-
Ο χρήστης kostaskg έγραψε:
Αυτή η ηλιθιότητα στην Ελλάδα που όλοι φοβούνται μην τους πουν κακούς ή** ρουφιάνους**...έλεος πια! ! !Fixed!
-
Ενα ΥΠΕΡΜΕΓΙΣΤΟ ΛΑΘΟΣ αστυνομικου σημερα πριν τα διοδια του Κιατου.Δυο αυτοκινητα παρκαρισμενα στο απεναντι ρευμα πριν απο ενα μαγαζι απο εκεινα των εθνικων οδων που πουλανε καφεδες κλπ και μπροστα μας ενα περιπολικο.Σταμαει το περιπολικο ακριβως μεσα στη μεση της λωριδας μας αλλα μιλαμε για full stop τωρα μεσα στην εθνικη.Αμα ερχοταν αμαξι απο απεναντι θα την ειχαμε μπουλεψει κανονικα... Πληρωνουμε τα διοδια και ο αστυνομικος περναει απο τερμα δεξια και σταματαει.Ανοιγω το παραθυρο και του κανω (γυρναει το τυπακι με ενα τσιγαρο στο στομα).Δεν τα καταφερες να κλεισεις ολον τον δρομο του λεω αλλη φορα σταματα καθετα.Με κοιταει με ενα βλεμα λες και δεν ηξερε τι του ελεγα και σηκωθηκα και εφυγα.
-
Κατέβαινα την Αλεξάνδρας το μεσημέρι και είχα μπροστά μου μια Jaguar χωρίς πινακίδες (παρανομία 1η).
Κάποια στιγμή βρέθηκαν άλλα 2 αυτοκίνητα ανάμεσα μας και μετά μπήκε και ένα περιπολικό οκτάβια (χώθηκε χωρίς φλας - είχε και σπέσιαλ εξάτμιση).
Κοντά στην Ιπποκράτους, η Jaguar ήταν πρώτη σε κόκκινο φανάρι και αποφάσισε οτι θέλει να κάνει αναστροφή σε σημείο που απαγορευόταν (2η σχεδόν παρανομία). Μην έχοντας δει το περιπολικό πίσω της, ξεκίνησε σιγά σιγά να το κόβει αριστερά έχοντας περάσει τη διάβαση (3η παρανομία). Το περιπολικό χτυπάει σειρήνα, η Jaguar μαζεύεται πάλι πίσω, συνεχίζουμε παρακάτω.
Πλέον είναι στη σειρά η Jaguar, το περιπολικό και εγώ, φτάνουμε σε μέρος που στρίβει αριστερά και απαγορεύεται η αναστροφή, η Jaguar είναι τελευταία στο φανάρι καθώς γίνεται κόκκινο (4η παρανομία) για αριστερά και τελικά κάνει αναστροφή (5η παρανομία), ενώ το περιπολικό γκαζώνει κάνοντας δεξιό ελιγμό χωρίς φλας για να τη περάσει και να φύγει μπροστά.Κοινώς πέτυχα μπάτσο που έκανε το μπάτσο και κάτι τρέχει στα γύφτικα.
Επίσης ήταν μια φανταστική μελαγχρινή αστυνομικός που ρύθμιζε τη κίνηση κοντά στο πάρκο Ν. Φιλαδέλφειας η οποία ήταν κουκλάρα, αλλά αυτό είναι άσχετο.
-
Σήμερα το πρωί ανέβαινα τον Κηφισό όταν άκουσα ήχους από σειρήνες περιπολικών. Κοίταξα από τον καθρέφτη και παρατήρησα ένα κομβόι από φάρους στα 200-300μέτρα. Από την αριστερή λωρίδα, λοιπόν, απ' όπου ετοιμαζόμουν να προσπεράσω μετακινήθηκα στην αμέσως πιο δεξιά. Ύστερα από λίγο έφτασε αριστερά μου το κομβόι: 1ο περιπολικό, ασφαλίτικο, μεγάλο βαν, SUV με φιμέ (υποθέτω της ΕΚΑΜ) και 2ο περιπολικό. Τη στιγμή που με έφταναν πέφτει το μάτι μου και σε 3ο περιπολικό στη δεξιά από εμένα λωρίδα. Ύστερα από λίγο το 3ο περιπολικό βρίσκεται πίσω μου. Δε δίνω ιδιαίτερη σημασία. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα συνειδητοποιώ ότι το πλήρωμα του περιπολικού κάνει επίμονα νοήματα, χωρίς να καταλάβω τι. Τελικά, αντιλαμβάνομαι ότι θέλουν να με 'διώξουν' και από αυτήν τη λωρίδα και στιγμές αργότερα μετακινούμαι ακόμα πιο δεξιά με 'υποψία' σφήνας. Με προσπερνούν, με κοιτούν στραβωμένοι έντονα και κολλούν στο επόμενο αυτοκίνητο. Τελικά βλέπουν ότι δεν μπορούν να μετακινούν όλους κι από αυτή τη λωρίδα και ξεκινούν σφήνα μεταξύ 2ης και 3ης από αριστερά λωρίδας ώστε να παραμείνουν στο ίδιο ύψος με το κομβόι. Κι ερωτώ: πίστευαν πραγματικά ότι πρωί καθημερινής με πυκνή ροή θα μπορούσαν να δεσμεύσουν δύο λωρίδες στον Κηφισό για να κάνουν με ασφάλεια τη σούπερ-ντούπερ επικίνδυνη μεταγωγή που ήθελαν;
-
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Κι ερωτώ: πίστευαν πραγματικά ότι πρωί καθημερινής με πυκνή ροή θα μπορούσαν να δεσμεύσουν δύο λωρίδες στον Κηφισό για να κάνουν με ασφάλεια τη σούπερ-ντούπερ επικίνδυνη μεταγωγή που ήθελαν;Κακώς ρωτάς! Να αναρωτιέσαι θα έπρεπε γιατί όταν βλέπεις και ακούς (όχι μόνο εσύ αλλά και οι υπόλοιποι της πυκνής ροής) σειρήνες και φάρους -που μέχρι και εκείνος ο έρμος ο ρημαδοΚΟΚ αναφέρει- δεν θα έπρεπε να διευκολυνθούν το δυνατόν γρηγορότερα και ευκολότερα για να περάσουν?
-
Άμα έχει κίνηση που να το πάει το αμάξι για να περάσουν; Να το πετάξει πάνω στο διάζωμα;;
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Άμα έχει κίνηση που να το πάει το αμάξι για να περάσουν; Να το πετάξει πάνω στο διάζωμα;;'Δεν ξέρω που να πάω και εμποδίζω το πυροσβεστικό που 'τσιρίζει' πίσω μου ... και φτάνω στο καμμένο μου σπίτι!!!'
-
Ρε cosneo, αν ειναι κατι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συμβει, πως το κανεις???
Στην προκειμενη περιπτωση κ γενικα αμα εχει κινηση, ο λαος που ξερει να οδηγει κανει το εξης απλο: ολες οι λωριδες προς τα δεξια, κ ΜΟΝΟ η αριστερη λωριδα προς τα αριστερα. Ετσι δημιουργειται κενο ικανο να περασει αυτοκινητο αναμεσα στα αλλα. Ειναι πολυ απλο.
ΑΛΛΑ εδω το θεμα μας δεν ειναι αυτο. Το θεμα μας ειναι οτι φαινεται οτι καποιοι κανονισαν να κανουν μεταγωγη καποιου, μεσα στην πρωινη κινηση του πιο πηγμενου δρομου της Αθηνας. Δεν ηταν δηλαδη εκτακτο περιστατικο οπου οχηματα ΑΝΑΓΚΗΣ επρεπε να μεταβουν σε καποια ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ.
ΥΓ Βεβαια καποιος θα βγει τωρα κ θα πει 'κ που ξερεις εσυ τι ηταν κ που πηγαιναν'. Δεν ξερω, αλλα απο τα γεγονοτα (ασφαλιτικο βανακι μετα συνοδειας), αυτο το συμπερασμα βγαινει.
-
Πολύ απλά τα πραγματα και λογικά! 'Αναμμένοι φάροι και σειρήνες' και ότι όχημα ας θέλει να ειναι και για όποιο λόγο!
Τα αδύνατα δυνατά για τους υπόλοιπους να ανοίξουν δίοδο. -
Οποτε ακουω ή διαβαζω αυτο το 'κανε τα αδυνατα δυνατα', μου γυρνανε τα αντερα. Κ μετα απλα γελαω κ δεν κανω τιποτα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ωραίο παράδειγμα δίνουν στους πολίτες.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οποτε ακουω ή διαβαζω αυτο το 'κανε τα αδυνατα δυνατα', μου γυρνανε τα αντερα.Κακώς. Το 'κάνε τα αδύνατα δυνατά' είναι προτροπή, δεν είναι διαταγή. Υπάρχει δε και η 'πρωτοβουλία' πέρα απο την 'καθοδήγηση' στην οποία πολλοί μπορεί να είναι αρνητικοί.
-
Μα, η πρωτοβουλια ειναι δεδομενη. Το να κανω κατι αδυνατον 'επειδη εισαι υποχρεωμενος' ειναι που με τρελαινει. Κατα το 'κοψε τον λαιμο σου να κανεις ακρη' αν η ακρη απλα δεν υπαρχει.
-
Δε νομίζω να έχει κανείς (σωστός) λειτουργός του κράτους, την απαίτηση να σκοτωθείς βρε kacey... Όταν μπορείς, κάνεις στην άκρη. Αν δεν υπάρχει χώρος, επιταχύνεις/επιβραδύνεις για να βοηθήσεις, απλό είναι.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πολύ απλά τα πραγματα και λογικά! 'Αναμμένοι φάροι και σειρήνες' και ότι όχημα ας θέλει να ειναι και για όποιο λόγο!
Τα αδύνατα δυνατά για τους υπόλοιπους να ανοίξουν δίοδο.Κατ' αρχήν δεν έχω μαντικές ικανότητες ώστε να καταλάβω ότι το ξέμπαρκο περιπολικό πίσω μου (μεσαία λωρίδα) θέλει να πηγαίνει παράλληλα με το κομβόι της αριστερής λωρίδας. Προφανώς και η σειρήνα του ΔΕ μου έλεγε κάτι αφού υπερκαλυπτόταν από τη σειρήνα άλλων 3-4 οχημάτων. Κατά δεύτερον, δεν είπα ότι δεν είχα σκοπό να τους διευκολύνω. Μόλις κατάλαβα τι ήθελαν έκανα ακόμα πιο δεξιά. Θεωρώ, όμως, ΗΛΙΘΙΟΤΑΤΟ το να περιμένουν ότι ως δια μαγείας θα εξαφανιστούν δύο λωρίδες στο διάβα τους στον Κηφισό τέτοια ώρα και ΜΑΛΑΚΙΑ το ότι με στραβοκοιτούσαν μετά. Απλά πράγματα
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δε νομίζω να έχει κανείς (σωστός) λειτουργός του κράτους, την απαίτηση να σκοτωθείς βρε kacey... Όταν μπορείς, κάνεις στην άκρη. Αν δεν υπάρχει χώρος, επιταχύνεις/επιβραδύνεις για να βοηθήσεις, απλό είναι.Αλέξανδρε είμαι απόλυτος σε αυτό. Μπαίνεις σε πυλωτή, καβαλάς πεζοδρόμιο, το σηκώνεις το αμάξι με τα χέρια ... ανοίγεις τον δρόμο (Όχι εσύ! Καταλαβαίνεις πως το εννοώ). Δεν χρειάζεται ο οποιοσδήποτε να γνωρίζει κανέναν σκοπό ή σκέψη αυτού που δικαιωματικά έχει προτεραιότητα. (Και ίσως εννίοτε να χρειάζονται και ... μαντικές ικανότητες από τους άλλους).
Να το ανακοίνωναν από το ραδιοφωνο τότε ότι στις 11:30΄παρακαλώ αν θέλετε μην πάτε στην Χ οδό διότι θα περάσει όχημα έκτακτης ανάγκης. Και είτε πρόκειται για μεταγωγή, είτε μεταφορά ασθενούς, είτε ... γκαστρωμένη με σπασμένα νερα στο πίσω κάθισμα ΙΧ με κόρνες και αναμμένα φώτα. -
Ο ΚΟΚ ορίζει ότι ο πολίτης κάνει ότι είναι δυνατόν και ασφαλές για να διευκολύνει το όχημα ανάγκης. Η ασφάλεια όλων προέχει. Δεν θα το ρίξεις στον γκρεμό ή σε κανέναν πεζό για να περάσει η σειρήνα.
-
Ο ΚΟΚ ορίζει ότι ο πολίτης κάνει ότι είναι δυνατόν και ασφαλές για να διευκολύνει το όχημα ανάγκης. Η ασφάλεια όλων προέχει. Δεν θα το ρίξεις στον γκρεμό ή σε κανέναν πεζό για να περάσει η σειρήνα.Αυτονόητο βέβαια (όπως και αυτονόητη και η αντίστοιχη προσοχή του οδηγού του οχήματος έκτακτης ανάγκης) αλλά όχι να πηγαίνουμε στην άλλη πλευρά ... 'λυπάμαι δεν μπορώ'!
ΥΓ. Δεν επιτίθεμαι σε κανέναν σας! Απλώς με θυμώνει αυτή η νοοτροπία η οποία μπορεί να 'τύχει' και σε μένα και να με θυμώσει ... το άγριο βλέμμα ενός ανόητου αστυνομικού, πυροσβέστη κλπ
-
Ειδικα οταν προκειται (κατα τα φαινομενα, παντα) για μεταγωγη κ οχι για ασθενοφορο/πυροσβεστικο/περιπολικο που παει σε εκτακτη αναγκη. Κοινως, να την εκαναν αλλη ωρα.
Δε νομίζω να έχει κανείς (σωστός) λειτουργός του κράτους, την απαίτηση να σκοτωθείς βρε kacey... Όταν μπορείς, κάνεις στην άκρη. Αν δεν υπάρχει χώρος, επιταχύνεις/επιβραδύνεις για να βοηθήσεις, απλό είναι.Ναι, οκ. Κ εγω πρωτος εγραψα το πως θα μπορουσε να γινει κατι τετοιο με την σωστη κινηση των λωριδων. Οταν ομως οι λειτουργοι του κρατους σε στραβοκοιταζουν (με το υφος που ολοι γνωριζουμε), τοτε μαλλον δεν ειναι απο τους 'σωστους'.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4