-
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
J.Marr τι θες να μας πεις? Ότι πρέπει να κάτσουμε να διαβάσουμε όλα τα paper των τρανών μηχανικών του κόσμου για να μας πούνε τι, ότι 'ναι μεν αλλά' αλλά οι πολλαπλοί όπως και να το κάνουμε είναι καλύτεροι? Ακόμα και το υβρίδιο μηχανολόγου L.J.K. Setright να ρωτούσες τα ίδια θα σου έλεγε αφού σου ανέλυε με πόνο ψυχής το πως φτάσαμε ως εδώ. Εξαρχής, δε ρώτησες για εγκυκλοπεδικούς λόγους για την ανάρτηση, αλλά μόνο γιατί έμμεσα ήθελες να δείξεις ότι μια διάταξη ημιάκαμπτου είναι προτιμότερη από μια με πολλάπλούς. Εαν δεν ισχύει αυτό τότε συγγνώμη! Εαν όμως ισχύει με συγχωρείς πολύ αλλά μάλλον θίχτηκες γιατί πολύ απλά δεν έχεις δοκιμάσει το αυτοκίνητο. Δε μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Η οδήγηση και οι αρετές που προσφέρει είναι πολύ σημαντικές. Δεν είναι μόνο oι 'χεράδες', 'πόρνοι' και 'μάγκες' που το παίζουν δήθεν και ασχολούνται με την αυτοκίνηση. Υπάρχουν και άλλοι που αγάπησαν την αυτοκίνηση άλλοι που 'γεννήθηκαν σε μπάκετ',άλλοι και άλλοι και άλλοι πολλοί... Πάρτο χαμπάρι. Και είναι κρίμα εαν είσαι άνθρωπος της αυτοκίνησης. Διότι όσα βιβλία και εαν διαβάσεις (και έχω διαβάσει αρκετά) είναι κύρίως για εγκυκλοπαιδική γνώση, έρευνα και πρόοδο. Αυτά.Και για να τελειώσω το off-topic, πληροφοριακά, δε μπορείς να φανταστείς πόσο κρίμα είναι για το ΕΜΠ για παράδειγμα να βγάζει μηχανολόγους 'άσχετους' με το αυτοκίνητο παρά κυρίως μαθηματικούς. Αυτό για τα περι γνώσεων του συνόλου που ανέφερες (για τη πλειοψηφία των φοιτητών-δε γνωρίζω εαν είσαι μηχανολόγος από εκεί)
Αυτά είχα να σου γράψω. Από εκεί και πέρα, στείλε κανα link με βιβλία automotive σε πμ για να διώξουμε και τα μαύρα σύννεφα.
τέλος το από εμένα.
Δεν θίχτηκα με τίποτα. Ρώτησα κάτι πολύ απλό και ακόμα απάντηση δεν πήρα. Που οφείλονται οι διαφορές. Το τι είναι προτιμότερο και γιατί επιλέγεται η μία ή η αλλη λύση απο τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι αλλη ιστορία.
Θα ήθελα πάρα πολύ να είχαμε την δυνατότητα double blind test στις αρχιτεκτονικές αναρτήσεων να γελάσει ο κόσμος.
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
εσωτερικα μου θυμιζει καποιο αλλο πολυ εντονα και μαλιστα ειναι κανα 3αρι γενιες παλιο αλλα δεν μπορω να θυιμθω ποιο ....που θα μου παει!Δεν σου θυμίζει αυτό;
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Το νεο Λεον μου αρεσει γενικα....εσωτερικα μου θυμιζει καποιο αλλο πολυ εντονα και μαλιστα ειναι κανα 3αρι γενιες παλιο αλλα δεν μπορω να θυιμθω ποιο ....που θα μου παει!BMW 3 E36 σου θυμίζει.
-
Εμένα μου θυμίζει...
και πάει λέγοντας... -
Εμένα μου θυμίζει το κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας κάτι από saab .Μια μίξη από audi & saab,όχι και άσχημα.Εμένα μου αρέσει αρκετά γενικώς το νέο leon.Σε 1.8 tsi 180ps dsg θα είναι μούρλια(και με τους πολλαπλούς σε αυτ'ην την βερσιόν).Επίσης το -80 κιλά ακούγεται πολύ καλό .
-
Saab????????????
Eξωτερικα το χαλασαν (και πολυ μαλιστα), εσωτερικα το εφτιαξαν (και πολυ μαλιστα). Επιτυχια παντως θα εχει.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Εντάξει και εξωτερικά δεν το λες ότι το χάλασαν...
-
Το νεο Λεον δε μου αρεσει ιδιαίτερα αλλα σα συνολο είναι ενα μοντερνο τυπικά αουντίζον σχεδιακι και τιποτα παραπάνω. Εννοείται οτι σε σχέση με το Λεον 2 το νέο είναι αστέρι: το παλιό δε βλεποταν καν (ημουν κ ιδιοκτήτης, δεικτης κεφαλογυρίσματος 0 ειδικά στο γυναικειο φυλο).
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Το νεο Λεον δε μου αρεσει ιδιαίτερα αλλα σα συνολο είναι ενα μοντερνο τυπικά αουντίζον σχεδιακι και τιποτα παραπάνω. Εννοείται οτι σε σχέση με το Λεον 2 το νέο είναι αστέρι: το παλιό δε βλεποταν καν (ημουν κ ιδιοκτήτης, δεικτης κεφαλογυρίσματος 0 ειδικά στο γυναικειο φυλο).Σημαντικός παράγοντας βέβαια. Γιατί βλέπεις με Golf, Astra, Auris και 308 κόβουν τις φλέβες τους αι γυναίκαι.
Τι άλλο θα διαβάσουμε my lord ... -
Πολύ όμορφο μέσα-έξω. Νομίζω ότι έγιναν αρκετές διορθώσεις (σχεδιαστικές) σε σχέση με το μοντέλο που κυκλοφορεί. Πλέον οι πίσω πόρτες με φανερά χερούλια; Δεν με χαλάει. Ίσως να χαλάει όσους τα ήθελαν κρυφά για να δείχνει ποιο σπορ.
Θα έλεγα ότι μπαίνει στα υπόψη, αλλά έτσι όπως έχουμε γίνει στην Ελλάδα ποιο πιθανό έχω, να ξανά αγοράζω μεταχειρισμένο Yugo ... -
αρκετα καλο ειναι, αν και απο τα πλαγια αντεγραψαν το ibiza σε γενικες γραμμες.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Το νεο Λεον δε μου αρεσει ιδιαίτερα αλλα σα συνολο είναι ενα μοντερνο τυπικά αουντίζον σχεδιακι και τιποτα παραπάνω. Εννοείται οτι σε σχέση με το Λεον 2 το νέο είναι αστέρι: το παλιό δε βλεποταν καν (ημουν κ ιδιοκτήτης, δεικτης κεφαλογυρίσματος 0 ειδικά στο γυναικειο φυλο).
Σημαντικός παράγοντας βέβαια. Γιατί βλέπεις με Golf, Astra, Auris και 308 κόβουν τις φλέβες τους αι γυναίκαι.
Τι άλλο θα διαβάσουμε my lord ...Εγώ πάντως με την Z4 γυρνάω πολλά κεφάλια. Κατεβάζω σε φανάρια και διασταυρώσεις με τα paddles και τρομάζω τις γριούλες. :tentimpohs:
-
Ο χρήστης Γιωργος lancia έγραψε:
αρκετα καλο ειναι, αν και απο τα πλαγια αντεγραψαν το ibiza σε γενικες γραμμες.Ενώ από μπροστά είναι εντελώς διαφορετικό!!
βρείτε τις διαφορές -
Ο χρήστης giorgosvet έγραψε:
αρκετα καλο ειναι, αν και απο τα πλαγια αντεγραψαν το ibiza σε γενικες γραμμες.
Ενώ από μπροστά είναι εντελώς διαφορετικό!!
βρείτε τις διαφορέςΠολλες οι διαφορες .
-
Σε μένα πάντως αρέσει περισσότερο από το λεον 2! Θα το είχα υπόψιν αν έψαχνα για καινούριο μικρομεσαίο!
Το εσωτερικό του πάει να κάνει ότι έκανε το λεόν 1. Να θυμίσει άουντι! Για μένα καλά κάνει ειδικά μετά το κακό αισθητικά εσωτερικό της περασμένης γενιάς !
Τώρα για τον ...πόλεμο ημιάκαμπτου-πολλαπλών: ως ιδιοκτήτης σιβικ 8ης γενιάς βιώνω τα αρνητικά της επιλογής και της εν λόγω ρύθμισης μαζί φυσικά με τα αρκετά θετικά! Ναι μεν το κράτημα και η οδική συμπεριφορά εν γένει είναι πολύ καλά όμως η άνεση-απόσβεση υπολείπονται σε σχέση με υλοποιήσεις πολλαπλών συνδέσμων. Για μένα μάλιστα εκεί 'πονούσε' το σιβικ 8ης γενιάς και γι' αυτό εστίασαν στην άνεση αποσβεση στο νεώτερο μοντέλο(κάνοντας βέβαια ένα αισθητικά χειρότερο αυτοκίνητο )
Πάντως έχω τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία...
Τώρα γιατί το έκαναν στην σέατ και αν είναι πισωγύρισμα δεν είμαι απόλυτα σίγουρος.
Μάλλον την επέλεξαν στην σέατ αφενός για να μειώσουν το κόστος κατασκευής αφετέρου να εκμεταλλευτούν τον μικρότερο χώρο που καταλαμβάνει η συγκεκριμένη υλοποίηση στο χώρο αποσκευών. Το θέμα είναι πόσο σπορ θα είναι πλέον το σέατ αλλά και τι ρόλο θα έχει στο γκρουπ βαγκ αφού μέχρι πρότινος πλασάρονταν σαν το σπορτιφ παρακλάδι του γκρουπ.
Θα έλεγα μπακαλίστικα ότι η σπορτίφ συμπεριφορά στον ημιάκαμπτο 'κόβει' μέρος της άνεσης και το αντίθετο όμως πως διάολο τα καταφέρνανε οι Γάλλοι στα μικρομεσαία τους στα 90'ς να τα έχουν και τα 2;
Θα μου πείτε πολύ ελαφρότερα αυτοκίνητα σε σχέση με σήμερα...
Αφού το έκαναν αυτοί γίνεται και στους άλλους... -
Οι Γάλλοι στα 90's είχαv υστερούντες βραχίονες σε διάφορες εκδοχές και όχι ημιάκαμπτο
-
Αυτό εξηγεί πολλά...
Δηλαδή θεωρείς ορθό να γενικεύσω την θεώρηση μου παραπάνω; -
-
Ανακοινωθηκαν οι εκδοσεις και οι αντιστοιχες τιμες του στην Γερμανικη αγορα:
http://www.seat.de/content/de/brand/de/ ... reise.html
Με τον ανανεωμενο πλεον -καταπληκτικο- 1800αρη TSI και τα 32χλγμ ροπης περιπου, εαν στο γενικοτερο στησιμο του, επιτευχθει μια καλη ισορροπια αναμεσα στην σπορ σφιχτη αισθηση αλλα και σχετικη ανεση σε μακρινες αποστασεις, μαζι και με την συμπαρασταση ηλεκτρονικων βοηθηματων (XDS και δυνατοτητα ρυθμισης της αισθησης βαρους του τιμονιου)
το επερχομενο FR , για τους απανταχου ανησυχους οδηγικα , 'μυριζει' αρκετα καλη περιπτωση... Για να δουμε. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
[.....] 'μυριζει' αρκετα καλη περιπτωση... Για να δουμε.Ναι στα 25+ χιλιάρικα.
SEAT León Mk3 (2013-2020)