-
Δε νομιζω να πληρωνεις φορο πολυτελειας για το leasing. Αυτο που πληρωνεις ομως ειναι ποσοστο επι ΛΤΠΦ επι το φορολογικο σου συντελεστη.
Κοινως, εστω οτι εχεις παρει ενα αμαξι leasing που κοστιζει 20.000 ευρώ. Το ποσοστο επι ΛΤΠΦ σ αυτη την κατηγορια τιμης ειναι 14%. Εστω οτι εισαι σε κατηγορια με ανωτατο φορολογικο συντελεστη 32%. Θα εχει 900 ευρώ το χρόνο φόρο.
Για δε αμαξια των 25.000 ευρω ο αντιστοιχος φορος ειναι στα 1800 ετησίως για την ιδια φορολογικη κιμακα.
-
Απάντησα στο άλλο θέμα.
Υπάρχει φορολόγηση του εταιρικού αυτοκινήτου πάντως, όταν αυτό στο παραχωρεί η εταιρία. Για ιδιώτη δε ξέρω.
-
Για ιδιωτη δεν αξιζει το ληζινγκ. Η φορολογιση ειναι αν εχεις εταιρικη παροχη. Ιδιωτης κανουν το αλλο το PCP Finance που συμφερει καλυτερα αν θελεις να αλλαζεις αμαξι συχνα (οπως τα προγραμματα που εχει η BMW).
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Για ιδιωτη δεν αξιζει το ληζινγκ. Η φορολογιση ειναι αν εχεις εταιρικη παροχη. Ιδιωτης κανουν το αλλο το PCP Finance που συμφερει καλυτερα αν θελεις να αλλαζεις αμαξι συχνα (οπως τα προγραμματα που εχει η BMW).Καλησπέρα ,
Μπορείς να εξηγήσεις περιληπτικά τι είναι το pcp finance που αναφέρεις ???
Thanks -
Ειναι ενα δανειο που πληρωνεις μια μικρη προκαταβολη στην αρχη της περιοδου ('η και τιποτα σε μερικες περιπτωσεις) μετα δοσεις για μια περιοδο απο 3 εως 5 χρονια και στο τελος του περιοδου εχεις ενα μεγαλο ποσο που μπορει να φτανει εως και την μιση αξια του αυτοκινητου (μπαλονι). Μολις περασει η περιοδος (συνηθως απο 3 εως 5 χρονια) μπορεις ειτε να αγορασεις το αμαξι στην τιμη που ειναι προσυμφωνημενη (το μπαλονι) ειτε να το δωσεις πισω στην αντιπροσωπεια και να μην πληρωσεις τιποτα.
-
Δεν ισχύει ότι δεν αξίζει το leasing για ιδιώτη. Επειδή έψαξα το θέμα λίγο παραπάνω....το θέμα είναι να συνυπολογίσεις όλα εκείνα που προσφέρουν οι εταιρείες leasing, σερβις, λάστιχα, κτεο, τέλη, ασφάλεια μεικτή κτλ
Αν κάνεις σούμα σε σχέση με το να το αγοράσεις cash, έρχεται περίπου μία η άλλη...αλλά με το leasing ξενοιάζεις. Το θέμα είναι ότι μπορείς αν θες να αλλάζεις αμάξι κάθε 5 χρόνια. Επίσης, αν πληρώνεις στην ώρα σου απαιτείς εκπτώσεις κτλ στην πορεία...οπότε σου βγαίνει σε καλό. καλό είναι όποιος θέλει να δει την λύση του λιζινγκ να τσεκάρει συχνά τις προσφορές γιατί βγάζουν κάποιες πολύ καλές μερικές φορές...όπως αυτή:ή το υβριδικό yaris με 169/ μήνα εδώ (πολύ το ζήλεψα):
-
Οι περισσότεροι εδώ αγοράζουν αμάξι για πάνω από 10 χρόνια όποτε δεν τους βολεύει το κόστος ανα πενταετία.
Εγώ που είμαι ψυχαναγκαστικος και το επόμενο βασικό θα είναι leasing. Να μην σε νοιάζει πως θα δείχνει το αμάξι ... αξία ανεκτίμητη. -
Ο χρήστης George Jorje έγραψε:
Δεν ισχύει ότι δεν αξίζει το leasing για ιδιώτη. Επειδή έψαξα το θέμα λίγο παραπάνω....το θέμα είναι να συνυπολογίσεις όλα εκείνα που προσφέρουν οι εταιρείες leasing, σερβις, λάστιχα, κτεο, τέλη, ασφάλεια μεικτή κτλ
Αν κάνεις σούμα σε σχέση με το να το αγοράσεις cash, έρχεται περίπου μία η άλλη...αλλά με το leasing ξενοιάζεις. Το θέμα είναι ότι μπορείς αν θες να αλλάζεις αμάξι κάθε 5 χρόνια. Επίσης, αν πληρώνεις στην ώρα σου απαιτείς εκπτώσεις κτλ στην πορεία...οπότε σου βγαίνει σε καλό. καλό είναι όποιος θέλει να δει την λύση του λιζινγκ να τσεκάρει συχνά τις προσφορές γιατί βγάζουν κάποιες πολύ καλές μερικές φορές...όπως αυτή:https://www.leaseplan.gr/showroom/speci ... bed6013f8f
ή το υβριδικό yaris με 169/ μήνα εδώ (πολύ το ζήλεψα):
http://www.executivelease.gr/leasing-af ... tss_43291/
μια και δουλευω και τις 2 που αναφερεις, διαβασε τα ψιλα γιατί
- το clio - πρεπει να δωσεις μπροστά 3530 σαν προκαταβολη (που τη ξεχνας) και επιπλέον 2 δοσεις εγγυηση 445 ευρω
μετά, και ξεκινωντας απο τον 1ο μηνα, 221 ευρω το μηνα για 48 μηνες, οποτε θα σου επιστρεψουν τα 445 πισω. Τοτε θα μπορεις να αγορασεις το clio στην αξια που θα το αγοραζε ενας μαντρας. Αρα για τη χρηση του θα ειχες δωσει 14130. - Yaris
μπροστα 3500, 2 μπροστα 420 στη μπανκα, 210 το μηνα για 48 μηνες και οταν τελειωσουν σου γυριζουν τα 420. Α, και service σε εξουσιοδοτημενο μονο αν εχει τη μαρκα ο σφακιανακης. Το παιρνεις μετα σε κανονικη τιμη μτχ, οχι μαντρα.
Αρα 13500 για χρηση και μονο...
Εταιρεια τη συμφερει και ας μην ειναι ο φπα εκπιπτώμενος, ιδιωτη πως? επιπλεον έχεις διανοηθει τα εχέγγυα που θα πρεπει να εχεις ως ιδιωτης για να σου δωσουν leasing?
- το clio - πρεπει να δωσεις μπροστά 3530 σαν προκαταβολη (που τη ξεχνας) και επιπλέον 2 δοσεις εγγυηση 445 ευρω
-
Γάτε μονή είναι η εγγύηση γιατί την υπολογίζεις διπλή;
Μπορείς και να μην δώσεις προκαταβολή, απλά αυξάνει η μηνιαία δόση!Θεωρώ ότι και ιδιώτη τον συμφέρει αν όχι για ακριβό αμάξι για κανά μικρό καθημερινό που θα το τσακίσεις έτσι και αλλιώς
...
Εμένα που ως ελ. επαγγελαμτίας το περνάω στα έξοδα, στην ανανέωση θα πάρω κανα στυλ clio/captur/chr αντί για το 108 που εχω τώρα και θα πουλήσω και την Χ1 και θα χρησιμοποιώ ένα leasing καθημερινά για όλες τις χρήσεις να μην με νοιάζει τι και πως, ούτε να έχω θέματα μεταπώλησης και ας πληρώσω παραπάνω στο τέλος της ημέρας.
Εναλλακτικά για μεγάλο αμάξι θα δω και τίποτα με αυτά τα προγράμματα εγγυημένης επαναγορας κλπ...
Τέρμα πια το μαρούλι για αμάξι, τέρμα τα 3 αμάξια και τέρμα και μεγάλο ακριβό ιδιόκτητο να τρέμεις στη σκέψη του κάθε παρταλιού που δεν θα σε σεβαστεί. -
Έχει κάποια + και - που πρέπει να σκεφτεί κανείς.
Υπάρχει όριο 15-20.000 χλμ το χρόνο (διαπραγματεύσιμο, επηρεάζει την τιμή) από εκεί και πάνω πέφτει χρέωση με το χιλιόμετρο.
Από προσωπική εμπειρία και εμπειρία συνεργατών, την εγγύηση ή ένα μέρος της συνήθως την χάνεις στο τέλος της μίσθωσης. Δεν υπάρχει περίπτωση να το γυρίσεις χωρίς γρατσουνιές ή κάποια φθορά μετά από 4 χρόνια χρήσης. Ένα 300ευρω μπορεί να σου το φάνε για να συνεφέρουν τις χρωματικές φθορές. Ε στατιστικά όλο και κάτι θα χαλάσεις, πχ εμένα μου χει ραγίσει γκαζωμένος ταξιτζής ( ) ένα καθρέφτη, από αυτό και μόνο είμαι σίγουρος ότι πάει η εγγύηση. Για ζημιές άνω των 300 ευρώ (διαπραγματεύσιμο με το συμβόλαιο όπως και όλα) ισχύει η μικτή έτσι κι αλλιώς.
Δεν βγαίνει συμφέρουσα τιμή σε όλα τα μοντέλα. Συνήθως δεν αξίζει να πάρεις ό,τι θες, αλλά ότι 'δουλεύει' πιο πολύ η κάθε εταιρεία. Αν τους παραγγείλεις ένα αμάξι όπως ακριβώς το θες με εξοπλισμό χρώμα κλπ ειδικά αν κριθεί μη εμπορικό (πχ είχα ρωτήσει για C4 αυτόματο με ηλιοροφή) η τιμή μπορεί να σκαρφαλώσει δυσθεώρητα. Οπότε συνήθως συμβιβάζεσαι με το τι προσφέρουν. Και επίσης απαγορεύεται οποιαδήποτε μετατροπή. Πχ δεν μπορείς να βάλεις αισθητήρες παρκαρίσματος aftermarket.
Ένα θετικό είναι ότι δεν ασχολείσαι με μεταπώληση, το οποίο είναι οδυνηρή εμπειρία γιατί κυκλοφορούν πολλοί ευκαιριάκηδες/απατεώνες στην αγορά αυτοκινήτων. Στα 4 χρόνια το δίνεις πίσω και ξεμπέρδεψες.
Σχετικά με το αν συμφέρει ιδιώτη, αμάξι με πραγματική τελική τιμή 20Κ βγάζει το κόστος λιζινκ + καινούριοι φόροι στην 4ετία 19500. Βέβαια αυτό περιλαμβάνει και κόστος συντήρησης + ασφάλειας και τέλη κυκλοφορίας - αλλά αντικειμενικά αυτά δεν είναι πάνω από 2000 ευρώ στην 4ετία (παίζει να λέω πολλά) - εκτός αν μιλάμε για μικτή όπου εκεί θα έλεγα +4000.
Αν το αγοράσεις σαν ιδιώτης στο τέλος της 4ετίας έχεις πληρώσει 22Κ και σου μένει ένα όχημα που αξίζει 11Κ.
Αν το κάνεις λίζινκ όμως έχεις πληρώσει 19500 και δεν σου έχει μείνει τίποτα!
πληρώνεις 19.500 - στα 4 χρόνια μένεις με 0 (κόστος 19500)
πληρώνεις 22.000 - στα 4 χρόνια μένεις με 11.000 (κόστος 11000)Σαν εταιρεία εφ όσον ένα μέρος του εκπίπτει απο τα έξοδα, έρχεσαι κάπου στα ίδια και δεν έχεις και το βάρος να το ξεφορτωθεί στα 4 χρόνια. Σαν ιδιώτης έχεις μπει μέσα.
Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ - πείτε μου αν έχει λάθος η λογική μου
-
Η λογική σου δεν είναι λάθος απλά για ιδιώτη μπορει να συνυπολογίσεις κάποια πράγματα. Εγώ πχ κάνω πάντα μικτή στα αμάξια μου όποτε βοήθα ότι το leasing έχει στάνταρ μικτή (αν και η leaseplan πχ τη χρεώνει ως υπηρεσία κι σου βάζει φπα οπότε το 300ρι της απαλλαγής της παει 370)
Επισης τ χιλιόμετρα τ διαπραγματεύσαι και πάνω κι κάτω και λειτουργούν στο σύνολο της μίσθωσης. Εμένα είχε 20000 ετησίως το έριξα στ 15000 με μικρή μείωση ενοικίου και ήθελα και ακόμα παρακάτω αλλά δεν το έδιναν.
Επίσης το τι ισχύει για την εγγύηση και τις ζημιές υπάρχει συνήθως manual με αναλυτική περιγραφή.
Τέλος μπορείσ να βάλεις ότι θες αρκεί να συνεννοηθείς μαζί τους και να σε στείλουν σε άνθρωπο της εμπιστοσύνης τους.
Εγώ στο 108 έβαλα αισθητήρες πίσω, φιμε και συναγερμό και με έστειλαν σε δικό τους. Στη συνέχεια έχω βάλει και ανεμοθραστες....
Πιθανό το συναγερμό να τον βγάλω και κρατήσω πριν το δώσω πίσω. -
πως προκυπτει οτι το επιπλεον σε εξαγορα ειναι μονο 3k?
ειναι πολυ παραπανω...
παγωμενε, ο αριθμος μισθωματων για εγγυηση, οταν παιρνεις πρωτη φορα οπως ο φιλος, είναι το λιγοτερο δυο.
αργοτερα, και αν εχει πολλα, δεν υπαρχει καν...
και τον ιδιωτη δεν τον συμφερει με τη καμμια
οι λησινγκ δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα, μαγαζια ειναι.
υπολογιστε ενα 7-14% πανω στα κοστη επιτοκιο που σε δανειζουν, γιατι αυτο συμβαινει στη πραγματικοτητα.
βαλε και τον φπα στις παροχες και παει το ονειρο
αντιθετα αν μια εταιρεια εχει κερση, και μονο τοτε, λεει αφου απο το μικτο (με φπα) αφαιρεις το λιγοτερο 70% (που ειναι ο μεσος ορος φορολογησης ατ αλεξις έρα)... -
Να ρωτησω κ γω; Σε ιδιωτη ισχυει αυτος ο νομος χαρατσι που εχετε περιγραψει παραπανω;
-
Ο χρήστης portomarko έγραψε:
Να ρωτησω κ γω; Σε ιδιωτη ισχυει αυτος ο νομος χαρατσι που εχετε περιγραψει παραπανω;Νομιζω πως ειναι μονο για εταιρικο, δλδ οσα πληρωνονται με τιμολογιο. Παρε τηλ μια εταιρεια λιζινγκ να ρωτησεις για σιγουρα.
-
Γνωριζει καποιος αν η ισχυουσα νομοθεσια επιτρεπει σε ελευθερους επαγγελματίες πχ γιατρους την χρήση αυτοκινητου μεσω leasing και αν εχει όριο καποια κυβικά ?
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Γνωριζει καποιος αν η ισχυουσα νομοθεσια επιτρεπει σε ελευθερους επαγγελματίες πχ γιατρους την χρήση αυτοκινητου μεσω leasing και αν εχει όριο καποια κυβικά ?Νομίζω πως βρίσκεται στην «διακριτική ευχέρεια»του οικονομικού έφορου σε τυχόν έλεγχο να αποφασίσει αν η χρήση του αυτοκινήτου θεωρείτε αναγκαία για την λειτουργεία της επιχείρησης.
Πχ αν αποδείξεις ότι είναι αναγκαία η χρήση του αυτοκινήτου για επισκέψεις σε σπίτια ασθενών τότε θα περάσει κανονικά η δαπάνη.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Συμφωνώ κι εγώ ότι για ιδιώτη δεν συμφέρει το leasing. Το έχω εξετάσει σε δύο περιπτώσεις αυτοκινήτων, SLK 200 και Cayman 2.9, και παρόλο που αρχικά δείχνει τεράστια η αξία που χάνεις κατά τη μεταπώληση, στην περίπτωση που τα είχα νοικιάσει θα μου είχε κοστίσει περίπου 15.000 παραπάνω το κάθε αυτοκίνητο.
Σημείωση: κάνω περίπου 10.000 χιλιόμετρα το χρόνο, δεν κάνω μικτή ασφάλεια και ήμουν τυχερός και δεν είχα κάποιο ατύχημα. -
Ηθελα να σημειωσω κατι σημαντικο που δεν εχει αναφερθει.
Στα + της χρονομισθωσης ειναι οτι με το νοικιαρικο αμαξι εχεις τους νομους του συμπαντος με το μερος σου.
Δηλαδη, ακριβως επειδη δεν πονας το αμαξι ουτε προκειται να ακουμπησει ιδιαιτερα την τσεπη σου αν γινει κατι (μικτη γαρ), οποτε δεν μετραει σαν προσωπικο πληγμα, οι πιθανοτητες να τρακαρεις και να σε τρακαρουν ειναι μηδαμινες καθως το συμπαν δε το βλεπει σαν μεσο να σου φερει προβληματα
Με δικο μου αμαξι δεν ειχα κλεισει ΠΟΤΕ 2 χρονια χωρις καποια ζημια εστω μικρη. Τη μια εσκασε πισω μου ενα παπακι, την αλλη παππους εσκασε με μπλοκαρισμενα φρενα σε βροχη, την αλλη μου εσπασαν το τζαμι μαλλον για να κλεψουν (χωρις να χω τπτ μεσα, γτπ), την αλλη εσκασα εγω παρκαροντας σε απροσμενη κοτρωνα που δε φαινοταν κι εφαγα τον προφυλακτηρα, την αλλη αδεσποτος σκυλος κυνηγουσε μια γατα που χωθηκε κατω και μου μασησε το φτερο (τι αλλο στον κοσμο δλδ), την αλλη με τρακαραν σοβαρα (απο το πουθενα εσκασε ενας πανω μου με τα οσα αφρεναριστος λες και δεν κοιταγε μπροστα του καν).
2 χρονια με εταιρικο αυτοκινητο, δεν ειχα ποτε προβλημα. Ουτε με ακουμπησαν, ουτε με γρατσουνησαν, τιποτα
-
Ακόμα ένα θετικό είναι ότι μπορείς να επιλέξεις όποιο αυτοκίνητο θες, ακόμα και εάν ξέρεις ότι βγάζει βλάβες και ζημιές (π.χ. DSG), αφού άλλος θα το πληρώσει εάν πάθει κάτι!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ακόμα ένα θετικό είναι ότι μπορείς να επιλέξεις όποιο αυτοκίνητο θες, ακόμα και εάν ξέρεις ότι βγάζει βλάβες και ζημιές (π.χ. DSG), αφού άλλος θα το πληρώσει εάν πάθει κάτι!Ισχυει, μπορεις να δοκιμασεις αυτοκινητα που επ ουδενι δε θα αγοραζες για να τα 'παντρευτεις'
ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing