-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δεν ξέρω γιά αυτό με το σμάρτ . Μιλάω γιά το πόνυ που πουλιώταν μέχρι τα μέσα του 90 . Αρα θα συμφωνεί με κάποιες νόρμες .Ποίες ήταν οι νόρμες που ίσχυαν τέλη του 80 που βγήκε, πώς είμαστε βέβαιοι ότι αυτές ακολουθήθηκαν, τι σχέση έχουν αυτές οι νόρμες με τιε σημερινές, τι σχέση είχαν εντέλη οι νόρμες του 80 με το αμάξωμα που δε φαίνεται να διέφερε και πολύ από αυτό του πρώτου.
Θα ήθελα να δω τα σχέδια των ζωνών παραμόρφωσης της στρατζαριστής λαμαρίνας που χρησιμοποιούν...
ΥΓ: Δύο αστέρια πήρε το Citroen Saxo με το παλιό τεστ. Με το καινούργιο δε θα τα έπαιρνε προφανώς.
-
Φίλε μου , είμαι μηχανικός , αλλά όχι μηχανολόγος . Αρα δεν γνωρίζω να σου πώ . Πάντως αμάξι που πουλιέται το 95 και μετά έχει τις προδιαγραφές της εποχής του . Τι αστέρια θα έπαιρνε ένα ΑΧ , η ένα γκόλφ 2 ?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Με την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία όμως σε φάση 10πλου διδακτορικου και άλλα τόσα post-doc, όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει έννοια ανταγωνισμού. Αν θέλεις να κάνεις κάτι, κάντο σωστά και ξεκίνα σωστά. Εδώ ένα site της προκοπής με σωστά Ελληνικά και Αγγλικά δεν έχει, τι να λέμε τώρα.Απο τα πιο σωστά που ακούστηκαν σε αυτο το topic, μαζί με τα αντίστοιχα σχόλια γι' αυτο το '4τροχο'(?) ... από τον ΙΚΕ!
Καλύτερα τιποτα παρα αυτο ...
-
Φίλε μου , είμαι μηχανικός , αλλά όχι μηχανολόγος . Αρα δεν γνωρίζω να σου πώ . Πάντως αμάξι που πουλιέται το 95 και μετά έχει τις προδιαγραφές της εποχής του . Τι αστέρια θα έπαιρνε ένα ΑΧ , η ένα γκόλφ 2 ?Την ίδια εποχή, το 95, κατασκευάζοταν και πωλούταν και ο Σκαραβαίος.
Καταλαβαίνεις ότι το επιχείρημά σου δεν έχει βάση;
Τα μοντέλα πιθανότατα δε θα έπαιρναν κανένα αστέρι, πόσο μάλλον το Pony που βασίζοταν σε σασί δεκαετίες παλιότερο.
Από που εσύ φαντάστηκες ότι μπορεί αυτό το συνοθήλευμα λαμαρίνας να πάρει 2 ή και 3 αστέρια δεν το ξέρω...
-
Τα περισσότερα αστέρια που είχε καταφέρει να πάρει το ΑΧ (αρχές 90 μετά το fl) ήταν 1.5 αστεράκι...
Με τα σημερινά δεδομένα τι θα έπαιρνε, δεν ξέρω... μάλλον τον... -
Γιατι ενω εχουμε 2012 μιλαμε για το 1995;Τωρα δεν κατασκευαζεται η ελληνικη προταση;Με τα στανταρ που υπηρχαν 20 χρονια πισω θα γινει η κατασκευη του;
-
Αρα κατά την άποψη σας , καλύτερα να μην κάνουμε τίποτα . Ωραία , αυτό κάναμε τόσα χρόνια . Τίποτα σε όλους τους τομείς . Εκτός από τους διορισμούς στο δημόσιο . Τώρα που θα τελειώσει και αυτό , θα μας μείνει μόνο η μετανάστευση .
-
Αρα κατά την άποψη σας , καλύτερα να μην κάνουμε τίποτα . Ωραία , αυτό κάναμε τόσα χρόνια . Τίποτα σε όλους τους τομείς . Εκτός από τους διορισμούς στο δημόσιο . Τώρα που θα τελειώσει και αυτό , θα μας μείνει μόνο η μετανάστευση .Δηλαδη το ενα ακρο ειναι το τιποτα και το αλλο ειναι αυτα που βλεπουμε στις φωτο;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αρα κατά την άποψη σας , καλύτερα να μην κάνουμε τίποτα . Ωραία , αυτό κάναμε τόσα χρόνια . Τίποτα σε όλους τους τομείς . Εκτός από τους διορισμούς στο δημόσιο . Τώρα που θα τελειώσει και αυτό , θα μας μείνει μόνο η μετανάστευση .
Δηλαδη το ενα ακρο ειναι το τιποτα και το αλλο ειναι αυτα που βλεπουμε στις φωτο;
Απο καπου πρεπει να ξεκινησουμε,ειναι φιλοτιμη προσπαθεια,που φυσικα θα προοριζεται μονο για την εγχωρια αγορα...
Μην περιμενουμε να χτυπησουμε και το VAG group... -
Αρα κατά την άποψη σας , καλύτερα να μην κάνουμε τίποτα . Ωραία , αυτό κάναμε τόσα χρόνια . Τίποτα σε όλους τους τομείς . Εκτός από τους διορισμούς στο δημόσιο . Τώρα που θα τελειώσει και αυτό , θα μας μείνει μόνο η μετανάστευση .Προσωπικά, δεν είπα αυτό, οπότε προς τι η γενίκευση του β' πληθυντικού;
-
Το έγραψα και παραπάνω, έχω δει τύπους να φτιάχνουν καλύτερα αμάξια στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι τους.
Αυτό το πράγμα είναι άθλιο και το υπουργείο πολιτισμού θα έπρεπε να του απαγορεύσει να το αποκαλεί Ελληνικό αυτοκίνητο γιατί δυσφημίζει τη χώρα.
(θα μπορούσε να το ονομάσει ΣΚΑΤΑΜΑΞΟ).Υπάρχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα στην Ελλάδα και δυστυχώς εξάγονται με ζημία για την χώρα.
Αν οι κυβερνώντες δεν ήταν μ@λάκες θα έβαζαν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας στα αμάξια πάνω από 10 χρόνια και πολύ αυστηρά ΚΤΕΟ. Θα δούλευαν τα συνεργεία και η χώρα δεν θα ξόδευε πολλά λεφτά. -
Αρα κατά την άποψη σας , καλύτερα να μην κάνουμε τίποτα . Ωραία , αυτό κάναμε τόσα χρόνια . Τίποτα σε όλους τους τομείς . Εκτός από τους διορισμούς στο δημόσιο . Τώρα που θα τελειώσει και αυτό , θα μας μείνει μόνο η μετανάστευση .Ενώ η λύση είναι να φτιάχνουμε αυτοκίνητα χειρότερα από Lada με κρατική επιδότηση, μόνο και μόνο για να φτιάχνουμε.
Βασικά αυτό κάναμε τόσα χρόνια. Κάκιστο προϊόν με κρατικά λεφτά. Κάνουμε και μια κρατικοποίηση στην εταιρεία και είμαστε κομπλέ.
Γιατί να μην επικεντρεθούμε σε τομείς που μπορούμε να φτιάξουμε πραγματικά καλά προϊόντα;
-
Γνώμη μου είναι πως δέν μπορούμε να φτιάξουμε στοιχειωδώς ανταγωνιστικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή το αυτοκίνητο έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα πολυπλοκότητας που αμφιβάλλω αν ένας νέος παίκτης μπορεί να μπεί στο παιχνίδι ακόμα και κάτω απο ιδανικές συνθήκες και πολυ χρήμα.
Όλες ανεξαιρέτως οι αυτοκινητοβιομηχανίες ξεκίνησαν φτιάχνοντας κάποιο σχετικά απλό βιομηχανικό προιόν που με την πάροδο του χρόνου το εξέλιξαν, πχ απο ποδήλατα, μετά μοτοσυκλέτες και μετά μικρά αυτοκίνητα κτλ.
Εμείς τώρα θέλουμε (μέσα σε απίστευτα εχθρικο και τοξικό περιβάλλον) απο το μηδέν να πάμε κατευθείαν να φτιάχνουμε αυτοκίνητα.
Απλά δέν γίνεται.
-
Χώρες με πολύ περισσότερο πληθυσμό και δυνατότητες δεν έχουν αυτοκινητοβιομηχανίες, θα μπορεί να συντηρίσει η Ελλάδα;
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όλες ανεξαιρέτως οι αυτοκινητοβιομηχανίες ξεκίνησαν φτιάχνοντας κάποιο σχετικά απλό βιομηχανικό προιόν που με την πάροδο του χρόνου το εξέλιξαν, πχ απο ποδήλατα, μετά μοτοσυκλέτες και μετά μικρά αυτοκίνητα κτλ.
βέβαια υπάρχουν και εταιρίες που ξεκίνησαν την τελευταία δεκαετία και φαίνεται να πάνε καλά. βέβαια αυτοί που τις ξεκίνησαν κάνανε σοβαρή δουλειά και βάλανε φραγκα. με κλανιές (namco, κορρες, keraboss) δεν βάφονται αυγα.
-
Ας φτιάξουμε πρώτα καμιά μπαγκαζιέρα της προκοπής, κανένα δισκόφρενο, κανα λάστιχο ή after market πατάκι και βλέπουμε.
-
το θέμα είναι ότι με την οικονομική εξαθλίωση που επικρατεί γενικά δύσκολα θα κατασκευαστεί κάτι καλό και αξιόλογο από μια εταιρία που ξεκινάει από το μηδέν, θα έχει αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει πιστεύω...
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
βέβαια υπάρχουν και εταιρίες που ξεκίνησαν την τελευταία δεκαετία και φαίνεται να πάνε καλά. βέβαια αυτοί που τις ξεκίνησαν κάνανε σοβαρή δουλειά και βάλανε φραγκα. με κλανιές (namco, κορρες, keraboss) δεν βάφονται αυγα.
Αν συγκρίνεις το project του Κορρέ, με τη namco και το superK τότε μάλλον δεν ξέρεις για τι μιλάς.
Αυτό το λέω χωρίς να θέλω να θίξω τις άλλες δουλειές, απλά μιλάμε για τελείως διαφορετικούς στόχους, και αυτό θα φανεί πολύ έντονα από το αποτέλεσμα.
-
οταν θα παει και αυτό ακλαυτο θα δούμε αν τελικά είχα δίκιο ή οχι
βέβαια είμαι σίγουρος οτι θα φταίει το κράτος μετα που δεν εζμπρωξε το δημιούργημα του αξιου εμπιστήμονα μπηχανικού
-
Πιστεύω πως είμαστε σε θέση να κρίνουμε μία κατασκευή ανεξάρτητα με την πορεία της στην αγορά. Το αν δεν πετύχει εμπορικά εξαρτάται από marketing, timing και πολλά άλλα που δε σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα του προιόντος. Προσωπικά, χαίρομαι που θα βγει ένα τόσο καλό όχημα, ανεξαρτήτως από το αν το σχεδίασε, το σκούπισε ή το τράβηξε φωτογραφία Έλληνας, Τούρκος ή Αλβανός. Επίσης χαίρομαι που έχω τη δυνατότητα να μαθαίνω πολλά από ικανούς ανθρώπους όπως ο Κορρές και ο Μαλανδρινος τους οποίους δε χρειάζεται να πάω στην άλλη άκρη της γης για να συναντήσω.
Ελληνικη Αυτοκινητοβιομηχανια!