-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
- Tο κιβώτιο του 1.8 είναι ίδιο με αυτό που είχε το 1.4 150ps. Για το κιβώτιο του 1.5 150 δεν υπάρχουν πληροφορίες ακόμη.
Πόσο σίγουρος είσαι γι' αυτό? Εγώ ξέρω ότι το 1.8 έχει το κιβώτιο του Cupra/GTI. Γι' αυτό και του πέφτει σχετικά μακρύ. Έχοντας οδηγήσει Leon 1.8 και Golf 1.5 εγώ βρίσκω διαφορές στην κλιμάκωση. Η αίσθηση είναι ίδια.
- Το 1.8 παρέχει καλύτερες επιδόσεις μόνο όταν ο κινητήρας λειτουργεί σε πολύ υψηλές στροφές (π.χ. πάνω από 5000). Αυτό δεν το λέω εγώ αλλά διάφορες μετρήσεις που έχω δει κατά καιρούς αλλά και σχόλια χρηστών σε ξένα fora.
Ισχύει αλλά γι' αυτό κυρίως ευθύνεται το κιβώτιο. Επίσης το 1.8 έχει σημαντικά μεγαλύτερο εύρος γιατί ανεβάζει δυνατά μέχρι 6.500σαλ+.
- Το 1.8 έχει 'φιμωμένη' ροπή στα 25kg μέσου του προγραμματισμού του εγκεφάλου για να μπορεί να δέχεται το 7τάχυτο DSG ξηρού τύπου. Ο ίδιος κινητήρας όταν μπαίνει στο Leon X-Perience έχει ροπή 28kg γιατί με το αμάξωμα αυτό το DSG που το συνοδεύει είναι το 6τάχυτο υγρού τύπου!
Σωστά. Στα χαρτιά έχουν ίδια ροπή τα δύο μοτέρ και γι' αυτό η αίσθηση επιτάχυνσης στις χαμηλές στροφές δεν έχει σπουδαία διαφορά. Ο 1.8 είναι πολύ tuner friendly όμως και με ένα απλό προγραμμα για 95αρα πάει 240hp και 35kg ροπή. Γενικά ο 1.8 είναι underpowered για να μην κανιβαλίσει τα 2λτ με τα οποία ούτως ή άλλως είναι συγγενικό μοτέρ.
-
Είμαι σίγουρος 100% ότι το κιβώτιο του 1.8 είναι ίδιο με του 1.4 150 και όχι δεν έχει το κιβώτιο του Cupra. Το 1.5 150 πιθανόν να έχει άλλη κλιμάκωση.
Επομένως δεν ευθύνεται το κιβώτιο για το γεγονός ότι το 1.8 έχει καλύτερες επιδόσεις έναντι του 1.4 150 αποκλειστικά και μόνο στις υψηλές στροφές. Συμφωνώ όμως για αυτά που λες για το εύρος λειτουργίας του 1.8. -
Δεν έχω πρόχειρο ΕΤΚΑ να επιβεβαιώσω για το κιβώτιο. Είναι ενδιαφέρουσα άσκηση πάντως. Ίσως ένας από τους λόγους που είναι συγκρατημένη η ροπή του 1.8 να είναι και το κιβώτιο εάν είναι ίδιο με του 1.5. 25kg ροπής από 1.8 είναι πολύ κακό νούμερο όταν οι νέοι 1.3 βγάζουν 25-27kg.
-
Άνετα θα μπορούσα να γράψω μια μικρή αλλά αξιόπιστη έκθεση ιδεών για το 1.8.
Στάνταρ έχει συνδέσμους πίσω. Στάνταρ η χαρτογράφηση του (ακόμα και σε σπορ mode σηκώνει και ροπή και άλογα, εξού η ίδια η seat σου βάζει το racechip. Στάνταρ δεν πήγε εμπορικά καλά γιατί στην Ελλάδα αγοράζουμε ή περίπτερα ή πόλης ή μικρή κατανάλωση ή με βάση το σηματάκι της εταιρίας μπροστά. Στην υπόλοιπη κεντρική και δυτική Ευρώπη που δεν έχουν παρόμοια θέματα / συμπλέγματα πάνε κατ’ ευθείαν στο Cupra οι χεράδες και στην ST έκδοση του οι πρώην χεραδες νυν οικογενειάρχες
Ο κινητήρας έχει φορεθεί από Audi και από το Ibiza Cupra που καταργήθηκε δυστυχώς και αυτό λόγω ρύπων.
Ετοιμοπαράδοτο σε λευκό ένα και μοναδικό λέει ο θείος Louis και ας πέφτει έξω....
-
Louis μπορείς να γράψεις αυτή την έκθεση; Σκέφτομαι να το πάρω.
Δεν πέφτεις έξω
-
Ο χρήστης sledgehammer έγραψε:
Louis μπορείς να γράψεις αυτή την έκθεση; Σκέφτομαι να το πάρω.Δεν πέφτεις έξω
ειλικρινά θα το έκανα αλλά έχω ελάχιστο χρόνο, η μοναδική μου ένσταση αυτή τη στιγμή είναι το θέμα που έχω με το κιβώτιο, φαντάσου είμαι ακόμα στο στρώσιμο, θα λυθεί με την πρώτη επίσκεψη για τεχνικό έλεγχο που θα πάω.
Από χώρους για μένα με μπέμπη είμαι μια χαρά, στο ζορισμα μπαγκαζιέρα εάν και εφόσον.
Κατανάλωση στο 7.5 ελαφρώς συντηρητικά εντός και εκτός πόλης τα δρομολόγια.
Τι περιλαμβάνει το πακέτο του λευκού ;
-
FR Plus είναι
- Panorama
- Full LEd
- 18άρες
- Camera πίσω
Δυο παιδιά έχω, η γυναίκα λέει αυτό είναι αυτοκίνητο για πιτσιρικάδες, όχι για οικογένεια.. Ου μπλέξεις.
-
Τα παιδια θα λατρεψουν την πανοραμικη οροφη.
Παιξε αυτο το χαρτι
-
Εγώ την έπεισα αδερφέ και περιμένει να τελειώσει το στρώσιμο να το οδηγήσει μια χαρά αυτοκίνητο είναι και φυσικά όχι για πιτσιρικάδες μόνο. Κι επειδή σίγουρα είναι σε προσφορά από θέμα τιμής βάλε full link συναγερμό και αισθητήρες.
Αναδιπλούμενους δεν έχει ; Πάντα να ξέρεις οι ανάγκες του καθένα είναι διαφορετικές, που θα κάνεις τα χιλιομετρα πόσα θα κάνεις, αν είναι το ένα και μοναδικό αυτοκίνητο της οικογένειας κλπ. Πχ σε αυτά τα χρήματα χτυπάς Tucson, Arona. Αλλά σε hatchback με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν θα βρεις. Αν πας πάντως για παραγγελία στο 1.5 μια χαρά αμάξι είναι απλά σε αυτά τα κυβικά παίζουν κι άλλα μοντέλα.
-
Καλά full link εννοείται. Για συναγερμό και αισθητήρες έχω τις επιφυλάξεις μου γιατί μιλάμε για aftermarket αμφιβόλου ποιότητας.
Πάντως αν πάνε καλά κάποια σχέδια των επόμενων ημερών θα μπορώ κι εγώ να γράφω ως κάτοχος στο νήμα...με λίιιγο περισσότερα από 180hp βέβαια...
-
Αναδιπλούμενοι νομίζω ναι.
Δεν έχω πειστεί ότι ένα compact (ή και μικρομεσαίο) SUV είναι περισσότερο 'οικογενειακό' από ένα hatchback όπως το Leon. Σίγουρα θα είναι πιο άνετο, όχι όμως απαραίτητα και πιο πρακτικό. Κάνω γύρω στα 15Κ χλμ, 70% μικρές μετακινήσεις μέσα στην πόλη, 30% ταξίδια και επαρχία.
Συμφωνώ ότι το 1.8 FR δεν έχει ανταγωνισμό σε αυτή την τιμή!
1.5 τον φοβάμαι με αυτά που ακούω...
-
Έχει αναδιπλούμενους αλλά για κάποιο λόγο είναι καθυστερημένα προγραμματισμένοι. Θέλει παρατεταμένο πάτημα του κλειδώματος για να κλείσουν. Το φτιάξαμε με vcds φυσικά να κλείνουν με απλό μονό πάτημα κλειδώματος. Όπως κατι άλλα κόλπα...needle test, θερμοκρασία λαδιού κτλ.
Προσθέσαμε και αισθητήρα φώτων/βροχής και νέο διακόπτη φώτων και απέκτησε και αυτόματα φώτα/καθαριστήρες που είναι και η μόνη ουσιαστική του έλλειψη από θέμα εξοπλισμού. Έπεται ηλεκτροχρωμικός καθρέφτης αλλά δεν έχει εμφανιστεί ακόμα κάτι αξιόλογο στο ebay.
-
Σας ζηλεύω τους κατόχους του 1.8FR!
Θα ήταν το αυτοκίνητο της επιλογής μου στα 21 χιλιάρικα, αν ακόμα ζούσαμε στις χρυσές εποχές του καπιταλισμού. Οδική συμπεριφορά, επιδόσεις, tuning potential, εξοπλισμό, εμφάνιση, τα έχει όλα!
-
Για τιμόνι τι ξέρουμε; Πόσες στροφές απ άκρη σε άκρη για FR και Cupra;
-
Cupra έχω βρεθεί μόνο ως συνοδηγός. Πάντως του FR δεν το λες και τρελά γρηγορο τύπου 147 πχ. Πρέπει να έχει πάνω από 2.5 στροφές.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Καλά full link εννοείται. Για συναγερμό και αισθητήρες έχω τις επιφυλάξεις μου γιατί μιλάμε για aftermarket αμφιβόλου ποιότητας.Πάντως αν πάνε καλά κάποια σχέδια των επόμενων ημερών θα μπορώ κι εγώ να γράφω ως κάτοχος στο νήμα...με λίιιγο περισσότερα από 180hp βέβαια...
Βρήκες αγοραστή για το Q5?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Έτσι φαίνεται. Μέχρι να δω το χρώμα του χρήματος βέβαια τίποτα δεν είναι σίγουρο...
-
Μια χαρά! Αν είναι να γλυτώσεις από τα προβλήματα του Q5..
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Έτσι φαίνεται. Μέχρι να δω το χρώμα του χρήματος βέβαια τίποτα δεν είναι σίγουρο...Μακάρι...στο εύχομαι πραγματικά.
Αλλά έχω μια απορία, μετά από τέτοια ταλαιπωρεία, πάλι VAG θα πάρεις..!?!?
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Έτσι φαίνεται. Μέχρι να δω το χρώμα του χρήματος βέβαια τίποτα δεν είναι σίγουρο...
Μακάρι...στο εύχομαι πραγματικά.
Αλλά έχω μια απορία, μετά από τέτοια ταλαιπωρεία, πάλι VAG θα πάρεις..!?!?
+1
SEAT León Mk3 (2013-2020)