-
Προφανώς αναφέρεσαι στην Ford Motors Hellas. Δεν ξέρω αν μπορώ σαν ιδιώτης να τα πάρω από αυτούς όμως...
-
Σιγά μην άλλαζα. ΟΚ δουλεύει το μοτερ. Μετά από 142.000 χιλιόμετρα λογικό είναι να έχει 'πέσει' κάπως η απόδοσή του. Ζημιά δεν έγινε από ότι φαίνεται και το ωστήριο ίσως στρώσει μόνο του. Μια χαρά.
-
ΙΣΩΣ στρώσει με καλύτερα λάδια και πιο τακτικές αλλαγές.
Το καλοκαίρι στο ρελαντί θα χτυπάει περισσότερο. -
Ωστηριο να παθει βλαβη απο υπερστροφια,ουτε 1 στις 1000,ιδιαιτερα οταν το valvetrain μαζι με τους εκκεντροφορους ειναι εργοστασιακα.
Οι πιθανοτητες να προλαβει το πιστονι την βαλβιδα ειναι πολυ περισσοτερες,αν φυσικα αντεξει ο κορμος(πραγμα λιγο σπανιο βεβαια να εμφανισει ζημια μιας και το να στραβωσει βαλβιδα ειναι πιθανοτερο).Τα υδραυλικα ωστηρια δεν αφηνουν τις βαλβιδες ανοιχτες περισσοτερο απο οτι τα μηχανικα μιας και δεν ειναι συμπαγη οποτε και οι πιθανοτητες να χανει βυθισμα η βαλβιδα ειναι σαφως περισσοτερες.Ιδιαιτερα οσο η θερμοκρασια του λαδιου ανεβαινει,τοσο πιο ευκολα συμπιεζεται και το ωστηριο.
Δεν ειναι ικανα να αντεχουν τις δυναμεις που αντεχουν τα μηχανικα(σχεδιασμος ραμπας εκκεντρου) και εχει σαφως πιο μεταβαλλομενη γεωμετρια απο ενα μηχανικο που ειναι εντελως συμπαγες.Σε αυτα που ειπε ο Αντωνης περι βρωμιας,εχει δικιο απλα απο το να μπεις στην διαδικασια να καθαρισεις τα δικα σου,ψαξε για aftermarket(δεν εννοω βελτιωτικα) με αναλογο κοστολογιο.Ακομα και τα πιο ακριβα ωστηρια απο αλλους προμηθευτες,δεν κοστιζουν πανω απο 300-400Ε το σετ των 16(τιμες λιανικης).
Αν δηλαδη δωσεις 100Ε για καθαρισμα και με 200-250Ε παιρνεις καινουργια,κακως το συζηταμε...Περι βολαν,καρφωτων αλλαγων,κλπ,κλπ,αμα δεν προλαβει το συγχρονιζε να κανει την δουλεια του,η προωρη φθορα τους ειναι δεδομενη.
Ακομα και στα dog σασμαν με παρα πολυ σφιχτη κλιμακωση,η χρηση συμπλεκτη βοηθα. -
Θα μπορούσε να βάλει ένα καλό λάδι για Diesel που έχουν ισχυρά καθαριστικά, και μετά από 2 αλλαγές λαδιών να γυρίσει πάλι στο λάδι το δικό του.
-
Να αλλάξει το ένα ωστήριο που χτυπάει,κι αν είναι κοντά στα km να αλλάξει ιμάντα χρονισμού να το κάνει τότε
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Να αλλάξει το ένα ωστήριο που χτυπάει,κι αν είναι κοντά στα km να αλλάξει ιμάντα χρονισμού να το κάνει τότεΠρέπει να περιμένω άλλες 100.000 χιλιόμετρα για αλλαγή ιμάντα...
Δεν υπάρχει λόγος να αλλαχθεί τίποτα αφού το αυτοκίνητο δουλεύει μια χαρά. -
για δοκιμασε να βαλεις ενα καλο αντιτριβικο στα λαδια σου και μετα κανε οτι θες......προτεινω X1R της da vinci με κοστος 25ευρω τα 250ml
εγω το βαζω σε καθε αλλαγη λαδιων παντως και αξιζει τα λεφτα του.... -
Με τέτοιο κόστος δλδ τι κάνει και αξίζει τα λεφτά του;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Με τέτοιο κόστος δλδ τι κάνει και αξίζει τα λεφτά του;δεν φανταζεσαι πως (δεν) θα ακους να δουλευει το μοτερ.....οποιαδηποτε φυσιολογικα χαρχαλεματα εξαφανιζονται δια μαγειας και θα νομιζεις οτι εχεις ραπτομηχανη
το εν λογω αντιτριβικο εχει εφαρμογη σε σασμαν,υδραυλικο τιμονι,κομπρεσερ a/c κτλ
το εχω συζητησει με πολλους μηχανικους και ολοι μου ειπαν οτι μονο κακο δεν κανει αλλα δεν το προτεινουν στον κοσμο για το κοστος του -
Καλά κάνουν και δεν το προτείνουν. Όταν με τακτικές αλλαγές λαδιών οι κινητήρες βγάζουν άνετα 300.000 χλμ τι χρειάζεται το πρόσθετο;
-
Οι απόψεις διίστανται βλέπω. Ο Λεωνίδας, μηχανολόγος γαρ, έχει δίκιο βέβαια σε αυτό που λέει...
-
Eγώ βάζω Motorkote το γνήσιο Αμερικάνικο, μόνο καλά λόγια έχω.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Eγώ βάζω Motorkote το γνήσιο Αμερικάνικο, μόνο καλά λόγια έχω.+1, το είχαμε βάλει πολλοί τότε στο GRC.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Eγώ βάζω Motorkote το γνήσιο Αμερικάνικο, μόνο καλά λόγια έχω.ναι και ειναι πιο γνωστο στην ελλαδα απο το X1R αλλα κανουν εξισου καλη δουλεια,αν δεν το ειχα χρησιμοποιησει ισως και εγω να μην το πιστευα
-
Σε Opel Corsa C με 230,000+ είχε ξεκινήσει στη κρύα εκκίνηση να χτυπάνε ελάχιστα 1-2 λεπτά τα ωστηρια . Οι αλλαγές λαδιών γίνονται βαριά κάθε 8500 χιλιόμετρα. Σετ χρονισμού (καδένα ) έχει αλλάχτει πριν 20,000. Λάδια κινητήρα μπαίνουν 10/40 .
Ήμουν έτοιμος να του ρίξω ένα αντιτριβικο στα λάδια κινητήρα. Τελικά σε μαγαζί μου έδωσε πρόσθετο ειδικό για ωστηρια .
Έχει κάνει μέχρι 300 χιλιόμετρα και δε ακούγεται το πρωί. Θα δείξει η πορεία του -
@margm said in Υδραυλικά Ωστήρια Βαλβίδων:
Λάδια κινητήρα μπαίνουν 10/40 .
Αν ήταν το facelift (twinport) λάδια κινητήρα έπαιρνε 5/30.
-
@leonp said in Υδραυλικά Ωστήρια Βαλβίδων:
ΙΣΩΣ στρώσει με καλύτερα λάδια και πιο τακτικές αλλαγές.
Το καλοκαίρι στο ρελαντί θα χτυπάει περισσότερο.Α ρε Λεωνιδάκο, φίλε μoυ καλέ... καλό αιώνιο ταξίδι!

-
@antonakis said in Υδραυλικά Ωστήρια Βαλβίδων:
@margm said in Υδραυλικά Ωστήρια Βαλβίδων:
Λάδια κινητήρα μπαίνουν 10/40 .
Αν ήταν το facelift (twinport) λάδια κινητήρα έπαιρνε 5/30.
Eιναι 2003 z12xe όχι twinport.
-
Παράξενο, δεν θυμόμουν ότι είχε και αυτό καδένα. Τέσπα. Μάθαμε κάτι και σήμερα.
Υδραυλικά Ωστήρια Βαλβίδων