-
Παντως υπάρχουν και περιπτώσεις που το leasing γίνεται θελκτικό ακόμα και για τον ιδιωτη
Μόνο εαν στην 4ετία την πουλήσεις κάτω από €20.000 (που δεν το πιστεύω με τις τιμές που βλέπω).
-
Ναι μεν αλλά στην τετραετία θα έχει πια βγει νέο μοντέλο και θα έχει βγει και το υβριδικό και θα έχουν πάει στα τάρταρα οι τιμές.
Για να δεις καλύτερα αυτό που λέω δες τιμές σε Ε84 του 2015 και θα καταλαβεις.
Αν το δεις έτσι νομίζω συμφέρει -
Καλησπέρα σε όλους
Ψάχνω το θέμα του leasing για ιδιώτη 2η φορά τώρα αφού μου έκλεψαν το αυτοκίνητο(vw polo 2018) και περιμένω την αποζημίωση.
Δυστυχώς και στις συζητήσεις με γνωστούς και φίλους όλοι απορρίπτουν την κίνηση αυτή χωρίς συγκεκριμένα επιχειρήματα.
Εγώ θα πω πως έχοντας σαν δεδομένο ότι αγοράζεις αυτοκίνητο με δόσεις(48 μήνες) είναι περίπου μια η άλλη με το leasing. Επίσης η άσκηση δεν θα πρέπει να γίνει στον 1 ή στα 2 χρόνια αλλά στο τέλος του 4ου για να μην πω στα 8 χρόνια αν υποθέσουμε ότι νοικιάζεις ξανά. Σίγουρα δεν σε συμφέρει να το αγοράσεις αλλά να ξανανοικιάσεις άλλο μετά.
Στις προσφορές που πήρα από εταρία Leasing, 48μήνες διάρκεια , 15000χλμ(δεν κάνω πολλά), χωρίς προκαταβολή(μόνο 3 μισθώματα εγγύηση) είναι 276 ευρώ. Δηλαδή θα έχω πληρώσει 13.248 στα 4 χρόνια για αυτοκίνητο 23.000.
Εάν το αγόραζα με προκαταβολή 4000 η δόση θα είναι κάτι παραπάνω από 420χ 48μήνες + 360 τέλη κυκλοφορίας + 1040 ασφάλεια(όχι μικτή) αλλά με όλες τις καλύψεις + περίπου 400 ευρώ σε service(και βάζω λίγα) + 350 λάστιχα, κτεο και απρόοπτα δεν βάζω. Επίσης κόστος 400 ευρώ για επέκταση εγγύησης δεν βάζω.
Στα 8 χρόνια θα έχω πληρώσει με το leasing λιγότερα, είναι δεδομένο, και χωρίς να πειράξω το κεφάλαιο μου.
Επίσης αν υποθέσουμε ότι αυτός που το αγόρασε το πουλάει στα 4 χρόνια και παίρνει πίσω ένα ποσό και εγώ επίσης δεν νοικιάζω άλλο, τότε εγώ έχω πληρώσει παραπάνω
-
Στις προσφορές που πήρα από εταρία Leasing, 48μήνες διάρκεια , 15000χλμ(δεν κάνω πολλά), χωρίς προκαταβολή(μόνο 3 μισθώματα εγγύηση) είναι 276 ευρώ. Δηλαδή θα έχω πληρώσει 13.248 στα 4 χρόνια για αυτοκίνητο 23.000.
Ενδιαφέρον, ποιό αυτοκίνητο και από ποια εταιρεία βγαίνει τόσο φτηνά? Γιατί εγώ για όσα έχω πάρει προσφορά (αυτοκίνητα των €22-25.000), βγαίνει περί τα €17-18.000 το κόστος leasing για 4 χρόνια.
-
AUDI A1 (advanced 30) TFSI 116HP.
Επίσης να τονίσω ότι πάντα κοιτάω τις προσφορές. Αν παραγγείλεις άλλο αυτοκίνητο που θες εσύ , εννοείτε ότι θα σου το φέρουν αλλά θα είναι αυξημένο το κόστος λόγο του ότι δεν είναι αυτοκίνητο από μαζική παραγγελία.
-
AUDI A1 (advanced 30) TFSI 116HP.
Επίσης να τονίσω ότι πάντα κοιτάω τις προσφορές. Αν παραγγείλεις άλλο αυτοκίνητο που θες εσύ , εννοείτε ότι θα σου το φέρουν αλλά θα είναι αυξημένο το κόστος λόγο του ότι δεν είναι αυτοκίνητο από μαζική παραγγελία.
Ποια εταιρεία??
-
Δεν θα αναφέρω εταιρία παιδιά. Αλλά 2 είναι οι μεγάλες και έχουν και τις προσφορές στο site τους.
Επίσης να διορθώσω ένα λάθος .Το μηνιαίο κόστος μου είναι 340 που μας κάνει 16.320.
-
Ααα ΟΚ, το €16.000 είναι πιο λογικό σε τιμή €23.000. Εαν αγοράσεις με δόσεις, ίσως να σε συμφέρει, αλλά εαν έχεις τα μετρητά δεν συμφέρει με τίποτα. Χάνεις τουλάχιστον €3.000, μπορεί και περισσότερο.
-
σγα μωρε, ληζπλαν...
διαβαζε ομως με προσοχη τι γραφουν
'Όλες οι αναγραφόμενες τιμές, δεν συμπεριλαμβάνουν τον ΦΠΑ'
δηλαδη σε ολα +24%
...ειδα οτι το καταλαβες μετα...
-
Σε όλα δεν έχετε υπολογίσει και τους τόκους για 4 χρόνια....
Ουσιαστικά παίρνεις ένα δάνειο με υπηρεσίες.
Σαν ιδιώτης συμφέρει το leasing μεταχειρισμένων οχημάτων με εξαγορά στο τέλος.
Και με την λογική ότι το βλέπεις εναλλακτικό της χρηματοδότησης. Μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα (μετρητά με leasing)
-
Σε σχέση με την χρηματοδότηση, ναι τις περισσότερες φορές συμφέρει το leasing (εκτός από κάποια μοντέλα που έχουν μηδενικό ή εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο, π.χ. 2%).
Εμένα με απασχολεί, ως ιδιώτη, εαν με συμφέρει το leasing όταν πουλήσω το Κούγκα και άρα θα έχω κάποια (ή και όλα) μετρητά.
-
Από τις ασκήσεις που έχω κάνει εγώ αν πάρεις ένα αμάξι λιανικής τιμής 22-23000 από τις προσφορές πάντα των λιζινγκ για 48 με 20000 το χρόνο και με τις προκαταβολές που ζητούν και πάρεις το ίδιο αμάξι με δανεισμό από έμπορα με καλό επιτόκιο 6.5 % τελικό σε 48 πάλι μήνες εξόφληση με την ίδια προκαταβολή είναι περίπου μία η άλλη τα κόστη με τη λογική ότι στο τέλος της τετραετίας θα πουλήσεις το αμάξι στην δεύτερη περίπτωση. Εδώ φυσικά παιζει ρόλο η εμπορικότητα του αμαξιού η άσκηση που έκανα ήταν με το ceed 115 πετρέλαιο gt line που έχει 22190 αγορά και με την λογική ότι θα το πουλήσεις 11000 σε 4 χρόνια . Αν τα 11000 γίνουν 13-14 τότε σε συμφέρει η αγορά.
Δλδ στο λιζινγκ συμφέρει να πάρεις μη εμπορικό μοντέλο καθώς ένα φουλ εμπορικό μάλλον σε συμφέρει να το πάρεις με αποπληρωμή σε 4 χρόνια αρκεί να έχεις καλό επιτόκιο . Αν πας 8.5% η πλάστιγγα γέρνει στο λιζινγκ.
-
Μα την εμπορικότητα εξετάζει και μια εταιρεία leasing.
Δύο οχήματα που έχουν την ίδια λιανική τιμή δεν έχουν το ίδιο μίσθωμα (και πίστεψέ με γνωρίζουν την εμπορικότητα και το ρίσκο πολύ καλύτερα από τον καθένα ιδιώτη).
Δεν είναι τυχαίο που ένα όχημα σήμερα αυτόματο κοστίζει λιγότερο σαν μίσθωμα από ένα χειροκίνητο.
Δοκίμασε να πάρεις μία προσφορά για ένα SUV με αντίστοιχα κιβώτια ( πχ skoda Kodiaq) το αυτόματο αν και πιο ακριβό, το μίσθωμα είναι μικρότερο.
Και τελικά είναι εταιρείες... δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα... πρέπει να βγάλουν κέρδος ανάλογα με το ρίσκο που έχουν κάθε φορά.
-
Εγώ έχω παρατηρήσει ότι τα εμπορικά και τα αξιόπιστα αμάξια έχουν πράγματι χαμηλότερα μισθώματα. Αυτό με τα αυτόματα δεν το βλέπω. Παντού που εχω τσεκαρει τα αυτόματα είναι ακριβότερα σταθερά από τα χειροκίνητα.
-
Εγώ έχω παρατηρήσει ότι τα εμπορικά και τα αξιόπιστα αμάξια έχουν πράγματι χαμηλότερα μισθώματα. Αυτό με τα αυτόματα δεν το βλέπω. Παντού που εχω τσεκαρει τα αυτόματα είναι ακριβότερα σταθερά από τα χειροκίνητα.
Συνηθως είναι πιο ακριβά στην αγορά τα αυτόματα.
Τα περισσότερα μοντέλα είναι με leasing πιο φθηνά από αγορά με χρηματοδότηση εκτός αν μιλάμε για κανα άτοκο.
αν έχεις κασέρι και θες να το πετάξεις στο δρόμο μαζί με τους ΜΑΟ ΜΑΟ δικαίωμα σου. Αγόρασε ! -
Αποκλειεται το ληζινγκ να ειναι ποιο φθηνο απο αγορα. Τωρα αν εχει ειδικο επιτοκιο και η χρηματοδοτηση εχει κατι επιτοκια του τυπου 7% τοτε μπορει ισως να βγαινει λιγοτερο το ληζινγκ.
Παιζει και ρολο και ποσα χρηματα εχεις μπροστα και ποσα περιμενεις να παρεις στο μελλον.
-
Tkin73 wrote:
Συνηθως είναι πιο ακριβά στην αγορά τα αυτόματα.
Τα περισσότερα μοντέλα είναι με leasing πιο φθηνά από αγορά με χρηματοδότηση εκτός αν μιλάμε για κανα άτοκο.
αν έχεις κασέρι και θες να το πετάξεις στο δρόμο μαζί με τους ΜΑΟ ΜΑΟ δικαίωμα σου. Αγόρασε !Νομίζω τοποθετηθηκα στο προτελευταίο μου ποστ ποια είναι η άποψη μου για τα λιζινγκ και πότε συμφέρει.
Όσο για το κασέρι κασέρι θες και για να πάρεις και τις 'καλές' προσφορές των λιζινγκ. Συνήθως το 25% . Τώρα αν για εσένα κασέρι είναι μόνο το 100% είναι άλλο ζήτημα.
-
Προφανώς κασέρι είναι να αγοράσεις όλο το αμάξι.
αν μπεις σε λογική χρηματοδότησης καληνύχτα.
υπαρχουν εταιρίες που δεν θέλουν προκαταβολή αναγκαστικά για ληζινγκ όπως η Leaseplan. -
Όχι καληνύχτα ανέφερα πιο πάνω σενάριο χρηματοδότησης για αγορά που συμφέρει έναντι του λιζινγκ σε απόλυτα νούμερα και όσο πιο εμπορικό είναι το μοντέλο τόσο πιο πολύ συμφέρει η αγορά ακόμα και με προκαταβολή μικρή κάτω από 20% αρκεί να μιλάμε για επιτόκια μέχρι 6.5% τελικό.
Αυτό που λες για την leaseplan ισχύει είναι από τις γνωστές που βγάζουν προσφορές που δεν ζητούν το 25% σου δίνουν και επιλογή με 0 προκαταβολή. Γιατί κακά τα ψέματα το μεγαλύτερο ντεσαβανταζ του λιζινγκ όταν κυνηγας τις προσφορές ,που είναι και τα μόνα σενάρια που έχουν νόημα στην Ελλάδα, είναι ότι κάθε 4 χρόνια μένεις χωρίς αμάξι και πρέπει να εκταμιευεις το 25% της αξίας του επόμενου.
-
αν έχεις κασέρι και θες να το πετάξεις στο δρόμο μαζί με τους ΜΑΟ ΜΑΟ δικαίωμα σου. Αγόρασε !
Γιατί στο leasing δεν δίνεις λεφτά, στο χαρίζουν? Απλά τα δίνεις με τον μήνα....στο τέλος των 48 μηνών έχεις πετάξει πιο πολλά λεφτά στο δρόμο! Μιλάμε για ιδιώτη πάντα...όχι Ε.Ε.
ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing