-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Αυτή τη στιγμή έχουν ψηφίσει 33 άτομα. Πιστεύεις ότι έστω το 1/2 αυτών έχει οδηγήσει και τα δύο μοτέρ και μπορεί να έχει αντικειμενική άποψη;
Διαφορετικά, είτε το βλέπουν μονομερώς (ψηφίζω αυτό που οδήγησα δλδ) είτε ψηφίζουν αυτό που διάβασαν σε περιοδικό (άρα τι σημασία έχει η γνώμη τους, αφού είναι η γνώμη κάποιου συντάκτη)Ορθόν! Αλλά δεν είπα πουθενά ότι από αυτή την ψηφοφορία θα βγουν ασφαλή συμπεράσματα! Απλά πίστευα ότι είναι πιο πολλοί οι VAGelides εδώ μέσα...
-
Ε τότε ας μην κρυβόμαστε πίσω απ το δάχτυλό μας, βάλτε VAG vs Gruppo
-
Και για να επανέλθουμε στα περί κινητήρων...
Προσωπικά έχοντας οδηγήσει αυτοκίνητα και με τους 2 κινητήρες, προτιμώ την γερμανική πρόταση. Μπορεί στα χαρτιά να φαίνεται άλλη εικόνα, στο δρόμο ωστόσο περισσότερο με ικανοποίησε σε απόδοση και γενικότερη λειτουργία ο tfsi παρά ο tbi. Μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι έχω συνηθίσει στο πως λειτουργεί ο tfsi, αλλά γενικότερα οδηγώντας τα ο tbi δεν είδα να είναι κάτι τρομακτικά διαφορετικό ή σημαντικά καλύτερο.
Επίσης κάτι σημαντικό που δεν έχει αναφερθεί, είναι η κατανάλωση που δείχνει να είναι υπερ του tfsi.
Ο 'παλιός' 2λιτρος tfsi 200hp στο ΤΤ με 6αρι manual (όχι dsg) βάσει κατασκευαστή δίνει τις παρακάτω τιμές:
Κατανάλωση Καυσίμου σύμφωνα με 93/116/EG εντός πόλεως
10,7 l/100 kmΚατανάλωση Καυσίμου σύμφωνα με 93/116/EG εκτός πόλεως
6,0 l/100 kmΚατανάλωση Καυσίμου σύμφωνα με 93/116/EG μεικτός κύκλος
7,7 l/100 kmΕκπομπές CO2
183 g/kmΠροδιαγραφές Καυσαερίων
EU4Με το νέο δίλιτρο 211Hp μοτερ του νέου Audi A4
Κατανάλωση Καυσίμου σύμφωνα με 93/116/EG εντός πόλεως
8,3 l/100 kmΚατανάλωση Καυσίμου σύμφωνα με 93/116/EG εκτός πόλεως
5,3 l/100 kmΚατανάλωση Καυσίμου σύμφωνα με 93/116/EG μεικτός κύκλος
6,4 l/100 kmΕκπομπές CO2
149 g/kmΠροδιαγραφές Καυσαερίων
EU5Eνώ οι 159/Brera Tbi βάσει κατασκευαστή έχουν ίδιες τιμές και ίδιο βάρος και δίνουν:
Εκτομπές καυσαερίων CO2 (g/km) 189
Κίνηση εκτός πόλης 6,0
Κίνηση στην πόλη (l/100 km) 11,8
Μικτή διαδρομή 8,1
Προδιαγραφές Ρύπων Euro 5 -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ε τότε ας μην κρυβόμαστε πίσω απ το δάχτυλό μας, βάλτε VAG vs GruppoΆντε μπράβο!! Και τα αποτελέσματα να βγουν 4 Οκτωβρίου!!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ναι γέλα εσύ που μόλις είδες την έρευνα του AutoΤριτη την 2η-3η μέρα που το είχατε πάρει, άρχισε να τρέμει το φυλλοκάρδι σου και να ρωτάς πανικόβλητος τι προβλήματα βγάζουν...
Σοβαρα ουτε που θυμαμαι ρε μλκ τι ερευνα ηταν αυτη.Αυτο που θυμαμαι ειναι οτι σε ρωτησα αν εχει αναφερθει τπτ με βαση τα λογιστικα σου..
Κρατάς χιλιόμετρα ή χτυπάω καμιά κάρτα και το ξέρεις??
Με άφησες πολύ μ@λ@κ@ πάντως...Λέγε όνομα και λοιπά στοιχεία...Ξέρεις και τπτ άλλο??Δουλευει κι αυτος στη μεταμορφωση (δε φανταζεσαι που.. ) οποτε μαλλον βλεπει το μοναδικο που κυκλοφορει εδω και σ εχει σταμπαρει.Εγω συνηθως δεν θυμαμαι τα εκτρωματα που βλεπω στο δρομο..
nidosan
Συγνωμη δεν ειδα το ποστ σου στην 3η σελιδα και νομιζα οτι σ αυτο που εκανα παραθεση αναφερθηκες στην αποκριση.
Η αποκριση στο γκαζι δεν ειναι θεμα κινητηρα,αλλα ηλεκτρονικης διαχειρησης.Που διαφωνεις;Μου φαίνεται πρέπει να ξανακάψει πολλαπλασιαστές ο Κιούσης για να έρθεις στα ίσα σου εσύ....
Εγινε!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Προσωπικά έχοντας οδηγήσει αυτοκίνητα και με τους 2 κινητήρες, προτιμώ την γερμανική πρόταση.Εεεεεεεεεεελα;;;;;; Next παρακαλω..
edit οσον αφρα την καταναλωση ναι ο tbi στα 1430 κιλα της 59 καιει 11,5 λιτρα ΜΟ. Ουαου.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Και για να επανέλθουμε στα περί κινητήρων...Προσωπικά έχοντας οδηγήσει αυτοκίνητα και με τους 2 κινητήρες, προτιμώ την γερμανική πρόταση. Μπορεί στα χαρτιά να φαίνεται άλλη εικόνα, στο δρόμο ωστόσο περισσότερο με ικανοποίησε σε απόδοση και γενικότερη λειτουργία ο tfsi παρά ο tbi. Μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι έχω συνηθίσει στο πως λειτουργεί ο tfsi, αλλά γενικότερα οδηγώντας τα ο tbi δεν είδα να είναι κάτι τρομακτικά διαφορετικό ή σημαντικά καλύτερο.
Επίσης κάτι σημαντικό που δεν έχει αναφερθεί, είναι η κατανάλωση που δείχνει να είναι υπερ του tfsi.
[/quote]
Όπως το είπες...γιατί από την θεωρία στην πράξη υπάρχει χαώδης διαφορά! Και αυτά που αναφέρεις είναι θεωρία!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Με άφησες πολύ μ@λ@κ@ πάντως...Λέγε όνομα και λοιπά στοιχεία...Ξέρεις και τπτ άλλο??Μόνος σου προδίδεσαι.
Όλο μ' αυτό γράφεις πως γυρνάς...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Δουλευει κι αυτος στη μεταμορφωση (δε φανταζεσαι που.. ) οποτε μαλλον βλεπει το μοναδικο που κυκλοφορει εδω και σ εχει σταμπαρει.Εγω συνηθως δεν θυμαμαι τα εκτρωματα που βλεπω στο δρομο..
Μα εγώ δεν κυκλοφορώ ποτέ στη Μεταμόρφωση! Τη σιχαίνομαι! Μόνο για να πάω σπίτι κυκλοφορώ εκεί!
Θα χω το νου μου από δω και πέρα! -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Με άφησες πολύ μ@λ@κ@ πάντως...Λέγε όνομα και λοιπά στοιχεία...Ξέρεις και τπτ άλλο??Μόνος σου προδίδεσαι.
Όλο μ' αυτό γράφεις πως γυρνάς...
Ααααα έτσι πες...και με τρόμαξες!
Έχω πρόγραμμα ρε συ. Άκου:Καθημερινές δουλειά που είναι 5 λεπτά απτο σπίτι: με την Alfa (γιατί είναι και προς πώλησιν και δεν κάνει να κυκλοφορεί)
Καθημερινές έξοδο: με την κινούμενη ντουλάπα (aka Q5) γιατί είμαι κουρασμένος και θέλω αυτόματο
ΠΣΚ έξοδο: με το 500αρακι για εύκολο parking!Για καμιά βόλτα νυχτερινή έκτακτη προς Κιούρκα κτλ ( ) μάντεψε....
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Καθημερινές δουλειά που είναι 5 λεπτά απτο σπίτι: με την Alfa (γιατί είναι και προς πώλησιν και δεν κάνει να κυκλοφορεί)
Καθημερινές έξοδο: με την κινούμενη ντουλάπα (aka Q5) γιατί είμαι κουρασμένος και θέλω αυτόματο
ΠΣΚ έξοδο: με το 500αρακι για εύκολο parking!Για καμιά βόλτα νυχτερινή έκτακτη προς Κιούρκα κτλ ( ) μάντεψε....
Ποδήλατο με προβολείς bi-xenon και μπαταρίες στην πλάτη?...
-
vasgti αν καταφερεις να δεις αυτους τους αριθμους που δηλωνονται,ελα πες μου..γιατι κ το δικο μου υποτιθεμενα εχει 6.2λτ/100χλμ..υποτιθεμενα ομως..κ με την πιο συντηρητικη οδηγηση που μπορεις να φανταστεις+dsg(που μειωνει την καταναλωση κατα το εβαγκελιο) δεν εχω δει με τιποτα αυτα τα στοιχεια..οποτε οπως προειπαν κ οι ανωτερω,καλη η θεωρια αλλα στην πραξη..κ αυτο ισχυει για αμφοτερα τα αυτοκινητα..
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Καθημερινές δουλειά που είναι 5 λεπτά απτο σπίτι: με την Alfa (γιατί είναι και προς πώλησιν και δεν κάνει να κυκλοφορεί)
Ποδήλατο με προβολείς bi-xenon και μπαταρίες στην πλάτη?...
-
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
καλα αυτα περι κυβικων τωρα ειναι και αυριο δεν ειναι.. και μεχρι πριν λιγο καιρο δεν αγγιζαν τοσο το 2λιτρο, μετα αμα θελουν κι αλλα λεφτα θα πιασουν και τους 1800αρηδες ή θα φορολογουν με τα αλογα
στα περι δυναμομετρησης πολυ καλες οι παρατηρησεις σου..
μηπως εχει γινει καμια μαλακιτσα και δεν εχει προσαρμοστει καλα το ενα γραφημα πανω στο αλλο?γιατι ναι μεν ο 1.75 σταματαει στις 6000 περιπου οπως πρεπει , αλλα το γραφημα του tfsi δεν φτανει καν τις 6500 ενω ολοι ξερουμε οτι εχει κοφτη στις 7000
εχει γινει λαθος....
α. περί κυβικών. Δεν θα αλλάξουν τα πράγματα στο προσεχές μέλλον.
β. περί δυναμομετρήσεων. Το τελευταίο καιρό δεν έχω τεύχος των 4Τ ή του AutoBild* χωρίς λάθη και συγνώμη που το λέω αλλά αρχίζει να καταντά κουραστικό.
γ. O Tbi σταματά στις 6250 ενώ ο TFSi συνεχίζει κανονικά μέχρι της 6700+. Δεν έχει όμως και πολύ σημασία καθώς ήδη από τις 500 στροφές και οι 2 έχουν πάψει να τραβούν όσο καλά τραβούν στις μεσαίες.
δ. Δεν έχουν γίνει λάθη. Τα διαγράμματα ιπποδύναμης - ροπής ξεκινούν και τελειώνουν εκεί που πρέπει. Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας και ίσως να οφείλεται με τα corrections που κάνει το Δυναμόμετρο.Και κλείνοντας. Το διάγραμμα του TFSi δείχνει την 16βάλβιδη κεφαλή του. Κινητήρας γραμμικός χωρίς ξεσπάσματα. Ο ΤBi από την άλλη μοιάζει με καλό παλαιό 8βάλβιδο. Αυτό φυσικά και θα αλλάξει στις sport εκδόσεις που θα ακολουθήσουν όπου και ο κινητήρας θα στροφάρει πιο ψηλά αλλά θα χάσει κάτι από τη γεμάτη λειτουργία του κάτω.
- έχει ρε παλικάρια του AutoBild ιμάντα ο 1.8 του Civic???
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Και κλείνοντας. Το διάγραμμα του TFSi δείχνει την 16βάλβιδη κεφαλή του. Κινητήρας γραμμικός χωρίς ξεσπάσματα. Ο ΤBi από την άλλη μοιάζει με καλό παλαιό 8βάλβιδο. Αυτό φυσικά και θα αλλάξει στις sport εκδόσεις που θα ακολουθήσουν όπου και ο κινητήρας θα στροφάρει πιο ψηλά αλλά θα χάσει κάτι από τη γεμάτη λειτουργία του κάτωΑγαπητέ μου χωρίς να διαφωνώ μαζί σου μην ξεχνάς ότι ο ΤΒΙ έχει διαχείριση καυσίμου και απομάκρυνσης καυσαερίων scavenging, κάτι που πρακτικά σημαίνει μεγάλο έλεγχο της συνολικής απόδοσης αλλά και μηδενικό lag....Συνάμα ο 1750 ΤΒΙ είναι υπερτετράγωνος οριακά πράγμα που σημαίνει ότι έχει όρεξη να ανέβει στις ψηλότερες σαλ και αυτό σίγουρα θα φανεί στην πιο σπορ έκδοση των 230/240 ίππων που θα έρθει πολύ σύντομα....
-
Περί της μέτρησηςκαθώς ο τύπος μετασχηματισμού ροπής σε ιπποδύναμης είναι της μορφής Ροπή * Στροφές / Σταθερά = Ιπποδύναμη το διάγραμμα είναι ολίγον μουφέ και αυτό για:
α. από τις 2000~2500 περίπου ο tfsi παρουσιάζει υψηλότερη ιπποδύναμη άρα και θα έπρεπε να υπερτερεί στην ροπή. όμως το διάγραμμα ροπής δείχνει ότι έχουμε την ίδια ροπή.
β. στις 2500 υπάρχει μία καμπή στο διάγραμμα της ιπποδύναμης του tfsi και οι δύο καμπύλες ιπποδύναμης τέμνονται. Σε εκείνο το σημείο η ροπή του tfsi φαίνεται κατά λίγο μικρότερη.
γ. από τις 2500 ως της 4750 ο TBi υπερτερεί σε ιπποδύναμη (εκεί έχουμε την 2η τομή των καμπυλών της ιπποδύναμης). Κατά έναν διαβολικό όμως και μυστήριο τρόπο ενώ στις 4750~4800 ο tfsi φτάνει σε απόδοση των TBi η ροπή του πρώτου είναι περί το 1 κιλό χαμηλότερη. Η τομή των καμπυλών της ροπής έρχεται στις 5250 όπου από την ιπποδύναμη βλέπουμε ότι ο tfsi στις ίδιες στροφές αποδίδει περί τα 10 παραπάνω άλογα
Μετά από αυτό πως να πιστέψω δυναμομετρήσεις??? Θυμίζουν λίγο τις Δημοσκοπήσεις. Δικαιολογίες περί correction coefs (για τις απώλειες από το σύστημα μετάδοσης και άλλες αηδίες) δεν επιδέχομαι ειδικά σε θέματα που άπτονται στον ορισμό βασικών μεγεθών της Μηχανικής. Εφόσον στις στροφές Α έχεις ροπή Β τότε η ιπποδύναμη είναι Α*Β/C όπου C σταθερά εξαρτώμενη των μονάδων. Πρακτικά η καμπύλη της ροπής παράγει την καμπύλη της ιπποδύναμης και τανάπαλιν.
Περί των κινητήρων. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Ο 200άρης TBi όπως λέγεται είναι η πρώτη έκδοση και έρχεται 240άρης όταν η MITO GTA έρθει στα πράγματα. Από την άλλη έχουμε ως και 270+ άλογα από τον Tfsi στις πιο δυνατές εκδόσεις. καθώς τα 220 από τα 200 άλογα δεν κάνουν διαφορά (στο 99% των περιπτώσεων) στο δρόμο για την Ελλάδα ο TBi έχει ένα τεράστιο φορολογικό πλεονέκτημα που είναι ο κυβισμός κάτω από το μαγικό νούμερο των 1929 κυβικών. Όχι ότι φταίει η VAG που έχει βέβαια τους TSi αλλά η Ελληνική Νομοθεσία.
Αυτά από εμένα....
Απολυτα ΣΩΣΤΟΣ...
-
γ. O Tbi σταματά στις 6250 ενώ ο TFSi συνεχίζει κανονικά μέχρι της 6700+. Δεν έχει όμως και πολύ σημασία καθώς ήδη από τις 500 στροφές και οι 2 έχουν πάψει να τραβούν όσο καλά τραβούν στις μεσαίες.Βασικά ο φσιτ πάει πάνω απο 7.000... αλλά το καλό του δεν είναι αυτό, είναι οτι κρατάει σταθερό το peak απόδοσης για σχεδόν 1000σαλ.
Αυτό σε συνδυασμό με την καλύτερη απόκριση του χαμηλά (πάνω απο το ρελαντί) είναι αυτά που τον καθιστούν καλύτερο.
Η διαφορά κυβικών όμως είναι άδικη για τον tbi.ΥΓ: Στις μεσαίες είναι λογικό να έχουμε πάρτι λόγω υπερτροφοδότισης... εάν ανέβαζαν έτσι μέχρι τις 7.000 θα είχαμε πάνω απο 250hp.
-
Σωστος ο christos.dimou, αλλα συμφωνα και με την δικη του αναλυση,
θεωρω καλυτερο, να υπαρχει λιγο μεγαλυτερο ευρος επιπεδης καμπυλης ροπης και οριο περιστροφων, παρα 1-1,5χλγμ ροπης παραπανω στο μεσαιο ευρος στροφων, και πτωση
των μεγιστων τιμων λιγο νωριτερα σε σχεση με τον αλλο κινητηρα.
Σιγουρα αδικειται απο το αποτελεσμα ο tbi λογω 200κ.εκ λιγοτερων, οριζοντας τον ουσιαστικα πιο προηγμενο και τεχνολογικα αρτιοτερο, αλλα
συνολικα, στο πενταλ του γκαζιου (αυτο που αποκομιζει ο οδηγος στην πραξη) ειναι καλυτερη η εικονα του Tsi 200 στο δρομο... -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
γιωργοςφοκους ειλικρινα αισθανθηκα ασχημα οταν σε εκριναν βαση της ηλικιας σου(γιατι για μενα η ηλικια δεν παιζει ρολο οσο οι εμπειριες κ ο τροπος που αφομοιωνεις αυτα που ζεις..) αλλα ρε παιδι μου κανε κ εσυ κατι να μην δινεις δικαιωματα!!γιαυτο γιωργοσφοκους σου προτεινω να focus..ακου απο τις λιστες αξιοπιστιας!!
ποτε βγηκαν λιστες αξιοπιστιας για τον 1.75τβι?αφου μολις κυκλοφορησε!!ενταξει,καποτε οι αλφα ηταν χαλια σε αξιοπιστια..καποτε ομως δεν ειχαμε κ αβς..τι σημαινει αυτο?οτι τα παντα μενουν στασιμα?οχι,αλλα ολα εξελισσονται!!Οχι για αυτον τον κινητηρα γενικα της αλφα.Ενταξει δε μπορω να κατακρινω οντως οσο παμε και εξελισομαστε δεν αντιλεγω αλλα κατι μενει πισω ρε παιδι μου.Ας πουμε ελεγα στον πατερα μου αλφα τι αλφα και π!πΕς με λες Γερμανος και παλι Γερμανος.Ε εμενα για την αλφα αυτη η γνωμη εχει σχηματιστει σχετικα με την μαρκα και τα μοντελα της.Οταν πας να παρεις ενα αμαξι ας πουμε εσυ προσωπικα δεν θα δεις ξερω γω καποια χρονια πιο πισω τι εχει κανει αυτη η εταιρια πως εχει προχωρησει τα μοντελα της και αυτα?Εγω προσωπικα θα τα εβλεπα παντος.Και ευχομαι μα τον θεο και τη παναγια αυτη η αλφα ειναι μια πανδαισια επιδοσεων ανεσης ομορφιας.Εμενα μου αρεσει παρα πολυ και μακαρι να βγει αξιοπιστο.Αν εχεις ακουσει ο καθενας βγαζει φημες λεει κρινει.Λεει ξερω γω το ταδε αμαξι αργο αλλα αξιοπιστο.Λεει το αλλο γρηγορο αλλα σε πηδαει στο σερβις.Ελπιζω να με καταλαβαινεις τι εννοω.
1.75 TB vs 2.0 tfsi