-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για μένα η Mercedes είναι Mercedes και τα υπόλοιπα απλά υπόλοιπα.
Δεν μπαίνω σε διαδικασία να συγκρίνω ανόμοια πράγματα.
Όπως και να το κάνουμε κάποιες μάρκες θεωρούνται premium. Καλώς ή κακώς έτσι είναι...
Τα leon,bravo,delta,c4 είναι αυτοκίνητα που απευθύνονται σε ευρύ κοινό ενώ τα premium μάλλον σε όσους έχουν φράγκα ή και διάφορες άλλες ορέξεις (βίτσιο, φιγούρα, αγάπη, κλπ...κλπ...)οι A & B class σίγουρα είναι για βιτσιόζους.
Το ξαναλέω το turbo εμένα τελικά δεν μου έχει πει τίποτα πουθενά.
Δεν θα μπω στη διαδικασία να συγκρίνω την κουπεδιά με το μικρό 207 ...
Είναι αυτοκίνητα διαφορετικών κατηγοριών και κουλτούρας ...εννοείται...207 GT/Rallye είναι σαφώς πιο γ@μάτο αμαξάκι από το youdie.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ποιος μιλησε για vw.?Κατηγοριας golf εγραψα..leon,bravo,delta,c4..κτλπ
Δηλαδη μια mercedes εχεις καποια αμφιβολια οτι ειναι πιο ακριβη σε ολα της απο τα παραπανω..?
Εχω και παραδειγματα στο κοντινο μου περιβαλλον...
Το turbo σιγουρα κατι σου λεει οταν βγαινεις να προσπερασεις στη κορινθου-πατρων..
Ειναι μυθος οτι το 207 σου στριβει και φρεναρει καλυτερα απο το coupe που ειχες..?Καταλαβαινες νομιζω τι ηθελα να πω με το προηγουμενο ποστ..
Για μένα η Mercedes είναι Mercedes και τα υπόλοιπα απλά υπόλοιπα.
Δεν μπαίνω σε διαδικασία να συγκρίνω ανόμοια πράγματα.
Όπως και να το κάνουμε κάποιες μάρκες θεωρούνται premium. Καλώς ή κακώς έτσι είναι...
Τα leon,bravo,delta,c4 είναι αυτοκίνητα που απευθύνονται σε ευρύ κοινό ενώ τα premium μάλλον σε όσους έχουν φράγκα ή και διάφορες άλλες ορέξεις (βίτσιο, φιγούρα, αγάπη, κλπ...κλπ...)Το ξαναλέω το turbo εμένα τελικά δεν μου έχει πει τίποτα πουθενά.
Δεν θα μπω στη διαδικασία να συγκρίνω την κουπεδιά με το μικρό 207 ...
Είναι αυτοκίνητα διαφορετικών κατηγοριών και κουλτούρας ...Μονο που η a class και η b class δεν ειναι mercedes με την εννοια που εσυ τη θεωρεις..Το να θεωρουμε premium την a και τη b..νταξ οκ..προφανως βλεπουμε λιγο διαφοτερικα τα πραγματα γενικως..
Επισης premium ειναι οτι εσυ θεωρεις για τον εαυτο σου premium αν με εννοεις..Το turbo δε γινεται να μη σου λεει κατι οταν ταξιδευεις με 3500 στα 150 και οταν βγαινεις να προσπερασεις χωρις να κατεβαζεις με οτι σχεση και να εχεις.
Γιατι δε μπορεις να συγκρινεις τo coupe με το 207 αμαξια σου ειναι και τα 2 και δε νομιζω να αλλαξες το πρωτο για να παρεις κατι χειροτερο..Σα κατηγοριες-προσανατολισμο ναι δε συγκρινονται αλλα σ ολα τα αλλα και σαν μηχανηματα ναι συγκρινονται...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...Ο καθείς με τις απόψεις του ...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μονο που η a class και η b class δεν ειναι mercedes με την εννοια που εσυ τη θεωρεις..Το να θεωρουμε premium την a και τη b..νταξ οκ..προφανως βλεπουμε λιγο διαφοτερικα τα πραγματα γενικως..
Επισης premium ειναι οτι εσυ θεωρεις για τον εαυτο σου premium αν με εννοεις..Το turbo δε γινεται να μη σου λεει κατι οταν ταξιδευεις με 3500 στα 150 και οταν βγαινεις να προσπερασεις χωρις να κατεβαζεις με οτι σχεση και να εχεις.
Γιατι δε μπορεις να συγκρινεις τo coupe με το 207 αμαξια σου ειναι και τα 2 και δε νομιζω να αλλαξες το πρωτο για να παρεις κατι χειροτερο..Σα κατηγοριες-προσανατολισμο ναι δε συγκρινονται αλλα σ ολα τα αλλα και σα μηχανιματα ναι συγκρινονται...
-
Όπως η σειρά 1 της ΒΜW είναι BMW έτσι και η σειρά Α ή σειρά Β είναι Mercedes και ακολουθούν την τιμολογιακή πολιτική και κουλτούρα των δύο εταιριών... Εγώ θεωρώ ότι σαν μάρκες/κατασκευαστές είναι στην Premium κατηγορία. Εδώ ακόμη και το SMART το θεωρούν premium μικρό και ακολουθεί αντίστοιχη τιμολογιακή πολιτική και φιλοσοφία...
-
Τα περί κουπέ και 207 τα έχω ξαναπεί... Η αλλαγή πάντως δεν έγινε με την λογική καλύτερου/χειρότερου...
-
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μονο που η a class και η b class δεν ειναι mercedes με την εννοια που εσυ τη θεωρεις..Το να θεωρουμε premium την a και τη b..νταξ οκ..προφανως βλεπουμε λιγο διαφοτερικα τα πραγματα γενικως..
Γιατι δε μπορεις να συγκρινεις τo coupe με το 207 αμαξια σου ειναι και τα 2 και δε νομιζω να αλλαξες το πρωτο για να παρεις κατι χειροτερο..Σα κατηγοριες-προσανατολισμο ναι δε συγκρινονται αλλα σ ολα τα αλλα και σα μηχανιματα ναι συγκρινονται...
-
Όπως η σειρά 1 της ΒΜW είναι BMW έτσι και η σειρά Α ή σειρά Β είναι Mercedes και ακολουθούν την τιμολογιακή πολιτική και κουλτούρα των δύο εταιριών... Εγώ θεωρώ ότι σαν μάρκες/κατασκευαστές είναι στην Premium κατηγορία. Εδώ ακόμη και το SMART το θεωρούν premium μικρό και ακολουθεί αντίστοιχη τιμολογιακή πολιτική και φιλοσοφία...
-
Τα περί κουπέ και 207 τα έχω ξαναπεί... Η αλλαγή πάντως δεν έγινε με την λογική καλύτερου/χειρότερου...
Στο 1. διαφωνω καθετα..το τι μας πλασαρουν για premium και ποιοτικο δεν εχει καμια δουλεια με το τι ειναι στη πραγματικοτητα..Η τιμη των 1 και 316 καθως και a-b class δε δικαιολογειται με τιποτα..Πιο premium ειναι καποιος με μια delta παρα με μια 1 κατα τη ταπεινη μου γνωμη..
2.Δεκτον..αν και το 207 κατα την αποψη μου και την αποψη πολλων πιστευω οτι ειναι ενα επι της ουσιας καλυτερο αυτοκινητο απο το coupe..
-
-
Καλά πάρε την premium B class και μετά από ένα χρόνο τα λέμε.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
Ο καθείς με τις απόψεις του ...
ρε συ ...επειδή σου κολλάνε για κόντρες τα turbo δεν είναι καλά;;
δηλ κάποιος που έχει ένα Bravo 1400 κιλών κ απολαμβάνει άνετο ταξίδι με άνετες προσπεράσεις και χαμηλές καταναλώσεις είναι χαζός να μην το επιλέξει αντί του 1.4 90 αλόγων ;;;
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Στο 1. διαφωνω καθετα..το τι μας πλασαρουν για premium και ποιοτικο δεν εχει καμια δουλεια με το τι ειναι στη πραγματικοτητα..Η τιμη των 1 και 316 καθως και a-b class δε δικαιολογειται με τιποτα..Πιο premium ειναι καποιος με μια delta παρα με μια 1 κατα τη ταπεινη μου γνωμη..
2.Δεκτον..αν και το 207 κατα την αποψη μου και την αποψη πολλων πιστευω οτι ειναι ενα επι της ουσιας καλυτερο αυτοκινητο απο το coupe..
-
...το τι μας πλασαρουν για premium και ποιοτικο δεν εχει καμια δουλεια με το τι ειναι στη πραγματικοτητα... Συμφωνώ, μόνο που εγώ βάζω μέσα όλες τις εταιρίες... γιατί όλες με τον τρόπο τους πλασάρουν... Εσύ θεωρείς ποιο premium μία Delta ...εγώ καλύτερα να μην σου πω τι θεωρώ για την Delta ...
-
Ανάλογα πως προσδιορίζεις και πως οριοθετείς την λέξη 'καλύτερο' ...
-
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
-
...το τι μας πλασαρουν για premium και ποιοτικο δεν εχει καμια δουλεια με το τι ειναι στη πραγματικοτητα... Συμφωνώ, μόνο που εγώ βάζω μέσα όλες τις εταιρίες... γιατί όλες με τον τρόπο τους πλασάρουν... Εσύ θεωρείς ποιο premium μία Delta ...εγώ καλύτερα να μην σου πω τι θεωρώ για την Delta ...
-
Ανάλογα πως προσδιορίζεις και πως οριοθετείς την λέξη 'καλύτερο' ...
Καταλαβα τι εννοεις για τη delta..οτι ειναι ενα καμουφλαρισμενο bravo..Απλα εμφανισιακα-ποιοτικα στο εσωτερικο ειναι premium..Η τιμη της ομως ειναι λογικη σε σχεση με τα δηθεν premium a-b class ,1 σειρα και 316..
Εγραψα: 'επι της ουσιας καλυτερο αυτοκινητο' εννοωντας ενεργητικη και παθητικη ασφαλεια..
-
-
Μα καλα δεν βαριεστε αυτες τις ανουσιες αντιπαραθεσεις με τα μοντελα; Αφου δεν βγαζουν πουθενα τι το πιπιληζετε;
Εγω θεωρω οτι η αγορα της Β ειανι ενα καλο deal. Ο ανθρωπος περιμενει σε λιγο καιρο παιδακι αρα θελει λιγο παραπανω χωρους απο ενα μικρομεσαιο premium η οχι. Οταν σου λενε αρχικη 32000 και το ενος ετους το παιρνεις με 19500 το αναρωτιεστε ακομα αν αξιζει; Ο ανθρωπος δεν θελει ενα γρηγορο στριφτερο μικρομεσαιο αλλα ενα αμαξι με χωρους και (αφου του καθεται) με ποιοτητα. Περισσοτερο αξια θα εχει η ποιοτητα κυλισης και η ανεση που θα προσφερει παρα οι απολυτες επιδοσεις σε στροφες και τερμα γκαζια.
Δειτε και ποσο κανουν αντιστοιχα καινουργια MPV και τοτε δειτε αν συμφερει η οχι.
Γνωμη μου μην το σκεφτεσαι και πολυ. Σαν ευκαιρια μου φαινεται. -
Ο χρήστης Tsardas έγραψε:
Μα καλα δεν βαριεστε αυτες τις ανουσιες αντιπαραθεσεις με τα μοντελα; Αφου δεν βγαζουν πουθενα τι το πιπιληζετε;Εγω θεωρω οτι η αγορα της Β ειανι ενα καλο deal. Ο ανθρωπος περιμενει σε λιγο καιρο παιδακι αρα θελει λιγο παραπανω χωρους απο ενα μικρομεσαιο premium η οχι. Οταν σου λενε αρχικη 32000 και το ενος ετους το παιρνεις με 19500 το αναρωτιεστε ακομα αν αξιζει; Ο ανθρωπος δεν θελει ενα γρηγορο στριφτερο μικρομεσαιο αλλα ενα αμαξι με χωρους και (αφου του καθεται) με ποιοτητα. Περισσοτερο αξια θα εχει η ποιοτητα κυλισης και η ανεση που θα προσφερει παρα οι απολυτες επιδοσεις σε στροφες και τερμα γκαζια.
Δειτε και ποσο κανουν αντιστοιχα καινουργια MPV και τοτε δειτε αν συμφερει η οχι.
Γνωμη μου μην το σκεφτεσαι και πολυ. Σαν ευκαιρια μου φαινεται.δηλ η delta 1.4 tjet των 4.50μ. δεν σου φτάνει εσένα; Ή με ένα παιδί θέλουμε ένα βαν για να κινούμαστε;
κι εγώ βαρέθηκα να διαβάζω ποστς του στυλ κάνω ένα παιδί θα χρειαστώ χώρους ποιο φορτηγάκι μου προτείνετε...είναι στο ίδιο μοτίβο με αυτών που ζητούν στριψίματα κ επιδόσεις.υγ. τα 32.000 για την Β170 είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ποσό...μην το συζητάμε...
-
Τη Delta δε την αναφερω οντας πιο μεγαλη απο τα υπολοιπα και ναι οντως θεωρω διλημμα για το ενα εκ των 2.
-
Αν είναι σε καλή τιμή, γιατί δεν την αγοράζεις και να την πουλήσεις μετά να βγάλεις κανα δυο χιλιάρικα?
-
Νέα δεδομένα:
- Ο αδελφός μου θα κάνει 4ετές leasing (μάλλον το Q5) οπότε bye bye το tiguan για του χρόνου.
- Βρέθηκε υποψήφιος αγοραστής με 20.000.
Πλάκα - πλάκα, μου το θάψατε τόσο πολύ που δεν το παίρνω ούτε με 15.000 .
-
Τουλάχιστον μπορείς να πάρεις με τα ίδια λεφτά κάποιο τίμιο αυτοκίνητο
Toyota Verso (αξιόπιστο αν και made in Turkey)
Skoda Octavia 5 1.4TSi SW (το καλύτερο σε αξιοπιστία από όλα τα του GroupVAG)
Mazda 5 (αδίκως αποτυχημένο στις πωλήσεις και made in Japan)
To επερχόμενο Kia Venga made in EU -
Ο χρήστης Tsardas έγραψε:
Μα καλα δεν βαριεστε αυτες τις ανουσιες αντιπαραθεσεις με τα μοντελα; Αφου δεν βγαζουν πουθενα τι το πιπιληζετε;Εγω θεωρω οτι η αγορα της Β ειανι ενα καλο deal. Ο ανθρωπος περιμενει σε λιγο καιρο παιδακι αρα θελει λιγο παραπανω χωρους απο ενα μικρομεσαιο premium η οχι. Οταν σου λενε αρχικη 32000 και το ενος ετους το παιρνεις με 19500 το αναρωτιεστε ακομα αν αξιζει; Ο ανθρωπος δεν θελει ενα γρηγορο στριφτερο μικρομεσαιο αλλα ενα αμαξι με χωρους και (αφου του καθεται) με ποιοτητα. Περισσοτερο αξια θα εχει η ποιοτητα κυλισης και η ανεση που θα προσφερει παρα οι απολυτες επιδοσεις σε στροφες και τερμα γκαζια.
Γνωμη μου μην το σκεφτεσαι και πολυ. Σαν ευκαιρια μου φαινεται.Που την ειδες την αντιπαραθεση κουβεντουλα καναμε με τον storm..??
Ναι μονο που ειπαμε ουτε χωρους εχει για την κατηγορια του..ουτε την 'ποιοτητα mercedes' και η ποιοτητα κυλισης-ανεση εχωντας εμπειρια συνεπιβατη απο τη νεα a-class ειναι κατωτερη με ενα αυτοκινητο του seg c..Δε νομιζω να ειναι τρομακτικη η διαφορα στη b-class..
End of conversation..ο ανθρωπος παειγια τη τζιπαρα τελικα..
-
Εγώ πάντως επιμένω ότι είναι ευκαιρία και μάλιστα μεγάλη...
Έριξα μία ματιά σε διάφορες αγγελίες σε διάφορα sites και διαπίστωσα ότι τα B170 έχουν όλα πάνω από 24000 για έτος από 2007 και μετά...
Είναι ευκαιρία.
Και όμορφο είναι μέσα-έξω και χώρους έχει και δοκιμασμένο είναι και ευκολοδήγητο είναι και από όλα είναι...Αν είχα αδελφό και αν ήμουν σε παρόμοια περίπτωση θα είχα πετάξει το 207 και θα είχα πάρει την B170 ...!...!...
υ.γ. στην Γερμανία είχα ένα A150 και το είχα ευχαριστηθεί ...
-
Εγω παντος αμα ημουν στη θεση σου σιγα μην αγοραζα το μερκ.Βρισκες ενα σωρο καλα αυτοκινητα με περισσοτερα + απο οτι το B-class.Με 20κ αγοραζεις ακομα και καινουριο αυτοκινητο που η b-class το ζηλευει.Παντος αμα ημουν στη θεση σου θα κοιταζα για octavia μιας και περιμενεις και παιδακι.Χωρους εχει,κινητηρα καλο εχει(ειδικα αν το παρεις 1.8Τ),ομορφο ειναι,ειναι ποιοτικο και το καλυτερο ειναι και μαμφθηνο και σχετικα με τον ανταγωνισμο το πιο ελαφρυ(περιπου στα 1200 με 1300 κιλα).Τι αλλο θελεις δηλαδη? Με 24κ το αγοραζεις και φουλ και δεν εχεις ουτε ενα προβλημα ετσι ωστε να πεις δεν αγοραζα την μερκ ανεση και τετοιες πΙπΕς.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ πάντως επιμένω ότι είναι ευκαιρία και μάλιστα μεγάλη...Έριξα μία ματιά σε διάφορες αγγελίες σε διάφορα sites και διαπίστωσα ότι τα B170 έχουν όλα πάνω από 24000 για έτος από 2007 και μετά...
Είναι ευκαιρία.
Και όμορφο είναι μέσα-έξω και χώρους έχει και δοκιμασμένο είναι και ευκολοδήγητο είναι και από όλα είναι...Αν είχα αδελφό και αν ήμουν σε παρόμοια περίπτωση θα είχα πετάξει το 207 και θα είχα πάρει την B170 ...!...!...
υ.γ. στην Γερμανία είχα ένα A150 και το είχα ευχαριστηθεί ...
Πραγματικά απορώ γιατί πήρες 207GT.
Είναι φανερό σε κάθε σου post ότι δε σε ενδιαφέρουν καθόλου αυτά που έχει να προσφέρει αυτό το αυτοκίνητο. -
Έλα ντε...
Το ότι καταευχαριστήθηκες την Α-class πραγματικά με έστειλε... Τι να πω.
Mercedes B170 ενός έτους. Να το πάρω;