-
Έχω διαβάσει το σχετικό ΦΕΚ δεν παίζει ρόλο αν έχει πινακίδες. Είναι κατάληψη οδοστρώματος. Κανένα όχημα δεν δικαιούται να παραμένει παρατεταμένα παρκαρισμένο στο ίδιο σημείο ανεξάρτητα αν έχει πινακίδες και πληρωμένα τέλη. Για αυτό μπαίνει η ειδοποίηση αν δεν μετακινηθεί μετά θεωρείται εγκατελελημένο. Μάλιστα θυμάμαι είχε αναφερθεί περίπτωση που έτσι κατέστρεψαν αμάξι ανθρώπου που είχε φύγει για μερικούς μήνες εξωτερικό και δεν μπόρεσε να δικαιωθεί. Μερικές φορές και οι ίδιοι οι δήμοι δεν είναι ενημερωμένοι αν ψάξεις μέσα στο θέμα πρέπει να βρεις το νόμο γιατί νομίζω ότι είχε αναφερθεί παλαιότερα.
-
Αν θυμάμαι καλά 40 μέρες δίνει σαν περιθώριο μετακίνησης το χαρτί από την ημέρα που το κολλάνε.
Sent from my Sony Fola
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αν θυμάμαι καλά 40 μέρες δίνει σαν περιθώριο μετακίνησης το χαρτί από την ημέρα που το κολλάνε.Sent from my Sony Fola
Όπως το λες. Μόνο στο χαρτί είναι οι 40 ημέρες. Μπορεί να κάνει μέχρι και χρόνο να έρθουν να το μαζέψουν
-
Στο δήμο Π. Φαλήρου δεν παίζει τίποτα από αυτά που λέτε Αυτοκίνητα παρατημένα για 2-5 χρόνια, φυτρωμένα (κυριολεκτικά) και χρησιμοποιούμενα ως αποθήκες (!) ή/και με σπασμένα τζάμια παραμένουν ατάραχα ... σε ένα από τα χειρότερα σημεία για παρκάρισμα αν όχι στο χειρότερο. Όλα έχουν πινακίδες οπότε δεν τα αγγίζουν παρόλες τις οχλήσεις. Το μόνο που τόλμησαν ήταν να τους βάλουν αυτοκόλλητα τα οποία αφαιρέθηκαν. Παραμένουν στο ίδιο σημείο και στην ίδια άθλια κατάσταση ενώ οι υπόλοιποι κάνουμε ως και 30 λεπτά σε ώρες αιχμής για να παρκάρουμε και να ανέβουμε σπίτι μας να ξεκουραστούμε....
-
Στο Παλαιό Φάληρο έχω 'διώξει' 2-3 εγκαταλελειμένα στον ένα χρόνο που μένω στην περιοχή
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Έχω διαβάσει το σχετικό ΦΕΚ δεν παίζει ρόλο αν έχει πινακίδες. Είναι κατάληψη οδοστρώματος.μα γι΄αυτο πληρωνουμε τα τελη, για να καταλαμβανουμε το οδοστρωμα!
βαση ΚΟΚ οτιδηποτε κατω απο 3,5 τονους εχει δικαιωμα να παρκαρει σε ενα σημειο ΟΣΟ θελει. δεν του θετει περιορισμο κανεις. πανω απο 3,5 εχεις ταχογραφο και ετσι δεν μπορεις να κρυφτεις.
οταν ειναι χωρις πινακιδες δεν τιθεται θεμα, λυνει και τα χερια της αρμοδιας υπηρεσιας.
οταν ομως εχει πινακιδες, τοτε -τυπικα τουλαχιστον- δεν μπορει να κανει κανεις τιποτα, γιατι πολυ απλα δεν μπορει να αποδειξει τιποτα. το ποσο καιρο δηλαδη ειναι ακινητοποιημενο ενα οχημα. εαν δηλαδη ειμαι ο μαγκιτης που το εχει αραγμενο-παρατημενο ετσι για να το κοιταει και ξαφνικα δω σχετικο σημειωμα πανω στο παρμπριζ, πειτε μου ενα λογο να μην παω στην υπηρεσια και να ζητησω εξηγησεις.απο την θεωρια ομως ας παμε και ολιγον στην πραξη μπαααας και βγαλω καποια ακρη.
που απευθυνομαι και -βασικο- αν κρατανε τα στοιχεια μου προς επιδειξη σε οποιον την ψαξει για να δει ποιος τον 'ενοχλησε'.
το τελευταιο που θα ηθελα ειναι να μου ζηταει καποιος τα ρεστα στην γειτονια και να αρπαχτω. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Παίρνεις τηλέφωνο το δήμο, το δηλώνεις ως ακινητοποιημένο. Περνούν, κολλούν το χαρτί, τραβούν φωτογραφία (έτσι τουλάχιστον μού έχουν αναφέρει στο δήμο μου) και το φακελώνουν. Αν Χ ημέρες μετά είναι ακόμα εκεί, θεωρείται εγκαταλελειμένουπαρχει και υπαλληλος του δημου επιφορτισμένος για αυτη την δουλεια.
κοβει βολτες ολη μερα στους δρομους κι αν δει καποιο που του φαινεται παρατημενο, το σημειωνει και βγαζει μια φωτογραφια.
Οταν ξαναπερασει και το βρει εκει κολλάει το χαρτι στο τζαμι.Στην περιπτωση που ανεφερες (καταγγελια) δεν ξερω αν κολλαν κατευθειαν το χαρτι, ή αν το σημειωνει και ξαναπερναει για να το κολλησει.
Στη γειτονια μου ειναι σταματημενο ενα Pathfinder σε κεντρικοτατο δρομο, μπροστα σε τραπεζα, πανω απο 2 χρονια.
Δεν εχουν κολλησει ακομα χαρτι παρολο που τον τελευταιο χρονο η ακινησια του βγαζει ματια (ετοιμαζεται να βγαλει ριζες )
αντιθετα καποια ψιλοσαπακια (αναμεσα τους κι ενα Α4 λιγο χτυπημενο) ειναι κανονικα με το 'παρασημο' του Δημου.κοινωνικος ρατσισμος;;;
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Έχω διαβάσει το σχετικό ΦΕΚ δεν παίζει ρόλο αν έχει πινακίδες. Είναι κατάληψη οδοστρώματος.
μα γι΄αυτο πληρωνουμε τα τελη, για να καταλαμβανουμε το οδοστρωμα!
βαση ΚΟΚ οτιδηποτε κατω απο 3,5 τονους εχει δικαιωμα να παρκαρει σε ενα σημειο ΟΣΟ θελει. δεν του θετει περιορισμο κανεις. .....οταν ομως εχει πινακιδες, τοτε -τυπικα τουλαχιστον- δεν μπορει να κανει κανεις τιποτα, γιατι πολυ απλα δεν μπορει να αποδειξει τιποτα. το ποσο καιρο δηλαδη ειναι ακινητοποιημενο ενα οχημα...Άλλο το παρκάρισμα και άλλο η εγκατάλειψη. Νομίζω προβλέπεται η εύλογη χρήση του δικαιώματος κατάληψης του οδοστρώματος. Και για αυτό έχει οριοθετηθεί το πόσο καιρό μπορεί να είναι παρατημένο στο ίδιο σημείο. Μετά μπορεί να στο μαζέψουν. Βέβαια οι περισσότεροι απλά το έχουν και δεν το κινούν ίσως το βάζουν μπρος πότε πότε ή απλά το παίρνουν για διακοπές το καλοκαίρι. Δηλαδή είναι εκεί και το βλέπουν και αν τους βάλουν το χαρτί απλά θα το πάνε 2 θέσεις πιο πέρα ή θα παραπονεθούν στο Δήμο κλπ. Λίγα είναι τα πραγματικά παρατημένα με πινακίδες αλλά καλό είναι αυτά να απομακρυνθούν.
Νομίζω είχε αναφερθεί περίπτωση ναυτικού που το είχε δηλώσει ώστε να μην του το μαζέψουν ή κάτι τέτοιο; -
Έχει δικαίωμα να καταλαμβάνει το οδόστρωμα και να παρκάρει αλλά όχι στο ίδιο σημείο ονυξ. Θα ξαναψάξω το ΦΕΚ κάπου το έχω αποθηκευμένο γιατί αναγκάστηκα να το φωτοτυπήσω και να το στείλω στους Δήμους Ν.Σμύρνης Π.Φαληρου για να διώξουν κάποια παρατημένα.
-
ΦΕΚ 81/2004 τευχος Α
εγκατελελειμένο αν είναι για 60 συνεχόμενες μέρες σταθμευμένο σε μέρος που απογερεύεται η στάθμευση ή 90 σε μέρος που επιτρέπεται η στάθμευση. Αν αποτελεί κίνδυνο για το περιβάλον στη τρέχουσα κατάσταση του ή αν αποτελεί όχημα τέλους κύκλου ζωής σύμφωνα με τον τρέχον ορισμό (για τα ΕΙΧ 25ετία νομίζω ο ορισμός είναι στο νόμο 2939/2001). Στις σελίδες 4287 , 4288 αναφέρει την διαδικασία για τα εγκατελελειμένα που περιλαμβάνει και οχήματα με πινακίδες απλώς για αυτά υποχρεούται ο δήμος να κάνει αναζήτηση εντός 15 ημέρων από την ειδοποίηση για το αν είναι κλεμένα και αν όχι να ενημερώσουν μέσω Υπουργείου Μεταφορών και ΚΕΠΥΟ τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
ΦΕΚ 81/2004 τευχος Αεγκατελελειμένο αν είναι για 60 συνεχόμενες μέρες σταθμευμένο σε μέρος που απογερεύεται η στάθμευση ή 90 σε μέρος που επιτρέπεται η στάθμευση.
τις 90 ποιος τις μετραει?
γιατι για τον ιδιοκτητη καθε μερα θα ειναι η...πρωτη!! -
Από την ημέρα που περνάει υπάλληλος του δήμου και καταγράφει το όχημα.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Από την ημέρα που περνάει υπάλληλος του δήμου και καταγράφει το όχημα.αν και απ' οτι καταλαβα οι 90 μερες ισχυουν απο τοτε που θα διαπιστωθει οτι ειναι τοσες που θα ειναι παρατημενο, ωστοσο...
και αν και το ξανα εθεσα προηγουμενως...
εστω οτι ειμαι εγω αυτος που το εχει απο κατω απο το σπιτι του και το καμαρωνει...
και ενα ομορφο πρωινο βλεπω τον υπαλληλο του δημου να ερχεται να με σταμπαρει...
κατεβαινω λοιπον και των ρωταω για ποιο λογο το κανει αυτο...
τι να περιμενω να μου απαντησει?
οτι καποιος τους ειπε οτι ειναι μονιμα σταθμευμενο στη συγκεκριμενη θεση?
ε λοιπον γυρναω και του λεω οτι καποιο λαθος εχει γινει και πως το αμαξι μου ειναι μολις...1 μερα εκει!
για ποιο λογο να μην με πιστεψει?το αν ειμαι παρων εκεινη την στιγμη ή αν το αμαξι 'μου' δεν ειναι κατω απο το σπιτι μου, φυσικα και εχει λιγη σημασια.
σημασια εχει πως μπορω να πουλησω τρελα και εσυ ταλαιπωρε γυρνα γυρω γυρω να βρεις θεση σταθμευσης.
αν ΔΕΝ υπαρχουν πινακιδες βεβαια τοτε αλλαζει το πραγμα αρδην.lokatzi προφανως και δεν αναφερομαι επ' ουδενι σε εσενα...
-
ο υπαλληλος του δημου ειτε μετα απο καταγγελια, ειτε επειδη περασε δευτερη φορα και το σταμπαρε, βγαζει φωτο του αυτοκινητου και το σημειωνει.
μετα απο 60 ή 90 μερες αν ειναι στο ιδιο σημειο, κολλαει το αυτοκολητο στο τζαμι
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
ο υπαλληλος του δημου ειτε μετα απο καταγγελια, ειτε επειδη περασε δευτερη φορα και το σταμπαρε, βγαζει φωτο του αυτοκινητου και το σημειωνει.μετα απο 60 ή 90 μερες αν ειναι στο ιδιο σημειο, κολλαει το αυτοκολητο στο τζαμι
μια χαρα μεχρι εδω.
μπορω εγω επειτα και αφου ειδα το αμαξι μου σταμπαρισμενο, να παω στην αρμοδια υπηρεσια να το 'ξεσταμπαρω' λεγοντας οτι καποιο λαθος εχει γινει ουτως ωστε να μη το εχουν πλεον στα υποψιν τους οι του δημου?
το πουλημα τρελας που λεγαμε πριν...!!
αμα λαχει το γυριζω και τουμπα με μια μηνυση σε αυτον που...τολμησε και εβαλε -λαθασμενα και καλα- στο ματι το αμαξι μου! -
Καποιοι μιλατε για Αλληλεγγυη.......Ωραια λοιπον πριν 6 μηνες ηρθε ενας 19χρονος και νοικιασε ενα διαμερισμα απεναντι απο το σπιτι μου......Σημειοτεων πως ο πιτσιρικος δεν εχει ουτε αυτοκινητο ουτε μηχανη αλλα εχει φιλους και με τα δυο.....
3 μηνες πριν εφερε και παρατησε ενας φιλος του ενα Peugeot 106 με πινακιδες.....Μισο μηνα μετα αφαιρεσε τις πινακιδες....Περιμενα Εναμιση μηνα να δω τι θα γινει.....Τπτ.....Στους 2 μηνες παιρνω τηλεφωνο τον Δημο και το αναφερω.....Εκτοτε εχουν περασει 33 μερες (δλδ ειμαστε 3 μηνες και 3 μερες) και λενε θα το παρουν σε καμια 20αρια μερες.....
Οποτε για ποια Αλληλεγγυη μιλατε μερικοι ? Το να μας θεωρουν Μαλακες καποιοι ? Γιατι να δινω 660ε σε σημα, 240ε σε φορο πολυτελειας και 380ε εφορια για το αυτοκινητο μου καθε χρονο (χωρια τα 1300ε ασφαλεια) και να ΜΗΝ εχω να παρκαρω στην γειτονια μου επειδη ο καθε σπασοκλαμπανιας δεν δινει καν το 1/5 απο οσα δινω εγω ωστε να εχει το αυτοκινητο του ? Και δεν ειμαι πλουσιος υποψην, και εγω με τα βιας τα βγαζω περα. Αν τα ειχα θα ειχα γκαραζ δικο μου αλλα δεν. Οποτε λογικο δεν ειναι να περιμενω τα χρηματα που δινω σε αυτο το κωλοκρατος να πιανουν τοπο ? -
ενα ραλλυ 3,7 μετρων επιασε ολο το χωρο στη γειτονια σου?
ξερεις εαν ειναι ανεργος? ξερεις εαν ειναι αρωστος? ξερεις τι δυσκολιες οικονομικες τραβαει? για να μην πληρωσει το σημα απο ενα ραλλυ που κοστιζει 200 ευρω περιπου, λες να εχει χρηματα για παρκινγκ μιας χρονιας στα 500 ευρω?
Χαλαρωστε πολυς κοσμος περναει λουκι χοντρο.Παρκαρησε 20-40-100 μετρα πιο περα.Δεν ειναι αναγκη να ειναι το αυτοκινητο σου εξω απο τη πορτα σου.Το σημα που εχω πληρωσει και εγω δεν εγγυατε παρκινγκ εξω απο το σπιτι μου,ουτε καν κοντα μου. -
Ευκολη απαντηση φιλε μου αλλα αφενος εχει πιασει μιαμιση θεση και αφετερου εχω διθεσιο καμπριο με υφασματινη οροφη οποτε ελα πεσμου ξανα ποσο ευκολο ειναι να το παρκαρω 2 στενα διπλα η ακομα και 1 στενο διπλα επειδη καποιοι θεωρουν την γειτονια μου αποθηκη για τα χρεπια τους γιατι στην τελικη για ενα χρεπι 13ετιας μιλαμε που και να το πουλησει δεν θα πιασει πανω απο 1000ε οποτε τι στο καλο το κραταει μπορεις να μου πεις ? Δεν νομιζω πως θα βαλει ποτε σημα η θα πληρωσει ασφαλεια γιατι θα του παει περισσοτερο απο οσο μπορει να το πουλησει οποτε μηπως πρεπει να το βλεπω για παντα παρκαρισμενο εδω ?
-
στον δημο ηλιουπολης ( αθηνα ) σε παρατημενο αυτοκινητο - χωρις πινακιδες με σκασμενα ολα τα λαστιχα - παρατημενο γυρω στον 1 χρονο κ με 3 ειδοποιησεις κολλημενες πανω στα τζαμια απο τον δημο κ σε συνεχη τηλ. στο αρμοδιο τμημα του δημου ,(παρατημενο σε κενρικοτατο δρομο κ ακριβως απεναντι απο σχολεια ξερετε τι απαντηση δινουν ?? ) δεν εχουν λεφτα να νοικιασουν οχημα για να το παρουν απο εκει , οχι μονο αυτο αλλα κ αλλα στον δημο .... αυτο ειναι καταντια κ ξεφτυλα για τον δημο ηλιουπολης ??
-
Ο χρήστης manolis67 έγραψε:
στον δημο ηλιουπολης ( αθηνα ) σε παρατημενο αυτοκινητο - χωρις πινακιδες με σκασμενα ολα τα λαστιχα - παρατημενο γυρω στον 1 χρονο κ με 3 ειδοποιησεις κολλημενες πανω στα τζαμια απο τον δημο κ σε συνεχη τηλ. στο αρμοδιο τμημα του δημου ,(παρατημενο σε κενρικοτατο δρομο κ ακριβως απεναντι απο σχολεια ξερετε τι απαντηση δινουν ?? ) δεν εχουν λεφτα να νοικιασουν οχημα για να το παρουν απο εκει , οχι μονο αυτο αλλα κ αλλα στον δημο .... αυτο ειναι καταντια κ ξεφτυλα για τον δημο ηλιουπολης ??Δικαιολογια του κωλου ειναι, παρε την αστυνομια και πηγαιντε χερακι χερακι απο τα γραφεια της αρμοδιας υπηρεσιας. Καιρος να αρχισουν να παιρνουν ποδι οι Δ.Υ που το ξυνουν και που δεν κανουν την δουλεια τους.
Γεμισαν οι Δρομοι Ακινητοποιημενα χωρις Πινακιδες