-
Ευκαιρία! Τρέξτε! Οποίος προλάβει πριν ξαναδιπλασιαστεί η τιμή...
-
να καταθεσω σαν πρωην κατοχος rx8 πως η επισκευη του μοτερ (κατεβασμα, rebuilt) κοστιζε ( το 2012) γύρω στα 1300 ευρω.
δεν μου φανηκαν ποτε πολλα χρηματα στο σκεπτικο του τι αμαξι ειχα και με την χαμηλη του τακτικη συντηρηση.
η αλήθεια είναι ότι οταν έμαθα πως στα 80000 χιλιόμετρα θελω μοτερ πανικοβληθηκα.
στην πάροδο του χρονου αποδαιμονοποιησα το θεμα επισκευη -
να καταθεσω σαν πρωην κατοχος rx8 πως η επισκευη του μοτερ (κατεβασμα, rebuilt) κοστιζε ( το 2012) γύρω στα 1300 ευρω.
δεν μου φανηκαν ποτε πολλα χρηματα στο σκεπτικο του τι αμαξι ειχα και με την χαμηλη του τακτικη συντηρηση.
η αλήθεια είναι ότι οταν έμαθα πως στα 80000 χιλιόμετρα θελω μοτερ πανικοβληθηκα.
στην πάροδο του χρονου αποδαιμονοποιησα το θεμα επισκευηΊσως το πιο χρήσιμο που γράφτηκε στην πρόσφατη κουβέντα. Ωστόσο θα πρέπει να σε ρωτήσω, τα 1.300 ευρώ είναι σε συνεργείο φίλου με τα ανταλλακτικά δικά σου και χωρίς να κόψεις ΦΠΑ; Ή σε κάποιο από τα επίσημα συνεργεία της Mazda με πλήρη παραστατικά;
Γιατί αν μιλάμε για 1300 ευρώ κάθε τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα στο επίσημο δίκτυο, δηλαδή γύρω στα μισά χωρίς απόδειξη σε συνεργείο εκτός επίσημου δικτύου, τότε αλλάζει πλήρως η γνώμη μου για το μοντέλο και πάω αύριο το πρωί να πάρω ένα κι εγώ. Μου φαίνεται πολύ χαμηλό αυτό το κόστος, ακόμα και μόνο για τα ανταλλακτικά. Τόσο θα περίμενα να πηγαίνει η μεγάλη συντήρηση και γύρω στο πεντοχίλιαρο η επισκευή.
-
δεν προλαβα να κανω την ανακατασκευη μοτερ (αφου με προλαβε ο μπεμπης και το εδωσα). αυτο ομως που κανονιζα ομως ηταν σε μη εξουσιοδοτημενο, φανταζομαι με λιγες αποδειξεις κομμενες σε εμπειρο μαστορα της επαρχιας (φλωρινα) στα χρηματα παραπανω. οσον αφορα την τακτικη συντηρηση σε εξουσιοδτημενο (το μακρινο 2008) ειχα δωσει για μεγαλο σερβις (λαδια βαλβολινες κιβωτιου διαφορικου παραφλου τακακια πισω 370 ευρω). για να μην πω για οταν εβαλα αεριο. νομιζα πως πηρα... σουζουκι (τα παραλεω). ομως εκανα 20000 χλμ το χρονο πολη.τωρα κλαιω καθε μερα . αυτα.
-
-
Επειδή τις τελευταίες μέρες μου έχει έρθει πάλι η τρέλα για το συγκεκριμένο κυρίως λόγω mazda (νοσταλγία για japan , απωθημένο το σχήμα του και η ποιότητα του και όχι οι ίπποι του αλλά αυτά τα 2 αρκούν για εμένα) για δεύτερο μεταχειρισμένο συνιστάται τώρα πια ένα μετά το 2008-2009;
-
Να ξέρεις πως αν πάρεις κάποιο που έχει βγάλει άδεια μετά την αλλαγή με βάση τους ρύπους, θα πληρώνεις χοντρά τέλη κάθε χρόνο
-
Ιδανικό όχημα σαββατοκύριακου (αν δε θες απαραίτητα κάμπριο). Τέλη κυκλοφορίας που είναι χαμηλότερα από κάθε άλλο σπορ όχημα, πολύ καλό στήσιμο, χαρά τση πάντας στους ελληνικούς δρόμους. Οπωσδήποτε μικτή ασφάλεια, έχει πολύ ακριβή φανοποιία.
-
Είναι όλα με πεθαμένα μοτέρ. Κάναμε έρευνα αγοράς πρόσφατα και καταλήξαμε σε mx5 NC μπλοκέ 2λιτρο..
-
Επειδή τις τελευταίες μέρες μου έχει έρθει πάλι η τρέλα για το συγκεκριμένο κυρίως λόγω mazda (νοσταλγία για japan , απωθημένο το σχήμα του και η ποιότητα του και όχι οι ίπποι του αλλά αυτά τα 2 αρκούν για εμένα) για δεύτερο μεταχειρισμένο συνιστάται τώρα πια ένα μετά το 2008-2009;
Αυτοκίνητο σαββατοκύριακου όπως είπε και ο φίλος, με απαράδεκτη αξιοπιστία θα προσθέσω εγώ, θα ανοίξεις ιστορίες μαζί του.
Θα πρέπει να το λατρεύεις για να μη το σιχτηριζεις συνέχεια.
-
Αυτοκίνητο σαββατοκύριακου όπως είπε και ο φίλος, με απαράδεκτη αξιοπιστία θα προσθέσω εγώ, θα ανοίξεις ιστορίες μαζί του.
Θα πρέπει να το λατρεύεις για να μη το σιχτηριζεις συνέχεια.
Εκτος απο το μοτερ που καιει λαδι και δεν αντεχει παρα πολλά χιλιαδες χιλιομετρα , τι αλλο προβλημα αξιοπιστιας εχει?
-
Το ότι το μοτέρ του καίει λάδι δεν είναι πρόβλημα. Έτσι είναι κατασκευασμένο να λειτουργεί. Ψεκάζει μικρή ποσότητα λαδιού στον χώρο καύσης για λίπανση.
-
To ξερω Δημητρη. Οπως το οτι 'πεφτει' πιο νωρις το μοτερ του , ειναι δεδομενο εκ κατασκευης, δεν ειναι αστοχια
-
Πάντως για να πάρει κάποιος τέτοιο αυτοκίνητο πρέπει να το ψάξει και να είναι εντελώς συνειδητοποιημένος για το τι παίρνει και τι θα του προσφέρει.
Δεν θα έλεγα πως είναι αναξιόπιστο. Θα έλεγα όμως πως είναι high maintenance. Θέλει πολλή και συγκεκριμένη συντήρηση και χρόνο αυτό το αμάξι για να το χαρείς. Πρέπει να το αποδεχτείς αυτό πριν το αγοράσεις αλλιώς δεν θα το χαρείς ποτέ
-
Θέλει πολλή και συγκεκριμένη συντήρηση και χρόνο αυτό το αμάξι για να το χαρείς.
Δηλαδη τι πολλη συντηρηση θελει?
-
εχω παντως λαλησει, ειναι και ο κορωνης που εχει δυσκολεψει τα πραματα, και δεν βρισκω λογικο ρο χι εφτα να το κανω ριστορ. και δεν δινω λιγα. αλλα ή ειναι σε σχετικα καλη κατασταση αλλα ζητανε ενα τεσλα σε τιμη ή δεν εχει ουτε ενα θολο γνησιο, τα περισσοτερα ειναι σαν σεμενακια ραμμενα. ειναι παθος ομως, παθος.
-
dimitriscsd wrote:
Θέλει πολλή και συγκεκριμένη συντήρηση και χρόνο αυτό το αμάξι για να το χαρείς.
Δηλαδη τι πολλη συντηρηση θελει?
Συχνές αλλαγές λαδιών, premix ευλαβικά, μπουζί καλώδια κτλ. Δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες γιατί τελικά ποτέ δε προχώρησα σε αγορά αλλά κάποια περίοδο που το σκεφτόμουν ψάχτηκα λίγο. Υπάρχουν πολλα στοιχεία online.
Επίσης έχουν παρουσιασττεί και κάποια mods που βελτιώνουν αρκετά κάποια πράγματα.
Υπάρχει μια σειρά επισοδείων σχετικά με ένα rx8 build στο κανάλι The Slip Angle στο youtube. Αρκετά ενδιαφέρουσα ακόμα και απλά για ψυχαγωγία! Την προτείνω σε όλους!
΄Ενα μικρό δείγμα. Έχει πολλά επεισόδια:
Youtube VideoΜιλάμε για αμάξι το οποίο αποτελεί neverending project. Για κάποιον που γουστάρει να ασχολείται αυτό μπορεί να είναι ένα ωραίο hobby ενώ για κάποιον άλλο πονοκέφαλος!
-
Λαδια νομιζω καθε 5,000χλμ και μπουζι καθε 10,000 . Κατι τετοιο νομιζω . Μπουζοκαλωδια, πολλαπαλσιαστες μια φορα θα τα αλλαζεις με τα καλα και τελος . Το premix δεν ειναι απαραιτητο, αλλά καλο κανει
Γενικα εμενα δεν με προβληματιζει η συντηρηση τοσο,οσο η χρηση . Δλδ θελει ζεσταμα, κρυωμα , δεν κανει καλο να κανεις μικρες αποστασεις και να το σβησεις πριν ζεσταθει, να συμπληρωνεις λαδι στο μοτερ και στην βενζινη το 2χρονολαδο. Και καιει και πολυ βενζινη . Ολα αυτα μαζι ειναι κουραστικα. Να το προσεχεις τοσο .....
-
Όλοι οι petroheads εν Ελλάδι σκέφτηκαν κάποια στιγμή ένα rx-8 για weekend car. Με τον κουμπάρο μου ψάχναμε να πάρουμε ένα μαζί, όταν εγώ πούλησα το mx-5, και αυτός ψαχνόταν για opel gt. Τελικά διαβάσαμε τόσα πολλά, που το αποφύγαμε.
1ον δεν υπάρχει ούτε ένα ατρακάριστο και προσεγμένο. Λες και τα έπαιρναν όλοι οι σιδηροφάγοι. Γιατί κανείς στην αρχική αγορά δεν ήξερε τι αγόραζε. Κοιτούσαν άλογα-χαμηλά κυβικά-τετράπορτο και κουκλί.....
2ον ανάθεμα αν μπορεί κάποιος να σου πει ότι η μηχανή είναι ok. Νταξ όλοι μετράνε συμπίεση. Έχω δει όμως αμάξι με σχετικά καλή συμπίεση που σερνόταν. Το γιατί δεν μπορούσε να το απαντήσει κανείς.. Ούτε το ντεμέκ ψαγμένο συνεργείο στη Θεσσαλονικη για βανκελ.
3ον καίει τον πάτο του. Και οκ, μπορεί να μη σε νοιάζει αν το θες για ΣΚ. Αλλά να πας μια εκδρομή, και να κάψεις 3 τεπόζιτα για να πας με normal ταχύτητες, παραπάει.
4ον και σημαντικότερο. Ναι είναι στημένο πολύ καλά. Αλλά είναι ψόφιο. Δηλαδή αν πάρω ένα αμάξι για ΣΚ, που δε με νοιάζει τι καίει, δε με νοιάζει η εκ των πραγματων ιδιαίτερη συντήρηση και προσοχή, δε με νοιάζει το κόστος ανταλλακτικών, δεν δεν δεν.... Ε αυτό το αμάξι θέλω να έχει δύναμη
-
Πώς την έλεγαν αυτή την ταινια;
RUN LOLA RUN !
Mazda RX-8 μεταχειρισμένο - Η γνώμη σας?