-
Κάθε φορά που διαβάζω ένα τόπικ σε διάφορα φορουμ με θεμα τα RX8 ρίχνω το γέλιο της αρκούδας με τις πληροφορίες και μάλιστα με ακράδαντα επιχειρήματα, που δίνουν/γράφουν όλοι οι ΜΗ ιδιοκτήτες RX8 και γνώστες των παλαι ποτέ rx7.
Διάβασα μέχρι και το ότι βρωμάει λάδι η καμπίνα αν το ζορίσεις...Φιλε μου μην το πάρεις...πανε σε ένα αξιόπιστο (γερμανικό/ισπανικό) μπροστοκίνιτο περίπτερο που φτερνίζεται και πέρνει άλογα με ένα χιλιάρικο. Το ρχ8 καίει λάδι, έχει τρελή κατανάλωση, δεν είναι αξιόπιστο, δεν πάει, έιδικά το μικρό που πρέπει να το στροφάρεις για να πάει και ας έχει πιο πολύ ροπή απο το μεγάλο και γενικά είναι για πέταμα, πώς να το κάνουμε. Επίσης αν ψάχνεις για οικονομικό αμάξι πάρε ένα PRIUS, θα κάνεις Αθήνα -Θεσσαλονίκη - Αθήνα με ένα γέμισμα και πορτπαγκαζ μεγάλο έχει και την οικογένεια ολόκληρη την χωράει.
Η εμπειρία του κόσμου πάνω στους wankel και είδικά στους renesis είναι ανάλογη με το ποσοστό αυτοκινήτων που κινούνται με κινητήρα wankel ανα τον κόσμο...1% και πολύ έβαλα...
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Κάθε φορά που διαβάζω ένα τόπικ σε διάφορα φορουμ με θεμα τα RX8 ρίχνω το γέλιο της αρκούδας με τις πληροφορίες και μάλιστα με ακράδαντα επιχειρήματα, που δίνουν/γράφουν όλοι οι ΜΗ ιδιοκτήτες RX8 και γνώστες των παλαι ποτέ rx7.
Διάβασα μέχρι και το ότι βρωμάει λάδι η καμπίνα αν το ζορίσεις...Φιλε μου μην το πάρεις...πανε σε ένα αξιόπιστο (γερμανικό/ισπανικό) μπροστοκίνιτο περίπτερο που φτερνίζεται και πέρνει άλογα με ένα χιλιάρικο. Το ρχ8 καίει λάδι, έχει τρελή κατανάλωση, δεν είναι αξιόπιστο, δεν πάει, έιδικά το μικρό που πρέπει να το στροφάρεις για να πάει και ας έχει πιο πολύ ροπή απο το μεγάλο και γενικά είναι για πέταμα, πώς να το κάνουμε. Επίσης αν ψάχνεις για οικονομικό αμάξι πάρε ένα PRIUS, θα κάνεις Αθήνα -Θεσσαλονίκη - Αθήνα με ένα γέμισμα και πορτπαγκαζ μεγάλο έχει και την οικογένεια ολόκληρη την χωράει.
Η εμπειρία του κόσμου πάνω στους wankel και είδικά στους renesis είναι ανάλογη με το ποσοστό αυτοκινήτων που κινούνται με κινητήρα wankel ανα τον κόσμο...1% και πολύ έβαλα...
Αρα λάθος μας πληροφόρησαν οι προηγούμενοι σε όλα; ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΠΟΛΥ το RX8;
(για αξιοπιστία και μυρωδιά λαδίλας θα συμφωνήσω πως δεν είναι πρόβλημα, αλλά η κατανάλωση, μάλλον έχει αφήσει....εποχή! Γι' αυτό το λόγο οι περισσότεροι τα κοιτάζουν με μισό μάτι και έχουν χαμηλή μεταπώληση.... Αν κάνω λάθος με διορθώνεις εννοείται! )
-
Φιλε μου μην το πάρεις...πανε σε ένα αξιόπιστο (γερμανικό/ισπανικό) μπροστοκίνιτο περίπτερο που φτερνίζεται και πέρνει άλογα με ένα χιλιάρικο.Όταν κάποιος αμφιταλαντεύεται μεταξύ του διαμαντιού που ακούει στο όνομα RX-8 και σε Opel Astra OPC, εσύ θεωρείς ότι τελικά το οκτάρι θα ήταν γι' αυτόν η καλύτερη επιλογή; Εγώ προσωπικά όχι, και γι' αυτό του πρότεινα να μη το πάρει.
Και όλα αυτά χωρίς θα θέλω να θίξω τον δημιουργό του thread. Καθένας, θέτει τα κριτήρια που θέλει ο ίδιος και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Επειδή όμως καταλαβαίνω ότι τα άλογα είναι το πρώτο κριτήριο, γι' αυτό και τον προτρέπω να ψάξει αλλού. Όχι επειδή το RX-8 δεν είναι γρήγορο, αλλά επειδή θεωρώ πως ένα τουρμπίσιο προσθιοκίνητο θα του ταίριαζε περισσότερο.
-
Ρε παιδιά εσείς που έχετε το ρχ8, τι το τόσο ιδιαίτερο και ψαγμένο έχει?
Μιλάω χωρίς καμια δόση ειρωνείας, αλλά ωθούμενος από ειλικρινή περιέργεια ενός μελλοντικού αγοραστή νέου αυτ/του (μέσα στις επιλογές μου ήταν αρχικα και το ρχ8, αλλά το απέρριψα κυρίως για αυτά που λέγονται περί κατανάλωσης κλπ) -
- Εξαιρετική κατανομή μαζών
- Εξαιρετικό στήσιμο ανάρτησης
- Επαναφορά (με πολύ αποτελεσματικό τρόπο) καινοτομιών στη δομή του αμαξώματος
- Μπλοκέ διαφορικό (τόρσεν)
- Έναν εξαιρετικά μικροκαμωμένο κινητήρα, που τοποθετήθηκε χαμηλά και ΠΙΣΩ από τον μπροστινό άξονα (ως εκ τούτου, σε ζύγισμα το αυτοκίνητο είναι ΣΧΕΔΟΝ κεντρομήχανο)
- Χαμηλή τιμή για το τεχνολογικό tour de force που αποτελεί
- Μεταξένια λειτουργία κινητήρα
- Υπέροχο κιβώτιο ταχυτήτων
- Πολύ καλές επιδόσεις
- Πωρωτική οδική συμπεριφορά
- Εξευτελιστικά χαμηλά τέλη κυκλοφορίας
Αλλά, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, επειδή ο κινητήρας του είναι Wankel, χρειάζεται τακτικά συμπλήρωση λαδιών και, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, εξακολουθεί να καίει πολλή βενζίνη. Είναι ένα αυτοκίνητο αυστηρά και μόνο για συνειδητοποιημένους. Αν σου αρέσει να έχεις ένα ξυράφι όπως είναι το RX-8, τρελαίνεσαι να πας με τις πόρτες στα στροφιλίκια και σου περισσεύουν 500 ευρώ το μήνα για βενζίνες και λάδια, πάρτο. Αλλιώς, πήγαινε σε κάτι άλλο που θα το ευχαριστιέσαι χωρίς δισταγμούς. Ξέρω βλέπεις αρκετούς που πήραν το RX-8 και μετά κατέληξαν να το πάνε απελπιστικά αργά, γιατί δεν τους φτάνουν τα λεφτά για τα καύσιμα.
-
Όπως τα παρουσιάζεις ακούγεται όνειρο..
Δυστυχώς δε μου περισσεύουν 500 -
Ένας κάτοχος RX8 ας μας πει πόσα καίει μεικτά και σε πόλη/ταξίδι/γρήγορη βόλτα.
Γιατί το τριγυρίζουμε το θέμα αλλά νούμερα δε βλέπουμε...
-
Ισχύουν όσα προανέφερε ο skullone. Το είχα για περίπου ένα μήνα και σε κάθε βόλτα το 20 € έφευγε αέρα.
Γνωστός μου που επίσης έχει το 230άρι,καθημερινές προτιμάει να κινείται με το Punto Sporting του και το RX8 το έχει να ξεδίνει (ΣΚ και για καμιά βόλτα - στα μεγάλα ταξίδια το σκέφτεται πολύ να το πάρει). Και ο ίδιος είναι ενθουσιασμένος μεν και πορωμένος με το RX8, αλλά για το αρνητικό της κατανάλωσης έχει να το λέει.
-
το είχα και εγώ για ένα διάστημα. πολύ διασκεδαστικό αμάξι, το ευχαριστήθηκα. μόνο το τιμόνι του με 'φόβιζε' στις υψηλές ταχύτητες.
με μεικτή οδήγηση με ένα ντεπόζιτο έκανα 340χλμ περίπου. -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
- Εξαιρετική κατανομή μαζών
- Εξαιρετικό στήσιμο ανάρτησης
- Επαναφορά (με πολύ αποτελεσματικό τρόπο) καινοτομιών στη δομή του αμαξώματος
- Μπλοκέ διαφορικό (τόρσεν)
- Έναν εξαιρετικά μικροκαμωμένο κινητήρα, που τοποθετήθηκε χαμηλά και ΠΙΣΩ από τον μπροστινό άξονα (ως εκ τούτου, σε ζύγισμα το αυτοκίνητο είναι ΣΧΕΔΟΝ κεντρομήχανο)
- Χαμηλή τιμή για το τεχνολογικό tour de force που αποτελεί
- Μεταξένια λειτουργία κινητήρα
- Υπέροχο κιβώτιο ταχυτήτων
- Πολύ καλές επιδόσεις
- Πωρωτική οδική συμπεριφορά
- Εξευτελιστικά χαμηλά τέλη κυκλοφορίας
Αλλά, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, επειδή ο κινητήρας του είναι Wankel, χρειάζεται τακτικά συμπλήρωση λαδιών και, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, εξακολουθεί να καίει πολλή βενζίνη. Είναι ένα αυτοκίνητο αυστηρά και μόνο για συνειδητοποιημένους. Αν σου αρέσει να έχεις ένα ξυράφι όπως είναι το RX-8, τρελαίνεσαι να πας με τις πόρτες στα στροφιλίκια και σου περισσεύουν 500 ευρώ το μήνα για βενζίνες και λάδια, πάρτο. Αλλιώς, πήγαινε σε κάτι άλλο που θα το ευχαριστιέσαι χωρίς δισταγμούς. Ξέρω βλέπεις αρκετούς που πήραν το RX-8 και μετά κατέληξαν να το πάνε απελπιστικά αργά, γιατί δεν τους φτάνουν τα λεφτά για τα καύσιμα.
Kαλα χαλαρωσε λιγο.
πες μου λιγο για το υπεροχο κιβωτιο σε γρηγορη αλλαγη κατα ποσο μπορεις να βαλεις απο 2ρα 5η αντι για 3η, και ο συμπλεκτης του αμαξιου αν ειναι για γρηγορη οδηγηση ή απλα για σπορ βολτες, γιατι γρηγορη αλλαγη ΔΕΝ κανει αργει πολύ.
Τα υπολοιπα περθ καινοτομιων κλπ τα ακουω βερεσε μιας και οσο καινοτομο και αν ειναι εγω συνεχιζω να βγαζω € με το παλιο συστημα!
ΥΓ. το αμαξι μου αρεσει παρα πολύ το εχουν 2 φιλοι (και ο πεταρες ενος τριτου) αλλα μην τρελαθουμε κιολας....αν κατσεις κατω και τα βαλεις λογικα, μονο σαν δευτερο αμαξι μπορει να το αγορασει καποιος. -
[quote='kovathe']Όπως τα παρουσιάζεις ακούγεται όνειρο..
Δυστυχώς δε μου περισσεύουν 500 -
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ για το opel astra GTC 1.6 turbo και οχι για το OPC...
αν βρω type R του 2003 μεχρι 18.000-19000€ το συζηταω...
το opel στα 22.000€ μου δινει σχεδον τα παντα απο εξοπλισμο...
μοτερ πολυ καλο με προοπτικη μεχρι 240-250 αλογα αξιοπιστα και φθηνα,
φρενα εως 312mm εμπρος απο το OPC με μια μικρη αλλαγη και φθηνη στην βαση της δαγκανας του 1.6,
τιμιο και καλη μεταπωληση αυτοκινητο,φθηνη ασφαλεια,σημα και καταναλωση για μεικτη οδηγηση κοντα στα 11L/100km στην πολη...τωρα επειδη δεν ανηκω στους λοιπους χεραδες οι οποιοι στην γελοια ελληνικη ασφαλτο πανε με παντες ολα τα υπεραυτοκινητα με 300+ αλογα ,προτιμω ενα προσθιοκινητο υποστροφικο μιας και τα αγωνιστικα σεμιναρια που εχω κανει ειναι μονο 2 και αυτα στα Μεγαρα!και οχι στην ελληνικη ασφαλτο...
κατα τα αλλα προτιμω να τσεκαρω λαδια μια φορα το μηνα και να κανω πληρες service με 150€ παρα να τσεκαρω μετα απο καθε επαφη του δεικτη στροφων στις 5000σαλ.....
για service του mazda δεν μιλαω πλεον..ειναι ουτοπικο...
τωρα προς το παρον δεινω το astra για δοκιμη...ανοιγματα στον κοφτη στις 7300σαλ για 50km στην εθνικη...αν καψει λαδι του το χαριζω...
αν καταφερει και κανει 5km σε βουνο χωρις αναποδα επειδη ο κωλος δεν κρατιεται με τιποτα παλι του το δινω....
δεν μπορω να χαρω με ασφαλεια την παλια εθνικη αθηνων κορινθου με λαστιχα 3 μηνων...ο κωλος εχει παντα την δικια του γνωμη!!!
τι καμπερ -1,8 μπροστα,τι τα μουτρα 4+ ποντους εμπρος,τιποτα ...μουτρα μονο σε γυαλι ασφαλτο βλεπεις!
αυτα απο εμενα που πηγαινει με την μουρη..και οχι με το πλαι..
παντως το RX 8 βγαινει απο την λιστα εκτος αν καποιος επιχειραματολογησει ικανοποιητικα.. -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
(και ο πεταρες ενος τριτου)Ο ποιος?!
-
Το αμάξι έχει μεγάλη κατανάλωση...σε βενζίνη, τι καταναλώνει όμως ένας TFSI 2λιτρος, εχετε σκεφτεί? Νομίζεται οτι είναι πολύ λιγότερα? Ή με τα 2 λίτρα στα 100χλμ λιγότερης κατανάλωσης σώζεται η κατάσταση? Για την πόλη άστο...εκεί έχουνε μεγάλη διαφορα. Για λάδι για ρωτήστε τους κατόχους s2000 και golfGT και μετά ελάτε να σας πώ για καταναλώσεις λαδιού.
Σε ταξίδι με νορμαλ ρυθμούς (140-150), 4 άτομα και φουλ αποσκευές έκαψε 11,5 - 12,5 λίτρα/100χλμ. Θα μπορούσα να το κάνω να κάψει και 20λίτρα/100χλμ αλλα έκανα ένα ασφαλές ήσυχο απροβλημάτιστο ταξίδι 850χλμ και όχι το πόσο γρήγορα θα κάνω Αθήνα Αλεξανδρούπολη.@opterios: τα σχόλια μου στο προηγούμενο ποστ δεν πήγαιναν σε καμία περίπτωση σε εσένα. Εγώ κατάλαβα πολύ καλά το νόημα του ποστ σου. Ελπίζω να το καταλάβανε και άλλοι.
Ratanplan το κιβωτιάκι του είναι απο τα πιο απολαυστικά στην οδήγηση (ακόμα και το 5αρι) αφού βέβαια ζεσταθούν καλά οι βαλβολίνες...μηπως όταν το οδήγησες αν το οδήγησες πήγες μέχρι το περίπτερο για τσιγάρα και επιστροφή? Προσωπικά δεν έχω χάσει ούτε μία ταχύτητα, είτε αλλάζω στους κόφτες είτε όχι,τον καρπό μου κουνάω μόνο στο ala joystick λεβγιέ του και κουμπώνουν άψογα.
Όποιος ισχυρίζεται οτι είναι ιδανικό για 1ο αμάξι κάνει μεγάλο λάθος. Σε καμία μα καμία περίπτωση αν δεν σου περισσεύουν.
Εκτός αυτού και σε σύγκριση με τα υπόλοιπα hatchback GTi το ρχ8 φτιάχτηκε εξαρχής για αυτό που είναι και όχι για να είναι συμβατό και με μία θείτσα που θέλει ένα 1400αρι, φτιάχτηκε για να έχει τον κινητήρα όσο πιο χαμηλά γίνεται, για να έχει κατανομή βάρους 50/50, για να έχει πολύ καλή αεροδυναμική και όλα όσα ανέφερε ο skullone. Τώρα αν όλα αυτά τα κατάφεραν και μπορούν να χωρέσουν 4 άτομα και τις αποσκευές τους και απο την μία να κάνουνε άνετα ταξίδια (δεν λέω οτι είναι passat) και απο την άλλη να μπορείς να το ρίξεις στην πίστα και να διασκεδάσεις, απο εμένα πέρνουν ένα μεγάλο μπράβο οι άνθρωποι της Μαζντα. Όποιος μπορεί να αντέξει την αυξημένη κατανάλωση το πέρνει όποιος δεν...ας μήν το πάρει. Φθηνό και περισσότερο γκάζι υπάρχει μπόλικο εκεί έξω. Και αν ακολουθείς την μοδα...απο τούρμπο...άφθονα. Σε λίγα χρόνια θα κυκλοφορείς στους δρόμους και θα ακούς μόνο φτερνίσματα...φρρσσστ απο εδώ φρσσστ απο εκεί... και δεν θα ξέρεις αν σε πέρασε EVO ή Clio 1,2Τ...
Α και όσον αφορά τα service του...για ρωτήστε τι έχει δώσει μέχρι τα 30.000χλμ ένας κατοχος Opel Astra 1.4 και τι έχω δώσει εγώ. Να μην ρωτήσουμε καλλίτερα τους κατόχους group VW...
-
RXristos καταρχην η διαδρομη του λεβιε δεν εχει να κανει με το αν ειναι καλο ενα σαζμαν η οχι, αν δεν εχεις χασει ταχυτητα προφανος και δεν κανεις γρηγορες αλλαγες (οταν λεω γρηγορες φαντασου να οδηγεις 10/10) αν παλι επιμενεις μαλλον το δικο σου RX ειναι τελειως διαφορετικο απο ολα τα αλλα. Το προβλημα του για τις γρηγορες αλλαγες βρισκεται στον συμπλεκτη και οχι στο σαζμαν. Σου μιλαω παντα για το 192.
Ειπαμε καλο αμαξι για δευτερο....αλλα και συχνα πυκνα επισκεψεις στην αντιπρωσοπεια, εμενα και οι δυο φιλοι μου με το 192 αλλαξανε καταλυτη μσα στην εγγυηση, και ξανα επισκεψη για αλλαγη προγραμματος στον εγγεφαλο κλπ, ουτε αυτα σου εχουν τυχει ή ακουσει απο κανενα γνωστο σου με RX?
Kid πατερας ρε μαν, αντι για α,ε,α πατησα ε,α,ε
Εντιτ. Ασε που με το αστρα ο ανθρωπος θα πηγαινει πιο γρηγορα σε εθνικες κλπ και θα μπορει να προσπερασει με ασφαλεια γιατι το RX ειναι λιγο κασονι. Σε στροφες σιγουρα υπερεχει εναντι του αστρα, αλλα αν ειναι να δωσει τοσα λεφτα να πληρωνει τοσες βενζινες κλπ για οταν και αν παει να στριψει, ας παρει μεταχειρο με 3κ ενα 13ρι rallye να κανει την καυλα του.
-
Για το Golf GT θα πω που γνωρίζω... Κατανάλωση λαδιού μηδενική για τα πρώτα 12Κ χιλιόμετρα. Μέση κατανάλωση αυτή τη στιγμή 8.6lt/100 (ένδειξη trip computer). Κατανάλωση ταξιδιού (ένδειξη trip computer) από Αθήνα - Ιωάννινα 7.6 lt/100 αν θυμάμαι καλά, ίσως και λίγο παρακάτω ίσως και λίγο παραπάνω... Σίγουρα κάτω από 8lt πάντως. 3 άτομα με αποσκευές. Ταξίδι ήρεμο μεν, αλλά με ανοίγματα όπου έβρισκα χώρο...
Η μέση κατανάλωση ενός GT, δύσκολα θ'ανέβει πάνω από 10lt/100 εκτός αν είσαι συνεχως στην πόλη...
Αλλά ΛΑΘΟΣ είναι να συγκρίνονται αυτά τα δύο IMHO... Καμία μα καμία σχέση, οπότε καμία μα καμία σχέση δεν θα έχει το κόστος συντήρησης και χρήσης... Το ένα είναι γρήγορο οικογενειακό, το άλλο είναι σπορ, που μπορεί να μεταφέρει και μια οικογένεια...
Το πρόβλημα της κατανάλωσης, από ό,τι έχω δει, ακόμη και από κατόχους, είναι υπαρκτό... Ακόμη και σε ταξίδι, έχει κατανάλωση SUV, ενώ στην πόλη μπορεί και να την ξεπερνάει... Αρα, κάνει σαν δεύτερο και όχι σαν κύριο... Αυτό δεν είναι κατά ανάγκην κακό: μπορείς να έχεις ένα μικρό και να το σπας κάθε μέρα στην κίνηση και να έχεις το ΡοΧι για βόλτες και ταξίδια. Ούτως ή άλλως έχει χαμηλά πάγια έξοδα...
Αν του είχαν φερθεί με περισσότερη επιείκια και οι διάφοροι Αυστραλοί , θα ήταν ακόμη καλύτερα τα πράγματα... -
RXristos πολύ καλά τα λέγεις,αν και κάπως ηπιότερη περιγραφή δεν θα έβλαπτε...
Ομολογώ ότι το αυτοκίνητο είναι μέσα στην καρδιά μου,αλλά αναρωτιέμαι αν κάποιος άσχετος περί τα μηχανολογικά (όπως εγώ) θα μπορούσε να τα καταφέρει με τα προβλεπόμενα της συντηρήσεως.
Τί εννοώ:-Λένε για το γεγονός ότι δεν μπορείς να το σβήσεις,και να το ανοίξεις ξανά όταν είναι κρύο (τα λέω σωστά?).
Το λεγόμενο flooding ισχύει το λοιπόν,ή έχει εξαλειφθεί?-Γνωρίζω τη σύσταση περί ελέγχου της στάθμης του λαδιού κάθε 2 γεμίσματα του ρεζερβουάρ...ισχύει τελικά?
Πόση κατανάλωση λαδιού έχει (αν μπορείς δώσε νούνερο πχ500ml κάθε 1000 χλμ)?-Τι λάδι απαιτεί ο κινητήρας?
Παλαιότερα ομιλούσαν περί ορυκτελαίου,τώρα πια?-Τι καταναλώσεις παρουσιάζει στην πόλη,και τι στην γρήγορη οδήγηση (πολύ πάνω από 20lt)?
-Kάθε πότε θέλει service?
Κατά τα λοιπά,το αυτοκίνητο ουδεμία σχέση με μικρομεσαία,μεγαλομεσαία,και λοιπά 'σπορ' hatchbacks.Είναι γνήσιο σπορ κουπέ,το οποίο λόγω ειδικών συνθηκών φορολογίας στη χώρα μας, ευρέθη συχνά σε 'λάθος' χέρια....το αποτέλεσμα είναι να έχει πλημμυρίσει η αγορά από μεταχειρισμένα RX8 ταλαίπωρων ιδιοκτητών, που μάλλον αντελήφθησαν ότι δεν αρκεί το 'κατέχειν' (το εύκολο της εποχής μας),αλλά χρειάζεται και το 'έχειν' για ένα τέτοιο αυτοκίνητο (εδώ αρχίζουν τα 'παλούκια'...)
-
Το αμάξι έχει μεγάλη κατανάλωση...σε βενζίνη, τι καταναλώνει όμως ένας TFSI 2λιτρος, εχετε σκεφτεί? Νομίζεται οτι είναι πολύ λιγότερα? Ή με τα 2 λίτρα στα 100χλμ λιγότερης κατανάλωσης σώζεται η κατάσταση? Για την πόλη άστο...εκεί έχουνε μεγάλη διαφορα. Για λάδι για ρωτήστε τους κατόχους s2000 και golfGT και μετά ελάτε να σας πώ για καταναλώσεις λαδιού.
Σε ταξίδι με νορμαλ ρυθμούς (140-150), 4 άτομα και φουλ αποσκευές έκαψε 11,5 - 12,5 λίτρα/100χλμ. Θα μπορούσα να το κάνω να κάψει και 20λίτρα/100χλμ αλλα έκανα ένα ασφαλές ήσυχο απροβλημάτιστο ταξίδι 850χλμ και όχι το πόσο γρήγορα θα κάνω Αθήνα Αλεξανδρούπολη.RXristos σε αυτό μπορώ να σου πω με σιγουριά πως το GTI είναι απείρως πιο οικονομικό από το RX-8. Σε ταξίδι που γράφεις με νορμάλ ρυθμούς και με την ταχύτητα που αναφέρεσαι, η κατανάλωση είναι αρκετά κάτω από 10λτ/100χλμ (τσεκαρισμένο πολλές φορές). Ενώ κατανάλωση 20λτ/100χλμ δεν έχει φτάσει ποτέ.
Επίσης μέσα στην πόλη το GTI καίει λιγότερο (όπως παραδέχεσαι και εσύ).
-
Rantaplan κασόνι σε σύγκριση με ποιο ASTRA? Ελπίζω να εννοείς το OPC. Με το 1,6Τ όμως? (για το 192 μιλάω πάντα) Απ'οτι φένεται έχεις κάνει και μεγάλο ταξίδι με το RX8 ως οδηγός...
Οτι το Astra θα δουλεύει σε χαμηλότερες στροφές για να πάει γρήγορα, άρα ποιο ήρεμο ταξίδι, είναι γεγονός αλλα και οτι θα πάει και πιο γρήγορα γενικά... ξανασκέψουτο λιγάκι. Δυστυχώς οι δρόμοι έχουν και στροφές...είτε κλειστές είτε ανοιχτές.
Ναι τα περισσότερα τους καταλύτες τους έφτυναν στα 30.000χλμ. Όσον αφορά τον εγκέφαλο είναι απλά updates τα οποία αν τα κάνει έχει καλώς αν όχι δεν χάθηκε και ο κόσμος. Ο αδερφός μου με το Α3 είναι πλέον κολλητός με τους μηχανικούς του Παζαρόπουλου, ναι πρόλαβε απο τον Μαϊο που πήρε το αμάξι να γίνει Επίσης το αμάξι το οδηγώ απο γρήγορα εώς πολύ γρήγορα και μετά απο 30.000χλμ θέλω να πιστεύω οτι τις αλλαγές τις κάνω πολύ γρήγορα και ανάλογα τις συνθήκες, στα κόκκινα, δυστυχώς δεν έχω όργανο που μετράει τους χρόνους αλλαγής, για να σε πείσω οχι τιποτα αλο. Τι συμπλέκτη λές εσύ και τί χάσιμο ταχυτήτων...δεν καταλαβαίνω, εκτός και αν οι φίλοι σου πάνε να σπάσουνε το αμάξι με το που το βγάλουν απο το γκαράζ με κρύες βαλβολίνες. Δεν είναι όμως όλα τα αμάξια που βγαίνουν απο το ίδιο εργοστάσιο 'ίδια'. Μπορεί εμένα να μου 'έκατσε' καλο πράγμα.Ξέρω επίσης οτι το αν είναι κοντές οι διαδρομές δεν σημαίνει οτι είναι καλό ή όχι, σε ευχαριστώ όμως για την επισύμανση, αλλα συμβάλει στην όλη αίσθηση. Δεν λέει να κάνεις σπορ οδήγηση κουνώντας όλο τον ώμο για να αλλάζεις ταχύτητες.Φίλε HighFidelity όσον αφορά την κατανάλωση (βενζίνης) το έφερα σε συγκριση με το TFSI 2,0 (Gti), δεν είμαι παράλογος για να συγκρίνω με το GT.
- Ναι είχανε τέτοιες ιδιοτροπίες αλλα με τα νέα μπουζί και νέα updates στο λογισμικό του εγκέφαλου έχουν περιοριστεί κατα πολύ. Τουλάχιστον εμένα δεν μου έχει τύχει, ποτε μην λές ποτέ όμως. Όποιος όμως πέρνει αυτό το αμάξι χωρίς να ξέρει αυτήν την ιδιοτροπία δεν ξέρει τι πέρνει. Ειχα γνώση όταν το έπερνα.
2)Το λαδι... ανάλογα το σκίσιμο που τρώει όπως είναι λογικό. Εγώ πάνω απο 500ml στα 1300χλμ δεν έχω συμπληρώσει και μπορώ να πώ οτι δεν είμαι απο τους ήρεμους και νομοταγείς οδηγούς.
3)Ναι πέρνει ημισυνθετικό και όχι συνθετικό γιατι θέλει λεπτόρευστο λάδι, το ψεκάζει κατευθείαν πάνω στα μαχαίρια (apex seals). Δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό.
4)Κατανάλωση στην πόλη 15-16l/100χλμ (είπαμε, οι δρόμοι της πόλης δεν το συμπαθούνε και ούτε τους συμπαθεί) 17-18l/100χλμ σε πολύ γρήγορους ρυθμούς εκτός πόλης. Σε νορμάλ ταξίδι με φουλ φορτίο, έγραψα παραπάνω, 12l/100χλμ. - Κάθε 10.000χλμ για μια απλή αλλαγή λαδιών και του φίλτρου λαδιού, (κόστος 67-85ευρώ ανάλογα το συνεργείο)και κάθε 20.000χλμ τα 'μεγάλα'
με κόστος 90-120ευρώ, τουλάχιστον για τα πρώτα 30.000χλμ.
- Ναι είχανε τέτοιες ιδιοτροπίες αλλα με τα νέα μπουζί και νέα updates στο λογισμικό του εγκέφαλου έχουν περιοριστεί κατα πολύ. Τουλάχιστον εμένα δεν μου έχει τύχει, ποτε μην λές ποτέ όμως. Όποιος όμως πέρνει αυτό το αμάξι χωρίς να ξέρει αυτήν την ιδιοτροπία δεν ξέρει τι πέρνει. Ειχα γνώση όταν το έπερνα.
-
Γεγονος ειναι οτι τα ΡΧ, τα φτιάχνουν οι νεφελιμ με ραδιενεργα υλικά απο την Χιροσιμα.
Η κατανάλωση ειναι100-120λτ/100ΚΜ
Η προσθήκη αίματος στν βενζίνη, αυξάνει την απόδωση του βανκέλη............ε να μην πω και εγω καμιά..........
Mazda RX-8 μεταχειρισμένο - Η γνώμη σας?