που εμένα με ενδιαφέρουν περισσότερο και μάλλον δεν ενδιαφέρουν άλλους υποψήφιους πελάτες, οπότε καλύτερα να μην γράψω σεντόνια.- Θα ήθελα να γράψεις για τα 'ιδιαίτερα' κριτήριά σου!!
- Συμφωνώ σε όσα γράφεις
- €1.000 δεν είναι λίγα, γιατί επί της ουσίας ο εξοπλισμός της Shine για εμένα δεν αξίζει €1.000 επιπλέον, εκτός εαν έχει αλλάξει από τον Οκτώβριο που είχα πάρει προσφορά.
-
Στορμ εσυ δε κανεις χλμ ενω παραλιγο να μεινεις απο μπαταρια απο την ακινησια. Προτιμοτερο θα ηταν να εδινες το φαμπια να εμενες με το καθημερινο
SUV/Crossovers Forum