-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Φυσικά εκείνη την εποχή οι 4Τ έβγαζαν καλύτερο μεσαίο το...Πριμέρα (το πρώτο)Οι 4Τ έβγαζαν για χρόνια καλύτερο το Χedos 6 το οποίο πράγματι άξιζε τον τίτλο αυτό.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Θυμάμαι καλά εκείνο το τεύχος: Έγραφε στο πάνω μέρος του εξώφυλλου, νομίζω κόκκινο φόντο, λευκά γράμματα, Ο σουμάχερ στη Φερράρι για 40 εκ. δολλάρια. ή κάπως έτσι...
Το τρελό είναι οτι θυμάμαι ΚΑΙ το συγκριτικό που περιγράφεις!
Τελικά πήρες 414?
Ναι και δεν το μετάνιωσα ποτέ, εντάξει δεν ήταν το καλύτερο αυτοκίνητο αλλά τηρουμένων των αναλογιών τα άξιζε τα λεφτά του και δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα
Οι 4Τ έβγαζαν για χρόνια καλύτερο το Χedos 6 το οποίο πράγματι άξιζε τον τίτλο αυτό.
Αλλο ένα αυτοκίνητο που το έθαψε η τοπική αντιπροσωπεία ενώ ήταν πολύύύ μπροστά απο την εποχή του
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Οι 4Τ έβγαζαν για χρόνια καλύτερο το Χedos 6 το οποίο πράγματι άξιζε τον τίτλο αυτό.
Αλλο ένα αυτοκίνητο που το έθαψε η τοπική αντιπροσωπεία ενώ ήταν πολύύύ μπροστά απο την εποχή του
+1
και παρα πολυ ομορφο .ιδιαιτερα σ εκεινο το μωβ-κατι χρωμα -
Να προσθέσω το Mazda6 MPS άλλο ένα μοντέλο το οποίο δεν 'ακούμπησε' καθόλου τα έντυπα, λες και δεν ήταν αυτοκινητάρα.
Σε όλες τις συγκριτικές δοκιμές πάντα οι ανταγωνιστές του (impreza wrx, evo κλπ) έβγαιναν απο πάνω
Πίσσα και πούπουλα ....... -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Να προσθέσω το Mazda6 MPS άλλο ένα μοντέλο το οποίο δεν 'ακούμπησε' καθόλου τα έντυπα, λες και δεν ήταν αυτοκινητάρα.
Σε όλες τις συγκριτικές δοκιμές πάντα οι ανταγωνιστές του (impreza wrx, evo κλπ) έβγαιναν απο πάνω
Πίσσα και πούπουλα .......+1
πραγματι μονο μια φορα ειδα ενα στο δρομο και ποτε δεν ειδα να το προωθουν τα περιοδικα μεσω συγκριτικων κτλ αλλα φταιει και η ΕΛΜΑ οπου το εκρυψε κανονικα απο το κοινο!!! -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Πίσσα και πούπουλα .......μηοως ηταν καλυτεροι του....το mps πιο πολυ gt ειναι
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Πίσσα και πούπουλα .......αυτο που δεν καταλαβε ο κοσμος και δυστυχως (ή μαλλον κακως!) τα περιοδικα ειναι οτι
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ!!!!!
το 6 mps δεν ειναι ραλλυ ρεπλικα, αλλα γρηγορο οικογενειακο με gt κυριως χαρακτηρα
κριμα γιατι και τα κυβικα του ειναι (ή εστω ηταν) καλα για τη χωρα μας
απλα ειδαν 4κινητο οικογενειακο τουρμπο απο την ιαπωνια και αμεσως να το συγκρινουν με το εβο-ειδη
σαν να συγρινουμε Α4 3.2 ή 159 3.2 με evo
-
2200 κεκ ηταν καλα;
-
2.3 (2261 τεσπα) ειναι το μοτερ της μαζντα και πληρωνουν το ιδιο σημα με τα 2λιτρο, στα 2.4 αλλαζει αν θυμαμαι καλα
τωρα οπως εχουν γινει τα πραγματα βεβαια δεν ειναι καλα ουτε τα 2, αλλα τα προηγουμενα χρονια ηταν μια χαρα
-
Γενικά πάντως, ένα πρόβλημα που διακρίνω (και εδώ) είναι ότι πχ δεν συγκρίνουμε το 6MPS με το WRX, γιατί είναι διαφορετικής κατηγορίας... Λάθος κατ' εμέ, μιας και απευθύνονται περίπου στο ίδιο κοινό (γκαζιάρηδες, που μπορεί και να έχουν οικογένεια) και κοστίζουν περίπου τα ίδια λεφτά...
Είναι η ίδια λογική που δεν συγκρίνει πολυμορφικά με SUV, που και τα δύο πάλι απευθύνονται στο ίδιο κοινό (οικογένειες).
Το θέμα που αντιμετωπίζουν πολλοί αγοραστές είναι απλό: Με το Χ ποσό, τι αγοράζω;;;
-
Το Μάζντα κανονικά συγκρίνεται καλύτερα με αυτοκίνητα σαν τη Γκόλφω, όπως εδώ
“Dirty Speed, Done Dirt Cheap'...
-
Καλά το μέγα λάθος της μαμά Μαζντα είναι που αφήνει ακόμα την αντιπροσωπεία στην ΕΛΜΑ. Μακράν η χειρότερη αντιπροσωπεία αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Κανένα σπρώξιμο για τα μοντέλα της. Μόνο το ρχ8 έχει διαφημίσει και αυτού η after sales υποστήριξη είναι για κλάματα. Κάτοχοι κορεάτικων αυτοκινήτων καλύτερη αντιμετώπιση έχουν.
Όσον αφορά το Drive φίλε EDDIE το μεγαλύτερο ποσοστό των αναγνωστών του, το διάβαζαν για τον Πατέλο. Ο Πατέλος ελάχιστα υπολειπόταν σε χρόνους στις Σέρρες από τον Τσιγκρή και προσωπικά ο τρόπος γραφής του μου άρεσε πάρα πολύ. Όπως και αυτός του Ντίνου και του Μιχάλη που έχουν μείνει τώρα στο περιοδικό. Πέρασε μια κρίση και ίσως ακόμα περνάει γιατί έφυγαν πολλοί και σημαντικοί συντάκτες του. Τόσο έργο πρέπει να βγαίνει από πολύ λιγότερα άτομα. Το έχω ακόμα σε εκτίμηση αυτό το περιοδικό γιατι πραγματικά ασχολείται με το αυτοκίνητο και όχι με αεροπλάνα βάρκες οπλικά συστήματα και κουραφέξαλα που μπορούμε να διαβάσουμε απο αντίστοιχο ειδικό τύπο.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Το θέμα που αντιμετωπίζουν πολλοί αγοραστές είναι απλό: Με το Χ ποσό, τι αγοράζω;;;Μεγάλη αλήθεια, πράγματι.
Και μετά μπερδεύουν τα μπούτια τους (είμαι εκεί και ξέρω...) σκεπτόμενοι: 'ωραία, με Χ ποσό παίρνω αυτά... μήπως όμως αξίζει να ξηλωθώ και να βάλω άλλο ένα 1000άρικο για να πάρω ένα από τα άλλα;' -
Δεν έχω δει ότι έχετε γράψει έως τώρα, αλλά είπα να αναφέρω τι μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση τελευταία.
Και στην Ελλάδα και σε Αγγλικά sites που μπορω να διαβάσω, δεν έχω δει πουθενά κανένα αρνητικό σχόλιο για την ΑΣΧΗΜΙΑ του SKODA YETI. Μπορει να γραφουν για ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία ... τους προβολεις, αλλά καμιά κουβέντα ότι μοιάζει με βανάκι για εμπορεύματα. ΕΙδικά οι Άγγλοι που ειρωνεύονται τα πάντα!
Συγκριτικά διαβάστε τι γραφουν για το Hyundai Tuscon και στην Ελλάδα σε άρθρα που παρουσιάζουν το διάδοχο του. Όπου προφανώς στόχος είναι και το να πεισθούν όλοι για την μεγάλη αλλαγή και να πανε στην αγορα του καινούργιου!
-
Αdriver και εγώ αν ήμουν συντάκτης περιοδικού αυτήν την στιγμή θα έγραφα και θετικότατα σχόλια για το YETI αφού εμένα μου αρέσει πάρα πολύ. Για το θέμα ομορφιάς είναι καθαρά θέμα γούστου αυτού που γράφει. Όπως και τον διάδοχο του Τουσόν ειδικά το εσωτερικό του μου άρεσε πάρα πολύ, γιατί να μην το γράψω αφού μου αρέσει?
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Όσον αφορά το Drive φίλε EDDIE το μεγαλύτερο ποσοστό των αναγνωστών του, το διάβαζαν για τον Πατέλο. Ο Πατέλος ελάχιστα υπολειπόταν σε χρόνους στις Σέρρες από τον Τσιγκρή και προσωπικά ο τρόπος γραφής του μου άρεσε πάρα πολύ. Όπως και αυτός του Ντίνου και του Μιχάλη που έχουν μείνει τώρα στο περιοδικό. Πέρασε μια κρίση και ίσως ακόμα περνάει γιατί έφυγαν πολλοί και σημαντικοί συντάκτες του. Τόσο έργο πρέπει να βγαίνει από πολύ λιγότερα άτομα. Το έχω ακόμα σε εκτίμηση αυτό το περιοδικό γιατι πραγματικά ασχολείται με το αυτοκίνητο και όχι με αεροπλάνα βάρκες οπλικά συστήματα και κουραφέξαλα που μπορούμε να διαβάσουμε απο αντίστοιχο ειδικό τύπο.Ο Τσιγκρής πριν 10 χρόνια έβγαζε μάτια με τους χρόνους του σε δημοσιογραφικά ενιαία, όντας πιο γρήγορος ακόμα και από έμπειρους οδηγούς. Ο Πατέλος εκτός από μια τρίτη θέση στα Leon έχει να δείξει εγκαταλείψεις, στούκες και κάτι ωραία οικόπεδα με θέα.
Αν κρίνω πάντως από το fight club του '07 που έβγαλαν πιο γρήγορη την 335 από την Ζ4Μ coupe, τότε μάλλον θα πρεπε να το αφήσουν το θέμα και να πάρουν για την περίσταση κάποιον οδηγό αγώνων (Ο Τσιγκρής τουλάχιστον το λεγε ότι μεγάλωσε-πάχυνε).
Εντελώς ενημερωτικά ο Πατέλος εκδιώχθηκε από το περιοδικό γιατί έδινε στοιχεία, μετρήσεις και άρθρα, ανεπίσημα σε άλλα έντυπα. Τόσο καλός ήταν για το περιοδικό...
Σχετικά με το στυλ δεν λέω ότι δεν ξέρει να γράφει ο άνθρωπος αλλά πολύ βερμπαλισμός ρε παιδάκι μου... Από ένα σημείο και μετά το κανε λύσσα στις σάλτσες το φαί και έγινε μπαρούτι ενώ δεν απέφυγε και την τάση προς την αυτοπροβολή σε τραγικό σημείο ψωνίσματος και καλαμιού. Το να βγαίνει ένας συντάκτης ειδικού τύπου (χωρίς ιδιαίτερες αγωνιστικές περγαμηνές) και να γράφει άρθρα για το πώς θα μας διδάξει (!!!) να γίνουμε οδηγάρες (σαν αυτόν) αγγίζει τα όρια του σουρεαλισμού.
Περί DRIVE είναι μεγάλη η κουβέντα και δεν έχει νόημα να την τραβήξουμε εδώ. -
Δεν κάθισα να συγκρίνω τις ικανότητες του Πατέλου με τον Τσιγκρή σε αγώνες ενιαίου aλλα σε άδεια πίστα και γυρολόγια με αμάξια για τις ανάγκες μετρήσεων ενός περιοδικού και οι οποίες όπως είπα δεν απείχαν απο του Τσιγκρή. Ξέρω πολύ καλά την ιστορία με τον Πατέλο αλλα αυτό δεν μπορεί να αναιρέσει και το καλό που έκανε στο περιοδικό με την γραφή του. Επίσης γιατί η 335 να μήν είναι ποιο γρήγορη από την Ζ4Μ στην πίστα? Επειδή έχει λιγότερα άλογα? Με ποια στοιχεία το αμφισβητείς. Επίσης πολλά αμάξια με κατα πολύ λιγότερα άλογα κάνανε καλύτερους χρόνους. Ναι μπορεί τότε ο Τσιγκρής να ήταν χοντρός και μουδιασμένος αλλά δεν ήταν μόνο για την Ζ4Μ αλλά και για την 335.
-
λες στη bmw να ειναι τοσο στοκοι που να εκαναν μια Μ (πιο σπορ -εξορισμου- μαλιστα μοντελο που ειναι η Ζ4 σε σχεση με την 3αρα) να ειναι πιο αργη απο μια 'απλη' 3αρα?
προφανως δεν ηταν σε θεση να εκμεταλλευτουν τις ικανοτητες τους αυτοκινητου, εγω στη θεση τους δε θα δημοσιευα τετοιο αποτελεσμα
για τον μεσο οδηγο περιμενω η 335 να ειναι πιο γρηγορη και πιο ευκολα εκμεταλλευσιμη, αλλα αν θες να λεγεσαι 'ειδικος τυπος' πρεπει να μπορεις να κανεις κατι καλυτερο απο αυτοοσο για τη γραφη του, θα ξαναβρω αυτο το αρθρο διαμαντι που ειχα βρει μια φορα για το αυτοκινητο μου για να (ξανα)δουμε τινους ειναι η γραφη
ο εντυ πρεπει να θυμαται
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
για τον μεσο οδηγο περιμενω η 335 να ειναι πιο γρηγορη και πιο ευκολα εκμεταλλευσιμη, **αλλα αν θες να λεγεσαι 'ειδικος τυπος' πρεπει να μπορεις να κανεις κατι καλυτερο απο αυτο **
Μεγάλη αλήθεια αυτή αλλά δυστυχώς γεμίσαμε από 'ειδικούς'
-
Μέχρι το 2004 νομίζω το fight club βασιζόταν στους χρόνους και τα σχόλια οδηγών αγώνων (Μοσχούτης, Χατζητσοπάνης, έστω και Σώτος Κοκκίνης -Rχriste μήπως ξέρεις και το στόρυ πίσω από Κοκκίνη-Τσάδαρη-Drive; ). Μετά στρογγυλοκάθησαν όλοι στο καλάμι τους και φυσικά επειδή ήταν ΟΙ χεράδες δεν καταδέχονταν να φέρουν οδηγό αγώνων, οπότε έκαναν μια φιλότιμη προσπάθεια να μας πείσουν ότι η γη είναι τετράγωνη.
Πέρα από αυτό που αναφέρω πιο πάνω είναι πάρα πολλά που μπορεί να πει κάποιος για το συγκεκριμένο περιοδικό και θα ξεφύγουμε πολύ από το θέμα αν τα αναλύσουμε.
Για να μην πιάσουμε και την Ποπάρα...
Αυτή απροπό σε ποιό λαγούμι έχει κρυφτεί τώρα;
Αυτοκινητα που "σπρωχτηκαν" ή "θαφτηκαν" απο τον ειδικο τυπο