-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Γιατί δεν έχει προτείνει κανείς avensis ΜΚ1 ή primera;Για primera δεν ξέρω, αλλά αξιοπρεπές avensis λίγο δύσκολο στα 3k.
-
οσο αφορα το xendos και σημερα ακομη αν του κανανε facelift και το στολιζανε με τα ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα καλουδια παλι πρωτη μουρη στο καβουρι θα ητανε ως σπορ σεντανοκουπεδια.....
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Όταν αναφέρομαι σε συγκρίσεις μεταξύ παλιών και νεότερων αυτοκινήτων, πάντα κρατάω μικρό καλάθι για τα παλιά, όποια να είναι αυτά.
Έχω διαβάσει κάμποσα τεστ σε περιοδικά με τέτοια δίδυμα, και πάντα χάνει κατά κράτος το παλιό, έχω δει αντίστοιχα και στο γιουτούμπ (στο φόρουμ έχει παρελάσει πολλές φορές το Κολτ CZT - Lancia Integrale by topgear?, με ήττα για τη δεύτερη), το Car and Driver και πολύ παλαιότερα το βρεταννικό Autocar κάνουν κατά καιρούς απογοητευτικές ρετροσπεκτίβες για τα παλιά ακόμη και συγκρινόμενα με ταπεινότατα σύγχρονά τους.Όταν τα χρόνια εξέλιξης είναι πολλά, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που η τεχνολογία τρέχει πολύ γρήγορα ,το αποτέλεσμα είναι συνήθως ισοπεδωτικό. Το σύγχρονο πατά κατά κράτος το παλιό, το οποίο καταφέρνει και επιβιώνει μόνο σε ένα-δύο υποτομείς, και ΑΝ. Και συνήθως αν την βγάλει καθαρή κάπου, είναι λόγω του σημαντικά μειωμένου βάρους που έχει στις περισσότερες περιπτώσεις.
Δεν έχω υπόψη τι μπορεί να κάνει το Χedos σήμερα απέναντι σε ένα Mondeo MK2, θα ήθελα όμως να μάθω, αλλά μέχρι τότε στοιχηματίζω ότι το Μοντέο θα το τσιμεντώσει στους περισσότερους μετρήσιμους τομείς.
Να θυμίσω ότι το Μοντέο πάταγε σε κρατήματα και τιμόνι το Πασσάτ ΦΣΙ του 2005 όταν αυτό είχε πρωτοβγεί, και γενικά έχει στεφθεί αρκετές φορές ΄νικητής' σε διάφορα συγκριτικά που έχω διαβάσει και στους 4Τ και αλλού.
Mόνο τη διαφορά στα αμαξώματα ενός παλιού με ένα σύγχρονο να λάβει υπόψη του κάποιος ,τα κρας τεστ που έχουν σχεδιαστεί να περάσουν και το εύρος λειτουργίας των σύγχρονων κινητήρων έναντι των παλαιών, αρκούν. Μη βάλουμε και τα ηλεκτρονικά στην ζυγαριά (αλλού λίγα αλλού περισσότερα), αφήστε το καλύτερα γιατί η υποτιθέμενη τσόντα αντιστρέφεται.
Μιλάω πάντα για το Μοντέο 1.800 ΜΚ2 του 2000 και το Xedos του 1992 στη συγκεκριμένη περίπτωση.Αν τα οδηγήσεις θα αλλάξεις γνώμη. Στα μόνα που πλεονεκτεί το Mondeo είναι στην παθητική ασφάλεια και στους χώρους. Χάνει σε επιδόσεις και οδική συμπεριφορά.
Εν κατακλείδει όμως συμφωνώ μαζί σου! Το Mondeo είναι καλύτερη αγορά λόγω νεότητας καθώς θα είναι λιγότερο ταλαιπωρημένο και σίγουρα πολύ φθηνότερο στην συντήρηση, ενώ ανταλλακτικά Ford βρίσκεις και στο περίπτερο...
-
πριμερα τιμιο
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/748355/
στα 3800 $ αμα το δωσεις κασερι τα λεφτα σταδαρ θα ριξει την τιμη -
σωστός ο παίχτης
Νισσανάρα και ησυχάζεις .. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
σωστός ο παίχτης
Νισσανάρα και ξενερωνεις .. -
δικό σου το ποδήλατο στην εικόνα ?
-
Συγγνώμη που θα «στεναχωρησω» τον jimh, αλλά στο primera που ποσταρε δε χωράει να κάτσει πίσω άνθρωπος πάνω από 1.90
Το xantia του nonou παίζει δυνατά. -
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
... αλλά στο primera που ποσταρε δε χωράει να κάτσει πίσω άνθρωπος πάνω από 1.90.Η αλήθεια είναι ότι για αυτά τα ύψοι ιαπωνική πρόταση σε sedan κανένα Maxima, Legend, Leganza κλπ.
Μηπως καλύτερα για τέσσερις 2μετρους να βλέπαμε και τα MPV των τελευταίων 10 ετών?
Είναι πολύ πιο άνετα. Από Tacuma και Matrix, Scenic και Picasso ή Kangoo, Berlingo, Doblo! -
Δεν χωράει 4 μαντράχαλους , άρα απορρίπτεται ασυζητητί.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
... αλλά στο primera που ποσταρε δε χωράει να κάτσει πίσω άνθρωπος πάνω από 1.90.
Η αλήθεια είναι ότι για αυτά τα ύψοι ιαπωνική πρόταση σε sedan κανένα Maxima, Legend, Leganza κλπ.
Μηπως καλύτερα για τέσσερις 2μετρους να βλέπαμε και τα MPV των τελευταίων 10 ετών?
Είναι πολύ πιο άνετα. Από Tacuma και Matrix, Scenic και Picasso ή Kangoo, Berlingo, Doblo!Αν όντως αναζητείται μεταφορέας ομάδας μπάσκετ πλην του playmaker (δεν είδα να αναφέρεται κάτι τέτοιο, μαντράχαλους διάβασα μόνο), δύσκολα ακόμα και μεσαίο θα τους χωρέσει όλους μέσα χωρίς πρόβλημα. Ούτε οι PSAδες, - το πρώτο Mondeo κατηγορηματικά όχι, για το Μκ2 επιφυλάσσομαι- ούτε τα ιαπωνικά θα τους βολέψουν. Εκτός ίσως της Carina E.
Xedos; Μισό λεπτό, μου χτυπάνε την πόρτα. Α, ο Τκατσένκο ήταν...
Τα πολυμορφικά -ειδικά το Tacuma- θα είναι σαφώς πιο άνετα. Αλλά μπαίνεις ρε συ;
Για το εφηβικό του Πανελληνίου θα πρότεινα Cuore, έμεινα με τους χώρους για τους επιβάτες. Βέβαια, θα χωράει περίπου τις σακούλες με τα σουβλάκια στο χώρο αποσκευών χωρίς τις κοκακόλες...
-
Tελικά η β' πρότασή μου για Lancia Kappa, αφού το ΚΙΛ Σέπια2 δεν αρέσει , νομίζω ότι βρίσκει πρόσφορο έδαφος, ενώ αρχικώς το είπα για πλάκα.
Έχει στη Χρυσή και μία τούρμπο πέριξ των 4.000 χιλ., πέραν των απλών που παρακαλάνε για 3.500 χιλιάρικα. 'Απασες του 1997.
Πλούσιοι χώροι στο σαλόνι, μούρη (θεμελιώδες για όχημα σχεδόν δεκαπενταετίας), μεγάλο πορτ μπαγκάζ, επαρκής δύναμη για προσπεράσεις.
Εγώ θα το σκεφτόμουν πολύ. -
Επαυξάνω.....
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Συγγνώμη που θα «στεναχωρησω» τον jimh, αλλά στο primera που ποσταρε δε χωράει να κάτσει πίσω άνθρωπος πάνω από 1.90
Το xantia του nonou παίζει δυνατά.παρε ενα βενζιναδικο και ενα συνεργειο μαζι ομως .
κι αμα δεν σου κανει ουτε το πριμερα τοτε παρε μια κλουβα να κανεις την δουλεια σου.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Το xantia του nonou παίζει δυνατά.παρε ενα βενζιναδικο και ενα συνεργειο μαζι ομως .
κι αμα δεν σου κανει ουτε το πριμερα τοτε παρε μια κλουβα να κανεις την δουλεια σου.
Στη xantia αναφερεσαι..?
-
οχι στην κλουβα
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
οχι στην κλουβαΚαλα καλα..
xantia 1.8 16v '99 κοντα 175000km ,μονο τακτικη συντηρηση και 1 γρυλο παραθυρου..καταναλωση αθηνα-πατρα 7-7,5 λιτρα στα 100km στις 4000 στροφες στα 140+ ,στη ροπη του ακριβως..Εχουμε και αλλη μια 8βαλβιδη 1.8 αρχες του '95 ετσι για μαζοχισμο..
Εχω πληρη εικονα οταν προτεινω κατι...
-
Xantia ειχε ενας θειος μου, εξαιρετικο αμαξι δεν του εκανε κιχ στρατιωτικος ο θειος οποτε καταλαβαινεται ποσα ταξιδια εκανε.
Το Μαzda xedos ειναι μια κατηγορια μονο του -
καταναλωση αθηνα-πατρα 7-7,5 λιτρα στα 100km στις 4000 στροφες στα 140+ ,στη ροπη του ακριβως..
εγινε ρε μαγκα ,ευχαριστω τα λεμε.
-
Αποκλειστική ερώτηση προς φίλο Ιταλάκια :
1ον. Με την κοπελιά στην φωτό σου τι σχέση έχεις?
2. Τι σημαίνει η τοποθεσία που γράφεις στο προφίλ σου?
Μία θεωρητική αγορά ~ στα 3.000€