-
To XLV έχει στοιχεία Crossover και Station Wagon. Εμένα μου αρέσει πολύ. Ειδικά με αυτή τη τιμή μου αρέσει πάρα πολύ...
Τα Tivoli που έχει τα χάζευα πριν μερικές μέρες. Και αυτά τα έχει βγάλει στο σφυρί.
-
Οντως πολυ καλες τιμες αν ειναι καινουρια..Αν δεν εχεις θεμα με την μαρκα και δεν παιζει κατι υποπτο προχωρας!!!
-
Ο χρήστης ΄giorgio7 έγραψε:
Οντως πολυ καλες τιμες αν ειναι καινουρια..Αν δεν εχεις θεμα με την μαρκα και δεν παιζει κατι υποπτο προχωρας!!!Το θέμα με την μάρκα το έχω ξεπεράσει εδώ και χρόνια αφού αγόρασα Hyunda το 1992.
Το ζήτημα είναι να είναι να μην παίζει κάτι ύποπτο όπως είπες. Θα ρωτήσω και ένα φίλο μου μηχανικό αυτοκινήτων πολύ έμπειρο.
Πάντως στην LION που έπαιρνα τηλέφωνο και έλεγε ότι είναι μαζί και με chevehellas δεν μπόρεσα να πιάσω.
Μήπως κανέας φίλος ξέρει κανα τηλέφωνο που ισχύει? -
Ρε παιδιά, όλοι μιλάτε για κάτι ύποπτο...
Για πείτε μας τις υποψιες σας...
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Ρε παιδιά, όλοι μιλάτε για κάτι ύποπτο...Για πείτε μας τις υποψιες σας...
Απλά ρε φίλε όταν ψάχνεις αρκετό καιρό ένα SUV και για να σου δώσουν μία έκπτωση 1000-2000€ πρέπει να περιμένεις να αλλάξει το μοντέλο δεν σου κάνει εντύπωση να παίρνεις έκπτωση 4000€ και από εταιρεία που πουλά μεταχειρησμένα?
-
Πλέον υπάρχει και το άλλο πρόβλημα με τα καινούρια που το βλέπω με τις βόλτες που κάνω στις εμπορίες.
Βάζεις κάποια στο μάτι που σε ενδιαφέρουν, κάνεις μία γύρα στις εμπορίες και αφού πάνω/κάτω καταλήγεις σε κάποια αυτοκίνητα που σε ενδιαφέρουν μαθαίνεις ότι σύντομα περιμένουν νέο μοντέλο ή καταργείται ή σταματά να διατίθεται στην Ελλάδα.
Που σημαίνει ότι πλέον δεν μπορείς να κάνεις σχέδια για αγορά ενός αυτοκίνητου μετά από κάποιο διάστημα.
Δηλαδή είναι μάταιο κάποιος να ψάχνει για αυτοκίνητο με προοπτική αγοράς μετά από 12 ή 18 ή 24 μήνες.Και αυτό το θεωρώ μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα, γιατί τα αυτοκίνητα δεν είναι παντελόνια.
Άσχετα αν κάποιοι τα βλέπουν σαν παντελόνια επειδή έχουν την δυνατότητα να μαζεύουν φράγκα σε χρόνο dt. -
Μα 5 με 6 χρονια ειναι στην αγορα τα περκσσοτερα μοντελα.
-
Νίκο, κάτι κάνεις λάθος στις εκτιμήσεις σου...
Ποτέ δεν είχε νόημα και βεβαίως ούτε τώρα έχει νόημα να κοιτάς για αυτοκίνητο με πρόθεση αγοράς σε 2 χρόνια. Η αγορά είναι αεικίνητη και μέσα σε δύο χρόνια πολλά πράγματα αλλάζουν. -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Μα 5 με 6 χρονια ειναι στην αγορα τα περκσσοτερα μοντελα.Αυτό ισχύει στην SUZUKI που κρατά τα μοντέλα της ίδια για πολύ καιρό.
Γιατί οι άλλες και κυρίως οι Ευρωπαϊκές είναι άστα/βράστα.Παραδείγματα άπειρα.
Το ποιο πρόσφατο.
Renault Captur facelift. Δεν έχει κλείσει ακόμη ούτε εξάμηνο. Πριν δύο μήνες του έβαλαν τους κινητήρες 1.3 turbo.
Στο τιμοκατάλογο έχουν προς διάθεση και τους κινητήρες 0.9 turbo. Μάλιστα όλη η διαφημιστική καμπάνια βασίζεται σε αυτόν τον κινητήρα.Πας στον Σφακιανάκη RENAULT και σου λένε:
- Κινητήρας 0.9 τέλος.
- Κινητήρας 1.3 παραγγελία τέλος. Μόνο ότι υπάρχει ή ότι έρχεται, από αυτά παίρνετε.
Και τον ρωτάς γιατί συμβαίνει αυτό και σου λέει:
'Ετοιμάζεται το καινούριο Captur και πλέον ότι υπάρχει και ότι μας στέλνουν από Γαλλία.'Μα ρε φίλε πωλητή πλάκα μου κάνεις; Βγάζετε το facelift μερικά κομμάτια προς διάθεση για 6 μήνες και με συγκεκριμένους κινητήρες;;;;;; Έλεος δηλαδή.
Το ίδιο και στους υπόλοιπους κατασκευαστές που πήγα. (εξαιρείται η SUZUKI που έχει εντελώς διαφορετική πολιτική)
Αυτοκίνητα σούπερ μάρκετ.
Σήμερα θέλω αυτοκίνητο, πάω να αγοράσω ότι βρω στο ράφι και ας είναι και κουβάς... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Που σημαίνει ότι πλέον δεν μπορείς να κάνεις σχέδια για αγορά ενός αυτοκίνητου μετά από κάποιο διάστημα.
Δηλαδή είναι μάταιο κάποιος να ψάχνει για αυτοκίνητο με προοπτική αγοράς μετά από 12 ή 18 ή 24 μήνες.Πάντα ίσχυε αυτό γιατί σε 2 χρόνια μπορεί να αλλάξει:
- μοντέλο
- κινητήρες
- εξοπλισμό (η 116 είχε αλλάξε σε 2 χρόνια, 4 φορές στάνταρ εξοπλισμό και αυτό πριν το facelift!)
- κιβώτιο
- facelift
Επίσης μέσα σε 2 χρόνια βγάινουν πολλά νέα μοντέλα και με νέες τεχνολογίες. Ειδικά σήμερα, η επόμενη διετία είναι κομβική για τα υβριδικά και αλλαγές σε κινητήρες/κιβώτια και υβριδικής τεχνολογίας.
-
Ευτυχώς δεν είμαι από εκείνους που το σκέφτονται και πάρα πολύ. Κάποια μέρα θα μου την βιδώσει και ...
-
C suv αποφυγη ταρανδου απο youtube channel km77
Grandland 81
Kadjar 81
3008 80
Karoq 80
Eclipse Cross 80
C5 aircross 79
Compass 79
Tiguan 78
Gla 77
Tuscon 77
S cross 76
Qashqai 4x4 76
Qashqai 4x2 75
Chr 75
Kuga 74
Sportage 74
X1/X2 73
Xc40 73
Xv 73
Duster 72
Ateca 4x4 71 -
Ευχάριστη έκπληξη το Βόξολ και δεν του το χα! Για όσους μου κάνουν την τιμή να διαβάζουν αυτά που γράφω, είναι γνωστή η αξία που δίνω στα προϊόντα της φίρμας... Να όμως που στο συγκεκριμένο τεστ προσγειώθηκαν στην κορυφή!
ΥΓ Το γατάμαξο πως τα έχει πάει στο τεστ αυτό γνωρίζουμε?
ΥΓ2 Το ντουστ περίμενα πως σε αυτό το τεστ θα πήγαινε 'ευθεία' αλλά δεν είναι έτσι -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ευχάριστη έκπληξη το Βόξολ και δεν του το χα! Για όσους μου κάνουν την τιμή να διαβάζουν αυτά που γράφω, είναι γνωστή η αξία που δίνω στα προϊόντα της φίρμας... Να όμως που στο συγκεκριμένο τεστ προσγειώθηκαν στην κορυφή!Αφού είναι Peugeot 3008 ρε συ...η όποια ελάχιστη διαφορά ουσιαστίκά δεν είναι διαφορά (καιρικές συνθήκες, οδηγός, λάστιχα κλπ.).
-
Δίκιο έχεις φίλε. Απλά στην περίπτωση του γκρουπ βλέπω μεγάλη διαφορά σε τιγκ και Ατεκα (προφανώς εξαιρώντας κοινό πάτωμα και κάποια μηχανικά μέρη) έχουν άλλη εξέλιξη ενώ τα βόξολ και 3008 έχουν παρόμοιο στήσιμο.
-
Δίκιο έχεις φίλε. Απλά στην περίπτωση του γκρουπ βλέπω μεγάλη διαφορά σε τιγκ και Ατεκα (προφανώς εξαιρώντας κοινό πάτωμα και κάποια μηχανικά μέρη) έχουν άλλη εξέλιξη ενώ τα βόξολ και 3008 έχουν παρόμοιο στήσιμο.Το Ατέκα έχει ημιάκαμπτο, ενώ το Τιγκ (εαν θυμάμαι σωστά) έχει πολλαπλών συνδέσμων. Επίσης το Ατέκα είναι ρυθμισμένο πολύ πιο 'σκληρά', κάτι το οποίο δεν βοηθάει στην συγκεκριμένη δοκιμή (δές και την Χ1), ενώ τα αυτοκίνητα με πιο μαλακή / ενδωτική ανάρτηση τα πάνε καλύτερα.
Προσωπικά το Ατέκα (στο λίγο που το οδήγησα) δεν μου άρεσε καθόλου, πολύ σκληρό και 'κοπάναγε' ο πίσω άξονας.
-
Φανη φοβερο ειναι το οπελ. Το εχω οδηγησει απλα δεν εχει πολυ πληροφορηση απο το τιμονι
-
ΥΓ Το γατάμαξο πως τα έχει πάει στο τεστ αυτό γνωρίζουμε?
Σπύρο, για το γατάμαξο δεν ξέρω,αλλά το 'αδελφάκι' Scross (με τον 1.6 diesel) έχει γράψει 76km/h
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Φανη φοβερο ειναι το οπελ. Το εχω οδηγησει απλα δεν εχει πολυ πληροφορηση απο το τιμονιΉ αίσθηση από το χειροκίνητο κιβώτιο πως είναι; Το κοιτούσα, όπως και πολλά άλλα, γιατί έχει φθηνή βασική έκδοση ντίζελ και χώρους, αλλά σε τεστ ο δοκιμαστής μόνο που δεν μούτζωσε τον λεβιέ ταχυτήτων...
Και να συμπληρώσω:
Θα επιθυμούσα το ιδανικό, δηλαδή ένα αυτοκίνητο με κάποια παραπάνω απόσταση απ' το έδαφος, μεγαλούτσικους χώρους, ντίζελ και κάτω απ' το όριο φόρων των 22Κ+
Να βρω και αυτόματο σε αυτά τα λεφτά το αποκλείω... γι' αυτό θα πρέπει να έχει τουλάχιστον ανεκτό κιβώτιο ταχυτήτων.
Το focus active που ίσως τα κάνει όλα καλά, βγαίνει μόνο βενζίνη σε αυτά τα χρήματα, και δεν έχω πειστεί ακόμη πλήρως για την κατανάλωση... οπότε ακόμη ψάχνω εναλλακτικές. Και βλέπω καλές προτάσεις σύμφωνα με τα παραπάνω, κι από Κορέα μεριά. Το Grandland πως στέκεται απέναντι τους;Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Focus active 1.5 χειροκίνητο υπολόγισε 2 λίτρα παραπανω απο diesel suv σε αντίστοιχες συνθήκες.
SUV/Crossovers Forum