-
Από τα kodiak, x-trail,crv πιό θεωρείτε πιό vfm?
-
μιλάω για ττις βασικές εκδόσεις ή τουλάχιστον να μην ξεπερνούν τα 28.000€
-
Κοίτα αν θες να μην ξεπερνούν τα 28 δεν υπάρχει κάποιο διλειμμα. Μόνο το κοντιακ υπάρχει έκδοση στα 27.9 απλά να μην το βιάζεσαι. Πας κανείς τα μπάνια σου επιστρέφεις και ίσως πριν τα Χριστούγεννα έχεις αμάξι. Τα άλλα ξεκινούν από 29.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Από όσο θυμάμαι μου είχαν πει για το xtlai στα 27 πετρέλαιο και αρκετά πλούσια έκδοση (υπάρχει και η energy με 22). Επίσης το crv στην βασική έκδοση βάση του site ξεκινά στα 26,500
-
Xtrail με 22 ; Μάλλον για βενζινα θα λες.
Και το κοντιακ η τιμή των 21.9 υπήρχε στην αρχή για κραχτης. Εδώ και καιρό οι νέες παραγγελίες είναι από 28. Ο Σ κάνει κάποιες προσφορές μπας και ξεχαντακωσει το crv ....το crv 1.6 i-DTEC COMFORT 2WD 6MT βλέπω ξεκινά από 27.750 χωρίς πινακίδες μεταφορικά εντάξει είναι καλή περίπτωση
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
προσωπικά δεν με ενδειαφέρει βενζίνη ή πετρέλαιο. Πιό πλούσιος εξοπλισμός καθώς και το αυτόματο κιβώτιο είναι οι πρώτες μου προτεραιότητες. Στα παραπάνω με 28000 δεν αγοράζω αυτόματο αλλά στο xtrail καιστο kodiaq πιστεύω να έχουν καλό εξοπλισμό. Βέβαια σκέφτομαι και την περίπτωση Tuscon και Grandaland x όπυ με 28000 είναι full extra και αυτόματα αλλά είναι μικρότερα πολύ σε χώρους?
-
Ειδικά με το Xtrail τα 2 που προανέφερες στην καμπίνα είναι πάνω-κάτω τα ίδια. Στο πορτ-μπαγκάζ σίγουρα είναι μεγαλύτερα. Στο Xtrail ξεγελάει ο όγκος του. Δεν έχει τόσο μεγάλο χώρο αποσκευών. Το Kodiaq ναι. Είναι μια κατηγορία πάνω σε θέμα χώρων.
-
X - trail και Kodiak είναι σχεδόν τα ίδια σε εξωτερικές διαστάσεις και από ότι θυμάμαι είναι κοντά και στο εσωτερικό. Το βασικό είναι ότι αν θέλεις x-trail με καλό εξοπλισμό πας μόνο σε πετρέλαιο. Στην έκδοση βενζίνη φέρνουν στην Ελλάδα μόνο την πιο απλή. Δυστυχώς. Και χωρίς δυνατότητα να προσθέσεις κάτι (εργοστασιακό).
-
είδα σε έκθεση το karoq την προηγούμενη εβδομάδα και μου φάνηκε μικρό ή εγώ έχω παχύνει. Όσο πιό πολλά SUV βλέπω πείθομαι ότι πρέπει να πάω σε μεγάλη κατηγορία Xtrail, Kodiaq κτλ. Τα άλλα vitara, Qasquai μου φαίνονται εσωτερικά σαν ένα μικρομεσσαίο αυτοκίνητο. Το tuscon μου φάνηκε αρκετά ευρύχωρο, παίζει στην μεγάλη κατηγορία ή είναι ιδέα μου?
-
Είχα μπροστά μου σήμερα στην Εθνική για λίγο ένα γκρι - ανθρακί Xtrail , λογικά από τις μικρές ζάντες πρέπει να ήταν η accenta έκδοση.
Πάρα πολύ όμορφο και από πίσω και στο πλάι και μπροστά. Πολύ καλύτερο από ότι νόμιζα από φωτό. Και ενώ δείχνει πραγματικό SUV μοιάζει μαζεμένο σε διαστάσεις σε σχέση με το Kodiaq .
Αν ισχύει ακόμη η φοβερή τιμή του 1.6 turbo accenta , είναι σίγουρα ανώτερη επιλογή από το QQ καθώς λίγο μεγαλύτεροι χώροι δεν έβλαψαν ποτέ κανένα , και με κάποια πραγματακια aftermarket καλύπτονται και κάποιες ελλείψεις στο εξοπλισμό του. Ενα καλο Android infotainment και 19 αρες ζάντες θα έβαζα εγώ και θα είχα ένα από τα πιο όμορφα και το πιο VFM ψηλά της αγοράς.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Μάλλον στην energy αναφέρεσαι..
-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Μάλλον στην energy αναφέρεσαι..Ναι έχεις δίκιο , το κοίταξα το πρωί στο car.gr 22.000 έχει το energy που είναι η κατώτερη εξοπλιστικά έκδοση. Νόμιζα πως η accenta ήταν η κατώτερη.
Κατέβασα και το φυλλάδιο από το site της Nissan , η διαφορά energy και accenta είναι ο κλιματισμός , σκιάδια με φως , δερμάτινο τιμόνι και λεβιές, αισθητήρες φώτων και βροχής, φιμε πίσω , 6 ηχεία (λογικά η energy έχει 4) προβολείς ομίχλης , ηλεκτρικά αναδιπλουμενους καθρέφτες.
Δεν βρήκα ακριβώς πόσο έχει η accenta αλλά λογικά έχει 24.000 .
Εκτός από τους αναδιπλουμενους καθρέφτες προσωπικά δεν βρίσκω κανένα λόγο να δώσεις τα 2000 παραπάνω.
Οι περισσότεροι θα μείνουν στον κλιματισμό αλλά εγώ δεν έχω βρει ποτέ σε κανένα αυτοκίνητο κλίμα που να μην χρειαστεί να παίξεις εσύ με ταχύτητα και θερμοκρασία για βρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το πιο σημαντικό είναι να έχει αεραγωγούς για τους πίσω επιβάτες . Όσο για το ... διζωνικο είναι απλά αστείο σε τοσο μικρό χώρο.
Το ίδιο αχρειαστα είναι για εμένα οι αισθητήρες βροχής και φώτων. Όσο για τα σκιάδια νομίζω πως μπορείς να φτιάξεις το make up σου και με τον κεντρικό φωτισμό.
Προβολάκια μπαίνουν μετά , εννοείται φιμε παντού και καλύτερά από τα εργοστασιακά, ηχεία το ίδιο, δερμάτινο τιμόνι θα ήταν ωραία προσθήκη και νομίζω πως υπάρχουν καλές aftermarket λύσεις ,Επίσης να προσθέσω πως το Xtrail είναι καλύτερη επιλογή από το QQ όχι μόνο λόγω χώρων αλλά και κυρίως λόγω του δυνατού 1.6 turbo ο οποίος φαίνεται να είναι και οικονομικος ( μάλλον βοηθά και η καλή αεροδυναμική ; ) όπως δείχνουν και κάποιες μετρήσεις κατόχων στο σχετικό τοπικό όσο αισιόδοξες και να είναι μερικές όπως του accent wizard αν δεν κάνω λάθος ( δεν το λέω ειρωνικά , λογικά ο άνθρωπος ξέρει πως να οδηγεί οικονομικά και γρήγορα με έξυπνο τρόπο , εκμεταλλεύεται τις κατηφορες με φορά για ανηφόρες , προβλέπει την κίνηση , δεν κόβει σε στροφές κλπ)
Αν χωράει στην τελική τιμή και ένα ωραίο χρώμα τότε μιλάμε για την πιο VFM αυτοκινήτου αυτή την στιγμή , ακόμη περισσότερο από ότι ήταν το Kodiaq 1.4tsi όταν κυκλοφόρησε σε εκείνη την καταπληκτική τιμή , λόγω του 1.6 turbo.
Εγώ προσωπικά μετά από λίγο καιρό θα ξόδευα περίπου 1150 για τις 19αρες της Nissan , αλλά 500-600 για καλά ελαστικά , 500-600 για ένα καλό Android multimedia και δύο απλά ηχειακια , και κάποια ακόμη για προβολάκια , ράγες , διακοσμητικά από eBay κλπ , και με περίπου 2500 θα ηταν όπως θα το ήθελα εμφανισιακά.
Συνολικά περίπου 25.000 , και πάλι VFM θα είναι για αυτά που προσφέρει.
Sent from my SM-T715 using Tapatalk
-
19άρες... σε SUV 1500 κιλών με 130 μουλάρια...
-
Το λες και υπερβολή...
Ή αλλιώς 'πως να σκοτώσετε επιδόσεις και κατανάλωση με μια κίνηση!' -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
19άρες... σε SUV 1500 κιλών με 130 μουλάρια...Το λες και υπερβολή...
Ή αλλιώς 'πως να σκοτώσετε επιδόσεις και κατανάλωση με μια κίνηση!'Επειδή μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει εγώ καλά: Είτε έχεις 17αρες ή 19άρες, η συνολική διάμετρος τροχού ίδια δε θα είναι; Άρα επιδόσεις και κατανάλωση ίδια δε θα είναι; Και θα αλλάζει μόνο η άνεση; Που σας χάνω;
-
Συνήθως με την αύξηση στην διάμετρο αυξάνει και το πλάτος του πέλματος το οποίο παίζει ρόλο στην κατανάλωση,επιδοσεις και πρόσφυση.
-
Συνήθως αυξάνει και το συνολικό βάρος του τροχού, ενώ το χειρότερο όλων είναι ότι αυξάνει η στρεφόμενη αδράνεια, τη στροφορμή δηλαδή, με αρνητικές επιπτώσεις σε επιτάχυνση και επιβράδυνση.
Επιπρόσθετα και χάνεις σε άνεση και πληρώνεις και περισσότερα σε αλλαγές ελαστικών στη γενική περίπτωση. -
Φυζικς
Λοιπον,
Η ροπη ελξης που ασκειται στο αυτοκινητο ειναι:Ροπη ελξης=η δυναμη τριβης του οδοστρωματος πανω στο πελμα του ελαστικου * ακτινα τροχου
Ειναι δηλαδη η ροπη της ασφαλτου πανω στον τροχο η οποια θα τον οδηγησει σε στρεψη. Δηλαδη θα γυρισει.
(Η δυναμη τριβης που ασκει η ελληνικη ασφαλτος δεν θα ελεγα πως παντα ειναι παραδειγμα προς μιμηση.)
Ροπη κινησης ειναι η ροπη απο το καμαρι μας, (κινητηρας)
Αρα:
Συνολικη ροπη που ασκηται στον τροχο ( εχοντας ολα τα αλλα δεδομενα οπως σχεση μεταδοσης, διαφορικα κτλ) = ροπη κινησης + ροπη ελξης των κινητηριων τροχων+ ροπη πεδησης.
Αλλα επειδη δεν ειμαστε ψηλοβλαμενοι και δεν παταμε φρενο οταν επιταγχυνουμε τοτε η ροπη πεδησης ειναι μηδεν.
Τωρα στο ερωτημα αφου η ακτινα του τροχου ειναι σταθερη τι ισχυει αν αλλαξεις ζαντα;
Αλλαζει η μαζα του τροχου, λογω της ζαντας.
Για αυτο και παλια διαφημιζαν ως σπορ ζαντα την αλουμινιου εναντι της σιδηρου.Υπαρχει τοτε η αδρανεια για να κουνηθει αυτη η ζαντα, οσο πιο βαρια ειναι τοσο περισσοτερο σμπροξιμο θελει.
Αδρανεια τροχου= μαζα της ζαντας (σε κιλα) * ακτινα² : 2
Αν ανεβαζεις συνεχως την ροπη κινησης με παρομοιο ρυθμο με το νουμερο της αδρανειας του τροχου δεν θα εχεις προβλημα, αλλα αν ο κινητηρας ειναι ο ιδιος τοτε η αποδοση του κινητηρα θα ειναι μικροτερη συγκριτικα με εναν ελαφρυτερο τροχο.
Αν αλλαξεις ομως σε διαφορετικες σχεσεις μεταδοσης και αλλαξεις την τελικη ροπη κινησης με τετοιο τροπο ωστε να καλυπτεται η μεγαλυτερη μαζα του τροχου. Παλι με τον ιδιο κινητηρα δεν θα ειχες προβλημα, ισως μονο μικροτερη (στην θεωρια) τελικη ταχυτητα.
-
Δεν αλλάζει μόνο η μάζα, ορισμένες φορές η μάζα διατηρείται σταθερή ή και μειώνεται, αλλάζει όμως ο μοχλοβραχίονάς της.
Έστω έχεις δύο τροχούς με την ίδια μάζα και συνολική εξωτερική ακτίνα, αλλά στη μία περίπτωση ο ένας είναι π.χ. 16'' και στην άλλη 18''. Στη δεύτερη περίπτωση έχεις μεγαλύτερη στρεφόμενη αδράνεια (=στροφορμή = ακτίνα χ μάζα χ ταχύτητα, άρα απαιτείς και μεγαλύτερη ισχύ για να διατηρήσεις την ταχύτητά σου ή να επιταχύνεις), διότι η περισσότερη μάζα του τροχού είναι συγκεντρωμένη σε μεγαλύτερη απόσταση από το κέντρο περιστροφής, άρα έχει μεγαλύτερο μοχλοβραχίονα r.Προφανώς αν έχεις και μεγαλύτερη μάζα, τότε επιβαρύνεσαι περισσότερο.
Προσοχή, στον υπολογισμό είναι άλλο το r του τροχού και άλλο το r της στροφορμής.
Η μαγκιά είναι βέβαια να μεγαλώσεις σε διάμετρο τροχού, αλλά να μειωθεί η συνολική μάζα, σπάνιο αλλά γίνεται σε ακριβές υλοποιήσεις.
Κάπου στο γιουτούμπι υπάρχει βίδεο με ένα Όπελ Ινσίνια (αντίστοιχα και με άλλα αμάξια μπορείτε να βρείτε), όπου αλλάζοντας ζαντολάστιχα και πηγαίνοντας 2 νούμερα αν θυμάμαι παραπάνω, χειροτέρεψε το γυρολόγιο. -
Και αυτο παλι σχετικο δεν ειναι;
καθοτι δυο αυτοκινητα με ακριβως τον ιδιο κινητηρα και ζαντολαστιχα και ολα τα αλλα σταθερα οπως κιβωτιο, αεροδυναμικη, μαζα κτλ, αν εχουν διαφορετικο αξονα μεταδοσης εμφανιζουν και διαφορετικα αποτελεσματα λογω ακριβως της στροφορμης του αξονα;
SUV/Crossovers Forum