-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Αναρτηση πιστευω ειναι το μονο στο οποιο αξιζει να δωσεις καποιο ποσο!
Μαλλον αυτο θα κανω πρωτα.Για δυναμη ομως δεν αξιζει κατι?
Για δύναμη, πουλάς το μοτέρ που φοράει, συμπληρώνεις και λεφτά και βάζεις αυτό []http://carphotos.cardomain.com/ride_images/1/3217/1261/8040630142_large.jpg[].Ανάρτηση, μια καλύτερη χωρίς πολλά λεφτά, φρένα από Avensis διπίστονα και είσαι μια χαρά χωρίς προβλήματα.Αν αντέχει το πορτοφόλι και θες, τουρμπίνα, συν παρελκόμενα αρκετά(βαριέμαι να τα γράψω), συν αρκετά καλή ανάρτηση, συν μπλοκέ και προπάντων, σύνεση και χέρια.Ίδια με αυτά που σου προτείνω, έχουν μπει σε πάρα πολλές Κορόλες, προγενέστερες και μεταγενέστερες από αυτή που θες να πάρεις.Εάν θες να δεις και μία 92άρα από κοντά με τουρμπίνα και όλα τα απαραίτητα μπιχλιμπίδια,τότε pm.Ο ιδιοκτήτης της, τυγχάνει ο καλύτερος εν ζωή ηλεκτρολόγος Toyota στά μέρη μας.Αν είναι σε mood, θα πάτε και βόλτα.Είναι δεν είναι σε mood θα σου πει με το ν και με το ς πόσο ακριβώς θα σου κοστίσει N/A ή Turbo.Ελπίζω για τώρα οι πληροφορίες να φτάνουν.
Αν είναι να αλλάξει μοτέρ, καλύτερα να βρει ένα έτοιμο με 4age παρά να ψάχνει και να το χρυσοπληρώσει.
beams, τον μπαρμπαρή λες?
-
Σε πάνω από τριάντα Κορόλες και Καρίνες που έχω δει, με τοποθετημένο 4Α-GE μοτέρ οι οποίες επισκέφθηκαν το κατάστημα του εν λόγω ηλεκτρολόγου γιατί πολύ απλά δεν δούλευε τίποτα σωστά, οι καλωδιώσεις και οι λοιπές εργασίες που είχαν γίνει κατά το swap, θύμιζαν το θρυλικό Α/Τ ΛΕΩΝ.Λέω θρυλικό, διότι για όσους από τους νεώτερους δεν γνωρίζουν, στο εν λόγω αντιτορπιλικό με το προηγούμενό του όνομα(USS ELDRIDGE ) θρυλείται ότι έλαβε χώρα το γνωστό πείραμα της Φιλαδέλφειας.Έτσι λοιπόν, όπως στο ΛΕΩΝ σύμφωνα με μαρτυρίες υπήρχαν καλώδια που ξεκίναγαν από κάπου και δεν κατέληγαν πουθενά, έτσι και στις κακόμοιρες Κορόλες, καλώδια ξεκίναγαν από σημεία που δεν έπρεπε και μυστηριωδώς χάνονταν, ενώ οι ασφαλειοθήκες,οι φίσες και η γενικότερη εικόνα της καλωδίωσης και της μηχανής, θύμιζαν τα μαλλιά της τρελλής σε τυφώνα.Αυτά δε, στην καλύτερη περίπτωση.Τώρα για τον 'κύριο' που μου γράφεις, θα σου μεταφέρω ακριβώς τη στιχομυθία που διαμείβεται κάθε φορά μεταξύ του ηλεκτρολόγου μου και κάποιου ταλαίπωρου πελάτη.
'Πόσα θες για να μου μαζέψεις την καλωδίωση;(χρόνο και χρήμα)'
'Δύο μέρες και 350 ευρώ.Αν είναι από τον ακατονόμαστο(μπ..) 4 και 600'
Τα συμπεράσματα δικά σου. -
Πες μας και το όνομα.
Έστω και με ΡΜ. -
Φιλε BEAMS να ξερεις οτι με το σημα του avator σου μεγαλωσα , σορυ για το οφ τοπικ.
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Αναρτηση πιστευω ειναι το μονο στο οποιο αξιζει να δωσεις καποιο ποσο!
Μαλλον αυτο θα κανω πρωτα.Για δυναμη ομως δεν αξιζει κατι?
Για δύναμη, πουλάς το μοτέρ που φοράει, συμπληρώνεις και λεφτά και βάζεις αυτό.Ανάρτηση, μια καλύτερη χωρίς πολλά λεφτά, φρένα από Avensis διπίστονα και είσαι μια χαρά χωρίς προβλήματα.Αν αντέχει το πορτοφόλι και θες, τουρμπίνα, συν παρελκόμενα αρκετά(βαριέμαι να τα γράψω), συν αρκετά καλή ανάρτηση, συν μπλοκέ και προπάντων, σύνεση και χέρια.Ίδια με αυτά που σου προτείνω, έχουν μπει σε πάρα πολλές Κορόλες, προγενέστερες και μεταγενέστερες από αυτή που θες να πάρεις.Εάν θες να δεις και μία 92άρα από κοντά με τουρμπίνα και όλα τα απαραίτητα μπιχλιμπίδια,τότε pm.Ο ιδιοκτήτης της, τυγχάνει ο καλύτερος εν ζωή ηλεκτρολόγος Toyota στά μέρη μας.Αν είναι σε mood, θα πάτε και βόλτα.Είναι δεν είναι σε mood θα σου πει με το ν και με το ς πόσο ακριβώς θα σου κοστίσει N/A ή Turbo.Ελπίζω για τώρα οι πληροφορίες να φτάνουν.
Ποιο μοτερ ειναι αυτο?για πες ενα κωδικο..Μεχρι καλο τουρμπισμα εχουμε καιρο...οικονομικα τουλαχιστον
Αν απο το ατομο που λες περασει καμια g6-ευκαρια ριξε ενα πμ. -
Αξιζει καλυτερα η αγορα με μοτερ 1.3(μιας και 1.6 μετα το 2000 ειναι σπανια) και η αλλαγη μοτερ(προτεινεται καποια που μπορουν να βρεθουν σε καλη κατασταση) η αγορα με 1.6 και βελτιωση αυτου?
-
εξαρταται τι θες (ατμ-τουρμπο) και τι θα βρεις απο μοτερια,
20V blacktop και silvertop θα εχουν πολλα χλμ επανω τους και πολυ μερεμετι,
Κανα VVTL-I αν κουμπωσει καλα θα ηταν η καλυτερη λυση.
Γνωμη μου αν ειναι να δωσεις 5-6Κ για αμαξι και μετα αλλα τοσα για μοτερια-σαλιγκαρια παρε απο τωρα κατι αλλο δυνατο να ξεμπερδευεις.
-
Ο χρήστης jap-power έγραψε:
Φιλε BEAMS να ξερεις οτι με το σημα του avator σου μεγαλωσα , σορυ για το οφ τοπικ.Kι εγώ αλλά ήμουν πολύ μικρός, μετά κάπου εξαφανίστηκε και ποτέ δεν έμαθα τι σημαίνει
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Φιλε BEAMS να ξερεις οτι με το σημα του avator σου μεγαλωσα , σορυ για το οφ τοπικ.
Kι εγώ αλλά ήμουν πολύ μικρός, μετά κάπου εξαφανίστηκε και ποτέ δεν έμαθα τι σημαίνει
Καλό απόγευμα.Δεν είναι τίποτα άλλο, από το πρώτο logo της Toyota.Η πλήρης ονομασία της Toyota σε γραφή romaji, είναι Toyota Jidosha Kabushiki-gaisha.
Γραμμένο το όνομα χρησιμοποιώντας τα kanji (ιαπωνικά ιδεογράμματα) είναι,トヨタ自動車株式会社.
Τώρα πρόσεξε τα τρία πρώτα kanji, από αριστερά προς τα δεξιά.Aυτά σημαίνουν Toyota.Tα υπόλοιπα, είναι το jidosha, το kabushiki κλπ κλπ.Είναι το σήμα του άβαταρ, δουλεμένο από γραφίστα της εποχής, έτσι ώστε να 'βιομηχανοποιηθεί', να είναι εύληπτο από μάτια που δεν είναι συνηθισμένα στα ιαπωνικά ιδεογράμματα ( άρα τα βλέπουν όλα ίδια) και να δίνει στο μάτι την αίσθηση της ταχύτητας.Ελπίζω να βοήθησα. -
Απολύτως και σε ευχαριστώ πολύ
-
Αυτο το logo χρησιμοποιηθηκε ποτε σε badge εμπορικων αυτοκινητων? (μαλλον γεννηθηκα πολυ αργα,τελικα )
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Αυτο το logo χρησιμοποιηθηκε ποτε σε badge εμπορικων αυτοκινητων? (μαλλον γεννηθηκα πολυ αργα,τελικα )Kαλησπέρα και σε εσένα φίλε.Στίβω το μυαλό μου πολύ ώρα και δεν μπορώ να θυμηθώ αυτά τα γράμματα, ως εξωτερικό κεντρικό σήμα σε Τoyota εποχών που εγώ τουλάχιστον πρόλαβα (μοντέλα από 1967 και πέρα).Το θυμάμαι έντονα και το βλέπω ακόμα και σήμερα χαραγμένο σε κλειδιά, σε τιμόνια, σε ανταλλακτικά (π.χ τακάκια έως και σήμερα, φίλτρα αέρος κλπ κλπ) και φυσικά φυσικότατα, πάνω σε μοτέρ.Ειδικά στις σειρές Τ και Α με κεφαλές από Yamaha .Φωτογραφία που μπορείς να δεις αυτό που λέω σε μοτέρ, είναι ετούτη εδώ
Πάντως, θα ρωτήσω τον πρύτανη των παλαιών Toyota του φόρουμ κύριο KP-61 και αν προκύψει κάτι διαφορετικό θα επανέλθω.
-
Ο χρήστης Xrated έγραψε:
Αξιζει καλυτερα η αγορα με μοτερ 1.3(μιας και 1.6 μετα το 2000 ειναι σπανια) και η αλλαγη μοτερ(προτεινεται καποια που μπορουν να βρεθουν σε καλη κατασταση) η αγορα με 1.6 και βελτιωση αυτου?Οι πιο ειδικοί (π.χ. Beams) τι έχουν να πουν για τον υπερκυβισμό του 1.4 σε 1.8 (ίδιο μπλοκ); Γνήσια/καινούργια ανταλλακτικά από 1.8 (MR2 140hp) και 'εργοστασιακή' (από πλευράς κινητήρα) μετατροπή.
-
Βρηκα μερικες ακομα που θεωρω οτι ειναι καλες.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/309918/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/345150/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/301213/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/361116/
Αυτο το thread δεν μπορουσε να ειχε ανοιξει πριν πουλησω τη δικια μου? Οχι οτι θα αλλαζε κατι βεβαια μιας και η αλλαγη αυτοκινητου εχει ηδη δρομολογηθει και θα ειμαι με Scirocco την αλλη εβδομαδα αλλα ρε παιδια κριμα, θα μπορουσα να το κρατησω και να κανω τις οποιες επεμβασεις σχετικα οικονομικα και να το παρει ο πατερας μου το αυτοκινητο και να εδινε το passat του 92' που εχει.
Ολο τις ποιο ακαταλληλες ωρες πατε και βαζετε τα ποιο χρησιμα threads
-
Ο χρήστης ikaruga έγραψε:
Βρηκα μερικες ακομα που θεωρω οτι ειναι καλες.http://www.car.gr/classifieds/cars/view/309918/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/345150/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/301213/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/361116/
Αυτο το thread δεν μπορουσε να ειχε ανοιξει πριν πουλησω τη δικια μου? Οχι οτι θα αλλαζε κατι βεβαια μιας και η αλλαγη αυτοκινητου εχει ηδη δρομολογηθει και θα ειμαι με Scirocco την αλλη εβδομαδα αλλα ρε παιδια κριμα, θα μπορουσα να το κρατησω και να κανω τις οποιες επεμβασεις σχετικα οικονομικα και να το παρει ο πατερας μου το αυτοκινητο και να εδινε το passat του 92' που εχει.
Ολο τις ποιο ακαταλληλες ωρες πατε και βαζετε τα ποιο χρησιμα threads
Σε ευχαριστω πολυ φιλε..Τις εχω δει τις συγκεκριμενες αλλα βασικα ψαχνομαι πιο πολυ για 1600.Αυτη η μια που ειναι στις φωτο ειναι σχετικα ακριβη αλλα κυριως το θεμα ειναι οτι βρισκεται πολυ μακρια..
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Αξιζει καλυτερα η αγορα με μοτερ 1.3(μιας και 1.6 μετα το 2000 ειναι σπανια) και η αλλαγη μοτερ(προτεινεται καποια που μπορουν να βρεθουν σε καλη κατασταση) η αγορα με 1.6 και βελτιωση αυτου?
Οι πιο ειδικοί (π.χ. Beams) τι έχουν να πουν για τον υπερκυβισμό του 1.4 σε 1.8 (ίδιο μπλοκ); Γνήσια/καινούργια ανταλλακτικά από 1.8 (MR2 140hp) και 'εργοστασιακή' (από πλευράς κινητήρα) μετατροπή.
Kαλησπέρα ειδικοδυναμίτη Ευχαριστώ για την φιλοφρόνηση, αλλά μόνο ειδικός δεν είμαι.Απλώς, διαβάζω και ασχολούμαι πολλά χρόνια τώρα με Toyota και βοηθώ τον φίλο μου ηλεκτρολόγο που λέγαμε, σε κάποιες μετατροπές, service και restoring μοντέλων της Toyota των τελευταίων είκοσι ετών.Στο θέμα που έβαλες τώρα.Έχει συζητηθεί πολλές φορές και έχει ζητηθεί άλλες τόσες από κατόχους Corolla, είτε με κινητήρες οικογένειας Α, είτε με αυτούς της οικογένειας ΖΖ(VVTi), να ανέβουν σε ιπποδύναμη χρησιμοποιώντας κάποιο άλλο μοτέρ περισσότερων κυβικών, της ίδιας οικογένειας με αυτόν που φοράει εργοστασιακά το αυτοκίνητό τους. Ο όρος τους, να μην φτάσουν τα 2000cc.Οι συζητήσεις αυτές τελείωναν πάντα με το καλημέρα, διότι τουλάχιστον στην γκάμα της Toyota υπάρχει ο 4A-GE Black Top 20V.Για εμένα, τον ηλεκτρολόγο, δύο εξαιρετικούς μηχανικούς που γνώρισα στη μέχρι τώρα ζωή μου(μηχανικάρες!!), τους φανατικούς της μάρκας σε φόρα παγκοσμίως και εκατοντάδες αγωνιζόμενους σε Ιαπωνία και Αμερική, είναι ο καλύτερος κινητήρας μέχρι 1600cc που έχει φτιάξει ποτέ η Toyota. AΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ.Τον κάνεις απλά ότι θες.Θες να τον αφήσεις ατμοσφαιρικό, με 170/7800rpm; Το κάνεις αγοράζοντας έναν από μάντρα, του ρίχνεις ένα καθάρισμα και χαίρεσαι ένα εξαιρετικό μοτέρ για πάρα πολλά χρόνια. Θες να παίξεις και να ανέβεις σε ιπποδύναμη, μέσω αύξησης στο στροφάρισμα; Γίνεται, απευθυνόμενος στους κατάλληλους ανθρώπους εύκολα και χωρίς πολλά λεφτά. Είσαι οπαδός του σαλίγκαρου; Με εργοστασιακά σωθικά και ελάχιστη πίεση, ανετότατα 250 άλογα.Είσαι σκληροπυρηνικός, κοντράκιας, ζεις για την κλωτσιά της τουρμπίνας και τις κουμπουριές από external; Δώσε λεφτά πολλά για καλή τουρμπίνα, σφυρήλατα έμβολα, ανάρτηση εξαιρετική, ζάντες, λάστιχα, μπλοκέ κλπ κλπ και θα δεις ιπποδυνάμεις που δεν θα τις πιστεύεις.Συγκεκριμένα πράγματα και με στοιχεία διαθέσιμα για όποιον θέλει να τα δει. Από όλες τις καρότσες που έχει τοποθετηθεί το συγκεκριμένο μοτέρ, έχω οδηγήσει τρία αυτοκίνητα. Το καλύτερο για τα δικά μου γούστα και για καθημερινή χρήση, ήταν μια Corolla G6 σαν τη δική σου με το μοτέρ στα 170PS, τελείως μα τελείως νορμάλ και μόνη διαφορά, 16άρες ζάντες, αμορτισέρ K-Sport και φρένα από Avensis. Η μετατροπή έγινε πριν 4 χρόνια, έχει γράψει μέχρι σήμερα πάνω από 80000 χλμ και όποτε βλέπουμε τον ιδιοκτήτη από τα μέρη μας, το χαμόγελό του είναι πέρα και από τα αυτιά του.Πρότεινα λοιπόν στον x-rated τη συγκεκριμένη τράμπα, για πολλούς λόγους. Γιατί βρίσκεται εύκολα και φτηνά πολύ καλό μοτέρ, υπάρχουν οι άνθρωποι να το τοποθετήσουν άψογα, δεν θα τον απασχολήσει με προβλήματα όσο το αφήσει νορμάλ, θα χαίρεται στροφάρισμα και ήχο, αν το βαρεθεί θα το πουλήσει εν ριπή οφθαλμού, αν έχει λεφτά το σαλιγκαρώνει και το κυριότερο όλων,υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα βασικά ανταλλακτικά που χρειάζεται για την συντήρησή του σε οποιονδήποτε εξουσιοδοτημένο έμπορο της Toyota, άσχετα αν αυτό το μοτέρ ποτέ δεν ήρθε επίσημα στα μέρη μας. Όταν δε μια μέρα κάνει παύση παραγωγής η Ιαπωνία σ'αυτούς τους κωδικούς, έχουν κυκλοφορήσει τόσα μοτέρ παγκοσμίως και τόσα after market προιόντα από εξαιρετικές εταιρείες στην Ιαπωνία, Αμερική και Αυστραλία, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις αυτό που ζητάς. Το άλλο μοτέρ που μπορούσε να βάλει, δηλαδή το 4A-GE με το δεκαεξαβάλβιδο καπάκι και το T-VIS
είναι πια σπάνιο να το βρεις σε καλή κατάσταση, θα χρειαστείς αρκετά χρήματα για να το συνεφέρεις και εν κατακλείδι, δεν είναι 20V. Eίναι δυο γενιές πίσω, με ότι αυτό συνεπάγεται. Κλείνω γιατί πολύ σας τα ζάλισα και βάζω βιντεάκια, με διάφορες Toyota που φοράνε τον επονομαζόμενο και μαυροκάπακο 4Α-GE.
http://www.youtube.com/watch?v=kREA3TB9HRw Σε ατμοσφαιρική εκδοχή.
http://www.youtube.com/watch?v=H_kYrjtLAJc Turbo
http://www.youtube.com/watch?v=hxnPT1R8fLg Κάποια Corolla με γραναζάκια Toda σε δυναμομέτρηση.Αυτάαα.Ότι άλλο θέλετε, χτυπήστε την ηλεκτρονική πόρτα Καλό βράδυ σε όλους.
YΓ
Φίλε x-rated μόλις είδα το pm και σε ευχαριστώ.Ναι, αν πέσει τίποτα στην αντίληψή μου θα σε ειδοποιήσω.Μην διστάσεις να στείλεις pm, ή να πάρεις τηλέφωνο για οποιαδήποτε άλλη απορία έχεις. -
αυτο το μοτερ βγαινει ακομα? αυτο ενοεις οταν λες οτι θα σταματησει την παραγωγη?
Εγω αυτο που φοβαμαι σε αυτο το μοτερ ειναι οτι το παιρνουν γκαζακιδες και πιστευω θα ειναι ταλαιπωρημενο...μπορει να λεω και μπουρδες...σε τι τιμη κυμενεται...μαζι με οτι αλλο χρειαζεται για να 'κουμπωσει'.αν μπορεις αναφερετα κιολας -
Ο 4A-GE Black Top 20V ο κινητήρας που έμπαινε στο AE86 δεν είναι;
Αυτό δηλαδή http://www.youtube.com/watch?v=7iDk3TEPgCA πωωωω τι ήχος απολάυστε.
-
To video με το τουρμπο ηταν απλα Μα καλα τι ανεβασμα ηταν αυτο μετα τις 5500 στροφες?
365 Kw ποσα αλογατα ειναι? 420?
-
480... αλλά μη περιμένεις να κρατήσει πολύ... dragster είναι ουσιαστικά...
Corolla g6 ή Civic v-tec