Ο χρήστης panosft έγραψε:
Ποιο κακούργημα και ποια καταδίωξη. Αν σου κάνει νόημα να σταματήσεις και δεν το κάνεις θα σε αφήσει; Τέλος πάντων....Το καλό είναι να φοράς κράνος όπου και αν πας. 170 ευρώ είναι το πρόστιμο και 10 ημέρες αφαίρεση διπλώματος; Κάπου τόσα έριξαν πριν 3 χρόνια στον πατέρα μου για κράνος.
Ναι θα σε αφήσει, γιατί αν σε κυνηγήσει και εσύ σκοτωθείς τρέχωντας να ξεφύγεις, την έκατσε.. Ο νόμος λέει ότι η αστυνομία ξεκινάει καταδίωξη, εφόσον δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του καταδιωκώμενου κλπ κλπ! Οπότε, καταλαβαίνει κανείς πως, άλλο το να έχει κάνει φόνο ο δράστης και να πάει να ξεφύγει και άλλο το να έχει σφάξει ένα κόκκινο.
Είναι όμως πολύ διφορούμενη η διάταξη για την καταδίωξη και πολύ μπερδεμένη. Τελοσπάντων, από φίλο μου τροχαίο στην Αττική ξέρω ότι ΔΕΝ κάνουν καταδίωξη για παραβάσεις του ΚΟΚ, ή αν κάνουν, αυτό γίνεται χωρίς σειρήνα και μέχρι να μη τους πάρει χαμπάρι ο παραβάτης. Γιατί μου έχει πει πως αν γίνει ζημιά ή ακόμη χειρότερο κάποιο ατύχημα και σκοτωθεί κάποιος, τότε δεν είναι από τίποτα καλυμμένοι. Αυτό για την καταδίωξη.
Ξαναλέω πως η διαδικασία του αυτόφωρου, ουδεμία σχέση έχει με απλή παράβαση του ΚΟΚ. Αναφέρεται συγκεκριμένα και γίνεται για να ΑΠΑΓΓΕΛΘΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ από εισαγγελέα. Για κράνος θα σε περάσουν αυτόφωρο; Πού τα βρίσκετε αυτά;
Και μια πιο πρόσφατη περίπτωση. Κάνω προσπέραση σε διπλή γραμμή, όπου ίσα που την πάτησε ο τροχός, καθώς εκεί το σημείο είναι πολύ πλατύ. Συναντώ σ εκείνη την φάση περιπολικό αντίθετα διερχόμενο. Κάνει στροφή κάπου προφανώς, σε λίγα λεπτά με προλαβαίνει, μου ανάβει φάρους, με σταματάει, μου ρίχνει μια 200άρα (100 πλήρωσα) και φεύγω χαρούμενος από μια Κυριακάτικη βόλτα.. Θα μπορούσα να του πω κάτι επειδή γύρισε και με έγραψε; Να του πω ότι δεν είχε μπλόκο, ότι τι; Με το νόμο δεν είναι αυτός σωστός κι εγώ λάθος; Έκανα μαλακία, την πλήρωσα, θα προσέχω άλλη φορά πιο πολύ. Τέρμα. Άλλη άκρη δεν πρόκειται να βγάλεις, μπλέκεις βαθιά για πράγματα που δεν αξίζει, ενώ υπάρχει και δικό σου (του καθενός τεσπα) φταίξιμο.
Εντελώς διαφορετική είναι η κατάχρηση εξουσίας και πραγματικά μέχρι τώρα δεν την έχω συναντήσει. Λέμε για μπ@τσους μλκς* κλπ, αλλά αγνοούμε πως μας την έχουν χαρίσει αρκετές φορές και πως αν τους φερθείς όμορφα, φέρονται όμορφα και ξηγιούνται και προσπαθούν να σε γλιτώσουν από τα πολλά.. Δηλαδή τι άλλο να πω, ότι με έχουν σταματήσει χωρίς κράνος (πολύ σπάνιο για μένα) σε πόλη μέσα και τελικά με γράφει ότι δεν είχα ασφάλεια (μου ξεκαθάρισε ότι δεν την γλιτώνω άλλη φορά-από τότε και 100μ να πάω βάζω το fullface μου...), πήγα στο τμήμα έδειξα την ασφάλεια και τέλος. Ήμουν τυχερός οκ, το καταλαβαίνω..Καταλαβαίνω επίσης όμως ότι είχα κάνει μλκια... Μετράει και αυτό..