-
Όλοι όσοι ονειρεύεστε να χαράξει αυτή η χώρα την οποιαδήποτε πολιτική, παρατηρώ πως συνεχώς ξεχνάτε κάτι πολύ σημαντικό.
Πως ότι ένας από τους παράγοντες οι οποίοι μας έφεραν στο σημερινό σημείο, ήταν πως αρκετοί από τους πολιτικούς μας, θεωρούσαν ότι η χώρα είναι μια κάποια υπερδύναμη, η οποία μπορεί να τσαμπουκαλεύεται αδιακρίτως και μάλιστα να πηγαίνει κόντρα στα συμφέροντα των πραγματικών υπερδυνάμεων.Είδα λίγο πριν, να αναφέρεται το όνομα του Τάσσου Παπαδόπουλου και επειδή θεωρώ το Κυπριακό πρόβλημα ως οδηγό για να κατανοηθούν πολλά από τα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική πραγματικότητα θα πω τα εξής.
Πολλοί στην Ελλάδα, θεωρούν τον Τάσσο ως μια μυθική μορφή που τα έβαλε με κάθε είδους υπερδύναμη και κράτησε ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας κλπ κλπ.
Τίποτα από αυτά δεν ήταν φυσικά. Ήταν απλώς ένας πολιτικός με τα καλά και τα κακά του και αν θέλετε, αρκετά καλύτερος από τους Ελλαδίτες συναδέλφους του.
Με όσους ρεαλιστές Κύπριους έχω μιλήσει τα τελευταία χρόνια (με τη λέξη ρεαλιστής, εννοώ αυτό που λέει η λέξη και τίποτα άλλο) μου είπαν το εξής ωραίο.
'Δεν κρίνεται ένας πολιτικός από τις προθέσεις του αλλά από την αποτελεσματικότητά του'
Φυσικά, αυτή η διαπίστωση δεν είναι καινοφανής, αλλά στην Ελλάδα έχουμε ξεχάσει προ πολλού να δίνουμε σημασία στα ρεαλιστικά και πραγματικά, σε αυτά που με άλλα λόγια γίνονται και όχι σε αυτά που υπάρχουν στο συλλογικό φαντασιακό υποσυνείδητο.
Όσοι λοιπόν πιστεύουν, πως το 'Όχι' στο σχέδιο Ανάν έκανε τα μούτρα κρέας σε ΗΠΑ, ΕΕ κλπ ας κρατήσουν μικρό καλάθι, διότι από τη μια δεν είδα κανένα κυπριακό να λύνεται και από την άλλη, το σχέδιο το οποίο θα αναγκαστεί στο τέλος να υπογράψει η Κυπριακή πλευρά θα είναι τρισχειρότερο από το σχέδιο Ανάν.
Όσοι κατ' αναλογία λοιπόν πιστεύουν πως με φράχτες, τοίχους, ηλεκτροφόρα σύρματα και δεν συμμαζεύεται, θα κάνουν μεταναστευτική πολιτική με τσαμπουκά έναντι όλων των ευρωπαικών και άλλων υπερδυνάμεων χωρίς καν να τις ρωτήσουν, πλανώνται για άλλη μια φορά.Τέτοιου είδους προβλήματα, λύνονται μόνο όταν κατανοήσεις ποια είναι ακριβώς η δύναμη της πατρίδας σου στον παγκόσμιο χάρτη και με πολιτικούς που έχουν τη δυνατότητα της διαπραγμάτευσης, ενώ κατέχουν απόλυτα την τέχνη του συμβιβασμού.
Θυμίζω, πως συμβιβασμός σύμφωνα με τα λεξικά είναι η αμοιβαία παραχώρηση 'εδάφους' σε μια διαφορά.Έτσι λοιπόν, όταν βρίσκεσαι ως χώρα στο σταυροδρόμι ενός τεράστιου μεταναστευτικού κύματος, όταν όλη σου την πολιτική ζωή η εξωτερική σου πολιτική και οι σχέσεις σου με άλλες πολύ ισχυρότερες χώρες από εσένα χαρακτηρίζονταν στην καλύτερη περίπτωση ως ερμαφρόδιτες και στην χειρότερη ως ανέκδοτο, όταν οι συμπολίτες σου είναι έτοιμοι να κόψουν σκοπιανούς λαιμούς που αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας αλλά την ίδια ώρα ξεσκίζονται να τζογάρουν στα καζίνα του γειτονικού κρατιδίου,στοιβάζουν λαθρομετανάστες σε παράγκες προσπορίζοντας στους εαυτούς τους παράνομα εισοδήματα, απασχολούν παράνομα ως γιαλαντζί φεουδάρχες τους ίδιους λαθρομετανάστες στα χωράφια τους κλπ κλπ και καπάκι, έχεις αυτόν τον ανεκδιήγητο Παπουτσή να φτιάχνει γραμμές Μαζινό στον Έβρο για να ρίξει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων ( 'να πως λύνουμε το μεταναστευτικό να 'ουμ') ε, αν σας φαίνονται πολλοί οι λαθρομετανάστες που είναι εδώ σήμερα, καθίστε να δούμε όλοι τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια όχι μόνο σε αυτό το κομμάτι αλλά και σε πολλά άλλα.
Με τον τρόπο που εμφανίζεται και κάνει πολιτική η Ελλάδα στα μάτια του κόσμου, αλλά και με έναν λαό που είναι έτοιμος για τσαμπουκάδες και αγώνες μόνο στα λόγια, κανείς δεν θα μας πάρει ποτέ σοβαρά και κανενός το μάτι δεν θα παίξει σχετικά με το αν η Ελλάδα θα μετατραπεί σε αποθήκη λαθρομεταναστών, άντρο εγκληματικότητας, παρίας της ΕΕ, ο μαλάκας της παρέας κ.ο.κ.
Είχα πει και στο θέμα με το ΔΝΤ θα το πω και σε αυτό αλλά και σε όποιο άλλο θέμα χρειαστεί, πως εδώ που έφτασε η Ελλάδα χρειάζεται ένα γερό reset.
Reset στην πολιτική, στη σκέψη, στον τρόπο που δουλεύουμε, στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πατρίδα μας, στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας, στο πως αντιμετωπίζουμε και λύνουμε τα προβλήματά μας, reset δηλαδή παντού.
Αντί αυτού, βλέπουμε για άλλη μια φορά μπαλώματα, πασαλλείματα και την αλάνθαστη νεοελληνική μέθοδο 'ότι να ' ναι'.
Η οποία έχει δείξει πολλές φορές στο παρελθόν το που οδηγεί. -
Εγώ δεν ανάφερα τον Παπαδόπουλο γιά το σχέδιο Ανάν .
Ανέφερα τους Κύπριους πολιτικούς της τελευταίας 20ετίας που ενώ έχουν ένα μικρό κράτος υπό κάτοχή , μπήκαν με τσαμπουκά στο πολιτικό παιχνίδι σαν μεγάλη δύναμη , χωρίς ηθικούς η ιδεολογικούς φραγμούς .
Μάζεψαν χρήμα με τους Ρώσους , όπως κάνουν και οι ελβετοί , υπογράφουν συμφωνίες γιά το αέριο με το ισραήλ και την αίγυπτο , βρήκαν αέριο στο υπέδαφος και ξεκινάνε φέτος να το μαζεύουνε , μπήκαν στην ΕΕ και στην ΟΝΕ και έχουν την μεγαλύτερη συμπαράσταση από τους τουρκοκύπριους που παρακαλάνε να τους πάρουν μαζί τους .
Ο μόνος που αντιδρά είναι το βαθύ κεμαλικό κράτος .Εμείς από το 80 και μετά που μπήκαμε στην ΕΟΚ , αντί να ανέβουμε , φάγαμε τα πακέτα ντελορ κλπ και τις επιδοτήσεις , μας πέρασαν όλες οι χώρες και τώρα καθόμαστε πάνω στο παλούκι που οι ίδιοι χτίσαμε .
Δεν είναι θέμα λοιπόν μικρής Ελλάδας , αλλά μικρών ηγετών και όσοι δεν το καταλαβαίνουν , δεν ξέρουν που πατούν και που πηγαίνουν .
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Όλοι όσοι ονειρεύεστε να χαράξει αυτή η χώρα την οποιαδήποτε πολιτική, παρατηρώ πως συνεχώς ξεχνάτε κάτι πολύ σημαντικό.
Πως ότι ένας από τους παράγοντες οι οποίοι μας έφεραν στο σημερινό σημείο, ήταν πως αρκετοί από τους πολιτικούς μας, θεωρούσαν ότι η χώρα είναι μια κάποια υπερδύναμη, η οποία μπορεί να τσαμπουκαλεύεται αδιακρίτως και μάλιστα να πηγαίνει κόντρα στα συμφέροντα των πραγματικών υπερδυνάμεων.
.Διαφωνω , μια ζωη τσιρακια ειμαστε , πότε καποιος Ελληνας πολιτικος της νεοτερης ιστοριας αντιταχθηκε στα σχεδια των '' φιλων - συμμαχων '' μας ?? ποτε χαραξαμε επιθετικη εξωτερικη πολιτικη ? μια ζωη με το κεφαλι κατω και σε σταση αμυνας ειμαστε .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αυτό Χρήστο είναι απάνθρωπο .
Το σωστό είναι να τους στείλουμε στις χώρες που τους εκμεταλλεύτηκαν επί αιώνες και τους έμαθαν και την γλώσσα τους , αφού μας πληρώσουν βέβαια γιά τον κόπο μας οι άλλοι Ευρωπαίοι .Στην πολιτική δεν υπάρχει ανθρωπισμός υπάρχουν συμφέροντα. Όσο οι Τούρκοι χρησιμοποιούν τους Μετανάστες για τη δημιουργία προβλημάτων στη χώρα τόσο εμείς θα πρέπει να κάνουμε τη συγκεκριμένη πρακτική ελάχιστα ελκυστική για τα θύματα αλλά και τους θύτες.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το σωστό είναι να τους στείλουμε στις χώρες που τους εκμεταλλεύτηκαν επί αιώνες και τους έμαθαν και την γλώσσα τους , αφού μας πληρώσουν βέβαια γιά τον κόπο μας οι άλλοι Ευρωπαίοι .Στην πολιτική δεν υπάρχει ανθρωπισμός υπάρχουν συμφέροντα. Όσο οι Τούρκοι χρησιμοποιούν τους Μετανάστες για τη δημιουργία προβλημάτων στη χώρα τόσο εμείς θα πρέπει να κάνουμε τη συγκεκριμένη πρακτική ελάχιστα ελκυστική για τα θύματα αλλά και τους θύτες.
και αυτο θα το καταφερουμε βυθιζοντας , σκοτώνοντας και διαμελίζοντας γυναικοπαιδα ?
Για να παρθει μια σωστη αποφαση πρεπει πρωτα να αποκτησουμε και πολιτικους αξιους να διαχειρηστουν μια κατασταση η οποια ματωνει το κρατος και την κοινωνια μας 20 χρονια τωρα .
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
και αυτο θα το καταφερουμε βυθιζοντας , σκοτώνοντας και διαμελίζοντας γυναικοπαιδα ?
Για να παρθει μια σωστη αποφαση πρεπει πρωτα να αποκτησουμε και πολιτικους αξιους να διαχειρηστουν μια κατασταση η οποια ματωνει το κρατος και την κοινωνια μας 20 χρονια τωρα .
Αν αυτό απαιτείται ναι.
Άλλωστε η ιστορία μας έχει διδάξει ότι για να σώσεις το λαό σου πολλές φορές πρέπει να πάρεις πολύ σκληρές αποφάσεις. Εκτός και αν είναι καλύτερα να βυθίσεις τη χώρα στο χάος και να μετράς δεκάδες χιλιάδες τους νεκρούς με σκοπό να τηρήσεις αρχές που οι άλλοι ποτέ δεν θα τηρούσαν για σένα.
Κοινώς γιατί να σεβαστώ τον οποιοδήποτε ξένο. Όταν οι πολιτισμένοι Γάλλοι ναύτες στο λιμάνι της Σμύρνης έκοβαν με μαχαίρια τα χέρια των Ελλήνων που προσπαθούσαν να ανέβουν στα πλοία τους γιατί να μην κάνω το ίδιο αν αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα μου. Και αν θεωρείς ότι αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται πια γιατί άλλο 1922 και άλλο 2011 να σου θυμίσω πως χάθηκαν 1,000,000 άνθρωποι πριν από μία δεκαετία στην Ιστορία Τούτσι και Χούτου ή πως σήμερα πεθαίνουν οι Παλαιστίνιοι σας τις μύγες.
Οπότε αν μπορώ με το μέτρο αυτό να αποτρέψω την είσοδο άλλων μεταναστών θα το κάνω.
Για τους πολιτικούς δεν λέω κάτι. Άλλωστε προδότες είναι. Γιατί αν είμασταν σοβαρή χώρα δεν θα χρειαζόμασταν την FRONTEX στα σύνορα. Αλλά εκεί είναι άλλο ζήτημα. Εφόσον δεν στήνονται γκιλοτίνες στο Σύνταγμα για να πέσουν κάποια κεφάλια δεν πρόκειται να γίνει κάτι.
-
Μετά 'αναρωτιέσαι' για τους χαρακτηρισμούς που λαμβάνεις κατά καιρούς για τις εκκεντρικότητές σου , όταν μας λες ότι μπορούμε να βυθίζουμε πλοία με 100δες κόσμου μέσα για να αντιμετωπίσουμε την λαθρομετανάστευση.
Τι θες να σου πούμε ότι έχεις ελαφρά συντηρητικές απόψεις ; Εδώ κάθεσαι και συζητάς στα σοβαρά ως λύση την εκ προθέσεως σφαγή ανθρώπων σε καιρό ειρήνης, δηλ. τί άλλο πρέπει να μας πεις ;
Άκου μετά επιχειρήματα από την καταστροφή της Σμύρνης!!! Δηλ. να τραβάς τα βυζόμπαλά σου!!! Θα κάνουμε πολιτική λαθρομετανάστευσης το 2010 επικαλούμενοι άσχετα με τη λαθρομετανάστευση γεγονότα του 1922, δηλ πού να βαρέσεις το κεφάλι σου δεν ξέρεις με αυτά που γράφονται
Ό,τι κάτσει εντελώς. -
χρειαζετε μονο μια βολη με το oto melara
-
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Οποιος υποστηρικτης των μεταναστων θελει ας ερθει μια βολτιτσα απο το Κορωπι να παρουμε το πρωινο λεωφορειο. Το 99% ειναι Πακιστανοι. Επισης οι Αλβανοι εχουν κατακλυσει περιοχες οπως τα Πατησια ,Κορωπι κ.τ.λ. Μπορουν τα επισημα στοιχεια να μιλουν για 100.000 ή για 200.000 μεταναστες ,ΑΛΛΑ η πραγματικοτητα ειναι διαφορετικη. Αυτη την στιγμη αν οι Ελληνες ειναι 10.000.000 , οι μεταναστες ειναι τουλαχιστον 3.000.000.
Δεν νομιζω στην Σουηδια ,Ελβετια , οι μεταναστες να αποτελουν το 30% του πληθυσμου και υποτιθεται οτι ειναι πλουσιες χωρες οπου μπορουν να τους φροντισουν. Στην φτωχη μπανανια μας ειμαστε μπατε σκυλοι.
Οι μεταναστες στην Ελλαδα θα επρεπε να αποτελουν το 5% του συνολικου πληθυσμου και οχι το 30%.
Καλά και άγια όλα αυτά , αλλά από 3 μεγάλα εργοστάσια που πέρασα στην Αθήνα την περίοδο 2002-2007 η πλειοψηφία των εργαζομένων ήταν αλλοδαποί.Αλβανοί και Πακιστανοί στην πλειοψηφία τους.
Οσο τους εκμεταλευόμασταν είμασταν διεθνιστές , τώρα που αυξήθηκαν θεαματικά καιρός να δείξουμε και την άλλη πλευρά του χαρακτήρα μας.
Λύση δεν είναι οι φράκτες και οι απελάσεις.
Ή είσαι 'μάγκας' και τους ενσωματώνεις ή δεν τους αφήνεις καν να εισέλθουν στη χώρα (όταν εμφανίζεται το φαινόμενο).Στις γειτονιές του κέντρου, οι μετανάστες είναι πάνω από 50%.
Πρακτικά μιλάμε για 80% και πάνω σε ορισμένες συνοικίες.
Σε αυτές τις γειτονιές, οι πρώην μετανάστες της ανατολικής ευρώπης θεωρούνται ενσωματωμένοι και ντόπιοι, και οι αφρικανοί και οι ασιάτες λογίζονται ως μετανάστες.
Αν υπολογίσεις στους μετανάστες και τους νόμιμους, τα μεγέθη είναι τόσο μεγάλα που δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια ο όρος ενσωμάτωση. Μιλάμε για πλήρη αλλοτροίωση του ύφους, της λογικής, της παιδείας και της κουλτούρας.
Δεν λέω ότι είμαστε καλύτεροι / χειρότεροι, αυτό ας το κρίνουν άλλοι.
Αλλά όταν είμαι στην Ελλάδα, θέλω να αισθάνομαι ότι είμαι Ελλάδα.
Πουθενά στην Ευρώπη δεν έχω συναντήσει την κατάσταση και την κατάντια που βιώνει το κέντρο της Αθήνας.
Πουθενά.Το χειρότερο όλων είναι ότι για αυτούς που έχουν έρθει, ΔΕΝ υπάρχουν δουλειές και θέσεις εργασίας.
Είναι εδώ και καιρό υπεράριθμοι, και πέραν αυτού, λόγω του ανύπαρκτου μορφωτικού επιπέδου, το μόνο τους ενδιαφέρον είναι ο γρήγορος πλουτισμός που οδηγεί στην πορνεία και στα ναρκωτικά. -
Ο χρήστης sotirisk82 έγραψε:
Το χειρότερο όλων είναι ότι για αυτούς που έχουν έρθει, ΔΕΝ υπάρχουν δουλειές και θέσεις εργασίας.
Είναι εδώ και καιρό υπεράριθμοι, και πέραν αυτού, λόγω του ανύπαρκτου μορφωτικού επιπέδου, το μόνο τους ενδιαφέρον είναι ο γρήγορος πλουτισμός που οδηγεί στην πορνεία και στα ναρκωτικά.Δηλαδή όλοι οι μετανάστες είναι αμόρφωτοι, και κάνουν τους νταβατζήδες και τους εμπόρους... Μάλιστα...
-
Ο χρήστης sotirisk82 έγραψε:
Στις γειτονιές του κέντρου, οι μετανάστες είναι πάνω από 50%.
Σε αυτές τις γειτονιές, οι πρώην μετανάστες της ανατολικής ευρώπης θεωρούνται ενσωματωμένοι και ντόπιοι, και οι αφρικανοί και οι ασιάτες λογίζονται ως μετανάστες.
Αν υπολογίσεις στους μετανάστες και τους νόμιμους, τα μεγέθη είναι τόσο μεγάλα που δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια ο όρος ενσωμάτωση. Μιλάμε για πλήρη αλλοτροίωση του ύφους, της λογικής, της παιδείας και της κουλτούρας.
Πουθενά στην Ευρώπη δεν έχω συναντήσει την κατάσταση και την κατάντια που βιώνει το κέντρο της Αθήνας.
Πουθενά.Καλά ψυχραιμία.
Ούτε σε όλο το κέντρο είναι 50% και 80% οι μετανάστες ( )
ούτε στη ευρώπη είναι παντελώς διαφορετικά τα πράγματα.Εκτός κι αν δεν έχει περπατήσει σε τουρκικές γειτονιές στη Γερμανία για να καταλάβεις τί σημαίνει να είναι πραγματικά η πλειοψηφία μιας γειτονιάς μετανάστες.
China Town / Italy Town κ.ο.κ. δεν είναι εκφράσεις που εφευρέθηκαν έχοντας στο μυαλό την Αθήνα.Μερικές φορές μεγαλοποιούμε τα πράγματα σε τραγικό βαθμό...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πουθενά.Καλά ψυχραιμία.
ούτε στη ευρώπη είναι παντελώς διαφορετικά τα πράγματα.Εκτός κι αν δεν έχει περπατήσει σε τουρκικές γειτονιές στη Γερμανία για να καταλάβεις τί σημαίνει να είναι πραγματικά η πλειοψηφία μιας γειτονιάς μετανάστες.
China Town / Italy Town κ.ο.κ. δεν είναι εκφράσεις που εφευρέθηκαν έχοντας στο μυαλό την Αθήνα.Μερικές φορές μεγαλοποιούμε τα πράγματα σε τραγικό βαθμό...
μπορεις να μου πεις στο κεντρο ποιας πρωτευουσας της Ευρωπης συμβαινουν αυτα που γινονται εδω?
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Το χειρότερο όλων είναι ότι για αυτούς που έχουν έρθει, ΔΕΝ υπάρχουν δουλειές και θέσεις εργασίας.
Είναι εδώ και καιρό υπεράριθμοι, και πέραν αυτού, λόγω του ανύπαρκτου μορφωτικού επιπέδου, το μόνο τους ενδιαφέρον είναι ο γρήγορος πλουτισμός που οδηγεί στην πορνεία και στα ναρκωτικά.Δηλαδή όλοι οι μετανάστες είναι αμόρφωτοι, και κάνουν τους νταβατζήδες και τους εμπόρους... Μάλιστα...
Καμία σχέση.
Η πλειοψηφία όμως των μεταναστών που έρχονται ως λαθρομετανάστες, στοχεύουν στην αγορά εργασίας του ανειδίκευτου εργάτη (φτηνά εργατικά χέρια), είτε ηθελημένα είτε όχι.
Δεν υπάρχει κεντρικός πολιτικός έλεγχος των αναγκών σε εργατικά χέρια, εισρέουν κατά χιλιάδες και μετά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προσπαθούν να επιβιώσουν.
Δεν δίνω άδικο στους ανθρώπους, αλλά ή κρατάς τα σύνορα κλειστά και εξασφαλίζεις το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, ή τα ανοίγεις εντελώς και περιμένεις να πέσει το βιοτικό μας επίπεδο στα επίπεδα του Αφγανιστάν για να μην έρθουν άλλοι.Άλλωστε, δεν νομίζω να είμαστε πολλοί αντίθετοι με τη μετανάστευση π.χ. γερμανών σε ελληνικές εταιρίες ή γερμανών συνταξιούχων που αγοράζουν εκτάσεις σε νησιά.
Πουθενά.Καλά ψυχραιμία.
Δεν νομίζω ότι μεγαλοποιώ τα πράγματα.
Έχεις μπει σε τρόλλευ στη γραμμή Πατησίων?
Ξέρεις πόσοι είναι έλληνες?
Ούτε το 10%.Επίσης, δεν ξέρω αν έχεις παρατηρήσει, αλλά οι μετανάστες στη Γερμανία, στην Αγγλία κλπ. ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.
Το να σουλατσάρουν πέρα δώθε με τις μαύρες σακούλες στην πλάτη, το έχω δει μόνο στην Ελλάδα. -
Γράφεις γενικώς κι αορίστως ότι στο κέντρο μένουν από 50% και πρακτικά 80% μετανάστες.
-Τραγική υπερβολή, ΔΕΝ ισχύει. [Στο κέντρο μένω, στο κέντρο βγαίνω, καμιά 30αριά χρόνια τώρα. Όλο και κάτι θα έχει πάρει το μάτι μου, δεν μπορεί]Γράφεις ότι τα περί γειτονιών με μετανάστες δεν υπάρχουν στο εξωτερικό
-Τραγική υπερβολή, ΔΕΝ ισχύει. -
Aς μην ξεχνάμε ότι το δίπολο κέντρο-προάστια σε μερικές περιπτώσεις στο εξωτερικό λειτουργεί αντίθετα από εδώ. Το κέντρο συχνά είναι το hi-class ενώ στα προάστια στοιβάζονται οι μετανάστες.
Φανταστείτε την Φιλοθέη και το Παλαιό Ψυχικό, ή τα Β.Π. γενικώς μέσα στους ξένους, και στο κέντρο αυτούς με τα πολλά λεφτίκ. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Γράφεις γενικώς κι αορίστως ότι στο κέντρο μένουν από 50% και πρακτικά 80% μετανάστες.
-Τραγική υπερβολή, ΔΕΝ ισχύει. [Στο κέντρο μένω, στο κέντρο βγαίνω, καμιά 30αριά χρόνια τώρα. Όλο και κάτι θα έχει πάρει το μάτι μου, δεν μπορεί]Γράφεις ότι τα περί γειτονιών με μετανάστες δεν υπάρχουν στο εξωτερικό
-Τραγική υπερβολή, ΔΕΝ ισχύει.Γράφω μια γενική εικόνα που έχω από συγκεκριμένο τμήμα του κέντρου των Αθηνών, που είναι εντός του πολύπαθου τμήματος που πλασάρεται στα μήντεια.
Αναφέρομαι στον άξονα Ομόνοια - Πατήσια.
Σε πολυκατοικίες που έχω άποψη για τους ενοίκους, το 50% είναι αλλοδαποί.
Συνυπολογίζοντας την διαφορά στα τετραγωνικά και ότι σε υπόγεια μένουν αρκετοί περισσότεροι / τμ^2, γράφω το 80% του πληθυσμού.Προφανώς δεν κάνω απογραφή, κάνω εκτίμηση, με βάση τα δεδομένα που βλέπω.
Και δεν αναφέρομαι μόνο σε λαθρομετανάστες, αναφέρομαι συνολικά.
Το αν είναι υπερβολικές οι εκτιμήσεις μου, είναι πολύ πιθανόν, καθότι δεν έχω πλήρες δείγμα.
Αμφιβάλλω όμως για το αν είναι ΤΡΑΓΙΚΑ υπερβολικές. Κάνε μας εσύ αν θες μια εκτίμηση, αναφέροντας και το στατιστικό σου δείγμα.
Δεν αναφέρομαι το Παγκράτι ως κέντρο των Αθηνών, εκεί ναι, μπορεί να είναι 5-10% το ποσοστό, αναφέρομαι σε περιοχές πλησίον της Ομόνοιας και τον οικοδομικό άξονα πέριξ της Πατησίων, ιδιαιτέρως δε προς τις περιοχές του σταθμού Λαρίσης, Μεταξουργίου κλπ.Σε κάθε περίπτωση ξεπερνάει το 2-5% που μπορώ να θεωρήσω ως ποσοστό που έχει τη δυναμική να ενσωματωθεί.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μετά 'αναρωτιέσαι' για τους χαρακτηρισμούς που λαμβάνεις κατά καιρούς για τις εκκεντρικότητές σου , όταν μας λες ότι μπορούμε να βυθίζουμε πλοία με 100δες κόσμου μέσα για να αντιμετωπίσουμε την λαθρομετανάστευση.
Τι θες να σου πούμε ότι έχεις ελαφρά συντηρητικές απόψεις ; Εδώ κάθεσαι και συζητάς στα σοβαρά ως λύση την εκ προθέσεως σφαγή ανθρώπων σε καιρό ειρήνης, δηλ. τί άλλο πρέπει να μας πεις ;
Άκου μετά επιχειρήματα από την καταστροφή της Σμύρνης!!! Δηλ. να τραβάς τα βυζόμπαλά σου!!! Θα κάνουμε πολιτική λαθρομετανάστευσης το 2010 επικαλούμενοι άσχετα με τη λαθρομετανάστευση γεγονότα του 1922, δηλ πού να βαρέσεις το κεφάλι σου δεν ξέρεις με αυτά που γράφονται
Ό,τι κάτσει εντελώς.Να μιλήσουμε λοιπόν για τις χειρουργικές επεμβάσεις των Αμερικανών στην πρώην Γιουκοσλαβία ή στο Ιράκ?? Μήπως την περίοδο εκείνη η ΗΠΑ είχε επισήμως εμπλακεί σε πόλεμο με καμία από τις δύο χώρες?? Η επέμβαση πρόσφατα των Ρώσων στην Τσετσενία ήταν λιγότερη βίαιη? Οι επιχειρήσεις των Ισραηλινών στα κατεχόμενα??? Ηθικές αυτές? Πόσο ηθικό είναι να σκοτώνεις εις γνώση σου είτε άμεσα είτε έμμεσα??
Οι λέξεις ηθική και πολιτική ταιριάζουν μόνον όταν το συμφέρον της χώρας το επιτάσσει.
Κατά τα άλλα εγώ τραβώ τα «βυζόμπαλα» μου (εγώ ο πράκτορας των Εργολάβων και απόγονος Γερμανοτσολιάδων σύμφωνα με τα λεγόμενα κάποιου που ο παππούς του από τον ΕΛΑΣ βρέθηκε στον ΕΔΕΣ...) και εσείς βέβαια άνθρωποι ανώτερης ευφυΐας έχετε έτοιμες όλες τις λύσεις για όλα τα προβλήματα του κόσμου σύμφωνα με τις δικές σας ηθικές. Κρίμα όμως που στην πολιτική η ηθική είναι απλά υπο-προϊόν και ως λέξη χρησιμοποιείται συνήθως για να νομιμοποιήσει τα μεγαλύτερα εγκλήματα.
ΥΓ. Αλήθεια τι ποσοστό των Ελλήνων θα θέλει άραγε να ληφθούν μέτρα για μείωση του ρυθμού εισροής των λαθρομεταναστών?? I wonder…. Πιθανά όλοι αυτοί όπως και εγώ είναι συντηρητικοί. Γιατί κακά τα ψέματα αν τους αφήσεις στα σύνορα χωρίς τη δυνατότητα εισόδου στην Ελλάδα απλά τους καταδικάζεις σε αργό και βασανιστικό θάνατο. Αλλά αρκεί να μην βάψουμε τα δικά μας χέρια με αίμα… Το γεγονός ότι με την ανοχή μας επιτρέπουμε να πεθαίνει σε αυτό το ταξίδι απελπισίας το 1/3 σχεδόν των παιδιών που το κάνουν υποθέτω είναι ηθικό. Η διαδικασία αυτή μάλιστα δεν είναι κάτι ένα μεμονωμένο επεισόδιο αλλά ένα διαρκές έγκλημα με ότι αυτό σημαίνει για την «ηθική» σας.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
-Τραγική υπερβολή, ΔΕΝ ισχύει.Σε προσκαλώ να κάνεις μαζί μου οποιαδήποτε μέρα και ώρα μία βόλτα στην περιοχή που δουλεύω. Αν το ποσοστό των Ελλήνων υπερβαίνει το 20% τότε να καθίσω να με γαμή@εις (και δεν είμαι πούστης ρώτα και τον τρίφτη....). Μάλιστα σε προσκαλώ να πάρουμε μαζί το τρόλεϊ #21 προς Αιγάλεω το μεσημέρι. Αλλά χωρίς τσιμπιδάκι για τη μύτη. Έτσι ώστε να ενταχθείς στο περιβάλλον. (εγώ θα έχω μαζί μου ένα τσιμπιδάκι για τη μύτη αν δεν σε πειράζει.....).
Από εκεί και πέρα κέντρο είναι και τα Εξάρχεια, κέντρο είναι και το Κολωνάκι αλλά κέντρο είναι και το Μεταξουργείο και η πλατεία Ελευθερίας.
-
Λέμε πολλά και η ουσία είναι μία .
Δεν τους φέραμε , δεν καταλάβαμε τις χώρες τους , δεν θέλουν να μείνουν εδώ , δεν μπορεί να είμαστε η χωματερή της Ευρώπης και μάλιστα ΤΖΑΜΠΑ .ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ .
ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ .Αν δεν ληφθούν μέτρα τώρα , σε 1 χρόνο θα παρακαλάμε γιά λοχίες και η χρυσή αυγή θα παίρνει 20 % σε όλη την Αθήνα .
Ενα πατριωτικό κόμμα χρειάζεται άμεσα .
Ο Χριστόφιας πρωθυπουργός , να πεί κανένα όχι στους εταίρους μας και να μην φοβάται να κάνει ντηλ με Ρώσους και Κινέζους ,
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;