-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
δηλ η 159 1.75 στα 30600 ευρώ είναι συνειδητή επιλογή και η C180 BlueEff στα 34100 είναι τσιζ-μπιζ ;
Πλέον (με την έλευση του 1.75) και τα δύο είναι συνειδητές επιλογές, με το παραπάνω μάλιστα. Η 159 έχει επιτέλους προσιτή έκδοση με κινητήρα που μπορεί να εκμεταλλευτεί το θαυμάσιο πλαίσιο. Θεωρώ ότι είναι επιλογή μονόδρομος για τον 'πιουρίστα' οικογενειάρχη. Εναλλακτική λύση γι' αυτόν που θέλει να αγοράσει αντισυμβατικά είναι μάλλον μόνο η C5 turbo (άλλο ένα πλαίσιο που... έκλαιγε για μοτέρ).
η C180 BlueEfficiency πουλάει κατασκευή-βράχο (απίστευτη αίσθηση αυτοκινήτου 'ένα κομμάτι', από την 180 ως την 63) και ότι άλλο συνεπάγεται το όνομα της φίρμας που ΔΕΝ είχαν οι προκάτοχοι C (αληθινή μερτσέντες επιτέλους), μαζί με οδική συμπεριφορά που ξεφεύγει ΕΝ ΜΕΡΕΙ από τα αυστηρά στερεότυπα της Μerc, προς το καλύτερο. Επιπλέον, ο κινητήρας επιτέλους ξεφορτώθηκε τον κομπρέσορα (don't like), και μπορεί να μην πετυχαίνει τις χαμηλές καταναλώσεις που υπόσχεται το εργοστάσιο (κανένα όχημα δεν τις πετυχαίνει), αλλά καίει εντυπωσιακά λίγο για την απόδοσή της.
Ο 1.75 TBi καίει αρκετά, αλλά οι επιδόσεις (ειδικά οι ρεπρίζ) είναι...
Όπως και να 'χει, το θέμα εδώ είναι η ομορφιά
Εσύ - πως σε είπαμε φιλαράκο ; - μ'αρέσεις
Χάθηκες
-
Krus = αρχηγός.
Μπορεί κάποιος να έχει διαφορετικό γούστο αλλά δύσκολο να μην ξέρει/έχει οδηγήσει τα πάντα ο Krus.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
ΥΓ: πριν ρωτήσει κανείς, εννοείται ότι δεν υπάρχει Volvo που να μην έχω οδηγήσει, πριν πιάσω πληκτρολόγιο να γράψω.
Δυσκολο λοιπον να το πιστεψει κανεις....
αν δουλεύεις στους 4 τροχούς δεν είναι δύσκολο.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΥΓ: πριν ρωτήσει κανείς, εννοείται ότι δεν υπάρχει Volvo που να μην έχω οδηγήσει, πριν πιάσω πληκτρολόγιο να γράψω.
Παρκαδορος??
Δεν με εκπλησσει παντως....ουκ ολιγες φορες γραφουν οτι να'ναι...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Krus = αρχηγός.Μπορεί κάποιος να έχει διαφορετικό γούστο αλλά δύσκολο να μην ξέρει/έχει οδηγήσει τα πάντα ο Krus.
Και η γιαγια μου μπορει να εχει οδηγησει τα παντα....Απο αυτα που λεει παντως τιποτα δεν ισχυει....αυτο στο λεει καποιος που εχει οδηγησει 'σχεδον' τα παντα, και δεν εμαθε να οδηγει σε Pajero.
-
Ελεος με τα κολλήματα με τις διάφορες μάρκες, αφήστε και τπτ να πέσει...
-
Και για να κλεισω ολο αυτο το ασκοπο offtopic περιμενα μια λιγοτερο ειρωνικη απαντηση, εστω και με pm, και σιγουρα πιο ενημερωμενη, ειδικα απο δημοσιογραφο του 'ειδικου τυπου'. Εγω δεν ειπα πουθενα οτι η Volvo ειναι η καλυτερη εταιρεια στον κοσμο, οπως το ιδιο ισχυει και για τους περισσοτερους κατασκευαστες.
Δεν απάντησα καν σε σένα. Εκτός αν λέγεσαι georgosk [Krus]
-
Παρκαδορος??
Δεν με εκπλησσει παντως....ουκ ολιγες φορες γραφουν οτι να'ναι...
Η διαφορετική άποψη από τη δική σου, δεν είναι υποχρεωτικά 'ότι να 'ναι'. Σεβαστό να μη γουστάρεις αυτά που γράφουμε, ωστόσο. Νο πρόμπλεμ. Παρακαδόρους δεν έχουμε στο γκαράζ των 4Τ. Αν ανοίξει θέση, θα σε φωνάξω
Krus = αρχηγός.
Μπορεί κάποιος να έχει διαφορετικό γούστο αλλά δύσκολο να μην ξέρει/έχει οδηγήσει τα πάντα ο Krus.
Και η γιαγια μου μπορει να εχει οδηγησει τα παντα....Απο αυτα που λεει παντως τιποτα δεν ισχυει...
Έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις. Με φανατικούς δεν έχει νόημα ο διάλογος. Το οφτόπικ τελειώνει εδώ. Καλή σου (και μόνιμη, δυστυχώς) νύχτα
-
Krus = αρχηγός.
Και η γιαγια μου μπορει να εχει οδηγησει τα παντα....Απο αυτα που λεει παντως τιποτα δεν ισχυει....αυτο στο λεει καποιος που εχει οδηγησει 'σχεδον' τα παντα, και δεν εμαθε να οδηγει σε Pajero.
Κωνσταντινε, εισαι αδικος εδω. Ο συγκεκριμενος τουλαχιστον συνεργατης των 4τροχων
-μαζι και με καποιους αλλους, ειναι οσο πιο αντικειμενικος μπορει, μεταφεροντας παραλληλα οσο πιο απλα-κατανοητα-αμεσα τα οσα εισπραττει απο καθε δοκιμη.
Τωρα αν του εχουν πετυχει μεχρι στιγμης καποια αυτοκινητα δοκιμης (και Volvo) πιο 'σαπακια' απ' οτι ειναι συνηθως η ποιοτητα που μας εχει συνηθησει η εκαστοτε εταιρια,
δεν φταιει αυτος. Μπορει να φταιει ο συναδελφος ανταγωνιστικου περιοδικου που το
'ξεχαρβαλωσε', μπορει ο εκαστοτε αντιπ/σωπος που δεν του εκανε σωστη συντηρηση,
ο δοκιμαστης καταγραφει ακριβως αυτα που βιωνει στο συγκεκριμενο αυτοκινητο... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Krus = αρχηγός.
Κωνσταντινε, εισαι αδικος εδω. Ο συγκεκριμενος τουλαχιστον συνεργατης των 4τροχων
-μαζι και με καποιους αλλους, ειναι οσο πιο αντικειμενικος μπορει, μεταφεροντας παραλληλα οσο πιο απλα-κατανοητα-αμεσα τα οσα εισπραττει απο καθε δοκιμη.
Τωρα αν του εχουν πετυχει μεχρι στιγμης καποια αυτοκινητα δοκιμης (και Volvo) πιο 'σαπακια' απ' οτι ειναι συνηθως η ποιοτητα που μας εχει συνηθησει η εκαστοτε εταιρια,
δεν φταιει αυτος. Μπορει να φταιει ο συναδελφος ανταγωνιστικου περιοδικου που το
'ξεχαρβαλωσε', μπορει ο εκαστοτε αντιπ/σωπος που δεν του εκανε σωστη συντηρηση,
ο δοκιμαστης καταγραφει ακριβως αυτα που βιωνει στο συγκεκριμενο αυτοκινητο...το ειρωνικό του όμως ύφος σε ένα δύο σημεία, θέλω να πιστεύω ότι δεν ταιριάζει στο φόρουμ και δεν προάγει τις ανταλλαγές απόψεων, από έναν επαγγελματία του χώρου. Ειδικά όταν οι admins, επιβάλλουν ποινές σε χρήστες του φόρουμ, σε ανάλογες συμπεριφορές.
@Krus, θα ενδιέφερε αρκετούς πιστεύω η άποψη σου για το XC60, μιας και είναι το πιο νέο μοντέλο της φίρμας, πιστεύεις ότι δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στο Χ3,GLK,Q5 ?
Η volvo τώρα, κακώς για μένα όχι μόνο έχει γερασμένο στόλο ... αλλά δεν έχει καν μεσαίο S60 στην αγορά . Έχοντας οδηγήσει την νέα C class, μου φάνηκε αρκετά άχρωμη οδηγικά, ίσως να φταίει ότι ήταν αυτόματη, έχει λίγο περίεργες αναλογίες ... μα αν είναι για την αεροδυναμική δεκτές. Τώρα σχετικά με την ποιότητα του εσωτερικού δεν μου φάνηκε καλύτερο από αυτό του S40 Summum, ενώ σχεδιαστικά-εσωτερικά, για μένα είναι απαράδεκτη, όπως και η νέα Ε. Η σύγκριση τώρα του S40/Cclass είναι άτοπη, μιας και τα χωρίζουν αρκετές χιλιάδες €.
-
Πλέον (με την έλευση του 1.75) και τα δύο είναι συνειδητές επιλογές, με το παραπάνω μάλιστα. Η 159 έχει επιτέλους προσιτή έκδοση με κινητήρα που μπορεί να εκμεταλλευτεί το θαυμάσιο πλαίσιο. Θεωρώ ότι είναι επιλογή μονόδρομος για τον 'πιουρίστα' οικογενειάρχη. Εναλλακτική λύση γι' αυτόν που θέλει να αγοράσει αντισυμβατικά είναι μάλλον μόνο η C5 turbo (άλλο ένα πλαίσιο που... έκλαιγε για μοτέρ).η C180 BlueEfficiency πουλάει κατασκευή-βράχο (απίστευτη αίσθηση αυτοκινήτου 'ένα κομμάτι', από την 180 ως την 63) και ότι άλλο συνεπάγεται το όνομα της φίρμας που ΔΕΝ είχαν οι προκάτοχοι C (αληθινή μερτσέντες επιτέλους), μαζί με οδική συμπεριφορά που ξεφεύγει ΕΝ ΜΕΡΕΙ από τα αυστηρά στερεότυπα της Μerc, προς το καλύτερο. Επιπλέον, ο κινητήρας επιτέλους ξεφορτώθηκε τον κομπρέσορα (don't like), και μπορεί να μην πετυχαίνει τις χαμηλές καταναλώσεις που υπόσχεται το εργοστάσιο (κανένα όχημα δεν τις πετυχαίνει), αλλά καίει εντυπωσιακά λίγο για την απόδοσή της.
Welcome back (το ονοματάκι μου δε βλέπω να το αλλάζεις...τέσπα...τι να κάνουμε, δε θες )
Αφού αυτή η 159 τα κάνει όλα και συμφέρει...γιατί δε πουλάει καλύτερα από τον ανταγωνισμό?
-
γιατί δεν έχουν περάσει οι αλλαγές ποιότητας εξέλιξης κτλ, στην συνείδηση του καταναλωτή. Παραείναι ακριβή για ιταλικό αυτοκίνητο, όταν με παραπλήσια χρήματα, κάποιος μπορεί να αγοράσει αστέρι, προπέλα, κι ας είναι 316. Αντίθετα πουλάει πολύ καλά πιστεύω το octavia5 με τους TSI, γιατί είναι καλά τοποθετημένο, τιμολογιακά, άσχετα που για τους κατόχους του, συνήθως δεν ήταν η 1η τους επιλογή. Μοιραία, σήμερα η αλφα, απευθύνεται περισσότερο στους πιο σκληροπυρηνικούς της φίρμας, οι άλλοι ας αγοράσουν ....φιάτ , μπορεί σε 2-3 χρόνια η 156tbi να είναι μια πιο τίμια αγορά ....
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
γιατί δεν έχουν περάσει οι αλλαγές ποιότητας εξέλιξης κτλ, στην συνείδηση του καταναλωτή. Παραείναι ακριβή για ιταλικό αυτοκίνητο, όταν με παραπλήσια χρήματα, κάποιος μπορεί να αγοράσει αστέρι, προπέλα, κι ας είναι 316.Ο κλασικός, ο ο Έλληνας!!! (Γεωργίου speaking...)
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
γιατί δεν έχουν περάσει οι αλλαγές ποιότητας εξέλιξης κτλ, στην συνείδηση του καταναλωτή. Παραείναι ακριβή για ιταλικό αυτοκίνητο, όταν με παραπλήσια χρήματα, κάποιος μπορεί να αγοράσει αστέρι, προπέλα, κι ας είναι 316.
Ο κλασικός, ο ο Έλληνας!!! (Γεωργίου speaking...)
ο καθένας μας, με τα €€ που θέλει να διαθέσει για τις 4ρόδες, αγοράζει ή νομίζει ότι αγοράζει ότι θεωρεί πιο σημαντικό για τις προτεραιότητες του, θεμιτό, λογικό μη κατακριτέο.
Στο θέμα μας τώρα ..... ψήφισα Accord / A4 .
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Πλέον (με την έλευση του 1.75) και τα δύο είναι συνειδητές επιλογές, με το παραπάνω μάλιστα. Η 159 έχει επιτέλους προσιτή έκδοση με κινητήρα που μπορεί να εκμεταλλευτεί το θαυμάσιο πλαίσιο. Θεωρώ ότι είναι επιλογή μονόδρομος για τον 'πιουρίστα' οικογενειάρχη. Εναλλακτική λύση γι' αυτόν που θέλει να αγοράσει αντισυμβατικά είναι μάλλον μόνο η C5 turbo (άλλο ένα πλαίσιο που... έκλαιγε για μοτέρ).
η C180 BlueEfficiency πουλάει κατασκευή-βράχο (απίστευτη αίσθηση αυτοκινήτου 'ένα κομμάτι', από την 180 ως την 63) και ότι άλλο συνεπάγεται το όνομα της φίρμας που ΔΕΝ είχαν οι προκάτοχοι C (αληθινή μερτσέντες επιτέλους), μαζί με οδική συμπεριφορά που ξεφεύγει ΕΝ ΜΕΡΕΙ από τα αυστηρά στερεότυπα της Μerc, προς το καλύτερο. Επιπλέον, ο κινητήρας επιτέλους ξεφορτώθηκε τον κομπρέσορα (don't like), και μπορεί να μην πετυχαίνει τις χαμηλές καταναλώσεις που υπόσχεται το εργοστάσιο (κανένα όχημα δεν τις πετυχαίνει), αλλά καίει εντυπωσιακά λίγο για την απόδοσή της.
Welcome back (το ονοματάκι μου δε βλέπω να το αλλάζεις...τέσπα...τι να κάνουμε, δε θες )
Αφού αυτή η 159 τα κάνει όλα και συμφέρει...γιατί δε πουλάει καλύτερα από τον ανταγωνισμό?
Το όνομα θα μείνει ως έχει.
Απο κει και πέρα, η 159 είχε την ατυχία να περάσει μεγάλο μέρος της καριέρας της με ανεπαρκείς κινητήρες (από τον 2,2 και πάνω γινόταν ικανοποιητικό το πράγμα, αλλά και ακριβό επίσης), από λάθος επιλογή της εταιρείας, φυσικά. Δεν γνωρίζω γιατί δεν εξέλιξαν τούρμπο κινητήρες νωρίτερα, αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσαν να το είχαν κάνει.
Η έλευση του 1750 δε σημαίνει (ούτε είπα) ότι η 159 turbo benzina τα κάνει όλα και συμφέρει. Ότι είναι η πρώτη επιλογή του πιουρίστα ή του αντισυμβατικού αγοραστή, αυτό είπα. Και είναι. Ο συμβατικός οικογενειάρχης δεν θα της συγχωρήσει το στενόχωρο πίσω κάθισμα, ούτε την αυξημένη κατανάλωση, ούτε έναν μικρό τριγμό πού και πού, ούτε ότι βρίσκει κάτω σε σαμαράκι 4 εκ., για χάρη των (εξωφρενικών) ρεπρίζ, του καταπληκτικού στησίματος, του κοφτερού τιμονιού και των looks μέσα-έξω.
'Τα κάνει όλα και συμφέρει' είναι το Passat 1.8 TSI (και το αδελφό Α4 με το ίδιο μοτέρ), αλλά (ΕΝΤΕΛΩΣ προσωπική άποψη), τα θεωρώ ποιο maistream κι από C 180, πλέον, με την υπερβολική έννοια του 'αδιάφορα τέλειου'. Σε μπέρδεψα; Να το πω αλλιώς: συγχωρώ μειονεκτήματα στην 159, για χάρη του προσωπικού μου γούστου. Αν πρέπει να προτείνω, θα προτείνω Passat πάντως ή Octavia 1.8, κι ας είναι... μικρομεσαίο με κώλο (best buy αυτοκίνητο ΟΛΩΝ των κατηγοριών, σήμερα)
-
Απο κει και πέρα, η 159 είχε την ατυχία να περάσει μεγάλο μέρος της καριέρας της με ανεπαρκείς κινητήρες (από τον 2,2 και πάνω γινόταν ικανοποιητικό το πράγμα, αλλά και ακριβό επίσης), από λάθος επιλογή της εταιρείας, φυσικά. Δεν γνωρίζω γιατί δεν εξέλιξαν τούρμπο κινητήρες νωρίτερα, αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσαν να το είχαν κάνει.
Η έλευση του 1750 δε σημαίνει (ούτε είπα) ότι η 159 turbo benzina τα κάνει όλα και συμφέρει. Ότι είναι η πρώτη επιλογή του πιουρίστα ή του αντισυμβατικού αγοραστή, αυτό είπα. Και είναι. Ο συμβατικός οικογενειάρχης δεν θα της συγχωρήσει το στενόχωρο πίσω κάθισμα, ούτε την αυξημένη κατανάλωση, ούτε έναν μικρό τριγμό πού και πού, ούτε ότι βρίσκει κάτω σε σαμαράκι 4 εκ., για χάρη των (εξωφρενικών) ρεπρίζ, του καταπληκτικού στησίματος, του κοφτερού τιμονιού και των looks μέσα-έξω.
'Τα κάνει όλα και συμφέρει' είναι το Passat 1.8 TSI (και το αδελφό Α4 με το ίδιο μοτέρ), αλλά (ΕΝΤΕΛΩΣ προσωπική άποψη), τα θεωρώ ποιο maistream κι από C 180, πλέον, με την υπερβολική έννοια του 'αδιάφορα τέλειου'. Σε μπέρδεψα; Να το πω αλλιώς: συγχωρώ μειονεκτήματα στην 159, για χάρη του προσωπικού μου γούστου. Αν πρέπει να προτείνω, θα προτείνω Passat πάντως ή Octavia 1.8, κι ας είναι... μικρομεσαίο με κώλο (best buy αυτοκίνητο ΟΛΩΝ των κατηγοριών, σήμερα)
Αυτό πάλι καινούριο είναι? Γιατί εγώ ούτε με απλή ούτε με TI έχω αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Αυτό πάλι καινούριο είναι? Γιατί εγώ ούτε με απλή ούτε με TI έχω αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα.
Τι να σου πω... ίσως δεν πρόσεξα αρκετά
Έκανα ίσαμε 3-4 χιλιάδες χιλιόμετρα με την turbo benzina, πάντως, και βρήκα κάτω ουκ ολίγες φορές. Προφυλακτήρα, όχι κάτι σοβαρό. -
Απλά το λέω γιατί όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα του gruppo πάσχουν από SUVλακίαση (έχω ακούσει ότι παίζει κάποιο security θέμα με τις Ιταλικές γραμμές παραγωγής). Κοινώς είναι λίγο κατσίκια στις απλές εκδοχές τους. Το μόνο που αντιμετώπιζε πραγματικά τέτοιο πρόβλημα ήταν η 156 GTA...αλλά όταν μιλάμε για τέτοιες μαγικές κατασκευές who cares!!
-
Κι εγώ με GT βρίσκω κάτω με το παραμικρό. Αντίθετα τα περισσότερα γερμανικά είναι κατσίκια... Χαμηλές οι Alfa (έτσι πρέπει ).
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Αυτό πάλι καινούριο είναι? Γιατί εγώ ούτε με απλή ούτε με TI έχω αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα.Κι ομως,ενω λες οτι δε θα βρει με τιποτα,βρισκει.. Αλλος ενα λογος για να μην προτιμησει καποιος την 159 μετα το απαραδεκτο τασακι της.
Το πιο ομορφο ΜΕΣΑΙΟ..