-
Ο χρήστης mits0s21 έγραψε:
παιδες προσφατα αγορασα την f30 316i .. ροπη 2.5 λιτρου τραβαει πολυ καλα εχει λιγο lag εγω το νιωθω ... ψαχνομαι για αναβαθμιση και ειδα οτι τελικα εβγαλε o schnitzer .. το παει 200 αλογα και κοντα στα 30 κιλα ροπη αλλα δεν ξερω ποτε θα το φερει ο σπανος και ποσο θα το παει .. **εχει μηπως κανεις βαλει της hartge **? 170 το παει λεει οσο η 320 efficient dynamics που φοραει το ιδιο μοτερ...ειχε δοκιμασει ο χρηστης Fanis75 στην 116i auto, και ειχε γραψει εντυπωσεις εδω:
http://f20.1addicts.com/forums/showthread.php?t=697555
Eπισης καποιο Video απο το bmwforum.gr, και φανταζομαι αντιστοιχα θα εχει γραψει και εκει ο Φανης:
-
...ιδου και η αναβαθμιση schnitzer, για την 316i, απο τα 136ps, στα 200ps...
http://preisliste.ac-schnitzer.de/acs_k ... D_NR=10077
...εχει βγει και τιμολογηση...Στα 2,660 ευρω η παραπανω αναβαθμιση:
http://preisliste.ac-schnitzer.de/acs_k ... 70216.html
...και ο Ελληνικος συνδεσμος:
-
Πολύ έξυπνη κίνηση να προσθέσεις 60+ άλογα σε ένα αμάξι, διατηρώντας τα ίδια φρένα/αναρτήσεις.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Πολύ έξυπνη κίνηση να προσθέσεις 60+ άλογα σε ένα αμάξι, διατηρώντας τα ίδια φρένα/αναρτήσεις.60+ μπορει να ειναι αλλα 0-100 κερδιζεις με το ζορι 0,5 δευτερολεπτο και απο 80-180 βλεπεις τρελες διαφορες..για αναρτηση ισως να χεις δικιο αλλα τα φρενα ειναι οκ ευκολα αντεχουν την μετατροπη πιστευω..βλεπω επισης οτι τα 28 κιλα ροπης (απο 22) τα βλεπεις ψηλοτερα στις 3000 στροφες...γι αυτο και αυτα τα νουμερα καθως τωρα το μοτερ δινει πονο χαμηλα απο τις 1500 και ψηλα μονο μουγκριζει...τα 2600 ευρω πολλα μου φαινεται αν και ο schnitzer σπανια βγαζει προβλημα εχει και εγγυηση
-
Είναι τελικά τα φρένα όπως και η ανάρτηση τόσο απαραίτητο να τα αλλάξεις; Τα ίδια χιλιόμετρα που έπιανε πριν το αυτοκίνητο πιάνει και τώρα. Αν δεν έχεις σκοπό να κινηθείς σε ρυθμούς 'ειδικής διαδρομής' δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε καλύπτουν. Δεν σε φτάνουν έτσι και αλλιώς αν κινείσαι στο όριο (υπερθερμαίνονται σχετικά γρήγορα σε κατηφορικές διαδρομές και έχεις μεγάλες κλίσεις) όπως ανακάλυψα και με τα δύο μου αυτοκίνητα τα οποία είχαν πάντα τις μαμά ιπποδυνάμεις.
-
Δεν εχει σημασια η τελικη.
Εχει σημασια οτι αναμεσα σε δυο στροφες, θα μαζευεις λιγα παραπανω χλμ/ωρα και αρα θα τα κουραζεις λιγο περισσοτερο φρεναροντας. -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Δεν εχει σημασια η τελικη.
Εχει σημασια οτι αναμεσα σε δυο στροφες, θα μαζευεις λιγα παραπανω χλμ/ωρα και αρα θα τα κουραζεις λιγο περισσοτερο φρεναροντας.Ακριβώς, αυτό λέω και εγώ. Αν δεν έχεις σκοπό να κινηθείς πολύ γρήγορα δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν έχεις σκοπό να κινηθείς σε 'αγωνιστικούς ρυθμούς' όμως ακόμα και η μαμά ιπποδύναμη στην κατηφόρα θα τελειώσει τα φρένα σου.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Πολύ έξυπνη κίνηση να προσθέσεις 60+ άλογα σε ένα αμάξι, διατηρώντας τα ίδια φρένα/αναρτήσεις.Το παραγγέλνεις εξαρχής με το M-Pack* και με τα Μ-φρένα (4πίστονα).
- Μ-ανάρτηση/ελατήρια, παχύτερες αντιστρεπτικές
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πολύ έξυπνη κίνηση να προσθέσεις 60+ άλογα σε ένα αμάξι, διατηρώντας τα ίδια φρένα/αναρτήσεις.
Το παραγγέλνεις εξαρχής με το M-Pack* και με τα Μ-φρένα (4πίστονα).
- Μ-ανάρτηση/ελατήρια, παχύτερες αντιστρεπτικές
Aκριβως...
Αλλα και να μην βαλεις το M-pack (το οποιο απαιτειται για να μπορεσεις να προσθεσεις και τα 4πιστονα...)
η 316i , χωρις να ξερω αν, και τι διαφορες εχει στα φρενα με την 320i πχ , (ή και με την 320ed με τον ιδιο 1600αρη κινητηρα στα 170αλογα ομως) ως sedan αυτοκινητο της γκαμας, ακομα και entry level, λογω αυξημενου βαρους σε σχεση με την 116i πχ, εχω την αισθηση οτι θα εχει λιγο πιο ενισχυμενα φρενα...Παντως με την ευκαιρια, να πω οτι ειχα την δυνστοτητα για μια καλη οδηγικη επαφη, με μια 316i με αυτοματο κιβωτιο, και περα απο την εξαιρετικη κυλιση, στιβαρη αισθηση, και γενικα εναν αερα αρχοντιας στο εσωτερικο, σε οδηγικο επιπεδο , τουλαχιστον στην εντελως απλη εκδοση της δοκιμης με 16αρες αλουμινιου, χωρις τα διαφορα εξτρα που διαφοροποιουν προς πιο σπορτιφ καταστασεις, δεν ενεπνεε για το κατι παραπανω. Δεν προσεφερε δηλαδη αρκετες δοσεις αισθησης ως προς το πως παταει ανα πασα στιγμη στον δρομο, μεσω των χειριστηριων της.
Τα ορια της ηταν αρκετα πιο ψηλα απ' οτι περιμενα, τα χλμ μαζευονταν ευκολα και αθορυβα, οι αντιδρασεις τις ακομα και σε 'ταρζανιες' ηταν ακρως προβλεψιμες, φιλικες, και ασφαλεις, αλλα δυστυχως απο οδηγικη αισθηση...πολυ λιγα πραγματα.
Η σχετικη διαπιστωση προκυπτει ακομα και σε σχεση με την εξισου απλη σε εκδοση 116i auto που ειχα οδηγησει, στις ιδιες διαδρομες. Η τελευταια ενδεχομενως λογω μικροτερου ογκου, και βαρους, εδειχνε πιο 'ζωντανη' στις αντιδρασεις της, και αφηνε λιγο περισσοτερα περιθωρια για παιχνιδι. Η 316i στο οριο, πιο ευκολα εφτανε σε υποστροφη, παρα σε υπερστροφη, ακομα και με τα ηλεκτρονικα εντελως εκτος, τα οποια ουσιαστικα δεν βγαινουν εντελως εκτος, τουλαχιστον στην 3αρα, παρα μονο στην εκδοση sportline και την m-pack φυσικα...Anyway, η κατασταση σιγουρα θα βελτιωνεται με σπορ Μ-αναρτηση και κοντη κρεμαγιερα, ή ακομα καλυτερα με m-pack.
Απλως στο νεο μοντελο, στην βαση της γκαμας, την εχουν 'χαλαρωσει' σε μεγαλο βαθμο, κανοντας την μεν ιδιαιτερα ανετη για ξεκουραστες και αγχολυτικες μετακινησεις, αλλα παραλληλα εχει χασει την σπορτιφ αισθηση, πιο αμεσες αντιδρασεις, αλλα και ισως κουραστικη -για καποιους- αναρτηση, σε σχεση με την βασικη ξαναλεω προηγουμενη ομως γενια.Οποιος επιθυμει δηλαδη οτι κοντινοτερο με την προηγουμενη γενια σε επιπεδο οδηγικης αισθησης, θα πρεπει να συμπεριλαβει ολα τα εξτρα που συναδουν στον πιο σπορτιφ χαρακτηρα (απο m-αναρτηση και κοντη κρεμαγιερα, μεχρι m-pack και 4πιστονες δαγκανες για την μεγιστη δυνατη οδηγικη ευχαριστηση) , για την γενια f30...Το ιδιο σε λιγο μικροτερο βαθμο ισως λογω μικροτερου ογκου, ισχυει και για την f20...
-
Ο χρήστης mits0s21 έγραψε:
60+ μπορει να ειναι αλλα 0-100 κερδιζεις με το ζορι 0,5 δευτερολεπτο και απο 80-180 βλεπεις τρελες διαφορες..για αναρτηση ισως να χεις δικιο αλλα τα φρενα ειναι οκ ευκολα αντεχουν την μετατροπη πιστευω..βλεπω επισης οτι τα 28 κιλα ροπης (απο 22) τα βλεπεις ψηλοτερα στις 3000 στροφες...γι αυτο και αυτα τα νουμερα καθως τωρα το μοτερ δινει πονο χαμηλα απο τις 1500 και ψηλα μονο μουγκριζει...τα 2600 ευρω πολλα μου φαινεται αν και ο schnitzer σπανια βγαζει προβλημα εχει και εγγυηση
Ωραίο ποστ... Του έδωσες να καταλάβει ...
-
καλησπερα σας!
επειδη προκειται να αγορασω μια σε λευκο χρωμα F30 316i και την καλύτερη τιμή για καινουργια μου κανει ο παρακάτω:
http://afoi-konstantinou.car.gr/cars/
δηλαδή με τα extra αισθητηρες βροχης και φωτων, cruise control, διευρυσμενο πινακα οργανων, ζαντες αλουμινιου, αισθητηρες παρκαρίσματος απο 30750 το αφηνει 26.000. και μου λεει αν βρω καλύτερη τιμή σε προσφορα δεσμευεται γραπτως ότι θα μου το δωσει σε αυτήν!
πως θα εξασφαλιστώ όταν δώσω προκαταβολές και όταν του καταθέσω πλήρη εξόφληση όταν έλθει το αυτοκινητο ότι πραγματι όλα καλά θα πάνε και δε θα μπλέξω; (μεσω τραπέζης καταθεση στο λογαριασμο του θα κανω γιατι είναι Χαλκιδα ο εμπορος πρωην dealer BMW και εγω είμαι Αθηνα). Μου ζητάει 30% προκαταβολή και τα υπολοιπα εξοφληση όταν φτασει τελωνειο και επειτα παραλαμβάνω μετα δυο ημερες
Γνωρίζετε καπου αλλου στην περιοχη της Αττικης να δίνει καλές προσφορες; Στο Σπανό μου είπαν με τίποτε δεν μπορουν να κανουν τετοια εκπτωση, στο Σφακιανάκη ακόμα περιμενω να με παρουν τηλέφωνο!
ΥΓ1 με ανησυχει παραπάνω που λετε ότι είναι χαλια το λευκό χρώμα, σε φωτο που το είδα όμως μου άρεσε!
ΥΓ2 Τελικά πήρε ο Σφακιανακης με ένα ευγενέστατο και δραστήριο πωλητη (Ζωγραφος λέγεται και είχαμε πάρει από αυτόν προ 2 ετη μια BMW Χ3 για ενα φιλο μου και εκανα το συμβουλατορα) και μου το δινει 27100 -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
καλησπερα σας!
επειδη προκειται να αγορασω μια σε λευκο χρωμα F30 316i και την καλύτερη τιμή για καινουργια μου κανει ο παρακάτω:
http://afoi-konstantinou.car.gr/cars/
δηλαδή με τα extra αισθητηρες βροχης και φωτων, cruise control, διευρυσμενο πινακα οργανων, ζαντες αλουμινιου, αισθητηρες παρκαρίσματος απο 30750 το αφηνει 26.000. και μου λεει αν βρω καλύτερη τιμή σε προσφορα δεσμευεται γραπτως ότι θα μου το δωσει σε αυτήν!
πως θα εξασφαλιστώ όταν δώσω προκαταβολές και όταν του καταθέσω πλήρη εξόφληση όταν έλθει το αυτοκινητο ότι πραγματι όλα καλά θα πάνε και δε θα μπλέξω; (μεσω τραπέζης καταθεση στο λογαριασμο του θα κανω γιατι είναι Χαλκιδα ο εμπορος πρωην dealer BMW και εγω είμαι Αθηνα). Μου ζητάει 30% προκαταβολή και τα υπολοιπα εξοφληση όταν φτασει τελωνειο και επειτα παραλαμβάνω μετα δυο ημερες
Γνωρίζετε καπου αλλου στην περιοχη της Αττικης να δίνει καλές προσφορες; Στο Σπανό μου είπαν με τίποτε δεν μπορουν να κανουν τετοια εκπτωση, στο Σφακιανάκη ακόμα περιμενω να με παρουν τηλέφωνο!
ΥΓ1 με ανησυχει παραπάνω που λετε ότι είναι χαλια το λευκό χρώμα, σε φωτο που το είδα όμως μου άρεσε!
ΥΓ2 Τελικά πήρε ο Σφακιανακης με ένα ευγενέστατο και δραστήριο πωλητη (Ζωγραφος λέγεται και είχαμε πάρει από αυτόν προ 2 ετη μια BMW Χ3 για ενα φιλο μου και εκανα το συμβουλατορα) και μου το δινει 27100Είναι γνωστός ο Κωνσταντίνου ότι κάνει πολύ καλές προσφορές.
Το αυτοκίνητο προφανώς και δεν το παραγγέλνει αυτός, δηλαδή υπάρχει κάπου σε στοκ και θα στο φέρει.
Εφόσον έχεις γραπτή τη προσφορά του, δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα.
Πολύ καλή τιμή όντως...αλλά της λείπει εξοπλισμός.
-
το πρόβλημα είναι ότι ζητά προκαταβολή 9000 ενώ ο Σφακιανάκης ζητά 500. Μια στα χιλια εαν πάει κατι στραβα στον αντιπρόσωπο του παιρνουν την φίρμα, σε αυτόν που είναι πρωην πας δικαστήρια και χάθηκες.
Το αμάξι θα γίνει ειδική παραγγελια και θα παραληφθεί σε τρεις μήνες ήταν πολύ σαφής σε αυτό
στον εξοπλισμό διάλεξα όσο το δυνατό λιγότερα, σε σχέση και με αυτά που διάβασα στο παρόν φόρουμ, μήπως ξέρεις κάτι καλό και φθηνό επιπλέον να πάρω; Συναγερμό δεν παιρνω γιατί θα έχω ασφαλεια κλοπής ολικη μερικη. όλα τα εξτρα είναι τα γνήσια -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
το πρόβλημα είναι ότι ζητά προκαταβολή 9000 ενώ ο Σφακιανάκης ζητά 500. Μια στα χιλια εαν πάει κατι στραβα στον αντιπρόσωπο του παιρνουν την φίρμα σε αυτόν που είναι πρωην πας δικαστήρια και χάθηκες.
Το αμάξι θα γίνει ειδική παραγγελια και θα παραληφθεί σε τρεις μήνες ήταν πολύ σαφής σε αυτό
στον εξοπλισμό διάλεξα όσο το δυνατό λιγότερα, σε σχέση και με αυτά που διάβασα στο παρόν φόρουμ, μήπως ξέρεις κάτι καλό και φθηνό επιπλέον να πάρω; Συναγερμό δεν παιρνω γιατί θα έχω ασφαλεια κλοπής ολικη μερικη. όλα τα εξτρα είναι τα γνήσιαΑφού δεν είναι επίσημος έμπορος, πως θα το κάνει παραγγελία στο εργοστάσιο?
http://www.bmw.gr/gr/el/general/dealerl ... ntent.htmlΣχετικά με τον εξοπλισμό, οπωσδήποτε xenon εργοστασιακά και βάλε καμιά 17άρα ζαντούλα.
Μου κάνει εντύπωση που ζητάει τόσο μεγάλη προκαταβολή.
Σου αιτιολόγησε γιατί αυτή η διαφορά?
-
έμαθα ότι ήταν dealer της ΒMW παλιά, αλλά τώρα δεν είναι
Δε δικαιολόγησε γιατι θέλει τοσο μεγάλη προκαταβολή. Πιθανά να θελει ρευστο στην παρούσα φάση και για αυτό να μου πουλά στο κόστος. Το θέμα αν συμβει κάτι στα οικονομικά του μια στα χιλια (γιατι άνθρωπος είναι και τετοιες εποχές που ζουμε) και δεν μπορέσει να είναι συνεπής, τότε μπλέκω με δικαστήρια και εξοδα δικηγόρων για να πάρω τα λεφτά μου σε 5 χρόνια και να τρέχω στις Χαλκίδες. Ενώ στην αντιπροσωπεια εάν συμβει αυτό, του παιρνουν άμεσα την εξουσιοδοτηση και η ίδια η BMW σε αποζημιώνει αυτοστιγμης. Σκέφτομαι αξιζει η τρίμηνη αγωνια 1100 ευρώ διαφορά;
ειπε ότι θα το κάνει παραγγελία στο εργοστάσιο, άλλωστε εγω τα πρότεινα τα εξτρα αυτά γιατί αυτα είναι που μου χρειάζονται
ΥΓ ξενον πανάκριβα, άστα
17αρα στους Ελληνικούς δρόμους, μήπως έχω πρόβλημα; -
Δινεις τοσα χρηματα,ειναι κριμα για 1000 ευρω να σε φαει το αγχος 3 μηνες
Και μια στο εκατομμυριο να γινει στραβη μ αυτον,τα 1000 ευρω θα ναι πολυ λιγα για να παρεις πισω τα 9Κ της προκαταβολης... -
δικιο βουνό έχεις! ασε που το άγχος σκοτώνει
-
Δε θα έχεις πρόβλημα με τις 17άρες.
Τα ξένον προσπάθησε να τα βάλεις. Δε μπορείς να φανταστείς διαφορά που κάνουν.
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
έμαθα ότι ήταν dealer της ΒMW παλιά, αλλά τώρα δεν είναι
Δε δικαιολόγησε γιατι θέλει τοσο μεγάλη προκαταβολή. Πιθανά να θελει ρευστο στην παρούσα φάση και για αυτό να μου πουλά στο κόστος. Το θέμα αν συμβει κάτι στα οικονομικά του μια στα χιλια (γιατι άνθρωπος είναι και τετοιες εποχές που ζουμε) και δεν μπορέσει να είναι συνεπής, τότε μπλέκω με δικαστήρια και εξοδα δικηγόρων για να πάρω τα λεφτά μου σε 5 χρόνια και να τρέχω στις Χαλκίδες. Ενώ στην αντιπροσωπεια εάν συμβει αυτό, του παιρνουν άμεσα την εξουσιοδοτηση και η ίδια η BMW σε αποζημιώνει αυτοστιγμης. Σκέφτομαι αξιζει η τρίμηνη αγωνια 1100 ευρώ διαφορά;
ειπε ότι θα το κάνει παραγγελία στο εργοστάσιο, άλλωστε εγω τα πρότεινα τα εξτρα αυτά γιατί αυτα είναι που μου χρειάζονται
ΥΓ ξενον πανάκριβα, άστα
17αρα στους Ελληνικούς δρόμους, μήπως έχω πρόβλημα;1000 ευρώ είναι τα xenon...πανάκριβα δεν είναι. Αν οδηγήσεις βράδυ με xenon και μετά αυτοκίνητο με αλογόνου θα νομίζεις ότι έχουν καεί τα φώτα.
Δε φαντάζεσαι τι διαφορά κάνει!
Άσε που έχει και led daytime running lights:
vs:
Ούτε συζήτηση! Πανέμορφο γίνεται...
Αν και δε νομίζω να σου δημιουργήσει κάποιο θέμα ο Κωνσταντίνου, πάρε από εκεί που νιώθεις εσύ ασφαλής.
-
πολυ καλες οι επισημάνσεις σας, θα το σκεφτω. Είναι χάλια άμα του έχω 16αρα ζαντα; επειδή θα είναι το λάστιχο 205/60/16 αντι 225/50/17 θα έχει λιγότερες τριβές, άρα λίγο λιγότερη κατανάλωση και μεγαλύτερη ικανότητα να κάνει ανάποδα τιμόνια!
BMW 3-Series 2012 - F30/F32