-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
...θα παρακάμπτουν το Δομοκό (που τον δρόμο τον λές και επικίνδυνο)....
Επειδή την έκανα και εγώ τη συγκεκριμένη διαδρομή σχετικά πρόσφατα, δεν είναι τόσο ο δρόμος που είναι επικίνδυνος, όσο το ότι: (α) αν πετύχεις κάποιον αργό, σε πάει καροτσάκι, (β) έχει πολλές και απότομες αυξομειώσεις στο πλάτος, ενώ και η κεντρική τρίτη λωρίδα 'μετακινείται' μεταξύ των δύο κατευθύνσεων, και (γ) είναι κουραστικός δρόμος, γιατί απαιτεί 100% συνεχή συγκέντρωση και επαγρύπνηση, καθώς εγώ είδα τουλάχιστον 4 φορές όχημα να προσπερνά και να έχει μπει στο δικό μου ρεύμα (κυρίως ταξι-αγοραίους )
Ο δρόμος που περιγράφεις με την μεσαία λωρίδα που αλλάζει κατεύθυνση ανάλογα με το που είναι η ανηφόρα θα εξακολουθήσει να υπάρχει και μετά το κομμάτι του Ε65 που θα παραδοθεί τώρα.
Αυτό που γλυτώνεις είναι ο δρόμος μετά το χωριό Δομοκός (όπως πάς από Αθήνα για Καρδίτσα) αφού ο καινούργιος δρόμος θα ξεκινάει από το οροπέδιο της Ξυνιάδας. -
Γενικά η υπάρχουσα παράκαμψη (αν μπορεί να την πεί κανείς τέτοια) από Λαμία - Δομοκό - Φάρσαλα - Λάρισα δεν θα αλλάξει με την λειτουργία της νέας Ε65 όταν και αν ολοκληρωθεί, γιατί εκείνη θα εξυπηρετεί την κίνηση από Λαμία προς Τρίκαλα - Καρδίτσα - Εγνατία και είναι πολύ μακριά για να βολεύει. Οπότε τα αργά και επικίνδυνα κομμάτια θα παραμείνουν (ειδικά οι τελευταίες στροφες προς Λαμία είναι τραγικές)
-
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Γενικά η υπάρχουσα παράκαμψη (αν μπορεί να την πεί κανείς τέτοια) από Λαμία - Δομοκό - Φάρσαλα - ΛάρισαΌποιος κάνει αυτή την παράκαμψη πρέπει να είναι τέρας ψυχραιμίας και υπομονής.
Πόσα λεφτά από διόδια γλυτώνεις?? Ρωτάω από περιέργεια, δεν έχω ιδέα.Προσωπικά θα προτιμούσα το αντίθετο. Δηλαδή να πάω Καρδίτσα μέσω Λάρισας παρακάμπτοντας το δρόμο Λαμία Δομοκός και ας πλήρωνα διόδια
Δεν συμφέρει όμως καθόλου χρονικά. -
Οταν ρίχνει καρέκλες (βροχή) πολύ κόσμος το κάνει
-
Με την παράκαμψη από Δομοκό γλιτώνεις τα διόδια στο στο Μοσχοχώρι (αν και αυτά μπορείς να τα παρακάμψεις και χωρίς να πας από Δομοκό), της Πελασγίας και τα νέα της Στυλίδας. Συνολικό κόστος για ΙΧ είναι 3.9+3.4+1.85=9.15€. Δεν είναι και λίγα. Η διαδρομή είναι κατά 35 χλμ μικρότερη από Δομοκό (ίσως και λίγο περισσότερο) αλλά χάνεται πολύς χρόνος λόγω στροφών σε Δομοκό και Λαμία, ειδικά αν πετύχεις φορτηγό (που πάντα θα πετύχεις). Αλλιώς ο δρόμος δεν είναι κακός, είχαν επισκευάσει και ένα τμήμα κοντά στα Φάρσαλα πριν 2-3 χρόνια που ήταν χάλια το οδόστρωμα.
Το κακό είναι ότι στις στροφές όλο και θα βρεθεί κάποιος ανόητος να κάνει προσπέραση εκεί που δεν πρέπει, με κίνδυνο να σκοτώσει τον απέναντι (μου έχει συμβεί 2 φορές). Γενικά για βράδυ ή με κακό καιρό δεν θα το έκανα.
Η απώλεια χρόνου είναι περίπου 30 λεπτά (αν και εγώ δεν έτρεχα οπότε αν τρέξει κανείς ίσως είναι λιγότερο).
Για κόστος σε καύσιμο δεν ξέρω αν είναι περισσότερο ή λιγότερο. -
Ειναι φρονημοτερο να πας απο τις παρακαμψεις της εθνικης,παρα απο το Δομοκο...ευχαριστη διαδρομη χωρις καθολου κινηση...δεν συνισταται για γρηγορους και γενικα αν βιαζεστε!!!
-
Ο δρόμος από Δομοκό δε συνίσταται για συνεπιβάτες πεθερές , μάνες , μικρά παιδιά, είναι επικίνδυνος γιατί έχει στροφές (οι στροφές πάντα είναι επικίνδυνες, ναι αλήθεια λέω), δεν έχει διάζωμα ανάμεσα στα ρεύματα (ως γνωστόν οι ταχύτητες προστίθενται σε περίπτωση μετωπικής βεβαίως ,βεβαίως) πιάνει χιόνια , βροχές , ομίχλες αλλά το κυριότερο δε σας το είπα ...δε πιάνει το κινητό όχι γιατί θα χρειαστεί σε περίπτωση ανάγκης αλλά δε θα μπορείτε να faceμπουκάρετε ενώ οδηγείτε για αυτό από την Εθνική cc και facebook , ο Δομοκός δε συμφέρει με τίποτα , μη πάτε από κεί!
-
Οντως, μακρυα από το Δομοκο, είναι του Σατανα, ουουου 666...
Μια-μια τις μετραω τις μερες να ξανανεβω...
-
Για να ξεκαυλώσεις ο Δομοκός είναι άριστος, εάν όμως έχεις οικογένεια είναι βάσανο....
-
Ενα γρήγορο πηγαινε έλα στη Λάρισα για έναν που έχει μέσο φορτηγάκι είναι πολλά λεφτά και πάνε από Δομοκό σιγά σιγά
Οι επαγγελματίες δεν έχουν λεφτά για χάλασμα -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Ενα γρήγορο πηγαινε έλα στη Λάρισα για έναν που έχει μέσο φορτηγάκι είναι πολλά λεφτά και πάνε από Δομοκό σιγά σιγά
Οι επαγγελματίες δεν έχουν λεφτά για χάλασματα μικρά φορτηγά οπως και τα ΙΧ που δεν πηγαίνουν με περισσότερα απο 100-110χλμ/ωρα κάνουν σχεδόν τον ιδιο χρόνο απο τον Δομοκο.
Μια χαρα διαδρομη ειναι, απλα καλά είναι να αποφεύγεται σε έντονη κακοκαιρία και τις περιόδους που υπάρχει έντονη κινητικότητα στα χωράφια. -
αν είμαι μόνος πηγαίνω από Δομοκό εκτός κι αν έχει κακοκαιρία. Γλυτώνω χρήματα και απολαμβάνω και την οδηγηση.Αν υπάρχει και οικογένεια ή φίλοι το αποφεύγω λόγω γκρίνιας αλλά και λόγω επικινδυνότητας.Μου έχει τύχει μια φορά στις ανηφορικές στροφές από Λαμία προς Δοκομό να προσπερνάει χωρίς αύριο ένας από το άλλο ρεύμα πάνω στη στροφή και ο μπροστινός μου να κάνει τρελό ελιγμό κ να τον αποφεύγει στο τσακ. Έσωσε και τη δική του ζωή και τη δική μου που ερχόμουν από πίσω.
-
πράγματι
Πάντα υπάρχει και ο γρήγορος του χωριού.... που ξέρει τη διαδρομή εχει παντρευτεί μία κοπέλα στη λαμία και ανεβοκατεβαίνει συχνά -
Αλλη λεξη είναι η σωστη και όχι ο γρήγορος πες καλυτερα ο μ@λ@κας. Επειδή η γυναικα μου είναι απο την περιοχή εκεί και κατεβαινουμε κάνα 2-3 φορες το χρονο δεν ειναι μονο οι ντόπιοι άλλος και οι διάφοροι περαστικοί κυρίως από πρωτευουσα με μεγαλου κυβισμό αυτοκίνητα που θεωρουν οτι ο δρόμος είναι αττική οδός.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
...πες καλυτερα ο μ@λ@κας....από πρωτευουσα με μεγαλου κυβισμό αυτοκίνητα....Τα ίδια και τα ίδια απωθημένα, λες και τα μικρού κυβισμού και οι επαρχιώτες δεν κάνουν μ@λ@κίες!
-
Εγω έχω μεγάλου κυβισμού και έχω πάει 2 φορες τον τελευταίο χρόνο
Πάντα μικρου΄κυβισμού με προσπερνάνε, ακόμη και μινι βαν
Και δεν ειμαι ο πιο αργός τους χωριού έτσι.
Αρα σκ@τ@ στον εγκέφαλο υπάρχουν και δεν έχουν σχέση με τα κυβικά. Απλά πιστέυουν ότι το αμάξι τους κρατάειΟταν είχα το TAPER δε τολμούσαν με με περάσουν γιατί πραγματικά θεωρούσαν ότι δε θα τους αφήσω
Οτι είμαι ένας από αυτους!!!!! -
**
Δείτε πόσο θα κοστίζουν τα διόδια της διαδρομής Αθήνα – Ιωάννινα!
**Το ταξίδι από τα Γιάννινα προς την Αθήνα, θα συντομεύσει τουλάχιστον κατά μιάμισι ώρα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα γίνεται με ασφάλεια, καθώς η εθνική καρμανιόλα θα αποτελεί παρελθόν.
Οι οδηγοί θα έχουν στην διάθεσή τους, περίπου 400 χιλιόμετρα νέων αυτοκινητοδρόμων (Ιόνια και Ολυμπία) τα οποία θα διανύουν καταβάλλοντας ένα αρκετά υψηλό κόστος.
Το κόστος έχει υπολογιστεί σε περίπου 6,2 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα. Το ύψος των διοδίων που θα πρέπει να καταβάλει κάποιος από την Αθήνα μέχρι τα Γιάννινα υπολογίζεται στα 37 ευρώ!
Από Αθήνα μέχρι Ρίο, το κόστος των διοδίων θα είναι 11,50 ευρώ.
Η χρήση της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου είναι 13,30 ευρώ.
Από το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα τα διόδια θα έχουν κόστος 12 ευρώ.
Από τα Γιάννινα μέχρι το Αντίρριο θα λειτουργήσουν τέσσερις σταθμοί διοδίων.
Δύο από τους τέσσερις θα βρίσκονται στην γεωγραφική ενότητα της Ηπείρου και οι υπόλοιποι στην Αιτωλοακαρνανία.
Σταθμοί διοδίων θα λειτουργούν στο Τέροβο, στο Κομπότι, στο Αγγελόκαστρο και στην Κλόκοβα.Επομένως, το συνολικό κόστος του ταξιδιού Αθήνα – Ιωάννινα θα ανέρχεται στα 36,80 ευρώ.
-
Να αρχίσουμε να ψάχνουμε για παρακάμψεις, δηλαδη για Ιωάννινα... η παλιά διαδρομή θα υπάρχει ;
Προσωπικά βαριέμαι πλέον τον αυτοκινητόδρομο, όταν είμαι μόνος, και προτιμώ τις παρακάμψεις όταν μπορούν να γίνουν με ασφάλεια. Βέβαια, το κακό θα σε βρεί στο πιο απίθανο σημείο. Από Δομοκό φοβόμουν τις στροφές, και μετά το Δομοκό στην ευθεία προς Φάρσαλα μια νταλίκα έχασε τον έλεγχο (τωρα κοιμήθηκε μεσημεριάτικα, είχε αέρα, δεν ξέρω) και παρα λίγο να πέσει πάνω μου. Ευτυχώς το έσωσε.
Ετοιμάστείτε και για τα διόδια στην Εγνατία. Λένε ότι με σα στο 2017 θα υλοποιηθούν αρκετά. -
Είναι προαπαιτουμενα ενόψει παραχώρησης. Έχει ήδη δημοπρατηθεί η κατασκευή τους
-
Διόδια και η χωρα δεν έχει εναλλακτική.
Ουτε σιδηρόδρομο για το αθηνα θεσσαλονίκη δεν έχει φτηνο
Να ειναι ρε παιδί μου 25 ευρω
Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...