-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
Οι δυο προηγουμενες ηταν το RX8 του Καταραμενου κ το τρομερο Impreza (φανταστικη δουλεια...) του Νικολα Μητσ.
ισχυει. μαζι με μερικα ακομα αυτοκινητα τους τα 'κατασχεσαν' αλλα μετα απο μερικες μερες τα πηραν πισω, αφου δεν υφιστατε κατασχεση.
για του λογου το αληθες, ηταν πολυ ατυχοι αφου περασαν μαλιοκουβαρα τον αττικαρχη στο πολιτικο του και αυτος εβγαλε εξω την μιση ελας για να τους πιασουν.
βεβαια δεν τους πιασαν ολους, αρκετα αυτοκινητα εξαφανιστηκαν και δεν καταφεραν να τους φτασουν ουτε οι μηχανες της ΕΛΑΣ
Basika exw thn entypwsh oti htan to Evo prin parei thn dragsteradikh morfh kai oxi RX8....
-
Απ' όσο θυμάμαι (και αν δεν κάνω λάθος) τότε στα κανάλια είχαν δείξει το rx8.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Απ' όσο θυμάμαι (και αν δεν κάνω λάθος) τότε στα κανάλια είχαν δείξει το rx8.Ta kanalia eixane deiksei plana arxeioy apo ekpomph me ton katarameno me to RX8....
An kai hmoyn ekei ekeino to brady ta gerateia den me afhnoyn na 8ymh8w an htan 100% to EVO.... -
Όχι Αλέξανδρε θυμάμαι είχαν δείξει πλάνα έξω από την τροχαία που είχαν μεταφέρει τα αυτοκίνητα.
Τελικά και ποστ που είχαν γίνει τότε, για το rx8 ανέφεραν...
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=6143&start=225 -
Μου φαινεται λιγο δυσκολο το θεμα 'βγηκε με κουκουλα κ ματσουκι μεσα απο το αυτοκινητο' να το εβγαλαν απο το μυαλο τους, αν ειναι ετσι τοτε ευγε στα παιδια για πρωτοτυπια.
Σε ΚΑΘΕ περιπτωση δεν ειναι υποχρεωμενοι να σταματησουν, κ γνωριζοντας τι καλοι ανθρωποι ειναι οι ασφαλιτες ειμαι 99% σιγουρος οτι πηγαν να φυγουν κ μπηκε μπροστα τους .
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Έχω την εντύπωση οτι κατάσχεται αν 'παρακωλύει τη συγκοινωνία'. Δε ξέρω τι σημαίνει αυτό ακριβώς.Ακόμη, αν θεωρηθεί και καλά όργανο τέλεσης εγκλήματος, λογικά κατάσχεται και πάλι. Αυτό το τελευταίο είναι άσχετο με τον ΚΟΚ βέβαια.
Οχι παρακωλυει, ειχαν κατασχεθει ειτε για παρεμποδιση συγκοινωνιων (αυτο που λες εσυ) ή για προκληση κινδυνου σε αυτες (που δεν θυμαμαι πως το λενε). Τωρα η ΜΙΑ μηχανη ισως να μπορουσε να κατασχεθει ως οργανο τελεσης εγκληματος αφου το αυτοφορω του ΕΝΟΣ προφανως ειναι γιατι κ καλα πηγε να πεσει πανω στον μπατσο με αυτην. Αυτα ομως ισχυουν μονο για τον εναν.
Οι δυο προηγουμενες ηταν το RX8 του Καταραμενου κ το τρομερο Impreza (φανταστικη δουλεια...) του Νικολα Μητσ.
ισχυει. μαζι με μερικα ακομα αυτοκινητα τους τα 'κατασχεσαν' αλλα μετα απο μερικες μερες τα πηραν πισω, αφου δεν υφιστατε κατασχεση.
Δεν ηταν μερικες μερες, τουλαχιστον το Impreza του Νικολα αν θυμαμαι καλα ηταν για μηνες σε καποια μαντρα.
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Γουστάρω στερεότυπο στο φουλ. Επειδή κάποιος έχει μηχανή μεγάλου κυβισμού και τρέχει, ξαφνικά δε κολώνει πουθενά και σε κανέναν, ο άλλος και με RPG να βγει από το αμάξι θα τον εμβολίσει, αφού έχει τη Γιοσιμούρα πάνω! Μόνο στον Τσακ Νόρις σταματάμε για να μην αλλάξει ταχυδρομικό κώδικα η μάπα μας από τη κλωτσιά του.. Ο καλύτερος έχει σκοτώσει τη μάνα του μη σου πω. Πάω στοίχημα οτι το μεσημεράκι έκλεβαν τσάντες στη Φ. Νέγρη, τα κάνουν αυτά αυτοί οι μηχανόβιοι..Άμα αφήσεις το συμπλέκτη σε μηχανή με πρώτη στο κιβώτιο, η μηχανή κλοτσάει, πετάγεται 20-30 εκατοστά μπροστά και σβήνει.
Εσύ που είσαι μαγκιόρης ακόμα και χωρίς Γιοσιμούρα προφανώς άμα δεις τον άλλο να σου πετάγεται από το αμάξι στα 3-4 μέτρα και να τρέχει κατά πάνω σου θα προλάβεις να του κάνεις και λαβή κραβ μαγκά ενώ με το άλλο χέρι πλάθεις κουλουράκια για το πάσχα. Κάποιος άλλος όμως που θα του τύχει το σκηνικό μπορεί να τρομάξει και ενστικτωδώς να παρατήσει τη μηχανή για να φύγει τρέχοντας.Επίσης, ο αστυνομικός δε παίζει να φόρεσε τη κουκούλα για να τρομοκρατήσει κόσμο έτσι; Δε το κάνουν άλλωστε αυτό οι αστυνομικοί ποτέ. Στο μήνυμα του ο τύπος είπε οτι ήρθαν οι ΔΙΑΣ και τους συνόδευσαν στο τμήμα.
Εσύ ξέρεις πολύ κόσμο που θα πάει να φοβήσει αστυνομικό εν γνώσει του; Το λιγότερο που θα μπορούσες να ξεφουρνίσεις σα θεωρία είναι οτι ο άλλος πήγε να τη κοπανήσει με τη μηχανή αλλά δε τα κατάφερε γιατί του είχε κλείσει το δρόμο ο αστυνομικός.
Κανένα στερεότυπο , μόνοι τους τα λένε .... Απλά σύνήθως και όταν φταις και θες να δικαιολογηθείς λές πάντα τα μισα. ' Οχι και με 160 κε Αστυνόμε , με 81 χιλμ πήγαινα' ' Κόκκινο ? Οχι πρασινο προς πορτοκαλί ήταν ' και άλλα τέτοια , τα έχουμε κάνει όλοι μας.
Το θέμα ειναι οτι για να τους σταματήσουν έκαναν χοντρές μαλακίες τις οποίες και συνέχισαν και αφου τους την έκατσε το ασφαλίτικο...
-
Ο χρήστης Διευθυντης Δημοτ. Αστυνομιας έγραψε:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βαθμός Ασφαλείας: Αδιαβάθμητο
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Βαθμός Προτεραιότητας: Κανονική
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Χρόνος Διατήρησης: Πενταετία
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΟΥ Αθήνα, 13 Απριλίου 2011
Ταχ.Δ/νση: Αγ. Κωνσταντίνου 14
Ταχ. Κώδικας: 10431
Πληροφορίες: Αλεξία Φώτη
Τηλέφωνο :210-3258925 εσωτ. 30
Φαξ: 210-3258926
Ηλ. Ταχ/μείο: pc.secretary@cityofathens.grΑριθ.Εσωτ.Πρωτ : 3449/11-04-2011
ΠΡΟΣ: ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
ΚΟΙΝ:
α) Γραφείο Γενικού Γραμματέα
κ. Θεόδωρο Λιβάνιο
β)Δ/νση Ελεγχόμενης Στάθμευσης
Γραφείο Γραμματείας και ΑρχείουΘ Ε Μ Α : «Απάντηση σε επιστολή σας»
Σχετ.: η υπ’ αρ.3449/11-04-2011 επιστολή σας προς την Διεύθυνσή μας.
Αξιότιμε κύριε ΧΧΧΧΧΧΧΧ,
Κατόπιν του ως άνω σχετικού με το οποίο διαμαρτύρεσθε για επιλεκτική βεβαίωση παράβασης στο όχημά σας από υπάλληλό μας, σας γνωρίζουμε ότι:
όσον αφορά την με αριθμό 2333080/08-04-2011 έκθεση βεβαίωσης παράβασης στο όχημα με αριθμό κυκλοφορίας ΧΧΧΧΧΧΧ, κατά παράβαση του άρθρου 4,παρ.3, Ρ-70 (χώρος στάθμευσης ορισμένης κατηγορίας οχημάτων-ΚΑΤΟΙΚΟΙ) του Κ.Ο.Κ. (Ν. 2696/1999 & τροποποίηση με ΦΕΚ 57/Α’, 2 Μαρτίου 2007) όπου ορίζεται το πλαίσιο Στάσης & Στάθμευσης των οχημάτων, η υπηρεσία μας ορθώς προέβη στη βεβαίωση αυτού σύμφωνα με όλους τους νόμιμους τύπους δηλαδή κατ’ εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας έτσι όπως αυτός ίσχυε την χρονική στιγμή του ελέγχου.
Ειδικότερα, το σημείο Παρνασσού αρ.2 καλύπτεται από ρυθμιστική πινακίδα Ρ-70 που ορίζει σύμφωνα με το Κ.Ο.Κ χώρο στάθμευσης ορισμένης κατηγορίας οχημάτων και εν προκειμένω κατοίκων.
Το δε άρθρο 4, παρ.3, του ΚΟΚ αναφέρει «..οι ρυθμιστικές της κυκλοφορίας πινακίδες (Ρ-1 μέχρι Ρ-77) τοποθετούνται για να πληροφορούν αυτούς που χρησιμοποιούν τις οδούς για τις ειδικές υποχρεώσεις, περιορισμούς ή απαγορεύσεις, προς τις οποίες πρέπει αυτοί να συμμορφώνονται. Η σημασία των πινακίδων αυτών είναι: Ρ-70 Χώρος στάθμευσης ορισμένης κατηγορίας οχημάτων π. χ. ΤΑΧΙ».
Πέραν των ανωτέρω, σας ενημερώνουμε ότι στις Θέσεις Κατοίκων (κατακόρυφη σήμανση Ρ 70 και υποβοηθητική μπλε γραμμογράφηση επί του οδοστρώματος) μπορούν να σταθμεύουν, χωρίς χρονικό περιορισμό, μόνο οι κάτοικοι με ειδική κάρτα στάθμευσης της συγκεκριμένης ζώνης στάθμευσης στην οποία περιλαμβάνονται οι θέσεις αυτές και καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.
Οι θέσεις δε με κάθετη σήμανση Ρ-69 και λευκή γραμμογράφηση σας γνωρίζουμε ότι απευθύνονται στους επισκέπτες. Συνεπώς όποιος δεν είναι μόνιμος κάτοικος με ειδική κάρτα στάθμευσης θα πρέπει να αναζητεί θέση στάθμευσης στις θέσεις επισκεπτών με καταβολή του ανάλογου τέλους.
Εναλλακτικά, μπορείτε να σταθμεύετε στις θέσεις επισκεπτών χωρίς καταβολή τέλους στάθμευσης μόνον από Δευτέρα έως Παρασκευή 21:00 έως 09:00 και Σάββατο από 16:00 έως τις 09:00 της Δευτέρας ή σε άλλο σημείο εκτός ελεγχόμενης στάθμευσης όπου δεν απαγορεύεται η στάθμευση από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Πέραν των ανωτέρω, σας ενημερώνουμε ότι οι υπάλληλοί μας, Δημοτικοί Αστυνομικοί (ειδικό ένστολο προσωπικό), οφείλουν να εφαρμόζουν τόσο τα προβλεπόμενα από τις υπ’ αρ. 2775/2005 και 1927/07-09-2009 κανονιστικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης σε περιοχές του Δήμου Αθηναίων, όσο και τα αρθ.34, 4 και 103 του Κ.Ο.Κ. (Ν. 2696/1999 & τροποποίηση με ΦΕΚ 57/Α’, 2 Μαρτίου 2007) όπου ορίζεται το πλαίσιο Στάσης & Στάθμευσης των οχημάτων και ως εκ τούτου οι παραβάσεις δεν βεβαιώνονται βάσει προσωπικών κριτήριων και εκτιμήσεων αλλά κατ’ εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Στα πλαίσια των ανωτέρω ελέγχων, ελέγχεται ομοίως και καθημερινά και η οδός Παρνασσού και σε συντρέχουσα περίπτωση βεβαιώνονται τα κατά περίπτωση προβλεπόμενα από το Κ.Ο.Κ. πρόστιμα για παράνομη στάθμευση.
Η δράση μας όπως επιβάλει ο νομοθέτης πραγματοποιείται με βάση την αρχή της νομιμότητας, της αναγκαιότητας, της αναλογικότητας και της επιείκειας. Επικεντρώνεται στην εφαρμογή των νόμων με σκοπό την αποκατάσταση κατά τρόπο έγκαιρο της κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς για την εξυπηρέτηση σε κάθε περίπτωση του δημοσίου συμφέροντος.
Ως εκ τούτου, η στάση της υπηρεσίας μας έναντι του φαινομένου της παράνομης στάθμευσης δεν αποτελεί μια μεροληπτική εφαρμογή του νόμου, αλλά τουναντίον έχει σκοπό την διασφάλιση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών και την ευταξία και ευκοσμία της πόλης μας, καταρρίπτοντας μ’ αυτό τον τρόπο πιθανές πεποιθήσεις που τη χαρακτηρίζουν στείρο εισπρακτικό μηχανισμό.
Ο σεβασμός προς τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τις διατάξεις του και κατ’ επέκταση τους λοιπούς συμπολίτες, είναι υπόθεση όλων των οδηγών εάν επιθυμούμε ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης και μια αρμόζουσα σε ευρωπαϊκή πόλη εικόνα για την πόλη της Αθήνας.
Αναφορικά με τους ισχυρισμούς σας για επιλεκτική βεβαίωση παράβασης στο όχημά σας, ενδεικτικά σας γνωρίζουμε ότι στη οδό Παρνασσού την 08-04-2011 έχουν βεβαιωθεί μόνον ηλεκτρονικά (πέραν των χειρόγραφων παραβάσεων) από υπαλλήλους της Δ/νσης Ελεγχόμενης Στάθμευσης τριακόσια πενήντα ένα (351) πρόστιμα για παράνομη στάθμευση σε θέσεις μονίμων κατοίκων. Παράλληλα, ο υπάλληλός μας ΧΧΧΧΧΧ την 08-04-2011 προέβη στην βεβαίωση δέκα οχτώ (18) παραβάσεων διαπιστωμένης παράνομης στάθμευσης σε διάφορες οδούς του τομέα ελέγχου του, συμπεριλαμβανομένης της οδού Παρνασσού. Δεδομένου όμως ότι οι ισχυρισμοί σας δεν αποδεικνύονται με συγκεκριμένα στοιχεία, στην περίπτωση που διαθέτετε σχετικά αποδεικτικά στοιχεία αυτών, σας παρακαλούμε όπως διαθέσετε αυτά στην υπηρεσία μας προκειμένου να προβεί στις δέουσες περαιτέρω ενέργειες.
Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα μέσα στο πλαίσιο της καθ΄ ύλη αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Ελεγχόμενης Στάθμευσης και σας υπενθυμίζουμε ότι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ισχύει και ουδείς εξαιρείται της εφαρμογής του ενώ σας αποτρέπουμε από παρόμοια μελλοντική παραβατική συμπεριφορά.Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΟΥΝΗΣ
Σε γενικες γραμμες, μια σελιδα για το νομικο πλαισιο περιοχων ορισμενης σταθμευσης κ για το γιατι εκανα παραβαση (το οποιο πρωτος εγω ειχα δεχτει κ εδω κ στο email μου), μιση σελιδα για το οτι ο κος ΤΑΔΕ κ οι λοιποι Δημοτ.ΑΣτ. εκαναν καλα την δουλεια τους γιατι βεβαιωσαν ΤΟΣΕΣ παραβασεις στον συγκεκριμενο δρομο, διαβεβαιωση οτι δεν κανουν τα στραβα ματια κ γραφουν ολα τα αυτοκινητα (οποτε ή εγω ειμαι τρελος ή ο αλλος που παρκαρει συνεχεια στο ιδιο σημειο ΕΝΩ τον γραφουν δηλαδη), ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο θεμα του καταστηματος που τρωει τον δρομο με δυο τραπεζακια, κ παρακληση αν εχω καποιες αποδειξεις να τους τις στειλω.
Καλο Πασχα.
-
Πήγαινε ένα άλλο βράδυ και βγάλε μια φωτογραφία...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αναφορικά με τους ισχυρισμούς σας για επιλεκτική βεβαίωση παράβασης στο όχημά σας, ενδεικτικά σας γνωρίζουμε ότι στη οδό Παρνασσού την 08-04-2011 έχουν βεβαιωθεί μόνον ηλεκτρονικά (πέραν των χειρόγραφων παραβάσεων) από υπαλλήλους της Δ/νσης Ελεγχόμενης Στάθμευσης τριακόσια πενήντα ένα (351) πρόστιμα για παράνομη στάθμευση σε θέσεις μονίμων κατοίκων. Παράλληλα, ο υπάλληλός μας ΧΧΧΧΧΧ την 08-04-2011 προέβη στην βεβαίωση δέκα οχτώ (18) παραβάσεων διαπιστωμένης παράνομης στάθμευσης σε διάφορες οδούς του τομέα ελέγχου του, συμπεριλαμβανομένης της οδού Παρνασσού. ** Δεδομένου όμως ότι οι ισχυρισμοί σας δεν αποδεικνύονται με συγκεκριμένα στοιχεία, στην περίπτωση που διαθέτετε σχετικά αποδεικτικά στοιχεία αυτών, σας παρακαλούμε όπως διαθέσετε αυτά στην υπηρεσία μας προκειμένου να προβεί στις δέουσες περαιτέρω ενέργειες.**
Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα μέσα στο πλαίσιο της καθ΄ ύλη αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Ελεγχόμενης Στάθμευσης και σας υπενθυμίζουμε ότι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ισχύει και ουδείς εξαιρείται της εφαρμογής του ενώ σας αποτρέπουμε από παρόμοια μελλοντική παραβατική συμπεριφορά.Σε γενικες γραμμες, μια σελιδα για το νομικο πλαισιο περιοχων ορισμενης σταθμευσης κ για το γιατι εκανα παραβαση (το οποιο πρωτος εγω ειχα δεχτει κ εδω κ στο email μου), μιση σελιδα για το οτι ο κος ΤΑΔΕ κ οι λοιποι Δημοτ.ΑΣτ. εκαναν καλα την δουλεια τους γιατι βεβαιωσαν ΤΟΣΕΣ παραβασεις στον συγκεκριμενο δρομο, διαβεβαιωση οτι δεν κανουν τα στραβα ματια κ γραφουν ολα τα αυτοκινητα (οποτε ή εγω ειμαι τρελος ή ο αλλος που παρκαρει συνεχεια στο ιδιο σημειο ΕΝΩ τον γραφουν δηλαδη), ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο θεμα του καταστηματος που τρωει τον δρομο με δυο τραπεζακια, κ παρακληση αν εχω καποιες αποδειξεις να τους τις στειλω.
Καλο Πασχα.
Στην ουσία αυτό που σου απαντάει στο κλείσιμο της επιστολής, είναι πως τελικά έπρεπε να είχες τραβήξει 3-4 φωτογραφίες έστω με το κινητό, καθώς τώρα 'αμφισβητεί' το τι είδες εσύ.
Αν περνάς από εκεί κανά βραδάκι, πιστεύω θα χαρεί να λάβει την επόμενη μέρα τα αποδεικτικά στοιχεία που ζήτησε, κοινοποιώντας τα παράλληλα (όπως και όλο το θέμα) στα μεγαλύτερα sites/blogs του διαδικτύου
-
Αφου αμφισβητουν τον πολιτη..τοτε με τις φωτογραφικες μηχανες ανα χειρας,δημοσιευση των φωτο σε sites και μετα εγγραφη καταγγελεια στην Δ.Α...
-
Λογικό δεν είναι να αμφισβητούν αυτά που λέει ο καθένας χωρίς αποδείξεις; Κάθε μέρα ακούνε χιλιάδες δικαιολογίες και ψέμματα άλλωστε...
-
Πολύ λογικό. Ειδικά αυτά τα τραπεζοκαθίσματα από τα μαγαζιά, στη φαντασία του καθενός είναι
-
Για τα τραπεζοκαθίσματα υπάρχει μια διάταξη στην οποία μπορεί ο καταστηματάρχης να ενοικιάσει κάποιον κοινόχρηστο χώρο έξω απο το κατάστημα του όπως επίσης μπορεί και να ενοικιάσει θέσεις παρκαρίσματος έξω απο το κατάστημα του.
Τώρα για το αν όντως το πληρώνουν όλοι είναι μια άλλη ιστορία. -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Για τα τραπεζοκαθίσματα υπάρχει μια διάταξη στην οποία μπορεί ο καταστηματάρχης να ενοικιάσει κάποιον κοινόχρηστο χώρο έξω απο το κατάστημα του όπως επίσης μπορεί και να ενοικιάσει θέσεις παρκαρίσματος έξω απο το κατάστημα του.
Τώρα για το αν όντως το πληρώνουν όλοι είναι μια άλλη ιστορία.Ναι και εγώ αυτό πιστεύω, τα ενοικιάζουν, δεν τα καταλαμβάνουν με το έτσι θέλω.
-
Είπα πως αν τελικά πληρώνουν (που δεν το νομίζω ) είναι μια άλλη ιστορία.
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Τώρα για το αν όντως το πληρώνουν όλοι είναι μια άλλη ιστορία.Αν η θέση έξω από το κατάστημα είναι αποκλειστικής χρήσης για στάθμευση, θα υπήρχε η αντίστοιχη σήμανση. Ακόμα και να υπάρχει, άλλο στάθμευση αυτοκινήτου κι άλλο στάθμευση τραπεζακίων μετά πελατών Άδεια για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε δρόμο θεωρώ πολύ χλωμό να προβλέπεται. Ξέρεις κάτι διαφορετικό;
-
Άρθρο 48
Κατάληψη τμήματος οδού και πεζόδρομου
-
Η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς.
-
Κατ' εξαίρεση της διάταξης της προηγούμενης παραγράφου, μπορεί να επιτραπεί σε έκτακτες περιπτώσεις ή σε ζώνες μικρής κυκλοφορίας, αν υπάρχει αρκετός χώρος γι' αυτό, η κατάληψη τμήματος οδού με προσωρινές εγκαταστάσεις ή εμπόδια ύστερα από άδεια των Δημοτικών ή Κοινοτικών Αρχών μετά σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων Αστυνομικών Αρχών.
Να χαρακτηριστεί ως έκτακτη περίπτωση η κατάληψη οδοστρώματος έξω από μαγαζί για να τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα παραείναι τραβηγμένο, για να μην πω αστείο, και αμφιβάλλω αν έχουν άδεια.
-
-
Τραπεζοκαθισματα στον ΔΡΟΜΟ (δεν μιλαμε για πεζοδρομιο), ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. Ειναι κανονικη καταληψη οδοστρωματος. Οταν στον συγκεκριμενο δρομο υπαρχει σημανση που τον οριζει ως σταθμευση επισκεπτων επι πληρωμη κ ασπρη διαγραμμιση ακριβως εκει που ειναι τα τραπεζακια, ειναι προφανες το τι εχει συμβει κ τι ισχυει.
Σημερα εγραψα απαντηση που εν ολιγοις ελεγα οτι
α) αποδειξεις δεν εχω, ξερω τι ειδα αλλα το θεμα μου δεν ειναι να κυνηγησουν τον δημοτικο αλλα να κανει σωστα την δουλεια του
β) οτι το θεμα με τα τραπεζακια το εκαναν γαργαρα κ δεν μου απαντησαν καν
γ) οτι σκοπος μου με αυτα που γραφω ειναι να επιστησουν την προσοχη σε οποιον εχει χρεωθει τον συγκεκριμενο τομεα ωστε να κανει σωστα την δουλεια του.
Απο κει κ περα, μολις γυρισα απο την ιδια περιοχη. Το Swift δεν υπηρχε (μπορει να μην δουλευει κ σημερα αυτος που δουλευει παρασκευη & σαββατο), οπως επισης κ τα τραπεζακια. Θα δουμε αυριο που ειναι Παρασκευη αν θα επιστρεψουν.
Σε αλλο σκηνικο, χτες πηγα στο οικειο Α.Τ. με μια λιστα στο χερι για καταγγελια 3 σημειων στην περιοχη με καταληψη οδοστρωματος, γιατι οσα τηλ. κ αν εχω παρει στο 100 δεν εχει εμφανιστει ποτε κανεις. Οι ευγενικοτατοι αστυνομικοι που μολις εμπαιναν στο περιπολικο για να ξεκινησουν την βαρδια τους, μου ειπαν 'παρε σε 10 λεπτα στο 100, να εχουμε ξεκινησει την βαρδια, κ θα ασχοληθουμε εμεις προσωπικα. Κατηγγειλε ξανα τα σημεια κ μολις μας ερθει το σημα, θα παμε κ οποια παραβαση δουμε θα κανουμε συστασεις'.
Καλη η ευγενεια, αλλα δεν θελω να κανετε συστασεις αλλα να κανετε την δουλεια σας κ να κοψετε 400 ευρω προστιμο που οριζει ο ΚΟΚ. Κ αφου εχετε τα σημεια καντε ενα περασμα κ οτι δειτε βεβαιωστε το, γιατι πρεπει να ΞΑΝΑπαρω το 100 αφου ειναι παραβασεις που τις βλεπετε με τα ματια σας?
ΥΓ Η απαντηση ηταν του τυπου 'δεν θελουμε να γινομαστε με την πρωτη φορα κακοι'... Κ ο καθε τσογλανος κανει οτι γουσταρει κ μας παιδευει.
-
Ο αστυνομικος δεν γινεται ουτε καλος ουτε κακος με τους πολιτες...Κακος γινεται οταν δεν ανταποκρινεται στα καθηκοντα του απεναντι στους πολιτες και καλος μονο σε αυτους που παρανομουν και αδιαφορωντας δεν ασκει τα νομιμα...Αν γραψει αυτον για καταληψη χωρου με την πρωτη φορα,τοτε ισως να εχει κληση για παρομοιο περιστατικο μετα απο πολυ καιρο...Αν ομως κανει συστασεις,ο μαγαζατορας θα το επαναλαμβανει καθε μερα και οι κλησεις απο πολιτες προς το '100' θα ειναι εξισου καθημερινες...
-
Αυτή η ηλιθιότητα στην Ελλάδα που όλοι φοβούνται μην τους πουν κακούς...έλεος πια! ! !
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4