-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
........
Τον αναλυτη σου παντως θελω να τον δω καποια στιγμη απο κοντα....Αν μιλαγες σε γυναικα, θα νομιζε οτι της την πεφτεις......
το γελιο ειναι οτι οι δυο μαλλιαροι μιλανε καθε τοσο, στον καφε....
στειλτε μια φωτο απ τους αναλυτες σας ρε παιδια, να τους δουμε κι εμεις...
-
Τον αναλυτή μου μπορείς να τον δεις αλλά δεν μπορείς να τον αγγίξεις.
Στο τεχνικό του πράγματος έχεις ένα δίκιο, αλλά με μικούνια δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι αυτή τη στιγμή που να δίνει λύση.
Δεν θες να βάλεις SU, βάλε χιτάτσι και σου έχω λύση!Άμα κανονίσουμε για καφέ / ποτό από βδομάδα και φέρω και τον αναλυτή μαζί, λες να φάμε παντόφλα;
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Μειονέκτημά της ότι σε έντονο φως, όπως έχουμε στην Ελλάδα δηλαδή, δεν βλέπεις τίποτα. Πρέπει να είσαι σε συννεφιασμένη μέρα, ή σε σκεπαστό γκαράζ κλπ.Βάζεις το πλαστικό με το καθρεφτάκι απο πάνω, και βλέπεις τα πάντα
Αναντικατάστατο εργαλείο το γυάλινο μπουζί, ειδικά στην περίπτωση περισσότερων του ενός καρμπυρατέρ. Ακόμη και με ένα μόνο, είναι πολύ απλή η διαδικασία του συγχρονισμού των μιγμάτων, και το 'βίδωσε-ξεβίδωσε' δεν είναι τόσο μπελαλίδικο όσο φαίνεται.
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Μειονέκτημά της ότι σε έντονο φως, όπως έχουμε στην Ελλάδα δηλαδή, δεν βλέπεις τίποτα. Πρέπει να είσαι σε συννεφιασμένη μέρα, ή σε σκεπαστό γκαράζ κλπ.
Βάζεις το πλαστικό με το καθρεφτάκι απο πάνω, και βλέπεις τα πάντα
Αναντικατάστατο εργαλείο το γυάλινο μπουζί, ειδικά στην περίπτωση περισσότερων του ενός καρμπυρατέρ. Ακόμη και με ένα μόνο, είναι πολύ απλή η διαδικασία του συγχρονισμού των μιγμάτων, και το 'βίδωσε-ξεβίδωσε' δεν είναι τόσο μπελαλίδικο όσο φαίνεται.
έλα να το βάλεις στην alpine Άγγελε και αν δεις τίποτα σφύρα μου.
-
Ο χρήστης fiat127 έγραψε:
Απ οσο ξερω σε αυτοκινητα παλαιας τεχνολογιας,αν αποσυνδεσεις την μπαταρια ενω ο κινητηρας βρισκεται εν λειτουργια,αυτος εξακολουθει να λειτουργει.
Οταν ομως το επιχειρησα στο δικο μου (και συγκεκριμενα βγαζοντας τον αρνητικο πολο),αυτο σταματησε να λειτουργει.
Ειναι φυσιολογικο αυτο;Η μπορει να ειναι πχ ενδειξη οτι το αυτοκινητο δεν εχει καλη γειωση;
Ρωταω γιατι και στο παρελθον ειχα αντιμετωπισει προβλημα με τη γειωση..εάν το δυναμό είναι απλό τότε δεν πρέπει να σβήσει.
αν είναι τρανζίστορ που χρειάζεται ρεύμα για να κάνει διεργεση και του βγάλεις τον πόλο σβήνει. -
Μα το ελυσα το προβλημα..τωρα δουλευει και χωρις μπαταρια >Ο χρήστης fiat127 έγραψε:
υ.γ τελικα εσφιξα απλως τη γειωση επανω στο σασι και το προβλημα λυθηκε..ευχαριστω για το ενδιαφερον!
-
Μα το ελυσα το προβλημα..τωρα δουλευει και χωρις μπαταρια >υ.γ τελικα εσφιξα απλως τη γειωση επανω στο σασι και το προβλημα λυθηκε..ευχαριστω για το ενδιαφερον!
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
Μα το ελυσα το προβλημα..τωρα δουλευει και χωρις μπαταρια >
υ.γ τελικα εσφιξα απλως τη γειωση επανω στο σασι και το προβλημα λυθηκε..ευχαριστω για το ενδιαφερον!
αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω ,πως μπορεί να συμβαίνει; Δεν τραβάει αρνητικό πουθενά από το σασί που να αφορά τη λειτουργία του μοτέρ !!! με την πλεξούδα ασχολήθηκα πριν ένα μήνα και πιστεύω ότι χωρίς μπαταρία αλλά και χωρίς σασί το μοτέρ θα έπρεπε να λειτουργεί . Κάποιος μάστορας sos
-
Η μηχανη ετσι κι αλλιως παταει πανω σε λαστιχενιες βασεις και δεν εχει καποια αγωγιμη συνδεση με το σασι.Οποτε για να παρει το απαιτουμενο αρνητικο φορτιο πρεπει να γειωνεται στο σασι με καποιο καλωδιο.
Επισης υπαρχουν περιφερειακα εξαρτηματα της μηχανης που παιρνουν το απαιτουμενο (-) απο το σασι(πχ πολλαπλασιαστης που ειναι βιδωμενος στο θολο).Ειναι προφανες λοιπον οτι αυτα τα δυο με καποιο τροπο πρεπει να εχουν κοινη γειωση,η οποια συνηθως ειναι το ιδιο το αμαξωμα.
Ειδικα στην περιπτωση μου,η γειωση της μηχανης και το αρνητικο καλωδιο της μπαταριας βιδωνονται στο ιδιο σημειο του σασι (στη βαση της μπαταριας),το ενα πανω στο αλλο.Η χαλαρη συνδεση επετρεπε στη μηχανη να παιρνει (-)κατευθειαν απο τη μπαταρια,οταν ομως αυτη αποσυνδεοταν,η υπαρχουσα γειωση δεν επαρκουσε και ετσι εσβηνε.Ετσι το αντιλαμβανομαι εγω..τωρα αν κανω καπου λαθος,η καποιος αλλος μπορει να το εξηγησει πιο κατανοητα,ευπροσδεκτος
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
έλα να το βάλεις στην alpine Άγγελε και αν δεις τίποτα σφύρα μου.Εσείς με τα αλτερνέιτορ, προσοχή με τα βάλε-βγάλε του πόλου όταν το μοτέρ δουλεύει, μπορεί να κάψετε τις διόδους ανόρθωσης.
-
εγώ θα έλεγα να αφήσετε τα καλώδια ήσυχα και στην θέση τους και να λείπουν οι πειραματισμοί.
κοστίζουν.
-
Η μηχανη ετσι κι αλλιως παταει πανω σε λαστιχενιες βασεις και δεν εχει καποια αγωγιμη συνδεση με το σασι.Οποτε για να παρει το απαιτουμενο αρνητικο φορτιο πρεπει να γειωνεται στο σασι με καποιο καλωδιο.
Επισης υπαρχουν περιφερειακα εξαρτηματα της μηχανης που παιρνουν το απαιτουμενο (-) απο το σασι(πχ πολλαπλασιαστης που ειναι βιδωμενος στο θολο).Ειναι προφανες λοιπον οτι αυτα τα δυο με καποιο τροπο πρεπει να εχουν κοινη γειωση,η οποια συνηθως ειναι το ιδιο το αμαξωμα.
Ειδικα στην περιπτωση μου,η γειωση της μηχανης και το αρνητικο καλωδιο της μπαταριας βιδωνονται στο ιδιο σημειο του σασι (στη βαση της μπαταριας),το ενα πανω στο αλλο.Η χαλαρη συνδεση επετρεπε στη μηχανη να παιρνει (-)κατευθειαν απο τη μπαταρια,οταν ομως αυτη αποσυνδεοταν,η υπαρχουσα γειωση δεν επαρκουσε και ετσι εσβηνε.Ετσι το αντιλαμβανομαι εγω..τωρα αν κανω καπου λαθος,η καποιος αλλος μπορει να το εξηγησει πιο κατανοητα,ευπροσδεκτος
όχι Βίκτορα ο πολλαπλασιαστής παίρνει το αρνητικό από τις πλατίνες, και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που να έχει ρόλο στην λειτουργία, καθαρά, του κινητήρα ( όχι βεντιλατερ , όργανα ,Φώτα ,λυχνίες κτλ ) που να τραβάει ( -) από το σασί .
-
Δεν έχουν γείωση τα μπουζί.
Αλλά το σασμάν δεν ακουμπάει κάπου για να γειώνει κάπως τον κινητήρα και να μη σβήνει;
-
Eιναι δυνατον ενα σετ πιο σκληρα αμορτισερ να αλλαξει το υψος του αυτοκιντου δηλ να ψηλωσει ?
Ειχα την εντυπωση πως αυτο ειναι θεμα ελατηριων μονο . Σε forum στο εξωτερικο σε παρομοια συζητηση αναφερθηκε οτι μερικες φορες καποια σετ αμορτισερ σκληροτερα απο αυτα που φορουσαν (ειδικα αεριου ) σηκωναν το αυτοκινητο 2 ,3 εκ .
Δεν μιλω βεβαια για περιπτωσεις που η αναρτηση ειναι ταλαιπωρημενη-πεσμενη και τοποθετουνται καινουργια αμορτισερ . -
Ο χρήστης tiaf έγραψε:
Eιναι δυνατον ενα σετ πιο σκληρα αμορτισερ να αλλαξει το υψος του αυτοκιντου δηλ να ψηλωσει ?
Ειχα την εντυπωση πως αυτο ειναι θεμα ελατηριων μονο . Σε forum στο εξωτερικο σε παρομοια συζητηση αναφερθηκε οτι μερικες φορες καποια σετ αμορτισερ σκληροτερα απο αυτα που φορουσαν (ειδικα αεριου ) σηκωναν το αυτοκινητο 2 ,3 εκ .
Δεν μιλω βεβαια για περιπτωσεις που η αναρτηση ειναι ταλαιπωρημενη-πεσμενη και τοποθετουνται καινουργια αμορτισερ .Έχει συμβεί σε ένα Fiat Uno που έχουμε στο νησί. Εγκαταστήσαμε σχετικά φθηνή ανάρτηση (δεν θυμάμαι την μάρκα) και μας βγήκε πολύ σκληρή και ψήλωσε και το αυτοκίνητο κατά 2 με 3 πόντους.
-
... εγώ γιατί έχω την εντύπωση πως πολλά κλασσικά κάθε είδους έχουν 'αναπτύξει' θετικό κάμπερ στους πίσω τροχούς? Ή μου φαίνεται εμένα ..και σχετίζεται με αυτό που συζητάτε?
-
Πως καταλαβαινουμε οτι ειναι χαλασμενο ενα ωστηριο τετοιου τυπου οταν το εχουμε στα χερια μας?ποια η διαδικασια καθαρισμου τους?Το συγκεγριμενο ειναι για αυτοκινητο που εχω στην κατοχη μου Opel ascona c 1.3 84'.
-
Δεν υπάρχει τρόπος (πρακτικός τουλάχιστον) να το ελέγξεις, και αρκετά απο αυτά δεν αποσυναρμολογούνται καν.
Ούτε είναι λύση να το καθαρίσεις, αν μπορέσεις να το ανοίξεις. Είναι τόσο μικρά τα διάκενα και τόσο στενές οι ανοχές που μπορούν να 'χαθούν' ακόμη και με τον καθαρισμό και ο κόπος σου να πάει χαμένος. Άλλαξε και τα 8, δεν είναι τόσο ακριβά στην τελική. -
Τι πρεπει να προσεξω κατα την εξαερωση των φρενων;
Πρεπει να ειναι αναμμενη η μηχανη(αν εχει σερβοφρεν);
Πειραζει αν σηκωσω το αυτοκινητο στο γρυλλο ωστε να εχω προσβαση στους πισω εξαερωτηρες,η αυτο επηρεαζει τη λειτουργεια του κατανεμητη;
Το χειροφρενο πρεπει να ειναι τραβηγμενο η λυμενο;(λογικα λυμενο ε; )
υπαρχει καποια σειρα που πρεπει να γινεται η εξαερωση;
Και κυριως:
Τι ζημια μπορεις να προκαλεσεις αν προσπαθησεις να αλλαξεις υγρα που δεν εχουν αλλαχτει για 10 χρονια;Αναμενω συμβουλες..
-
Τι πρεπει να προσεξω κατα την εξαερωση των φρενων;
Πρεπει να ειναι αναμμενη η μηχανη(αν εχει σερβοφρεν);
Πειραζει αν σηκωσω το αυτοκινητο στο γρυλλο ωστε να εχω προσβαση στους πισω εξαερωτηρες,η αυτο επηρεαζει τη λειτουργεια του κατανεμητη;
Το χειροφρενο πρεπει να ειναι τραβηγμενο η λυμενο;(λογικα λυμενο ε; )
υπαρχει καποια σειρα που πρεπει να γινεται η εξαερωση;
Και κυριως:
Τι ζημια μπορεις να προκαλεσεις αν προσπαθησεις να αλλαξεις υγρα που δεν εχουν αλλαχτει για 10 χρονια;Αναμενω συμβουλες..
- Αναμενη η μηχανή μόνο αν έχει abs , αλλιώς με κλειστή.
- Δεν πειράζει να ειναι σηκωμένο αν μόνο πειράξεις τους εξαερωτήρες. Παίζει όμως ρόλο αν είναι να ρυθμίσεις τον κατανεμητή τον ίδιο. Για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις φορτίο στον πίσω άξονα οπότε αν το σηκώσεις πρεπει να βάλεις γρύλο στον άξονα ενώ ειναι σηκωμένο ώστε να συμπιεστεί αρκετα.
- Λυμένο ... Απλά με την ευκαιρία ρυθμίζεις και το χειρόφρενο αν θέλει σφίξιμο.
- Όσον αφορά στους τροχούς όχι. Καλό θα είναι αν κάνεις αλλαγή υγρών να κάνεις και μια εξαέρωση ψηλά και στην τρόμπα του σεβρό μην μείνει και εκει αέρας.
- Καμμία , καλό θα κάνει παρά κακό αρκεί να είναι τα σωστά υγρα.
TΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ