-
Πολύ λογικό. Ειδικά αυτά τα τραπεζοκαθίσματα από τα μαγαζιά, στη φαντασία του καθενός είναι
-
Για τα τραπεζοκαθίσματα υπάρχει μια διάταξη στην οποία μπορεί ο καταστηματάρχης να ενοικιάσει κάποιον κοινόχρηστο χώρο έξω απο το κατάστημα του όπως επίσης μπορεί και να ενοικιάσει θέσεις παρκαρίσματος έξω απο το κατάστημα του.
Τώρα για το αν όντως το πληρώνουν όλοι είναι μια άλλη ιστορία. -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Για τα τραπεζοκαθίσματα υπάρχει μια διάταξη στην οποία μπορεί ο καταστηματάρχης να ενοικιάσει κάποιον κοινόχρηστο χώρο έξω απο το κατάστημα του όπως επίσης μπορεί και να ενοικιάσει θέσεις παρκαρίσματος έξω απο το κατάστημα του.
Τώρα για το αν όντως το πληρώνουν όλοι είναι μια άλλη ιστορία.Ναι και εγώ αυτό πιστεύω, τα ενοικιάζουν, δεν τα καταλαμβάνουν με το έτσι θέλω.
-
Είπα πως αν τελικά πληρώνουν (που δεν το νομίζω ) είναι μια άλλη ιστορία.
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Τώρα για το αν όντως το πληρώνουν όλοι είναι μια άλλη ιστορία.Αν η θέση έξω από το κατάστημα είναι αποκλειστικής χρήσης για στάθμευση, θα υπήρχε η αντίστοιχη σήμανση. Ακόμα και να υπάρχει, άλλο στάθμευση αυτοκινήτου κι άλλο στάθμευση τραπεζακίων μετά πελατών
Άδεια για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε δρόμο θεωρώ πολύ χλωμό να προβλέπεται. Ξέρεις κάτι διαφορετικό;
-
Άρθρο 48
Κατάληψη τμήματος οδού και πεζόδρομου
-
Η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς.
-
Κατ' εξαίρεση της διάταξης της προηγούμενης παραγράφου, μπορεί να επιτραπεί σε έκτακτες περιπτώσεις ή σε ζώνες μικρής κυκλοφορίας, αν υπάρχει αρκετός χώρος γι' αυτό, η κατάληψη τμήματος οδού με προσωρινές εγκαταστάσεις ή εμπόδια ύστερα από άδεια των Δημοτικών ή Κοινοτικών Αρχών μετά σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων Αστυνομικών Αρχών.
Να χαρακτηριστεί ως έκτακτη περίπτωση η κατάληψη οδοστρώματος έξω από μαγαζί για να τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα παραείναι τραβηγμένο, για να μην πω αστείο, και αμφιβάλλω αν έχουν άδεια.
-
-
Τραπεζοκαθισματα στον ΔΡΟΜΟ (δεν μιλαμε για πεζοδρομιο), ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. Ειναι κανονικη καταληψη οδοστρωματος. Οταν στον συγκεκριμενο δρομο υπαρχει σημανση που τον οριζει ως σταθμευση επισκεπτων επι πληρωμη κ ασπρη διαγραμμιση ακριβως εκει που ειναι τα τραπεζακια, ειναι προφανες το τι εχει συμβει κ τι ισχυει.
Σημερα εγραψα απαντηση που εν ολιγοις ελεγα οτι
α) αποδειξεις δεν εχω, ξερω τι ειδα αλλα το θεμα μου δεν ειναι να κυνηγησουν τον δημοτικο αλλα να κανει σωστα την δουλεια του
β) οτι το θεμα με τα τραπεζακια το εκαναν γαργαρα κ δεν μου απαντησαν καν
γ) οτι σκοπος μου με αυτα που γραφω ειναι να επιστησουν την προσοχη σε οποιον εχει χρεωθει τον συγκεκριμενο τομεα ωστε να κανει σωστα την δουλεια του.
Απο κει κ περα, μολις γυρισα απο την ιδια περιοχη. Το Swift δεν υπηρχε (μπορει να μην δουλευει κ σημερα αυτος που δουλευει παρασκευη & σαββατο), οπως επισης κ τα τραπεζακια. Θα δουμε αυριο που ειναι Παρασκευη αν θα επιστρεψουν.
Σε αλλο σκηνικο, χτες πηγα στο οικειο Α.Τ. με μια λιστα στο χερι για καταγγελια 3 σημειων στην περιοχη με καταληψη οδοστρωματος, γιατι οσα τηλ. κ αν εχω παρει στο 100 δεν εχει εμφανιστει ποτε κανεις. Οι ευγενικοτατοι αστυνομικοι που μολις εμπαιναν στο περιπολικο για να ξεκινησουν την βαρδια τους, μου ειπαν 'παρε σε 10 λεπτα στο 100, να εχουμε ξεκινησει την βαρδια, κ θα ασχοληθουμε εμεις προσωπικα. Κατηγγειλε ξανα τα σημεια κ μολις μας ερθει το σημα, θα παμε κ οποια παραβαση δουμε θα κανουμε συστασεις'.
Καλη η ευγενεια, αλλα δεν θελω να κανετε συστασεις αλλα να κανετε την δουλεια σας κ να κοψετε 400 ευρω προστιμο που οριζει ο ΚΟΚ. Κ αφου εχετε τα σημεια καντε ενα περασμα κ οτι δειτε βεβαιωστε το, γιατι πρεπει να ΞΑΝΑπαρω το 100 αφου ειναι παραβασεις που τις βλεπετε με τα ματια σας?
ΥΓ Η απαντηση ηταν του τυπου 'δεν θελουμε να γινομαστε με την πρωτη φορα κακοι'... Κ ο καθε τσογλανος κανει οτι γουσταρει κ μας παιδευει.
-
Ο αστυνομικος δεν γινεται ουτε καλος ουτε κακος με τους πολιτες...Κακος γινεται οταν δεν ανταποκρινεται στα καθηκοντα του απεναντι στους πολιτες και καλος μονο σε αυτους που παρανομουν και αδιαφορωντας δεν ασκει τα νομιμα...Αν γραψει αυτον για καταληψη χωρου με την πρωτη φορα,τοτε ισως να εχει κληση για παρομοιο περιστατικο μετα απο πολυ καιρο...Αν ομως κανει συστασεις,ο μαγαζατορας θα το επαναλαμβανει καθε μερα και οι κλησεις απο πολιτες προς το '100' θα ειναι εξισου καθημερινες...
-
Αυτή η ηλιθιότητα στην Ελλάδα που όλοι φοβούνται μην τους πουν κακούς...έλεος πια! ! !
-
Ο χρήστης kostaskg έγραψε:
Αυτή η ηλιθιότητα στην Ελλάδα που όλοι φοβούνται μην τους πουν κακούς ή** ρουφιάνους**...έλεος πια! ! !Fixed!
-
Ενα ΥΠΕΡΜΕΓΙΣΤΟ ΛΑΘΟΣ αστυνομικου σημερα πριν τα διοδια του Κιατου.Δυο αυτοκινητα παρκαρισμενα στο απεναντι ρευμα πριν απο ενα μαγαζι απο εκεινα των εθνικων οδων που πουλανε καφεδες κλπ και μπροστα μας ενα περιπολικο.Σταμαει το περιπολικο ακριβως μεσα στη μεση της λωριδας μας αλλα μιλαμε για full stop τωρα μεσα στην εθνικη.Αμα ερχοταν αμαξι απο απεναντι θα την ειχαμε μπουλεψει κανονικα... Πληρωνουμε τα διοδια και ο αστυνομικος περναει απο τερμα δεξια και σταματαει.Ανοιγω το παραθυρο και του κανω (γυρναει το τυπακι με ενα τσιγαρο στο στομα).Δεν τα καταφερες να κλεισεις ολον τον δρομο του λεω αλλη φορα σταματα καθετα.Με κοιταει με ενα βλεμα λες και δεν ηξερε τι του ελεγα και σηκωθηκα και εφυγα.
-
Κατέβαινα την Αλεξάνδρας το μεσημέρι και είχα μπροστά μου μια Jaguar χωρίς πινακίδες (παρανομία 1η).
Κάποια στιγμή βρέθηκαν άλλα 2 αυτοκίνητα ανάμεσα μας και μετά μπήκε και ένα περιπολικό οκτάβια (χώθηκε χωρίς φλας - είχε και σπέσιαλ εξάτμιση).
Κοντά στην Ιπποκράτους, η Jaguar ήταν πρώτη σε κόκκινο φανάρι και αποφάσισε οτι θέλει να κάνει αναστροφή σε σημείο που απαγορευόταν (2η σχεδόν παρανομία). Μην έχοντας δει το περιπολικό πίσω της, ξεκίνησε σιγά σιγά να το κόβει αριστερά έχοντας περάσει τη διάβαση (3η παρανομία). Το περιπολικό χτυπάει σειρήνα, η Jaguar μαζεύεται πάλι πίσω, συνεχίζουμε παρακάτω.
Πλέον είναι στη σειρά η Jaguar, το περιπολικό και εγώ, φτάνουμε σε μέρος που στρίβει αριστερά και απαγορεύεται η αναστροφή, η Jaguar είναι τελευταία στο φανάρι καθώς γίνεται κόκκινο (4η παρανομία) για αριστερά και τελικά κάνει αναστροφή (5η παρανομία), ενώ το περιπολικό γκαζώνει κάνοντας δεξιό ελιγμό χωρίς φλας για να τη περάσει και να φύγει μπροστά.Κοινώς πέτυχα μπάτσο που έκανε το μπάτσο και κάτι τρέχει στα γύφτικα.
Επίσης ήταν μια φανταστική μελαγχρινή αστυνομικός που ρύθμιζε τη κίνηση κοντά στο πάρκο Ν. Φιλαδέλφειας η οποία ήταν κουκλάρα, αλλά αυτό είναι άσχετο.
-
Σήμερα το πρωί ανέβαινα τον Κηφισό όταν άκουσα ήχους από σειρήνες περιπολικών. Κοίταξα από τον καθρέφτη και παρατήρησα ένα κομβόι από φάρους στα 200-300μέτρα. Από την αριστερή λωρίδα, λοιπόν, απ' όπου ετοιμαζόμουν να προσπεράσω μετακινήθηκα στην αμέσως πιο δεξιά. Ύστερα από λίγο έφτασε αριστερά μου το κομβόι: 1ο περιπολικό, ασφαλίτικο, μεγάλο βαν, SUV με φιμέ (υποθέτω της ΕΚΑΜ) και 2ο περιπολικό. Τη στιγμή που με έφταναν πέφτει το μάτι μου και σε 3ο περιπολικό στη δεξιά από εμένα λωρίδα. Ύστερα από λίγο το 3ο περιπολικό βρίσκεται πίσω μου. Δε δίνω ιδιαίτερη σημασία. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα συνειδητοποιώ ότι το πλήρωμα του περιπολικού κάνει επίμονα νοήματα, χωρίς να καταλάβω τι. Τελικά, αντιλαμβάνομαι ότι θέλουν να με 'διώξουν' και από αυτήν τη λωρίδα και στιγμές αργότερα μετακινούμαι ακόμα πιο δεξιά με 'υποψία' σφήνας. Με προσπερνούν, με κοιτούν στραβωμένοι έντονα και κολλούν στο επόμενο αυτοκίνητο. Τελικά βλέπουν ότι δεν μπορούν να μετακινούν όλους κι από αυτή τη λωρίδα και ξεκινούν σφήνα μεταξύ 2ης και 3ης από αριστερά λωρίδας ώστε να παραμείνουν στο ίδιο ύψος με το κομβόι. Κι ερωτώ: πίστευαν πραγματικά ότι πρωί καθημερινής με πυκνή ροή θα μπορούσαν να δεσμεύσουν δύο λωρίδες στον Κηφισό για να κάνουν με ασφάλεια τη σούπερ-ντούπερ επικίνδυνη μεταγωγή που ήθελαν;
-
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Κι ερωτώ: πίστευαν πραγματικά ότι πρωί καθημερινής με πυκνή ροή θα μπορούσαν να δεσμεύσουν δύο λωρίδες στον Κηφισό για να κάνουν με ασφάλεια τη σούπερ-ντούπερ επικίνδυνη μεταγωγή που ήθελαν;Κακώς ρωτάς! Να αναρωτιέσαι θα έπρεπε γιατί όταν βλέπεις και ακούς (όχι μόνο εσύ αλλά και οι υπόλοιποι της πυκνής ροής) σειρήνες και φάρους -που μέχρι και εκείνος ο έρμος ο ρημαδοΚΟΚ αναφέρει- δεν θα έπρεπε να διευκολυνθούν το δυνατόν γρηγορότερα και ευκολότερα για να περάσουν?
-
Άμα έχει κίνηση που να το πάει το αμάξι για να περάσουν; Να το πετάξει πάνω στο διάζωμα;;
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Άμα έχει κίνηση που να το πάει το αμάξι για να περάσουν; Να το πετάξει πάνω στο διάζωμα;;'Δεν ξέρω που να πάω και εμποδίζω το πυροσβεστικό που 'τσιρίζει' πίσω μου ... και φτάνω στο καμμένο μου σπίτι!!!'
-
Ρε cosneo, αν ειναι κατι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συμβει, πως το κανεις???
Στην προκειμενη περιπτωση κ γενικα αμα εχει κινηση, ο λαος που ξερει να οδηγει κανει το εξης απλο: ολες οι λωριδες προς τα δεξια, κ ΜΟΝΟ η αριστερη λωριδα προς τα αριστερα. Ετσι δημιουργειται κενο ικανο να περασει αυτοκινητο αναμεσα στα αλλα. Ειναι πολυ απλο.
ΑΛΛΑ εδω το θεμα μας δεν ειναι αυτο. Το θεμα μας ειναι οτι φαινεται οτι καποιοι κανονισαν να κανουν μεταγωγη καποιου, μεσα στην πρωινη κινηση του πιο πηγμενου δρομου της Αθηνας. Δεν ηταν δηλαδη εκτακτο περιστατικο οπου οχηματα ΑΝΑΓΚΗΣ επρεπε να μεταβουν σε καποια ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ.
ΥΓ Βεβαια καποιος θα βγει τωρα κ θα πει 'κ που ξερεις εσυ τι ηταν κ που πηγαιναν'. Δεν ξερω, αλλα απο τα γεγονοτα (ασφαλιτικο βανακι μετα συνοδειας), αυτο το συμπερασμα βγαινει.
-
Πολύ απλά τα πραγματα και λογικά! 'Αναμμένοι φάροι και σειρήνες' και ότι όχημα ας θέλει να ειναι και για όποιο λόγο!
Τα αδύνατα δυνατά για τους υπόλοιπους να ανοίξουν δίοδο. -
Οποτε ακουω ή διαβαζω αυτο το 'κανε τα αδυνατα δυνατα', μου γυρνανε τα αντερα. Κ μετα απλα γελαω κ δεν κανω τιποτα.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4