Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Μία θεωρητική αγορά ~ στα 3.000€
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Μία θεωρητική αγορά ~ στα 3.000€
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 3 / 7
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    29
    130
    191
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • ?
      A Former User last edited by

Ο χρήστης dstou έγραψε:
      E, τώρα θέλει με τρία χιλιάρικα να κάνει και το γαμπρό...

Δεν ειπα να κανει τον γαμπρο αλλα το σεφια παραμενει ενα ασχημο αμαξι.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • I
        italakias last edited by

Ο χρήστης italakias έγραψε:
        με 3000 χιλιαρικα θα πρεπει να ψαξει σε μικροτερης κατηγοριας αμαξι.

Άρης
        με 3000δεν βρισκεις καλο αμαξι στην κατηγορια που θες.
        τα ξαντια και ξεντος και 156 μπορει να πωλουνται καπως φθηνα αλλα οτι γλυτωσεις απτην αγορα θα τα δωσεις πισω στα συνεργεια και στα ανταλλκτικα .

• D
          dbekos last edited by

Σωστός ο italakias!
          Ας δώσει 5000 ευρώ, ώστε να μην ειναι πάνω απο 7-8 ετών και οχι με περισσότερα απο 80.000 χλμ. Αλλιώς, να ετοιμάζεται σε 1 χρόνο μέσα αν δώσει και 1000+ ευρώ ακόμα, για διάφορα μαζέματα: Απο λάστιχα -αμορτισέρ που ειναι τα εύκολα και λογικά, μέχρι δίσκους-πλατώ, τρόμπες κλπ. Και να του σπάσουν και τα νεύρα. Εδώ ξέρουμε και έχουμε διαβάσει για καινούρια που 'μένουν', απο 10ετίας και πάνω, στην κατηγορία μάλιστα που ψάχνει, με 3000 ευρώ τι περιμένει? Ζελατίνες και φιογκάκια?
          Και ναί, μας αρέσει δεν μας αρέσει, τα γιαπωνεζοκορεάτικα ειναι αυτά που ζούν ανέξοδα περισσότερο απο τα ευρωπαικά. Και ναί, εμφανησιακά ειναι σχεδόν όλα ασχημα αυτοκίνητα, έναντι των ευρωπαικών. Δεν ανακαλύπτουμε τώρα τον τροχό. Ο καθένας ζυγίζει και πράττει.
          Θές μούρη, ευρωπαικό και λεφτά στην άκρη για μαστοριλίκια. Θες οικονομία, απο την άλλη μεριά του χάρτη.
          5 Ευρωπαικά, ολοκαίνουρια, μέσης και άνω κατηγορίας εχω αγοράσει και με πρήξαν, λαμβανομένου υπόψη οτι ανήκω σε αυτούς που τα χαιδεύουν στην κυριολεξiα.
          Ενα Honda πήρα, του κουτιού και αυτό, 'εμαθα' πάνω του σαν καινούριος οδηγός και δεν ζήτησε ουτε ενα ευρώ, εκτός τα λαδόξυδά του. Αλλά, ας όψεται η μούρη!!!!
          Προσωπικά λοιπόν, προτείνω κατι σαν αυτά:
          http://www.car.gr/classifieds/cars/view/774469/
          http://www.car.gr/classifieds/cars/view/559176/

• K
            kapami last edited by

Πολύ ακριβά το δίνει το Accent. Ένα τέτοιο πούλησε ο γείτονάς μου πέρυσι τέτοια εποχή, '02 με 80.000χλμ, 2.900. Και ήταν άψογα συντηρημένο, ατρακάριστο και χωρίς γρατσουνιές γιατί πάρκαρε σε δική του θέση πάντα.
            Γενικώς stay away from teh εμπορας.

(κρίνω τη συγκεκριμένη αγγελία, όχι την πρόταση του accent που είναι μια χαρά για τα διαθέσιμα χρήματα του φίλου)

• D
              dbekos last edited by

Ο χρήστης kapami έγραψε:
              Πολύ ακριβά το δίνει το Accent. .........

Σαφέστατα. Σε έμπορο, αφου εξαντλήσεις τους ιδιώτες. Αλλά θέλει τύχη και κυνήγι!!!

• A
                aris last edited by

Ρεε.. ΡΕ! ( )

Μικρότερης κατηγορίας italakia δεν καλύπτει τις ανάγκες, πως να το κάνουμε; Δεν είπε κανείς ότι είναι εύκολο να βρεθεί μεσαίο με ~3K, αλλά γι'αυτό το συζητάμε. Όχι για να λέμε δε γίνεται/ δώσε κι άλλα/ κατέβα κατηγορία . Ούτως ή άλλως περισσότερο διερευνητικό χαρακτήρα έχει, τουλάχιστον προς το παρόν. Χρήσιμη πάντως και η παρέμβασή σου.

500-800€ σ'αυτά τα λεφτά δεν πέφτουν εύκολα ( είναι το ~22% της τιμής άλλωστε ).

Μακριά από εμπόρους; Προσυπογράφω.

dstou: όχι δε θέλω να κάνω το γαμπρό ( wtf does that mean anyway?), αλλά το sephia είναι μίζερο, πολύ περισσότερο από άσχημο.

Συμφωνώ με nono, στο ότι xedos, 406, xantia, octavia, laguna, mondeo είναι οι καλύτερες επιλογές πάντως. H ιδιαιτερότητα της αερανάρτησης της Xantia τί έξτρα κόστος επιβάλλει; Εξαιρετικό αυτοκίνητο, έχω κάνει δύο ταξίδια με ένα 1,6 Xantia 2, πολύ άνετα. Βέβαια δεν οδηγούσα εγώ, για να βλαστημάω τα 88 άλογα του και την κατανάλωση των 9,5lt/100km που είχε σα μέση σε 2 χρόνια ο φίλος. Το 1,8 παίζει να πετυχαίνει καλύτερη κατανάλωση, λόγω λογικότερης δύναμης σε σχέση με το βάρος; ( ¬1250kg πρέπει να είναι)

Γενικά άκρες με Renault συνεργείο υπάρχουν, αλλά και με Citroen θα είναι εύκολη η μετάβαση, λόγω γνωστών. Πάμε τώρα στον Τσέχο της παρέας. Σέρβις και ανταλλακτικά; Άκουσα για ακριβά σέρβις, σε σημείο που βλέπουν και audi ( αλλά να μου πεις σε ορισμένα η audi ζητάει λιγότερα από vw.. ). Εντάξει σίγουρα υπερβολές θα είναι, αλλά σε ποιο βαθμό;
                ( Πάντως ~600,000km; μπράάάβο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/766472/ )

Σε xedos θα προσπαθήσω να μπω ( που να βρω ένα κοντά ) για να δω χώρους. Γιατί αν ισχύουν όλα τα άλλα, δεν-κακό. ( Οι τιμές των ανταλλακτικών, βέβαια.. . REALZEUS αν είναι να πάρουμε από μισό αυτό δηλαδή για spare parts http://www.car.gr/classifieds/cars/view/679028/ ) ( Α.., αυτό πόσο να καίει άραγε.. http://www.car.gr/classifieds/cars/view/770909/)

Κανέναν με Laguna έχουμε;

Το mondeo mk2 είναι από τα πιο αξιόπιστα, μεσαία αν δεν απατώμαι έτσι; Βέβαια ζητάει κανά πεντοχίλιαρο τουλάχιστον, αλλά έτσι για να έχουμε μια γενική εικόνα. ( Άσχετο, αλλά ποιος πάει να πουλήσει αυτοκίνητο και βάζει φώτο με σκασμένο λάστιχο; http://www.car.gr/classifieds/cars/view/314913/ )

Ο χρήστης dbekos έγραψε:
                .. με 3000 ευρώ τι περιμένει? Ζελατίνες και φιογκάκια?
                Και ναί, μας αρέσει δεν μας αρέσει, τα γιαπωνεζοκορεάτικα ειναι αυτά που ζούν ανέξοδα περισσότερο απο τα ευρωπαικά. Και ναί, εμφανησιακά ειναι σχεδόν όλα ασχημα αυτοκίνητα, έναντι των ευρωπαικών. Δεν ανακαλύπτουμε τώρα τον τροχό. Ο καθένας ζυγίζει και πράττει...

Τσιλ ρε μαν.. Δεν είναι όλα μαύρο ή άσπρο.
                Πάντως το παράδειγμά σου με τον ανέξοδο ιάπωνα είναι χαρακτηριστικό. Όχι ότι δεν ακούμε και για αυτούς κάτι άκυρα έξοδα που σε βάζουν, αλλά αν το πάρεις στατιστικά είναι μπροστά.

• D
                  dstou last edited by

όχι δε θέλω να κάνω το γαμπρό ( wtf does that mean anyway?), αλλά το sephia είναι μίζερο, πολύ περισσότερο από άσχημο.

Να βγάλεις και καμιά γκόμενα με αυτό, αυτό σημαίνει.
                  Το αμάξι είναι είναι όντως άσχημο εμφανισιακά για πολύ κόσμο συμπεριλαμβανομένου και εμένα, δεν ζήτησες όμως και κάτι ιδιαίτερο στο αρχικό ποστ σου. Και σίγουρα καλύπτει όλα τα υπόλοιπα ζητούμενα Α-ΝΕ-ΤΑ, βάζοντας κάτω όλα τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν σε αξιοπιστία και κοστολόγια με μεγάλη διαφορά μάλιστα. Είναι μουλάρι από τα λίγα, άρα χρυσάφι για κάποιον που είναι με πολύ χαμηλό προυπολογισμό, για όποιο λόγο αυτό συμβαίνει.
                  Το δεν μου αρέσει είναι σοβαρός (και εκ των υστέρων βέβαια) λόγος να το απορρίψεις, αλλά όλα κι' όλα, τη δουλειά την κάνει.

• K
                    koubeast last edited by

Aν ανέβαινες λίγο στα χρήματα θα σου πρότεινα με κλειστά τα μάτια Mondeo. Νομίζω είναι ανώτερο απ όσα προαναφέρθηκαν (για το xedos δεν έχω γνώμη). Aπο κει και πέρα σαν δεύτερη επιλογή θα έβαζα το 406, το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ αλλά δε ξέρω τι κάνει απο θέμα αξιοπιστίας, καθώς σε φίλο του ράγισε ο κορμός απ τον κινητήρα χωρίς να το καταπονεί. Βέβαια είναι μεμονωμένη περίπτωση και δε θα μου χαλούσε τη γενικότερη καλή εικόνα που έχω για το 406 ενώ πλέον οι τιμές τους είναι τίμιες.

Την xantia θα την απέρριπτα πολύ ευκολά λόγω των κακών της επιδόσεων στα crash test http://euroncap.com/tests/citroen_xantia_1997/16.aspx καθώς τα προαναφερθέντα σε αυτό τον τομέα είναι καλύτερα.

• realzeus
                      realzeus last edited by

Ο χρήστης koubeast έγραψε:
                      Aν ανέβαινες λίγο στα χρήματα θα σου πρότεινα με κλειστά τα μάτια Mondeo. Νομίζω είναι ανώτερο απ όσα προαναφέρθηκαν (για το xedos δεν έχω γνώμη). Aπο κει και πέρα σαν δεύτερη επιλογή θα έβαζα το 406, το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ αλλά δε ξέρω τι κάνει απο θέμα αξιοπιστίας, καθώς σε φίλο του ράγισε ο κορμός απ τον κινητήρα χωρίς να το καταπονεί. Βέβαια είναι μεμονωμένη περίπτωση και δε θα μου χαλούσε τη γενικότερη καλή εικόνα που έχω για το 406 ενώ πλέον οι τιμές τους είναι τίμιες.

Την xantia θα την απέρριπτα πολύ ευκολά λόγω των κακών της επιδόσεων στα crash test http://euroncap.com/tests/citroen_xantia_1997/16.aspx καθώς τα προαναφερθέντα σε αυτό τον τομέα είναι καλύτερα.

Μondeo vs Xedos? Τσόντα...

• K
                        koubeast last edited by

Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να είναι κι έτσι όπως τα λες . Αυτό το μοντέλο είχα ξεχάσει οτι υπήρχε αν δε μου το θυμήζατε την τελευταία εβδομάδα εδώ στο φόρουμ και απ ότι βλέπω χαίρει ιδιαίτερης συμπαθειας από πολλους από εσάς οπότε κάτι θα ξέρετε για να το λέτε

• realzeus
                          realzeus last edited by

Φίλε μου είναι ένα από τα ξεχασμένα διαμάντια... αυτοκίνητο που πήγε άπατο επειδή παραήταν καλό και ακριβό για το σήμα που έφερε! Αν ήταν BMW θα είχε γίνει ανάρπαστο... και όμως η αντίστοιχη BMW ήταν πολύ πιο αργή, χειρότερη από άποψη οδικής συμπεριφοράς, εντελώς άχρωμη σχεδιαστικά σε σύγκριση, με ταμπλώ από άλλη εποχή και 1 εκατομμύριο Δρχ φθηνότερη... τελικά το σήμα κέρδισε έναντι της ουσίας...

• K
                            koubeast last edited by

Οπότε θα είναι και πιο δυσεύρετο σαν μεταχειρισμένο υποθέτω. Δεν αμφιβάλλω γι αυτά που λές, γνήσιο made in japan είναι, θα είναι άθραυστο, ότι πρέπει δηλαδή για τον φίλο μας σύμφωνα με τα κριτήρια του

• ?
                              A Former User last edited by

Πόσο πάει μία αλλαγή αμορτισέρ στο Xedos;

• realzeus
                                realzeus last edited by

Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
                                Πόσο πάει μία αλλαγή αμορτισέρ στο Xedos;

ΚΥΒ? 400άρα άνετα...

• R
                                  rafi last edited by

εγω τοτε ημουν πολύ πιτσιρικας και δεν τα ηξερα αυτα , αλλα στα ματια μου ηταν ενα απο τα πολύ λιγα ιαπωνεζικα (μαζι με το 121.. τυχαιο και αυτο mazda ) που με τρελαινανε εξωτερικα....

εμοιαζε με αμερικανικο(στιλ ford taurus), αλλα δεν κουβαλαγε αυτη τη γυφτια, αλλα αντιθετα ηταν κομψο και κυριλε..

παντως κυκλοφορησε, δεν πηγε και απατο αν σκεφτουμε τα τοτε οικονομικα δεδομενα

τελικα το ειχα μυριστει οτι αυτο το αυτοκινητο αξιζε και ηταν ξεχωριστο

• D
                                    dstou last edited by

Όταν αναφέρομαι σε συγκρίσεις μεταξύ παλιών και νεότερων αυτοκινήτων, πάντα κρατάω μικρό καλάθι για τα παλιά, όποια να είναι αυτά.
                                    Έχω διαβάσει κάμποσα τεστ σε περιοδικά με τέτοια δίδυμα, και πάντα χάνει κατά κράτος το παλιό, έχω δει αντίστοιχα και στο γιουτούμπ (στο φόρουμ έχει παρελάσει πολλές φορές το Κολτ CZT - Lancia Integrale by topgear?, με ήττα για τη δεύτερη), το Car and Driver και πολύ παλαιότερα το βρεταννικό Autocar κάνουν κατά καιρούς απογοητευτικές ρετροσπεκτίβες για τα παλιά ακόμη και συγκρινόμενα με ταπεινότατα σύγχρονά τους.

Όταν τα χρόνια εξέλιξης είναι πολλά, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που η τεχνολογία τρέχει πολύ γρήγορα ,το αποτέλεσμα είναι συνήθως ισοπεδωτικό. Το σύγχρονο πατά κατά κράτος το παλιό, το οποίο καταφέρνει και επιβιώνει μόνο σε ένα-δύο υποτομείς, και ΑΝ. Και συνήθως αν την βγάλει καθαρή κάπου, είναι λόγω του σημαντικά μειωμένου βάρους που έχει στις περισσότερες περιπτώσεις.

Δεν έχω υπόψη τι μπορεί να κάνει το Χedos σήμερα απέναντι σε ένα Mondeo MK2, θα ήθελα όμως να μάθω, αλλά μέχρι τότε στοιχηματίζω ότι το Μοντέο θα το τσιμεντώσει στους περισσότερους μετρήσιμους τομείς.
                                    Να θυμίσω ότι το Μοντέο πάταγε σε κρατήματα και τιμόνι το Πασσάτ ΦΣΙ του 2005 όταν αυτό είχε πρωτοβγεί, και γενικά έχει στεφθεί αρκετές φορές ΄νικητής' σε διάφορα συγκριτικά που έχω διαβάσει και στους 4Τ και αλλού.
                                    Mόνο τη διαφορά στα αμαξώματα ενός παλιού με ένα σύγχρονο να λάβει υπόψη του κάποιος ,τα κρας τεστ που έχουν σχεδιαστεί να περάσουν και το εύρος λειτουργίας των σύγχρονων κινητήρων έναντι των παλαιών, αρκούν. Μη βάλουμε και τα ηλεκτρονικά στην ζυγαριά (αλλού λίγα αλλού περισσότερα), αφήστε το καλύτερα γιατί η υποτιθέμενη τσόντα αντιστρέφεται.
                                    Μιλάω πάντα για το Μοντέο 1.800 ΜΚ2 του 2000 και το Xedos του 1992 στη συγκεκριμένη περίπτωση.

• elteo
                                      elteo last edited by

Ο χρήστης nonos έγραψε:

Τα ζητούμενα είναι οι χώροι για 4 ( μαντραχαλάδες κατά κόρων ), άνεση, κλιματισμός ( οκ, air-condition μάλλον..) και φυσιολογική δύναμη για προσπεράσεις.

Εσυ τη φωτογραφισες οχι εγω, και ανετα στη τιμη που θελεις..
                                      http://www.car.gr/classifieds/cars/view/759573/

α-υ-τ-ή με κλειστά μάτια!

Φαίνεται καλοσυντηρημένο, διαθέτει αξιοπρεπή κινητήρα και έχει άνεση από άλλο πλανήτη.

Στα ευρώ που ζητά απορώ που το συζητάς ακόμα για ιαπωνέζικες π@παριές, παλαιολιθικά κορεάτικα και Μοντέο διπλάσιας τιμής.

• C
                                        cosneo last edited by

Τι ωραίες γραμμές που είχε ΑΥΤΗ η Citroen!!!
                                        Τι σχέση μπορεί να έχει με την τωρινή ... Frau C5!!!

• M
                                          meco last edited by

Γιατί δεν έχει προτείνει κανείς avensis ΜΚ1 ή primera;
                                          Και τα δύο είναι υπερβολικά αξιόπιστα ενώ μερικά από αυτά είναι πολύ προσεγμένα. Επιπλέον ειδικά το avensis έχει πολύ καλές επιδόσεις, σχετικά οικονομικό κινητήρα και φθηνά service ακόμα και στην επίσημη αντιπροσωπία. Επιπλέον, μπορεί να μην ήταν και 156 στο στρίψιμο, με δεδομένο όμως ότι η πίσω ανάρτηση ήταν ανεξάρτητη, πιθανόν να μπορεί κάποιος, με σωστές επεμβάσεις στη γεωμετρία, να το κάνει πιο ενδιαφέρον οδηγικά.

• D
                                            dstou last edited by

μπορεί να μην ήταν και 156 στο στρίψιμο, με δεδομένο όμως ότι η πίσω ανάρτηση ήταν ανεξάρτητη, πιθανόν να μπορεί κάποιος, με σωστές επεμβάσεις στη γεωμετρία, να το κάνει πιο ενδιαφέρον οδηγικά.

Σε ποιό θρεντ απαντάτε ήθελα να ξέρω.
                                            Άθρωπος που ψάχνει να στεγάσει οδικώς '4 μαντράχαλους με κάτι σε 3.000 ευρώ', ενδιαφέρεται, και κυρίως έχει? για να δώσει, για αλλαγές στη γεωμετρία των αναρτήσεων ενός μοντέλου δεκαετίας και βάλε!
                                            Ήμαρτον ρε σεις.

Για να δίνει κάτι σε 3 χιλιάρικα και να συζητάει μοντέλα 10-16 ετών, είτε δεν έχει παραπάνω, είτε έχει αλλά δεν τα δίνει γιατί τα θέλει να τα φάει αλλού. Κάνω κάπου λάθος?
                                            Αν θέλει κάτι άλλο βρίσκει και Λάντσια Κάπα με 3.500 του '97 και μάλιστα ουκ ολίγες για την σπανιότητα του μοντέλου.Αυτό το όχημα ταιριάζει στο ποστ του?

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 3 / 7
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ