-
Μπράβο Στέφανε, πολύ καλή δουλειά. Είχες κάποιο tutorial για την εγκατάσταση; Πόση ώρα πήρε; Ενδεικτικά κόστος;
Στάλθηκε από το Redmi Note 6 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πολύ περιληπτικά:
ΟΕΜ highline camera: https://www.carsystems.eu/seat-leon-5f-facelift-high-line-rear-view-camera-with-guidance-line-wiring-harness,id3344.html
Η συγκεκριμένη κάμερα δεν υπάρχει σαν option στο Leon παρά μόνο στα Golf/A3 αλλά παρόλα αυτά είναι μια χαρά συμβατή. Χρόνος εγκατάστασης: περίπου 6-7 ώρες για κάποιον που έχει κάνει homework και πάει βάσει σχεδίου. Δεν είναι δύσκολο αλλά δεν είναι και παιχνιδάκι.
Seat Sound System: κεντρικό ηχείο, subwoofer, βύσματα και καλωδίωση δικιά μου κόστισαν περίπου 150€
Ευκολάκι σχετικά εφόσον γίνει παράλληλα με την κάμερα γιατί οι καλωδίωση κάνει ακριβώς την ίδια διαδρομή. Θα έλεγα ότι σε ένα 3ωρο βγαίνει, ανεξάρτητα από το αν θα γίνει μαζί με την κάμερα ή όχι.
Τώρα αναλυτικό DIY με φώτο ανά βήμα κτλ δεν έχω την υπομονή την κάνω. Τραβάω 2-3 φώτο κάθε φορά. Εννοείται βέβαια ότι όποιος θέλει πολύ ευχαρίστως να βοηθήσω με part numbers, workshop manuals και αναλυτική καθοδήγηση.
-
Μπραβο, στεφανε για τις ικανότητες, Μπραβο και για το στομάχι που αντεξε να ανοιξεις νεο αυτοκινητο.
-
Εξαιρετικά, προφανώς θα θέλει και ενεργοποίηση μετά ή όλα δουλεύουν αμέσως;
-
Πολύ περιληπτικά:
ΟΕΜ highline camera: https://www.carsystems.eu/seat-leon-5f-facelift-high-line-rear-view-camera-with-guidance-line-wiring-harness,id3344.html
Η συγκεκριμένη κάμερα δεν υπάρχει σαν option στο Leon παρά μόνο στα Golf/A3 αλλά παρόλα αυτά είναι μια χαρά συμβατή. Χρόνος εγκατάστασης: περίπου 6-7 ώρες για κάποιον που έχει κάνει homework και πάει βάσει σχεδίου. Δεν είναι δύσκολο αλλά δεν είναι και παιχνιδάκι.
Έτοιμη η καμερούλα! Μένει η τελική εγκατάστασή της στον προφυλακτήρα. Ίσως το μοναδικό Leon στη χώρα με highline OEM camera και δυναμικές γραμμές! Innovation όχι αστεία!
Καλησπέρα. Να πω και εγώ συγχαρητήρια για τη δουλειά. Εύγε.
Μια ερώτηση, αυτή η ΟΕΜ highline κάμερα σε τί διαφέρει από τις κάμερες που φοράει το Leon;
https://static1.car.gr/21478857_i_b.jpg
https://static3.car.gr/21478857_0_b.jpg
Είναι για να ενεργοποιήσεις και το αυτόματο παρκάρισμα; -
Στη ρεζέρβα είναι ενισχυτής; Amplifier έβαλες κάτω από τη θέση του οδηγού ; Τελική αίσθηση ;;;
-
το εργοστασιακό subwoofer είναι σίγουρα στη ρεζέρβα
http://i.imgur.com/PvUNYbC.jpg
τώρα το sound actuator θα γίνει ακόμα πιο μπόμπα!
αλλά και να μην αρέσει σε κάποιον όπως γράψατε στις προηγούμενες σελίδες, έχει και τρόπο να απενεργοποιείται ή να αλλάζει σε ένταση
Youtube Videoτο καλό πάντως με την κάμερα είναι όταν ενεργοποιεί και το park assist
Youtube Video -
Ο χρήστης louis k έγραψε:
Στη ρεζέρβα είναι ενισχυτής; Amplifier έβαλες κάτω από τη θέση του οδηγού ; Τελική αίσθηση ;;;Αυτο το συστημα δεν εχει εξωτερικο ενισχυτη.
-
Ο χρήστης dimosleon έγραψε:
Καλησπέρα. Να πω και εγώ συγχαρητήρια για τη δουλειά. Εύγε.
Μια ερώτηση, αυτή η ΟΕΜ highline κάμερα σε τί διαφέρει από τις κάμερες που φοράει το Leon;
https://static1.car.gr/21478857_i_b.jpg
https://static3.car.gr/21478857_0_b.jpg
Είναι για να ενεργοποιήσεις και το αυτόματο παρκάρισμα;H βασική διαφορά της είναι ότι έχει τις δυναμικές γραμμές που στρίβουν με το τιμόνι. Επίσης έχει 3-4 έξτρα επιλογές που σου δίνει για παράλληλο/κάθετο παρκάρισμα καθώς και για τρέιλερ. Αν και δεν το έχω ψάξει, λογικά είναι συμβατή και με το αυτόματο παρκάρισμα που έχουν τα Golf.
Στη ρεζέρβα είναι ενισχυτής; Amplifier έβαλες κάτω από τη θέση του οδηγού ; Τελική αίσθηση ;;;
Στη ρεζέρβα είναι το κουτί του γούφερ. Η συγκεκριμένη διαμόρφωση δεν έχει ενισχυτή. Όλα τα τρέχει η πηγή. Γενικά είναι στο 70-80% των δυνατοτήτων του αυτή τη στιγμή το σύστημα γιατί κανονικά εκτός απ' το coding με το vcds, θέλει και παραμετροποίηση με vag can pro. Ακόμα δεν το χω αυτό το καλώδιο αλλά το ψάχνω. Παρόλα αυτά η αναβάθμιση είναι αισθητή κυρίως γιατί νιώθεις ότι γέμισε ακόμα περισσότερο η καμπίνα με ήχο.
τώρα το sound actuator θα γίνει ακόμα πιο μπόμπα!
αλλά και να μην αρέσει σε κάποιον όπως γράψατε στις προηγούμενες σελίδες, έχει και τρόπο να απενεργοποιείται ή να αλλάζει σε έντασηΕγώ το βάλει στο 80% το actuator και μάλλον θα το ρίξω κι άλλο. Τώρα που χει κάνει το χιλιομετράκια του όταν ζεσταθεί έχει ωραίο ήχο και δε μ' αρέσει να το σκεπάζει ο τεχνητός.
-
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
-
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Το χρωμα είναι φοβερό! Τα σπάει!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
χίλια μπράβο, απλά πανέμορφο. Για πες και μέχρι τώρα εντυπώσεις, μεταβαση από Q5 αν θυμάμαι καλά...
-
Εξαιρετικό χρώμα Στέφανε!!
18' ή 19' είναι οι ζάντες? Ελαστικά 225/40 ή πιο μεγάλα? Φαίνονται 'φλίδες' για αυτό ρωτάω!
-
Copy paste από άλλο φόρουμ:
Λοιπόν, ύστερα από λαϊκή απαίτηση , θα προσπαθήσω να κάνω ένα σύντομο review μετά από 4 μήνες συμβίωσης με το Cupra. Κάποια σύντομα νούμερα: 7500χλμ και κατανάλωση στα 11.1λτ/100 με 80% αστική χρήση σε ώρες αιχμής και 20% χρήση σε αυτοκινητόδρομο/επαρχιακούς και φυσικά καμία προσπάθεια για οικονομία.
Στα ουσιώδη τώρα...
Κινητήρας:
Εύκολα το highlight του αυτοκινήτου. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους αντίστοιχους high end 2lt. Γεμάτος παντού, εκνευριστικά γραμμικός, οικονομικός υπό συνθήκες και για vag με πολύ καλή απόκριση στο γκάζι στο Cupra mode. Τι του λείπει? Λίγο πιο εμπνευσμένος ήχος. Προσπαθεί με την εξάτμιση και τα pops & bangs να φτιάξει λίγο κλίμα αλλά και πάλι ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου σήκωνε περισσότερα. Λέγεται ότι τα μετά GPF μοντέλα σαν το δικό μου χάσανε αρκετό ήχο σε σχέση με τα προγενέστερα Cupra 300.
Κιβώτιο:
Κλασικό DSG. Όταν δουλεύει είναι απλά εξαιρετικό, ειδικά στην καθημερινή χρήση. Σε πιο απαιτητικές καταστάσεις σηκώνει βελτίωση στα κατεβάσματα τα οποία έχουν κάποιο σχετικό lag. Έχοντας ζήσει πριν και μετά από remapping το κιβώτιο του Evo, πιθανολογώ ότι και το DSG σηκώνει αντίστοιχη βελτίωση, με ότι αυτό συνεπάγεται βέβαια από άποψη αξιοπιστίας/εγγύησης κτλ.
Τιμόνι - Στήσιμο - Ανάρτηση:
Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου ήταν η άνεσή του. Τεράστια υπόθεση η ρυθμιζόμενη ανάρτηση γιατί έχεις ένα όχημα 2 σε 1. Νομίζω μπορούν αρκετοί φίλοι και συμφορουμίτες να επιβεβαιώσουν ότι το αμάξι είναι απολύτως ανεκτό σε καθημερινή χρήση παρά τις 19αρες. Όπως λένε και στο χωριό μου το Cupra είναι ένα well damped αυτοκίνητο. To δε τιμόνι έχει ακριβώς 2 στροφές από άκρη σε άκρη αλλά δε γίνεται ενοχλητικό στο μανουβράρισμα. Από ακρίβεια φωνάζει ότι είναι vag και απλά ζεις με αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ιδιαίτερα ομιλητικό αλλά δεν είναι και ανακριβές. Είναι τόσο όσο και απλά το συνηθίζεις. Το ίδιο ισχύει και για το γενικότερο στήσιμο. Δεν είναι point & shoot, δεν έχει ιδιαίτερα ανάλαφρο και παιχνιδιάρικο πάτημα αλλά δείχνει ρυθμισμένο για όσο πιο ουδέτερες αντιδράσεις γίνεται. Αυτά πάντα απ' όσο μπορώ εγώ να αντιληφθώ με την όση οδηγική μου ικανότητα, η οποία μάλιστα είναι ιδιαίτερα μειωμένη μετά από 10 χρόνια με το φορτηγό. Γενικώς είμαστε ακόμα σε φάση γνωριμίας και οι ευκαιρίες για πραγματικό κυνήγι ήταν ελάχιστες έως τώρα γι' αυτό θέλω οπωσδήποτε να το βάλω και Μέγαρο κάποια στιγμή.
Ποιότητα κατασκευής - ηχομόνωση - πρακτικότητα - εξοπλισμός:
Η ποιότητα κατασκευής του Leon θεωρώ είναι ιδιαίτερα υποτιμημένη και τα διάφορα σχόλια είναι στα όρια της προκατάληψης λόγω καταγωγής. Προφανώς και δεν είναι premium αλλά σε καμία περίπτωση δεν το πληρώνεις και ως τέτοιο και αυτή η διαφορά δεν ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα. Εσωτερικά δύσκολα θα εντοπίσεις κάποιο πραγματικά απαράδεκτο υλικό ή κάποιο πολύ ενοχλητικό τριγμό (είναι νωρίς ακόμα) ενώ σε back to back σύγκριση με τα ομόσταβλα, οι διαφορές είναι πραγματικά αμελητέες πχ το Golf έχει επενδεδυμένες θήκες θυρών και το GTΙ κοστίζει 10Κ πάνω! Κλάιν μάιν. Οι τσιπιές του εντοπίζονται σε σημεία όπως η έλλειψη αμορτισέρ στο καπώ ή ότι το πίσω υποπλαίσιο δεν είναι αλουμινένιο όπως στο Α3.
Αντίστοιχα οικονομία έχει γίνει στην ηχομόνωση όπου πχ οι πόρτες δεν έχουν κάποιο υλικό ενδιάμεσα στη λαμαρίνα και στο πλαστικό με αποτέλεσμα να έχει αρκετό θόρυβο κύλησης. Γι' αυτό βέβαια ευθύνονται και τα 19αρια αν και βελτιώθηκε αρκετά η κατάσταση με τα πολύ ήσυχα PZ4.
Σε ότι αφορά τους χωρούς να πω ότι στο 99% των περιπτώσεων δε μου έχει λείψει τίποτα σε σχέση με το Q5. Οι διάφορες θήκες είναι στη θέση τους, με σωστές διαστάσεις και εκεί που τις περιμένεις. Χθες μάλιστα επιστρέφοντας απ' το νησί που είχα πάρει ένα Crossland X, έκανα τράμπα τα πράγματα και τα χώρεσε πιο εύκολα απ' το Opel.
Στα του εξοπλισμού δε μπορώ να πω και πολλά γιατί πολύ απλά όσο περισσότερος τόσο το καλύτερο. Δυστυχώς το infotainment είναι παλαιότερης γενιάς και αυτό φαίνεται αλλά γενικώς δεν προβληματίζει. Έχει τέτοια συνδεσημότητα (4 usb, aux, 2 SD, DVD, AA/Carplay) που αποκλείεται να σου λείψει κάτι. Αντίστοιχα βέβαια το virtual cockpit δίνει ένα μοντέρνο τόνο στο εσωτερικό που ΟΚ, γενικά δεν είναι ότι πιο εμπνευσμένο. Εννοείται ότι έχει LED φώτα παντού προσθέτοντας σε ασφάλεια αλλά και εμφάνιση, εκτός από ΜΙΑ λάμπα αλογόνου σε όλο το αμάξι που μου μαμάει το ocd.
Αυτά σε γενικές γραμμές...εννοείται απαντάμε και σε πιο συγκεκριμένες απορίες εάν υπάρχουν.
Προφανώς και το Cupra δεν είναι τέλειο αλλά για τα χρήματά που ζητάει είναι πολύ τίμιο και σε κάποιους τομείς είναι και vmf. Τι άλλο θα ήθελα για να πλησιάσει το τέλειο? Φυσικά 4κίνηση αλλά σωστή. Θα μιλάγαμε για πύραυλο με μία 4κίνηση τύπου Evo/Sti ή ακόμα ακόμα κι αυτή που είχα στο Q5 και ήταν μία χαρά rear biased. Επίσης θα ήθελα λιγότερο άγχος και συνεχή επαγρύπνηση για τα 19αρια αλλά από την άλλη δε θα ήθελα να τα θυσιάσω. Does not compute, το ξέρω. Σίγουρα δε θα με χάλαγε να είχε και κάποιο σύγχρονο σύστημα ασφάλειας ενώ θα ήθελα να είναι στάνταρ η κάμερα και να μην πρέπει να κάνω εγώ το μαστρο-μήτσο.
Γενικώς το Cupra επιλέχθηκε ως λύση στη χρόνια αναζήτησή μου για μία γρήγορη και σύγχρονη...147. Σε χαρακτήρα προφανώς και δεν τη φτάνει αλλά έχει κι αυτό τα καλά του. Πιστεύω ότι αν δεν αλλάξουν δραματικά οι συνθήκες θα ζήσουμε 4-5 χαρούμενα χρόνια μαζί.
Από τότε που έγραψα τα παραπάνω μεσολάβησε μία βόλτα με εκλεκτή παρέα σε μία διαδρομή (Μαλακάσα-Ωρωπός) που τείνει να γίνει η αγαπημένη μου στη Αττική και γενικά το αυτοκίνητο με αποζημίωσε και με το παραπάνω. Πρώτη φορά ένιωσα τόσο άνετα πίσω απ' το τιμόνι του και κινήθηκα με αρκετή αυτοπεποίθηση βασιζόμενος στο μπλοκέ και στην αρκετή ρυθμισιμότητα που τελικά παρέχει. Στην επιστροφή πλησιάσαμε με σχετική ευκολία και την δηλωθείσα από τον κατασκευαστή τελική στην άδεια Ε.Ο.
235/35/19
-
Νομίζω ότι κάπου έχει γράψει ο Στέφανος ότι φοράει 19άρες.
Υ.Γ.: Μαζί γράφαμε...
-
Για τα χρήματα που κοστίζει, όποιος θέλει αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας μάλλον είναι μονόδρομος!
Δεν ξέρω το Focus σε τί τιμή θα έρθει, αλλά εικάζω αρκετά παραπάνω.
-
Λογικά το ST θα βγει κοντά σε τιμή. Υπολογίζω εκεί στα ±35Κ για ένα καλοεξοπλισμένο και βέβαια θα είναι ευθέως ανταγωνιστικό. Εάν μάλιστα έρθει και με τη γνωστή 8ετη εγγύηση θα έχει και ένα σχετικό προβάδισμα συν του ότι παραδοσιακά θα πατάει σε μία πιο οδηγικά ευχάριστη βάση.
edit: άκυρο, μόλις είδα ότι έχουν βγει τιμές. 38Κ το ST2 και 43Κ το ST3. Φαρμάκι. Και μάλιστα μόνο manual απ' ότι βλέπω και με τέλη αρκετά ψηλά. Οπότε για vmf μόνο Cupra και i30N.
-
Πιθανοτατα με μηχανικο μπλοκε θα περναει καλα τα πολλα αλογα
-
Αγόρια, κάτι ξεχνάτε... Το νέο Focus ST θα κυκλοφορήσει με κινητήρα 2300 κυβικών.
Οπότε πωλήσεις μηδέν στν Ελλάδα!
SEAT León Mk3 (2013-2020)