-
Μιλώντας σαν ΕΕ δεν μου ειναι ξεκάθαρα ποια είναι τα οφέλη σε σχέση με μια κανονική αγορά με δόσεις από αντιπροσωπεία. Δεν μιλάμε για μεγάλες εταιρείες αλλά για προσωπική. Η λογίστρια μου χωρίς να μπαίνει σε λεπτομέρειες μου είπε φορολογικά δεν κερδίζω κάτι.
Σαν μισθωτός δεν το συζητώ καν. Το μόνο κέρδος είναι ότι δεν φορτωνεσαι το αμάξι αλλά το πληρώνεις ακριβά. Αγοράζεις χωρίς εκπτώσεις έχεις περιορισμό χλμ πληρώνεις υποχρεωτικά μικτή δεν ελέγχεις την συντήρηση δεν βάζεις ότι λάστιχα γουστάρεις την παραμικρή γρατζουνιά να κάνεις πρέπει να την δηλώνεις και να την πληρώνεις άμεσα κοκ, πληρώνεις τα σέρβις τα λάστιχα και τα τέλη με τον μήνα μεν , αλλά με τόκο δε γιατί όλες οι δόσεις επιμεριζουν τόκους δανείου.
-
Οκ σημαντικό αυτό αλλά προσωπικά 20 χρόνια με αμάξι 10 μέρες έμεινα αναγκαστικά χωρίς αμάξι λόγω ακινητοποιήσης παρά τα πολλά καθημερινά μου χλμ όλα αυτά τα χρόνια και βολευτηκα κάπως
-
Πιστευω οτι απο οικονομικης αποψης το ιδανικο ειναι να αγορασεις αυτοκινητο με προκαταβολη + ατοκες δοσεις και 5ετη εγγυηση
Απο εκει και περα,το leasing ειναι ενα εργαλειο ξεγνοιασιας που αφορα εταιρειες που δεν θελουν να δαπανουν χρονο σε διαχειριση αυτοκινητων (αγορασε,πουλα,φτιαξε)
-
Δυστυχώς ούτε πραγματικά άτοκες δόσεις υπάρχουν στην αγορά. Είναι μάρκετινγκ. Όταν βγάζουν άτοκες δόσεις η τιμή εκκίνησης αγορας είναι η υψηλότερη δυνατή μη ρεαλιστική τιμή καταλόγου που πρακτικά ψωνίζουν μόνο όσοι δεν ενδιαφέρονται για την τιμή και αγοράζουνν όσο όσο. Όταν σου βγάζουν άτοκη χρηματοδότηση το ποσό που διαιρούν πχ δια 36 έχει τόκο!
Τώρα αν μιλάμε για προκαταβολή 50% ναι εκεί όντως και θα βρεις άτοκη χρηματοδότηση λογικά.
-
ομιλειτε για μαγαζα
πρεπει να ζησουν
πρακτικα στο ληζινγκ υπολογιστε οτι δουλευουν με ενα 3-5% κερδος και αναλογα και οι αντιπροσωπειες. ειτε απο τιμες πωλησης ειτε απο αποδοσεις κεφαλαιου
δεν υπαρχουν ευκαιριες, δεν ειναι οπως σε ρουχοπαπουτσα με περιθωρια 200-300%
ληζινγκ συμφερει αν ειναι εε ή εταιρεια, οταν πραγματικα τα δηλωνεις ολα και εχεις να πληρωσεις αρκετο φορο.
στην εταιρεια με 29+3+15+9+38+3 οπως ηταν με τον αληταλεξη συνεφερε τα μαλα το ληζ, αν και δημιουργουσε προβλημα στους χρηστες που επρεπε να βοηθησεις με ενα +2% στο κοστος του ληζ
τωρα και με το κουλι-ο με 24+2,5+5+7+30+3 μαλλον και επισης συμφερει. αργοτερα βλεπουμε
-
Το κρυφο οφελος του leasing ειναι οτι εχεις παντα αυτοκινητο διαθεσιμο,ειτε το κανεις σμπαραλια,ειτε εχει βλαβη.
Για ενα επαγγελματια αυτο μπορει να ειναι πολυ σημαντικο
Σωστά. Για αυτό έγραψα ότι δεν συμφέρει τους μισθωτούς και ότι:
Πληρώνεις μια σχετική 'ανεμελιά', πάρα πολύ ακριβά.
Γιατί και ιδιώτης να είσαι χωρίς leasing, στην μεν σοβαρή βλάβη μπορείς να πάρεις αυτοκίνητο αντικατάστασης (προσωπικά πάντα έπαιρνα), στα δε σμπαράλια νοικιάζειw με €15-20/ημέρα, πάλι φτηνότερα βγαίνει από το κόστος του Leasing.
-
εχω να πω τα εξης για να βοηθησω την συζητηση
-
εσεις που εχετε τα μετρητα να αγοραστε το αυτοκινητο δεν θα εχετε και προβλημα να δωστε και μεγαλη προκαταβολη για να πεσει το μισθωμα στα 50 ευρω τον μηνα....
-
εσεις που πιστευεται οτι εχετε καλυτερη τυχη να αγοραστε το αυτοκινητο φτηνοτερα απο την τιμη που το αγοραζουν οι εταορειες leasing με ετησιες αγορες 3,000-8,000 τον χρονο, να πατε να αναλαβετε το Τμημα Αγορων τους, και καλη τυχη
-
εσεις που πιστευεται οτι θα ασφαλιστε πιο φτηνα το αυτοκινητο σας απο αυτους που ασφαλιζουν 10,000+ αυτοκινητα, ελπιζω ηδη να δουλευεται ως Ασφαλιστες και να εχετε ηδη πλουτισει, & καλυπτετε το (1) ανωτερω...
και παει λεγοντας....
με αλλα λογια... Βεβαιως κι συμφερει αγαπητε μου Ιδιωτη, να παρεις το αυτοκινητο σου με ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ, και να φτιαξεις ενα πακετο απο Υπηρεσιες οπως το θελεις με ενα καλο κοστος. Το μεγαλο θεμα ειναι αν θα σε θελουν οι εταιρειες Χρονομισθωσης.... (λεγεται σε απταιστα αγγλικα 'ρίσκ μανατζμεντ')
-
-
Το λήζινγκ όπως και πολλά άλλα θέματα στην χώρα μας εξαρτώνται από την φορολογική πολιτική . Αυτή την περίοδο δεν είναι καλή ούτε για ιδιώτες , ούτε για ελεύθερους επαγγελματίες .
Τώρα το αν μας θέλουν οι εταιρείες λήζινγκ , νομίζω ότι μας θέλουν και αυτές όπως και οι αντιπροσωπείες που πουλάνε με τραπεζικό δανεισμό .
Αλλωστε οι εταιρείες λήζινγκ δεν έχουν και μεγάλο ρίσκο , αφού το αμάξι δεν περνάει στο όνομα του χρήστη .
Η ουσία είναι ότι όσο δεν εκπίπτει ο ΦΠΑ του μισθώματος , τα λεφτά είναι πάρα πολλά για λήζινγκ και με την απαξίωση που χρεώνουν στον μισθωτή , σε σχέση με τις τιμές που πουλάνε τα μτχ αμάξια οι ίδιες μετά .
Και επειδή διαπίστωσα κάποια έπαρση και εξυπναδούλες , να θυμίσω ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα αμάξια λήζινγκ δεν περνάνε ΚΤΕΟ κάθε 1-2 χρόνια όπως θα έπρεπε ως επαγγελματικά αμάξια από την αρχή , αλλά πάνε στην 4ετία , που σημαίνει ότι όταν βγαίνουν να πουληθούν ΔΕΝ ξέρουμε τι χλμ έχουν κάνει αφού το σέρβις γίνεται και εκτός της αντιπροσωπείας .
Απλά και μόνο για την έπαρση και να καταλάβουν κάποιοι ότι αυτοί που μπορούν να δώσουν αρκετές χιλιάδες € για αμάξι , σίγουρα δεν είναι ανόητοι .
-
Αλλωστε οι εταιρείες λήζινγκ δεν έχουν και μεγάλο ρίσκο , αφού το αμάξι δεν περνάει στο όνομα του χρήστη .
Ναι αλλα το αυτοκινητο ως περιουσιακο στοιχειο απαξιωνεται τρελα,δεν ειναι σαν τα ακινητα.
Γυριζεις το κλειδι και εχει χαθει το 15% της αξιας με το καλημερα,μεχρι να πας και καπου και να γυρισεις εχει φτασει 30%,κι αυτα αν δεν εχει βγει νεο μοντελο εντωμεταξυ οποτε βαλε κι αλλο
-
-
εσεις που εχετε τα μετρητα να αγοραστε το αυτοκινητο δεν θα εχετε και προβλημα να δωστε και μεγαλη προκαταβολη για να πεσει το μισθωμα στα 50 ευρω τον μηνα....
-
εσεις που πιστευεται οτι εχετε καλυτερη τυχη να αγοραστε το αυτοκινητο φτηνοτερα απο την τιμη που το αγοραζουν οι εταορειες leasing με ετησιες αγορες 3,000-8,000 τον χρονο, να πατε να αναλαβετε το Τμημα Αγορων τους, και καλη τυχη
-
εσεις που πιστευεται οτι θα ασφαλιστε πιο φτηνα το αυτοκινητο σας απο αυτους που ασφαλιζουν 10,000+ αυτοκινητα, ελπιζω ηδη να δουλευεται ως Ασφαλιστες και να εχετε ηδη πλουτισει, & καλυπτετε το (1) ανωτερω...
και παει λεγοντας....
με αλλα λογια... Βεβαιως κι συμφερει αγαπητε μου Ιδιωτη, να παρεις το αυτοκινητο σου με ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ, και να φτιαξεις ενα πακετο απο Υπηρεσιες οπως το θελεις με ενα καλο κοστος. Το μεγαλο θεμα ειναι αν θα σε θελουν οι εταιρειες Χρονομισθωσης.... (λεγεται σε απταιστα αγγλικα 'ρίσκ μανατζμεντ')
Δεν θα σχολιάσω το ύφος και τόνο γραφής, που είναι παράδεκτα αμφότερα...να μας πείτε σε ποια εταιρεία εργάζεσται, να την αποφύγουμε εαν έχει τέτοιους υπαλλήλους.
-
Εαν έχω τα χρήματα, γιατί να πληρώνω μίσθωμα? Για να βγάζετε εσείς χρήματα?
-
Σωστό αυτό. Σαφώς και αγοράζεται φτηνότερα από τον ιδιώτη. Αλλά αφού αγοράζεται τόσο φτηνά, για΄τι πουλάτε τόσο ακριβά?
-
Εφόσον έχετε τόσο φτηνά ασφάλιστρα, γιατί τα χρεώνεται πανάκριβα?
Πως ακριβώς συμφέρει τον 'αγαπητό ιδιώτη' το leasing, όταν στην 4ετία για ένα αυτοκίνητο των €25.000 θα πληρώσει συνολικά €6-8.000 περισσότερα χρήματα? Και πρίν διβάσω άλλες 'εξυπνάδες', εννοώ τλεικό κόστος, στην περίπτωση αγοράς με πώληση αυτοκινήτου στην 4ετία ενώ στο leasing με την επιστροφή του αυτοκινήτου.
Σαφώς και θέλουν πελάτες οι εταιρείες leasing....όπως και οι τράπεζες (δούλευα σε αυτές 15 χρόνια).
-
-
- εσεις που εχετε τα μετρητα να αγοραστε το αυτοκινητο δεν θα εχετε και προβλημα να δωστε και μεγαλη προκαταβολη για να πεσει το μισθωμα στα 50 ευρω τον μηνα....
- εσεις που πιστευεται οτι εχετε καλυτερη τυχη να αγοραστε το αυτοκινητο φτηνοτερα απο την τιμη που το αγοραζουν οι εταορειες leasing με ετησιες αγορες 3,000-8,000 τον χρονο, να πατε να αναλαβετε το Τμημα Αγορων τους, και καλη τυχη
- εσεις που πιστευεται οτι θα ασφαλιστε πιο φτηνα το αυτοκινητο σας απο αυτους που ασφαλιζουν 10,000+ αυτοκινητα, ελπιζω ηδη να δουλευεται ως Ασφαλιστες και να εχετε ηδη πλουτισει, & καλυπτετε το (1) ανωτερω...
και παει λεγοντας....
Εσεις καλά τα λέτε στη θεωρία! Αλλά στην πράξη δεν είναι έτσι γιατι και οι τιμές που βλέπουμε στα αυτοκινητα δεν είναι ιδιαίτερες προσφορές και οι τιμές ασφαλιστρων (και δη οι λεπτομέρειες στις καλύψεις) δεν είναι και τόσο φθηνές όσο λετε.... Θελουν δουλειά πολύ ακόμα τα πακέτα
-
Τίγρη δεν βλέπω αυτή την απαξίωση που λες στις τιμές των μτχ των εταιρειών λήζινγκ .
Το αντίθετο βλέπω . Πολύ υψηλές τιμές για τέτοια χρήση που έχουν αυτά τα αμάξια και πιθανότατα και τόσους πολλούς οδηγούς .
-
Τίγρη δεν βλέπω αυτή την απαξίωση που λες στις τιμές των μτχ των εταιρειών λήζινγκ .
Το αντίθετο βλέπω . Πολύ υψηλές τιμές για τέτοια χρήση που έχουν αυτά τα αμάξια και πιθανότατα και τόσους πολλούς οδηγούς .
Δεν εχω καταφερει ποτε να αγορασω τετοιο αυτοκινητο,δεν ξερω σε ποιους τα πουλανε
Κατι yaris που εχουν γυρισει την Αττικη ολη 100 φορες και εχουν τρακαρει 50 φορες και τα πουλανε κατι λιγοτερο απο καινουρια
-
ΟΚ... θα δεχτω οτι τα σχολια μου ηταν καπως καυστικα και το υφος μου ηταν δεικτικο.** Αλλα ηταν απολυτα σωστα επι της ουσιας**. Θα αναφερω 3 παραμετρους 'κοστους' (σε 3 ξεχωριστα σχολια) οπου συχνα ο Μεσος Ιδιωτης θεωρει οτι θα εχει φτηνοτερο κοστος απο τις Leasing Εταιρειες.
1.** ΜΕΤΡΗTA αλλως 'CASH is KING'**: Εχω απολυτα καταλαβει οτι ο Ιδιωτης (αλλα ακομα και ο Γιατρος, Αρχιτεκτονας, Μηχανικος) θεωρει οτι ΔΕΝ εχει αυτο που λενε στο εμποριο 'Κοστος Χρηματος'. Δηλαδη => '...αμα εχω το χρημα για το αμαξι τι μου λες εσυ για δοσεις και (υποπτα υψηλα) τοκους..'??? Για αυτο τον λογο, και εφοσον δεν υπαρχει εναλλακτικη επιλογη/αναγκη για την χρηση των διαθεσιμων μετρητων, πρότεινα να δωθουν τα μετρητα για την αγορα του αυτοκινητου στην εταιρεια Leasing, ετσι ΔΕΝ θα χρεωθουν τοκοι. Εαν δε, εχει ο Ιδιωτης σκοπο να 'αλλαζει' αμαξι καθε 4-5 χρονια, δεν θα χρειαστει να δωσει ΟΛΗ την αξια του καινουργιου αλλα μονο ενα μερος αυτου, κατι που δεν μπορει να συμφωνησει με τον Ντηλερ. Αρα μπορει να παρει το αυτοκινητο καινουργιο με ΛΙΓΟΤΕΡΑ μετρητα απο οσα θα δωσει στον Ντηλερ. Εαν ομως πιστευει ο Ιδιωτης οτι μπορει να το μεταπουλησει 5 χρονια αργοτερα και καλυτερα, τοτε μπορει να το ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ σε προσυμφωνημενη τιμη απο την Εταιρεια Leasing και ετσι να μην δωσει ουτε δραχμη πανω απο οσα θα εδινε στον Ντηλερ. Θα ελεγα επιπλεον να μην κανει τιποτα απο τα παραπανω εαν ΔΕΝ εχει εξασφαλισει απο την Εταιρεια Leasing οτι σε καθε περιπτωση το αγοραζει και ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ απο τον Ντηλερ. Αυτο ειναι και το ευκολο, αφου οι εταιρειες εχουν περιπου 5-10% μεγαλυτερη εκπτωση απο τον Ιδιωτη και βεβαια θα κρατησουν ενα μερος για αυτες και θα δωσουν και ενα μερος επιπλεον στον Ιδιωτη , Αρα ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ θα βγουν τελικα κερδισμενοι.
-
συνεχεια απο προυγουμενο σχολιο....
- ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ: Ειναι αληθεια οτι το 90% των ιδιωτικων αυτοκινητων εχει μονο την υποχρεωτικη κατα τον Νομο Ασφαλιση. Ητοι Αστικη Ευθυνη. Συνηθως σε αυτην 'κολλαει' ο Ασφαλιστης και μια 'Κλοπης' (οχι πολυ συχνα καθως σαν να πολυ-αυξηθηκαν τα τελευταια χρονια οι Κλοπες) ή πιο ευκολα μια 'Θραυση Υαλων'. Αυτο που ΔΕΝ εχει ως 'δωρο' ειναι οι Ιδιες Ζημιες. Και εδω μιλαμε για μια ΣΟΒΑΡΗ πιθανοτητα να συμβει τουλαχιστον 2 φορες στην 4ετια αν οχι καθε ετος. Και ειναι λαθος να αναφερομαστε μονο στις μεγαλες στουκες. Τι θα γινει με εκεινο το γρατζουνια στο ολοκαινουργιο αμαξι που την ειδες το πρωι που κατεβηκες να φυγεις? Εκεινο το 'οχι ρε γα@@το δεν σας ειδα...' οταν καπως λιγο πιο γρηγορα πήγαινες στην βροχη και στουκαρες τον απο δεξια ερχομενο? Εκεινο το φρεναρισμα τελευταιας στιγμηςμε το 'μπαμ' αμεσως μετα διοτι ο μπροστινός το 'κολλησε' αποτομα και εμεις ακουγαμε στο ΣΠΟΡ FM την Ομαδαρα μας...κοκ. Εδω λοιπον οι εταιρειες Leasing σε καλυπτουν απο τον κινδυνο αυτο. Αν πιστευει ο Ιδιωτης οτι ΔΕΝ εχει ρισκο, τοτε θα πρεπει να δωσει αναλογες εξασφαλισεις οτι οταν γινει το κακο δεν θα δωσει το τιμονακι στην εταιρεια και θα την κανει με ενα '...συγνωμη ρε παιδια συμβαινουν και αυτα...'. Και βεβαια οπως καποιοι εγραψαν σωστα σε σχολια τους η Leasing εταιρεια θα δωσει και δωρεαν ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ακομα και αν το αμαξι το καναμε λιαδα στην στουκα... ΚΑι βεβαια οι καλυψεις συνεχιζονται με ζημιες απο χαλαζια, πλημμύρες, διαδηλωσεις μολοτωφ, τζαμια, διαρηξη κλπ κλπ. Απο ολα αυτα ΤΙΠΟΤΑ δεν 'κοστολογει' ο Ιδιωτης που μονο βλεπει ενα 'βαρυ Μισθωμα' ενω η Anytime στο TV (λεει) '126 ευρουλινια το 6μηνο και καθαρισες'. Μα σοβαρα τωρα..????
-
συνεχεια απο το δευτερο σχετικο σχολιο (και τελειωνω) !!! (επιτελους ανεφωνησαν ολοι!)
3. ΜΑ ΟΙ LEASING ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΧΡΥΣΑΦΙ: Αυτο ειναι σαφως υπρβολη. Το κοστος συντηρησης που εχουν οι εταιρειες Leasing ειναι τουλαχιστον 25% φτηνοτερο απο αυτο που θα χρεωνε μια αντιπροσωπεια για τις ιδιες εργασιες σε Ιδιωτη. Το λαθος που συνηθως γινεται απο τον Μεσο Ιδιωτη ειναι οτι ενω η εταιρεια Leasing κοστολογει **το συνολο **των ζημιων/βλαβων και τακτικων σερβις που θα κανει το αυτοκινητο σε πχ. 5 χρονια ή 100,000 χλμ συνυπολογίζοντας τα 'εγγυησημα', ο Ιδιωτης 'κοστολογει' στο μυαλο του τα λαδια και φιλτρα. Σου λεει =>σερβις ανα 30,000 χλμ αρα 3 Χ λαδια με φιλτρο λαδιου και αντε και ενα σετ λαστιχακια. Τουτεστην 3 Χ 100 ευρω συν 400€ τα λαστιχα? Αρα ουτε 800 ευρω καλα - καλα για 5 χρονια... Τυχον αλλες βλαβες θα ειναι στην εγγυηση (ποια? την 3ετη ή την 2ετη, ¨η την 5ετη?). Εδω ειναι που οταν μεινουμε απο μπαταρια στα 2 χρονια πανε τα 60€. Οταν θα ερθει η ωρα για τακακια και μπρος δισκους στα 40-50,000 πανε αλλα 350+€. Και μην τυχει δισκο/πλατω ή δευτερο σετ ελαστικων.. κοκ. Και ξαφνικα στην πραξη το κοστος μαζευεται και ειναι ατελειωτο. Βεβαια εαν πιστευετε οτι τα παραπανω ειναι εικασίες, οι εταιρειςσ Leasing μπορουνε να σας προσφερουν μονο ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ και τα αλλα οταν προκυψουν, εαν προκυψουν. Αρα να μειωστε σημαντικα αυτο το μηνιαιο κονδυλι αναλαμβάνοντας ομως το σχετικο ρισκο οπως θα τα ειχετε εαν αγοαζατε εσεις το αυτοκινητο. Τωρα γιατι αυτο το σερβις μπορει να γινει φτηνοτερα? Κοιταξτε με τι λυσα πολεμησαν οι Κατασκευαστες να μην περασει η γνωστη σαν Block Exemption Οδηγια της ΕΕ οπου επετρεπε να γινετε το σερβις σε οχι 'Εξουσιοδοτημενα Συνεργεια' αλλα σε αλλα εκτος δικτυου οπου ομως θα χρησιμοποιούνται 'ανταλλακτικα αντιστοιχης ποιοτητας - εφαμιλα' ωστε να μην ακυρώνεται η Εγγυηση. Ε... κατι μαθανε και οι Εταιρειες Leasing καλα...
αυτα...
-
Ρε συ μοιαζεις θυμωμενος.....χαλαρωσε....
Οντως χρειαζομαστε τη βοηθεια σου να καταλαβουμε αλλα εσυ επικαλείσαι υπερβολικα το θυμικο και δημιουργεις εντονως αντανακλαστικα λογικης...
πιστεψε με ξερω πολυ καλα τι σου λεω.
Τσπ
Εγω δεν καταλαβα κατι....εκει στο κερδος του αγοραστη ιδιωτη απο την εκπτωση του 5-10% και την μεταπωλητικη αξια...
Εσας ποια τα περιθωρια κερδους σας ανα αυτοκινητο;;;;;
Δηλαδη εχετε συμβολαια πωλησεων των μεταχειρησμενων σε συγκεκριμενες τιμες, και δη υψηλοτερες του μ. ορου αγορας;;;
Εχει ζουμακι εδω....
-
'οχι αγαπητε μου Lap δεν ειμαι καθολου θυμωμενος και ειμαι και χαλαρος..... ζζζζζζ... Ξυπνα ρεεεε !!!
Οκ εδω ειμαστε! Λοιπον το πρωτο σχετικα με την εκπτωση κλπ. Οταν ενας Ιδιωτης αγοραζει εν αυτοκινητο ο Ντηλερ κανει καποια εκπτωση απο τα περιθωρια του. Συνηθως αυτη ειναι 1-2 % (δεν εχει και πολλα για να μοιρασει) . Καποια επισης εκπτωση δινεται με την μορφη 'δωρου' πχ δωρο το μεταλλικό χρωμα αξιας 500 €. κοκ. Στην πραξη αγοραζεις ενα αυτοκινητο 15,000 ΛΤ με τα εξτρα και δινεις τελικα καπου 14,000 αντε 13,800 με τα 'δωρα'. Οι Εταιρεις Leasing εχουν εκπτωσεις απο τα ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ. Σε ενα αμαξι οπου η ΛΤ και Εξτρας ειναι 15,000 οι εκπτωσεις τους μπορει να ειναι και 2,500 ή και 3,000 ευρω. Αρα θα 'δωσουν' μεσα απο την κοστολογηση στον Πελατη 500-800 € παραπανω απο αυτο που αυτος φαινεται να παιρνει, και θα κρατησουν για την παρτη τους τα υπολοιπο. Οχι και ασχημα για αρχη! Εδω και οι δυο ομως βγηκαν κερδισμενοι...
Για το αλλο ερωτημα. Τα Συμβολαια Μισθωσης μπορει να εχουν Προσυμφωνημενη Τιμη Εξαγορας με τον Πελατη/Μισθωτη. πχ για το παραπανω αυτοκινητο μπορει να εχει συμφωνηθει να εξαγορασθει στα 1,500€ στα 5 ετη. Αυτο σημαινει οτι ο Πελατης θα πληρωσει τα 15,000ΛΤ-2,500(εκπτωση που εχει η Εταιρεια)=12,500€ σε 61 δοσεις (αν ειναι 5ετια) οπου η τελειταια δοση θα ειναι η Τιμη Εξαγορας των 1,500 ευρω (60+1 δοσεις). Βεβαια θα εχει τοκους, αλλα παντα ισχυουν αυτα που ανεφερα για '...εχω μετρητα και μπορω να μειωσω τους τοκους στο ελαχιστο δινιοντας πολλα μετρητα μπροστα...'. Να αναφερω εδω οτι ο Ιδιωτης μπορει να μην θελει να προσυμφωνησει να αγορασει το αυτοκινητο στο τελος οου τοτε θα παρει σημαντικα φτηνοτερο μηνιαιο μισθωμα.
-
Τωρα το επιασα....
Κατι αλλο....
Η τιμη εξαγορας στο τελος πανω σε τι στηριζεται;;;;; πως βγαινει δηλαδη;;;
Δηλαδη η προταση της εταιριας για το τελικο μισθωμα απο που προκυπτει;;;
-
Τωρα το επιασα....
Κατι αλλο....
Η τιμη εξαγορας στο τελος πανω σε τι στηριζεται;;;;; πως βγαινει δηλαδη;;;
Δηλαδη η προταση της εταιριας για το τελικο μισθωμα απο που προκυπτει;;;
το 1500 στο παραδειγμα ειναι μονο για το παραδειγμα υποθετω, δεν υπαρχει στη πραξη, οι αποσβεσεις των παγιων εχουν συγκεκριμενους κανονες. η τιμη που θα προκυψει στην εξαγορα, ακολουθει αυτους του κανονες. αρα η τιμη δεν μπορει να ειναι και τοσο χαμηλη...
τοσα χρονια με ληζινγκ και δεκαδες αυτοκινητα, με εξαγορες και όχι, η αποψη του επιχειρηματια γατου ειναι απλη: εχεις μεγαλη κερδοφορια και εισαι εντιμος φορολογικα? το ληζινγκ συμφερει. αν εισαι φοροκλεφτης ή δεν εχεις αξιοπροσεκτα κερδη, αστο καρδια μου, αστο.
τα ληζ μαγαζια ειναι και πρεπει να ζησουν και αυτα. προφανως τρωνε απο καποια πιτα. ετσι εχει σημασια ποιος αλλος θα μοιραζεται τη πιτα. αν κουλι νοτ και αλαξι νοτ, τοτε ληζ νοτ. ντοτ.
τα μισθωματα τωρα ειναι ευκολα να τα υπολογισεις, τιμη αγορας, κοστος κεφαλαιου, εξοδα - αναλωσιμα - ρισκα και τιμη στο περας χρησης του παγιου, ποσοστο κερδους παντου, μειον λειτουργικα εταιριας ληζ και voila.
ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing