-
Χαιρεται,
Για αγορα μεταχειρισμενου, μεταξυ του πρωην 316i (1.6 136hp) και του τελευταιου 3.18i (1.5 136hp) ποια πιστευετε ειναι καλυτερη επιλογη?
-
ο 1.6 εχει περισσοτερες δυνατοτητες βελτιωσης και φτανει τα 220 αλογα αλλα δεν εχει ψυκτη λαδιου και τεχνολογικα ειναι ποιο παλιος απο τον 1.5. Ο 1.5 ειναι πολυ συγχρονο μοτερ αλλα 3κυλινδρο και εχει διαφορετικα χαρακτηριστικα λειτουργιας. Δεν ειναι πολυ δυνατο και με βελτιωση φτανει μεχρι 180 ιππους περιπου. Αλλα γενικα το 318 θα ειναι το facelift. Βασικα το ιδιο αμαξι ομως ειναι.
-
Συμφωνώ με τον wantone!
Βασικά δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά και το θέμα είναι ποιο είναι σε καλύτερη κατάσταση. Λογικά το 318 θα είναι facelift, άρα πιο καινούργιο και ίσως και με λίγοτερα χιλιόμετρα και σίγουρα πιο ακριβό (εφόσον μιλάμε για ίδια κατάσταση και εξοπλισμό).
-
Να συμπληρώσω απλά στα παραπάνω ότι θα προτιμούσα τον τετρακύλινδρο λόγω της καλύτερης ποιότητας λειτουργίας του.
-
Ασχέτως με το 'υπόλοιπο' αυτοκίνητο (κατάσταση/εξοπλισμό/τιμή),
αν συγκρίνουμε λειτουργία (θόρυβος, κραδασμοί, ελαστικότητα), επιδόσεις (ασχέτως βελτίωσης) και οικονομία,
θεωρείτε δηλαδή τον παλιό κινητήρα καλύτερο από τον καινούργιο? -
O 1.600αρης είναι παντού καλύτερος από τον 1.500αρη, εκτός από την κατανάλωση, όπου υστερεί. Από πλευράς αξιοπιστίας, είναι πολύ νωρίς και για τα 2 μοτέρ για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
O 1.600αρης είναι παντού καλύτερος από τον 1.500αρη, εκτός από την κατανάλωση, όπου υστερεί. Από πλευράς αξιοπιστίας, είναι πολύ νωρίς και για τα 2 μοτέρ για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.Δεν εχω οδηγησει τον 1.6 της Πεζω αλλα Νορβηγος που ειχε και 116 και 118 3κυλ λεει οτι η στοκ αποδοση των δυο κινητηρων ειναι ιδια (γυρω στους 150 πραγματικους ιππους) αλλα το 3κυλ ειναι λιγο ποιο οικονομικο. Κατω απο τις 2000 στροφες το 3κυλινδρο εχει μικροκραδασμους αλλα τεχνολογικα ειναι πολυ νεοτερο και εχει και ψυκτρα λαδιου και κανει και rev matching. Σιγουρα παντου καλυτερος δεν ειναι.
-
Δεν είναι της Peugeot...η BMW τον έχει σχεδιάσει.
Το 'παντού καλύτερος' πηγαίνει στα θέματα που μας αφορούν. Το εάν είναι τεχνολογικά πιο προηγμένος ο 1.5 (που είναι) είναι αδιάφορο, σημασία έχει η πρακτική επίπτωση στον καταναλωτή (δλδ. επιδόσεις, κατανάλωση, ποιότητα λειτουργίας και αξιοπιστία). Και πρακτικά ο 1.6 είναι πιο δυνατός, με καλύτερη λειτουργία και χειρότερη οικονομία. Για αυτό το έγραψα έτσι.
-
O 1.600αρης είναι παντού καλύτερος από τον 1.500αρη, εκτός από την κατανάλωση, όπου υστερεί. Από πλευράς αξιοπιστίας, είναι πολύ νωρίς και για τα 2 μοτέρ για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.Ο 1600άρης κυκλοφορεί κάμποσο τώρα...πόσο είναι, περίπου 6 χρόνια; Νομίζω ότι είναι αρκετός ο χρόνος για να πεις αν είναι αξιόπιστος (αν και όχι τελεσίδικα).
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Ο 1600άρης κυκλοφορεί κάμποσο τώρα...πόσο είναι, περίπου 6 χρόνια; Νομίζω ότι είναι αρκετός ο χρόνος για να πεις αν είναι αξιόπιστος (αν και όχι τελεσίδικα).Με την τελευταία αναβάθμιση, ναι τόσο κυκλοφορεί, 6.5 χρόνια. Γενικά αξιόπιστος είναι, αλλά έχει και αυτός τα θεματάκια του με το σύστημα ψύξης (classic BMW) και ενίοτε και με τους πολλαπλασιαστές. Εμένα στα 80.000 που κράτησα το αυτοκίνητο, εκτός τους συστήματος ψύξης, δεν μου έβγαλε κάποιο πρόβλημα.
-
Δεν είναι της Peugeot...η BMW τον έχει σχεδιάσει.Το 'παντού καλύτερος' πηγαίνει στα θέματα που μας αφορούν. Το εάν είναι τεχνολογικά πιο προηγμένος ο 1.5 (που είναι) είναι αδιάφορο, σημασία έχει η πρακτική επίπτωση στον καταναλωτή (δλδ. επιδόσεις, κατανάλωση, ποιότητα λειτουργίας και αξιοπιστία). Και πρακτικά ο 1.6 είναι πιο δυνατός, με καλύτερη λειτουργία και χειρότερη οικονομία. Για αυτό το έγραψα έτσι.
Δεν τον εχει σχεδιασει η BMW. Κινητηρας Πεζω ειναι με καποιες αλλαγες για να τεριαζει στα πισωκινητα. Customer engine.
δες https://en.wikipedia.org/wiki/Prince_en ... /_Mini_N18Οπως εγραψα Νορβηγος που ειχε και τα δυο μοτορια ειπε οτι οταν ανοιξε το 1.5 ηταν το ιδιο γρηγορο σε στοκ μορφη. Σε βελτιωση ο 1.6 ειναι σε αλλο επιπεδο φυσικα. Ο 1.6 ειναι ποιο μαζεμενος σε διαστασεις αφου ειναι μοτερ μικρου κυβισμου (1.4 & 1.6) ενω ο 1.5 ειναι βασικα ο μισος εξακυλινδρος. Αρα ο 1.5 ειναι ελαχιστα βαρυτερος απο τον 1.6.
Δικη μου αποψη σε μορφη 136 ιππων δεν αξιζει για στοκ γιατι ειναι περιορισμενο. Για μετατροπη αξιζει αλλα θα στοιχησει χρημα. Στους 177 που βγαζει κανονικα σιγουρα ειναι καλο μοτερ αλλα περασμενης γενιας. Εκει εχει και την ψυκτρα λαδιου.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Δεν τον εχει σχεδιασει η BMW. Κινητηρας Πεζω ειναι με καποιες αλλαγες για να τεριαζει στα πισωκινητα. Customer engine.
δες https://en.wikipedia.org/wiki/Prince_en ... /_Mini_N18Βασίζεται σε Πεζό, αλλά BMW σχεδίαση είναι (valvetronic, turbo, on demand ancillaries, etc.).
Τέλος πάντων, μικρή σημασία έχει. Πάντως ναι, τεχνολογικά ο 1.500αρης είναι πολύ πιο μπροστά.
Σε επιδόσεις υστερεί ο 1.500αρης, το είχαμε μετρήσει (πολλές φορές για επαναληψιμότητα) στο bmwforum. Έχουν ίδια ονομαστική απόδοση, αλλά στην πράξη ο 1.500αρης είναι πιο αδύναμος. Ααα, έχει όμως πιο ποροτικό ήχο στις υψηλές στροφές ο 3κύλινδρος.
-
Ποσα χμ ειχε ο 1.5; γιατι ανοιγει μετα τα 8-10 χιλ χμ
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ποσα χμ ειχε ο 1.5; γιατι ανοιγει μετα τα 8-10 χιλ χμΈνα θυμάμαι σωστά είχε περί τα 20.000χλμ, γιατί εγώ ήμουν στα 60.000 ήδη. Αυτόματα αμφότερα. Με χειροκίνητα δεν είχαμε κάνει σύγκριση, γιατί δεν είχαμε.
BMW 3-Series 2012 - F30/F32