-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Κοντά στο σπίτι μου είναι μια γωνία δύο δρόμων με μεγάλα πεζοδρόμια (3+ μέτρα του ενός, 5+ του άλλου). Στον πρώτο τα αυτοκίνητα παρκάρουν παράλληλα στο πεζοδρόμιο και στην χειρότερη ανεβάζουν τις δύο ρόδες μισό μέτρο επάνω. Στον άλλο δρόμο κάποιοι ανεβάζουν ολόκληρο το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο αλλά και πάλι μένει αρκετός χώρος για τους πεζούς. Το πρόβλημα είναι η γωνία όπου κατά περιόδους κάποιοι έξυπνοι καβαλούν διαγώνια το πεζοδρόμιο και το κλείνουν ολόκληρο. Κάθε τόσο τηλεφωνώ στην τροχαία για τους γωνιακούς και κάποιες φορές κόβουν κλήση, τις περισσότερες, όμως, όχι. Ίσως σκέφτονται ότι αν κόψουν σε αυτούς θα πρέπει να κόψουν σε όλους πάνω στο πεζοδρόμιο, ίσως τους φαίνεται φυσιολογικό το παρκάρισμα, δεν ξέρω. Πάντως έχω δει πολλές φορές περιπολικό να περνάει, να κοντοστέκεται και να φεύγει χωρίς να κόβεται κλήση.Προχθές το βράδυ ζώο με Renault Laguna είχε ανέβει διαγώνια κι είχε κλείσει όλο το πεζοδρόμιο. Τηλεφώνησα στο 100 και χθες το πρωί που έφευγα για τη δουλειά δεν είχε κλήση. Το απόγευμα που επέστρεψα το Laguna ήταν ακόμα εκεί οπότε ξαναπήρα τηλέφωνο. Σήμερα το πρωί πάλι δεν υπήρχε κλήση στο αμάξι. Οπότε, πριν κανά δίωρο που γύρισα από τη δουλειά πήρα για 3η φορά τηλέφωνο*. Είπα στην τηλεφωνήτρια οδό-πόλη-στοιχεία αυτοκινήτου (όπως και τις άλλες φορές) αλλά έκανα και την εξής συμπλήρωση:
- Εγώ (με ευγενικό ύφος): Παρακαλώ πολύ και κάτι ακόμα. Επειδή το αυτοκίνητο είναι εκεί 2 ημέρες και έχω τηλεφωνήσει άλλες δύο φορές χωρίς να κοπεί κλήση, μπορείτε να ενημερώσετε το πλήρωμα του περιπολικού ότι αν περάσει χωρίς να βεβαιώσει την κλήση θα κάνω καταγγελία εναντίον του;
- Τηλεφωνήτρια: Μάλιστα. Θα θέλατε να αφήσετε τα στοιχεία σας;
-Εγώ (με ευγενικό ύφος): Όχι προς το παρόν.
Είκοσι λεπτά μετά** η κλήση είχε κοπεί τόσο στο συγκεκριμένο ζώο όσο και στο 'άτυχο' ζώο που είχε την έμπνευση να παρκάρει επίσης διαγώνια κλείνοντας το πεζοδρόμιο δίπλα στο Laguna
Και το ερώτημα είναι: τυχαία η άμεση ανταπόκριση του 100 ή η KaceyWagner-ική μέθοδος απέδωσε;
*: Άμα κολλήσω με κάτι, δύσκολα το βγάζω από το μυαλό μου
**: Χρόνος ρεκόρ για παράνομο παρκάρισμα στην περιοχή -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ποτε θα καταλαβετε μερικοι οτι το βασικοτερο (κ εξοργιστικο) προβλημα ειναι ΤΟ ΥΦΑΚΙ που αποκτουν μερικοι ΕΠΕΙΔΗ ενας νομος ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ, που ΔΕΝ σου δινει το δικαιωμα να υπερασπιστεις την αθωοτητα σου, τους εχει κανει μαγκες? Λογικο βεβαια αφου ξαφνικα ο δημοσιος υπαλληλος εγινε δικαστης ενορκος κ εκτελεστης ταυτοχρονα. ΑΥΤΟ ειναι το προβλημα κ για αυτο τα χωνουμε ΚΑΙ στον κοκ.Πεστα γ@μω την αγανακτηση.
Οταν με σταματησανε στην τεραστια ευθεια της ΑΟ πριν τον κομβο με την Κηφισσιας, παρασκευη καταχειμωνο 2+ το βραδυ (Wagner, οταν ηρθα στο Ρεινα με την κληση στα χερια ), το πρωτο πραγμα που μου ειπαν ηταν 'καλα, δεν εχεις μαθει οτι σε τετοια σημεια δεν τρεχουμε'? Εννοωντας ακριβως 'μεγαλε μλκια ειναι αλλα μας εχουν στησει εδω να τσακωνουμε ανυποψιαστο κοσμακι). Το οποιο κ ειπαν μετα. Ε αυτους τους εκτιμησα, οπως επισης εκτιμησα το οτι το 173 εγινε 105 ή κατι τετοιο . Κ για να σας προλαβω, προφανως θα με ετσουζε αν δεν γινοταν αλλα κ παλι δεν θα ειχα προβλημα μαζι τους (θα ειχα φυσικα προβλημα με αυτον που τους εστησε εκει).
Μπραβο τους. Ειναι κριμα κυριως γι'αυτους να μπαινουν σε μια 'διαδικασια παζαριου/φιλοτιμο' οσον αφορα την κληση. Οποιος εχει λογικη βλεπει τη ματαιοτητα του πραγματος, ισως ομως οχι σε αυτο το παραδειγμα αφου τα 173-105 ειναι τρελη εκπτωση.
Αντιθετα οταν με σταματησαν 4 το πρωι καθημερινης στο τελειωμα της Συγγρου με την τρομακτικη ταχυτητα δινης των 113 χαω, μου αρχισαν το κυρηγμα για το ποσο επικινδυνη ειναι η ταχυτητα 'ειδικα μεσα σε κατοικημενη περιοχη' κ οτι 'θα επρεπε να τους ευχαριστω που ενδιαφερονται για την ασφαλεια μου' (το τελευταιο το ειπαν ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι). Ε αυτοι να πεσουν να πεθανουν. Κυριολεκτικα. Δεν υπαρχει θεση κ χρησιμοτητα στην γη για τετοιους μαλακες. Οι αρουραιοι ειναι πιο χρησιμα ζωα απο αυτους.
Σκατα να φανε, γιατι ειναι προκλητικοτατοι και εκμεταλευονται το νομο οσον αφορα το υφακι. Αμα εσυ τα παρεις και τους την πεις, δεν ξερεις τι θα γινει. 113 στο τελειωμα της Συγγρου αξιζουν μια τυπικη κληση ('γιατι ετσι πρεπει') και οχι κυρηγμα.
-
Προ μισαωρου...
Ειμαι Νεαπολη εχει αριστερη ωραια στροφη κατεβαζω 2α την σπαω και μπαινω (πολυ το θεαμα) με το που ισιωνω το αμαξι που ερχεται απο την αντιθετη φαρο και σειρηνα...
Σκεφτομαι ''τον ηπιαμε τωρα'' (με μπλε ο αστυνομικος)
Ερχεται διπλα μου μου λεει
-Μπαντιλικια κανουμε...
-Μαλακια μου
-Γκαυλες εχεις?
-...
-Ειναι επικινδυνο μην ερχεται κανενας ανοιχτα και πεσεις πανω του και θα εχεις και τρεχαματα...
-Εχετε δικιο
-Νεο παιδι εισαι ,καλο αμαξι εχεις μην κανεις μαλακιες και παθεις τπτ...
-Συγγνωμη λαθος μου...
-Καλο βραδυ
-καληνυχταΦτηνα τη σκαπουλαρα...
-
αμα κανεις το μαλακα εχεις γιγαντιες πιθανοτητες να τη γλιτωσεις...
εγω συνηθως τους μιλαω σα ειναι μια τριχα απο καπου μου και τελικα παντα με γ@μανε..2 φορες παντως που εκανα παρα πολυ τον μετανιωμενο (σε βαθμο γλιτσας ) μου τη χαρισανε
-
Εδειξα μεγαλη μετανοηση....
Μετα απο κανενα χιλιομετρο ξαναμπαντιασα -
Καθομαι με φιλαρακια στο πανω μερος της πλατειας γεωργιου στη πατρα..Ο δρομος που τη περιτριγυριζει ειναι σχηματος 'π'..Μεσα στην ησυχια ακουμε στριγγλισμα τρελο απο λαστιχα..Και να σου το octavia με αναμμενο το φαρο να μπαινει κομματια και να πηγαινει καρφι να πεσει πανω στους πεζους που περνανε απο τη διαβαση..φυσικα δεν εκοψαν απλα οι πεζοι καναν το αλματακι τους..Στο τελειωμα του 'π' ακριβως τα ιδια με το octavia να βγαζει μουτρα σχεδον..Ακολουθησαν αλλοι 2 με πολυ νορμαλ οδηγηση...Να πατε να τα μπαστακωσετε μαλακες στο πρωτο δεντρο..μη παρετε και καναν αθωο στο λαιμο σας..Αλητες..και μετα εχετε και απαιτηση να σας σεβονται..αυτοι οι μαλακες ,οι λιγοι θελω να ελπιζω, χαρακτηριζουν ολο το σωμα σας...Εντωμεταξυ επειδη πανω στη πλατεια εχει τα κιοσκια των κομματων λογω των εκλογων υπηρχαν ενστολου που απλα χαζεψαν το 'θεαμα' και συνεχισαν αταραχοι τη φυλαξη..ουτε να ενημερωσουν το κεντρο..
-
εμενα μου τη σπαει οταν πεφτω σε συνοδεια..πανε κομματια και πρεπει να κανω στην ακρη
δεν γινονται φραπε οι vip γκαζι φρενο ολη την ωρα? ή τοσο πολυ βιαζονται?
εχω δει τυπο στη βαρκιζα με χουνται με ασφαλιτικη κορνα (και τζαμια καθρεφτες) να κοπαναει μια γυναικουλα που δεν προχωρουσε γρηγορα στη διασταυρωση
οχι ατυχημα της ακουμπησε επιτηδες τον προφυλακτηρα (δυνατα για να προχωρησει) της κορναρε και εβριζε..και αυτος να καρφωθει σε δεντρο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εμενα μου τη σπαει οταν πεφτω σε συνοδεια..πανε κομματια και πρεπει να κανω στην ακρηδεν γινονται φραπε οι vip γκαζι φρενο ολη την ωρα? ή τοσο πολυ βιαζονται?
εχω δει τυπο στη βαρκιζα με χουνται με ασφαλιτικη κορνα (και τζαμια καθρεφτες) να κοπαναει μια γυναικουλα που δεν προχωρουσε γρηγορα στη διασταυρωση
οχι ατυχημα ** της ακουμπησε επιτηδες τον προφυλακτηρα (δυνατα για να προχωρησει)** της κορναρε και εβριζε..και αυτος να καρφωθει σε δεντρο
Εκει θελει ενα φιλαρακι με jimny με προφυλακτηρα δεμενος στο σασι που ριχνει και δεντρα να πεσει επανω του να του φερει το 3 στοπ κολλαρο
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Προ μισαωρου...
Ειμαι Νεαπολη εχει αριστερη ωραια στροφη κατεβαζω 2α την σπαω και μπαινω (πολυ το θεαμα) με το που ισιωνω το αμαξι που ερχεται απο την αντιθετη φαρο και σειρηνα...
-Μπαντιλικια κανουμε...
-Μαλακια μου
-Γκαυλες εχεις?
-...
-Ειναι επικινδυνο μην ερχεται κανενας ανοιχτα και πεσεις πανω του και θα εχεις και τρεχαματα...
-Εχετε δικιο
-Συγγνωμη λαθος μου...
-Καλο βραδυ
Τι καρ?
Και εγώ πολλές φορές το σκέφτομαι πριν το κάνω και κοιτάζω γύρω γύρω σαν το βλάκα, αλλά τι να κάνω? Οι νόμοι της φυσικής! Εγώ έχω σκεφτεί την εξής δικαιολογία για όταν (φτου φτου): 'Πωπω μου γλίστρισε, δεν ξέρω να οδηγώ καλά, τα έκανα πάνω μου κλπ' -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Προ μισαωρου...
-Μπαντιλικια κανουμε...
-Μαλακια μου
-Γκαυλες εχεις?
-...
-Εχετε δικιο
-Συγγνωμη λαθος μου...
-Καλο βραδυ
Τι καρ?
Και εγώ πολλές φορές το σκέφτομαι πριν το κάνω και κοιτάζω γύρω γύρω σαν το βλάκα, αλλά τι να κάνω? Οι νόμοι της φυσικής! Εγώ έχω σκεφτεί την εξής δικαιολογία για όταν (φτου φτου): 'Πωπω μου γλίστρισε, δεν ξέρω να οδηγώ καλά, τα έκανα πάνω μου κλπ'ΙΜΗΟ. Καλυτερα να το παιξεις μα...ας και να πεις οτι το εκανες επιτιδες για να παιξεις και να του πεις οτι δεν υπαρχει ψυχη και οτι κοιταξες πριν το κανεις, απ το να πεις οτι σου φυγε.
Εγω οσες φορες την εχω σκαπουλαρει με το Μερκ, ετσι εκανα.
Βρηκα πως βγαινουν τα ηλεκτρονικα, παω για λαστιχα αυριο κ ειναι κριμα, γιατι εχουν ψυχη ακομα αυτα και τετοια. -
Με CLK .
και εγω οπως ειδες ετσι εκανα...πρωτη ατακα ηταν ''μαλακια μου'' εκει τον ειδα μαλακωσε,ηταν και νεο παιδι και αυτος -
Ε μα οταν εχεις κανει μλκια, κανεις τον μαλακα. Απλο ειναι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ε μα οταν εχεις κανει μλκια, κανεις τον μαλακα. Απλο ειναι.Συμφωνω...και αν μου εριχνε καμπανα θα εκανα μοκο...αναγνωριζω τα λαθη μου...
Ηταν σωστος παντως στο πως ξηγηθηκε...εκανε την παρατηρηση με σωστο τροπο και με αποδειξεις και μετα με αφησε -
-
Προ ημερών υπήρξα μάρτυρας σε σκηνικό όπου ασυνείδητος χτύπησε με το αυτοκίνητό του άλλο αυτοκίνητο και στη συνέχεια έφυγε χωρίς να αφήσει τα στοιχεία του. Οπότε άφησα εγώ ένα χαρτάκι με τον αριθμό πινακίδας, τη μάρκα Χ του αυτοκινήτου και τον αριθμό του τηλεφώνου μου. Την επομένη επικοινώνησε μαζί μου το 'θύμα' ευχαριστώντας με αλλά και για να μού εκφράσει μια απορία. Ήθελε να σιγουρευτεί ότι του είχα γράψει τη σωστή πινακίδα στο χαρτί γιατί στην τροχαία του είπαν ότι δεν υπήρχε αυτοκίνητο μάρκας Χ με αυτήν την πινακίδα. Κοίταξα στο κινητό μου όπου είχα, επίσης, σημειώσει τον αριθμό, πήρα τηλέφωνο κι έναν φίλο, αλλά κατέληξα ότι η πινακίδα ήταν αυτή που είχα γράψει. Ξαναμίλησα με τον νεαρό-'θύμα' και του είπα ότι δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Τις επόμενες ημέρες προσπαθούσα να σκεφτώ τι μπορεί να συμβαίνει (κλεμμένες πινακίδες/αυτοκίνητο, στραβομάρα αν και τις είδα από τα 1-2 μέτρα, κτλ). Τελικά, σήμερα το πρωί λύθηκαν οι απορίες μου αφού δέχτηκα τηλεφώνημα ευχαριστηρίων από τον νεαρό. Το ζώο είχε βρεθεί, είχε αναγκαστεί να κάνει δήλωση και το αυτοκίνητο είχε επισκευαστεί.
Τι είχε όμως συμβεί; Στα αρχεία της αστυνομίας το αυτοκίνητο ήταν καταχωρημένο ως μάρκας Υ, όπου Υ το γκρουπ που περιλαμβάνει και την μάρκα Χ. Οι αστυνομικοί σε δύο τμήματα τροχαίας και δεν κατάλαβαν τη σύνδεση και δεν ανέφεραν την μάρκα Υ στο νεαρό ώστε να κάνει αυτός τη σύνδεση Ευτυχώς, όμως, ο τελευταίος το κυνήγησε και τελικά έβγαλε άκρη στη διεύθυνση μηχανογράφησης της νομαρχίας. -
Πριν κανά μήνα είδα το http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=61309&cid=4. Πρέπει να δημοσιεύτηκε και στα ζώα. Λόγω πολύ ελεύθερου χρόνου, έστειλα ένα email στην ΕΛΑΣ με το link αυτό όπου ρωτούσα αν έχουν τη δυνατότητα να βρουν είτε από το συγκεκριμένο video είτε από το πρωτότυπο τις πινακίδες κάποιων από τα αυτοκίνητα. Δεν περίμενα να λάβω κάποια απάντηση, όμως, διαψεύστηκα Μού ήρθε μέσω email η παρακάτω απάντηση (με αριθμό πρωτοκόλλου, κτλ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας:
Αυτό που μού έκανε εντύπωση είναι ότι δεν απαντάει η Διεύθυνση Τροχαίας αλλά το Γραφείο Αστυνόμευσης-Ασφάλειας (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό).
-
-
Ας ελπισουμε οτι δε θα ειναι μετεκλογικη και μονο αυτη η συμπεριφορα καθως και τα αλλα καλα νεα που γραφτηκαν τις τελευταιες μερες στο forum...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ας ελπισουμε οτι δε θα ειναι μετεκλογικη και μονο αυτη η συμπεριφορα καθως και τα αλλα καλα νεα που γραφτηκαν τις τελευταιες μερες στο forum...εγω παντως ακομα περιμενω να φυγουν οι τροχαιοι απο τους δρομους
περιμενω να γυρισουμε στην παλια καλη κατασταση πριν το 2004 , αλλα αυτοι συνεχιζουν και μαλιστα σε χειροτερο βαθμο να ειναι παντου
-
Είναι και αυτό μια άποψη.
-
delete
-
δε με νοιαζει να πηγαινω κομματια, αμα θελω ξενιτευομαι και παω
δε μπορω ομως να τους εχω μες στα ποδια μου και να μου παρουν το διπλωμα επειδη ξεχαστηκα και πηγα με 120
εχω καταντησει ολη την χωρα να κοιταω το ταχυμετρο μου μπας και εχουν στησει κανα ρανταρ, ελεος..
και τελικα παω μεσα απο στενα να πηγαινω οπως θελω.. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Είναι και αυτό μια άποψη.εσενα δηλαδη σε ξετρελαινει να βγαινεις στη βουλιαγμενης και να φοβασαι να περασεις τα 100
(το οποιο ειναι φυσικα τρομερα επικινδυνο )δεν εχω καμια ορεξη ουτε να τους γλειφω και να τους παρακαλαω να μη με γραψουν ουτε να τους ακουω να μου λενε ποσο επικινδυνος ειμαι
ειδικα οταν αυτοι πανε κομματια με τα σαπακια τους που εχουν τουλαχιστον 3 διαφορετικες μαρκες ελαστικων πανω τους..τεσπα πιστευω στο πασοκ.. μπορει να φτιαξει ξανα αντιτρομοκρατικη , αλλα θα διαλυσει αργα ή γρηγορα τη τροχαια
αν και τα προστιμα ειναι ευκολη μπαζα για να γεμισουν τα ταμεια και οι καιροι ειναι δυσκολοι πρεπει να πληρωσουμε και τις συνταξεις
αναδιανομη πλουτου που λεμε
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4