-
και επανερχεται..
Τέλος στο φορολογικό απόρρητο 8.500.000 φορολογουμένων σκοπεύει να βάλει το υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύοντας τα βασικά στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων στο Διαδίκτυο. Αυτό θα συμβεί εφόσον λάβει το «πράσινο φως» μέσω γνωμοδότησης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομ. Σπινέλλη το μέτρο θα ισχύσει άμεσα και τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων όλων των πολιτών θα δημοσιεύονται στο Ιnternet.
Όπως τόνισε ο κ. Σπινέλλης, η δημοσιοποίηση θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του 2009, γνωμοδοτήσει η Αρχή Προστασίας και εκδοθεί η απαραίτητη υπουργική απόφαση που θα βασίζεται στη συγκεκριμένη γνωμοδότηση.
Επίσης, ο ίδιος διευκρίνισε ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων θα αφορά σε όλους τους φορολογουμένους, φυσικά και νομικά πρόσωπα και όχι μόνο όσους εντοπίζονται με μεγάλες διαφορές δηλωθέντων εισοδημάτων και περιουσιακής κατάστασης.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως τα στοιχεία θα είναι προσβάσιμα από όλους τους φορολογουμένους που έχουν εγγραφεί στο πληροφοριακό σύστημα ΤΑΧΙSnet. Πρόκειται, δηλαδή, για πιστοποιημένους χρήστες της επίσημης ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Η ταυτοποίηση των χρηστών θα γίνεται μέσω των ειδικών κωδικών του ΤΑΧΙSnet που διαθέτουν μέχρι στιγμής 1.500.000 εγγεγραμμένοι του συγκεκριμένου συστήματος και θα υπόκεινται σε διάφορους περιορισμούς ως προς τον τρόπο και τον αριθμό των αναζητήσεων.
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο κάθε φορολογούμενος που θα είναι εγγεγραμμένος στο ΤΑΧΙSnet δεν θα μπορεί να αντλήσει πληροφορίες σε μηνιαία βάση για περισσότερους από 20 φορολογουμένους.
Στο ερώτημα σχετικά με το ποια στοιχεία θα δημοσιοποιούνται στο Διαδίκτυο, ο κ. Σπινέλλης δήλωσε ότι είναι αυτά που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή το όνομα του φορολογουμένου, το εισόδημα που δηλώθηκε και ο φόρος που καταβλήθηκε.
Το μέτρο, αν και προβλέπεται στον φορολογικό νόμο εδώ και αρκετά χρόνια με δημοσιοποίηση στοιχείων σε καταλόγους εφοριών, ουδέποτε εφαρμόστηκε.
-
Και τι εξυπηρετεί αυτο;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και τι εξυπηρετεί αυτο;Eεε...μου λές λίγο τον ΑΦΜ σου σε παρακαλώ;
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Και τι εξυπηρετεί αυτο;
Eεε...μου λές λίγο τον ΑΦΜ σου σε παρακαλώ;
Τι εξυπηρετει να μαθω εγω τα εισοδηματα σου ή εσυ τα δικα μου;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και τι εξυπηρετεί αυτο;
Eεε...μου λές λίγο τον ΑΦΜ σου σε παρακαλώ;
Τι εξυπηρετει να μαθω εγω τα εισοδηματα σου ή εσυ τα δικα μου;
α. να σε κλεψω
β. να σε καρφωσω αν ξερω/νομιζω οτι λες ψεματατο δευτερο ΙΜΟ οχι και πολυ πιθανο στην ελλαδα, το πρωτο ομως παιζει
-
Τί λέτε ρε παιδιά ; Το πρώτο και σημαντικότερο απλό κουτσομπολιό είνα.
Εδώ ο κοσμάκης ενδιαφέρεται για το σώβρακο του κάθε χάχα στην τηλεόραση και δεν θα ήθελε να ξέρει πόσα βγάζει ; Και ο γείτονας ; Και ο μπακάλης ; Και ο γκόμενος ; Και ο μ@λακάκος στη δουλειά ; Και και και... -
+>Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
κάτι για τις γυναίκες και την επιλογή 'γαμπρών'
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
+>κάτι για τις γυναίκες και την επιλογή 'γαμπρών'(ψαχνω και εγω να δω ποτε το εγραψε )
-
γράφουμε γι' αυτόν, πριν απ' αυτόν!
-
μες στο μυαλό του είσαι όμως
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και τι εξυπηρετεί αυτο;Επειδή είσαι άσχετος και δεν καταλαβαίνεις θα σου το εξηγήσω.
Είσαι όμορφη κοπέλα και γνωρίζεις κάποιον που έχει σοβαρό σκοπό.
Πως θα προχωρήσεις μαζί του χωρίς να ξέρεις αν μπορεί να σε συντηρήσει; -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Και τι εξυπηρετεί αυτο;
Επειδή είσαι άσχετος και δεν καταλαβαίνεις θα σου το εξηγήσω.
Είσαι όμορφη κοπέλα και γνωρίζεις κάποιον που έχει σοβαρό σκοπό.
Πως θα προχωρήσεις μαζί του χωρίς να ξέρεις αν μπορεί να σε συντηρήσει; -
Μια μ*λακια και μιση το μετρο,αφου οι πολιτικοι εχουν τα λεφτα σε εταιρειες offshore ή λογαριασμούς κουμπαρων, και ετσι θα φαινεται ο μπακαλης της γειτονιας μεγιστανας και θα τον φθονουμε οποτε θα πηγαινουμε στο supermarket
-
Aν είμαστε σοβαροί πολίτες , θα γινόταν μία δήλωση σήμερα , ότι όποια απαγωγή η κλοπή γίνει μετά την δημοσίευση αυτού του ηλίθιου νόμου , οι έχοντες υπογράψει το σχετικό νόμο θα θεωρούνται ηθικοί αυτουργοί και έχοντες ποινικές και αστικές ευθύνες .
Να δω πόσο άνετα θα στέλνετε μετά τα παιδάκια σας στο σχολείο , αν ισχύσει τέτοιος νόμος , που θα ξέρει ο κάθε κακοποιός τι ποσό ακριβώς μπορεί να σου ζητήσει σαν λύτρα . Τους φτιάχνουν έτοιμο 'πελατολόγιο' δηλαδή τα edit mod οι κοπρίτες που μας κυβερνάνε .
-
Κανονικά πρέπει να το αποτρέψει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων να συμβεί έτσι χύμα.
Προσωπικά θεωρώ λάθος και το ότι ΧΩΡΙΣ να έχεις συνδεθεί με τον κωδικό σου (και να ταυτοποιήσεις το ΑΦΜ), μπορείς στο παρακάτω λινκ να δώσεις ΑΦΜ και να σου δώσει κατευθείαν την εκκαθάριση
https://www.gsis.gr/taxisnet/login.do -
Πέραν του ότι αυτό δύσκολα θα εφαρμοστεί, ήδη γελάω με τις αντιδράσεις κάποιων.
Οι μεν μισθωτοί που δεν έχουν να κρύψουν τίποτα, το βλέπουν χαλαρά το πράγμα. Κάποιοι εισοδηματίες και Ελ. Επαγγελματίες, αυτοί που δηλώνουν το αφορολόγητο ντε, κλαίνε και οδύρονται για την ιδιωτικότητά τους και τον Μεγάλο Αδελφό.Μιλάμε για τη χώρα όπου γίνεται κουβέντα για το αν επιβεβαιωμένοι φοροφυγάδες θα πρέπει να αποκαλύπτονται ονομαστικά στους πολίτες ή όχι, έτσι;
Γενικά, οι έχοντες κάμποσο μαύρο χρήμα θα βαρέσουν ενέσεις έτσι και δοθεί στους διπλανούς τους η δυνατότητα να δουν τι δηλώνουν στην εφορία. Και μόνο ο φόβος του καρφώματος μπορεί να οδηγήσει σε τραγελαφικές καταστάσεις (πχ γνωστός μου γιατρός πηγαίνει στο -δημόσιο- νοσοκομείο με σαραβαλιασμένο 2CV ενώ έχει άλλα 2 καλά αυτοκίνητα, τα εξοχικά θα μένουν άβαφτα και οι πισίνες άδειες κλπ).
Κάπως σαν τη φάση στο American Gangster με τη γούνα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πέραν του ότι αυτό δύσκολα θα εφαρμοστεί, ήδη γελάω με τις αντιδράσεις κάποιων.
Οι μεν μισθωτοί που δεν έχουν να κρύψουν τίποτα, το βλέπουν χαλαρά το πράγμα. Κάποιοι εισοδηματίες και Ελ. Επαγγελματίες, αυτοί που δηλώνουν το αφορολόγητο ντε, κλαίνε και οδύρονται για την ιδιωτικότητά τους και τον Μεγάλο Αδελφό.Μιλάμε για τη χώρα όπου γίνεται κουβέντα για το αν επιβεβαιωμένοι φοροφυγάδες θα πρέπει να αποκαλύπτονται ονομαστικά στους πολίτες ή όχι, έτσι;
Γενικά, οι έχοντες κάμποσο μαύρο χρήμα θα βαρέσουν ενέσεις έτσι και δοθεί στους διπλανούς τους η δυνατότητα να δουν τι δηλώνουν στην εφορία. Και μόνο ο φόβος του καρφώματος μπορεί να οδηγήσει σε τραγελαφικές καταστάσεις (πχ γνωστός μου γιατρός πηγαίνει στο -δημόσιο- νοσοκομείο με σαραβαλιασμένο 2CV ενώ έχει άλλα 2 καλά αυτοκίνητα, τα εξοχικά θα μένουν άβαφτα και οι πισίνες άδειες κλπ).
Κάπως σαν τη φάση στο American Gangster με τη γούνα.
Θα αποκαλυπτονται κ τα ονοματα των πολυ γνωστων μοντελων που εκδιδονται στα ξενοδοχεια του Λουτρακιου ??????για να μην διανυουμε κ μεγαλες αποστασεις οταν θελουμε να τις γνωρισουμε απο κοντα ????
-
Δεν γνωρίζω πάντως κάποια χώρα του πολιτισμένου κόσμου όπου τα φορολογικά αρχεία των κατοίκων της είναι ελεύθερα διαθέσιμα στο Internet.
Αν κάπου συμβαίνει θα ήταν ενδιαφέρον για στατιστικούς λόγους να δοθεί ένα link.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Δεν γνωρίζω πάντως κάποια χώρα του πολιτισμένου κόσμου όπου τα φορολογικά αρχεία των κατοίκων της είναι ελεύθερα διαθέσιμα στο Internet.Αν κάπου συμβαίνει θα ήταν ενδιαφέρον για στατιστικούς λόγους να δοθεί ένα link.
Χρήστο στη Φινλανδία συμβαίνει αυτό.
Το link που ζητάς είναι αυτό
http://translate.google.com/translate?prev=hp&hl=fi&js=y&u=http%3A%2F%2Fwww.veroporssi.com%2F&sl=fi&tl=en&history_state0=
και εδώ το λινκ που εξηγεί πως ακριβώς δουλεύει το σύστημα αυτό
http://taxjustice.blogspot.com/2009/07/paying-taxes-is-public-in-finland.html -
Τελικά θα γίνουμε φινλανδία και όχι δανία!
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου