-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
καταναλωση αθηνα-πατρα 7-7,5 λιτρα στα 100km στις 4000 στροφες στα 140+ ,στη ροπη του ακριβως..εγινε ρε μαγκα ,ευχαριστω τα λεμε.
Τι δε καταλαβαινεις βρε πανηλιθιε??
116 αλογα βγαζει και μεγιστη ροπη στις 4000 στροφες βαση κατασκευαστη και διαγραμματων ροπης-ιπποδυναμης..5η στις 4000 πας με 141-143 με βαση το κοντερ..Η καταναλωση ειναι αυτη ειτε σ αρεσει ειτε οχι μετρημενη -
ρε καμμενε ,με 140 χλμ καιει 7 λιτρα και περιμενεις να σε πιστεψω;
-
ρε καμμενε ,με 140 χλμ καιει 7 λιτρα και περιμενεις να σε πιστεψω;Ναι τοσο καιει γιατι σου εξηγω οτι σε αυτες τις στροφες βγαζει τη μεγιστη ροπη του και παει τελειως ξεκουραστα..Αν αναλογιστεις οτι δεν ειναι και κανα πουσαρισμενο μοτερ αλλα τελειως απλο με καλη ροπη για την εποχη του (σχεδον 17 κιλακια βγαζει) και αρκετα καλη κλιμακωση εχεις καθε λογο να με πιστευεις..Μετρημενη ειναι δε τα γραφω ετσι..
Εχεις μαθει με τουρμπο 20 χρονων που καιει τ αντερα του και δε με πιστευεις..ε μη σωσεις...Σα το μαλακα κοιτας μονο την ταχυτητα..1400αρι c4 γνωστου εκανε 1000 χιλιομετρα με 1 ρεζερβουαρ, 2 ατομα συνολο και πορτμπαγκαζ..5η στα 110 συνεχως..
-
Να χωραει 4 μαντραχαλους θες 1,90?????Μαζεψε 12 χιλιαρικα παραπανω και παρε αυτο...http://www.car.gr/classifieds/cars/view/425584/
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Συμφωνώ με nono, στο ότι xedos, 406, xantia, octavia, laguna, mondeo είναι οι καλύτερες επιλογές πάντως. H ιδιαιτερότητα της αερανάρτησης της Xantia τί έξτρα κόστος επιβάλλει; Εξαιρετικό αυτοκίνητο, έχω κάνει δύο ταξίδια με ένα 1,6 Xantia 2, πολύ άνετα. Βέβαια δεν οδηγούσα εγώ, για να βλαστημάω τα 88 άλογα του και την κατανάλωση των 9,5lt/100km που είχε σα μέση σε 2 χρόνια ο φίλος. Το 1,8 παίζει να πετυχαίνει καλύτερη κατανάλωση, λόγω λογικότερης δύναμης σε σχέση με το βάρος; ( ¬1250kg πρέπει να είναι)
Τωρα το ειδα αυτο..
Καμια επαφη κατ αρχας της 1.6 με την 1.8 16v πολυ πιο ξεκουραστο ταξιδι για τον οδηγο και τελειως ατοπη επιλογη της citroen να βαλει αυτο το μοτερ στη xantia..Δε παει βημα πραγματικα..Σε καμια περιπτωση δε σου προτεινω 1.6.-
Αυτη η καταναλωση που εγραψες προφανως ισχυει για την 1.6 αφου το αμαξι θελει πολυ πατημα για να παει..Για την καταναλωση της 1.8 εγραψα παραπανω ασχετα που μερικοι χωρις να την εχουν δει καλα καλα εχουν και αποψη..
Το αμαξι εχει υδροπνευματικη ειναι δλδ αζωτου-'λαδιου' και οχι αεραναρτηση..Ιδιο κοστος με το να αλλαζεις αμορτισερ και σε παρομοια χιλιομετρα..
Εχεις και ακρη με συνεργειο citroen οπως λες οποτε θα ελεγχθει και σωστα για να μη πεσετε σε καμια περιεργη περιπτωση.. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
οχι στην κλουβα
Καλα καλα..
xantia 1.8 16v '99 κοντα 175000km ,μονο τακτικη συντηρηση και 1 γρυλο παραθυρου..καταναλωση αθηνα-πατρα 7-7,5 λιτρα στα 100km στις 4000 στροφες στα 140+ ,στη ροπη του ακριβως..Εχουμε και αλλη μια 8βαλβιδη 1.8 αρχες του '95 ετσι για μαζοχισμο..
Εχω πληρη εικονα οταν προτεινω κατι...
αστα.......οταν πριν λιγες μερες ειπα οτι ταξιδευω με 160χλμ και θελω 7,6λιτρα καποιοι πεσαν να με φανε τα τυπακια εχουν συνηθησει στις γερμανικες ρουφυχτρες και δεν βλεπουν τι γινεται παρα περα!!!εχουν και το θρασσος βεβαια να σου λενε οτι λες ψεματα
σε πιστευω ΑΠΟΛΥΤΑ -
Φυσικα τα Γερμανικα ρουφυχτρες....Εγω καλου κακου εχω και μια μανικα κοτσαρισμενη με τον κινητηρα και εχω κανει το πορτπαγκαζ σαν δευτερο ρεζερβουαρ μπας και μπορεσω να καλυψω 200χλμ γιατι καιει το μπουρι καιει....
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ναι τοσο καιει γιατι σου εξηγω οτι σε αυτες τις στροφες βγαζει τη μεγιστη ροπη του και παει τελειως ξεκουραστα..Αν αναλογιστεις οτι δεν ειναι και κανα πουσαρισμενο μοτερ αλλα τελειως απλο με καλη ροπη για την εποχη του (σχεδον 17 κιλακια βγαζει) και αρκετα καλη κλιμακωση εχεις καθε λογο να με πιστευεις..Μετρημενη ειναι δε τα γραφω ετσι..
Εχεις μαθει με τουρμπο 20 χρονων που καιει τ αντερα του και δε με πιστευεις..ε μη σωσεις...Σα το μαλακα κοιτας μονο την ταχυτητα..1400αρι c4 γνωστου εκανε 1000 χιλιομετρα με 1 ρεζερβουαρ, 2 ατομα συνολο και πορτμπαγκαζ..5η στα 110 συνεχως..
καλα συνεχισε .
με 140 δεν εχεις τετοια καταναλωση και χοροπηδα οσο θες.μιλαμε για ενα παλιο αμαξι,κασονι 1250 κιλα βαρος και 116 ψωραλογα.
ο κατασκευαστης ο ιδιος δινει 7.5 λιτρα για τα 120 χλμ που ειναι συνηθως ολοι αισιοδοξοι και συ εκαψες με 140 χλμ 7 λιτρα.
καλα δεν συζητω στην πολη τι θα ρουφαειπροσεχε πως εκφραζεσαι .
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
οχι στην κλουβα
Καλα καλα..
xantia 1.8 16v '99 κοντα 175000km ,μονο τακτικη συντηρηση και 1 γρυλο παραθυρου..καταναλωση αθηνα-πατρα 7-7,5 λιτρα στα 100km στις 4000 στροφες στα 140+ ,στη ροπη του ακριβως..Εχουμε και αλλη μια 8βαλβιδη 1.8 αρχες του '95 ετσι για μαζοχισμο..
αστα.......οταν πριν λιγες μερες ειπα οτι ταξιδευω με 160χλμ και θελω 7,6λιτρα καποιοι πεσαν να με φανε τα τυπακια εχουν συνηθησει στις γερμανικες ρουφυχτρες και δεν βλεπουν τι γινεται παρα περα!!!εχουν και το θρασσος βεβαια να σου λενε οτι λες ψεματα
σε πιστευω ΑΠΟΛΥΤΑΝαι, ειδικά εγώ το βράδυ κάνω σεξ με αφίσα του golf.
Άσε μας ρε φίλε, έχεις σχεδόν 100% περιεκτικότητα σε τρολαρισματοποστς αφενός, αφετέρου με 160 χλμ την ώρα δεν έχεις κατανάλωση 7,6 που να χτυπάς τον ποπό σου κάτω. Εξίσου απίθανο να έχει και ο νονός με σταθερά τα 140+ 7-7,5 μέση με το μοτέρ στις 4000 rpm.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Φυσικα τα Γερμανικα ρουφυχτρες....Εγω καλου κακου εχω και μια μανικα κοτσαρισμενη με τον κινητηρα και εχω κανει το πορτπαγκαζ σαν δευτερο ρεζερβουαρ μπας και μπορεσω να καλυψω 200χλμ γιατι καιει το μπουρι καιει....και εσενα σε πιστευω ΑΠΟΛΥΤΑ
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Φυσικα τα Γερμανικα ρουφυχτρες....Εγω καλου κακου εχω και μια μανικα κοτσαρισμενη με τον κινητηρα και εχω κανει το πορτπαγκαζ σαν δευτερο ρεζερβουαρ μπας και μπορεσω να καλυψω 200χλμ γιατι καιει το μπουρι καιει....
και εσενα σε πιστευω ΑΠΟΛΥΤΑ
Λες να παρω Ιαπωνικο?
-
Ναι τοσο καιει γιατι σου εξηγω οτι σε αυτες τις στροφες βγαζει τη μεγιστη ροπη του και παει τελειως ξεκουραστα..Αν αναλογιστεις οτι δεν ειναι και κανα πουσαρισμενο μοτερ αλλα τελειως απλο με καλη ροπη για την εποχη του (σχεδον 17 κιλακια βγαζει) και αρκετα καλη κλιμακωση εχεις καθε λογο να με πιστευεις..Μετρημενη ειναι δε τα γραφω ετσι..
καλα συνεχισε .
με 140 δεν εχεις τετοια καταναλωση και χοροπηδα οσο θες.μιλαμε για ενα παλιο αμαξι,κασονι 1250 κιλα βαρος και 116 ψωραλογα.
ο κατασκευαστης ο ιδιος δινει 7.5 λιτρα για τα 120 χλμ που ειναι συνηθως ολοι αισιοδοξοι και συ εκαψες με 140 χλμ 7 λιτρα.
καλα δεν συζητω στην πολη τι θα ρουφαειπροσεχε πως εκφραζεσαι .
Εσυ προσεχε τις μαλακιες γραφεις για αμαξια που δεν εχεις ακουμπησει το τιμονι τους..Κανε μου μηνυση αν δε σ αρεσει ο τροπος που γραφω..Μας επρηξες τα ουμπαλα αρχιτρολλ..
Για πολη δεν εγραψα πουθενα..Ολα στη πολη εκεινης της εποχης παιζουν στα 10-11..Να υποθεσω οτι δε με πιστευεις οτι με τη zx κανω το πατρα-αθηνα με 1/4 του ρεζερβουαρ στα 110 σταθερα στα ελευθερα κομματια..?
Θες να σου φερω αλλους 2 απο το gcc να στο επιβεβαιωσουν για τη xantia?Στο καλο και τα χερακια πανω απο το πληκτρολογιο αλλη φορα..
-
Τοσο καιει και το δικο μου χωρις σταθερη ταχυτητα...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
οχι στην κλουβα
Καλα καλα..
σε πιστευω ΑΠΟΛΥΤΑΝαι, ειδικά εγώ το βράδυ κάνω σεξ με αφίσα του golf.
Άσε μας ρε φίλε, έχεις σχεδόν 100% περιεκτικότητα σε τρολαρισματοποστς αφενός, αφετέρου με 160 χλμ την ώρα δεν έχεις κατανάλωση 7,6 που να χτυπάς τον ποπό σου κάτω. Εξίσου απίθανο να έχει και ο νονός με σταθερά τα 140+ 7-7,5 μέση με το μοτέρ στις 4000 rpm.
Δεν εγραψα πουθενα για 140 συνεχως..Και να θες δε μπορεις στο πατρα-αθηνα να εχεις Μ.Ω τα 140..
Αλλα μεχρι τη κορινθο σταθερα ναι..Και μετα κοψιμο στις νταλικες και πατημα στις προσπερασεις και 140 στα ανοιχτα κομματια..
Το αμαξι δε καιει αν το δουλευεις στη ροπη του.- -
Το αμάξι φυσικά και καίει αν το δουλεύεις στη ροπή του, θέλεις να μου πεις ότι εμένα δεν καίει αν δουλεύω στις 4000 αντί στις 2000; Απλά καίει αναλογικά λιγότερα.
Σόρρυ για την παρανόηση, εγώ είδα το 140+ και θεώρησα ότι το 7-7,5 αναφέρεται σε ταξίδι με ελάχιστη ταχύτητα τα 140.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το αμάξι φυσικά και καίει αν το δουλεύεις στη ροπή του, θέλεις να μου πεις ότι εμένα δεν καίει αν δουλεύω στις 4000 αντί στις 2000; Απλά καίει αναλογικά λιγότερα.Σόρρυ για την παρανόηση, εγώ είδα το 140+ και θεώρησα ότι το 7-7,5 αναφέρεται σε ταξίδι με ελάχιστη ταχύτητα τα 140.
πατρα-αθηνα με ελαχιστη τα 140..? Ποιος ειμαι ο makinnen?
-
Είχε Xantia 1.8 ο θείος μου. Στην πόλη 11.5-12 λίτρα, στο ταξίδι με 120 γύρω στο 7.
Φοβερό αμάξι, μια μέρα όμως μετά από ταξίδι όταν έφτασε και το πάρκαρε, την επόμενη το βρήκε 'καθισμένο'. Είχε σπάσει η μία φούσκα της ανάρτησης, και βρέθηκε διαρροή και στην άλλη. Ήθελαν αλλαγή με κόστος 600 ευρώ αλλά το χειρότερο είναι πως βρισκόταν στην επαρχία και δεν υπήρχε κοντινό συνεργείο εξειδικευμένο να μπορεί να την επισκευάσει. Ταλαιπωρία. Εκεί απογοητεύτηκε απ το αμάξι ενώ κατα τα άλλα το λάτρευε.
Αυτά. Συνεχίστε. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το αμάξι φυσικά και καίει αν το δουλεύεις στη ροπή του, θέλεις να μου πεις ότι εμένα δεν καίει αν δουλεύω στις 4000 αντί στις 2000; Απλά καίει αναλογικά λιγότερα.
Σόρρυ για την παρανόηση, εγώ είδα το 140+ και θεώρησα ότι το 7-7,5 αναφέρεται σε ταξίδι με ελάχιστη ταχύτητα τα 140.
πατρα-αθηνα με ελαχιστη τα 140..? Ποιος ειμαι ο makinnen?
Ο Makinnen θα ειχε 20 λιτρα ρε!
-
@kapamiksibhta
Σταμάτα. Κανένα δεν χάλασε. -
νονε πολυ εκνευρισμενο σε βλεπω ,προσεχε μην σανεβει η πιεση.
φερε τιμες κατασκευαστη που να λενε οτι καιει με 140 χλμ 7 λιτρα και μετα τα ξαναλεμε.
μαλλον φερε μου οποιαδηποτε μαρκα μοντελο που να εχει τετοια καταναλωση στα 140 χλμ.
Μία θεωρητική αγορά ~ στα 3.000€