-
Πιστεύω οτι το duster έγινε τόσο δημοφιλές όχι γιατί έχει τις κορυφαίες έκτος δρόμου δυνατότητες (LC, Rubicon, G class κτλ) ούτε γιατί ταξιδεύει σα σεντάν (octavia, insignia κτλ) αλλά γιατί κάνει το 80%-90% των προαναφερθέντων μοντέλων σε ενα προσιτό πακέτο με χαμηλό κόστος χρήσης και συντήρησης. Όλα αυτά σε συνδυασμό με έναν Έλληνα που λόγω κρίσης δειλά δειλά πετάει από πάνω του το νεοπλουτισμό και την επιδειξιομανία, το κάνει ιδανική επιλογή.
Το θέμα βέβαια εχει εξαντληθεί σε περισσότερες από 400 σελίδες( Το Duster στο video πιθανοτατα φοραει τα malatesta KAIMAN ενω τα σαμουρια λαστιχα για τρακτερ)
Τώρα το γιατί κάποιος να πάρει 2wd suv κτλ ποτέ δεν το κατάλαβα. Αν εξαιρέσουμε την εμφάνιση που είναι τελείως υποκειμενικό θέμα, σε όλους τους άλλους τομείς είναι προτιμότερο να πάρεις ένα ψηλόμμενο station παρά ένα 2wd suv.
Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, ένα suv δεδομένου ότι φοράει το ίδιο σασί με την 4χ4 έκδοση του έχει κάποιους εγγενείς περιορισμούς. Οι θόλοι του είναι μεγαλύτεροι για να μπορεί η ανάρτηση να έχει σωστή άρθρωση σε offroad καταστάσεις (μειωμένοι χώροι στο πορτ παγκαζ), η αεροδυναμική του είναι χειρότερη για να δοθούν έχτρα μοίρες σε προσέγγιση – φυγή, είναι χειρότερο οδηγικα γιατί τα 20+ εκατοστά από το έδαφος χρησιμεύουν μόνο σε καταστάσεις που ένα 2wd δεν μπορεί να προσεγγίσει. Τέλος, είναι λίγο ντροπή να έχεις ένα φαινομενικά άγριο suv και να μην μπορείς να περάσεις 5 πόντους χιόνι, λίγο λάσπη ή ακόμα χειροτέρα 10 μέτρα αμμουδιά. -
Στην κουβέντα σου δεν έχεις εν πολλοίς άδικο. Από εκεί και μετά και χίονι, λάσπη έχω πατήσει και βγήκα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ακόμη και με το 4χ2 που έχω εγώ. Στα χρήματα που ζητούσε όταν το πήρα υπήρχαν πολύ αξιόλογες προτάσεις που ευχαρίστως θα επέλεγα σε άλλες κατηγορίες αλλά λόγω της γειτονιάς μου θα τα ταλαιπωρούσα πολύ. Το 4χ2 αποδείχθηκε για εμένα η χρυσή τομή. Μεγάλο συν σε σχέση με το 4χ4 είναι η καλύτερη μέση κατανάλωση και ο λίγο μεγαλύτερος χώρος αποσκευών. Ειδικά ως προς το θέμα της κατανάλωσης να σου γράψω πως επειδή κάνω το ελάχιστο 30000χλμ το χρόνο η συνολική διαφορά στα αναλωθέντα λίτρα σε σχέση με το 4χ4 είναι μεγάλη.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
...Εδώ πουλάνε τα 2χ4 suv που ποτέ δεν κατάλαβα την χρησιμότητά τους.Και για να μην παρεξηγηθώ είμαι φανατικός των suv αλλά όταν αυτά είναι 4χ4 αλλιώς δεν καταλαβαίνω τον λόγο του να έχω ένα ψηλό αυτοκίνητο χωρίς τετρακίνηση.
Μηπως δε θελεις να καταλαβεις?
Εγω φετος το καλοκαιρι πηγα σε παραλια που με το γκολφ δε μπορουσα, βαζω τα παιδια μεσα πιο ξεκουραστα ενω πριν μου εβγαινε ο τακος αλλα και γω σαν επιβιβαση αποβιβαση ειμαι πιο ανετος, εχω καλυτερη ορατοτητα, δεν εχω χασει σε επιδοσεις οικονομια καυσιμου, λογω οικογενειας δεν υπαρχει λογος να αποζητω σπορ οδηγηση ωστε να παρω χαμηλο αλλα ουτε μπορω να τρεξω σε δημοσιο δρομο, στο χωριο μου θα πατησω χωματοδρομο και θα ειμαι πιο ανετος ενω με το προηγουμενο πηγαινα με το φοβο μη βρω........Πριν το pulsar είχα ένα outlander του 2009.Έχω κάνει και γω τις διαδρομές που περιγράφεις και χειμώνα και καλοκαίρι.Στην παραλία κατέβηκες με τα ασφάλτινα;Φυσικά δεν σκέφτηκες τι θα γινόταν αν μια κοφτερή πέτρα έσκιζε το ασφάλτινο λάστιχο.Άντε και κατέβηκες μετά που πρέπει να ανέβεις πως θα το κάνεις που θα σπινιάρεις συνεχώς;Εκτός και αν μιλάμε για διαδρομή χαλί....Το ύψος στην άσφαλτο είναι μειονέκτημα.Μειονέκτημα που μπορώ να το δεχτώ εύκολα όταν έχω και πλεονεκτήματα του.
Επαναλαμβάνω είμαι λάτρης του suv και αυτών που προσφέρει.Γι αυτό το επόμενο θα ναι ξανά suv αλλά θα ναι 4χ4 και θα φορά και τα ανάλογα λάστιχα. Τέσπα ο καθένας όπως το αντιλαμβάνεται και το τι ζητά από αυτό που παίρνει.Εγώ επειδή δεν έφταναν τα λεφτά μου τότε για suv 4x4 πήγα σε μικρομεσαίο μια και 2χ4 με άφηναν αδιάφορο.Βέβαια δεν σκέφτηκα το duster που έβγαινε στα ίδια λεφτά και μετανιώνω για αυτό. -
Φυσικά έχει φίλε Αλεξανδρινε με το πως αντιλαμβάνεται καθένας τις ανάγκες του. Αν για παράδειγμα ήμουν χομπίστας κυνηγός ή μου άρεσαν τα μάλα οι εκτός δρόμου διαδρομές και για εμένα μονόδρομος θα ήταν το 4χ4. Επίσης δράττομαι της ευκαιρίας να γράψω πως το δικό μου duster δεν μπαίνει ποτέ σχεδόν σε αστικό ιστό. Ότι πιο ανόητο δηλαδή κάποιος να έχει ένα φορτηγό και να μην έχει προνοήσει να έχει κάτι πιο πόλης αν κινείται ή ζει σε αυτή. Περισσότερο από το αν ένα suv είναι 4χ2 ή 4χ4 με ενοχλεί να το βλέπω στην Κηφισίας, το Παγκράτι, την Μιχαλακοπούλου. Εκεί κι αν έχει κάνει λάθος επιλογή όποιος το πήρε πάντα κατά την γνώμη μου...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Στην κουβέντα σου δεν έχεις εν πολλοίς άδικο. Από εκεί και μετά και χίονι, λάσπη έχω πατήσει και βγήκα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ακόμη και με το 4χ2 που έχω εγώ. Στα χρήματα που ζητούσε όταν το πήρα υπήρχαν πολύ αξιόλογες προτάσεις που ευχαρίστως θα επέλεγα σε άλλες κατηγορίες αλλά λόγω της γειτονιάς μου θα τα ταλαιπωρούσα πολύ. Το 4χ2 αποδείχθηκε για εμένα η χρυσή τομή. Μεγάλο συν σε σχέση με το 4χ4 είναι η καλύτερη μέση κατανάλωση και ο λίγο μεγαλύτερος χώρος αποσκευών. Ειδικά ως προς το θέμα της κατανάλωσης να σου γράψω πως επειδή κάνω το ελάχιστο 30000χλμ το χρόνο η συνολική διαφορά στα αναλωθέντα λίτρα σε σχέση με το 4χ4 είναι μεγάλη.Τελικά, το σημαντικότερο είναι η επιλογή που κάναμε να καλύπτει τις ανάγκες μας και να μας κάνει χαρούμενους είτε αυτό είναι η διάσχιση της Πίνδου είτε η καθημερινή μετακίνηση από το σπίτι στο γραφείο.
-
Ο χρήστης alexadrinos έγραψε:
...Έχω κάνει και γω τις διαδρομές που περιγράφεις και χειμώνα και καλοκαίρι.Στην παραλία κατέβηκες με τα ασφάλτινα;Φυσικά δεν σκέφτηκες τι θα γινόταν αν μια κοφτερή πέτρα έσκιζε το ασφάλτινο λάστιχο.Άντε και κατέβηκες μετά που πρέπει να ανέβεις πως θα το κάνεις που θα σπινιάρεις συνεχώς;Εκτός και αν μιλάμε για διαδρομή χαλί....Το ύψος στην άσφαλτο είναι μειονέκτημα.Μειονέκτημα που μπορώ να το δεχτώ εύκολα όταν έχω και πλεονεκτήματα του.
Επαναλαμβάνω είμαι λάτρης του suv και αυτών που προσφέρει.Γι αυτό το επόμενο θα ναι ξανά suv αλλά θα ναι 4χ4 και θα φορά και τα ανάλογα λάστιχα. Τέσπα ο καθένας όπως το αντιλαμβάνεται και το τι ζητά από αυτό που παίρνει.Εγώ επειδή δεν έφταναν τα λεφτά μου τότε για suv 4x4 πήγα σε μικρομεσαίο μια και 2χ4 με άφηναν αδιάφορο.Βέβαια δεν σκέφτηκα το duster που έβγαινε στα ίδια λεφτά και μετανιώνω για αυτό.Ναι με τα ασφαλτινα πηγα μιας και το 98% των διαδρομων μου ειναι ασφαλτος. Δε θα εβαζα κατι αλλο απο ασφαλτινα και ας ηταν 4x4. Αν σκιζονταν θα το αλλαζα οπως θα το αλλαζα αν με επιανε λαστιχο στην ασφαλτο( οπως εγινε αρχες χρονιας που ημουν Αθηνα). Δε πηγα σε καμια τρελη ανηφορα για να χρειαστει σπινιαρισμα αλλα αντε και πες οτι χρειαστηκε λιγο. Ε και τι εγινε. Θα κουβαλουσα τετρακινηση με εξτρα βαρος-συντηρηση-καταναλωση-επιδοσεις για το 2% των διαδρομων μου? Το υψος πλεονεκτημα ειναι εκτος αν θελεις αλλο στυλ οδηγησης οπου οντως ειναι μειονεκτημα
Το duster οντως ειναι οτι καλυτερο αλλα και εκει δε θα επαιρνα 4x4 -
Ο χρήστης advrider έγραψε:
Στην κουβέντα σου δεν έχεις εν πολλοίς άδικο. Από εκεί και μετά και χίονι, λάσπη έχω πατήσει και βγήκα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ακόμη και με το 4χ2 που έχω εγώ. Στα χρήματα που ζητούσε όταν το πήρα υπήρχαν πολύ αξιόλογες προτάσεις που ευχαρίστως θα επέλεγα σε άλλες κατηγορίες αλλά λόγω της γειτονιάς μου θα τα ταλαιπωρούσα πολύ. Το 4χ2 αποδείχθηκε για εμένα η χρυσή τομή. Μεγάλο συν σε σχέση με το 4χ4 είναι η καλύτερη μέση κατανάλωση και ο λίγο μεγαλύτερος χώρος αποσκευών. Ειδικά ως προς το θέμα της κατανάλωσης να σου γράψω πως επειδή κάνω το ελάχιστο 30000χλμ το χρόνο η συνολική διαφορά στα αναλωθέντα λίτρα σε σχέση με το 4χ4 είναι μεγάλη.
Τελικά, το σημαντικότερο είναι η επιλογή που κάναμε να καλύπτει τις ανάγκες μας και να μας κάνει χαρούμενους είτε αυτό είναι η διάσχιση της Πίνδου είτε η καθημερινή μετακίνηση από το σπίτι στο γραφείο.
Μη νομίζεις φίλε ότι δεν καλοβλέπω το 4χ4. Είμαι τόσο ικανοποιημένος από την επιλογή μου που δεν το κρύβω και το έχω ξαναγράψει. Αν με το 4χ2 όλα πηγαίνουν τόσο μα τόσο καλά, πολλάκις αναρωτήθηκα τι θα έκανα αν είχα το 4χ4. Την απάντηση την έδωσαν τα δύο καινούργια duster που είδα να κόβουν βόλτες στους κατσικόδρομους πάνω από το σπίτι μου. Σε αυτά τα μονοπάτια εκτός από κατσίκια και τζομπάνηδες μόνο δεξαμενές νερού πυροπροστασίας θυμίζουν την ανθρώπινη παρουσία. Εκεί τα τελευταία 6 χρόνια έχω δει να ανεβαίνουν μόνο wrangler, pathfinder και άλλα real offroad animals
-
Τελικά, το σημαντικότερο είναι η επιλογή που κάναμε να καλύπτει τις ανάγκες μας και να μας κάνει χαρούμενους είτε αυτό είναι η διάσχιση της Πίνδου είτε η καθημερινή μετακίνηση από το σπίτι στο γραφείο.
Μη νομίζεις φίλε ότι δεν καλοβλέπω το 4χ4. Είμαι τόσο ικανοποιημένος από την επιλογή μου που δεν το κρύβω και το έχω ξαναγράψει. Αν με το 4χ2 όλα πηγαίνουν τόσο μα τόσο καλά, πολλάκις αναρωτήθηκα τι θα έκανα αν είχα το 4χ4. Την απάντηση την έδωσαν τα δύο καινούργια duster που είδα να κόβουν βόλτες στους κατσικόδρομους πάνω από το σπίτι μου. Σε αυτά τα μονοπάτια εκτός από κατσίκια και τζομπάνηδες μόνο δεξαμενές νερού πυροπροστασίας θυμίζουν την ανθρώπινη παρουσία. Εκεί τα τελευταία 6 χρόνια έχω δει να ανεβαίνουν μόνο wrangler, pathfinder και άλλα real offroad animals
Αν εννοείς τα σημεία προς τη σπήλιά του Νταβέλη, τα έχω κάνει και με το jimny και με το duster. Βέβαια, με το duster έκανα πίσω σε αρκετά σημεία λόγω του ότι είναι καινούριο και όχι λόγω δυνατοτήτων. Σε κάθε περίπτωση, δεν είμαι πια ο κανίβαλος που ήμουν πιτσιρίκας, τώρα με την οικογένεια αναζητάμε το εκδρομικό off road. Για παράδειγμα, πρόσφατα ξεκινήσαμε από μεγάλο χωριό, περάσαμε την καλιακούδα και κατεβήκαμε στον κρικελοποταμο για πικ νικ. Αυτό το ρουμάνικο “παιχνιδι” έχει γίνει το όχημα απόδρασης μας, χωρίς να χρειαζεται να κάνεις κουμπάρο το βενζίνα και το μηχανικό.
-
Σπύρο καλά μας φίλε, χρόνια πολλά !!! Υγεία να έχεις! Να χαίρεσαι την οικογένεια σου και το νταστερακι σου ! [emoji847][emoji847]
-
Χρόνια Πολλά Σπύρο!
Εντωμεταξύ η καλύτερη διαφήμιση για τις δυνατότητες του Duster είναι τα κάθε λογής εργοτάξια. Πέρασα τις προάλλες από ένα εργοτάξιο του TAP και πέρα από τους φορτωτές το μόνο που έβλεπες ήταν Toyota HiLux και Duster!
-
Πολύχρονος,πάντα με υγεία και καλές βόλτες με το duster σου,Σπύρο!
-
Χρόνια μας πολλα με υγεία συνονόματε !
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Χρόνια μας πολλα με υγεία συνονόματε !Sent from my iPhone using Tapatalk
Σου εύχομαινα είσαι πολύχρονος κι ευτυχισμένος!
-
Ο χρήστης Κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε:
Χρόνια μας πολλα με υγεία συνονόματε !
Σου εύχομαινα είσαι πολύχρονος κι ευτυχισμένος!
Ναι σαι καλά και πάντα με υγεία!
-
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις ευχές σας και ανταποδίδω!!!! Καλά χλμ σε όλους και πάντα με υγεία!!!!
-
Οι μέρες που πέρασαν ήταν πολύ όμορφες. Από χθες ο καιρός άλλαξε. Οι περισσότερες ελιές μαζεύτηκαν και το duster κινήθηκε πολύ μέσα σε ελαιώνες της Ευβοιας καθώς και στα Λουκίσια Σκορπονέρια. Αρκετοί τενεκέδες λάδι μεταφέρθηκαν με περισσή άνεση και ασφάλεια. Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω την απίστευτη ευκολία φόρτωσης και την πολύ καλή χωροθέτηση του χώρου αποσκευών. Μέχρι και 10 τενεκέδες μεταφέρονται δίχως καν να χρειαστεί να ρίξει ο οδηγός τα πίσω καθίσματα. Το αυτοκίνητο συνεχίζει να με εκπλήσσει ευχάριστα ενώ για άλλη μια φορά μπόρεσα να διαπιστώσω πως είτε φορτωμένο ή άδειο είναι εξαιρετικά άνετο και δυνατό στο δρόμο και το χώμα. Η αίσθηση πως δεν μπορεί να κολλώσει πουθενά και η Ιαπωνική αξιοπιστία του με κάνουν να πιστεύω πως έδωσα τελικά... πάρα πολύ λίγα χρήματα και πήρα πάρα πολύ αυτοκίνητο και το πιο σημαντικό για κάθε καιρό και τερέν. Ισως αν ήταν 4χ4 να μπορούσα να κάνω περισσότερα αλλα να πω την αλήθεια έχω στερέψει από ιδέες. Όπου και να το πήγα, ότι και να του ζήτησα μου το πρόσφερε και μάλιστα με το παραπάνω.
-
Οι μέρες που πέρασαν ήταν πολύ όμορφες. Από χθες ο καιρός άλλαξε. Οι περισσότερες ελιές μαζεύτηκαν και το duster κινήθηκε πολύ μέσα σε ελαιώνες της Ευβοιας καθώς και στα Λουκίσια Σκορπονέρια. Αρκετοί τενεκέδες λάδι μεταφέρθηκαν με περισσή άνεση και ασφάλεια. Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω την απίστευτη ευκολία φόρτωσης και την πολύ καλή χωροθέτηση του χώρου αποσκευών. Μέχρι και 10 τενεκέδες μεταφέρονται δίχως καν να χρειαστεί να ρίξει ο οδηγός τα πίσω καθίσματα. Το αυτοκίνητο συνεχίζει να με εκπλήσσει ευχάριστα ενώ για άλλη μια φορά μπόρεσα να διαπιστώσω πως είτε φορτωμένο ή άδειο είναι εξαιρετικά άνετο και δυνατό στο δρόμο και το χώμα. Η αίσθηση πως δεν μπορεί να κολλώσει πουθενά και η Ιαπωνική αξιοπιστία του με κάνουν να πιστεύω πως έδωσα τελικά... πάρα πολύ λίγα χρήματα και πήρα πάρα πολύ αυτοκίνητο και το πιο σημαντικό για κάθε καιρό και τερέν. Ισως αν ήταν 4χ4 να μπορούσα να κάνω περισσότερα αλλα να πω την αλήθεια έχω στερέψει από ιδέες. Όπου και να το πήγα, ότι και να του ζήτησα μου το πρόσφερε και μάλιστα με το παραπάνω.Με το Duster την έβγαλες λάδι!!
Στάλθηκε από το E5533 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
xaxaxaxa!!!! Ακριβώς αυτό!!!
-
Αν ειχες το γκριπ κοντρολ θα πηγαινες 20 μετρα πιο περα!!!
Χαχα -
xaxaxaxa!!!! Βρε μπαγάσα Νικόλα πως μου ξέφυγε αυτό;
Dacia Duster