-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
μια καλή αρχή είναι να ονομάζουμε τους πολίτες του Ισραήλ ισραηλινούς και όχι εβραίους
εγω τους φωναζω οπως μου εχουν πει αυτοι εβραιοι αυτοαποκαλουνται δεν θα τους χαλασω χατιρι
Στο Ισραήλ μένουν (έχουν και υπηκοότητα) και άλλοι λαοί εκτός τον Εβραίων ..
εγω σου μιλαω για ατομα που ερχονται εδω καθε χρονο και θεωρουν εαυτους τους εβραιους δεν νομιζω οτι θα τους αλλαξω γνωμη
Δεν διαφωνώ, απλά δεν είναι οι μονοί που μένουν εκεί! Ή ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως ΜΟΝΟ αυτοί υπάρχουν εκεί;;;
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
μια καλή αρχή είναι να ονομάζουμε τους πολίτες του Ισραήλ ισραηλινούς και όχι εβραίους
εγω τους φωναζω οπως μου εχουν πει αυτοι εβραιοι αυτοαποκαλουνται δεν θα τους χαλασω χατιρι
Στο Ισραήλ μένουν (έχουν και υπηκοότητα) και άλλοι λαοί εκτός τον Εβραίων ..
εγω σου μιλαω για ατομα που ερχονται εδω καθε χρονο και θεωρουν εαυτους τους εβραιους δεν νομιζω οτι θα τους αλλαξω γνωμη
Δεν διαφωνώ, απλά δεν είναι οι μονοί που μένουν εκεί! Ή ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως ΜΟΝΟ αυτοί υπάρχουν εκεί;;;
δεν ξερω τι νομιζουν ξερω μονο οτι μας μοιαζουν αρκετα εως παρα πολυ τρομερα χαβαλετζιδηκος λαος και πολλα sexy κοριτσακια (http://www.google.gr/images?client=fire ... tbs=isch:1)
περα απο αυτα δεν τους κατηγορω για το οτι νομιζουν οτι η γαζα ειναι μια περιοχη με τρομοκρατες αφου απο τα λιγα που ειδα σε δικες τους εφημεριδες το brainwashing που τους κανουν σε συγκριση με το δικο μας ειναι χ100000000 παραπανω -
Δλδ τους ρωτάς 'Από ποιά χώρα είσαι' και σου απαντάνε 'Εβραίος'
Ακόμα κι αν ήταν όλοι οι Ισραηλίτες εβραίοι, παραμένει το πρόβλημα ότι υπάρχουν εβραίοι ΈΛληνες, Ιταλοί, Γερμανοί, ΗΠΑμερικάνοι κλπ κλπ.
Εβραίος : Χαρακτηρίζει θρήσκευμα και όχι εθνική υπηκοότητα.
Αν θες να περιγράψεις το κάτοικο του Ισραήλ λες Ισραηλίτης. Όπως λες Έλληνας για τον κάτοικο Ελλάδας και όχι Χριστιανός Ορθόδοξος. Είναι πολύ απλό. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δλδ τους ρωτάς 'Από ποιά χώρα είσαι' και σου απαντάνε 'Εβραίος'Ακόμα κι αν ήταν όλοι οι Ισραηλίτες εβραίοι, παραμένει το πρόβλημα ότι υπάρχουν εβραίοι ΈΛληνες, Ιταλοί, Γερμανοί, ΗΠΑμερικάνοι κλπ κλπ.
Αν θες να περιγράψεις το κάτοικο του Ισραήλ λες Ισραηλίτης. Όπως λες Έλληνας για τον κάτοικο Ελλάδας και όχι Χριστιανός Ορθόδοξος. Είναι πολύ απλό.Και ποιος είναι π.χ. ο ελληνοαυστραλός;
Θα έλεγα αλλιώς - 'Εβραίος' χαρακτηρίζει την καταγωγή και όχι την υπηκοότητα! -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δλδ τους ρωτάς 'Από ποιά χώρα είσαι' και σου απαντάνε 'Εβραίος'Ακόμα κι αν ήταν όλοι οι Ισραηλίτες εβραίοι, παραμένει το πρόβλημα ότι υπάρχουν εβραίοι ΈΛληνες, Ιταλοί, Γερμανοί, ΗΠΑμερικάνοι κλπ κλπ.
Αν θες να περιγράψεις το κάτοικο του Ισραήλ λες Ισραηλίτης. Όπως λες Έλληνας για τον κάτοικο Ελλάδας και όχι Χριστιανός Ορθόδοξος. Είναι πολύ απλό.οχι απλα απο τις πρωτες συζητησεις που εκανα αυτο μου ειπαν
οτι θεωρουν εαυτους τους εβραιους οχι ισραηλιτες -
Ήταν πολίτες του Ισραήλ και δεν θεωρούσαν εαυτούς Ισραηλινούς
Λίγο περίεργα τα λες, γιατί αυτό δεν γίνεταιΑς πούμε μια δήλωση μιας Γερμανοεβραίας :
«Γνωρίζω, συμπληρώνει, ότι υπάρχουν αρκετοί Ισραηλινοί που αγωνίζονται με θάρρος για μια δίκαιη ειρήνη. Μέσω της αποστολής μας θα δώσουμε μια μοναδική ευκαιρία στο κράτος του Ισραήλ να δείξει στον κόσμο ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος, αυτός του θάρρους και όχι του φόβου, ότι υπάρχει ο δρόμος της ελπίδας και όχι του μίσους». -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ήταν πολίτες του Ισραήλ και δεν θεωρούσαν εαυτούς Ισραηλινούς
Λίγο περίεργα τα λες, γιατί αυτό δεν γίνεταιΑς πούμε μια δήλωση μιας Γερμανοεβραίας :
«Γνωρίζω, συμπληρώνει, ότι υπάρχουν αρκετοί Ισραηλινοί που αγωνίζονται με θάρρος για μια δίκαιη ειρήνη. Μέσω της αποστολής μας θα δώσουμε μια μοναδική ευκαιρία στο κράτος του Ισραήλ να δείξει στον κόσμο ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος, αυτός του θάρρους και όχι του φόβου, ότι υπάρχει ο δρόμος της ελπίδας και όχι του μίσους».οταν μου λενε οτι θελουν να αποκαλουνται εβραιοι τιποτα δεν ειναι περιεργο αυτο θελουν τι να κανω να τους πω αφου εισαι στο ισραηλ θα σε λεω ισραηλινο?
-
Εβραίοι είναι όλοι αλλά Ισραηλίτης είναι μόνο ο πολίτης του Ισραήλ.
Υπάρχουν Παλεστίνιοι που μένουν στο Ισραήλ και είναι Ισραηλινοί;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εβραίοι είναι όλοι αλλά Ισραηλίτης είναι μόνο ο πολίτης του Ισραήλ.Υπάρχουν Παλεστίνιοι που μένουν στο Ισραήλ και είναι Ισραηλινοί;
έχω φίλη παλαιστίνια που έχει ισραηλινό διαβατήριο
-
Οι κάτοικοι αυτού του εκτρώματος δεν ονομάζονται Εβραίοι ούτε Ισραηλινοί αλλά Σιωνιστές.
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Οι κάτοικοι αυτού του εκτρώματος δεν ονομάζονται Εβραίοι ούτε Ισραηλινοί αλλά Σιωνιστές.μην βαζουμε τους παντες σε ενα τσουβαλι δεν ειναι ολοι κακοι εκει και φυσικα μεγαλο ποσοστο δεν εχει ιδεα τι γινεται περα απο το ισραηλ
-
ολοι για το τσουβαλι ειναι.
ειναι η φαρα τους τετοια. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ολοι για το τσουβαλι ειναι.
ειναι η φαρα τους τετοια.οταν στο μισο κοσμο λενε
ο μονος που κοροιδεψε τους ελληνες ηταν ο τουρκος τι μας κανει δηλαδη?... -
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 010_341162
-
Δεν έχει κι άδικο ο Ερντογάν. Δυστυχώς η Τουρκία κάθε φορά επικαλείται τις υποχρεώσεις που είχε ως εγγύητρια δύναμη, μετά το αποτέλεσμα των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνυο του 1959. Βέβαια, η Τουρκία το ερμήνευσε με τον τρόπο που ήθελε, και πάλι όμως είχε ένα 'τραβηγμένο' μεν , αλλά νομικό έρεισμα για να κάνει ό,τι έκανε.
Η Συνθήκη Εγγυήσεως μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας αφενός και της Βρετανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας αφετέρου. Με βάση το Άρθρο 1 της εν λόγω συνθήκης η Δημοκρατία ανελάμβανε μεταξύ άλλων, να διατηρήσει την ανεξαρτησία της, την εδαφική της ακεραιότητα και την ασφάλεια της και να τηρήσει πιστά το Σύνταγμά της. Ανελάμβανε επίσης την υποχρέωση να μην προωθεί την ένωση του νησιού με άλλη χώρα ούτε τη διχοτόμησή του. Σε περίπτωση ανατροπής του καθεστώτος που προνοούσαν οι συμφωνίες, οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, σύμφωνα με το άρθρο IV της Συνθήκης* είχαν το δικαίωμα να επέμβουν** συλλογικά ή** μονομερώς** με σκοπό την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στη νήσο.*
Πηγή: Νομική Υπηρεσία Κυπριακής Δημοκρατίας -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/06/2010_341162Ο τουρκικός στρατός δεν είναι κατοχικός στην Κύπρο, αλλά βρίσκεται στο νησί για τις ανάγκες που προκύπτουν από την ιδιότητα της Τουρκίας, ως εγγυήτριας χώρας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση σχετικά με την πληροφορία περί αποστολής ισραηλινού πλοίου στην Κύπρο, με σκοπό τη διαμαρτυρία για την κατοχή της Κύπρου.
Σοβαρά θα κάνουν τέτοια πλάκα οι ισραηλινοί στους τούρκοι;
Πολύ θέλω να δω την αντίδραση της Αθήνας -
εμπιστευομαι οτι η ελληνικη διπλωματια (η ποια?) θα βρει τη λυση να τα κανει ολα π@υτανα αλλη μια φορα...
ο ερντογαν βγαζει αρκετο γελιο τελευταια με τους λεονταρισμους του
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/06/2010_341162
Ο τουρκικός στρατός δεν είναι κατοχικός στην Κύπρο, αλλά βρίσκεται στο νησί για τις ανάγκες που προκύπτουν από την ιδιότητα της Τουρκίας, ως εγγυήτριας χώρας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση σχετικά με την πληροφορία περί αποστολής ισραηλινού πλοίου στην Κύπρο, με σκοπό τη διαμαρτυρία για την κατοχή της Κύπρου.
Σοβαρά θα κάνουν τέτοια πλάκα οι ισραηλινοί στους τούρκοι;
Πολύ θέλω να δω την αντίδραση της ΑθήναςΥποψιάζομαι πως θα είναι μηδενική ...
-
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Δεν έχει κι άδικο ο Ερντογάν. Δυστυχώς η Τουρκία κάθε φορά επικαλείται τις υποχρεώσεις που είχε ως εγγύητρια δύναμη, μετά το αποτέλεσμα των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνυο του 1959. Βέβαια, η Τουρκία το ερμήνευσε με τον τρόπο που ήθελε, και πάλι όμως είχε ένα 'τραβηγμένο' μεν , αλλά νομικό έρεισμα για να κάνει ό,τι έκανε.
Εγγυήτρια Δύναμη ήταν ΚΑΙ η Ελλάδα, αλλά ΔΕΝ ΈΣΤΕΙΛΕ Στρατό στην Κύπρο για να προστατεύσει τους Ελληνοκύπριους...
Νομίζεις...
Επιθεση κατα της ανθρωπιστικης αποστολης στη Γαζα