-
Το πρόβλημα δεν είναι τα λεφτά... Το πρόβλημα είμαστε εμείς οι ίδιοι... έχω πλέον πειστεί ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ποτέ τίποτα... δεν είμαστε άξιοι να φτιάξουμε ούτε βίδες, όχι φυσικά επειδή δεν έχουμε τις γνώσεις... τους λόγους τους βλέπουμε σε όλες σχεδόν τις βιομηχανίες, κρατικές ή μη, που έχουν κλείσει όλες αυτές τις δεκαετίες στη χώρα... Εάν η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει κάτι στην αυτοκίνηση (αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της βιομηχανίας), είναι ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών, από μικρές εταιρείες νέων και γεμάτων ιδέες μηχανικών, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Για βιομηχανοποιημένη παραγωγή ούτε λόγος... οι Έλληνες είμαστε αριστεροί, δε συμπαθούμε το Μεγάλο Κεφάλαιο...
-
Ο χρήστης Thanas_4 έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω γιατί ξεκίνησαν οι αβάσιμοι χαρακτηρισμοί από τον cruiser και γιατί καθόμαστε και μαλώνουμε μεταξύ μας χωρίς ουσιαστικό λόγο.Μακάρι να είχαμε φοιτητές με όρεξη για δουλειά, και πολίτες με ωριμότητα που να μην κατακρίνουν χωρίς να γνωρίζουν. Η ομαδοποίηση και η ισοπέδωση δεν είναι καλό συστατικό για κουβέντες σε φόρουμ - οπότε όποιος έχει κόμπλεξ του τύπου όλοι οι φοιτητές είναι άχρηστοι με φουσκωμένα μυαλά, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν κάνουν δουλειά ή όλες οι γυναίκες είναι που***νες θα ήταν καλό να τα κρατάει για τον εαυτό του και να μην τα θέτει ως επιχειρήματα για να 'νικήσει' τους συνομιλητές του.
Το θέμα στην Ελλάδα είναι ότι υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι και αυτή η νοοτροπία δεν αφήνει καμία ιδέα να στεριώσει. Κατα τη γνώμη μου όσοι μπορούμε να προσφέρουμε κάτι στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ανεξάρτητα αν είναι κάτι μικρό ή μεγάλο, είναι καλό να είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες και σε συζητήσεις. Μόνο έτσι μπορούν να γίνουν πράγματα που θα αξίζουν την προσοχή - ομαδικά και ακομπλεξάριστα! Χωρίς να μας νοιάζει ποιος είναι ο 'αρχηγός' και ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο.
Kάνεις λάθος . Εγώ δεν ξεκίνησα κανένα χαρακτηρισμό . Αντίθετα έκανα μία πρόταση και μου επιτέθηκαν διάφοροι γραφικοί τύποι .
Ετσι όταν άρχισαν να με βρίζουν και προσωπικά , έπαψα να ασχολούμε μαζί τους .
Αν διάβαζες 2-3 σελίδες πιό πίσω θα ήσουν πιό δίκαιος στην κριτική σου και θα έβλεπες ότι δεν τσουβαλιάζω κανένα .Αυτοί λοιπόν που αναφέρεσαι στο δεύτερο μέρος της απάντησης σου , δεν έχουν καμμία σχέση μαζί μου .
Σου απαντώ επειδή με ανέφερες ονομαστικά και όχι επειδή διαφωνώ με την ουσία της θέσης σου . -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ενώ το να κάθεσαι σαν τους γέρους του μάπετ σόου και να κάνεις μόνο κριτική ενώ είσαι μόνο 20-25-30 χρονών και να μιλάς γιά την κακούργα κενωνία , είναι καλύτερο .Δεν πειράζει τα 3-4 κατοστάρικα γιά όλους τους overqualified θα επαναφέρει την λογική στον τόπο .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω γιατί ξεκίνησαν οι αβάσιμοι χαρακτηρισμοί από τον cruiser και γιατί καθόμαστε και μαλώνουμε μεταξύ μας χωρίς ουσιαστικό λόγο.
Μακάρι να είχαμε φοιτητές με όρεξη για δουλειά, και πολίτες με ωριμότητα που να μην κατακρίνουν χωρίς να γνωρίζουν. Η ομαδοποίηση και η ισοπέδωση δεν είναι καλό συστατικό για κουβέντες σε φόρουμ - οπότε όποιος έχει κόμπλεξ του τύπου όλοι οι φοιτητές είναι άχρηστοι με φουσκωμένα μυαλά, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν κάνουν δουλειά ή όλες οι γυναίκες είναι που***νες θα ήταν καλό να τα κρατάει για τον εαυτό του και να μην τα θέτει ως επιχειρήματα για να 'νικήσει' τους συνομιλητές του.
Το θέμα στην Ελλάδα είναι ότι υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι και αυτή η νοοτροπία δεν αφήνει καμία ιδέα να στεριώσει. Κατα τη γνώμη μου όσοι μπορούμε να προσφέρουμε κάτι στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ανεξάρτητα αν είναι κάτι μικρό ή μεγάλο, είναι καλό να είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες και σε συζητήσεις. Μόνο έτσι μπορούν να γίνουν πράγματα που θα αξίζουν την προσοχή - ομαδικά και ακομπλεξάριστα! Χωρίς να μας νοιάζει ποιος είναι ο 'αρχηγός' και ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο.
Kάνεις λάθος . Εγώ δεν ξεκίνησα κανένα χαρακτηρισμό . Αντίθετα έκανα μία πρόταση και μου επιτέθηκαν διάφοροι γραφικοί τύποι .
Ετσι όταν άρχισαν να με βρίζουν και προσωπικά , έπαψα να ασχολούμε μαζί τους .
Αν διάβαζες 2-3 σελίδες πιό πίσω θα ήσουν πιό δίκαιος στην κριτική σου και θα έβλεπες ότι δεν τσουβαλιάζω κανένα .Αυτοί λοιπόν που αναφέρεσαι στο δεύτερο μέρος της απάντησης σου , δεν έχουν καμμία σχέση μαζί μου .
Σου απαντώ επειδή με ανέφερες ονομαστικά και όχι επειδή διαφωνώ με την ουσία της θέσης σου .Εδώ έκοψες με το μάτι πόσα αστέρια θα έβγαζε σε crash tests...
ΥΓ: Εγώ σαν γραφικός που είμαι δεν πήγα καν στο ΔΙΚΑΤΣΑ να αναγνωρήσω τα πτυχία αγγλικού πανεπιστημίου που απέκτησα, τόση η κάψα μου για το δημόσιο. Συνέχισε τους χαρακτηρισμούς και τις αστειότητες.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Πάντως το να δημιουργηθεί αυτοκινητοβιομηχανία ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ είναι τρομακτικό δύσκολο -αν όχι αδύνατο-. Πρώτα θα έρθει να επενδύσει κάποιος υφιστάμενος(λέμε τώρα!), θα δημιουργηθεί κάποιο joint venture και ύστερα, προϊόντος του χρόνου όταν θα υπάρχει μαγιά ικανών στελεχών(εξειδικευμένωνμηχανικών, μηχανολόγων, ηλεκτρολόγων) καθώς και δίκτυο προμηθευτών(τρομακτικά βασικό όταν μιλάμε για αυτοκινητοβιομηχανία) θα μπορέσει ίσως να σταθεί κάτι.
λεφτά αμα έχεις είναι το μόνο εύκολο να κάνεις ολα τα υπόλοιπα. προμηθευτές βρίσκεις, μηχανικούς κλπ αν οι ελληνες είναι ηλίθιοι παίρνεις απο αλλού κλπ
Τι θα πει ,λεφτα αμα εχεις;
Ποιος ειναι αυτος που θα παρει αυτο το τεραστιο ρισκο και θα βαλει τα τεραστια ποσα που απαιτουνται για την δημιουργια ενος εργοστασιου κατασκευης αυτοκινητων οταν την ιδια στιγμη η αυτοκινητοβιομηχανια παγκοσμιως ειναι κορεσμενη ,με δεκαδες μαρκες να συναγωνιζονται πολλες εκ των οποιων δεν μπορουν να ανταπεξελθουν οικονομικα και βλεπουμε συγχωνευσεις κτλ....εταιριες που εχουν χρονια στο κουρπετι.Αφου δεν γνωριζετε απο δουλειες ,τουλαχιστον μην πετατε εξυπναδες ,δεν ειναι ετσι απλα οπως νομιζετε μεσα απτον μαγικο κοσμο του φορουμ.
-
το εχω γράψει αρκετές φορες οτι οποιος είναι άχρηστος κλείνει και πολύ καλά κάνει.
και φυσικά δεν έχει καμιά σημασία να το παράγεις στην ελλάδα. το δίνεις και αλλού. χωρίς βέβαια να είναι και τρελά δύσκολο να το φτιάξεις και εδώ αν θές.
ο καθένας βέβαια οσο μπορεί
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
το εχω γράψει αρκετές φορες οτι οποιος είναι άχρηστος κλείνει και πολύ καλά κάνει.και φυσικά δεν έχει καμιά σημασία να το παράγεις στην ελλάδα. το δίνεις και αλλού. χωρίς βέβαια να είναι και τρελά δύσκολο να το φτιάξεις και εδώ αν θές.
ο καθένας βέβαια οσο μπορεί
Εισαι απολυτος ενω δεν γνωριζεις και αυτο ειναι κακο.
Ναι,κλεινουν και οι αχρηστοι αλλα πολλες φορες κλεινουν οσοι ακολουθουν λαθος πολιτικη,οσοι δεν μπορουν ακολουθησουν τον ανταγωνισμο,οσοι εχουν οικονομικα προβληματα ,οσοι δεν πουλανε αρκετα ενω παραγουν αρκετα καλα οχηματα .
Ενα μοντελο θα κοστιζει παρα πολλα εκκατομυρια μεχρι να βγει στην παραγωγη και αν αποτυχει αντιλαμβανεσαι τις συνεπειες.
Οπως καταλαβαινεις,δεν ειναι θεμα αχρηστου.Να κατασκευασουμε αυτοκινητα στο εξωτερικο;
Μα τοτε πιο το νοημα; -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Εισαι απολυτος ενω δεν γνωριζεις και αυτο ειναι κακο.
Ναι,κλεινουν και οι αχρηστοι αλλα πολλες φορες κλεινουν οσοι ακολουθουν λαθος πολιτικη,οσοι δεν μπορουν ακολουθησουν τον ανταγωνισμο,οσοι εχουν οικονομικα προβληματα ,οσοι δεν πουλανε αρκετα ενω παραγουν αρκετα καλα οχηματα .
Ενα μοντελο θα κοστιζει παρα πολλα εκκατομυρια μεχρι να βγει στην παραγωγη και αν αποτυχει αντιλαμβανεσαι τις συνεπειες.
Οπως καταλαβαινεις,δεν ειναι θεμα αχρηστου.ο ανταγωνισμός είναι τέτοιος που δεν σε παίρνει για λάθη. κάποιοι δεν καταλαβαίνουν που είναι το λάθος και μας αποχαιρετούν.
τεσπα
Να κατασκευασουμε αυτοκινητα στο εξωτερικο;
Μα τοτε πιο το νοημα;παρα πολλοί μπορεί να έιναι οι λόγοι. απο μια εξειδίκευση που μπορεί να χρειαστείς μέχρι το κόστος παραγωγής κλπ. το κάνουν αρκετοί μην σου φαίνεται παραξενο.
-
Ειπα και πριν ,λαθος πολιτικη δεν σημαινει οτι εισαι αχρηστος.
Μοναδες εχουν πολλα εργοστασια,αλλα εχουν και μια κεντρικη μοναδα στην χωρα τους.Το να ξεκινησουμε δινοντας κατευθειαν την κατασκευη σε μια χωρα με φθηνοτερα εργατικα χερια(ποσο πια) ,αραγε τι τεχνογνωσια θα εχει; -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Ειπα και πριν ,λαθος πολιτικη δεν σημαινει οτι εισαι αχρηστος.σημαίνει οτι δεν κάνεις κάτι καλά και γι αυτό κλείνεις. δες τις ελληνικές επιχειρήσεις πχ. και θα καταλάβεις.
Μοναδες εχουν πολλα εργοστασια,αλλα εχουν και μια κεντρικη μοναδα στην χωρα τους.Το να ξεκινησουμε δινοντας κατευθειαν την κατασκευη σε μια χωρα με φθηνοτερα εργατικα χερια(ποσο πια) ,αραγε τι τεχνογνωσια θα εχει;
οση τεχνογνωσία χρειάζεται για να πάρεις το αποτέλεσμα που θές
-
Super K, το νέο ελληνικό αυτοκίνητο,** εξ ολοκλήρου σχεδιασμένο και κατασκευασμένο** με υπερηφάνεια στην Ελλάδα.
http://www.newsbeast.gr/car/arthro/3424 ... o-super-k/
-
Ο χρήστης swiftakias_ έγραψε:
Super K, το νέο ελληνικό αυτοκίνητο,** εξ ολοκλήρου σχεδιασμένο και κατασκευασμένο** με υπερηφάνεια στην Ελλάδα.http://www.newsbeast.gr/car/arthro/3424 ... o-super-k/
ΝΑ υποθεσω οτι δεν εχεις διαβασει τις προηγουμενες σελιδες;
-
Εννοειται πως τις διαβασα, γιαυτο εβαλα το λινκ και τονισα το 'κατασκευασμένο εξολοκλήρου στην Ελλαδα' (με τα περισσοτερα μερη να ειναι απο smart).
Το έβαλα πιο πολυ για τα σχόλια των αναγνωστών
-
Ο χρήστης swiftakias_ έγραψε:
Εννοειται πως τις διαβασα, γιαυτο εβαλα το λινκ και τονισα το 'κατασκευασμένο εξολοκλήρου στην Ελλαδα' (με τα περισσοτερα μερη να ειναι απο smart).Λαθος μου τοτε.Νομιζα οτι ηταν περιπτωση:ειδαμε μια ειδηση στο νετ και μπηκαμε να την γραψουμε χωρις να ελενξουμε αν εχει ηδη μπει .
Ελληνικο δεν ειναι το σμαρτ;
-
Εντελώς Ελληνικότατο μεχρι την τελευταία βίδα.
-
Το project του Δημήτρη Κορρέ και η εξέλιξή του πριν από αρκετούς μήνες.
Mια πρώτη σκέψη με αμάξωμα που χαρακτηρίζεται από επίπεδες επιφάνειες.Απορίφθηκε.
Αλλαγή κατεύθυνσης στο θέμα της εμφάνισης και μοντέλο του αμαξώματος σε φυσικό μέγεθος.
Το κομάτι πλαίσιο - αναρτήσεις - κινητήρας - μετάδοση θεωρείται ολοκληρωμένο.
Σχεδόν ένα χρόνο πριν , η αναζήτηση των γραμμών του αμάξωματος αρχίζει και πλησιάζει στο τέλος της.
Ευχή και ελπίδα όλων μας , να πατήσει άσφαλτο και χώμα σε λειτουργικό πλέον επίπεδο , το φθινόπωρο του 2012.
-
αερόσακους
ABS
ESP
κλιματισμό
NCAP
satnavθα έχει?
-
Κωνσταντίνος
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
αερόσακους
ABS
ESP
κλιματισμό
NCAP
satnavθα έχει?
οχι αλλα θα εχει το πορτακι στο πατακι του συνοδηγου για ψαρεμα σε παγωμενη λιμνη.
-
Πολύ μεράκι , γνώσεις και αγάπη για το αντικείμενο τους στη Replicar Hellas του Ηλία Γαγανέλη.
Μακάρι τέτοιες προσπάθειες να έχουν τη συνέχεια και την κατάληξη που τους αξίζει.
Ελληνικη Αυτοκινητοβιομηχανια!