-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
To Golf 6 και το Scirocco ομως βασιζονται στα ιδια μηχανικα μερη.
Τα οποία βασιζονται στο golf v. To συγκεκριμένο προτότυπο είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο, οπότε λογικά δε θα λέγεται leon coupe, αλλά θα είναι ανεξάρτητο μοντέλο και λογικά θα βασίζεται στην υπάρχουσα πλατφόρμα. Το leon 3 θα βασίζεται σε νέα πλατφόρμα.
Αυτο που δηλωσε ο Jan Lafrentz ειναι:
“A design proposal already exists for this car”
που σημαινει οτι εχουν καταληξει στο σχεδιο.Τωρα για τα μηχανικα μερη και την πλατφορμα δε γνωριζω.Απλα μου φαινεται περιεργο το πιο premium μοντελο να ειναι μια γενια πισω.Ουτως ή αλλως η διαδοχος της pq35 θα εμφανιστει λογικα πριν το 2011(Audi A3 mk3-τελη 2010?),αρα προλαβαινουν να τη χρησιμοποιησουν(?)
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
...Απλα μου φαινεται περιεργο το πιο premium μοντελο να ειναι μια γενια πισω.Το πιο premium θα είναι το Leon Coupe?
... Εγώ το βρίσκω λογικό, αφού τώρα το premium μοντέλο τους είναι ... το Exeo! -
To Exeo,δεν ειναι στο ιδιο segment
-
H γκάμα των κινητήρων βενζίνης του Leon III θα είναι ολόκληρη τεχνολογίας TSI, από τον 1.2TSI μέχρι τον 2.0TSI :
1.2TSI 86CV,
1.2TSI 105CV,
1.4TSI 125CV,
1.4TSI 150CV,
1.4TSI 180CVLeon III FR: 2.0TSI 220CV
Leon III Cupra: 2.0TSI 250CV
Leon III Cupra R: 2.0TSI 275CVΣτους πετρελαιοκινητήρες η γκάμα θα περιλαμβάνει τους TDI, από τον 1.6TDI ως τον 2.0TDI:
1.6TDI 90CV,
1.6TDI 105CV,
2.0TDI 143CV,
2.0TDI 170CV,
2.0TDI 200CVΓια τις υβριδικές εκδόσεις θα δείξει...
Η παρουσίαση του Leon τρίτης γενιάς φέρεται να γίνεται μέσα στο 2010 στο σαλόνι του Παρισιού
με τη μορφή ηλεκτροκίνητου πρωτοτύπου τεχνολογίας Twin drive.
Το συγκεκριμένο πρωτότυπο θα φοράει το 3θυρο αμάξωμα του μελλοντικού Leon III SC και σχεδιαστικά αναμένεται να κινηθεί σε μάλλον πιο 'στιβαρή' κατεύθυνση συγκριτικά με το σημερινό, υιοθετώντας πιο ευθείες γραμμές.
Η εμπορική διάθεση θα ξεκινήσει στις αρχές του 2011, τόσο για το 5θυρο όσο και για το 3θυρο Leon III.
Η sportback έκδοση ST θα πάει αργότερα γύρω στο 2012 κοντά στα Altea II, ενώ οι ειδικές εκδόσεις FR, Cupra και Cupra R μάλλον θα επεκταθούν σε όλους τους τύπους των αμαξωμάτων δηλαδή 3θυρου-5θυρου-sportback. -
Που τα βρήκες όλα αυτά;
-
Τα «βρήκα» από ανθρώπους που μιλούν ιθπανικά
και που οι ακριβέστατες πληροφορίες τους έχουν επαληθευτεί πολλές φορές στο παρελθόν . -
ο 1.2 tsi με τα 86 αλογα μου φαινεται αστειος...
εδω βγαζουν ανετα χωρις τουρμπο τα ιδια αλογα και ειναι απολυτα οικονομικοι οπως αυτος του jazz ..
θα μου πεις σε αλλο φασμα ροπης θα ειναι ο tsi αλλα και αλλη αξιοπιστια -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
εδω βγαζουν ανετα χωρις τουρμπο τα ιδια αλογα και ειναι απολυτα οικονομικοι οπως αυτος του jazz ..
θα μου πεις σε αλλο φασμα ροπης θα ειναι ο tsi αλλα και αλλη αξιοπιστιαο συγκεκριμένος θα έχει χαρακτηριστικά diesel και τουλάχιστον 5 με 10 άλογα παραπάνω από την ονομαστική του ισχύ.
-
Τα 86 άλογα μπορεί να φαίνονται λίγα, αλλά να μη ξεχνάμε και το βάρος του αυτοκινήτου.
Το VAG με τα τελευταία Polo/Ibiza ξεκίνησε μια προσπάθεια περιορισμού του βάρους των αμαξωμάτων που θα συνεχιστεί και με τα επόμενα Golf/Leon κλπ.Από τη στιγμή που στα σημερινά Golf/Leon έχει φορεθεί ο απλός 1.4 με την ίδια ιπποδύναμη,
αναμενόμενο είναι και στα επόμενα Golf/Leon να υπάρχει αντίστοιχος κινητήρας,
και ειδικά όταν είναι και 1.2TSI αυτός θα έχει μεγαλύτερα οφέλη σε κατανάλωση, φορολογία, ροπή κά.
Εν ολίγοις αυτή θα είναι απλώς η βασική έκδοση για αυτούς που έχουν τις αντίστοιχες απαιτήσεις ώστε το VAG να μην αφήνει κανένα κομμάτι της αγοράς που να μην το διεκδικεί.Για την αξιοπιστία του συγκεκριμένου 1.2TSI 86 αλόγων δεν ξέρω όπως δεν ξέρει κανείς άλλωστε,
η λογική λέει ότι είναι λιγότερο τσιτωμένος από τον 1.2TSI με τα 105 άλογα...Ένα ακόμα σχόλιο έχει να κάνει με τη γκάμα των κινητήρων στα μικρομεσαία VAG:
Αφού αυτή μάλλον θα είναι η γκάμα του Leon III, λογικά είναι σα να βλέπω μπροστά μου σε αδρές γραμμές και τη γκάμα των κινητήρων του Golf VII και των λοιπών μικρομεσαίων VAG...Επίσης διαχρονικά φαίνεται ότι:
ο 1.2TSI 86CV αντικαθιστά τον 1.4 86CV,
ο 1.2TSI 105CV αντικαθιστά τον 1.6 105CV,
ο 1.4TSI 125CV αντιστοιχεί στον 1.6 125CV ή στον 1.8 125CV,
ο 1.4TSI 150CV αντιστοιχεί στον 1.8Τ 150CV,
ο 1.4TSI 180CV αντιστοιχεί στον 1.8T 180CV κοκ... -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
ο 1.2 tsi με τα 86 αλογα μου φαινεται αστειος...Περισσότερο αστείος απο τον 1.8 tsi με τα 120?
-
Καλή παρατήρηση !
-
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Περισσότερο αστείος απο τον 1.8 tsi με τα 120?
Που όταν όμως μπεις μέσα σε Α4 νομίζεις πως έχει 150??
-
+1
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Περισσότερο αστείος απο τον 1.8 tsi με τα 120?
Που όταν όμως μπεις μέσα σε Α4 νομίζεις πως έχει 150??
Τι κάνεις ?
-
ισχυουν αραγε αυτα που λεει το autobild για το leon III...?
http://www.autobild.gr/common/media/1262266145.pdf
εμφανιση το 2013 ??? και να μοιαζει οπως εκεινο στο εξωφυλλο ??? -
Το autobild δεν ξέρει τί του γίνεται.
Λέει ό,τι να 'ναι για να πουλήσει κανένα τεύχος στο περίπτερο.
Βάζει και μια φωτογραφία από photoshop για να πείσει κανένα ανυποψίαστο.
Κοτσάρει και κείμενο άρπακόλλα της φαντασίας του για να γεμίσει τις σελίδες.
Και όποιος είναι περίεργος και πέσει το μάτι του στο περίπτερο θα αγοράσει το περιοδικό.
Ε αυτό είναι, η δουλειά έγινε!!!....Λυπάμαι πολύ,
απεγνωσμένα το ίδιο κάνει συνέχεια για το 1,5€ , αυτό και τα άλλα περιοδικά σαν κι αυτό!
Είναι αξιολύπητοι...Εσένα να βάλουμε μετά συγχωρήσεως, πιο πολλά θα ξέρεις να γράψεις παρά αυτοί.
Και αφήνω στην άκρη το άρπακόλλα ρεπορτάζ,
μόνο τη φωτογραφία να δεις που είναι και αποκλειστική,
πάρε μία αυθεντική:
http://www.netcarshow.com/seat/2010-leo ... per_0f.htmΠρόσεξε ακόμα και τον αριθμό της πινακίδας, την ηλιοροφή, τις σκιές, τα πάντα!
Τρομάρα τους, θέλουν και αποκλειστικό photoshop...Βασικά είναι το ίδιο μουφορεπορτάζ του autoweek , η ίδια σοπιά, μια απάτη δηλαδή!
Κατά τα λοιπά, τα πράγματα παραμένουν όπως τα έχουμε πει: Leon III του χρόνου, κινητήρες κλπ κλπ...
-
Ο χρήστης provocatoras έγραψε:
Το autobild δεν ξέρει τί του γίνεται.
Λέει ό,τι να 'ναι για να πουλήσει κανένα τεύχος στο περίπτερο.Μάλλον ξέρει πολύ καλά τι του γίνεται: απλά θέλει να πει στον κόσμο πως το Leon θ' αργήσει ν' αλλάξει, αγοράστε άφοβα το υπάρχον...
Αν τσιμπήσουν και 10 άτομα , θα έχει βγάλει τα λεφτά του αυτός που τους είπε να γράψουν αυτές τις χαζομάρες...
-
Πείτε το εμπάθια ... αφού δεν συνέκριναν κιόλας το Leon 2013 με το Tiguan του τώρα και με νικητή το Tiguan ... πάλι καλά!
-
Μην χτυπάτε το αντικειμενικότερο περιοδικό στην πληροφόρηση που αφορά τον κόσμο του αυτοκινήτου
-
Η μόνη περίπτωση να μετατοπιστεί κάποιους μήνες αργότερα το χρονοδιάγραμμα λανσαρίσματος του Leon III
όσον αφορά την παρουσιάση του concept car και του τελικού μοντέλου παραγωγής,
θα έχει να κάνει με το στρίμωγμα του προγραμματισμού λόγω της πληθώρας νεών μοντέλων, εκδόσεων και concept μοντέλων μέσα στο 2010
(νέο Alhambra, Ibiza ST, Ibiza van, concept Arosa ή Marbella τελος πάντων όπως ονομαστεί, 4κίνηση Torsen, νέες εκδόσεις Ecomotive/DSG, νέοι κινητήρες βενζίνης πχ 1.2TSI, νέες εκδόσεις diesel πχ Ibiza FR TDI κλπ).Σε όλα αυτά αν προσθέσει κανείς κ το λανσάρισμα του Leon που αυτή τη φορά πρέπει να γίνει προσεκτικά για να μην καεί,
καταλαβαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν μικροαλλαγές
ανάλογα και με το γενικότερο κλίμα και τα μοντέλα που παρουσιάζει στις εκθέσεις ο ανταγωνισμός.Αλλά σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι του χρόνου το πιο πιθανό είναι ότι θα έχουμε πάρει μια γεύση από το Leon III,
τουλάχιστον σε μία από τις εκδόσεις του.
Ανάλογα όμως και με τις επιθυμίες του νέου προέδρου της SEAT
ο οποίος θέλει τώρα το Leon III να διατίθεται με την πλήρη γκάμα του μέχρι το 2012,
απσοκοπώντας στο να προσφέρει ένα προϊόν που θα κάνει όγκο πωλήσεων αντίστοιχου μεγέθους με αυτόν του Ibiza:
τέλη 2010-αρχές 2011 το Leon SC (ίσως και από το σαλόνι στο Παρίσι όπως είχαμε πει από την πρώτη στιγμή...),
5θυρο Leon το Μάιο 2011 και Leon ST το 2012...Έτσι κι αλλιώς το χρονοδιάγραμμα δε μπορεί να πάει πολύ πιο πίσω
γιατί πάνω κάτω και για το 2012 προγραμματίζονται αρκετά νέα ...ΥΓ: Τελευταίες πληροφορίες θέλουν τη γκάμα των κινητήρων να ξεκινάει απ' ευθείας με τους 1.4TSI και να μην επιβεβαιώνεται προς το παρόν η διάθεση των δύο 1.2TSI από την πρώτη στιγμή ταυτόχρονα με το λανσάρισμα του μοντέλου, ίσως για αργότερα...
SEAT León Mk3 (2013-2020)