-
Φέτος έχει 'αναγκαστικά' Χριστούγεννα Γερμανία, και μετά πρωτοχρονιά Ελβετία.
Το 'αναγκαστικά' πάει στο ότι ζούνε εκεί οι παππούδες της γυναίκας μου. Τα '' πάνε στο γεγονός, ότι δεν έχω περάσει καλύτερες ημέρες. Ανήμερα και επόμενη, θα ξενερώσεις όπου και να πας, εκτός άν έχεις γνωστούς εκεί. Είναι οικογενειακή γιορτή για τους Ευρωπαίους, και δεν ξημεροβραδιάζονται στα μπαρ. Πήγαινε πριν τις 23 για να ζήσεις τα χριστουγεννιάτικα παζάρια.
Πάντως οι συμβουλές για διακοπές είναι δίκοπο μαχαίρι. Ένας φίλος μόλις του είπα ότι το Βερολίνο τα σπάει, και πήγα 2 φορές στα καπάκια, έκλεισε αμέσως εισητήρια. Στο γυρισμό με έβριζε. Για αυτόν η Ταϋλάνδη με τα ανήλικα πουτ@ν@κια είναι σημαντικότερα από κάποια ιστορικά γεγονότα και την αύρα που βγάζει μια πόλη. Να περπατήσεις στα δρομάκια της, να βγεις εκτός τουριστικών μερών, για να καταλάβεις λίγο άλλον πολιτισμό.
Anyway, συμφωνώ με όσους είπαν, ότι 10 μέρες θα βαρεθείς τη ζωή σου σε ένα μέρος. -
Τι λέτε ρε παιδιά ότι 10 μέρες θα βαρεθείς τη ζωή σου σε ένα μέρος....
Εγώ σε όλες αυτές τις πόλεις, όταν πήγαινα για λιγότερο από 10 μέρες ένιωθα ότι δεν πρόλαβα να τριγυρίσω καθόλου Κυρίως αν μιλάμε για την πρώτη φορά που θα πας.
Ναι τη τρίτη-τέταρτη φορά, θα θελήσεις να βγεις κα ιπαραέξω (αλλά την τρίτη τέταρτη φορά θα ανακαλύψεις και μέρη )4 μέρες (που γράφτηκε) είναι ΠΟΛΥ λίγες.
Τώρα, αν δεν θες κουλτούρ, αλλά φύση και άλλους πολιτισμούς η ΝΑ Ασία είναι και σαφώς είναι η καλή της περίοδος τώρα. ΑΝ κάνεις σκ\ι, ΑΥστρία Ελβετία είναι mind blowing
Η εξίσωση ταϋλάνδης - σεξοτουρισμού είναι γτπκ. ΑΝ θες να δεις πολιτισμό θα δεις πολιτισμό, αν θες να πας μόνο να γαμήσεις, και στο βερολίνο θα τριγυρνάς στις (υψηλότατου επιπέδου) πουτάνες. Δεν υπάρχουν δλδ αυτές οι εξισώσεις. Είναι στον άνθρωπο.Αχ, μια Καμπόντια-Βιετνάμ πολύ θα μου άρεσε για Δεκέμβριο αλλά ένεκα μεγαλόπνοων σχεδίων για αργότερα, επέλεξα κάτι πιο κοντινό και λέω για Ιορδανία-Λίβανο
Τι να λέμε... ταξίδια να' ναι και όπου να 'ναι
Δεν υπάρχουν 'άσχημα' μέρη, δεν υπάρχουν 'banale' προορισμοί [μόνο banale άνθρωποι ] δεν πρόκειται να μετανιώσεις που είδες κάτι περισσότερο στη ζωή σου, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξοδεύεις χρήματα -
Ρε πεταμένα λεφτάαααα λέμε, καθίστε σπίτι να διαβάσετε κάνα βιβλίο, τα λένε ωραιότερα εκεί.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ρε πεταμένα λεφτάαααα λέμε, καθίστε σπίτι να διαβάσετε κάνα βιβλίο, τα λένε ωραιότερα εκεί.Κι εγώ εκεί τείνω να καταλήξω αλλα για δικούς μου λόγους που θυμίζουν το ανέκδοτο 'α γ@μήσου κι εσυ κι ο γρύλος σου'
http://asteiakia.gr/anekdota/o_grylos -
Στα διάφορα πακέτα των ταξιδιωτικών γραφείων για Ζυρίχη, κάποια περιλαμβάνουν και το Αλπικό τρένο. Τι ακριβώς είναι το Αλπικό τρένο?
-
Ζυρίχη - Κουρ - Σεν Μορίτς (Αλπικό Τρένο) - Νταβός - Ζυρίχη (390 χλμ)
Αλπικό Τρένο
Πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή με τρένο στο παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο του Σεν Μορίτς, το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.580 μέτρων, με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία για υψηλών προδιαγραφών χειμερινές διακοπές. Το Αλπικό Τρένο Εξπρές θα το πάρουμε από το Chur, όπου θα φθάσουμε μετά από γοητευτική διαδρομή. Αλλά και όλη η διαδρομή προς το Σεν Μορίτς με το τρένο, μέσα στο Αλπικό τοπίο, μας αφήνει με πολλές εντυπώσεις θαυμασμού. Δάση, λίμνες και παγετώνες διαδέχονται το ένα τα άλλα για διόμιση ολόκληρες ώρες που θα σας μείνουν αξέχαστες. Χρόνος ελεύθερος στο Σεν Μορίτς και το απόγευμα επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και, αφού περάσουμε από το κοσμοπολιτικό Νταβός, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στην Ζυρίχη -
παγετωνες?...ice age στην ελβετια?
-
Ο χρήστης Angela Merkel έγραψε:
'I would strongly recommend the odontotos train for Kalavrita instead...' -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
'I would strongly recommend the odontotos train for Kalavrita instead...'
σοβαρα τωρα..
σαν χελωνονιτζακι δεν ειναι ? -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
παγετωνες?...ice age στην ελβετια?Εχει κυριε εχει κ καταρρακτες εχει , απλως υπερθεαμα ειναι
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Εγώ προτείνω Μόναχο & Βερολίνο μαζί ή Βarca
Barcelona έχεις πάει περίοδο Χριστουγέννων?
Οχι δεν έχω πάει Βαρκελώνη αλλά θα το ήθελα πολύ. Θα πάω του χρόνου όμως αν δεν αλλάξει η οικονομική κατάσταση
Για Χριστούγεννα στην Γερμανία πιστεύω πως στο Μόναχο ίσως να είναι πιό γραφικά μια και είναι απο τις πιό γραφικές και ρομαντικές πόλεις και έχει το προσόν τα κάστρα στα περίχωρά του (Νόισβανσταϊν -Neuschwanstein, Χόενσβανγκαου - Hohenschwangau και Λίνταχοφ - Linderhof)Ονειρό μου είναι το ταξίδι στην Βαυαρία οδικώς
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Αλπικό Τρένο
Πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή με τρένο στο παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο του Σεν Μορίτς, το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.580 μέτρων, με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία για υψηλών προδιαγραφών χειμερινές διακοπές. Το Αλπικό Τρένο Εξπρές θα το πάρουμε από το Chur, όπου θα φθάσουμε μετά από γοητευτική διαδρομή. Αλλά και όλη η διαδρομή προς το Σεν Μορίτς με το τρένο, μέσα στο Αλπικό τοπίο, μας αφήνει με πολλές εντυπώσεις θαυμασμού. Δάση, λίμνες και παγετώνες διαδέχονται το ένα τα άλλα για διόμιση ολόκληρες ώρες που θα σας μείνουν αξέχαστες. Χρόνος ελεύθερος στο Σεν Μορίτς και το απόγευμα επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και, αφού περάσουμε από το κοσμοπολιτικό Νταβός, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στην ΖυρίχηΓιώργο, έχω διαβάσει παρόμοιες περιγραφές στα φυλλάδια των ταξιδιωτικών, απλά ρωτούσα εντυπώσεις από κάποιους που έχουν πάει, αν αξίζει κλπ κλπ.
Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον πάντως. -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Ονειρό μου είναι το ταξίδι στην Βαυαρία οδικώςΚι εγώ το έχω μαράζι να κάνω οδικό ταξίδι προς Γερμανία μεριά και βορειότερα, απλά σκέφτομαι τα χρήματα. Με καμπίνα στο ταξίδι Πάτρα-Ανκόνα, βενζίνες κλπ κλπ, το budget εκτοξεύεται...
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Αλπικό Τρένο
Πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή με τρένο στο παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο του Σεν Μορίτς, το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.580 μέτρων, με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία για υψηλών προδιαγραφών χειμερινές διακοπές. Το Αλπικό Τρένο Εξπρές θα το πάρουμε από το Chur, όπου θα φθάσουμε μετά από γοητευτική διαδρομή. Αλλά και όλη η διαδρομή προς το Σεν Μορίτς με το τρένο, μέσα στο Αλπικό τοπίο, μας αφήνει με πολλές εντυπώσεις θαυμασμού. Δάση, λίμνες και παγετώνες διαδέχονται το ένα τα άλλα για διόμιση ολόκληρες ώρες που θα σας μείνουν αξέχαστες. Χρόνος ελεύθερος στο Σεν Μορίτς και το απόγευμα επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και, αφού περάσουμε από το κοσμοπολιτικό Νταβός, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στην ΖυρίχηΓιώργο, έχω διαβάσει παρόμοιες περιγραφές στα φυλλάδια των ταξιδιωτικών, απλά ρωτούσα εντυπώσεις από κάποιους που έχουν πάει, αν αξίζει κλπ κλπ.
Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον πάντως.Ουτε οι πρακτορες ουτε τα φυλλαδια μπορουν να αποδωσουν την μεγαλειωδη εικονα που θα ξετυλιγεται μπροστα σου .
Με την ευκαιρια θυμηθηκα το Αλπικο χωριο που αξιζει να επισκεφτεις κ ειναι το Γκστααντ (αν το γραφω σωστα) .Παραδοση,φυση,πολιτισμος κ χλιδη ,απιστευτα καφε παραδοσιακα ντυμενες Ελβετιδες να σερβιρουν (μην περιμενεις να δεις τιποτα κουκλαρες) -
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
...Κι εγώ το έχω μαράζι να κάνω οδικό ταξίδι προς Γερμανία μεριά και βορειότερα, απλά σκέφτομαι τα χρήματα. Με καμπίνα στο ταξίδι Πάτρα-Ανκόνα, βενζίνες κλπ κλπ, το budget εκτοξεύεται...Εκτός σεζόν, 10 διανυκτερεύσεις σε διάφορες πόλεις, απο άφιξη σε Αncona μέχρι Berlin και επιστροφή Αncona, καθώς και 2 ημέρες-διανυκτερεύσεις σε καράβι απο και προς Πάτρα, (σύνολο 13 ημέρες -12 νύχτες), το κόστος δεν υπερβαίνει τις 2.000€ για 2 άτομα. Πώς και τί? Ρίξε μια ματιά εδώ
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
...Κι εγώ το έχω μαράζι να κάνω οδικό ταξίδι προς Γερμανία μεριά και βορειότερα, απλά σκέφτομαι τα χρήματα. Με καμπίνα στο ταξίδι Πάτρα-Ανκόνα, βενζίνες κλπ κλπ, το budget εκτοξεύεται...
Εκτός σεζόν, 10 διανυκτερεύσεις σε διάφορες πόλεις, απο άφιξη σε Αncona μέχρι Berlin και επιστροφή Αncona, καθώς και 2 ημέρες-διανυκτερεύσεις σε καράβι απο και προς Πάτρα, (σύνολο 13 ημέρες -12 νύχτες), το κόστος δεν υπερβαίνει τις 2.000€ για 2 άτομα. Πώς και τί? Ρίξε μια ματιά εδώ
Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια Πάτρα-Ανκόνα, Ανκόνα-Πάτρα, με καμπίνα για 2 επιβάτες και αυτοκίνητο?
-
472€ με ΑΝΕΚ, πάντα αναλόγως περιόδου. Μερικές ακόμα λεπτομέρειες, εδώ.
-
Μπορείς να διαλέξεις άλλη πιο κατάλληλη εποχή για να κάνεις ταξίδι οδικώς στην Βαυβαρία, δεν είναι ό,τι καλύτερο καταχείμωνο
Κατα τα λοιπά, σαφώς και 10 μέρες δεν είναι τπτ για πολλούς προορισμούς, αλλά είναι αυτοκτονία για να έρθεις στην Brugge
Eπαναλαμβάνω απλώς, ότι επειδή είναι οικογενειακές γιορτές, οι πόλεις νερκώνουν και πρέπει να έχεις εναλλακτικές.
Αν ξεκολήσει δε και το μυαλό απο Χριστούγεννα=Αι βασίλης, οι προορισμοί που λέει ο μγιάκωβος είναι ασύγκρητα πιο θελκτικοί (αν δεν έχεις παιδιά φαντάζομαι )
-
Χριστουγεννα στην Ν. Υορκη θα προτεινα για να εισαι παρεα με αλλους Ελληνες τουριστες, να αγορασεις διαφορα πραγματα στις εκπτωσεις, Ελληνικα εστιατορια κλπ. Τα καλυτερα χριστουγεννα που εχω περασει σαν επισκεπτης σε πολη.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μπορείς να διαλέξεις άλλη πιο κατάλληλη εποχή για να κάνεις ταξίδι οδικώς στην Βαυβαρία...)
Φίλε είσαι από τη Λευφκάδα;
Χριστουγεννιάτικη Εκδρομή στην Ευρώπη-Προτάσεις