-
Καλά τώρα ο καθένας λέει ό,τι θέλει.. Το θέμα είναι, μπορούμε να μάθουμε τι λέει η νομοθεσία γι αυτό;
'ΑΡΘΡΟ 104 : Επιβολή προστίμων από αστυνομικά όργανα
- Στον καταλαμβανόμενο επ αυτοφώρω, να διαπράττει παραβάσεις, για τις οποίες προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα, βεβαιώνεται από το αρμόδιο κατά περίπτωση όργανο το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για καθεμία από αυτές.'
Ξαναλέμε. Πρόκειται για ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ, του οποίου η μαρτυρία έχει ειδικό βάρος... Οπότε θα μπορούσε απλά να έπαιρνε την πινακίδα και να έκανε τα ίδια. Δεν μπορώ να καταλάβω που προβληματίζεστε. Και σε έναν ξάδερφό μου που δεν σταμάτησε σε μπλόκο, του πήραν απλά την πινακίδα και την επόμενη μέρα τον κάλεσαν στο ΑΤ, του έδωσαν μια κλήση 2000€ και του πήρα και το δίπλωμα (Ε' κατ. παρακαλώ!).. Και αυτά χωρίς φωτογραφία, απλά με την ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ...
-
Στον καταλαμβανόμενο επ αυτοφώρω
Και ξαναλεω, το επ αυτοφορω, του ΚΟΚ ειναι διαφορετικο απο αυτο που οριζει ο ποινικος κωδικας.
Δεν εχει 24ωρο ... αλλα ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ...!!!Καταλαβαινεις οτι εαν αρχισουν και κοβουν κλησεις ετσι, επειδη μας 'ειδανε' και μας την καρφωνουν την αλλη μερα, η οποτε τους καπνισει εχουμε ΤΕΡΑΣΤΙΟ προβλημα;
Σκεφτηκες οτι στη Ρωσια, Πολωνια και αλλες χωρες, οι μπατσοι ειναι τοσο διεφθαρμενοι που ειτε χαρτζιλικωνεις ειτε την τρως στ'αφτια και εχουν και γι'αυτο το λογο καμερες;Καταλαβαινεις πως εαν εγω ειχα μαρτυρα ή ηχογραφηση ή βιντεοσκοπημενο ντοκουμεντο με τον αστυνομικο να ερχεται διπλα μου οντας σταματημενος και να με γραφει για κρανος οχι εκεινη τη στιγμη, αλλα πιο μετα στο τμημα... θα εψαχνε στον ΟΑΕΔ για καμια δουλεια;
-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Καλά τώρα ο καθένας λέει ό,τι θέλει.. Το θέμα είναι, μπορούμε να μάθουμε τι λέει η νομοθεσία γι αυτό;'ΑΡΘΡΟ 104 : Επιβολή προστίμων από αστυνομικά όργανα
- Στον καταλαμβανόμενο επ αυτοφώρω, να διαπράττει παραβάσεις, για τις οποίες προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα, βεβαιώνεται από το αρμόδιο κατά περίπτωση όργανο το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για καθεμία από αυτές.'
Ξαναλέμε. Πρόκειται για ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ, του οποίου η μαρτυρία έχει ειδικό βάρος... Οπότε θα μπορούσε απλά να έπαιρνε την πινακίδα και να έκανε τα ίδια. Δεν μπορώ να καταλάβω που προβληματίζεστε. Και σε έναν ξάδερφό μου που δεν σταμάτησε σε μπλόκο, του πήραν απλά την πινακίδα και την επόμενη μέρα τον κάλεσαν στο ΑΤ, του έδωσαν μια κλήση 2000€ και του πήρα και το δίπλωμα (Ε' κατ. παρακαλώ!).. Και αυτά χωρίς φωτογραφία, απλά με την ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ...
Tα εχεις μπλέξει στο μυαλό σου εβαλες και το περιστατικό του ξαδέρφου που είναι τελείως διαφορετικό και τα έκανες αχταρμα τελείως.
Sent from Corsair's brick
-
@corsair
Αντιλαμβάνεσαι το γεγονός ότι όταν τον είδε την πρώτη μέρα πάνω στην μηχανή χωρίς κράνος, αυτό συνιστά 'παράβαση επ' αυτοφώρω'; Επίσης, επειδή η καταδίωξη απαγορεύεται εφόσον μια παράβαση του ΚΟΚ δεν είναι βαθμού κακουργήματος, νομίμως ο αστυνομικός ΔΕΝ τον καταδίωξε για να του βεβαιώσει την παράβαση που ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠ ΑΥΤΟΦΩΡΩ!Αλλά τον βρήκε την άλλη μέρα και τον έπιασε. Το 24ωρο που λέτε και ξαναλέτε αφορά την ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΦΩΡΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ( http://el.m.wikipedia.org/wiki/Α%C ... E%BC%CE%B1) όταν έχει διαπραχθεί ανάλογο αδίκημα και καμία σχέση δεν έχει με τις παραβάσεις του ΚΟΚ.
Συνεπώς δεν έχει καμία σχέση αφού ΠΗΓΕ ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ και απλά του έδωσαν μια κλήση, οπου αφπυ ειχαν βεβαιωθει τα στοιχεία θα μπορούσε να την λάβει και στο σπίτι του. ΠΑΡΑΒΑΣΗ έκανε και ΟΧΙ ΕΓΚΛΗΜΑ..
-
@corsair
Αντιλαμβάνεσαι το γεγονός ότι όταν τον είδε την πρώτη μέρα πάνω στην μηχανή χωρίς κράνος, αυτό συνιστά 'παράβαση επ' αυτοφώρω'; Επίσης, επειδή η καταδίωξη απαγορεύεται εφόσον μια παράβαση του ΚΟΚ δεν είναι βαθμού κακουργήματος, νομίμως ο αστυνομικός ΔΕΝ τον καταδίωξε για να του βεβαιώσει την παράβαση που ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠ ΑΥΤΟΦΩΡΩ!Αλλά τον βρήκε την άλλη μέρα και τον έπιασε. Το 24ωρο που λέτε και ξαναλέτε αφορά την ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΦΩΡΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ( http://el.m.wikipedia.org/wiki/Α%C ... E%BC%CE%B1) όταν έχει διαπραχθεί ανάλογο αδίκημα και καμία σχέση δεν έχει με τις παραβάσεις του ΚΟΚ.
Συνεπώς δεν έχει καμία σχέση αφού ΠΗΓΕ ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ και απλά του έδωσαν μια κλήση, οπου αφπυ ειχαν βεβαιωθει τα στοιχεία θα μπορούσε να την λάβει και στο σπίτι του. ΠΑΡΑΒΑΣΗ έκανε και ΟΧΙ ΕΓΚΛΗΜΑ..
Δε μπορεί να βεβαιώσει παράβαση αν δε σταματήσει τη μοτοσυκλέτα. Αυτό το σε είδα εχθές και σήμερα σε γράφω δεν ισχύει. Αφού τον είδε εχθές, έπρεπε εχθές να τον σταματήσει και αν δε σταματούσε να τον καταδιώξει (ναι για κράνος) και ΑΝ δεν τον έπιανε έπρεπε να τον πιάσει σε 24 ή 48 ώρες που είναι το αυτόφωρο. Αν δεν τον βρει σε αυτό το διάστημα και έχει τα στοιχεία του, στέλνει κλήση για δικαστήριο.
Ο μπάτσος θα τον έγραφε ακόμη και αν αρνούνταν πως ήταν αυτός που δε φορούσε κράνος. Το άτομο έκανε κατάχρηση εξουσίας. Η άποψη του Οργάνου μετράει αλλά και με κάποιες λογικές παραμέτρους.
Όσο για εσένα φίλε, δεν έπρεπε να πληρώσεις αμέσως. Μπορούσες να ρωτήσεις κάποιον αρμόδιο και αναλόγως να πράξεις. -
H απαντηση του δικηγορου ηταν: Δεν αξιζει να μπλεξεις.
Η καταδιωξη μιας και δεν γνωριζω με σιγουρια, ας δεχτω οτι γινεται μονο σε περιπτωση κακουργηματος οπως ειπωθηκε πιο πανω. ΔΕΝ ανεφερα οτι μπορει απλα ετσι στο κουκουρουκου να κανει καταδιωξη. Πρωτα πρωτα, μπορει να χρησιμοποιησει σειρηνα κανοντας μου νοημα να σταματησω, αφου με ειδε χωρις κρανος. Εγω θα σταματουσα, εαν οχι, τοτε πολυ απλα εχει δικαιωμα να ξεκινησει καταδιωξη, κανω λαθος; ΔΕΝ το επραξε.
Επισης, η καταδιωξη, ειναι κατι διαφορετικο απο το 'ειδα τον τυπο να σφαζει στοπ, να κανει αυτο-εκεινο-τ'αλλο και να τον ακολουθω κανοντας του σημα να σταματησει'. Οι σειρηνες, τα φωτα κτλ γι'αυτο υπαρχουν.
-
Ποιο κακούργημα και ποια καταδίωξη. Αν σου κάνει νόημα να σταματήσεις και δεν το κάνεις θα σε αφήσει; Τέλος πάντων....Το καλό είναι να φοράς κράνος όπου και αν πας. 170 ευρώ είναι το πρόστιμο και 10 ημέρες αφαίρεση διπλώματος; Κάπου τόσα έριξαν πριν 3 χρόνια στον πατέρα μου για κράνος.
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Ποιο κακούργημα και ποια καταδίωξη. Αν σου κάνει νόημα να σταματήσεις και δεν το κάνεις θα σε αφήσει; Τέλος πάντων....Το καλό είναι να φοράς κράνος όπου και αν πας. 170 ευρώ είναι το πρόστιμο και 10 ημέρες αφαίρεση διπλώματος; Κάπου τόσα έριξαν πριν 3 χρόνια στον πατέρα μου για κράνος.Ναι θα σε αφήσει, γιατί αν σε κυνηγήσει και εσύ σκοτωθείς τρέχωντας να ξεφύγεις, την έκατσε.. Ο νόμος λέει ότι η αστυνομία ξεκινάει καταδίωξη, εφόσον δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του καταδιωκώμενου κλπ κλπ! Οπότε, καταλαβαίνει κανείς πως, άλλο το να έχει κάνει φόνο ο δράστης και να πάει να ξεφύγει και άλλο το να έχει σφάξει ένα κόκκινο.
Είναι όμως πολύ διφορούμενη η διάταξη για την καταδίωξη και πολύ μπερδεμένη. Τελοσπάντων, από φίλο μου τροχαίο στην Αττική ξέρω ότι ΔΕΝ κάνουν καταδίωξη για παραβάσεις του ΚΟΚ, ή αν κάνουν, αυτό γίνεται χωρίς σειρήνα και μέχρι να μη τους πάρει χαμπάρι ο παραβάτης. Γιατί μου έχει πει πως αν γίνει ζημιά ή ακόμη χειρότερο κάποιο ατύχημα και σκοτωθεί κάποιος, τότε δεν είναι από τίποτα καλυμμένοι. Αυτό για την καταδίωξη.
Ξαναλέω πως η διαδικασία του αυτόφωρου, ουδεμία σχέση έχει με απλή παράβαση του ΚΟΚ. Αναφέρεται συγκεκριμένα και γίνεται για να ΑΠΑΓΓΕΛΘΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ από εισαγγελέα. Για κράνος θα σε περάσουν αυτόφωρο; Πού τα βρίσκετε αυτά;
Και μια πιο πρόσφατη περίπτωση. Κάνω προσπέραση σε διπλή γραμμή, όπου ίσα που την πάτησε ο τροχός, καθώς εκεί το σημείο είναι πολύ πλατύ. Συναντώ σ εκείνη την φάση περιπολικό αντίθετα διερχόμενο. Κάνει στροφή κάπου προφανώς, σε λίγα λεπτά με προλαβαίνει, μου ανάβει φάρους, με σταματάει, μου ρίχνει μια 200άρα (100 πλήρωσα) και φεύγω χαρούμενος από μια Κυριακάτικη βόλτα.. Θα μπορούσα να του πω κάτι επειδή γύρισε και με έγραψε; Να του πω ότι δεν είχε μπλόκο, ότι τι; Με το νόμο δεν είναι αυτός σωστός κι εγώ λάθος; Έκανα μαλακία, την πλήρωσα, θα προσέχω άλλη φορά πιο πολύ. Τέρμα. Άλλη άκρη δεν πρόκειται να βγάλεις, μπλέκεις βαθιά για πράγματα που δεν αξίζει, ενώ υπάρχει και δικό σου (του καθενός τεσπα) φταίξιμο.
Εντελώς διαφορετική είναι η κατάχρηση εξουσίας και πραγματικά μέχρι τώρα δεν την έχω συναντήσει. Λέμε για μπ@τσους μλκς* κλπ, αλλά αγνοούμε πως μας την έχουν χαρίσει αρκετές φορές και πως αν τους φερθείς όμορφα, φέρονται όμορφα και ξηγιούνται και προσπαθούν να σε γλιτώσουν από τα πολλά.. Δηλαδή τι άλλο να πω, ότι με έχουν σταματήσει χωρίς κράνος (πολύ σπάνιο για μένα) σε πόλη μέσα και τελικά με γράφει ότι δεν είχα ασφάλεια (μου ξεκαθάρισε ότι δεν την γλιτώνω άλλη φορά-από τότε και 100μ να πάω βάζω το fullface μου...), πήγα στο τμήμα έδειξα την ασφάλεια και τέλος. Ήμουν τυχερός οκ, το καταλαβαίνω..Καταλαβαίνω επίσης όμως ότι είχα κάνει μλκια... Μετράει και αυτό..
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Ποιο κακούργημα και ποια καταδίωξη. Αν σου κάνει νόημα να σταματήσεις και δεν το κάνεις θα σε αφήσει; Τέλος πάντων....Το καλό είναι να φοράς κράνος όπου και αν πας. 170 ευρώ είναι το πρόστιμο και 10 ημέρες αφαίρεση διπλώματος; Κάπου τόσα έριξαν πριν 3 χρόνια στον πατέρα μου για κράνος.Ναι θα σε αφήσει, γιατί αν σε κυνηγήσει και εσύ σκοτωθείς τρέχωντας να ξεφύγεις, την έκατσε.. Ο νόμος λέει ότι η αστυνομία ξεκινάει καταδίωξη, εφόσον δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του καταδιωκώμενου κλπ κλπ! Οπότε, καταλαβαίνει κανείς πως, άλλο το να έχει κάνει φόνο ο δράστης και να πάει να ξεφύγει και άλλο το να έχει σφάξει ένα κόκκινο.
Είναι όμως πολύ διφορούμενη η διάταξη για την καταδίωξη και πολύ μπερδεμένη. Τελοσπάντων, από φίλο μου τροχαίο στην Αττική ξέρω ότι ΔΕΝ κάνουν καταδίωξη για παραβάσεις του ΚΟΚ, ή αν κάνουν, αυτό γίνεται χωρίς σειρήνα και μέχρι να μη τους πάρει χαμπάρι ο παραβάτης. Γιατί μου έχει πει πως αν γίνει ζημιά ή ακόμη χειρότερο κάποιο ατύχημα και σκοτωθεί κάποιος, τότε δεν είναι από τίποτα καλυμμένοι. Αυτό για την καταδίωξη.
Ξαναλέω πως η διαδικασία του αυτόφωρου, ουδεμία σχέση έχει με απλή παράβαση του ΚΟΚ. Αναφέρεται συγκεκριμένα και γίνεται για να ΑΠΑΓΓΕΛΘΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ από εισαγγελέα. Για κράνος θα σε περάσουν αυτόφωρο; Πού τα βρίσκετε αυτά;
Και μια πιο πρόσφατη περίπτωση. Κάνω προσπέραση σε διπλή γραμμή, όπου ίσα που την πάτησε ο τροχός, καθώς εκεί το σημείο είναι πολύ πλατύ. Συναντώ σ εκείνη την φάση περιπολικό αντίθετα διερχόμενο. Κάνει στροφή κάπου προφανώς, σε λίγα λεπτά με προλαβαίνει, μου ανάβει φάρους, με σταματάει, μου ρίχνει μια 200άρα (100 πλήρωσα) και φεύγω χαρούμενος από μια Κυριακάτικη βόλτα.. Θα μπορούσα να του πω κάτι επειδή γύρισε και με έγραψε; Να του πω ότι δεν είχε μπλόκο, ότι τι; Με το νόμο δεν είναι αυτός σωστός κι εγώ λάθος; Έκανα μαλακία, την πλήρωσα, θα προσέχω άλλη φορά πιο πολύ. Τέρμα. Άλλη άκρη δεν πρόκειται να βγάλεις, μπλέκεις βαθιά για πράγματα που δεν αξίζει, ενώ υπάρχει και δικό σου (του καθενός τεσπα) φταίξιμο.
Εντελώς διαφορετική είναι η κατάχρηση εξουσίας και πραγματικά μέχρι τώρα δεν την έχω συναντήσει. Λέμε για μπ@τσους μλκς* κλπ, αλλά αγνοούμε πως μας την έχουν χαρίσει αρκετές φορές και πως αν τους φερθείς όμορφα, φέρονται όμορφα και ξηγιούνται και προσπαθούν να σε γλιτώσουν από τα πολλά.. Δηλαδή τι άλλο να πω, ότι με έχουν σταματήσει χωρίς κράνος (πολύ σπάνιο για μένα) σε πόλη μέσα και τελικά με γράφει ότι δεν είχα ασφάλεια (μου ξεκαθάρισε ότι δεν την γλιτώνω άλλη φορά-από τότε και 100μ να πάω βάζω το fullface μου...), πήγα στο τμήμα έδειξα την ασφάλεια και τέλος. Ήμουν τυχερός οκ, το καταλαβαίνω..Καταλαβαίνω επίσης όμως ότι είχα κάνει μλκια... Μετράει και αυτό..
-
Crectis, μαλλον μπερδευεσαι. Για να μη μπαινεις στον κοπο να διαβασεις ξανα τα ποστ μου... θα τα παρω ενα ενα με τη σειρα.
Ναι θα σε αφήσει, γιατί αν σε κυνηγήσει και εσύ σκοτωθείς τρέχωντας να ξεφύγεις, την έκατσε.. Ο νόμος λέει ότι η αστυνομία ξεκινάει καταδίωξη, εφόσον δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του καταδιωκώμενου κλπ κλπ! Οπότε, καταλαβαίνει κανείς πως, άλλο το να έχει κάνει φόνο ο δράστης και να πάει να ξεφύγει και άλλο το να έχει σφάξει ένα κόκκινο.
ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΥΘΕΝΑ οτι πρεπει, επρεπε ή θα χρειαζοταν να κανει καταδιωξη.
Μια γαμωσειρηνα εχει, ενα μεγαφωνο και τα κωλοφαναρα τους.
ΔΕΝ εκανε σημα να σταματησω, ουτε καν αφησε τον καφε απο το ενα χερι και την κοιλιτσα του που ετριβε με τ'αλλο.
Εαν ηθελε τοσο πολυ, ας με σταματαγε επιτοπου. Δε με σταματησε; Αντε γεια! Τοσο απλα.
Εαν λοιπον το ηθελε τοσο πολυ να με σταματησει, εας εβαζε γι'αρχη μπρος τη μηχανη, ας εφτανε ξοπισω μου εχοντας σειρηνα και φαρο παρακαμπτοντας κοκκινα φαναρια, κινηση και διασταυρωσεις και να 'σαι σιγουρος σε λιγα λεπτα θα μου το εραβε το κουστουμακι, αλλα οχι, ζμπουτσα του. Αυτο εννοω εγω για αρχη 'καταδιωξη'. Εαν τα εκανε ολα αυτα και εγω τον εγραφα εκει που δεν πιανει μελανι, σημα για διαφυγη στο κεντρο και ασε τα περιπολικα να κανουν δουλεια με τον τροπο που οριζει ο νομος.Α)από φίλο μου τροχαίο στην Αττική ξέρω ότι ΔΕΝ κάνουν καταδίωξη για παραβάσεις του ΚΟΚ, ή αν κάνουν, αυτό γίνεται χωρίς σειρήνα και μέχρι να μη τους πάρει χαμπάρι ο παραβάτης.
Β)Γιατί μου έχει πει πως αν γίνει ζημιά ή ακόμη χειρότερο κάποιο ατύχημα και σκοτωθεί κάποιος, τότε δεν είναι από τίποτα καλυμμένοι. Αυτό για την καταδίωξη.Α) Με ολο το σεβασμο, ο φιλος σου στην τροχαια ειναι ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ. Οχημα αστυνομιας ή τροχαιας που προκειται να σταματησει καποιον, ποσο μαλλον να ΠΑΡΑΒΕΙ τον ΚΟΚ για να προφτασει ... υποχρεουται να χρησιμοποιει σειρηνα/φαρο.
Εαν με κυνηγανε, θα σταματησω εαν εχω τετοια προθεση, αλλιως θα συνεχισω την πορεια μου επειδη δεν πηρα πρεφα.
'Ξερετε, κυριε, σας καταδιωκαμε χωρις σειρηνα, χωρις φαρο για 10χλμ αλλα δε σταματησατε; Α! Δε μας ειδατε? Μα σας φωναζαμε απο το παραθυρο, χτυπαγαμε παλαμακια και παιζαμε ντεφια!! Ημαρτον!'
Επιπλεον, οχημα τροχαιας/αστυνομιας που παραβαινει τον ΚΟΚ για να προφτασει ... εαν δε χρησιμοποιει φαρο/σειρηνα ειναι ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ. Ειναι πολυ ομορφο να περασεις διασταυρωση καθ'ολα νομιμος ενω το περιπολικο ερχεται με καμια 60αρια χλμ/ω και να σε παρει σβαρνα επειδη δεν ειδες ουτε ακουσες ποτε και τιποτα!
Β)Αυτο δε το γνωριζω, αλλα για δωσε μου σε παρακαλω καποια διαταγη να διαβασω...Μυστηρια τα μπατσαρέικα κολπα ...
Το ιδιο πραγμα λεω και 'γω. Επ αυτοφορω στον ΚΟΚ = δια τω πραττεσθαι.
Δεν εχει ουτε 24ωρο ουτε 48ωρο κτλ .... Σε πιασαμε, σε γραφουμε.
Ο μοναδικος αλλος τροπος, ειναι απο καμερες ελεγχου κυκλοφοριας ή φωτογραφικα radar.Και μια πιο πρόσφατη περίπτωση. Κάνω προσπέραση σε διπλή γραμμή, όπου ίσα που την πάτησε ο τροχός, καθώς εκεί το σημείο είναι πολύ πλατύ. Συναντώ σ εκείνη την φάση περιπολικό αντίθετα διερχόμενο. Κάνει στροφή κάπου προφανώς, σε λίγα λεπτά με προλαβαίνει, μου ανάβει φάρους, με σταματάει, μου ρίχνει μια 200άρα (100 πλήρωσα) και φεύγω χαρούμενος από μια Κυριακάτικη βόλτα.
Επανερχομαι στο Α) που τονισα με κοκκινο πιο πανω.
Εαν κατα τα λεγομενα σου, το περιπολικο της τροχαιας, ναι μεν εκανε αναστροφη πιο κατω και σε προλαβαινε ΧΩΡΙΣ φαρο, ΧΩΡΙΣ σειρηνα προσπερνωντας ανελεητα ολη την κινηση (αν υπηρχε) ... ΠΩΣ θα σε ειδοποιουσε; Οταν εφτανε απο πισω σου;
Εαν εσυ δε σταματαγες...
1)Θα καταδιωκε;
2)Θα σε αφηνε επειδη τα γκαζια ηταν too much για να τα ελεγξει;
3)Θα καλουσε στο κεντρο δινοντας στοιχεια (αρ. κυκλοφοριας, οχημα, κατευθυνση, παραβαση κτλ...) ;;Για ρωτα αυτα του φιλου σου...
Το αρχικο μου ποστ το εκανα για κανουμε κουβεντα σχετικα με το 'σε ειδα χθες, σε γραφω σημερα', σε καμια περιπτωση δεν θελω να θιξω καποιον, σε καμια περιπτωση δε θελω να το παιξω αθωος αφου κρανος δε φορουσα και ας ηταν μια μερα πριν την βεβαιωση παραβασης... ομως, το να σε γραφουν κατ'αυτο τον τροπο ειναι ΜΕΓΑΛΟ προβλημα ειδικα για μια μικρη πολη που μπορει καλλιστα να σε πετυχαινει ο τροχονομος καθε μερα!
Στην τελικη, ολοι στο τμημα οταν προσπαθουσα να βγαλω ακρη, ηταν σε φαση χερια σταυρωμενα, σουφρωμενα χειλη, μα δε φοραγες κρανος, δε μπορουμε να κανουμε κατι, ετσι ειναι ο νομος, πληρωνε τωρα και τα συναφη.
Εχω φαει 4 φορες προστιμο για κρανος σε 80000χλμ.
Την 3η φορα ενοιωσα 'καπως'. Γκριζομαλλης πλεον συνταξιουχος της τροχαιας, για 5 λεπτα αφου μου εκοψε κληση, μου εκανε 'μαθημα' με τετοιο τονο φωνης που ουτε νηπιαγωγειο να ημουν!!
'Δε θελω να ξερω οτι σου τη χαρισα την κληση και 10 μετρα πιο κατω εξ'αιτιας του καθε απροσεκτου να σε δω ανασκελα, νεο παιδι εισαι, γιο στην ηλικια σου εχω'.
Το προστιμο το ειχα ξεχασει δεν ηταν αυτο που μου ειχε μεινει, το πληρωσα την ιδια μερα.
Τωρα, 4η φορα... αναγκαζομαι να κρινω την εισπρακτικη αναγκη του καθε Α/Τ σε φαση θα σε γραψω ρε πουστη. Νουμερα πρεπει να δειξω στους ανωτερους! -
Crektis
επειδη το ιντερνετ εδω ειναι προβληματικο και δεν μπορω να κατσω να σου απαντησω αναλυτικα και εμπεριστατωμενα, θα σου πω το εξης απλο: κοψε τις μαλακιες γιατι δεν ξερεις τι λες.
-
@Morx
Δεν λέω ότι έχεις άδικο φίλε μου... Απλά δεν βγάζεις εύκολα άκρη.. Εκείνο που θα μπορούσες να κάνεις, ήταν να το παίξεις κινέζος και να αρνιόσουν ότι ήσουν εσύ την προηγούμενη ημέρα. Αλλά εκεί ρίσκαρες.. Παραδέχτηκες και πλήρωσες. Τίμιο εκ μέρους σου.Και το άλλο θέμα είναι το αν υπάρχει διάταξη που να τους απαγορεύει να το κάνουν αυτό. Είναι κουλό να παρανομείς σήμερα, να μη σε κυνηγά/κάνει σήμα κλπ και να σε βλέπει αύριο και να σε γράφει. Το ζήτημα είναι να υπάρχει διαταξη που να καθορίζει το πώς και τι και να το κρίνει παράνομο. Υπάρχει όμως;
Στην περίπτωσή μου, που έγινε πρόσφατα, το περιπολικό ήταν αντίθετα διερχόμενο και με πέτυχε την ώρα που έκανα προσπέραση πάνω σε διπλή γραμμή. Μετά από ένα 5λεπτο με πρόλαβε, μου έκανε σινιάλο και με σταμάτησε. Σιγά μην έκανε και καταδίωξη. Σταμάτησα, με έγραψε. Δεν διαφέρει και πολύ από τη δική σου περίπτωση νομίζω.
Off topic
Ο φίλος μου, ήταν πολλά χρόνια τροχαίος στην Αττική.. Μου είχε πει μια ιστορία μια φορά και από εκεί εξάγω συμπεράσματα. Έκαναν περιπολία και συναντούν μπροστά ένα παπί χωρίς πινακίδες, να σφάζει ένα κόκκινο και γενικά να κινείται επικίνδυνα. Τότε ξεκινούν να το ακολουθούν, χωρίς όμως ούτε στοιχεία να δώσουν στο κέντρο, ούτε τίποτα και χωρίς αυτός να τους έχει πάρει χαμπάρι. Όταν όμως τους κατάλαβε ο αναβάτης, τότε προσπάθησε να ξεφύγει και ξεκίνησε μια επικίνδυνη καταδίωξη (γιατί πήγαινε σαν τρελό το μηχανάκι). Σε κάποια φάση το μηχανάκι κόβει σε ένα στενό, όπου προσπαθώντας να μπει το περιπολικό (octavia 1.8t), έτσι όπως ερχόταν με πολλά γλίστρυσε και χτύπησε ένα σταθμευμένο αμάξι.. Το στενό εκείνο βέβαια, ήταν αδιέξοδο, οπότε όπως καταλαβαίνει κανείς ο νεαρός πιάστηκε σαν τον ποντικό στη φάκα (του κόψαν κανά 3χίλιαρο κλήσεις)... Μου λέει λοιπόν το φιλαράκι μου, πως αν δεν τον έπιαναν την είχαν άσχημα, γιατί είχε πάθει ζημιά το αμάξι, ενώ καμία στιγμή δεν δήλωσαν την καταδίωξη του παπιού στο κέντρο, για τον προφανή λόγο, ότι
αν σε μια καταδίωξη τραυματισθεί ή ακόμη χειρότερα σκοτωθεί κάποιος (όπως έγινε πριν λίγο καιρό στο Ηράκλειο, όπου ένα παιδί που το καταδίωκαν άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ, έπεσε και σκοτώθηκε), τότε οι αστυνομικοί έχασαν την δουλειά τους, γιατί η διάταξη για την καταδίωξη, λέει ότι αυτή γίνεται εφόσον δεν κινδινεύει κάποιος κλπ.. Καλώς ή κακώς έτσι λειτουργεί το σύστημα. -
Τι θα γίνει με τα διπλα ποστ βρε Crektis ?Με το μαλακό το κουμπί!!!
-
Off topic
Ο φίλος μου, ήταν πολλά χρόνια τροχαίος στην Αττική.. Μου είχε πει μια ιστορία μια φορά και από εκεί εξάγω συμπεράσματα. Έκαναν περιπολία και συναντούν μπροστά ένα παπί χωρίς πινακίδες, να σφάζει ένα κόκκινο και γενικά να κινείται επικίνδυνα. Τότε ξεκινούν να το ακολουθούν, χωρίς όμως ούτε στοιχεία να δώσουν στο κέντρο, ούτε τίποτα και χωρίς αυτός να τους έχει πάρει χαμπάρι. Όταν όμως τους κατάλαβε ο αναβάτης, τότε προσπάθησε να ξεφύγει και ξεκίνησε μια επικίνδυνη καταδίωξη (γιατί πήγαινε σαν τρελό το μηχανάκι). Σε κάποια φάση το μηχανάκι κόβει σε ένα στενό, όπου προσπαθώντας να μπει το περιπολικό (octavia 1.8t), έτσι όπως ερχόταν με πολλά γλίστρυσε και χτύπησε ένα σταθμευμένο αμάξι.. Το στενό εκείνο βέβαια, ήταν αδιέξοδο, οπότε όπως καταλαβαίνει κανείς ο νεαρός πιάστηκε σαν τον ποντικό στη φάκα (του κόψαν κανά 3χίλιαρο κλήσεις)... Μου λέει λοιπόν το φιλαράκι μου, πως αν δεν τον έπιαναν την είχαν άσχημα, γιατί είχε πάθει ζημιά το αμάξι, ενώ καμία στιγμή δεν δήλωσαν την καταδίωξη του παπιού στο κέντρο, για τον προφανή λόγο, ότι
αν σε μια καταδίωξη τραυματισθεί ή ακόμη χειρότερα σκοτωθεί κάποιος (όπως έγινε πριν λίγο καιρό στο Ηράκλειο, όπου ένα παιδί που το καταδίωκαν άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ, έπεσε και σκοτώθηκε), τότε οι αστυνομικοί έχασαν την δουλειά τους, γιατί η διάταξη για την καταδίωξη, λέει ότι αυτή γίνεται εφόσον δεν κινδινεύει κάποιος κλπ.. Καλώς ή κακώς έτσι λειτουργεί το σύστημα.Για παπαριές μου ακουγεται η φάση με το παπι.Γιατί να μην ειδοποιήσουν το κέντρο ωστε να το σταματήσουν σε μπλόκο πιο κάτω;Τι στοιχεία χρειάζεται να δώσει;Παπί με χ άτομα χωρις πινακίδες οδηγεί επικίνδυνα .
-
Τροχονομος ας πουμε συγγενης (30 χρονια πριν, God I'm old ), μας ειχε πει οτι ειχαν εντολη αν ο τυπος που καταδιωκουν παει πανω απο 160, να τον αφήνουν.
Βεβαια με τα δικυκλα που ειχαν τοτε οι 'αληταμπουρες/Πανοι Μιχαλόπουλοι' της εποχης , και ακομα χειροτερα οι τροχονομοι, 160 ηταν υπερηχητικη ταχύτητα. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Off topic
αν σε μια καταδίωξη τραυματισθεί ή ακόμη χειρότερα σκοτωθεί κάποιος (όπως έγινε πριν λίγο καιρό στο Ηράκλειο, όπου ένα παιδί που το καταδίωκαν άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ, έπεσε και σκοτώθηκε), τότε οι αστυνομικοί έχασαν την δουλειά τους, γιατί η διάταξη για την καταδίωξη, λέει ότι αυτή γίνεται εφόσον δεν κινδινεύει κάποιος κλπ.. Καλώς ή κακώς έτσι λειτουργεί το σύστημα.Για παπαριές μου ακουγεται η φάση με το παπι.Γιατί να μην ειδοποιήσουν το κέντρο ωστε να το σταματήσουν σε μπλόκο πιο κάτω;Τι στοιχεία χρειάζεται να δώσει;Παπί με χ άτομα χωρις πινακίδες οδηγεί επικίνδυνα .
Σωστά Βασίλη.
Απαγόρευση καταδίωξης δεν υπάρχει. Αμεση ενημέρωση του κέντρου υπάρχει και επιχειρησιακός σχεδιασμός ανάλογα με την κατάσταση με πρώτη μέριμνα την ασφάλεια των πολιτών. -
Έχω δει να γίνεται καταδίωξη επειδή ο οδηγός δεν σταμάτησε για έλεγχο.
-
Μετά από ένα 5λεπτο με πρόλαβε, μου έκανε σινιάλο και με σταμάτησε. Σιγά μην έκανε και καταδίωξη. Σταμάτησα, με έγραψε. Δεν διαφέρει και πολύ από τη δική σου περίπτωση νομίζω.Όντως.
Ακριβώς ίδια περίπτωση το με είδαν, με πρόλαβαν και με έγραψαν μετά από 5 λεπτά με το με είδαν δεν έκαναν καμιά κίνηση και επειδή έτυχε να με δουν και την επόμενη μέρα με έγραψαν. -
@bill33
Μπορεί να σου φαίνεται π@π@ρια, αλλά είναι αλήθεια..Δείτε εδώ τι λένε για τις καταδιώξεις. Είναι μπερδεμένο και μη ξεκαθαρισμένο το θέμα ακόμη και για τους ίδιους τους αστυνομικούς.
http://www.policenet.gr/portal/eforum/f ... /2455.htmlΑπό την άλλη, ο αστυνομικός άνετα μπορεί να ισχυριστεί ό,τι γουστάρει. Ότι δηλαδή, σου έκανε σήμα και δεν σε πρόλαβε. Τρέχα εσύ μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας!!
Πάντως εδώ και τόσες μέρες συζητάμε και λέει ο καθένας την άποψη του. Εγώ λέω ότι μπορούσε να το κάνει, άλλοι ισχυρίζεστε ότι δεν μπορούσε και είναι παράνομο. Μπορεί κάποιος να μάθει τι πραγματικά ισχύει με αυτό;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Crektisεπειδη είΜαι προβληματικο και δεν μπορω να κατσω να σου απαντησω αναλυτικα και εμπεριστατωμενα, θα σου πω το εξης απλο: κοψε τις μαλακιες γιατι δεν ξερεις τι λες.
Μου αρκεί το ότι δεν μπορείς να κάτσεις να απαντήσεις εμπεριστατωμένα... Δεν εκπλήσσομαι και ούτε περίμενα κάτι άλλο...
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4