-
Mak καλημέρα! Από τους λίγους που έχω αντιληφθεί πως το duster σου πάει γάντι. Ξέρεις να το γλεντάς. Καλές εκτός δρόμου διαδρομές φιλε!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Mak καλημέρα! Από τους λίγους που έχω αντιληφθεί πως το duster σου πάει γάντι. Ξέρεις να το γλεντάς. Καλές εκτός δρόμου διαδρομές φιλε!Καλημερα και σε σενα SPI!!!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
http://www.drive.gr/news/nea-montela/erhetai-ananeomeno-ford-kugaΤο συγκεκριμένο είχε παρουσιαστεί στο L.A το 2013 σαν EDGE....τι θα κανουν τελικά αυτοί ξέρουν....
-
Η ford είναι γνωστό πως έχει ενστερνιστεί την φιλοσοφία του παγκόσμιου αυτοκινητου. Αυτό για πολλούς μπορεί να είναι καλό ενώ σε άλλους προκαλεί σκεπτικισμό. Βέβαια προϊόν αυτής της φιλοσοφίας ήταν και το πρώτο focus που ήρθε από το πουθενά και κυριάρχησε με την οδική του συμπεριφορά χαρίζοντας δάφνες και κέρδη σε μια εταιρεία που πάσκιζε να αποκοπεί από τις κορτίνα και τα παροχημένα έσκορτ. Με λίγα λόγια το kuga έστω κι από κεκτημένη ταχύτητα των επιτυχιών της φίρμας τα τελευταία χρόνια θα δει πωλήσεις που πιθανότατα όμως και να τις αξίζει. Αξιος αντίπαλος σε κάθε περίπτωση.
-
http://www.caroto.gr/2016/02/19/α% ... rettyPhoto
Ανανέωση για το Peugeot 2008
Μετά από τρία χρόνια παρουσίας του στην αγορά, το 2008 αλλάζει ελαφρά το παρουσιαστικό του, εξοπλίζεται με νέα στοιχεία και επιστρέφει δριμύτερο.Εμφανισιακά δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές για το Peugeot 2008. Ορισμένες μικροαλλαγές εστιάζονται στη μάσκα μπροστά, που πλέον φέρει και το λογότυπο της Peugeot, στα περιμετρικά πλαστικά, στην οροφή και στα φωτιστικά σώματα. Παράλληλα, η χρωματική παλέτα του μοντέλου εμπλουτίστηκε με δύο νέες αποχρώσεις, emerald crystal και ultimate red. Επίσης, για πρώτη φορά θα διατίθεται και μία έκδοση 2008 GT Line, με διάφορες οπτικές διαφοροποιήσεις. Με τη σειρά του, το εσωτερικό και συγκεκριμένα το ταμπλό, φιλοξενεί πλέον μία έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, που πλέον διαθέτει και συμβατότητα Apple Carplay.
Αναφορικά με τους κινητήρες, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν από μία αρκετά μεγάλη γκάμα, που θα περιλαμβάνει τόσο σύνολα βενζίνης όσο και πετρελαίου. Ενδεικτικά αναφέρουμε το νέο μοτέρ των 1.2 λίτρων, στις εκδόσεις PureTech 82, PureTech 110 S&S, και PureTech 130 S&S. Από ντίζελ πάλι, υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές, εκ των οποίων οι βασικές είναι στα 1.6 λίτρα, BlueHDi 75, BlueHDi 100, BlueHDi 100 S&S και BlueHDi 120 S&S
-
Το i20 Active φέρει χαρακτηριστικά που συναντάμε συνήθως στα crossover: ποδιές μπροστά και πίσω, πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών, ράγες οροφής.
Μετά το πεντάθυρο hatch και το τρίθυρο coupe, το i20 αποκτά και τρίτο μέλος. Μέσα στο 2016 θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά το i20 Active, το οποίο έχει off road εμφάνιση και αυξημένη απόσταση από το έδαφος (κατά 20 mm). Στην Ελλάδα αναμένεται το φθινόπωρο του 2016, σε τιμές που δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.
Το Hyundai i20 Active φέρει χαρακτηριστικά που συναντάμε συνήθως στα crossover: ποδιές μπροστά και πίσω, πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών, ράγες οροφής. Πέρα από την μεγαλύτερη διαδρομή της ανάρτησης, ψηλότερα βρίσκεται και η θέση οδήγησης. Επεμβάσεις έχουν γίνει επίσης στη ρύθμιση της ανάρτησης.
Ο νέος τρικύλινδρος 1.0 turbo θα εφοδιάσει και το i20 Active, όπως θα ισχύει δηλαδή με το hatchback και το coupe. Θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις ισχύος, αποδίδοντας 100 ίππους (με έμφαση στην εξοικονόμηση καυσίμου) και 120 ίππους. Στη Γερμανία θα είναι διαθέσιμος και ο 1.4 diesel με τα 90 PS.
-
Μιας και πριν λίγο είδα μήνυμα αγαπητού συμφορουμίτη για το ύψος ενός crossover, τελικά έχει μελετήσει κανείς πόση είναι η πραγματική διαφορά στο ύψος ανάμεσα σε ένα συμβατικό αμάξι και σε ένα...crossover/suv?
Το έχω ξαναγράψει, κοιτάζοντας και το δικό μου - υποτίθεται suv - δίπλα σε άλλα αμάξια δεν βλέπω καμιά μεγάλη διαφορά και αναρωτιέμαι αν πράγματι αγόρασα ψηλό αμάξι...
Πιστεύετε ότι αυτή η διαφορά είναι ουσιαστική και εξασφαλίζει πραγματικά εκτός δρόμου δυνατότητες; -
Βασίλη καταρχήν εξαρτάται πως ορίζει κανείς τις εκτός δρόμου δραστηριότητες.
Αν θες να πας σε αγροτικό δρόμο, πατημένο χωματόδρομο, χαλικάκι τότε και ένα λίγο πιο ψηλό sedan σου κάνει.
Στο λέω αυτό γιατί στο χωριό παλιότερα όλοι οι θείοι έπαιρναν το Mondeo του πατέρα μου για να πάνε να δουν τις ελιές επειδή ήταν λίγο πιο ψηλό (γεγονός επίσης αντιληπτό και στο δρόμο, παρότι γενικά ευκολοδήγητο)
Προφανώς το qq ή η Χ1 θα είναι ακόμα καλύτερα γιατί είναι λιγουλάκι ακόμα πιο ψηλά!
Ωστόσο η crossover κατηγορία υπολείπεται σαφώς σε ύψος της πάλαι ποτε SUV κατηγορίας του RAV4 ή του VITARA και αυτό στο λέω εξ ιδίας πείρας μιας και η πρώτη εντύπωση μας με τη σύζυγο στο QQ ήταν ότι είναι χαμηλό! -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Μιας και πριν λίγο είδα μήνυμα αγαπητού συμφορουμίτη για το ύψος ενός crossover, τελικά έχει μελετήσει κανείς πόση είναι η πραγματική διαφορά στο ύψος ανάμεσα σε ένα συμβατικό αμάξι και σε ένα...crossover/suv?
Το έχω ξαναγράψει, κοιτάζοντας και το δικό μου - υποτίθεται suv - δίπλα σε άλλα αμάξια δεν βλέπω καμιά μεγάλη διαφορά και αναρωτιέμαι αν πράγματι αγόρασα ψηλό αμάξι...
Πιστεύετε ότι αυτή η διαφορά είναι ουσιαστική και εξασφαλίζει πραγματικά εκτός δρόμου δυνατότητες;Τις προάλλες παρατηρούσα το ύψος ενός Skoda Yeri σε σχέση με αλλα αυτοκίνητα που ήταν δίπλα του και δεν ειδα καμία μεγάλη διαφορα στο ύψος τους. Η εμφανής διαφορα ειναι στην σχεδίαση των φτερών με μεγάλη απόσταση από τα ελαστικά που δημιουργεί μια αυταπάτη οτι βλέπεις ενα ψηλότερο αυτοκίνητο.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Το δικό μου το qashqai (j10) έχει 20εκ. απόσταση από το έδαφος. Το καινούργιο δεν ξέρω.
Φαντάζομαι θα είναι διπλάσια απόσταση από ένα που δεν είναι crossover / suv.
Το rav ή το παλιό vitara τι απόσταση είχε?? -
Με βάση στοιχεία στο auto evolution το νέο qq έχει ground clearance 188 χιλιοστά
Το rav mk3 που είχα εγώ λέει ότι ήταν 191 χιλιοστά.
Στα χαρτιά η διαφορά φαίνεται μικρή αλλά στην ουσία και μάλλον λόγω και θέσης οδήγησης φαινόταν περισσότερα -
Τα καθαρά suv έχουν αποστάσεις ανω των 20 εκ από το έδαφος και αυτό φαίνεται. Το qq ήρθε να φέρει την χρυσή τομή ανάμεσα στα σενταν και τα suv. Δημιουργησε την κατηγορία στην οποία αναφέρεται ο τίτλος του νήματος. Ας μας πει για παράδειγμα ο Αλέξανδρος για το discovery. Εάν ο κατοχος του δεν είναι άνω του 1.80 το σκαλοπάτι το χρειάζεται καθώς περνούν τα χρόνια! Πάντως εγώ θα το σκεφτόμουν καθώς παίζω στο 1.78 Από εκεί και μετά όμως ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά... Το yeti είναι καθαρό crossover καθώς η απόσταση των τροχών από τα φτερά επιδέχεται περάσματα από νεροφαγώματα και κάποια μικρά πεζοδρόμια με προσοχή. Ο κάτοχος ενός suv γνωρίζοντας πάνω κάτω το max του ύψους ενός πεζοδρομίου, το καβαλά δίχως δευτερη σκέψη. Δεν είναι όμως μόνο το ύψος από το έδαφος αλλά και οι αναρτήσεις (ελατήρια, αμορτισερ κλπ) που δίνουν τις ικανότητες σε ένα suv να είναι παντώς εδάφους! Για παράδειγμα ένα wrangler. Ας υποθέσουμε πως έχει το ίδιο ύψος με το qq, το yeti, την Χ1, το sx4 ή ότι άλλο... Είναι άλλης κατηγορίας και άλλων δυνατοτήτων όμως και μειονεκτημάτων όχημα σε σχέση με τα προαναφερθέντα. Ακόμη και τα jimny και niva είναι suv. Το crossover είναι πιο ντελικάτες κατασκευές με πιο ήπιες και πολιτισμένες αντιδράσεις. Για τον λόγο αυτό θα μπει κάποιος από το σενταν σε ένα τέτοιο και θα ευχαριστηθεί το ύψος της θέασης με την συνάμα καλή οδική συμπεριφορά. Για ρωτήστε τον κάτοχο ενός jeep που γουστάρει να κινήται με το όχημα του και που το έχει τραβήξει τις περισσότερες φωτογραφίες. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων κατά γλυφάδα μεριά οι περισσότεροι προτιμούν τη σπηλιά του Νταβέλη
-
Σπύρο πολύ σωστή η ανάλυση σου!
-
Ευχαριστώ φίλε ice. Μπορεί να γράφω λιγες υπερβολές ή και βλακείες κατά άλλους αλλά είναι του φτωχού μου μυαλού και ζητάω προκαταβολικά συγνώμη για όποιον διαφωνήσει με την αυτή ανάλυση.
-
Σπύρος for president!
-
Κι όμως δεν είναι έτσι... Εγώ θα προτιμούσα εσένα αλλά απαλλάσσεσαι λόγω του νεαρού της ηλικίας.
-
Όπως είχα γράψει και παλιότερα, η φάση με τα SUV και την απόσταση από το έδαφος μου θυμίζει την εξέλιξη των κινητών. Τα κινητά ξεκίνησαν τεράστια για να φτάσουν σε κάποια φάση να γίνουν μιρκοσκοπικά και δύσχρηστα, για να ξαναφτάσουμε τώρα σε συσκευές 5.5 - 6 ιντσών. Έτσι και τα καθημερινά αυτοκίνητα ξεκίνησαν από αποστάσεις 20 εκατοστών (π.χ. τα παλιά Lada, Renault 5 κλπ) για να φτάσουν στην πορεία στα 10-12 εκατοστά και σήμερα πλέον να ξαναγυρνάμε στα 18-20 εκατοστά απόσταση από το έδαφος. Προφανώς ο λόγος για αυτή την εξέλιξη είναι ένας συνδυασμός αναγκών και μόδας.
Προσωπικά, δεν ξέρω πόσο 'ανάγκη' είχα ένα ψηλότερο αυτοκίνητο, παρόλα αυτά μου δίνει μια σχετική σιγουριά κάθε φορά που συναντάω μια λακούβα, στάσιμα νερά, ή χρειάζεται να κινηθώ σε έναν χωματόδρομο.
-
Σωστοοοος!
-
Μάλλον δεν είναι η ιδέα μου. Αυτό τότε, θεωρούνταν ένα φυσιολογικό, καθημερινό αυτοκίνητο
Προσέξτε απόσταση από το έδαφος και προβόλους μπροστά πίσω!
Και είχαν και 13άρια λάστιχα, που να έβαζαν και τα 17-18 ιντσών που έχουν τα σημερινά SUV, στους 30 πόντους θα έφταναν από το έδαφος
-
VW Tiguan 190 mm. Το καινουριο 200 mm.
New Hyundai Tucson 172 mm
Fiat 500x 4x4 179 mm
VW Golf Alltrack 4motion 175 mm
Renault Kadjar dci 4x4 εργοστασιακα 200 mm. Μετρημενα απο autobild 4x4 160 mm.
Nissan qashqai 180 mm
Jeep Renegade 1.4 Multiair 170 ps 4x4 200 mm
Opel Mokka 1.6 CDTi 4x4 160 mm
BMW X1 xdrive 20d Auto 183 mm
Mitsubishi ASX 1.6 Di-D AWD 180 mm
Honda CR-V 1.6 I dtec 170 mm
SUZUKI VITARA 1.6 D 4X4 185 mm
suzuki sx4 s-cross 170 mm
DACIA Duster 1.5 dci 4x4 210 mm
DACIA sandero stepway 200 mm
HONDA HR-V 170 mm
MINI countryman 1.6 cooper D 160 mm
NISSAN juke 180 mm
FIAT panda 4x4 cross multijet 160 mm
SUZUKI JIMNY 190 mm
TOYOTA Land Cruiser 205 mm
Daihatsu terios 200 mm
LADA niva 224 mm
SUBARU forester 205 mm
SUZUKI Grand Vitara 200 mm
JEEP Patriot 205 mm
Mitsubishi outlander 215 mm
TOYOTA rav4 190 mm
SUZUKI IGNIS 170 mmΕνας πινακας με τις αποστασεις απο το εδαφος των περισσοτερων SUV/crossover, παλιων και νεων. Μεγαλο ρολο παντως παιζουν και οι γωνιες προσεγγισεις, ραμπας και αποφυγης και το ειδος τετρακινησης που εχει καθε αυτοκινητο..
SUV/Crossovers Forum