-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Διαφορετικα κριτήρια έχει ο καθένας.
Το ταμπλό της Χ1 είναι ένα απλό κλασικό ταμπλό. Υπό κάποιες εξοπλιστικές προθήκες γίνεται λίγο πιο ενδιαφέρον καθως μεγαλώνει ο χώρος των γραφικών.
Δεδομένου ότι τα μισά και πλέον της κατηγορίας έχουν κάποια οθόνη στο σημείο αυτό η σύγκριση δεν αποβαίνει υπέρ της Χ1.
Ωστόσο ο καθένας κάνει τις επιλογές του βάσει των δικών του θέλω.Αν βαλεις την μεγαλυτερη οθονη στο ταμπλω μια χαρα ειναι. Αυτη εχω και το θεωρω καλυτερη απο τα περισσοτερα γιατι ειναι υψηλης αναλυσης αυτη η οθονη.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Γνωστός μου με QQ 1.5d τριετίας, ψιλοψήνεται εδώ και καιρό για την Χ1, οπότε τις προάλλες πήγε για να την δει και να πάρει προσφορά. Για την 1.5 βενζίνης του έδωσαν αρχική τιμή στα 37 χιλιάρικα, ενώ του είπαν ότι λόγω τριτεκνίας παίζει έκπτωση 7.000€, οπότε τελική στα 30 χιλιάρικα. Το QQ του το αγοράζουν με 12 χιλιάρικα.
Η φάση είναι πως ενώ ξετρελάθηκε με την εξωτερική εμφάνιση, ξενέρωσε πολύ με το εσωτερικό το οποίο του φάνηκε πολύ φτωχό για τα λεφτά του. Μιας και η αντιπροσωπεία είχε και Peugeot μάλιστα, μπήκε και στο 3008 το οποίο του φάνηκε η μέρα με την νύχτα σε σχέση με την Χ1. Χαρακτηριστικά μου έλεγε πως το καντράν της Χ1 του θύμισε το Audi που είχε ο πατέρας του πριν 30 χρόνια
Δεν έχω μπει στην Χ1, αλλά η αλήθεια είναι πως και εγώ όταν είχα μπει στην 116 φίλου πρώτη φορά, μου είχε φανεί πολύ μουντή και φτωχή σε σχέση με τις προσδοκίες που είχα. Ίσως τελικα πέρα από τον σχεδιασμό, να μην είναι τόσο το τι έχει ένα αυτοκίνητο, όσο οι προσδοκίες που έχεις από αυτό. Άλλες απαιτήσεις έχεις από ένα Nissan, άλλες από μια BMWΙσχύει ότι από άποψη **σχεδίασης **το ταμπλό της bmw είναι πολύ πιο λιτό σε σχέση με άλλα της κατηγορίας! Ούτε εμένα με αφήνει ικανοποιημένο αυτό που βλέπω σε σχέση με το πολύ πιο όμορφο του 3008!
Αλλά από άποψη **υλικών **η καμπίνα της Χ1 δεν υπολείπεται σε σχέση με κανένα από τα παραπάνω, ίσως μόνο η GLA να έχει καλύτερα υλικά. Και η Χ1 έχει ορισμένα χαμηλότερης ποιότητας πλαστικά στα χαμηλά σημεία, αλλά συνολικά είναι ανώτερη σε υλικά από όλα της κατηγορίας (εξαίρεση η GLA ξαναγράφω)Εξαρταται την εκδοση. Σε M Σπορτ με την εκτεταμενη οθονη στο ταμπλω και την 8.8 οθονη στο κεντρο το εσωτερικο της Χ1 ειναι στα κορυφαια της αγορα και πολυ καλυτερο απο του 3008. Και ποιοτικα ειναι κορυφαιο στις μικρες κατηγοριες.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ο φίλος δίνει την xdrive 25d, advantage απλού λευκου χρώματος με 21000 χιλιόμετρα, αγορά αρχές 2016 στα 37-38Κ
Η δική μου είναι Sdrive 18i αυτόματη xline με 5500 χιλιόμετρα και αγορά 2/2017 με 4 χρόνια εγγύηση.Εσυ ποσό;[emoji12]και γιατί την πουλάς;Για την Χ drive?Μου θυμίζεις τον φίλο μου που μου λέει να περιμένω να πάρω την Χ3;
Sent from my iPhone using TapatalkΔεν είπα ότι την πουλάω ακόμα αλλά πραγματικά 37-38 χιλιάρικα για την τετρακίνητη πετρέλαιο με τους 231 ίππους το λες και ευκαιρία (σκεφτείτε ποσο την είχε πάρει τότε η εταιρεία leasing) όποτε εύλογα περνάει από το μυαλό μου το upgrade!
Άλλωστε δεν έχω κανένα θέμα με τη δικη μου είναι ένα αμάξι με φοβερό πάτημα, οποτε κάθε ίππος περισσότερος πάντα είναι ευπρόσδεκτος!Tι εξοπλισμο και χρωμα εχει του φιλου? Λαβε υποψιν οτι ο 25δ κινητηρας εχει λαγκ. τον εχω κανει τεστ ντραιβ σε Χ5. Καλυτερος ο 20δ. Συμφωνω αν αντεχεις 2λιτρο εισαι σε αλλο επιπεδο με το 2λιτρο τετρακινητο 8αρι αυτοματο ντηζελ. Το εχω οδηγησει και μου αρεσε παρα πολυ.
επισης για καποιον που ψαχνει και το δικο σου αμαξι ειναι ευκαιρεια.
1ον τι lag να έχει με 0-100 σε 6,6, πλάκα κάνεις;
Βάζεις sport mode και σε ψάχνουν...
2ον καμιά σχέση η Χ5 με την Χ1... -
Γνωστός μου με QQ 1.5d τριετίας, ψιλοψήνεται εδώ και καιρό για την Χ1, οπότε τις προάλλες πήγε για να την δει και να πάρει προσφορά. Για την 1.5 βενζίνης του έδωσαν αρχική τιμή στα 37 χιλιάρικα, ενώ του είπαν ότι λόγω τριτεκνίας παίζει έκπτωση 7.000€, οπότε τελική στα 30 χιλιάρικα. Το QQ του το αγοράζουν με 12 χιλιάρικα.
Η φάση είναι πως ενώ ξετρελάθηκε με την εξωτερική εμφάνιση, ξενέρωσε πολύ με το εσωτερικό το οποίο του φάνηκε πολύ φτωχό για τα λεφτά του. Μιας και η αντιπροσωπεία είχε και Peugeot μάλιστα, μπήκε και στο 3008 το οποίο του φάνηκε η μέρα με την νύχτα σε σχέση με την Χ1. Χαρακτηριστικά μου έλεγε πως το καντράν της Χ1 του θύμισε το Audi που είχε ο πατέρας του πριν 30 χρόνια
Δεν έχω μπει στην Χ1, αλλά η αλήθεια είναι πως και εγώ όταν είχα μπει στην 116 φίλου πρώτη φορά, μου είχε φανεί πολύ μουντή και φτωχή σε σχέση με τις προσδοκίες που είχα. Ίσως τελικα πέρα από τον σχεδιασμό, να μην είναι τόσο το τι έχει ένα αυτοκίνητο, όσο οι προσδοκίες που έχεις από αυτό. Άλλες απαιτήσεις έχεις από ένα Nissan, άλλες από μια BMWΙσχύει ότι από άποψη **σχεδίασης **το ταμπλό της bmw είναι πολύ πιο λιτό σε σχέση με άλλα της κατηγορίας! Ούτε εμένα με αφήνει ικανοποιημένο αυτό που βλέπω σε σχέση με το πολύ πιο όμορφο του 3008!
Αλλά από άποψη **υλικών **η καμπίνα της Χ1 δεν υπολείπεται σε σχέση με κανένα από τα παραπάνω, ίσως μόνο η GLA να έχει καλύτερα υλικά. Και η Χ1 έχει ορισμένα χαμηλότερης ποιότητας πλαστικά στα χαμηλά σημεία, αλλά συνολικά είναι ανώτερη σε υλικά από όλα της κατηγορίας (εξαίρεση η GLA ξαναγράφω)Εξαρταται την εκδοση. Σε M Σπορτ με την εκτεταμενη οθονη στο ταμπλω και την 8.8 οθονη στο κεντρο το εσωτερικο της Χ1 ειναι στα κορυφαια της αγορα και πολυ καλυτερο απο του 3008. Και ποιοτικα ειναι κορυφαιο στις μικρες κατηγοριες.
δεν με πείθεις...δεν με πείθεις!!
-
Νταξει, δεν εισαι τεχνικα καταρτισμενος. Το τουρμπο λαγκ ξερεις τι ειναι?
Χ1 και Χ5 25δ τον ιδιο κινητηρα εχουν.
-
Νταξει, δεν εισαι τεχνικα καταρτισμενος. Το τουρμπο λαγκ ξερεις τι ειναι?Χ1 και Χ5 25δ τον ιδιο κινητηρα εχουν.
Ξέρω τι είναι, αλλά με το sport mode ουσιαστικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Και αφού δεν υπάρχει στον 20d δεν θα υπάρχει και στο 25d.
Με sport mode όταν πατάω γκάζι φοβάμαι μην πέσω πάνω στον μπροστινόΤους ίδιους κινητήρες η bmw λίγο πολύ βάζει στα περισσότερα μοντέλα της.
Αυτό που εννοούσα είναι ότι το αμάξωμα της Χ1 που είναι μικρό δεν έχει καμιά σχέση με της Χ5
Η Χ1 με τον 25d 'πετάει', η Χ5 'πάει'
Την καλημέρα μου, γιατί έγραψα λίγο 'απότομα' πριν! -
Ναι, αλλα επηδη δεν ξερεις τα τεχνικα να σου πω οτι το 20 και το 25 τον ιδιο κινητηρα μπλοκ εχουν. Αρα πως βγαζει το 25 παραπανω ροπη/ισχυς? Δεν το εχω ψαξει αλλα η μονη λογικη εξηγηση ειναι με μεγαλυτερο ή διπλο τουρμπο. Αν εχεις μεγαλυτερο τουρμπο εχεις και τουρμπο λαγκ. Οταν το οδηγησα το καταλαβα αμεσως. Εχω οδηγησει το 20δ γενικα δεν προσεξα λαγκ. Δεν εχει σχεση αν πεταει το αμαξι γιατι οταν επιταχυνεις με τερμα γκαζι εισαι παντα στην οφελιμη περιοχη του τουρμπο και ουσιαστικα δεν προκειται να εχεις λαγκ ποτε. Αυτο το βλεπεις οταν βγαινεις απο στροφη και ξεκινας απο χαμηλες στροφες.
-
Ναι, αλλα επηδη δεν ξερεις τα τεχνικα να σου πω οτι το 20 και το 25 τον ιδιο κινητηρα μπλοκ εχουν. Αρα πως βγαζει το 25 παραπανω ροπη/ισχυς? Δεν το εχω ψαξει αλλα η μονη λογικη εξηγηση ειναι με μεγαλυτερο ή διπλο τουρμπο. Αν εχεις μεγαλυτερο τουρμπο εχεις και τουρμπο λαγκ. Οταν το οδηγησα το καταλαβα αμεσως. Εχω οδηγησει το 20δ γενικα δεν προσεξα λαγκ. Δεν εχει σχεση αν πεταει το αμαξι γιατι οταν επιταχυνεις με τερμα γκαζι εισαι παντα στην οφελιμη περιοχη του τουρμπο και ουσιαστικα δεν προκειται να εχεις λαγκ ποτε. Αυτο το βλεπεις οταν βγαινεις απο στροφη και ξεκινας απο χαμηλες στροφες.είναι διτούρμπινο το 25d!
-
Τεσπα, επηδη οπως ανεφερα το εχω οδηγησει δεν μου αρεσε ο συγκεκριμενος κινητηρας σε αντιθεση με τον 20δ. Διπλο τουρμπο διπλο βασανο αν το εχεις εκτος εγγυησης. Ο 20δ ειναι ιδανικος κινητηρας παραπανω δεν χρειαζεται.
-
Ισχύει ότι από άποψη **σχεδίασης **το ταμπλό της bmw είναι πολύ πιο λιτό σε σχέση με άλλα της κατηγορίας! Ούτε εμένα με αφήνει ικανοποιημένο αυτό που βλέπω σε σχέση με το πολύ πιο όμορφο του 3008!
Αλλά από άποψη **υλικών **η καμπίνα της Χ1 δεν υπολείπεται σε σχέση με κανένα από τα παραπάνω, ίσως μόνο η GLA να έχει καλύτερα υλικά. Και η Χ1 έχει ορισμένα χαμηλότερης ποιότητας πλαστικά στα χαμηλά σημεία, αλλά συνολικά είναι ανώτερη σε υλικά από όλα της κατηγορίας (εξαίρεση η GLA ξαναγράφω)Δεν αναφέρθηκε στο θέμα των υλικών (πως θα μπορούσε άλλωστε, όταν προέρχεται από QQ ), απλά βρήκε την σχεδίαση υπερβολικά κλασική για αυτοκίνητο του 2017. Μπαίνεις μετά και στο 3008 που από θέμα σχεδίασης εσωτερικού, δεν είναι από το παρόν αλλά από το μέλλον και το παθαίνεις ένα ψιλό σοκ!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Ισχύει ότι από άποψη **σχεδίασης **το ταμπλό της bmw είναι πολύ πιο λιτό σε σχέση με άλλα της κατηγορίας! Ούτε εμένα με αφήνει ικανοποιημένο αυτό που βλέπω σε σχέση με το πολύ πιο όμορφο του 3008!
Αλλά από άποψη **υλικών **η καμπίνα της Χ1 δεν υπολείπεται σε σχέση με κανένα από τα παραπάνω, ίσως μόνο η GLA να έχει καλύτερα υλικά. Και η Χ1 έχει ορισμένα χαμηλότερης ποιότητας πλαστικά στα χαμηλά σημεία, αλλά συνολικά είναι ανώτερη σε υλικά από όλα της κατηγορίας (εξαίρεση η GLA ξαναγράφω)Δεν αναφέρθηκε στο θέμα των υλικών (πως θα μπορούσε άλλωστε, όταν προέρχεται από QQ ), απλά βρήκε την σχεδίαση υπερβολικά κλασική για αυτοκίνητο του 2017. Μπαίνεις μετά και στο 3008 που από θέμα σχεδίασης εσωτερικού, δεν είναι από το παρόν αλλά από το μέλλον και το παθαίνεις ένα ψιλό σοκ!
ισχύει!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Πρώτον, οι περισσότεροι βάζουν ένα όριο στο ποσό που μπορούν να διαθέσουν για την αγορά αυτοκινήτου. Κάποιος λοιπόν που βάζει ένα όριο στα 22 χιλιαρικα για μεσαίο SUV, δεν θα μπει καν στην διαδικασία να δει το Kuga, ότι εξοπλισμό και να βάλει πάνω η Ford. Στις μέρες μας 4 χιλιάρικα δεν είναι καθόλου μικρό ποσό. Κάποιος αγοράζει ένα Kadjar 1.5d Expression (που δεν ξέρω πόσο χειρότερο εξοπλισμό έχει από το Kuga Business) και του περισσεύουν και 4 χιλιάρικα να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο μικρό για μέσα στην πόλη.Δεύτερον, πολλούς δεν τους ενδιαφέρει καν ο έξτρα εξοπλισμός με τον οποίο είναι φορτωμένο ένα αυτοκίνητο και δεν σκοπεύουν να πληρώσουν για αυτό. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να πληρώσω για ζάντες αλουμινίου για παράδειγμα και δεν θα πλήρωνα 4 χιλιάρικα επιπλέον για να προσθέσω τέτοιο εξοπλισμό. Μπορεί τα QQ και Kadjar να φτάνουν στην τιμή του Kuga για το ίδιο επίπεδο εξοπλισμού, αλλά πολλοι είναι καλυμμένοι με τον εξοπλισμό των εκδόσεων Acenta και Expression αντίστοιχα, ή ακόμη και των φτηνότερων εκδόσεων.
Όλους τους παραπάνω πελάτες λοιπόν η Ford τους έχει χάσει με την επιλογή της να ξεκινάει το Kuga με ένα πολύ πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού.
Τέλος, να σημειώσω πως στα 26 χιλιάρικα το Kuga δεν έχει πλέον να ανταγωνιστεί μόνο τα QQ, Kadjar, Karoq, Vitara, κλπ, αλλά και τα Tiguan, 3008, κ.α.
ΥΓ. Θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε για κάθε μοντέλο, τι ποσοστό είναι βενζινοκίνητα και τι πετρέλαιο. Έχω την εντύπωση πως το QQ για παράδειγμα πουλάει σε συντριπτικό ποσοστό κυρίως πετρέλαιο, ενώ στο Kuga πρέπει να είναι μοιρασμένο το ποσοστό.
-
Έτσι όπως το θέτεις τώρα, αλλάζει το πράγμα! Εγώ απάντησα στο ότι το QQ των €22Κ δεν είναι συγκρίσιμο με το Kuga των €25Κ. Εάν μιλάς για συγκεκριμένο budget, τότε ναι ισχύει αυτό που λές και το Ford χάνει πελάτες που έχουν πολύ συγκεκριμένο budget.
-
Συμφωνώ ότι ο εξοπλισμός είναι και προσωπικό θέμα. Εγώ για παράδειγμα δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα αγοράσω εν έτη 2017 καινούργιο αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας χωρίς Navi ή ηλεκτρικά αναδιπλωμένους καθρέπτες ή κλιμά. Κάποιος άλλος είναι τελείως αδιάφορος για όλα τα παραπάνω. Σε αυτοκίνητα των €30Κ περιμένω πολύ περισσότερα στον στάνταρ εξοπλισμό.
-
Το 2008 στα €26Κ δεν συγκρίνεται με το Kuga...μιλάμε για την πιο φτωχή έκδοση με τα 100 άλογα, αστείο και να το συζητάμε.
-
Στο Kuga που έχω ρωτήσει η πλειοψηφία (οριακά) αφορά τους κινητήρες βενζίνης (για αυτό και είχαν στοκ από ντίζελ στην αρχή). Στο QQ πιστεύω ότι το 95% των πωλήσεων αφορά τον 1.5D.
Σε ότι αφορά τις X1 και GLA είναι κάτι που δεν μπορώ να το καταλάβω με τίποτα!
ΟΚ , οι περισσότερες GLA που βλέπω φαίνονται καλά εξοπλισμένες και χλίδατες οπότε μάλλον είναι επιλογές γούστου και αγάπης για τη μάρκα αντίθετα στη λογική που επιβάλλει πως σε αυτά τα χρήματα παίρνεις μεγαλύτερα και με καλύτερες επιδόσεις σε όλους τομείς αυτοκίνητα από άλλους κατασκευαστές.
Το χαλί όμως με τις απλές X1 που είναι άσχημες σε σχέση με τις πλήρως εξοπλισμένες προτάσεις του ανταγωνισμού στα ίδια χρήματα μου φαίνεται αδιανόητο.
Εμένα πάλι το ανάποδο! Τις πωλήσεις της Χ1 τις κατανοώ πλήρως...η GLA απορώ πως πουλάει και μάλιστα τόσο καλά. Μάλλον είναι λόγω αστεριού, δεν μπορώ να βρώ άλλη εξήγηση. Όμορφη δεν είναι (υπερυψωμένη Α class με πρησμένα φτερά), χώρους δεν έχει, μέτριο εσωτερικό έχει, κινητήρες μέσος όρος (εκτός των δυνατών εκδόσεων που δεν πουλάνε). Τέσπα, γούστα είναι αυτά!
-
-
Αλλά από άποψη **υλικών **η καμπίνα της Χ1 δεν υπολείπεται σε σχέση με κανένα από τα παραπάνω, ίσως μόνο η GLA να έχει καλύτερα υλικά. Και η Χ1 έχει ορισμένα χαμηλότερης ποιότητας πλαστικά στα χαμηλά σημεία, αλλά συνολικά είναι ανώτερη σε υλικά από όλα της κατηγορίας (εξαίρεση η GLA ξαναγράφω)Φίλε η αίσθηση των περισσοτερων είναι ότι η GLA δεν έχει τόσο ποιοτικά πλαστικά. Και εγω όταν είχα μπει συνοδηγός δεν εντυπωσιάστηκα!
Γενικά, και θα συμφωνήσω με το Φάνη, απορώ πως πουλάει τόσο πολύ η GLA.
Για οικογενειακό σε σχέση με την Χ1 υπολείπεται και σε χώρους και σε άνεση!
Ατου της είναι ο οικονομικότατος 1,5 dci τηε Ρενώ που φοράει και το QQ και μάλιστα εδώ συνδυάζεται και με αυτόματο κιβώτιο, αλλά με αυτόν τον κινητήρα ξεχνάς επιδόσεις! -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αλλά από άποψη **υλικών **η καμπίνα της Χ1 δεν υπολείπεται σε σχέση με κανένα από τα παραπάνω, ίσως μόνο η GLA να έχει καλύτερα υλικά. Και η Χ1 έχει ορισμένα χαμηλότερης ποιότητας πλαστικά στα χαμηλά σημεία, αλλά συνολικά είναι ανώτερη σε υλικά από όλα της κατηγορίας (εξαίρεση η GLA ξαναγράφω)
Φίλε η αίσθηση των περισσοτερων είναι ότι η GLA δεν έχει τόσο ποιοτικά πλαστικά. Και εγω όταν είχα μπει συνοδηγός δεν εντυπωσιάστηκα!
Ατου της είναι ο οικονομικότατος 1,5 dci τηε Ρενώ που φοράει και το QQ και μάλιστα εδώ συνδυάζεται και με αυτόματο κιβώτιο, αλλά με αυτόν τον κινητήρα ξεχνάς επιδόσεις!Μερικές επισημάνσεις από κάτοχο τόσο παλαιότερων όσο και τωρινών Mercedes & BMW.
- Υπάρχουν σημεία στην GLA (όπως και στις Α, Β, CLA) που δεν έχει τόσο ποιοτικά υλικά για το επίπεδο & τις συνήθειες της Mercedes, και έχει γίνει χρήση πλαστικών υλικών. Αυτό δεν είναι το ίδιο με το 'δεν έχει τόσο ποιοτικά πλαστικά'. Σε παλαιότερα μοντέλα παντού υπήρχε η χρήση μαλακού αφρώδους υλικού ενώ τώρα υπάρχει πλαστικό. Το πλαστικό αυτό, στους κατόχους Mercedes είναι που 'χτυπάει' άσχημα γιατί περιμένουν πιο πρίμιουμ υλικά. Από την άλλη, τα πλαστικά στην GLA δεν έχουν καμία σχέση με τα πλαστικά του QQ π.χ. και στα σημεία που έχουν χρησιμοποιηθεί πιστεύω θα έχουν περισσότερη αντοχή στον χρόνο και την χρήση, ενώ τα μαλακά πλαστικά υπέφεραν).
- Το βασικό 'πρόβλημα' στο GLA είναι το περιορισμένο, για τζιποειδές, ύψος. Αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα με αυτό, οι χώροι του είναι μια χαρά και στην χρήση τους αντίστοιχοι της κατηγορίας του. Εσωτερικά, σε πλάτος, μήκος και πορτ-παγκάζ δεν είδα διαφορές άξιες λόγου, μεταξύ QQ, X1 (χρήση μιας εβδομάδας), GLA.
- Στην οδήγηση είναι πολύ άνετο και σφιχτό και δεν έχει καμία σχέση με παλαιότερες Mercedes (βλέπε βάρκες). Το περιορισμένο ύψος και το μεγάλο πλάτος το κάνει και πατάει πολύ ωραία σε συνδυασμό με τις σωστά ρυθμισμένες αναρτήσεις.
- Αν και ο κινητήρας στο QQ & στο GLA είναι ο ίδιος, δεν του φαίνεται. Το πιο βαρύ GLA πάει καλύτερα, πολύ καλύτερα, από το QQ και βοηθάει βέβαια πολύ το 7άρι αυτόματο. Από την άλλη, αν και οικονομικός ο 1,5dci στο GLA καίει παραπάνω (εμένα μπορεί και +1λτ/100) που οφείλεται και στον πιο σπορτίφ τρόπο οδήγησης που σε σπρώχνει το αυτοκίνητο.
- Προσωπικά βρίσκω λόγο ύπαρξης στην GLA και δεν βρίσκω στην CLA. Η τιμή της βέβαια είναι αλλού... για αυτό τώρα έβγαλαν και πολύ περίεργες και γυμνές εκδόσεις (leasing).
- Το λητό εσωτερικό των BMW ξενίζει πολύ όσους δεν είναι φαν της μάρκας αλλά την γνωρίζουν και θέλουν για το σήμα. Η εργονομία είναι πολύ σωστή και με 'ενοχλούν' λίγο τα 2 μόνο όργανα & ο στενός πίνακας γιατί μου λείπει ο παλαιός με τα 4.
Στα αυτοκίνητα πια έχει μεγάλη σημασία ο εξοπλισμός και αυτός διαμορφώνει και την τιμή τους. Πάντα τα BMW & Mercedes διπλασίαζαν την αρχική τιμή αγοράς τους με μερικά αξεσουάρ, αλλά αυτά είναι που τα κάνουν να έχουν ενδιαφέρον, αξία & σημασία. Ένα γυμνό Χ1/GLA δεν κάνει αίσθηση για 'πριμιουμ', και πληρώνεις το κλειδί, ενώ με 2-3 σωστά αξεσουάρ τα απογειώνεις. Από την άλλη, με ένα και καλά 'μη πριμιουμ' που έχει σωστό εξοπλισμό και τιμή αγοράζεις αυτοκίνητο. Ο καθένας ανάλογα με τα γούστα του, το κεφάλι του και την τσέπη του αποφασίζει.
Νίκος
-
Δημοσίευσηαπό wantone » 13/11/17 9:25
Ναι, αλλα επηδη δεν ξερεις τα τεχνικα να σου πω οτι το 20 και το 25 τον ιδιο κινητηρα μπλοκ εχουν. Αρα πως βγαζει το 25 παραπανω ροπη/ισχυς? Δεν το εχω ψαξει αλλα η μονη λογικη εξηγηση ειναι με μεγαλυτερο ή διπλο τουρμπο. Αν εχεις μεγαλυτερο τουρμπο εχεις και τουρμπο λαγκ. Οταν το οδηγησα το καταλαβα αμεσως. Εχω οδηγησει το 20δ γενικα δεν προσεξα λαγκ. Δεν εχει σχεση αν πεταει το αμαξι γιατι οταν επιταχυνεις με τερμα γκαζι εισαι παντα στην οφελιμη περιοχη του τουρμπο και ουσιαστικα δεν προκειται να εχεις λαγκ ποτε. Αυτο το βλεπεις οταν βγαινεις απο στροφη και ξεκινας απο χαμηλες στροφες.
επειδή έχω οδηγήσει back-to-back το x1 25d m-sport vs 20d (το δικό μου), η βασικότερη διαφορά ήταν στην απόδοση και τη λίγο γρηγορότερη απόκριση στο γκάζι (235 vs 190 άλογα, αυτόματο vs μηχανικό, ζάντες 19' vs 18', με την ανάλογη επιβάρυνση στο βάρος, το 25d ήταν φουλ-φουλ εξτρά). το 25d έχει διπλό τούρμπο (συμφωνώ για πιθανό διπλό μπελά).
τούρμπο λάγκ υπάρχει στο 20d μεταξύ 1600-1700 στροφών, το πετυχαίνω σπάνια και μόνο όταν έχω comfort mode και αλλάζω νωρίς ταχύτητες γύρω σ' αυτές τις στροφές, η αλλαγή σε eco mode σ'αυτές τις στροφές δεν σε αφήνει να το δεις λόγω της ελαφρώς πιο αργής ανταπόκρισης στο γκάζι. γενικά, σε comfort & sport mode η ένδειξη στο ταμπλώ προτείνει ανέβασμα ταχύτητας σε ελαφρώς περισσότερες στροφές
-
Ο χρήστης dr.angelo έγραψε:
επειδή έχω οδηγήσει back-to-back το x1 25d m-sport vs 20d (το δικό μου), η βασικότερη διαφορά ήταν στην απόδοση και τη λίγο γρηγορότερη απόκριση στο γκάζι (235 vs 190 άλογα, αυτόματο vs μηχανικό, ζάντες 19' vs 18', με την ανάλογη επιβάρυνση στο βάρος, το 25d ήταν φουλ-φουλ εξτρά). το 25d έχει διπλό τούρμπο (συμφωνώ για πιθανό διπλό μπελά).
τούρμπο λάγκ υπάρχει στο 20d μεταξύ 1600-1700 στροφών, το πετυχαίνω σπάνια και μόνο όταν έχω comfort mode και αλλάζω νωρίς ταχύτητες γύρω σ' αυτές τις στροφές, η αλλαγή σε eco mode σ'αυτές τις στροφές δεν σε αφήνει να το δεις λόγω της ελαφρώς πιο αργής ανταπόκρισης στο γκάζι. γενικά, σε comfort & sport mode η ένδειξη στο ταμπλώ προτείνει ανέβασμα ταχύτητας σε ελαφρώς περισσότερες στροφές
Τι καταναλωσεις έχεις με το χειροκίνητο;
-
Ο χρήστης NikoS3 έγραψε:
Αλλά από άποψη **υλικών **η καμπίνα της Χ1 δεν υπολείπεται σε σχέση με κανένα από τα παραπάνω, ίσως μόνο η GLA να έχει καλύτερα υλικά. Και η Χ1 έχει ορισμένα χαμηλότερης ποιότητας πλαστικά στα χαμηλά σημεία, αλλά συνολικά είναι ανώτερη σε υλικά από όλα της κατηγορίας (εξαίρεση η GLA ξαναγράφω)
Φίλε η αίσθηση των περισσοτερων είναι ότι η GLA δεν έχει τόσο ποιοτικά πλαστικά. Και εγω όταν είχα μπει συνοδηγός δεν εντυπωσιάστηκα!
Ατου της είναι ο οικονομικότατος 1,5 dci τηε Ρενώ που φοράει και το QQ και μάλιστα εδώ συνδυάζεται και με αυτόματο κιβώτιο, αλλά με αυτόν τον κινητήρα ξεχνάς επιδόσεις!Μερικές επισημάνσεις από κάτοχο τόσο παλαιότερων όσο και τωρινών Mercedes & BMW.
- Υπάρχουν σημεία στην GLA (όπως και στις Α, Β, CLA) που δεν έχει τόσο ποιοτικά υλικά για το επίπεδο & τις συνήθειες της Mercedes, και έχει γίνει χρήση πλαστικών υλικών. Αυτό δεν είναι το ίδιο με το 'δεν έχει τόσο ποιοτικά πλαστικά'. Σε παλαιότερα μοντέλα παντού υπήρχε η χρήση μαλακού αφρώδους υλικού ενώ τώρα υπάρχει πλαστικό. Το πλαστικό αυτό, στους κατόχους Mercedes είναι που 'χτυπάει' άσχημα γιατί περιμένουν πιο πρίμιουμ υλικά. Από την άλλη, τα πλαστικά στην GLA δεν έχουν καμία σχέση με τα πλαστικά του QQ π.χ. και στα σημεία που έχουν χρησιμοποιηθεί πιστεύω θα έχουν περισσότερη αντοχή στον χρόνο και την χρήση, ενώ τα μαλακά πλαστικά υπέφεραν).
- Το βασικό 'πρόβλημα' στο GLA είναι το περιορισμένο, για τζιποειδές, ύψος. Αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα με αυτό, οι χώροι του είναι μια χαρά και στην χρήση τους αντίστοιχοι της κατηγορίας του. Εσωτερικά, σε πλάτος, μήκος και πορτ-παγκάζ δεν είδα διαφορές άξιες λόγου, μεταξύ QQ, X1 (χρήση μιας εβδομάδας), GLA.
- Στην οδήγηση είναι πολύ άνετο και σφιχτό και δεν έχει καμία σχέση με παλαιότερες Mercedes (βλέπε βάρκες). Το περιορισμένο ύψος και το μεγάλο πλάτος το κάνει και πατάει πολύ ωραία σε συνδυασμό με τις σωστά ρυθμισμένες αναρτήσεις.
- Αν και ο κινητήρας στο QQ & στο GLA είναι ο ίδιος, δεν του φαίνεται. Το πιο βαρύ GLA πάει καλύτερα, πολύ καλύτερα, από το QQ και βοηθάει βέβαια πολύ το 7άρι αυτόματο. Από την άλλη, αν και οικονομικός ο 1,5dci στο GLA καίει παραπάνω (εμένα μπορεί και +1λτ/100) που οφείλεται και στον πιο σπορτίφ τρόπο οδήγησης που σε σπρώχνει το αυτοκίνητο.
- Προσωπικά βρίσκω λόγο ύπαρξης στην GLA και δεν βρίσκω στην CLA. Η τιμή της βέβαια είναι αλλού... για αυτό τώρα έβγαλαν και πολύ περίεργες και γυμνές εκδόσεις (leasing).
- Το λητό εσωτερικό των BMW ξενίζει πολύ όσους δεν είναι φαν της μάρκας αλλά την γνωρίζουν και θέλουν για το σήμα. Η εργονομία είναι πολύ σωστή και με 'ενοχλούν' λίγο τα 2 μόνο όργανα & ο στενός πίνακας γιατί μου λείπει ο παλαιός με τα 4.
Στα αυτοκίνητα πια έχει μεγάλη σημασία ο εξοπλισμός και αυτός διαμορφώνει και την τιμή τους. Πάντα τα BMW & Mercedes διπλασίαζαν την αρχική τιμή αγοράς τους με μερικά αξεσουάρ, αλλά αυτά είναι που τα κάνουν να έχουν ενδιαφέρον, αξία & σημασία. Ένα γυμνό Χ1/GLA δεν κάνει αίσθηση για 'πριμιουμ', και πληρώνεις το κλειδί, ενώ με 2-3 σωστά αξεσουάρ τα απογειώνεις. Από την άλλη, με ένα και καλά 'μη πριμιουμ' που έχει σωστό εξοπλισμό και τιμή αγοράζεις αυτοκίνητο. Ο καθένας ανάλογα με τα γούστα του, το κεφάλι του και την τσέπη του αποφασίζει.
Νίκος
Διαφωνώ κάθετα για τους χώρους. Την Gla ετυχε να τη δω αμέσως μετά το QQ και δεν έκανα καν τον κόπο να κάνω test drive. Η καμπίνα μου θύμισε άνετο hatch, ενω τα 420 λίτρα του πορτ παγκάζ μόλις τα είδα και φανταστηκα το καρότσι που τότε έβαζα και εβγαζα καθημερινά λόγω των κορών μου δεν μου αφησαν καμιά αμφιβολία για το ότι για να προσθέτω πράγματα για ταξίδια θα πρέπει να παίζω τέτρις και με μεγάλες παραχωρήσεις. Επειδή αμάξι άλλαξα για να είμαι πιο άνετος και όχι για να βασανίζομαι δεν το σκέφτηκα πανω από λιγα λεπτά, παρόλο που μου άρεσε η εικονα της καμπίνας. Σε σχέση με την Χ1 σε θέματα πρακτικοτητας είναι πολύ πίσω...
-
Τι καταναλωσεις έχεις με το χειροκίνητο;
Δεν τα διαβάζεις εκεί που τα έχει γράψει φίλε αυτοκράτορα και με στεναχωρεις [emoji2]
-
Ο χώρος αποσκευών στο Gla είναι 481lt και όχι 420 (ίσως είναι τόσο σε τετρακίνητες εκδόσεις). 505lt έχει το Χ1 και η βασική διαφορά είναι στον χώρο πίσω από τους θόλους που στο ένα είναι ελεύθεροι και στο άλλο καλυμμένοι (υπάρχει χώρος με καπάκι αλλά δεν βολεύει σε μεγάλα αντικείμενα). Το ίδιο είχε και το τιγκουάν, ενώ στα rav & qq είναι ελεύθερος. Αυτό κάνει μεγάλη διαφορά στα παιδικά καρότσια, αλλά δεν το ακουμπάω τα θέμα αυτό... Μου έχει τύχει φίλος να έχει καρότσι που έπιασε όλο τον χώρο σχεδόν στο Χ5 ενώ από την άλλη έχουμε χωρέσει κανονικά, οικογένειά, αποσκευές για διακοπές και καρότσι σε 3αρι κάμπριο... Με δύο κόρες και εγώ, χωρίς καρότσια πια αλλά παιδικά καθίσματα, χωρεσαμε μια χαρά στις καλοκαιρινές διακοπές χωρίς καμία γκρίνια με το gla! Δεν λέω ότι είναι πιο μεγάλο ή άνετο από άλλα, αλλά είναι μια χαρά για το μέγεθος. Δεν μας έλειψε καθόλου ο χώρος ούτε αναπολησα τα προηγούμενα (Qq, Tiguan, rav). Από τα δύο τελευταία μου λείπει μόνο η τετρακίνηση.
Νίκος
Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Παντως Νίκο δείχνει μικρότερη η gla και γι αυτό και η απορία μου αναφορικά με επιλογή για οικογενειακό αμάξι. Ειδάλλως μια χαρά αυτοκίνητο είναι.
SUV/Crossovers Forum