-
Ο χρήστης cmak έγραψε:
Τώρα κατάλαβα τι εννοούσε ο άλλος όταν έλεγε ότι τα όργανα είναι αναλογικά και του θύμισαν Audi 30ετίας
Η αλήθεια είναι πως μια οθονίτσα στο κέντρο μπορούσαν να την βάλουνΈχουν μία μικρούλα που δείχνει τη θερμοκρασία
Sent from my iPhone using Tapatalk
Έλα ρε συ τα πάντα δείχνει..θερμοκρασία, κατανάλωση
, σήμα ορίου ταχύτητας, σχεση στο κιβώτιο αν πας σε manual mode, ημερομηνία /ώρα, ταχύτητα cruise control.. οτι χρειάζεται εμφανίζεται όποτε ενεργοποιείται ή πατώντας κυκλικά ενα κουμπί στο διακόπτη των φλας... -
Το opel grandland. Αντικειμενικά προσφέρει περισσότερα και είναι πιο φθηνό. Ξέχασες να αναφέρεις και το πολύ καλό opel onstar. Αν πάλι σου αρέσει το karoq κοίταξε τον 1.0 tsi που είναι πιο κοντά σε επιδόσεις με τον 1.2 του group psa και έχεις περιθώριο να βάλεις extra μέχρι την τιμή που είναι το grandland.
Σε κάθε περίπτωση να μπορείς να δεις live το στάνταρ χρώμα όπως επίσης και να κάνεις td και στα 2.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Απλό
Εκτεταμένο
Στεφανε εξηγησου μου σε παρακαλω γιατι δεν βλέπω διαφορα
Το ψηφιακό καντραν που εχει στην παρουσίαση η X2 μπαινει στην X1? -
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Θα παίξουμε το 'βρείτε την διαφορά' βραδιάτικα..... -
πάλι 200άρια χτυπάς εσύ;;
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Στεφανε εξηγησου μου σε παρακαλω γιατι δεν βλέπω διαφορα
Το ψηφιακό καντραν που εχει στην παρουσίαση η X2 μπαινει στην X1?Στο εκτεταμένο η οθόνη καταλαμβάνει όλο το κάτω δεξια μέρος συμπεριλαμβανομένου και του οικονομομετρου που είναι ψηφιακό.
Το όλο ψηφιακό της Χ2 δεν υπάρχει στην Χ1 -
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Το Karoq αξίζει μόνο στον 1.0 TSI, όλα τα υπόλοιπα είναι λάθος επιλογές κατά τη γνώμη μου . Επίσης η έκδοση που αναφέρεις έχει τιμή καταλόγου 26500 πως πήγε 27900 ? Εγώ θα έπαιρνα τον 1.0 TSI DSG με 21900 που είναι πολύ vfm .Αν ήταν να φτάσω στα 28000 θα έδινα 30000 και θα έπαιρνα το Tiguan που είναι 2-3 κλάσεις ομορφότερο και ποιοτικότερο .
Για το opel όπως είδες ούτε καν σχολίασα...
O 1000άρης κινητήρας σε οικογένεια με 2 μικρά παιδιά (κανένα ταξιδάκι κτλ.) και με το σκεπτικό ότι αλλάζω αυτοκίνητο κάθε 10 χρόνια, μου φαίνεται κάπως... Εδώ ο 1.2 του Grandland με βάζει σε σκέψεις...
Για την τιμή που λες, φόρτωσα με εξοπλισμό την Ambition μέχρι το σημείο που αλλάζει κλίμακα. Κι επίσης οι τιμές είναι με το κλειδί στο χέρι.
Και γιατί όχι Opel? Προσωπική αντιπάθεια? Εμπειρία?
-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Το opel grandland. Αντικειμενικά προσφέρει περισσότερα και είναι πιο φθηνό. Ξέχασες να αναφέρεις και το πολύ καλό opel onstar. Αν πάλι σου αρέσει το karoq κοίταξε τον 1.0 tsi που είναι πιο κοντά σε επιδόσεις με τον 1.2 του group psa και έχεις περιθώριο να βάλεις extra μέχρι την τιμή που είναι το grandland.Σε κάθε περίπτωση να μπορείς να δεις live το στάνταρ χρώμα όπως επίσης και να κάνεις td και στα 2.
Σωστός για το OnStar, απλώς θα δεις στην πράξη την χρησιμότητά του.
Για τον 1.0 όπως είπα και πριν, τον φοβάμαι για 4μελή οικογένεια, όπως και τον 1.2 του PSA, αν και τα reviews μιλάνε για επαρκές μοτέρ.
Το standard χρώμα θέλει περισσότερο περιποίηση? Από θέμα αντοχής?
Και για TD εννοείται, τουλάχιστον για το Grandland, γιατί το Karoq θα το έχουν τέλος Γενάρη-αρχές Φλεβάρη.
-
http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... o-xc60-d5/
Test: Volvo XC60 D5
[spoiler=:2b7cmw2b]Η Volvo με το ολοκαίνουργιο XC60 αλλάζει επίπεδο προσφέροντας στον καταναλωτή την ύψιστη πολυτέλεια στη μεσαία κατηγορία των SUV.
Tου Τάκη Πουρναράκη
«Δε χορταίνεις να το οδηγείς, να το κοιτάς, να μοιράζεσαι τη μέρα μαζί του» ήταν το σχόλιο της συζύγου για το νέο Volvo XC60. Είχαμε στα χέρια μας για πολυήμερη δοκιμή την έκδοση D5 με το 8ταχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι μηχανικοί της Volvo «μίκρυναν» το XC90 και έφτιαξαν το XC60. Είναι όσο απλό ακούγεται. Φυσικά για όσους χρειάζονται τους χώρους, το κύρος ή 7 θέσεις το XC90 είναι μονόδρομος. Για τους υπόλοιπους όμως αρχίζουν… διλήμματα. Το νέο XC60 είναι δυνατό σε τρία σημεία που ο προκάτοχός του υστερούσε: Στην οδηγοκεντρική συμπεριφορά, στη στιβαρότητα και στην αθλητική μυώδη σιλουέτα. Οι σχεδιαστές πέρασαν από το απέριττο γεωμετρικό σχήμα της προηγούμενης γενιάς στο μυώδες αθλητικό συναισθηματικό σχεδιασμό που δεν αφήνει αδιάφορο ακόμη και τον υποψήφιο αγοραστή της Stelvio.
Στο δρόμο το XC60 είναι πιο μαζεμένο στις αλλαγές πορείας από το XC90 και εντυπωσιακά ουδέτερο στις στροφές. Το σύνολο πετρελαιοκινητήρα – κιβωτίου έχει νέα χαρτογράφηση και πλέον η λειτουργία του είναι υποδειγματική. Οι αλλαγές ταχυτήτων δεν γίνονται αντιληπτές, ο ήχος του πετρελαιοκινητήρα δεν ακούγεται, η δύναμή του επιταχύνει επιβλητικά το αμάξωμα σε όλες τις φάσεις, η 4κίνηση φροντίζει να μη γλιστράει ούτε στην εκκίνηση με τέρμα γκάζι. Το XC60 είναι ένα “easy going” αυτοκίνητο που αισθάνεσαι ότι σε κανακεύει. Το αυτοκίνητο δοκιμής μας διέθετε και αερανάρτηση που διατηρεί σταθερή την απόσταση από το έδαφος σε όλες τις περιπτώσεις.
Έτσι δεν κάθεται πίσω στην επιτάχυνση, δε βυθίζεται στο φρενάρισμα, δε γέρνει έντονα στις στροφές (σ.σ. θα μπορούσε να μη γέρνει και καθόλου αλλά θα ήταν άβολο) και παραμένει άνετο ακόμη και σε βατό χωματόδρομο. Όχι δεν απαιτήσαμε από το XC60 ν’ ανοίξει δρόμο στον Υμηττό. Πατήσαμε όμως χώμα και εκτιμήσαμε ιδιαίτερα το επίπεδο άνεσης που διατηρεί στα νεροφαγώματα.
Στο εσωτερικό η σχεδίαση της σειράς 90 έχει μεταφερθεί αυτούσια με την ευμεγέθη οθόνη, τον ηλεκτρονικό πίνακα οργάνων και το διακόπτη έναυσης στο κέντρο της κονσόλας δίπλα στο χειρόφρενο. Προφανώς αυτό το μοτίβο θα επεκταθεί και σε άλλα Volvo αντικαθιστώντας το Kinetic Design. Από το καλό στο καλύτερο και σ’ αυτό τον τομέα για τη Volvo.
Κλείνοντας θέλω να σταθώ σε δυο σημαντικά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας: Η βοήθεια διατήρησης λωρίδας που πλέον δεν απενεργοποιείται και οι ισχυροί αυτόματοι προβολείς που φωτίζουν μακριά, αυξομειώνουν αυτόνομα την ένταση και την κατεύθυνση της δέσμης, εξαλείφοντας ουσιαστικά τους κινδύνους του νυχτερινού ταξιδιού. Σα να ταξιδεύεις μέρα! Ο ανταγωνισμός είναι έντονος: GLC, X3, Q5, Stelvio. Το XC60 δεν έχει υστερεί πουθενά. κριτήριο στην επιλογή είναι καθαρά το συναίσθημα. Οπότε επιστρέφουμε στην πρώτη πρόταση του κειμένου.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Volvo XC60 D5
Κινητήρας: 1.969 cc
Ισχύς : 235 PS/rpm
Ροπή : 48,0 kgm/rpm
Μετάδοση: 4×4
Κιβώτιο: Αυτόματο 8 σχέσεων
Τελική ταχύτητα : 220 km/h
Επιτάχυνση 0-100 km: 7,2 sec
Μικτή κατανάλωση (/100 km): 7,3 lt δοκιμής
Εκπομπές CO2: 144 gr/km
Βάρος: 1.814 – 2.115 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.688/1.902/1.658 mm
Χώρος αποσκευών: 505 lt (+174 κάτω από το κάλυμμα)
Τέλη κυκλοφορίας: 266,4 €
Τιμή: 56.028 (έκδοση Momentum)[/spoiler:2b7cmw2b] -
Ο χρήστης Neurotica έγραψε:
Λοιπόν, θέλω τη βοήθειά σας. Μέχρι τέλος του μήνα θα έχω κλείσει αυτοκίνητο. Είμαι μεταξύ 2 (άλλες επιλογές απορρίφθηκαν για διάφορους λόγους):Opel Grandland X 1.2 Turbo Petrol 130 HP, 230 Nm, Auto6 XPlore ---> 26.800
Skoda Karoq 1.5 TSI 150 HP, 250 Nm, DSG7 Ambition ---> 27.900Αν χρειάζεσαι τον επιπλέον εξοπλισμό του Opel, τότε εγώ θα επέλεγα το Grandland για τους εξής λόγους:
- Βασίζεται στο 3008 το οποίο έχει πάρει πολύ καλές κριτικές.
- Το ίδιο ισχύει για τον κινητήρα 1.2, ενώ ο 1.5 του Karoq είναι ακόμη καινούργιος και αδοκίμαστος (σε δοκιμή ενός αυτοκινήτου του group που είχα δει στο youtube, ο κινητήρας είχε μπει σε safe mode και δεν ανέβαζε πάνω από 4000σαλ νομίζω )
- Φτηνότερο του Karoq με πλουσιότερο εξοπλισμό.
-
Λοιπόν, θέλω τη βοήθειά σας. Μέχρι τέλος του μήνα θα έχω κλείσει αυτοκίνητο. Είμαι μεταξύ 2 (άλλες επιλογές απορρίφθηκαν για διάφορους λόγους):Opel Grandland X 1.2 Turbo Petrol 130 HP, 230 Nm, Auto6 XPlore ---> 26.800
Skoda Karoq 1.5 TSI 150 HP, 250 Nm, DSG7 Ambition ---> 27.900To Opel είναι σαφώς πιο καλά εξοπλισμένο:
- Traffic Sign Recognition
- Lane Assist
- High beam auto lights
- Navi
- 18' ζάντες (16' το Skoda)
και πρόσθεσα Πακέτο με:
- Κάμερα οπισθοπορείας
- Blind Spot detection
- Park Assist 360o
Κοινό εξοπλισμό έχουν (με κάποια πρόσθετα στο Karoq):
- Cruise control
- Αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος/πίσω
- Διζωνικό clima
- Καθρέφτες θερμαινόμενοι και ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι (το Opel και με puddle light)
- 8' οθόνη
- Φώτα ημέρας Led
- Πίσω φώτα Led
- Αισθητήρες φωτεινότητας και βροχής
Οι τιμές ίσως πέσουν ακόμα λίγο ή δοθεί κάποιο δωράκι.
Εσείς τι θα διαλέγατε? To Full εξοπλισμένο Opel ή με ένα χιλιάρικο πάνω το λιγότερο εξοπλισμένο Skoda?
O 1.2 του Grandland ικανοποιεί σε όσα reviews διάβασα.
Και τα δύο μέσα με ικανοποιούν. Ευρύχωρα, φαίνονται στιβαρά και στο Opel που έκατσα πραγματικά δεν το περίμενα. Στο Karoq το περίμενα. Αναμένω μέσα στην εβδομάδα το Grandland για test drive.Απαραίτητη προϋπόθεση των εξοπλισμών που ανέφερα, το απλό χρώμα. Αλλιώς χάνονται αρκετά από αυτά. Λέτε να υπάρχει πρόβλημα ποιότητας με το απλό χρώμα? Ξέρει κανείς ή έχει αγοράσει κανείς? Έχω κλειστό γκαράζ.
Ευχαριστώ!
Αυτά που απέρριψες και αυτά που έχεις επιλέξει τα έχεις οδηγήσει;
Και τι εντυπώσεις αποκόμισες; -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Λοιπόν, θέλω τη βοήθειά σας. Μέχρι τέλος του μήνα θα έχω κλείσει αυτοκίνητο. Είμαι μεταξύ 2 (άλλες επιλογές απορρίφθηκαν για διάφορους λόγους):
Opel Grandland X 1.2 Turbo Petrol 130 HP, 230 Nm, Auto6 XPlore ---> 26.800
Skoda Karoq 1.5 TSI 150 HP, 250 Nm, DSG7 Ambition ---> 27.900Αν χρειάζεσαι τον επιπλέον εξοπλισμό του Opel, τότε εγώ θα επέλεγα το Grandland για τους εξής λόγους:
- Βασίζεται στο 3008 το οποίο έχει πάρει πολύ καλές κριτικές.
- Το ίδιο ισχύει για τον κινητήρα 1.2, ενώ ο 1.5 του Karoq είναι ακόμη καινούργιος και αδοκίμαστος (σε δοκιμή ενός αυτοκινήτου του group που είχα δει στο youtube, ο κινητήρας είχε μπει σε safe mode και δεν ανέβαζε πάνω από 4000σαλ νομίζω )
- Φτηνότερο του Karoq με πλουσιότερο εξοπλισμό.
Και για μένα η 'λογική' λύση λέει Grandland, μιας και είμαι τύπος που έχει ψηλά το VFM σε κάθε προϊόν. Απλώς δεν μπορώ έτσι εύκολα να απορρίψω το Karoq (εξίσου ευρύχωρο, καλύτερες επιδόσεις, καλά reviews).
-
Το standard χρώμα θέλει περισσότερο περιποίηση? Από θέμα αντοχής?Μιλάω για την απόχρωση, το Karoq βγαίνει με ένα μπλε του συνταξιούχου που λέω εγώ, χωρίς παρεξήγηση.
Για τον 1.0 όπως είπα και πριν, τον φοβάμαι για 4μελή οικογένεια, όπως και τον 1.2 του PSA, αν και τα reviews μιλάνε για επαρκές μοτέρ.
Δοκίμασέ τα και τα 2 μοτέρ, πάρε και την οικογένεια μαζί. Με 5 άτομα μέσα (4 εσείς κι 1 ο πωλητής) πιστεύω θα βγάλεις ένα ουσιαστικότερο αποτέλεσμα.
Ο 1.5 ακούγεται πολλά υποσχόμενος, προσωπικά επιφυλάσσομαι λίγο για τη 'δικύλινδρη' απόδοση του κινητήρα.
-
Αν δεν οδηγήσεις δε θα μπορέσεις να βγάλεις μία αντικειμενική άποψη. Ένα gadgetaki πάνω ένα gadhetaki κάτω δεν κάνει τη διαφορά. Το θέμα είναι το αυτοκίνητο να καλύπτεις τις ανάγκες σου, χωροταξικές, οδηγικές, φορολογικές αλλά και οικονομικές.
Όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο φίλος παραπάνω όταν θα κάνεις test drive μην πας μόνος με τον πωλητή αλλά βάλε κόσμο και κάνε μία προσομοίωση στα κιλά με τις συνθήκες που το θέλεις. -
Ο χρήστης cmak έγραψε:
Αν δεν οδηγήσεις δε θα μπορέσεις να βγάλεις μία αντικειμενική άποψη. Ένα gadgetaki πάνω ένα gadhetaki κάτω δεν κάνει τη διαφορά. Το θέμα είναι το αυτοκίνητο να καλύπτεις τις ανάγκες σου, χωροταξικές, οδηγικές, φορολογικές αλλά και οικονομικές.
Όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο φίλος παραπάνω όταν θα κάνεις test drive μην πας μόνος με τον πωλητή αλλά βάλε κόσμο και κάνε μία προσομοίωση στα κιλά με τις συνθήκες που το θέλεις.+1000
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Λοιπόν, θέλω τη βοήθειά σας. Μέχρι τέλος του μήνα θα έχω κλείσει αυτοκίνητο. Είμαι μεταξύ 2 (άλλες επιλογές απορρίφθηκαν για διάφορους λόγους):
Opel Grandland X 1.2 Turbo Petrol 130 HP, 230 Nm, Auto6 XPlore ---> 26.800
Skoda Karoq 1.5 TSI 150 HP, 250 Nm, DSG7 Ambition ---> 27.900To Opel είναι σαφώς πιο καλά εξοπλισμένο:
- Traffic Sign Recognition
- Lane Assist
- High beam auto lights
- Navi
- 18' ζάντες (16' το Skoda)
και πρόσθεσα Πακέτο με:
- Κάμερα οπισθοπορείας
- Blind Spot detection
- Park Assist 360o
Κοινό εξοπλισμό έχουν (με κάποια πρόσθετα στο Karoq):
- Cruise control
- Αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος/πίσω
- Διζωνικό clima
- Καθρέφτες θερμαινόμενοι και ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι (το Opel και με puddle light)
- 8' οθόνη
- Φώτα ημέρας Led
- Πίσω φώτα Led
- Αισθητήρες φωτεινότητας και βροχής
Οι τιμές ίσως πέσουν ακόμα λίγο ή δοθεί κάποιο δωράκι.
Εσείς τι θα διαλέγατε? To Full εξοπλισμένο Opel ή με ένα χιλιάρικο πάνω το λιγότερο εξοπλισμένο Skoda?
O 1.2 του Grandland ικανοποιεί σε όσα reviews διάβασα.
Και τα δύο μέσα με ικανοποιούν. Ευρύχωρα, φαίνονται στιβαρά και στο Opel που έκατσα πραγματικά δεν το περίμενα. Στο Karoq το περίμενα. Αναμένω μέσα στην εβδομάδα το Grandland για test drive.Απαραίτητη προϋπόθεση των εξοπλισμών που ανέφερα, το απλό χρώμα. Αλλιώς χάνονται αρκετά από αυτά. Λέτε να υπάρχει πρόβλημα ποιότητας με το απλό χρώμα? Ξέρει κανείς ή έχει αγοράσει κανείς? Έχω κλειστό γκαράζ.
Ευχαριστώ!
Αυτά που απέρριψες και αυτά που έχεις επιλέξει τα έχεις οδηγήσει;
Και τι εντυπώσεις αποκόμισες;Έψαχνα στη κατηγορία SUV-Crossover C-segment ας πούμε (για να καταλαβαινόμαστε). Είχα όμως κάποια αδιαπραγμάτευτα ζητούμενα. SUV κυρίως λόγω οδηγικής θέσης, ground clearance και εμφάνισης, χωρητικότητα πορτ-μπαγκάζ >500 lt (λόγω 4μελούς οικογένειας και βασικά είναι ο λόγος που αλλάζω αυτοκίνητο, έχω το Prius '07, καλό, χρυσό, οικονομικό, αλλά τα 410 lt δεν επαρκούν πια. Οk, αν κάποιο άξιζε και είχε 497 lt πχ, δεν θα το απέρριπτα), βενζίνη με αυτόματο κιβώτιο όπως και δήποτε (δεν επιστρέφω σε χειροκίνητο για κύριο αυτοκίνητο) και μπάτζετ ταβάνι 29.000 για κάτι που αξίζει, με όσο το δυνατόν πιο πολύ εξοπλισμό.
Στην αρχή ξεκίνησα για Octavia Scout (οκ, υπερυψωμένο SW, μου έκανε), αλλά τελικά πολύ ακριβό και μόνο πετρέλαιο μετά το τελευταίο f/l. Έπαιζε πολύ γερά το Leon Xperience, κάτι αντίστοιχο με το Scout, μου έβγαινε κανα 28άρι, αλλά ο μόνος λόγος που το απέρριψα είναι που σκέφτηκα πιο ορθολογικά ως προς την κατανάλωση (ο 1.8 TSI 180HP 4x4 θα ρουφάει υπερδιπλάσια από το Prius και θα μου κάτσει κάπως βαριά). Τελευταία έπαιζε πολύ γερά το Kadjar μετά τη μείωση τιμής του, αλλά απορρίφθηκε και αυτό μετά από 2 λόγους. Πρώτον, ο 1.2 διαβάζω ότι είναι ψόφιος και δεύτερον έχει μακράν το πιο αδιάφορο εσωτερικό από όλα τα άλλα. Οπότε αυτά που πληρούν όλα τα παραπάνω είναι το Grandland και το Karoq. Αναμένω TD του Opel μέσα στην εβδομάδα, για το Karoq πάει από Φλεβάρη που πάει αργά...
Αυτά τα λίγα!
-
Ο χρήστης cmak έγραψε:
Όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο φίλος παραπάνω όταν θα κάνεις test drive μην πας μόνος με τον πωλητή αλλά βάλε κόσμο και κάνε μία προσομοίωση στα κιλά με τις συνθήκες που το θέλεις.Ορθόν.
-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Μιλάω για την απόχρωση, το Karoq βγαίνει με ένα μπλε του συνταξιούχου που λέω εγώ, χωρίς παρεξήγηση.
Δοκίμασέ τα και τα 2 μοτέρ, πάρε και την οικογένεια μαζί. Με 5 άτομα μέσα (4 εσείς κι 1 ο πωλητής) πιστεύω θα βγάλεις ένα ουσιαστικότερο αποτέλεσμα.
Ο 1.5 ακούγεται πολλά υποσχόμενος, προσωπικά επιφυλάσσομαι λίγο για τη 'δικύλινδρη' απόδοση του κινητήρα.
Σωστό.
Χαχα, ισχύει για το χρώμα, αλλά από το να αφαιρέσω 2-3 έξτρα μόνο και μόνο για το χρώμα, μπορεί να το παραβλέψω.
Το μόνο που σκέφτομαι είναι η αντοχή του απλού χρώματος, όπως είπα και πιο πάνω. Το καλό είναι ότι έχω κλειστό γκαράζ στην πολυκατοικία. Οι πωλητές όταν τους ρωτάς, άλλα 'ντ' άλλων. Άλλος σου λέει είναι το ίδιο πράγμα, 2πλή επίστρωση έχει και αυτό, είναι μόνο εμφανισιακό το θέμα, άλλος σου λέει ότι είναι μονής επίστρωσης και θέλει περιποίηση... -
Επειδή είμαι και εγω στην φαση-σκεψη αλλαγής αυτοκινήτου με κριτήριο το μεγαλο χωρο αποσκευων (500+ λιτρα), suvοειδες για πιο ευκολο μπες βγες κτλ κατα την επισκεψη μου στην εκθεση αυτοκινητου εκανα τεστ στα kadjar,ateca.
Το kadjar(αν και ο χωρος αποσκευων ειναι -500) ενω εσωτερικα μου αρεσε παρα πολυ στην οδήγηση με απογοητευσε μπορω να πω.Μου φανηκε οτι οδηγουσα 'νταλικα', μου εδινε την αισθηση τεραστιου αυτοκινητου.Το εσωτερικο ευρυχωρο και ομορφο για τα δικα μου γουστα.Αλλα γενικα μου εδωσε την αισθηση του 'ξενου'.
Το Ateca το δοκιμασα κυριως για να δω τον 1.0 tsi καθως πιο πολυ ενδιαφερομαι για το karoq.Ουσιαστικα ειναι τα ιδια σχεδον αυτοκινητα με διαφορετικο σηματακι.Το Ateca λοιπον μου εδωσε την αισθηση οτι το οδηγουσα χρονια, οτι ειναι το καθημερινο μου αυτοκινητο.Ουτε 'νταλικα', ουτε τιποτα τετοιο.Ο 1.0 tsi με εξεπληξε θετικα με 3 ατομα μεσα και ανοικτο κλιματισμο.Επισης μου αρεσε το στησιμο του πιο πολυ απο το kadjar καθως ηταν πιο σφιχτο. -
Μιλάω για την απόχρωση, το Karoq βγαίνει με ένα μπλε του συνταξιούχου που λέω εγώ, χωρίς παρεξήγηση.
Σωστό.
Χαχα, ισχύει για το χρώμα, αλλά από το να αφαιρέσω 2-3 έξτρα μόνο και μόνο για το χρώμα, μπορεί να το παραβλέψω.
Το μόνο που σκέφτομαι είναι η αντοχή του απλού χρώματος, όπως είπα και πιο πάνω. Το καλό είναι ότι έχω κλειστό γκαράζ στην πολυκατοικία. Οι πωλητές όταν τους ρωτάς, άλλα 'ντ' άλλων. Άλλος σου λέει είναι το ίδιο πράγμα, 2πλή επίστρωση έχει και αυτό, είναι μόνο εμφανισιακό το θέμα, άλλος σου λέει ότι είναι μονής επίστρωσης και θέλει περιποίηση...Αν μου επιτρέπεται να πω κάτι για το Χρώμα. Το απλό Χρώμα από ένα μεταλλικό ή μία πέρλα δεν έχει καμία διαφορά στο πόσο ανθεκτικό είναι ή όχι. Η διαφορά έχει να κάνει στα πηγμέντα που αποτελούν την απόχρωση (μέταλλα, πέρλες, ξυραλλικες) τα οποία ουσιαστικά έχουν διαφορετική τιμολόγηση από τα απλά πηγμέντα (τα λεγόμενα solids). Από πάνω ούτως η άλλως βερνίκι πέφτει και στα μεν και στα δε. Η διαφορά έγκειται καθαρά στο αισθητικό κομμάτι και στο γεγονός ότι αν πας για βαφή θα έχεις διαφορετική χρέωση λόγο κοστολόγιο στο Χρώμα
Sent from my iPhone using Tapatalk
SUV/Crossovers Forum